View Full Version : Gotov Je
Naslov je vrlo aktuelan i moze se upotrijebiti na trenutno stanje u Sandzaku. Vec je bila aktivna tema sa ovim naslovom, ali sa drugim ciljem pa sam zato otvorio novu da ne bude zabune.
Svjedoci smo previranja u IZuS i djesavanjima koja su trenutno aktuelna, a ticu se slabljenja Muamerovog autoriteta i poslusnosti njemu, elhamdulillah. Obzirom na to da smo to pominjali u vise razlicitih tema, mozda bi bilo dobro da se sva ta djesavanja i novine iznosimo u jednoj temi da bi narod koji nije upucen sve mogao procitati na jednom mjestu.
Da sumiram.
Prvi otkaz poslusnosti je pokazao Ujkanovic koji je napustio sve funkcije u IZuS.
Dalje se pominje da je Bekir Makic takodje dosta zagrijan za udaljavanje od Muamera.
Dok sam bio u Bosni prosle nedelje zacudio sam se da su sa dzume pozvali da se da novac za pomoc Gazi Isa Begovog medresi u Novom Pazaru, tj. Medresi koja je u nadleznosti Muamerovoj.
Svi znamo da drzava dijelom finansira medresu i profesore, ucenici placaju skolarinu mjesecno, i narod kurbanima i kozama kurbanskim pomaze Medresu. Pored ovoga dosta naroda je i novcano pomagalo Medresu i ona nikada nije mogla da bude u krizi finansijskoj. Ova sedzada koja je organizovana u svim dzamijama u Bosni postavlja pitanje sta je to Muamera natjeralo da ovo sebi dopusti. Znamo svi da je on jedan zestoko sujetan covjek i ova sedzada je dokaz njegovog slabljenja jer se vazda busao kako je on najsposobniji. Moguce da su pare negde spiskane, pa se sada dize haos.
Cuo sam da je i onaj direktor Medrese Nedzad poceo da otkazuje poslusnost, i da su cak bili neki ultimatumi. Pominje se neka grupa zaposljenih u Medresi koji su uz Nedzada, a protiv Muamera.
Pominju se i posedci odredjene grupe ljudi sa gore navedenim, tako da sve ovo ukupno ukazuje na to da se opasno drma stolica Muameru.
Jos samo fali da osvanu plakate sa parolom GOTOV JE
P.S. Izvinjavam se zbog odvojenih komentara, ovaj kompjuter sa koga pisem nije bas kako treba :)
PutNick
02-22-2009, 12:02 PM
Nedzad ne samo da otkazuje poslusnost, vec je valjda i potpuno digao ruke od te muamerove organizacije. Tako sam bar cuo. Ko zna sta je to jos prljavije morao da odradi, posle izbacivanja ucenika medrese, da bi se konacno zapitao, razmislio, i doneo odluku da prestane sa davanjem podrske coveku koji je bukvalno spreman i preko leseva da gazi, kako bi ostvario svoj cilj.
esmeraldaa
02-22-2009, 12:54 PM
Sve mu vise ponestaje hrane u jaslima a pomenuta gospoda imami, hodze koji su ga podrzali u momentu odvajanja bili su kranje bezobrazni i nemoralno se postavili prema svojim kolegama koji su podrzali Rijaset.
Primer, taj isti Bekir Makic je do zadnjeg dana podrzavao opciju rijaseta i u danu kada je trebalo u hotelu Tadz obelodaniti formiranje Rijaseta,odustao je on i Omer Hasanovic. I dan danas taj fenomen pravi im fitnu i spletke.Prije par dana grupa imama se dogovorila za sastanak sa Zukom i tada je Bekir obmanuo kolege,jednostavno odusto je da dodze na sastanak a time omeo i zbunio ostale.
Nebih pominjao imena hodza - imama i profesora, razlozi su jednostavni, bojaznost za bezbednost njih samih.Ne podrzavaju njega mnogi imami ali pametno rade na osvetljavanju situacije koja je nastala. GOTOV JE
esmeraldaa
02-22-2009, 13:12 PM
Muamer Zukorlic sada pokusava da sto vise ljudi bude sa njim na strani srama i ponizenja. Za sada ima Resada Plojovica,Seada Sacirovica,Hajra Tutica,Dudic Mevludina,Admira Muratovica i BERQ-elita.GOTOV JE
demco
02-22-2009, 14:10 PM
Kad je zatvorio Altun alem dzamiju sve se okrenulo protiv njega. U Kur`anu pise za one sto zatvaraju dzamije da ce dozivjeti ponizenje na Dunjaluku.
GOTOV JE!!!
inš'Allah
02-22-2009, 15:10 PM
http://www.sandzaknews.com/forum/showpost.php?p=26081&postcount=2
Pogledajte i ovaj moj post.Ja sam jos davno tj.prije 2-3 Meseca bio svedok gde on apeluje po pomoc van Sandzaka za Sandzak.
A naravno radi se o pomoci za njega a nikako za projekte kao sto se navodi koje je on poceo.
Jer nista sto je poceo nije bez pomoci naroda zavrsio.
Bolje receno nije ni poceo sto nije trazio od naroda.Narod neda tj.sve manje.
Pa sad tamo gde je narod malo manje upucen.
GOTOV JE.
Samo nije kraj.Sprema mu se ponizenje u ime Allaha dz.s.
Kao i svima onim koji svojim rukama zatvore dzamiju.
max_max
02-24-2009, 00:27 AM
Kolijem Insallah Kurban .gotov Je
Gotov Je
Gotov Je
Gotov Je
Gotov Je
max_max
02-24-2009, 00:28 AM
Gotov Je!!!
bosnjak
02-24-2009, 01:17 AM
Malo isforsirana fraza Emire :S
Nekako na zute mi otima :D
esmeraldaa
02-24-2009, 10:23 AM
Zar ga treba pustiti i dozvolit mu da sa BERQ-elitom ubija-plasi i vrsi zastrasivanje kako bi i dalje ostao to sto jeste; IDIOT.
bosnjak
Malo isforsirana fraza Emire :S
Nekako na zute mi otima :D
Dok citam ovaj post bosnjaka koji kaze da je nesto isforsirano i da mu mirise na zute . Dobijam haber da je prvi telohranitelj Muamerov Sead S.tesko ranio jutros Nerka. To je ta BERQ-elita koja ubija i cini nered na celu sa Muamerom Zukorlicem
esmeraldaa
07-24-2009, 23:51 PM
Danas su vidjeli i oni koji nisu htjeli da vide GOTOV JE
bosniack
07-25-2009, 00:22 AM
Danas su vidjeli i oni koji nisu htjeli da vide GOTOV JE
... i kad se probudis, sav u golu vodu :D
esmeraldaa
07-25-2009, 00:43 AM
Zar ne vidis?Kod ociju a ne vidis bosniack............
esmeraldaa
07-25-2009, 00:44 AM
gotov je
bosniack
07-25-2009, 01:52 AM
Esmelita, nije gotov tako mi Allaha! Ne znam zasto ne spavas, serije su odavno zavrsile. Uzesel se? :D
bosniack
07-25-2009, 01:57 AM
To je sistem koji funkcionise, sa tolikim brojem ustanova u svome okrilju. Ne moze cetnicima poci tek tako za rukom da to pogase. Medresa, fakultet, univerzitet, obdanista... da ne nabrajam. Zabili ste se u onaj lokalcic u prvomajskoj i urlicete kao da ulazite na trijumfalnu kapiju. Jadno, stvarno jadno.
Eto, Jare jutros ushiceno pita: Zna li bosniack gdje ce turski ministar da klanja dzumu?!
Ako neko nema oci, to ste vi. Nije ni to problem, koliko je problem nedostatak sivih celija u ispranim kahvenskim mozgovima. Utopija je vasa stranka, vas moto koji vas pokrece. Nece Allah dati da grupa klosara drzi baklju islama.
ibnIsmail
07-25-2009, 01:58 AM
„Mene ste dočekali sa tekbirima, to je za nas sve. To je naša duhovnost, naša filozofija življenja i sve ostalo. Neka se ezani i tekbiri nikada ne ugase na ovim prostorima. Ovi tekbiri treba da budu dio naših duša, srca i razuma"
ali stanite malo, ovi su tekbirali kada se je šutanovac peo na binu!
'ebo him on mater nastranu i perverznu
bosniack
07-25-2009, 02:03 AM
'ebo him on mater nastranu i perverznu
Samo tako, elito... Pa ces mi pricat o islamu poslije.
ibnIsmail
07-25-2009, 02:08 AM
uh Allah te ubio i učinio ebterom, kao što je i obećao u radosnoj vijesti!!
kada vidiš Poslanikovog potomka kako ljubi djecu tebi je to nastrano..
uh sjeme ti se zatrlo gade jedan vlaški i pokvareni!
ama haj što je tebi nastrano, ti si svakako opsjednut đavolom koji je izašao iz šutanovčeve gu*ice, nego što to i javno napisa!!
ma i ovaj vaš forum, serbez sad objavite i danske karikature ovdje, jer od svih gadosti samo vam je još to ostalo da se ovdje pojavi
Birdum-Bardum
07-25-2009, 02:47 AM
Zamolio bih Administraciju da dodijeli doživotni ban članu bosniack zbog njegovog konstantnog provociranja članova Foruma, a u posljednje vrijeme je preskočio svaku moguću mjeru i počeo da vrijeđa Časne Imame Ummeta Muhammedova, salallahu alejhi ve sellem.
Administraciju bih također zamolio da izbriše postove u kojima bosniack iznosi gadosti na račun Uzora Ummeta Pejgamberova, sallallahu alejhi ve sellem.
Očigledno je da mu ne odgovara ovo što se dešava trenutno u Sandžaku i nije u stanju da to prikrije.
FA-ST
07-25-2009, 13:41 PM
Da mu da dozhivotni ban i josh da ga ishtanglamo ako treba. :D
ibnIsmail
07-27-2009, 01:17 AM
http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/2204-sacirovic-ili-ja-ili-zukorlic.html
:)
eh da ima išta pameti ovaj nesoj pa da nazove Nermina i traži mu halala:( koliko bi sebi samo olakšao...
pouzdano znam da se slično nešto dogodilo i mnogim drugim.. eljo vidin je dok je još bio u bolničkoj postelji, zatražio od zlukorlića da mu "pogleda djecu", na šta mu je ovaj odgovorio "dersom", u kojem je spominjao hazreti Hamzinu žrtvu... i kako i on eljo vidin ne treba ništa da očekuje, nego eto na tom primjeru da i sam sve žrtvuje (kao da elja nije ranio upravo momak koji u mnogome liči baš na hazreti Hamzu... nekako him se i imena rimuju...)
tada je ixan iz piskupovaca napustio zlukorlića.. jer je bio prisutan dok je zlukorlić otvoreno u lice govorio elju vidinom da ga ostavlja sada na cjedilu jer ga je potršio ko pampers pelenu!
tako danas, u zlukorlićevoj pratnji osim onih koje mu država službeno dodjeljuje, ne morete vidjeti više nikoga do njegova maloga brata, sitnog lopovčića i dilera devizima i ko zna čime još, iz pazarske i poslijeratne sarajevske čaršije :(
sabah
07-28-2009, 18:32 PM
Nicija nije sijala dozore pa nece ni njegova a dali ce se skoro ugasiti to samo alah zna.
Deddha
07-29-2009, 03:57 AM
a izvinte me što smetam, o čemu se ovdiii radi
Halis
07-29-2009, 04:34 AM
tragedija brate!
psovo neko moameru familiju,a emir to chuo dok je spavo:(
Deddha
07-29-2009, 04:36 AM
haj emira klikađije
Deddha
07-29-2009, 04:36 AM
moš mislit
esmeraldaa
03-17-2010, 13:31 PM
narodna "ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju"
Informativna služba Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar obratila se Regionalnoj televiziji sa pitanjem zašto nije objavljen prilog o posjeti glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlića radnicima koji štrajkuju u AD „Vojin Popović“ 15.03.2010. god. i tom prilikom dobila odgovor da je gradonačelnik Meho Mahmutović lično zabranio da se ovaj prilog emituje.
Iako se ovaj čin ne može smatrati racionalnim, Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije osuđuje miješanje gradonačelnika Mahmutovića u uređivačku politiku Regionalne televizije Novi Pazar. Osnivač ove televizije je Skupština grada, ali to nije dovoljan razlog za ovakvo ponašanje gradonačelnika. Nije davno bilo kada g-din Mahmutović i njegove druge stranačke kolege nisu imali pristup ovoj televiziji, a na njoj su bili predstavljeni samo kroz ironiju i blaćenje. Tada je ova televizija bila najupečatljiviji primjer medija pretvorenog u propagandistički pamflet jedene političke partije.
Ovaj narod se izborio da se gradski mediji istrgnu iz ruku onih koji su javno dobro doživljavali kao sopstveni posjed i sredstvo za ostvarivanje ličnih i partijskih interesa. Iako je bilo nezamislivo, očito smo na rubu iste pojave pod palicom druge političke opcije.
Treba li podsjetiti da je upravo takav odnos prema medijima značajno doprinio rušenju vlasti Sulejmana Ugljanina. Ako ugasite svjetla jednog medija ne možete sakriti istinu jer postoje i drugi mediji, a najjači medij je svijest naroda koja neće dozvoliti nikome da se poigrava sa njegovim dostojanstvom.
Informativna služba Medžlisa http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=4&category=19&article=3637
"pukla him tikva" Kao u latino-američkim serirjama,sto vise zasere to mu je bolje, kada je glavni, čas sa jednim čas sa drugim!
Dugogodišnji savez Zukorlić-Ljajić raskinut!
Neće ljudi da učestvuju vise u prljavoj igri niti u pucnjavama niti u paljevinama niti u razjedinjavanju Bosnjaka niti u bolesnim namjerama zlotvora i diktatora,zulumcara u liku hodze,imama,muftije,dlavnog i doglavnog. GOTOV JE
GOTOV JE
esmeraldaa
03-17-2010, 13:41 PM
Zna "elita" da se ponasa i civilizovano samo onda kada se prigna uza zid ili kada padne u svoja govna,tek tada him se mozak upali i pocnu razmisljati jednim mozgom.
najjači medij je svijest naroda koja neće dozvoliti nikome da se poigrava sa njnajjači medij je svijest naroda koja neće dozvoliti nikome da se poigrava sa njegovim dostojanstvom.
Sto bi rekli: "Djavolja posla"
esmeraldaa
03-17-2010, 13:56 PM
http://i41.tinypic.com/50kzms.jpg
cipiripi
03-17-2010, 14:49 PM
http://i40.tinypic.com/314vxxs.jpg
http://i48.tinypic.com/4qjzf9.jpg
Leptir
03-17-2010, 16:03 PM
http://i41.tinypic.com/50kzms.jpg
auuu brate na shta lichi ovaj stvor. i na licu mu se vidi da je gotov
forumash
03-17-2010, 17:45 PM
dobra ova slika :D:D
a ima li đe slika sa čedine (http://www.sandzaknews.com/forum/showpost.php?p=44798&postcount=2) posjete internacionalnom univerizetu, i susreta sa zlukorlićem???
bilo je neđe i na forumu, prije..
cipiripi
03-17-2010, 19:17 PM
Nesto su je sakrili ti pogani pa nesto i nemam vremena da je trazim. A ppoznata je ona njegova posjeta sa ruzicom na godisnjicu.
Nego dje zametnu ovu pricu pa ja malo svrljah po onom tamo njihovom sajtu univerziteta. E stvaarno su pogan nad poganima. Dno dna munafickog.
O nama rekli su... (http://www.uninp.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=27&Itemid=278)
pogledaj koliko su besramni ti skotovi
prvo pa stavili ovo pahce vlasko krepano kako je on nesto o njima rekao. Pa onda stavili casno ime Rahmetli predsjednika, i to slagali garant. Nemaju mere ova dezalova kopilad
Čedomir Jovanović, Lider LDP
"Dugo vremena su na ovim prostorima vladali neznanje, netolerancija, nerazumevanje, i zbog toga nema tako dobre paradigme koja bi mogla zameniti činjenicu da je ovaj Univerzitet uspeo da premosti sve ono sto je loša posledica razlike, a da afirmiše sve ono što sama po sebi razlika podrazumeva. Danas je Novi Pazar i vaš Univerzitet Evropa u malom. Ta Evropa može biti bolja, kao što mora biti bolja i naša država. Zbog toga svako od vas, naravno na svoj način, aftrmišući svoje vrednosti i radeći na otklanjanju onih nedostataka kojih smo svesni, mora učiniti sve kako bi jedna ideja bila mnogo više od ideje. Neka se Univerzitet razvija. I neka on ne bude jedna svetla epizoda u onom crnilu koje je obavijalo ovaj prostor i ovo društvo ne samo u prošloj deceniji, nego, čini mi se, vekovima, između ostalog i zato što je bilo tako malo sjajnih uzora kakav je svakako ovaj Univerzitet" 2003. godine
e pahcad vlaska oni ce da kazu da je neznanje vladalo Sandzakom i to ovi skotovi postavljaju s ponosom. Nema mere u poganluku.
forumash
03-18-2010, 03:09 AM
Gotov je!
e haj sad jare i mrvica (njih se sjećam) da ti mubareklišu!! :)
...... skontaće :p
ps
a sad nemoj odmah da pokvariš :p
forumash
03-18-2010, 03:10 AM
auu moram još da dodam :D
za svaki slučaj, da se ogradim:
nemo' sad jare, mrvica i ti da me napadnete zbog toga što vas provociram :p
a posebno ti i mrvica, jare nema dugačak jezik :p
Ljubav
03-18-2010, 19:19 PM
selam alejkum.....nisam bio par dana tu kad sad vidim milion nekih novih tema,,,,,,,,sto bi reko nas narod "sto je babi milo to joj se i snilo" pa tako i ovdje mnogi iskazuju svoje zelje,zesce nego u doba M.S. kako se brzo uci tudje a jos brze kopira,pa i da ode a mora otic akobogda ali ne kad vi hocete nego kad Allah hoce....koji ce to da dodje.....imali ga...ali bez dobacivanja....
esmeraldaa
03-18-2010, 21:33 PM
Da li su neki ljudi u vremenu u kojem se dobro smatra ruznim i nevaznim a ruzno dobrim.
Mnogi zive u svijetu,u drustvu pomankanja moralnih vrijednosti-razvrata i bolesnih umova a to sve za rad jednog covjeka u liku sejtana
http://i43.tinypic.com/73frd1.jpg
mula-ruso
03-18-2010, 22:02 PM
ReplyKADA SA PROSTAKOM RAZGOVARAS LJUBAZNO I NJEZNO,
POVECAVA SE NJEGOVA OHOLOST I NADMENOST.
Sejh Sadi Sirazi
tako da ti forumash za svakog imas dobru dijagnozu i efikasnu terapiju http://i43.tinypic.com/73frd1.jpg:D
Gotov je!
Mashallah! Inshallah! Elhamdulillah!
Mashallah! Inshallah! Elhamdulillah!
lijepo jare od tebe sto zikris :)) svidja mi se to, ali ovo je ocito neko napisao sa moga nika a to nisam ja.
dal je ko gotov i kad je gotov i sto ce bit gotov il nece ..Allahu alem nije moje da zalazim u gajb.
mozda ima ljudi cija mi se dijela ne svidjau ali opet se ja drzim nekih pravila:
Taj narod je bio i nestao; njega čeka ono što je zaslužio, i vas će čekati ono što ćete zaslužiti, i vi nećete biti pitani za ono što su oni radili. (Prijevod El-Bekare, 134.)
Mogu da prezirem necije dijelo sto je javno uradio ne stideci se svojih dijela i ne ucineci javno teobu za to sto radi ko na primer sto su prihvatili da him predstavnici cionista dodju u vaktu kad se izvrsava genocid nad palestincima od istih ljudi,a oni ih ugscavaju ko najbolje prijatelje..ili da prezirem saudijce sto javno pokazuju svoje licimjerstvo i shurovanje sa din dusmanima i uzimanje istih za zastitnike,mogu da prezirem dijelo one koja javno bojkotuje zabranu alkohola u domu omladine koja poziva na razvrat muslimansku djecu,mogu da prezirem reketiranje gradjana Novog Pazara i i i.. znaci mogu dijela da prezirem al ne i ono sto je Allah stvorio i udahnuo dusu.
A sa obzirom da sam sama gresnica ne znam da li uopste imam pravo da pricam o drugima kad ima korova i po mojoj avliji,al valja ukazat na nedjela i na ono sto nije od islama.
Sto kazu njemci tonovi grade melodiju,pa je tako i bitno nacin na koji se sta ukaze jer moze ispast od melodije samo halabuka.
A pare za dzamiju a kuca za novu zenu a ovo a ono... izliza nam se traka dok ti svoju i dalje ispredas. Kad ne vrijedi ne vrijedi. Dzaba trud
Mrvica
03-20-2010, 21:01 PM
auu moram još da dodam
za svaki slučaj, da se ogradim:
nemo' sad jare, mrvica i ti da me napadnete zbog toga što vas provociram
a posebno ti i mrvica, jare nema dugačak jezik
Vidis da se nisam zaletela, ne padam ja na kobajagi tewbe od nekog ko sto je lina :o njoj ne verujem nikako :D
Necu da te napadnem, ne shvatam ovo ko provokaciju, ne bi se ti samnom kacio i ne bi ti mene provocirao, nema sanse :D jesam li u pravu;)?
forumash
03-20-2010, 23:46 PM
ma jok bre nisi.. u pravu mislim :D
ne u vezi nekog pojedinačno, nego generalno nisi u pravu :eek: "kobajagi tewbe" itd
nego haj hoću da te pitam nešto na privejt
forumash
03-21-2010, 11:16 AM
GOTOV JE
Pa ko mu je kriv što se čarko sa Jačim :D
Mrvica
03-21-2010, 20:08 PM
ma jok bre nisi.. u pravu mislim :D
ne u vezi nekog pojedinačno, nego generalno nisi u pravu :eek: "kobajagi tewbe" itd
nego haj hoću da te pitam nešto na privejt
Kako hoces da ti odgovorim na pitanje, hoces javno???? Blokiro si privejt :)
mula-ruso
03-27-2010, 12:02 PM
Zaista je gottoov ako Bog da
esmeraldaa
03-28-2010, 23:10 PM
Rererehttp://i40.tinypic.com/314vxxs.jpg
http://i48.tinypic.com/4qjzf9.jpg
http://i40.tinypic.com/210d9vs.jpg
mula-ruso
04-04-2010, 22:32 PM
Svaki insan koji pameti ima, trudice se na ovome svijetu da dokaze sebe, je li za drustvo sa ljudima ili je gori od zivotinje, zavisi od pristupa prema sebi i bliznjima.
Da je neko gotov,dovoljni su isareti i ponasanje insana u drustvu ljudi koji pameti imaju a da ne dozvole da pokvareno bice dominira nad drugim ljudima, koristeci polozaj i mjesto djelovanja.
Salahoodin
04-07-2010, 21:14 PM
http://www.facebook.com/people/Ldp-Novi-Pazar/100000360075069
http://i43.tinypic.com/9r293a.jpg
LDP i G17 Plus podržali "gej paradu" (http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/42177/LDP-i-G17-Plus-podrzali-gej-paradu)
LDP, kao politička stranka koja se u prethodnom periodu najkonkretnije i najviše zalagala za izjednačavanje prava GLBT osoba u Srbiji, nastaviće tu podršku i kroz parlamentarne i partijske aktivnosti, a pružiće punu podršku održavanju "Povorke ponosa", uz prisustvo svojih stranačkih funkcionera, saopštila je GSA.
esmeraldaa
04-13-2010, 22:06 PM
http://i43.tinypic.com/f50ym9.jpg
ZABORAVILI DA MU METNU BEDZ NA AHMEDIJI
Birdum-Bardum
04-14-2010, 03:21 AM
Mislim da buduću diskusiju o Muameru Zukorliću treba voditi ovdje, jer se nadam da će ova njegova kandidatura za ulazak u Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) biti dovoljna većini Bošnjaka da shvate da je cilj Muamera Zukorlića da bude kralj Sandžaka i što veća vlast. Žestoko je žedan vlasti.
On bi najviše volio kada bi bio predsjednik svega u Sandžaku, jer bi tada mogao da uspostavi potpunu diktaturu nad Bošnjacima.
Zna dobro svaki Bošnjak u Sandžaku, a i dijaspori, da je Muamer Zukorlić diktator i da institucijama kojim on upravlja vlada diktatorski, ali ima i onih Bošnjaka koji to nikako da otvoreno priznaju, prije svega sebi, iz nekih razloga njima poznatih.
No, nadam se da će tim Bošnjacima ova kandidatura Muamera Zukorlića biti "kap koja će preliti" i da će napokon otvoreno priznati, prije svega sebi, da Muamer Zukorlić želi da ima apsolutnu vlast u Sandžaku. Da bude sandžački kralj, sandžački diktator.
Što bi rekao član Ljubav, niko ne može čovjeka da upropasti kao što čovjek može sam sebe i vjerujem da Muamer Zukorlić upravo ide ka samouništenju, inšallah.
Vidjet ćemo. Dobro je što se je on lično kandidovao, jer ćemo napokon znati koja je to cifra Bošnjaka koja njega podržava u zlu koje čini.
Ljubav
04-14-2010, 09:49 AM
Mislim da buduću diskusiju o Muameru Zukorliću treba voditi ovdje, jer se nadam da će ova njegova kandidatura za ulazak u Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) biti dovoljna većini Bošnjaka da shvate da je cilj Muamera Zukorlića da bude kralj Sandžaka i što veća vlast. Žestoko je žedan vlasti.
On bi najviše volio kada bi bio predsjednik svega u Sandžaku, jer bi tada mogao da uspostavi potpunu diktaturu nad Bošnjacima.
Zna dobro svaki Bošnjak u Sandžaku, a i dijaspori, da je Muamer Zukorlić diktator i da institucijama kojim on upravlja vlada diktatorski, ali ima i onih Bošnjaka koji to nikako da otvoreno priznaju, prije svega sebi, iz nekih razloga njima poznatih.
No, nadam se da će tim Bošnjacima ova kandidatura Muamera Zukorlića biti "kap koja će preliti" i da će napokon otvoreno priznati, prije svega sebi, da Muamer Zukorlić želi da ima apsolutnu vlast u Sandžaku. Da bude sandžački kralj, sandžački diktator.
Što bi rekao član Ljubav, niko ne može čovjeka da upropasti kao što čovjek može sam sebe i vjerujem da Muamer Zukorlić upravo ide ka samouništenju, inšallah.
Vidjet ćemo. Dobro je što se je on lično kandidovao, jer ćemo napokon znati koja je to cifra Bošnjaka koja njega podržava u zlu koje čini.
aferim Birdume,sad ce se znat koje stvarni predstavnik i koliko ko im pristalica,konacno ce se i to okoncat dali je vecina ili manjina i ja se nadam dace biti kap i prelice za ili protiv.
Pazarac_TS
04-14-2010, 13:18 PM
Sramota da se covjek koji nam je zatvorio Alutn-Alem dzamiju ,najveci Bosnjacki, Islamski, historiski i kurtuloroski spomenik na Balkanu ,kandiduje za funkciju ili funkcije u BNV ! SRAMOTA !
esmeraldaa
04-14-2010, 15:43 PM
Zilkić o kandidaturi Zukorlića
http://www.vesti-online.com/data/images/2010-03-02/38671_zukorlic-i-zilkic_f.jpg?ver=1271243021
Reis ul ulema IZS Adem Zilkić oceno je da je kandidatura Muamera Zukorlića za nosioca liste BKZ, dokaz da muftiju vera nikada nije interesovala.
Zilkić je istakao da su Zukorlićeve prioritetne preokupacije svih ovih godina bili politika i biznis na šta je, podsetio je, IZS stalno ukazivala. "Zukorlićeva kandidatura samo potvrđuje opravdanost našeg istupanja iz okrilja mešihata Islamske zajednice u Srbij koji je, pod njegovim rukovođenjem, oduvek bio zaglibljen u politiku i privatni biznis“, naveo je on.
Vrhovni poglavar IZS je pripadnike bošnjačke zajednice u Srbiji pozvao da se upitaju sa čijim parama će, kako je rekao, Zukorlić finansirati izbornu kampanju.
Kako je ranije najavljeno glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić je nosilac izborne liste Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) za Nacioanalni savet Bošnjaka.
Imame i intelektualce koji "ne žele da budu taoci Zukorlićeve bahatosti", Zilkić je pozvao da se priključe Rijasetu.
"Ovo je prvi slučaj da se jedno versko lice kandiduje na civilnim izborima i Zukorlić više ni za jednog muslimana ne može da bude nosilac bilo koje verske titule“, naveo je Zilkić.
Za Zukorlićevu konferenciju za novinare, na kojoj je objavio kandidaturu za nosioca izborne liste, Zilkić kaže da je to očit primer zloupotrebe i vređanja osećanja vernika.
Članstvo BKZ-a čine članovi mešihata Islamske zajednice u Srbiji čiji je Zukorlić predsednik, rukovodstvo i profesori Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru čiji je muftija, takođe, predsednik i osnivač.
Zukorlić, inače, predvodi jednu od dve opcije islamske zajednice koje se međusobno ne priznaju. Opcija kojom on rukovodi organizaciono i duhovno pripada Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i reisa ul ulemu Mustafu Cerića priznaje za jedinog poglavara.
Na nedavnoj osnivačkoj skupštini BKZ, formirane s ciljem da učestvuje na predstojećim izborima za nacionalni savet, Zukorlić nije isklkjučio mogućnost
da ta nevladina organizacija preraste u stranku.
Vidi:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=14&nav_id=424273
esmeraldaa
04-14-2010, 15:58 PM
http://www.islamskazajednica.org/images/stories/glavni%20muftija%20nosioc%20liste%20bkza.jpghttp://i43.tinypic.com/73frd1.jpghttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs221.snc1/6822_1066734688282_1823505588_133152_5422023_n.jpg http://i43.tinypic.com/73frd1.jpg
Ljubav
04-14-2010, 17:25 PM
Zilkić o kandidaturi Zukorlića
http://www.vesti-online.com/data/images/2010-03-02/38671_zukorlic-i-zilkic_f.jpg?ver=1271243021
Reis ul ulema IZS Adem Zilkić oceno je da je kandidatura Muamera Zukorlića za nosioca liste BKZ, dokaz da muftiju vera nikada nije interesovala.
Zilkić je istakao da su Zukorlićeve prioritetne preokupacije svih ovih godina bili politika i biznis na šta je, podsetio je, IZS stalno ukazivala. "Zukorlićeva kandidatura samo potvrđuje opravdanost našeg istupanja iz okrilja mešihata Islamske zajednice u Srbij koji je, pod njegovim rukovođenjem, oduvek bio zaglibljen u politiku i privatni biznis“, naveo je on.
Vrhovni poglavar IZS je pripadnike bošnjačke zajednice u Srbiji pozvao da se upitaju sa čijim parama će, kako je rekao, Zukorlić finansirati izbornu kampanju.
Kako je ranije najavljeno glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić je nosilac izborne liste Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) za Nacioanalni savet Bošnjaka.
Imame i intelektualce koji "ne žele da budu taoci Zukorlićeve bahatosti", Zilkić je pozvao da se priključe Rijasetu.
"Ovo je prvi slučaj da se jedno versko lice kandiduje na civilnim izborima i Zukorlić više ni za jednog muslimana ne može da bude nosilac bilo koje verske titule“, naveo je Zilkić.
Za Zukorlićevu konferenciju za novinare, na kojoj je objavio kandidaturu za nosioca izborne liste, Zilkić kaže da je to očit primer zloupotrebe i vređanja osećanja vernika.
Članstvo BKZ-a čine članovi mešihata Islamske zajednice u Srbiji čiji je Zukorlić predsednik, rukovodstvo i profesori Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru čiji je muftija, takođe, predsednik i osnivač.
Zukorlić, inače, predvodi jednu od dve opcije islamske zajednice koje se međusobno ne priznaju. Opcija kojom on rukovodi organizaciono i duhovno pripada Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i reisa ul ulemu Mustafu Cerića priznaje za jedinog poglavara.
Na nedavnoj osnivačkoj skupštini BKZ, formirane s ciljem da učestvuje na predstojećim izborima za nacionalni savet, Zukorlić nije isklkjučio mogućnost
da ta nevladina organizacija preraste u stranku.
Vidi:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=04&dd=14&nav_id=424273
ovaj samozvani reis treba dase zapita dali je on pohadjao prvi stupanj vjerske obuke,dali zna koji su sartovi islama,dali zna obaveze jednog muslimana,vjerskog vodje i obicnog vjernika,jeli to nama islam postao navika ili treba da nam je program za zivot,cuj po prvi put vjersko lice na civilnim izborima,pa vecu nabulozu nisam odavno cuo,ali kakva rijec takav covjek rece neko davno,njega treba i razumjet jer mora da bira sta ce da prica valja posle to opravdavat.
Pazarac_TS
04-14-2010, 18:16 PM
ovaj samozvani reis treba dase zapita dali je on pohadjao prvi stupanj vjerske obuke,dali zna koji su sartovi islama,dali zna obaveze jednog muslimana,vjerskog vodje i obicnog vjernika,jeli to nama islam postao navika ili treba da nam je program za zivot,cuj po prvi put vjersko lice na civilnim izborima,pa vecu nabulozu nisam odavno cuo,ali kakva rijec takav covjek rece neko davno,njega treba i razumjet jer mora da bira sta ce da prica valja posle to opravdavat.
da li , da-li ... Odvojeno !
Ljubav
04-14-2010, 18:20 PM
da li , da-li ... Odvojeno !
hvala ti brate halali mi nisam uspio da odvojim zurio sam.
Ensarija
04-14-2010, 19:07 PM
i ne kaže se vjerska obuka već pouka....
esmeraldaa
04-14-2010, 21:47 PM
Islamska zajednica u Srbiji Muamera Zukorlica i politicki savjet
Avgusta mjeseca 2009.godine Zukorlic je formirao politicki savjet,koji ce davati smernice kako Zukorlicu tako i Mesihatu, vezane za ulazak u politiku.
Sacirovic je tada naveo: "Da na savet ne treba gledati kao na uvod u osnivanje politicke partije, jer Mesihat vec ima vise saveta, kao sto su Savet za medije, Savet za odnose za inostranstvom i druge".
Mesihat Islamske zajednice Muamera Zukorlica, osnovao je Politicki savjet prosle godine a mnogi su rekli da je ovo telo osnovano s ciljem da preraste u politicku stranku.
Zukorlic je i tada lagao, rekavsi: "Ne treba nam stranka. Zašto bismo padali s konja na magarca. Ionako imamo kontrolu nad biračima u Sandzaku".
No nije tako,Zukorlic zeli da drzi sve konce u svojim rukama i kada je rec o vjeri, ali i o politici
Ljubav
04-14-2010, 22:19 PM
Islamska zajednica u Srbiji Muamera Zukorlica i politicki savjet
Avgusta mjeseca 2009.godine Zukorlic je formirao politicki savjet,koji ce davati smernice kako Zukorlicu tako i Mesihatu, vezane za ulazak u politiku.
Sacirovic je tada naveo: "Da na savet ne treba gledati kao na uvod u osnivanje politicke partije, jer Mesihat vec ima vise saveta, kao sto su Savet za medije, Savet za odnose za inostranstvom i druge".
Mesihat Islamske zajednice Muamera Zukorlica, osnovao je Politicki savjet prosle godine a mnogi su rekli da je ovo telo osnovano s ciljem da preraste u politicku stranku.
Zukorlic je i tada lagao, rekavsi: "Ne treba nam stranka. Zašto bismo padali s konja na magarca. Ionako imamo kontrolu nad biračima u Sandzaku".
No nije tako,Zukorlic zeli da drzi sve konce u svojim rukama i kada je rec o vjeri, ali i o politici
e ova kontrola je problematicna???????????????neko se ceska sad???????
Birdum-Bardum
04-14-2010, 22:42 PM
Upravo ovo ubjeđenje njega nosi. On je ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za njega, a u to je ubjedio i one oko sebe, a i svoje pristalice. Zato on sada, na krilima populizma, sebi dozvoljava sve, čak i ono što je ranije žestoko demantovao.
Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće će to njegovo ubjeđenje ili demantovati ili potvrditi. Zbog toga su ovi izbori veoma važni. Možda su ovo čak i najvažniji izbori od političkog buđenja Bošnjaka Sandžaka od 90-tih na ovamo.
Bošnjaci Sandžaka su u vrijeme Slobodana Miloševića i ratnih dana vodili mali džihad, odnosno borbu protiv vanjskog neprijatelja. Nakon što su Bošnjaci iz te borbe izišli kao pobjednici, predvođeni Sulejmanom Ugljaninom, ušli su u veliki džihad, borbu sa samim sobom.
Nije džaba rečeno da je borba protiv vanjskog neprijatelja mali džihad, a da je borba sa samim sobom veliki džihad. Borba sa samim sobom je daleko, daleko teža od borbe sa vanjskim neprijateljem.
Zbog toga su ovi izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće najvažniji izbori od 90-tih pa na ovamo.
Nadam se da kod Bošnjaka Sandžaka preovlađuje dobro i da neće izgubiti ovu veoma važnu, ako ne i najvažniju bitku, bitku sa samim sobom. Nadam se da neće dozvoliti da pobjedi zlo sakriveno iza svetinja.
Najveće zlo je oholost. Oholost je ono zbog čega je Iblis prokleti proklet. Smatrao je sebe boljim od Adema, alejhisselam.
Suprotnost oholosti je ljubav. Ljubav je najveće dobro. Ljubav je izvor svega što je dobro i lijepo.
Čovjek koji se je uzoholio sve što radi radi zarad sebe i svojeg ega. Iz ljubavi prema samom sebi. Sve što radi je radi veličanja sebe.
Čovjek koji istinski voli sve što radi radi zarad ljubavi prema Gospodaru svih svjetova i ljubavi prema Njegovim stvorenjima.
Čovjek koji se je uzoholio ma šta radio je zulum prema sebi i drugima, a čovjek koji je čist od oholosti, koji voli, sve što radi je hizmet i dobročinstvo prema svemu stvorenom.
Pokretačka snaga sljedbenika predvodnika oholosti je mržnja i inat prema Ademu svoga vremena, dok je pokretačka snaga sljedbenika predvodnika ljubavi ljubav prema Stvoritelju oličena u ljubavi prema Njegovim stvorenjima, a pogotovo prema Njegovim odabranicima.
Ja Rabbi, pokaži Bošnjacima Sandžaka dobro dobrim, a zlo zlim i ne dozvoli da zlo pobjedi. Ne dozvoli da oholost i mržnja njihovim dušama zavladaju, pa da tako sebe sami unište.
Ja Rabbi, pomozi onima koji su zatrovani mržnjom i ohološću da se oslobode tog zla, jer ako im Ti ne pomogneš, ko će im drugi pomoći.
esmeraldaa
04-15-2010, 21:40 PM
Muamer Zukorlic je ovim, jos jednom, zloupotrebio Islamsku zajednicu,zloupotrebio ahmediju i polozaj . Posto je Muamera podrzala partija Cedomira Jovanovica, a bas se pitam sta ima Ceda i Muamer zajednicko,odnosno Ceda,LDP i Islamska zajednica.
Ocekujemo da ce ga ovih dana podrzati i udruzenja za seksualnu ravnopravnost, koja su jako bliska Zukorlicu.
Covek ima i znanja i potencijala, ali i sredstva kojima se do sada sluzio u ostvarivanju svojih ciljeva. Koristiti mimber i dzamiju za političke govore i ostvarivanje ličnih interesa. Govoriti istinu u ime Uzvišenog Allaha dz.s.na mjestima gdje se treba spominjati nije lak zadatak.
Ingerencije Nacionalnih savjeta su kultura, jezik i informisanje - to su pitanja kojima se bavi Nacionalni savjet. Za ovo o cemu govori muftija morace da osnuje partiju. Samo, neka ostavi ahmediju pa bez nje na utakmicu.
Ljubav
04-15-2010, 21:53 PM
[QUOTE=Birdum-Bardum;45585]Upravo ovo ubjeđenje njega nosi. On je ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za njega, a u to je ubjedio i one oko sebe, a i svoje pristalice. Zato on sada, na krilima populizma, sebi dozvoljava sve, čak i ono što je ranije žestoko demantovao.
Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće će to njegovo ubjeđenje ili demantovati ili potvrditi. Zbog toga su ovi izbori veoma važni. Možda su ovo čak i najvažniji izbori od političkog buđenja Bošnjaka Sandžaka od 90-tih na ovamo.
Bošnjaci Sandžaka su u vrijeme Slobodana Miloševića i ratnih dana vodili mali džihad, odnosno borbu protiv vanjskog neprijatelja. Nakon što su Bošnjaci iz te borbe izišli kao pobjednici, predvođeni Sulejmanom Ugljaninom, ušli su u veliki džihad, borbu sa samim sobom.
Nije džaba rečeno da je borba protiv vanjskog neprijatelja mali džihad, a da je borba sa samim sobom veliki džihad. Borba sa samim sobom je daleko, daleko teža od borbe sa vanjskim neprijateljem.
Zbog toga su ovi izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće najvažniji izbori od 90-tih pa na ovamo.
Nadam se da kod Bošnjaka Sandžaka preovlađuje dobro i da neće izgubiti ovu veoma važnu, ako ne i najvažniju bitku, bitku sa samim sobom. Nadam se da neće dozvoliti da pobjedi zlo sakriveno iza svetinja.
Najveće zlo je oholost. Oholost je ono zbog čega je Iblis prokleti proklet. Smatrao je sebe boljim od Adema, alejhisselam.
Suprotnost oholosti je ljubav. Ljubav je najveće dobro. Ljubav je izvor svega što je dobro i lijepo.
Čovjek koji se je uzoholio sve što radi radi zarad sebe i svojeg ega. Iz ljubavi prema samom sebi. Sve što radi je radi veličanja sebe.
Čovjek koji istinski voli sve što radi radi zarad ljubavi prema Gospodaru svih svjetova i ljubavi prema Njegovim stvorenjima.
Čovjek koji se je uzoholio ma šta radio je zulum prema sebi i drugima, a čovjek koji je čist od oholosti, koji voli, sve što radi je hizmet i dobročinstvo prema svemu stvorenom.
Pokretačka snaga sljedbenika predvodnika oholosti je mržnja i inat prema Ademu svoga vremena, dok je pokretačka snaga sljedbenika predvodnika ljubavi ljubav prema Stvoritelju oličena u ljubavi prema Njegovim stvorenjima, a pogotovo prema Njegovim odabranicima.
Ja Rabbi, pokaži Bošnjacima Sandžaka dobro dobrim, a zlo zlim i ne dozvoli da zlo pobjedi. Ne dozvoli da oholost i mržnja njihovim dušama zavladaju, pa da tako sebe sami unište.
Ja Rabbi, pomozi onima koji su zatrovani mržnjom i ohološću da se oslobode tog zla, jer ako im Ti ne pomogneš, ko će im drugi pomoći.[/QUOTE
AMIN,AMIN,AMIN JA RABIL ALEMIN................bosnjaci su i onaj dzihad mali sto ga nazva pobijedili sami jer su vodje morali da napuste zemlju da nebi zavrsili po srbskim kazamatima a i ovaj put ce narod uraditi pravu stvar jer narod najbolje zna.
Ljubav
04-15-2010, 21:55 PM
Muamer Zukorlic je ovim, jos jednom, zloupotrebio Islamsku zajednicu,zloupotrebio ahmediju i polozaj . Posto je Muamera podrzala partija Cedomira Jovanovica, a bas se pitam sta ima Ceda i Muamer zajednicko,odnosno Ceda,LDP i Islamska zajednica.
Ocekujemo da ce ga ovih dana podrzati i udruzenja za seksualnu ravnopravnost, koja su jako bliska Zukorlicu.
Covek ima i znanja i potencijala, ali i sredstva kojima se do sada sluzio u ostvarivanju svojih ciljeva. Koristiti mimber i dzamiju za političke govore i ostvarivanje ličnih interesa. Govoriti istinu u ime Uzvišenog Allaha dz.s.na mjestima gdje se treba spominjati nije lak zadatak.
Ingerencije Nacionalnih savjeta su kultura, jezik i informisanje - to su pitanja kojima se bavi Nacionalni savjet. Za ovo o cemu govori muftija morace da osnuje partiju. Samo, neka ostavi ahmediju pa bez nje na utakmicu.
imasli nesto novo ponavljas se previse,sve jedno te isto.....................
esmeraldaa
04-15-2010, 22:15 PM
Da li mozes da propustis bar jedan post a da ne dajes komentar i prosipas svoju glupost
esmeraldaa
04-15-2010, 22:17 PM
esmeraldaa
04-15-2010, 22:30 PM
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs221.snc1/6822_1066734688282_1823505588_133152_5422023_n.jpg
Da, ovo se ponavlja vec 30-et mjeseci.Dobro je da si primetio/la:Ljubavi
Birdum-Bardum
04-16-2010, 02:12 AM
bosnjaci su i onaj dzihad mali sto ga nazva pobijedili sami jer su vodje morali da napuste zemlju da nebi zavrsili po srbskim kazamatima a i ovaj put ce narod uraditi pravu stvar jer narod najbolje zna.
Koliko ti ovdje iznosiš, da tako kažem, smiješnih teza to je za nepovjerovati. Ti si i sam svjestan toga da to što pišeš ne znači ništa, ali ti to ispisuješ samo kolk'o da nešto ispišeš. Da ispuniš prazan prostor. Da kontriraš. No to je tvoj problem.
Nisam ja taj džihad nazvao malim, već se to tako zove stvarno.
A evo i koje su to smiješne teze koje iznosiš. U ovom tvojem postu kojeg sam citirao su dvije.
Jedna je da se je narod sam izborio. Time kao da želiš reći da nisu imali imama, predvodnika u tome.
Prvo, skupina, grupa, džemat, kako hoćeš, nije džemat ako nema imama. To bi trebalo da znaš. Ako nemaju imama, onda im je šejtan imam, i to bi trebalo da znaš. Po tome zaključujemo da jedna skupina iako se izbori za naešto, kako ti reče, sama, to nije nešto dobro, jer im je šejtan bio imam.
Pošto se je naš narod ipak izborio protiv jednog zla na čijem je čelu bio Slobodan Milošević, a to je nešto dobro, odmah zaključujemo da su ipak imali imama, predvodnika.
Ko je taj predvodnik u tom malom džihadu bio znam dobro svi, osim onih koji sami sa sobom inat tjeraju i to neće da priznaju. Naravno, oni time ne štete nikom drugom do sebi. Mržnja im ne dozvoljava da to priznaju.
Druga teza je da, kako ti reče, narod zna. Ako je to tako, onda ne bi postojali izrazi "manipulisanje masa", "demagogija", itd.
Nije džaba rečeno "kada jedan čovjek zaluta, samo je sebe zaveo, a kada zaluta ulema, onda zavede cijeli narod".
Kada bi narod znao, onda ovaj hadis ne bi mogao stojati, tj. ne bi važio, a to je nemoguće.
Dakle, nema džemata bez imama. Odnosno, sastavni dio džemata je imama, predvodnik. Pa se još i kaže, kada dvojica krenu na put neka među sobom odrede koje emir. To je pravilo. To mora postojati.
To, naravno, nije džaba.
No, nejse. Jasno je zašto ti izvlačiš ovakve teze i konstrukcije. To je zato što si ti ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za Muamera Zukorlića i sad ti govoriš o tome kako narod zna.
A šta ćeš sa onim slučajem kada je Muamer Zukorlić osnovao stranku NKBJ (Narodni kongres Bošnjaka Jugoslavije), koji nije osvojio ni 10 glasova? Šta ćemo sa tim? Jel se to uklapa tebi u to da narod zna?
Šta ćemo sa situacijom u kojoj je dr. Sulejman Ugljanin dobijao apsolutno sve glasove Bošnjaka Sandžaka, a Muamer ipak bio protiv njega i radio protiv njega?
Možda ćeš sada reći da tada narod nije znao i da je bio u zabludi, pa se je kasnije rashavizao, ha?
No, opet ti teorija pada u vodu, jer nije utemeljena na istini i jasnim mjerilima, već je utemeljena na propagandi i demagogiji čiji je nosioc upravo Muamer Zukorlić.
Najopasnije je kada čovjek ima dvostruke aršine. Kada mu treba vjera on onda uzima vjeru kao mjerilo, a kada mu ne treba, odnosno kada mu u nekom interesu vjera smeta, onda ne uzima vjeru kao mjerilo. To nije osobina iskrenog vjernika, poštenog čovjeka.
To je osobina manipulanta. A najsmješnije kod manipulanata je to što oni sebe vide moćnim i jakim u tim svojim manipulacijama, a ustvari su pali nisko da niže ne može biti i ako se ne okanu toga završiće loše.
Nadam se, inšallah, da će Bošnjaci Sandžaka, na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prepoznati zlo i glasati protiv njega i da će prepoznati dobro i glasati za njega.
Nadam se, inašallah, da će reći NE manipulatorima i njihovom predvodniku Muameru Zukorliću.
Osmi mart lijepo rece da ce ovaj da poazgini ako mu se bude pridavalo previse paznje. Koliko je smijesno da on svaciji post zaklapa, toliko je smijesno sto mu uopste na sve odgovarate i paznju pridajete. Sahi je umislio da je to sto prica nesto bitno. Samo jedno postaje sigurno: da on ni najmanje nije siguran u to sto prica i da mu treba potvrda da su te gluposti istinite. Ako ubedi vas ubedice i sebe. Jer ipak mora bit siguran da je na pravo mjesto uplacivo pare i da ce zbog pravog dolazit da glasa. Ipak je to daljina...
A ako izgubi? Mislim da ce i tad da se bori da opravda svoje pare, jer tesko je priznati da ih je bacao svo vrijeme...
Ljubav
04-16-2010, 09:33 AM
Koliko ti ovdje iznosiš, da tako kažem, smiješnih teza to je za nepovjerovati. Ti si i sam svjestan toga da to što pišeš ne znači ništa, ali ti to ispisuješ samo kolk'o da nešto ispišeš. Da ispuniš prazan prostor. Da kontriraš. No to je tvoj problem.
Nisam ja taj džihad nazvao malim, već se to tako zove stvarno.
A evo i koje su to smiješne teze koje iznosiš. U ovom tvojem postu kojeg sam citirao su dvije.
Jedna je da se je narod sam izborio. Time kao da želiš reći da nisu imali imama, predvodnika u tome.
Prvo, skupina, grupa, džemat, kako hoćeš, nije džemat ako nema imama. To bi trebalo da znaš. Ako nemaju imama, onda im je šejtan imam, i to bi trebalo da znaš. Po tome zaključujemo da jedna skupina iako se izbori za naešto, kako ti reče, sama, to nije nešto dobro, jer im je šejtan bio imam.
Pošto se je naš narod ipak izborio protiv jednog zla na čijem je čelu bio Slobodan Milošević, a to je nešto dobro, odmah zaključujemo da su ipak imali imama, predvodnika.
Ko je taj predvodnik u tom malom džihadu bio znam dobro svi, osim onih koji sami sa sobom inat tjeraju i to neće da priznaju. Naravno, oni time ne štete nikom drugom do sebi. Mržnja im ne dozvoljava da to priznaju.
Druga teza je da, kako ti reče, narod zna. Ako je to tako, onda ne bi postojali izrazi "manipulisanje masa", "demagogija", itd.
Nije džaba rečeno "kada jedan čovjek zaluta, samo je sebe zaveo, a kada zaluta ulema, onda zavede cijeli narod".
Kada bi narod znao, onda ovaj hadis ne bi mogao stojati, tj. ne bi važio, a to je nemoguće.
Dakle, nema džemata bez imama. Odnosno, sastavni dio džemata je imama, predvodnik. Pa se još i kaže, kada dvojica krenu na put neka među sobom odrede koje emir. To je pravilo. To mora postojati.
To, naravno, nije džaba.
No, nejse. Jasno je zašto ti izvlačiš ovakve teze i konstrukcije. To je zato što si ti ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za Muamera Zukorlića i sad ti govoriš o tome kako narod zna.
A šta ćeš sa onim slučajem kada je Muamer Zukorlić osnovao stranku NKBJ (Narodni kongres Bošnjaka Jugoslavije), koji nije osvojio ni 10 glasova? Šta ćemo sa tim? Jel se to uklapa tebi u to da narod zna?
Šta ćemo sa situacijom u kojoj je dr. Sulejman Ugljanin dobijao apsolutno sve glasove Bošnjaka Sandžaka, a Muamer ipak bio protiv njega i radio protiv njega?
Možda ćeš sada reći da tada narod nije znao i da je bio u zabludi, pa se je kasnije rashavizao, ha?
No, opet ti teorija pada u vodu, jer nije utemeljena na istini i jasnim mjerilima, već je utemeljena na propagandi i demagogiji čiji je nosioc upravo Muamer Zukorlić.
Najopasnije je kada čovjek ima dvostruke aršine. Kada mu treba vjera on onda uzima vjeru kao mjerilo, a kada mu ne treba, odnosno kada mu u nekom interesu vjera smeta, onda ne uzima vjeru kao mjerilo. To nije osobina iskrenog vjernika, poštenog čovjeka.
To je osobina manipulanta. A najsmješnije kod manipulanata je to što oni sebe vide moćnim i jakim u tim svojim manipulacijama, a ustvari su pali nisko da niže ne može biti i ako se ne okanu toga završiće loše.
Nadam se, inšallah, da će Bošnjaci Sandžaka, na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prepoznati zlo i glasati protiv njega i da će prepoznati dobro i glasati za njega.
Nadam se, inašallah, da će reći NE manipulatorima i njihovom predvodniku Muameru Zukorliću.
tisi ga sad ukrupnio da krupnije ne moze biti,ali reci cu ti nesto u sta si u pravu,da je prestalo vrijeme manipulatora koji su zaista manipulisali sa masama i mahali raznim parolama,proslo je vrijeme onih koji se zorom namecu da budu ono sto ne zasluzuju i iz tih razloga bosnjacki narod Sanadzaka je sazreo da odluci koje taj ko se istinski bori za nacionalna prava,tacno je ahbabu da smo imali vodje ali je i tacno da oni nisu bili sa nama u najtezim vremenima,to su cinjenice,medjutim ja to neosudjujem jer postojali su razlozi za to,i ja se nadam insaallah da takvi nece moci vise da manipulisu sa masama nudeci i obecavajuci med i mlijeko da bi ti isti zaboravljali svoj narod i one ko ih je birao.
inš'Allah
04-16-2010, 10:51 AM
Gotov Je i ovaj.
Poblijedeo grdnik.
Samo da poklopi a sta ??? ni sam ne razume sta je napiso.
Birdum-Bardum
04-16-2010, 12:56 PM
tisi ga sad ukrupnio da krupnije ne moze biti
Nisam ga ja ni krupnio ni sitnio, nego sam ti samo odgovorio na tvoje pisanje. Komentaris'o ove tvoje teze. Ništa drugo.
da je prestalo vrijeme manipulatora koji su zaista manipulisali sa masama i mahali raznim parolama,proslo je vrijeme onih koji se zorom namecu da budu ono sto ne zasluzuju
Eto vidiš da narod može biti izmanipulisan. Toliko o onoj tvojoj tezi "narod zna".
A što se tiče ovog tvojeg opisa manipulatora i zorom nametanja da neko bude ono što ne zaslužuje je solidan opis upravo Muamera Zukorlića.
No, očigledno se ti iz petnih žila trudiš i napinješ da prije svega sebe ubjediš u to da Muamer Zukorlić nije manipulator koji za svoje manipulacije narodom koristi ono najsvetije.
Znaš ti dobro da njega ne zanima niti vjera, niti nacija, niti bilo kakva druga svetinja, već ga zanima samo biznis, dunjaluk, vlast, izdizanje i veličanje sebe i da žudi da jednog dana postane kralj Sandžaka.
Svaki onaj koji imalo o vjeri zna, zna da Muamer Zukorlić nikako ne može biti uzor, primjer jednog vjernika kojeg treba slijediti.
To znaju i one njegove najzadrtije pristalice, ali inat, prkos i mržnja ih tjeraju da istraju u podržavanju najnegativnije pojave u historiji Sandžaka.
i iz tih razloga bosnjacki narod Sanadzaka je sazreo da odluci koje taj ko se istinski bori za nacionalna prava
A iz ove rečenice se opet vidi da si ti ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za Muamera Zukorlića. Opet da ti kažem, polako, sabur, evo idu izbori, pa ćemo i to vidjeti, inšallah.
tacno je ahbabu da smo imali vodje ali je i tacno da oni nisu bili sa nama u najtezim vremenima,to su cinjenice,medjutim ja to neosudjujem jer postojali su razlozi za to,i ja se nadam insaallah da takvi nece moci vise da manipulisu sa masama nudeci i obecavajuci med i mlijeko da bi ti isti zaboravljali svoj narod i one ko ih je birao.
A ovaj zaključak je upravo posljedica razmišljanja zatrovanog mržnjom.
Hoćeš reći da, recimo, Imam Homeini, rahmetullahi alejhi, nije bio vođa Islamske revolucije u Iranu jer je svo vrijeme bio u egzilu. Hoćeš reći da nije bio uz svoj narod.
Hoćeš reći da, recimo, Fethullah Gülen, koji je i sada izvan Turske, nije predvodnik islamskog pokreta kojeg je oformio, jer nije prisutan fizički.
Očigledno ili ne razumiješ šta znači vođstvo i sa kojeg je aspekta ispravno vođstvo razmatrati ili se namjerno, a ja vjerujem da je to, praviš lud i pokušavaš, a i sam znaš da to ne pije vodu, da zanegiraš vođstvo onih koji su ovaj narod vodili u borbi za svoj opstanak.
To što je Muamer Zukorlić izdao ovaj narod kada mu je bilo najteže je upravo najveća bol koju on u prsima svojim nosi. Zbog toga on i mrzi dr. Sulejmana Ugljanina.
Umjesto da se pokaje za svoje izdajstvo i da sebe spasi, on ustrajava u svojoj mržnji i pokušava da cijeli jedan narod zavede.
Nadam se da neće uspjeti, inšallah.
Da li je uspio da zevede ovaj narod ili nije vidjet ćemo, inšallah, na ovim predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).
Sabur.
Ljubav
04-16-2010, 15:22 PM
Nisam ga ja ni krupnio ni sitnio, nego sam ti samo odgovorio na tvoje pisanje. Komentaris'o ove tvoje teze. Ništa drugo.
Eto vidiš da narod može biti izmanipulisan. Toliko o onoj tvojoj tezi "narod zna".
A što se tiče ovog tvojeg opisa manipulatora i zorom nametanja da neko bude ono što ne zaslužuje je solidan opis upravo Muamera Zukorlića.
No, očigledno se ti iz petnih žila trudiš i napinješ da prije svega sebe ubjediš u to da Muamer Zukorlić nije manipulator koji za svoje manipulacije narodom koristi ono najsvetije.
Znaš ti dobro da njega ne zanima niti vjera, niti nacija, niti bilo kakva druga svetinja, već ga zanima samo biznis, dunjaluk, vlast, izdizanje i veličanje sebe i da žudi da jednog dana postane kralj Sandžaka.
Svaki onaj koji imalo o vjeri zna, zna da Muamer Zukorlić nikako ne može biti uzor, primjer jednog vjernika kojeg treba slijediti.
To znaju i one njegove najzadrtije pristalice, ali inat, prkos i mržnja ih tjeraju da istraju u podržavanju najnegativnije pojave u historiji Sandžaka.
A iz ove rečenice se opet vidi da si ti ubjeđen da je većina Bošnjaka Sandžaka za Muamera Zukorlića. Opet da ti kažem, polako, sabur, evo idu izbori, pa ćemo i to vidjeti, inšallah.
A ovaj zaključak je upravo posljedica razmišljanja zatrovanog mržnjom.
Hoćeš reći da, recimo, Imam Homeini, rahmetullahi alejhi, nije bio vođa Islamske revolucije u Iranu jer je svo vrijeme bio u egzilu. Hoćeš reći da nije bio uz svoj narod.
Hoćeš reći da, recimo, Fethullah Gülen, koji je i sada izvan Turske, nije predvodnik islamskog pokreta kojeg je oformio, jer nije prisutan fizički.
Očigledno ili ne razumiješ šta znači vođstvo i sa kojeg je aspekta ispravno vođstvo razmatrati ili se namjerno, a ja vjerujem da je to, praviš lud i pokušavaš, a i sam znaš da to ne pije vodu, da zanegiraš vođstvo onih koji su ovaj narod vodili u borbi za svoj opstanak.
To što je Muamer Zukorlić izdao ovaj narod kada mu je bilo najteže je upravo najveća bol koju on u prsima svojim nosi. Zbog toga on i mrzi dr. Sulejmana Ugljanina.
Umjesto da se pokaje za svoje izdajstvo i da sebe spasi, on ustrajava u svojoj mržnji i pokušava da cijeli jedan narod zavede.
Nadam se da neće uspjeti, inšallah.
Da li je uspio da zevede ovaj narod ili nije vidjet ćemo, inšallah, na ovim predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).
Sabur.
pa sabur nego kako,ja elhamdulillah saburam cijelo vrijeme ali ste mi vi nervozni u svojim postovima....ti ahbabu pricas ponekad o lokalu a nekad o globalu,koje ti to velicine poredis sa kim???Daj bolan zapitaj se malo imali tu iole slicnosti,nemozes niti ti niti ja a ni bilo ko nekog uzdizad za nekakvo liderstvo i naconalno osvjescenje ko nema podrsku naroda,jer takvi ljudi i na sve svoje greske trebaju biti uzori i idoli u nasim ocima,nazalost stvarnost je drugacija i ne treba o tome polemisat,sad ce se vidjet ko koga podrzava i ko ima vecinu a ko manjinu,jer upravo ove tri liste jesu ta okosnica koja za svaku tvrdi da je u vecini,vidjecese i Suljo i Rasim i Muftija.Narod neka bira,a sad dali je narod glup i naivan i dali ce dozvoliti manipulisanje ja se ne bih slozio sa vama jer netreba podcjenjivat narod i podrsku niti jedne liste od kandidata,ni jedni ni drugi a ni treci nisu ni glupi a ni naivni,oni su nasa baraca i najvjerovatnije imaju razlog zbog cega glasaju za jedne,druge i trece.
Birdum-Bardum
04-16-2010, 23:28 PM
pa sabur nego kako,ja elhamdulillah saburam cijelo vrijeme ali ste mi vi nervozni u svojim postovima
Ne bih rek'o da baš saburaš, jer malo malo pa pričaš kao da je sve završeno i kao da su glasovi prebrojani i Muamer Zukorlić dobio većinu.
Zbog toga ti ja kažem sabur, polako, uskoro su izbori, pa će se vidjeti kakvo je stanje.
Inače, ne moraš da mi persiraš.
ti ahbabu pricas ponekad o lokalu a nekad o globalu,koje ti to velicine poredis sa kim???Daj bolan zapitaj se malo imali tu iole slicnosti
Ovdje me razočaravaš, jer je očigledno da ne pratiš šta pišeš, a kamoli ono što ja pišem. Ili jednostavno ne znaš šta bi napisao, pa eto kolko reda radi, da ne bude da mi nisi odgovorio.
Nisam ja uopšte veličinski poredio, već sam samo navodio primjere koji tvoju tezu obaraju i dokazuju da se na osnovu nečijeg fizičkog, da tako kažem, odsustvovanja ne može reći da nije bio uz narod i da ga nije predvodio.
Ima tih primjera kolko hoćeš, ali sam ti ja naveo dva veoma jasna.
No, prezir i mržnja čine svoje, pa čovjek vođen tim negativnim energijama sudi nepravedno i pravi konstrukcije u glavi kakve mu odgovaraju.
To nije dobro za čovjeka jer time sebe odvodi u zabludu i živi izvan realnosti.
Grubo rečeno, sam sebe laže.
nemozes niti ti niti ja a ni bilo ko nekog uzdizad za nekakvo liderstvo i naconalno osvjescenje ko nema podrsku naroda,jer takvi ljudi i na sve svoje greske trebaju biti uzori i idoli u nasim ocima,nazalost stvarnost je drugacija i ne treba o tome polemisat,sad ce se vidjet ko koga podrzava i ko ima vecinu a ko manjinu,jer upravo ove tri liste jesu ta okosnica koja za svaku tvrdi da je u vecini,vidjecese i Suljo i Rasim i Muftija.
Ovaj dio tvojeg posta nisam baš u potpunosti uspio razumiti, pa ću se potruditi da ti odgovorim na ono što sam razumio.
Opet ti ovdje koristiš pretpostavku kao činjenicu. Kažeš "ko nema podršku naroda", a malo zatim kažeš "sad će se vidjeti ko koga podržava i ko ima većinu, a ko manjinu".
Treba da se odlučiš, ili ćeš tvrditi, a nemaš na osnovu čega, ko ima, a ko nema većinu ili ćeš, zajedno sa svima, sačekati izbore i tek onda, na osnovu rezultata, govoriti o tome ko ima, a ko nema većinu.
Narod neka bira
Naravno. Tome izbori i služe.
a sad dali je narod glup i naivan i dali ce dozvoliti manipulisanje ja se ne bih slozio sa vama jer netreba podcjenjivat narod i podrsku niti jedne liste od kandidata,ni jedni ni drugi a ni treci nisu ni glupi a ni naivni,oni su nasa baraca i najvjerovatnije imaju razlog zbog cega glasaju za jedne,druge i trece.
Ovdje kao da želiš reći da sam ja (opet mi izgleda persiraš, jer kažeš "vama") potcjenjivao narod, a što naravno nije tačno.
Ja nisam potcjenjivao narod, već sam oborio tvoju tezu.
Ako smo muslimani, a jesmo, onda nam je vjera Islam, a po Islamu, po Dinu Allahovom, zna se šta je Džemat. A zna se također da nema džemata bez Imama.
Pa sam onda rekao i to da kada dvojica krenu na put obavezni su između sebe izabrati emira, vođu puta, kako ne bi došlo do razdora i smutnje među njima.
Kada izaberu emira, onaj drugi je obavezan ga slušati sve dok taj put traje.
Pa sam onda kazao da ona skupina koja nema imama, emira, predvodnika, šejtan im je imam.
Ako ova vjerska pravila potcjenjuju narod, onda sam ih i ja potcjenjivao.
I na kraju kao da želiš reći da ti poštuješ narod, nebitno za koga je ko, jer su to naša braća, dok ja (ili mi, ako mi persiraš), smatram drugačije.
Evo ti primjer. Recimo neki musliman čini neki haram, recimo pije alkohol. Ja ću se truditi držati ga na distanci sve dok taj haram čini, ali kad on taj haram prestane činiti ta distanca prestaje.
Ovim ja ne omalovažavam njega, već se distanciram od zla kojeg čini, sve dok se tog zla ne okane.
Živ ti meni i zdrav bio.
ul_8mart_br?
04-17-2010, 00:09 AM
Ne bih rek'o da baš saburaš, jer malo malo pa pričaš kao da je sve završeno i kao da su glasovi prebrojani i Muamer Zukorlić dobio većinu.
Zbog toga ti ja kažem sabur, polako, uskoro su izbori, pa će se vidjeti kakvo je stanje.
Dobro to, nego sta ce bit nakon izbora, kad se prebroje ti glasovi. Ne bi bilo dobro da ga puste da se podvijenog repa vrati u svoju "rezidenciju".
Sve treba da ima svoju cijenu a svi znamo sta znaci gubitak na izborima.
resko
04-17-2010, 01:05 AM
od kojih para ce zukorlic da finansira svoju kampanju, ako je od para islamske zajednice onda je po meni to haram davati pare u te svrhe, povrh svega sto u toj kampanji ce morati u najmanju ruku da govori negativne stvari kao muftija svojoj braci po vjeri koji su na drugim listama, nije li islamska zajednica svih muslimana, pa i u taj sdp i u listi bosnjacki preporod su muslimani bosnjaci, mislim da bi trebali makar sa njima da podijele taj trosak oko kampanje ako nece da dijele i sa bosnjackom listom, mozda je zbog toga vitar duplo skuplji nego sto je bilo u rijasetu, ili sto je hadzdz skuplji ili mevludi dzenaze, mozda zbog toga svaka 2-3 dana se pravi po neka sedzada u dzamijama, zbog ovakvih i milion drugih stvari hvala Allahu dragom po milion puta sto imamo mesihat sandzaka i rijaset da nedajemo makar mi pare u te takve kvarne i prljave stvari koje veze blage namaju sa islamom i islamskom zajednicom
Prije mijenjam kanale na televiziji i na tv jedinstvu vidim neki oglas za medjunarodni naucni skup. Reko hajd da vidim o cemu se radi i ko su predavaci. Navode se tamo Latic, Kurdic, pa ovamo Pramenkovic itd, sve doktor do doktora. No na kraju najave, kaze specijalni gost, i ja sad ocekujem neki hej doktor doktora, mozda Dudic, ali vidi iznenadjenja, kaze Muamer Zukorlic koji ce se obratiti gostima. Sta reci... Ima covek nesto da nauci silne doktore i da im prosiri znanje.
alasker
04-19-2010, 14:49 PM
Veoma jednostavnim silogizmom se dokazuje da je Muuuu Amer (poznat i kao Don Orleone) lažov
1.premisa: Bio je član SDA , na najniži ulizivački način pokušavao da se približi dr.Sulejmanu Ugljaninu,veličajući ga i navodno podržavajući
2.premisa : Odjednom je Sulejman Ugljanin najveći neprijatelj ,kjafir ....
ZAKLJUČAK : Uvaženi , ili si lagao tad (što mi je bliže za povjerovati) , ili lažeš sad , što te u svakom slučaju svrstava u lažove .Postoji i druga varijanta : da si bio glup tad ili da si glup sad , pa ti izaberi jednu od te dvije po svom nahodjenju , kao što i uostalom radiš sve.
Birdum-Bardum
04-19-2010, 16:15 PM
Kad se već spominju ti neki raniji momenti, sjetih se da je Muamer Zukorlić uveo da se u džamijama govori da ko nije za Sulejmana Ugljanina nije musliman. A danas govori kako je "zatek'o tu praksu, pa je on dokinuo". I, kaže, od tad ima problema sa SDA. :D Kakav lik.
Dokaz da je on taj koji u džamije uvodi takve prakse jeste i današnjica, jer on u džamijama danas propagira "ko nije za njega, Muamera Zukorlića, nije musliman".
Po onoj prvoj praksi koju je uveo u džamije on nije musliman, a po ovoj drugoj praksi koju danas propagira po džamijama on je najbolji musliman.
Pravo čudan lik.
mula-ruso
04-19-2010, 17:24 PM
Licemjerstvo znaci pokazivati se drugima onim osobinama koje covjek nema u dusi,pretvarajuci se drugacijim nego sto covjek jeste, ne bi li zadobio povjerenje kod ljudi.
Muamer Zukorlic je olicenje licemjerstva i pokvarenosti. - Do prije godinu dana on i njegova elita nije prihvatala ni zastavu ni grb Bosnjaka a znamo da je rijec Sandzak bila za njega neprihvatljiva te umjesto Mesihat Sandzaka preimenovao u Mesihat islamske zajednice u Srbiji.
-Njihova je osobina i stvaranje fitni među muslimanima i pravljenje razdora i njihova težnja za neredima.
-Poigravanje i ismijavanje vjernika i njihovog obavljanja islamskih propisa.
-Oni se ohole i omalovažavaju vjernike.
-Oni zele da sami zive i da se medjusobno hvale.
Takav je on i njegova elita, osudjen na propast.GOTOV JE
esmeraldaa
04-25-2010, 18:17 PM
http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2851.jpg
Džak brašna i "selam od muftije"
Za u pitu mlogo dobro,tanji se mlogo lijepo.
Dzemo Braun
04-29-2010, 14:18 PM
http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2851.jpg
Džak brašna i "selam od muftije"
Za u pitu mlogo dobro,tanji se mlogo lijepo.
Teško onom ko se ovoga brašna najede. Sram ga bilo.
esmeraldaa
04-30-2010, 22:29 PM
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-2875.jpg
Zasmetao mu "Vakat"Mešihat Islamske zajednice Sandžaka je Ministarstvu unutrašnjih poslova R. Srbije-PU Novi Pazar podnio krivičnu prijavu protiv člana obezbjeđenja bivšeg muftije Muamera Zukorlića, Elvedina Tokovića zvanog Toko, zbog toga što je danas, 30.04.2010. godine, oko 12:25 sati u centru Novog Pazara, na gradskom trgu, ugrožavao bezbjednost, nasilnički se ponašao, vrijeđao i prijetio maloletnicima-učenicima medrese M.Z. (15), Z. O. (16), J.K. (15) i profesoru medrese Mirsadu H. i sprečavao promociju i distribucija javnog glasila „Vakat".http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/2875-zasmetao-mu-vakat.html
http://www.mesihatsandzaka.rs/slike/obavestenja-168.jpg
resko
05-01-2010, 00:20 AM
Zašto vukovi ne pasu travu?
Skoro sam čuo interesantan odgovor na pitanje zašto vukovi ne pasu travu: Zato što za njih to čine ovce.
Ako pođemo od formalnog pada komunističkog jednoumlja, ostaje nam punih dvadeset godina vremena takozvane demokratije čiji je početak obilježio nastanak velikog broja političkih partija predvođenih uglavnom čovjekolikim vukovima sa nezajažljivom žeđi da imaju što više ovaca koje će za njih da pasu travu i tako ih poštede mukotrpnog njuškanja po beskrajnim livadama. Što bi se oni trudili kada sve te potrebne sastojke mogu dobiti nagotovo kroz svježe ovčje meso.
No, pošto nismo u sferi životinjskih već društvenih odnosa, ovi naši vukovi nisu u prilici tek tako upasti među ovce i uzeti šta žele, već se moraju potruditi da što veći broj ovaca pristane na svoju poniznu ulogu. Na tom putu oni imaju dva oprobana i nezaobilazna mehanizma. Iz jedne ruke nude mrkvu, a iz druge prijete štapom. Neki pođu za mrkovom, a neki bježe od štapa, ali obično dođu tamo gdje vuk želi. Za one malo tvrđe istovremeno se upotrijebe mrkva i štap. Da bi sve to izgledalo društveno korisno tu su mediji pomoću kojih razni majstori marketinga, inače od vukova dobro plaćeni, vrše mentalne pokuse kako misija ne bi podbacila.
Predizborna kampanja je društvena predstava sa najbrutalnijom prirodom ove vrste. A kako da ne pođe za mrkovom onaj ko je tako gladan? Kako da odbije ponudu taj napaćeni građanin kome su u sokak došle neke moćne mašine, doduše za sada samo sa šoderom, ali uz gulumentu ljudi sa kravatama, na čelu sa samim gradonačelnikom. Sve to izgleda nekako uvjerljivo da će tu čak i asfalt da dođe, pa makar bio i onaj od dva centimetra. „Da doživim da sa praga gaznem asfalt ili opet svako jutro u blato ili prašinu“ - pitanja su koja i za najpoštenijeg postaju teška. Radovi se sigurno neće nastaviti ukoliko bar neko iz te mahale ne pristane da u kameru kaže onu već tako poznatu: „Hvala tome i tome što se jedini sjetio naše muke.“
A za one uticajnije i sa većom rodbinom paket ponude je još bogatiji. Zaposlenje djeteta ili snahe, građevinska dozvola i tamo gdje nije dozvoljena gradnja, uz niz drugih obećanja koja se kasnije za većinu pretvore u šarene laže uz objašnjenje da nije sve izašlo po planu, da će to biti, ali da treba strpljenja, a to znači bit će još izbora.
Za dvije decenije čak i ovi sandžački političari, sa vrlo tankom tradicijom u ovom poslu, jako su se dobro snašli i ugradili, posebno u slučaju uobičajenih stranačkih lokalnih ili parlamentarnih izbora. Uprkos svojoj prekaljenosti ne mogu sakriti zbunjenost u kampanji za Bošnjački nacionalni savjet šestog juna. Glavni izvor njihove zbunjenosti je osjećaj da su protekle dvije decenije obilježili prevarama na svim poljima, a posebno izdajom nacionalnih interesa Bošnjaka na kojima su formirali svoje partije.
Da li je moguće povjerovati onima koji vas lažu i varaju od svog nastanka? Da li je moguće da se izliječe od tih loših navika i prestanu lagati i varati? I oni sami znaju da nije. Zato nastavljaju i ovu priču na tim temeljima. Umjesto da izađu na izbore sa svojim imenima i strankama, pošteno i otvoreno, našli su tamo neke ljude od kojih su mnoge ucijenili da govore: „Mi smo nezavisna lista.“ Pa zar misle da postoji i neko dijete koje će to povjerovati? Šta će reći ako ih neko pita: „Ko vam plati put za Istanbul? Ko vam finansira kampanju? Ko vam prikupi potpise za ovjeru liste?“ Odgovori nisu teški. Kampanja se finansira sa leđa građana, preko gradske vlasti ili ministarskih pozicija. A što se potpisa tiče – nije ih ni bilo. Sjelo par njih, ispotpisivalo, ispečatilo i to je to. A što da ne kada rade važan posao od državnog interesa, a za to ih ministar za ljudska i manjinska prava puno voli.
Sve to samo potvrđuje izbezumljenu paničnost, jer je sve manje onih koji će za njih pasti travu.
http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=2&category=12&article=3904
ovaj muamer se opasno zamjerio ovim iz preporoda, ovo izgleda bas pukla tikva sejtaska, sad malo proziva i ove manje, fetka, azema, onu sandzacku uniju i naravno rasima.
ali najjace ovo za dijeljenje mrkvi sirotinji, neko mrkvu a neko dzak brasna a i ovo za divlju gradnju hehhheehe, ko li nam je ono napravio one silne ducane na centru, pa kafana gazije pa kafic mejdan pa centromarket pa od raskrsnice u centru napravio parking za HARAMLEND
Cinjenice da Muamer poziva Rasima da se batali vijeca i da mu se prikloni kao i prijetnja radnicima RTV-a su dobar pokazatelj da Muameru nije sve jedno. On je covjek sa kiburom do vasione, nebi on sebi dozvolio taj luksuz da javno Rasima poziva sem ako se malo uplasio kako ce sam proci na izborima.
Dobro je da covjek pokazuje svoje lice javno. Predpostavljam da ce ga Ljubav opravdati nekako. Mozda je Muamerova milost sto on poziva Rasima, mozda ce mu okajati grehe ako mu se prikloni, ko zna...
esmeraldaa
05-02-2010, 00:22 AM
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-2560.jpg
Nista novo,nista neobicno.Kombinacije sejtana i covjeka uvijek bivaju na stetu covjeka.- 6. juna na izborima za Nacionalni savet mnogima ce biti prilika da svojim glasom oslobodi sebe i druge od Zukorlicevih budalastinja i samovolje koju sprovodi sa ljudima koji nemaju vjere i koji nemaju insanskoga ama bas nista,-Ponekad ZVIJERI a cesto MISEVI.
6 juna ce se pokazati hal naseg naroda. Ako se izglasa BKZ onda smo stvarno dno dna. Treba da propadnemo pokret da bi smo se opametili. Ili je muamerov sihir sahi tako jak, jer on se samo sihirom i bavi. Garant je napravio neku spletku sa naljetnikom da dobije sta zeli ali ce mu se sve to jednog dana obiti o glavu, jer to tako uvijek u dilovima sa naljetnikom biva... Stay tuned folks, zukorlje nece jos dugo. Mozda mu je 6 jun istek roka...
Mrvica
05-09-2010, 14:18 PM
Jel neko zna nesto o novoj podeli u IZUS???? Suska se cak i da ce se jedan dio otcijepiti i formirati novu IZ!
esmeraldaa
05-09-2010, 15:58 PM
Mogu da formiraju sta hoce, al to vise ne pije vodu. Sva ta elta koja je sada ne zadovoljna svojim sefom i koja bi da pobegne iz kandji sejtana pokusava da osmisli bijeg kako bi ocistili svoju savjest jer mnogi od njih su krenuli u projekat Rijaseta no u zadnjem danu su udarili na dostojanstvo, cast i dogovor.
Sad bi oni htjeli podrsku, jer him je ugrozena interesna svera vjere i zivota,ponizenja u dzematu.Sad, kada je ocigledna propast diktatora Muamera ZUkorlica i kada je na pomolu potvrda nuznosti osnivanja Rijaseta oni pokusavaju i dalje da omalovaze sve one koji su preziveli golgotu,ucjene,prijetnje i zlodjela svoga sefa. Bilo bi bolje da se odreknu u jednom dahu svog sejtana i da ne izmisljaju toplu vodu i puteve za oslobadjanje sejtana .
GOTOV JE
esmeraldaa
05-09-2010, 16:13 PM
Jel neko zna nesto o novoj podeli u IZUS???? Suska se cak i da ce se jedan dio otcijepiti i formirati novu IZ!
Radi boljeg razumijevanja stvari, da navedem cinjenicu: Da vjeroucitelji koji zele da konkurisu za vjeronauku u skolama, moraju biti na spisku Rijaseta,ovjeren od strane predstavnika RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE.
Provjerite kod vjeroucitelja,kakvo je njihovo saznanje i sta him je receno o mogucnostima zaposljavanja.
GOTOV JE
Hahaha,
Kaze Muamer, Imamo doktora nauka iz svim mogucih oblasti bez obzira sta mislili o njima ovi sa druge liste, ali tako imamo i ljudi koji su dokazani strucnjaci :)
Sad vidim na RTV vodi ona Senada sto je vazda cijenjenog Muftiju pazila, izgleda pukla tikva cim sad radi za SDP.
Mrvica
05-10-2010, 18:14 PM
Mogu da formiraju sta hoce, al to vise ne pije vodu. Sva ta elta koja je sada ne zadovoljna svojim sefom i koja bi da pobegne iz kandji sejtana pokusava da osmisli bijeg kako bi ocistili svoju savjest jer mnogi od njih su krenuli u projekat Rijaseta no u zadnjem danu su udarili na dostojanstvo, cast i dogovor.
Sad bi oni htjeli podrsku, jer him je ugrozena interesna svera vjere i zivota,ponizenja u dzematu.Sad, kada je ocigledna propast diktatora Muamera ZUkorlica i kada je na pomolu potvrda nuznosti osnivanja Rijaseta oni pokusavaju i dalje da omalovaze sve one koji su preziveli golgotu,ucjene,prijetnje i zlodjela svoga sefa. Bilo bi bolje da se odreknu u jednom dahu svog sejtana i da ne izmisljaju toplu vodu i puteve za oslobadjanje sejtana .
GOTOV JE
Bilo bi bolje da se odreknu, ali oni to ne zele! Oni zele biti glavni, da budu number wan, a to ne mogu ovako, ne da him zuki!
Gotov je insAllah i on i svi oni koji bi da budu na vrhu piramide!
esmeraldaa
05-10-2010, 21:07 PM
Mrvice, da ima iskrenosti u njihovim namjerama,odavno su imali priliku da kazu diktatoru NE i NE MOZE. Ovo je pokusaj da stvore sebi alibi kada Zukorlic izgubi,odnosno ne bude imao podrsku na izborima za BNS.
Kazace: Evo i mi ga napustamo i mi smo ti koji su rekli NE.
Znam da ima nezadovoljnih i koji ce sigurno glasati protiv njega i njegove torture.Znam nabrojati vise od dvadesetak imana,sto hodza,sto vjeroucitelja,sto zaposljenih koji su na pragu da kazu: DOSTA JE VISE MUAMERE i koji ce docekati dan za glasanje, kao dan oslobadjanja od tereta i zuluma diktatora i covjeka koji sije i proizvodi probleme i nevolje na ovim prostorima pa i sire.
esmeraldaa
05-12-2010, 21:37 PM
Odgovor na tvoje pitanje Mrvice
Na jucerasnjem skupu Muamer rece: "Pa ovaj jedan veselik uzeo da pravi Islamsku zajednicu, a ovaj drugi bi i on izgleda pravio ali nema od čega i izgleda ne smije da stegne".
Ovo je njegova jos jedna u nizu podvala i spremanje padobrana za svoj pad i svoje posrnuce na izborima.
Napravio bi on neku Islamsku zajednicu, kao sto je napravio BKZ,kao sto je ko' bajagi postavio Dudica za predsjednika, al' glani je glavni.
Oformio bi on IZ ko' bajagi neku neutralnu, al' glavni bi se znalo da je glavni.
Rece on, da sprema podvalu,prevaru historije.
GOTOV JE
Birdum-Bardum
05-13-2010, 01:52 AM
To je stari fazon Muamera Zukorlića. On tom izjavom priprema kod naroda priču na moguće još jedno odvajanje još jedne grupe ljudi koji su sada u njegovoj organizaciji, a nezadovoljni su i ne slažu se sa njegovim ponašanjem i djelovanjem.
A toj potencijalnoj grupi poručuje da on već kod naroda priprema priču koju će u vezi njih plasirati, ako pokušaju da se odvoje, odnosno ako se odvoje.
Ta bi se priča nadovezala na ovu njegovu izjavu da bi i "ovaj drugi izgleda pravio Islamsku zajednicu".
I ta grupa bi bila optužena za kooperaciju sa državom, ali u ovom slučaju u režiji "ovog drugog".
Time on poručuje toj potencijalnoj grupi da će proći isto kao i ona prva ili možda još gore, samo ako nešto pokušaju.
Stara je to kuka. Radi mu glava 200 na sat. On povlači poteze unaprijed za svaki slučaj i za svaku varijantu.
Najjači potez te druge skupine bi bio da se otvoreno, javno i transparentno odvoje od Muamera Zukorlića i priključe već osnovanom Rijasetu Islamske zajednice Srbije i da udruženim snagama jasno i nedvosmisleno stave do znanja narodu da se ne radi ni o kakvoj državnoj zavjeri, već da se radi o faraonskom ponašanju i djelovanju Muamera Zukorlića. Da se radi o jednoj klasičnoj diktaturi koju treba što prije zaustaviti, jer što duže traje više će mu šerra vidjeti Sandžak i Bošnjaci.
Ako imaju hrabrosti najbolje bi bilo da to urade upravo ovih dana prije izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, čime bi, vjerujem, umnogome umanjili njegov učinak na izborima.
Sultan
05-13-2010, 02:23 AM
Nego, gladni muhtija na svojem malom politickom mitingu koristeci se vjerskim institucijama, kostimografijom i retorikom a sve u njegove dnevnopoliticke svrhe izrazi onako javnu zahvalnost LDP-u u Djerleku. I ne zadrza se samo na tome, ode on i korak dalje obecavsi (u ime skupine koja mu je svesrdno aplaudirala) da ce na dobijenu podrsku uzvratiti isto mjerom, aludirajuci opet na davanje glasova na nekakvim izborima Cedomiru Jovanovicu i Djerleku.
Za Djerleka nije cudno, to jenjegov pulen i njegova partija koja je tu da kupi skart i da pokusava brojem o kojem mastaju da podrzava svaku ideju gladnog.
Nego druga mi je pitanje u glavi, da li su svjesni hodze koji stoje uz njega a i narod koji kao da je pod kakvim sihirom da je gladni muhtija dobio podrsku i da ce kako rece uzvratiti podrskom LDP-u i Cedomiru Jovanovicu odnosno grupi koja se otvoreno zalaze za gej paradu, grupi koja se otvoreno zalaze za legalizaciju i jednakost gej populacije.
Znaci li to da je sad halal biti peder (da se onako narodski izrazim)?
Bas me zanima kako je vidjenje ljudi koji su pljeskali dlanovima kad je pominjao ime Cedomira Jovanovica i LDPa po ovom pitanju. Da li su oni svjesni koliko je zloban ovaj covjek koji se krije ispod ahmedije i u kakve koalicije sve ide zarad sopstvenog opstanka?
esmeraldaa
05-31-2010, 17:13 PM
http://www.sandzaknews.com/slikan.php?image=http://www.sandzaknews.com/galerija/velika-1275316270.jpg
kemal
06-07-2010, 17:04 PM
Hahaha,
Sad vidim na RTV vodi ona Senada sto je vazda cijenjenog Muftiju pazila, izgleda pukla tikva cim sad radi za SDP.
Nije pukla tikva Emire, nego...
Haj necu ti pricat, videces za koji dan inshaAllah ;)
Mrvica
06-07-2010, 17:34 PM
Emire, kasnis brate, oni odavno vrse razmjenu voditelja, cas tamo, cas ovamo :) nista nije puklo, bez brige, jace nikad bilo nije, videces!
Sandokan
06-07-2010, 22:31 PM
Znachi,
GRUPNJAK,A?
kemal
06-08-2010, 16:05 PM
samo po hajiru :)
akobogda inshaAllah ;)
paparoach
06-08-2010, 17:31 PM
akobogda inshaAllah ;)
nekako ovo kazes ko zukorlic ubijedjeni da znate sta je hajir bolje nego Bog.
a ako je Allah velikim slovom onda je i Bog velikim al izgleda da je kod vas se pise bog malim a MUAMER velikim slovom.
kemal
06-08-2010, 19:01 PM
nekako ovo kazes ko zukorlic ubijedjeni da znate sta je hajir bolje nego Bog.
a ako je Allah velikim slovom onda je i Bog velikim al izgleda da je kod vas se pise bog malim a MUAMER velikim slovom.
Ne lupaj. Ne razgovaras sa kafirom niti sa musrikom, nego sa muslimanom!
Sudec po onome sto si izrekao (da Zukorlic radi po Kur'anu i sunnetu) cisto sumnjam u istinitost ove tvoje gore izreke. To sto rade tebi slicni, zajedno sa tobom, je cista blasfemija. Hajd sad recnik u ruke i malo se obrazuj prije nego sto dodjes da razgovaras sa ljudima ovdje.
esmeraldaa
09-15-2010, 10:47 AM
Tadić: Sa državom niko ne može da pregovora
Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je, povodom izjave muftije Muamera Zukorlića da je spreman na pregovore sa državom o problemima u Sandžaku, da niko ne može da pregovora sa državom već samo da razgovara o različitim modalitetima za rešavanje problema.
"Niko ne može da pregovara sa državom. Država je jedna i niko ne može biti pregovaračka strana državi. Taj koji bi to pokušao imao bi očigledno nameru da monopolizuje jedno pitanje jedne nacionalne zajednice", rekao je Tadić novinarima u Beogradu.
VISE:http://radiostoplus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6206:tadi-sa-dravom-niko-ne-moe-da-pregovora&catid=4:sreda&Itemid=18
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/207106/Tadic-Sa-drzavom-niko-ne-moze-da-prego
gandalf
09-15-2010, 12:00 PM
Tadić: Sa državom niko ne može da pregovora
Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je, povodom izjave muftije Muamera Zukorlića da je spreman na pregovore sa državom o problemima u Sandžaku, da niko ne može da pregovora sa državom već samo da razgovara o različitim modalitetima za rešavanje problema.
"Niko ne može da pregovara sa državom. Država je jedna i niko ne može biti pregovaračka strana državi. Taj koji bi to pokušao imao bi očigledno nameru da monopolizuje jedno pitanje jedne nacionalne zajednice", rekao je Tadić novinarima u Beogradu.
VISE:http://radiostoplus.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6206:tadi-sa-dravom-niko-ne-moe-da-pregovora&catid=4:sreda&Itemid=18
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/207106/Tadic-Sa-drzavom-niko-ne-moze-da-prego
Cudi me da mali Tadic nece da pregovara sa grande Zukorlic?
Birdum-Bardum
09-15-2010, 12:17 PM
"Što se tiče vjerskih lidera, apsolutno nije evropska praksa niti je u skladu sa našom namjerom da postanemo članica EU da političke razgovore vode predstavnici vjerskih zajednica. Tu treba razdvojiti nacionalno i vjersko pitanje i sa svakim ko ima puni legitimite u vlastitoj oblasti treba razgovarati", naglasio je Tadić.
Ova izjava Tadićeva je također interesantna, kamo sreće da je i Đinđić bio ovakvog stava umjesto što je vodio političke razgovore sa Zukorlićem i čak i osnovao Univerzitet u Novom Pazaru sa njim.
Mada se ni za Tadića ne može reći da je dosljedan principa koje izgovara, jer se svi dobro sjećamo njegovih posjeta Zukorliću, a i Zukorlića, zajedno sa Cerićem, Tadiću.
ul_8mart_br?
09-15-2010, 14:58 PM
Sastanci visokih drzavnih funkcionera sa vjerskim prvacima s vremena na vrijeme se mogu razumjeti. Pozeljni su. Problem sa Zukorlicem je sto on hoce da ga drzava prizna kao nekog odlucujuceg faktora u Sandzaku i da s njim pregovara o problemima koje je on sam proizveo. Osnovni problem za njega jeste postojanje Islamske zajednice Srbije, to ugrozava njegovu osnovnu funkciju "muftije" i to glavnog a ako je ta funkcija pod znakom pitanja kako onda da bude ozbiljna njegova pretenzija da bude glavni i u politickom zivotu Sandzaka. On zbog toga pokusava da skrene i odrzava paznju javnosti na sebe kao razmazeno dijete, sto rece jare. Takva djeca pocnu lomiti sve oko sebe ne bi li ih neko primjetio, bas upravo ono sto radi Zukorlic sada. Njega su "razmazili" upravo srpski politicari i predstavnici u ambasadama pojedinih zemalja u Srbiji, posjecujuci ga ranije svakom prilikom kad dodju u Pazar. Na stranu to sto su mu dali univerzitet i mogucnost da se bavi biznisom i ostalim stvarima. E takva "velicina" kao sto je on sada cak mora da se pomiri sa cinjenicom da nije cak ni glavni muftija, a kamoli neka velika riba.
U Srbiji neki ljudi znaju da je ovo sto on prica o "sandzackom pitanju" mlacenje prazne slame i da iza svega stoji njegova zelja da se zatvori vec jednom ta IZS. Cilj ove njegove kampanje su postojeca vlada i predsjednik Tadic. Medjutim to njegovo dozirano izazivanje napetosti nije lako objasniti obicnom gradjaninu Srbije kod kog je paranoja o nekakvom razbijanju drzave suvise jaka, sto se moze vidjeti iz reakcija. Tom svojom galamom on u nezgodnu poziciju stavlja njegove sticenike u vrhu drzave, kasnije bas ispada glup kad zbog toga pokusava da omehksa ono sto je vec ranije rekao. S druge strane ljudi koji po raznim srpskim medijima glume neke analiticare i dalje pokusavaju da opravdaju ovog tipa i ono sto radi raspredajuci o nekim toboznjem politickom sukobom Ljajica i Ugljanina kao glavnog problema u Sandzaku. Oni obicno optuzuju vlast za podjelu IZ i priblizavanje Srbije Turskoj kao i turski angazman u prevazilazenju problema u Sandzaku koje proizvodi glavni piroman, Zukorlic. To je sve ista ekipa.
Vrijeme zapaljive retorike, izazivanja haosa i problema je iza nas. Srbija koja polako ali sigurno ide prema EU je duzna da zastiti red i gradjane od haosa koje izazivaju placenici Zukorlica u N.Pazaru, da izbavi gradjane iz pozicije njihovih taoca, kao i da obezbjedi nesmetano funkcioniranje demokratskih pravila. Ono sto je u stvari opasno za drzavu jeste gubitak vjere gradjana u sposobnost da ona vrsi svoju funkciju.
Kaze Zukorlje da hoce da razgovara sa cijelim drzavnim vrhom, tj da sa druge strane stanu ljudi iza kojih stoji cijela drzava i drzavni vrh, a da svojoj strani ne bude niko osim njega, jer kako kaze on je jedini predstavnik Bosnjaka. Jos kaze kako drugi to ne mogu biti zato sto su u vlasti?!?!??!!?!? Koji apsurd covjece, to je nevjerovatno! Apsolutno suludo. Pa tom hajvanu od covjeka kao da nije jasno da se upravo na izborima izaberu ljudi koji kao predstavnici naroda ucestvuju u vlasti, i upravo su oni ti koji zastupaju nase interese. Nije to isto kao onda kad je Rasim bez podrske naroda postao ministar, ili kad je on kao palikuca dobio univerztitet; Sulejman je izabrani predstavnik naroda vazda bio, svidjalo se to ovom zapaljivom uzurpatoru ili ne svidjalo.
Cak je u jednom momentu i priznao da je izasao i provjerio podrsku u narodu, pa onda povukao svoju rijec govoreci da to nije mehanizam merenja podrske u IZ, te se pozivao na neke druge mehanizme (koji naravno ne postoje). I dalje se poziva na DS koji nema apsolutnu vecinu ali vlada, te time objasnio na osnovu cega bi on da vlada. A ne razumije da mu je zena govorila tj samo ga pitala na osnovu cega on to misli da moze da PREGOVARA (jer on bi sa drzavom da pregovara) u ime cijelog naroda??? Zasto tu ne moze da ima mjesta za onu drugu polovinu, tj vise od polovine, koja je druge izabrala? Niko ne spori da je on imao najveci pojedinacni broj glasaca, ali druge grupe zajedno imaju preko 50% naroda iza sebe, i tu grupu ne moze on da zastupa u PREGOVORIMA, a izmisljotine koje pale samo kod neuke mase da su ostali predstavnici vec u vladi i ne mogu da zastupaju svoj narod su isuvise niske.
Izgleda da opet neko treba da mu pojasni onu matematiku da je 51 vece od 49.
Gotov je
Vjeroucitelji prihvatili igru Sejtana i Diktatora,pomutio im se razum,pokusavaju da prihvate igru koju im diktira Glavni,borba bez stida i srama,koristeci djecu za ostvarivanje i promovisanje ideje koja u startu zasluzuje prijekor i osudu.
Poznato je da narkomani koriste naivnost nase djece na putu od kuce do skole,takodje koriste dvoriste skole za reklamiranje i promociju sebe i svojih ideja.
Ovih dana smo svjedoci da takozvana grupa vjeroucitelja i ako se nalaze na spisku vjeroucitelja koji mogu obavljati nastavu u odredjenim skolama, oni nastoje da ometaju nastavu,nastavni plan i program skole,nagovarajuci djecu da bojkotuju nastavu,da ne idu u skolu,da budu vulgarni prema vjerouciteljima koji hoce da obavljaju svoj posao.Ovo rade na ocigled,direktora,nastavnika,skolskih savjeta,policije, a prije svega na ocigled roditelja i javnosti.
Do koje mjere ide ovo ponizavanje,bezobrazluk i zloupotreba nase djece za ostvarivanje svojih ciljeva.
Gadovi, ostavite nasu djecu, ne trujte nam djecu, vasom zatrovanom,bolesnom i pokvarenom vjerom u Sejtana i Diktatora.
Zloupotrebljavanje i manipulacija djecom je cisto sejtansko djelo a inace bi trebalo da je i zakonom kaznjivo! Kakva divna stvar: vjerska lica zloupotrebljavaju djecicu!!!
esmeraldaa
09-16-2010, 00:14 AM
Zakon treba uzet u ruke i govnjavim motkama oterat tu stoku iz dvorista skole.Danas su djeca skakala kroz prozor kako bi postupila po nagovoru tih vjetoucitelja.Gde ima te pameti, da nagovaraju djecu da bjeze kroz prozor,za povrede bi optuzili drzavu ili SDA, Sulejmana,Rijaset,Rasima ili Policiju?
Treba da se organizujemo da tu bandu sprijecimo da nam djecu ne povredjuju,da nam od djece ne prave bogaljeve i invalide, a to sve u sluzbi Velikog Sejtana
A djeca ko djeca, jedva cekaju da ne idu u skolu... Dok se Sejtan preko djece potkosurava sa drzavom. Uzurpator i manipulator!
Meni sve ovo lici na sistematsko urusavanje autoriteta i povjerenja kod hodža, a pravi efekat ovoga ćemo vidjeti tek za neku godinu.
Ljudi dolaze u situaciju da neće nikako da daju pare u ruke već hoće da sami plaćaju radnike za obnovu džamija. Pare od zekata sve manje ljudi daje Muamerovoj IZ iz straha da će novac zloupotrijebiti.
Kurbani su se dijelili dje je kom palo na pamet, stalno se traže sedžade za izgradnje džamija i obnove, a slaba fajda bude. Godinama se skupljaju pare za Sinan begovu džamiju poviše parka i kao još uvijek se nema para za restauraciju.
Muamer planski ruši autoritet Muftije svojim ponasanjem, pa tako narod sve više pljuje i psuje po ljudima sa ahmedijom, nažalost sa razlogom. Nakon Muamerovog odlaska sa funkcije Muftije trebaće dugo vremena da se povrati izgubljeno povjerenje.
Zadnje uporište povjerenja i poštovanja je bilo kod djece, oni sada rade i na tome da se i to upropasti.
esmeraldaa
09-16-2010, 00:51 AM
Lopovima treba zabranit pristup u skolama.Ko im daje,omogucava da manipulisu djecom,Balic i Fetic
http://i56.tinypic.com/1febz4.jpg
http://i53.tinypic.com/jjnw46.jpg
gandalf
09-16-2010, 00:55 AM
Meni sve ovo lici na sistematsko urusavanje autoriteta i povjerenja kod hodža, a pravi efekat ovoga ćemo vidjeti tek za neku godinu.
Ljudi dolaze u situaciju da neće nikako da daju pare u ruke već hoće da sami plaćaju radnike za obnovu džamija. Pare od zekata sve manje ljudi daje Muamerovoj IZ iz straha da će novac zloupotrijebiti.
Kurbani su se dijelili dje je kom palo na pamet, stalno se traže sedžade za izgradnje džamija i obnove, a slaba fajda bude. Godinama se skupljaju pare za Sinan begovu džamiju poviše parka i kao još uvijek se nema para za restauraciju.
Muamer planski ruši autoritet Muftije svojim ponasanjem, pa tako narod sve više pljuje i psuje po ljudima sa ahmedijom, nažalost sa razlogom. Nakon Muamerovog odlaska sa funkcije Muftije trebaće dugo vremena da se povrati izgubljeno povjerenje.
Zadnje uporište povjerenja i poštovanja je bilo kod djece, oni sada rade i na tome da se i to upropasti.
Ovo si odlicno analizirao! Ponekad kad je sedzade za nesto izadjem medju zadnjima sa sprata i vidim da malo novca ima. A sad za vitar sve zivo je trazilo nekog siromaha da njemu licno preda novac.
esmeraldaa
09-16-2010, 15:43 PM
Pokvarena elita vjeroucitelja i dalje upada u skolske ucionice podgovarajuci djecu da bjeze, da bojkotuju nastavu.Da li su ludi ili se prave da su hrabri,da ucestvuju u necemu sto normalan insan ni u snu nebi radio, a to sve u sluzbi Sejtana.
Ima li pravde i zakona da sprijeci ludake da ih onemoguci da ne ulaze u skolske prostorije, da sprijece zloupotrebu djece u politicke svrhe i promociju Velikog Sejtana.
Ima li pravde i zakona da sprijeci narkomane, koji pokusavaju da otruju nasu djecu,pokusavajuci da im serviraju laz i lazna obecanja o Velikom Sejtanu.
Ima li pravde i zakona ili da uzimamo pravdu u svoje ruke, da cuvamo svoju djecu od narkomana i propalitata,da sprijecimo, da sacuvamo svoju djecu od bandita i ljudi koji podrzavaju Sejtana i Diktatora.
Molim clanove da ne vode racuna o svom izrazavanju. Nije potrebno govoriti ruzne rijeci, dovoljno je osuditi i zamoliti Allaha da taj narod uputi, oni su svi nasi, i nakon ovog haosa kada Muamer bude proslost bice sa nama.
Molim clanove da ne vode racuna o svom izrazavanju.
da vode il da ne vode :D
mr.ei
09-16-2010, 22:51 PM
Sta ce turska zastava u novom pazaru
http://www.youtube.com/watch?v=dXZNaEzB2TM
Ljubav
09-17-2010, 09:06 AM
Sta ce turska zastava u novom pazaru
http://www.youtube.com/watch?v=dXZNaEzB2TM
masallah milo mi je sto ovo vidjeh!!!!!!!no coment
masallah milo mi je sto ovo vidjeh!!!!!!!no coment
Još jedna podvala od strane našeg člana Ljubav. Riječ je bila o utakmici Srbije i još nekog, nije imala veze sa Turskom. Kao i što je Dr Sulejman Ugljanin rekao na ovom snimku, šta će Turska zastava kada nema turskih sportista. To je bilo vrijeme kada je Rasim zajedno sa Muamerom konstantno izazivao nerede, sjetimo se koncerta Balkanike itd itd.
Postojala je grupa ljudi koji su konstantno pokušavali da poveže ekstremizam sa strankom SDA i Dr Sulejmanom Ugljaninom jer je sve to planski rađeno za vrijeme njegovog vođenja opštine.
Sada kada je sve mirno imamo situaciju da Muamer izaziva haos i konstantno pravi krizune situacije jer on umije da funkcioniše samo u njima. On je maltene zato i potreban nekim strujama u državi.
Činjenica je da danas po Srbiji vlafa fobija od Novog Pazara. Dešavalo mi se da više puta od različitih ljudi koji žive van Pazara čujem zabrinjavajuće komentare, oni kao da misle da je ovamo ratno stanje.
Neki od firmaša pazarskih koji su naklonjeni Muameru su mi se žalili kako njihove mušterije ne smiju da dodju u Novi Pazar od straha da će nastradati.
Ljubav
09-17-2010, 16:37 PM
Još jedna podvala od strane našeg člana Ljubav. Riječ je bila o utakmici Srbije i još nekog, nije imala veze sa Turskom. Kao i što je Dr Sulejman Ugljanin rekao na ovom snimku, šta će Turska zastava kada nema turskih sportista. To je bilo vrijeme kada je Rasim zajedno sa Muamerom konstantno izazivao nerede, sjetimo se koncerta Balkanike itd itd.
Postojala je grupa ljudi koji su konstantno pokušavali da poveže ekstremizam sa strankom SDA i Dr Sulejmanom Ugljaninom jer je sve to planski rađeno za vrijeme njegovog vođenja opštine.
Sada kada je sve mirno imamo situaciju da Muamer izaziva haos i konstantno pravi krizune situacije jer on umije da funkcioniše samo u njima. On je maltene zato i potreban nekim strujama u državi.
Činjenica je da danas po Srbiji vlafa fobija od Novog Pazara. Dešavalo mi se da više puta od različitih ljudi koji žive van Pazara čujem zabrinjavajuće komentare, oni kao da misle da je ovamo ratno stanje.
Neki od firmaša pazarskih koji su naklonjeni Muameru su mi se žalili kako njihove mušterije ne smiju da dodju u Novi Pazar od straha da će nastradati.
pitao bih te jos nesto ako mozes da mi pojasnis posto vidim da dobro razumijes stvari oko podvala????Ovo nije prvi a ni poslednji snimak na kome doktor Ugljanin sam sebe demantuje,mnogo je vise snimaka iz devedestih pa do 99,kako to dami objasnis kao podvalu ili????Mislim da ste jako nerealni kad pominjete podvale i podmetanje,naime vi se zauzmete oko 2 ili 5,pa nije dva nego pet ali jeste 5 nego nije dva.............unaprijed zahvaljujem.
esmeraldaa
09-17-2010, 16:45 PM
Šutanovac Bošnjacima zvecka oružijem
Zukorlic http://sandzakpress.net/sutanovac-bosnjake-podsjeca-na-vojsku
http://www.islamskazajednica.org/images/stories/sutanovac_resize.JPG
Jel ovo onaj isti Sutanovac sto je slavio Bajram kod Zukorlica
Jos jedna podvala u nizu podvala i lazi,zloupotreba vjere,nacije i ljudskih zivota za ocuvanje Sejtana i Diktatora.
http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=998&Itemid=755
http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=972
esmeraldaa
09-17-2010, 23:18 PM
Pokvarena elita vjeroucitelja i dalje upada u skolske ucionice podgovarajuci djecu da bjeze, da bojkotuju nastavu.Da li su ludi ili se prave da su hrabri,da ucestvuju u necemu sto normalan insan ni u snu nebi radio, a to sve u sluzbi Sejtana.
Ima li pravde i zakona da sprijeci ludake da ih onemoguci da ne ulaze u skolske prostorije, da sprijece zloupotrebu djece u politicke svrhe i promociju Velikog Sejtana.
Ima li pravde i zakona da sprijeci narkomane, koji pokusavaju da otruju nasu djecu,pokusavajuci da im serviraju laz i lazna obecanja o Velikom Sejtanu.
Ima li pravde i zakona ili da uzimamo pravdu u svoje ruke, da cuvamo svoju djecu od narkomana i propalitata,da sprijecimo, da sacuvamo svoju djecu od bandita i ljudi koji podrzavaju Sejtana i Diktatora.
Ministarstvo prosvete i drzavni organi,policija, treba da rade na povecanju sigurnosti, u skolama, da ucine sve kako bi se sprijecili sukobi i nasilje u kojima stradaju mladi ljudi.A to sve u cilju kako bi se preduprijedili dogadjaji koji ugrozavaju sigurnost i zivote nase djece,ucenika.
http://www.youtube.com/watch?v=GskfFKn4eeE&feature=player_embedded
Ovo je neprihvatljivo! Ovi ljudi ne umiju jednu recenicu cijelu da sklope a da bar dva padeza ne pogrijese! I oni se bune sto ne mogu da ostanu prosvjetni radnici!?!??!?!?!? Ja im kokoske svoje da ih imam ne bih dao da mi necemu poducavaju, a jok djecu...
Ensarija
09-18-2010, 02:05 AM
Ovo je neprihvatljivo! Ovi ljudi ne umiju jednu recenicu cijelu da sklope a da bar dva padeza ne pogrijese! I oni se bune sto ne mogu da ostanu prosvjetni radnici!?!??!?!?!? Ja im kokoske svoje da ih imam ne bih dao da mi necemu poducavaju, a jok djecu...
subhanallah ko je do sada učio djecu...
Almir Suljevic - VISOKOOOBRAZOVANI VJEROUCITELJ
http://i52.tinypic.com/3505jdz.jpg
Ma to samo bolesni umovi mogu da urade, a u Srbiji moze da im prodje. Ovo bi se u svakoj normalnoj državi nazivalo zloupotrebom djece, a ovi organizatori bi snosili posljedice. Šta ta djeca iz osnovne škole znaju, njima da kažete da treba učiteljicu neko da im zamijeni oni će isto da izađu i da protestvuju.
Dakle zamislimo situaciju, neko se zaposli na određeno vrijeme, dođe vakat da neko kvalifikovaniji i kvalitetniji preuzme njegovo mjesto, i sada taj koji ide sa mjesta nastavnika pozove djecu da protestvuju.
Zamislite kaze covjek njemu djeca data na emanet, kakve veze on ima sa tim, nisu djeca upisana u tu skolu zbog njega vec je on tu zaposljen zbog njih.
Gledam ponovo ovaj snimak i ne mogu da se nacudim gluposti, hej oni su djeci davali peticiju da potpisu, hahaha pa stvarno su legendarni. Sto bi rekao jedan nas sugradjanin: "Ovo je jedno izvanredno"
Srbiju naravno boli uvo sto mi maltretiramo sami sebe i sami svoju djecu zloupotrebljavamo; a i kad bi htjeli nesto da urade ne smiju jer im zukorlic posle to sve na nos nabije, zato im je puno laksa opcija da se opuste i posmatraju kako sami sebe unistavamo. milina ziva...
Maskirani
09-18-2010, 12:45 PM
Hteo sam da ovaj clanak (kolumnu) postiram u interesantni noviski clanci ali sam se predomislio pa rekoh cini mi se da je ova tema ipak bliza onome sto ja naslucujem iz rijeci njenog autora. Naime, 18.09.2010. kolumnu u Politici je potpisao Miroslav Lazanski. Oni koji mozda su pratili rad ovog autora znaju o kome je rijec i mogu da naslute da njegovo javljanje po pitanju "Sandzaka" nesto na sta treba obratiti paznju. On kaze:
Maharadže, naše domaće
Problem je što se u Novom Pazaru, prema navodima očevidaca, nije skandiralo: „Ovo je Indija”, već „Ovo je Turska”
Žao mi je da se u Novom Pazaru i u Sandžaku dešava to što se dešava. Taman sam pomislio kako smo, eto, definitivno rešili problem farmerki i Trsta, kad ono odjednom velika gužva oko vrtića na „spornom” komadu zemljišta. Pa onda odmah i problem što su tamo neki klinci navijali za tursku košarkašku reprezentaciju. Pa je problem „vrtića” stigao čak i do EU, u Brisel. Tamo je to ozbiljno shvaćeno i očekujem da nam nema majci ulaska u EU sve dok ne rešimo problem vrtića u Novom Pazaru. Čiji je vrtić, na čijem se vakufu on diže, i ko ga i zašto diže.
Dok gospoda Đilas i Mrkonjić dižu mostove na Adi i kod Beške, Novi Pazar ne može da digne dečji vrtić. Jer su se digle muftije, mešihati, poglavari, imami. Gospodina Zukorlića neki, koji ga u Beogradu očito ne vole, zovu maharadžom. Ne znam šta je tu loše biti maharadža? Imate sluge, palate, podanike, lovite tigrove, jašete na slonovima, a vrhovni vladar vam je kraljica. U Londonu. Kako i mi imamo dvor, pa kralja i kraljicu, istina ne zovu se baš tako, ali imamo i krunu na grbu iako smo republika, što ne bismo imali i maharadžu? Barem u Novom Pazaru.
No, problem je što se tamo, u Novom Pazaru, prema navodima očevidaca, nije skandiralo: „Ovo je Indija”, već „Ovo je Turska”. Možda i zato što nam je Turska geografski bliža od Indije. Ko će ga znati što su klinci skandirali to što su skandirali. Uostalom, što mi ne bismo bili u velikoj ljubavi sa Turcima i Indijcima? Pod prvima smo bili 500 godina, drugi nas podržavaju oko Kosova, a i naš nekadašnji maharadža često je bio u Indiji, jahao na slonovima i lovio tigrove. Samo nije imao kraljicu za gospodara, on je bio kralj.
Turci su nedavno na referendumu pojačali zavisnost do sada nezavisnog sudstva od aktuelne politike, što je, je l’ te, izraz direktne demokratije, a što je EU odmah i zdušno pozdravila, ali što me je i dosta uznemirilo, jer je i to dokaz da Turska nikada neće ući u EU. Naravno, turski generali nisu zadovoljni referendumom, ali za sada ćute. Kada sam neke od njih pre referenduma zamolio za intervju i postavio pitanje je li i vrtić u Novom Pazaru jedno od referendumskih pitanja grubo su mi odgovorili da turski generali nikada ne daju intervjue. Kažu, osim u jednoj situaciji, kada izvedu tenkove na ulice. Time oni poručuju šta misle, nisu im potrebni intervjui po medijima. Tako je to u Turskoj. Očekujem takav intervju. Kad-tad.
Dakle u Novom Pazaru se skandiralo da je to Turska, a ne Srbija. Pa možda i nije, samo mi još to ne znamo. Istina, onaj bivši nemački ambasador je pre nekoliko godina nešto oko toga i pripretio. Bivša ekselencija je to prozborila u stilu da ako ne budemo kooperativni oko Kosova, onda Sandžak...
Ipak, ne treba biti pesimista, naš prijatelj Gvido iz Berlina nedavno nam je u Beogradu poručio da su sa nezavisnim Kosovom sve granice na Balkanu definitivno iscrtane i da nema novih granica. A Nemcima oko granica treba verovati, oni zapravo obožavaju političku kartografiju. Zar nisu i 1941. krenuli da osvoje Indiju. Da nije zaustavljen u Libiji glavni maharadža u Indiji bio bi verovatno feldmaršal Romel, a ne lord Mauntbaten. Tako da se ja, zapravo, uopšte i ne bojim da bi Sandžak mogao da postane Turska. Nemcima to ne bi odgovaralo. Oni u crtanju granica imaju veliko iskustvo. Posebno na ovim prostorima.
Gospodo političari, jedan sadašnji ministar svojevremeno je skinut sa poternice Interpola da se u Sandžaku ne bi dešavale stvari koje se sada dešavaju. Neki su išli u Ankaru da bi čuli mišljenje da li da uđu u sadašnju Vladu Srbije ili da ne uđu. Neki su objavljivali i čitulje Aliji Izetbegoviću, a neki su po Americi, ne tako davno, izjavljivali da je jedini period kada je narod Sandžaka živeo u slobodi bio period 1941–1945. Javio mi jedan „crni musliman”, čovek je radio za FBI i malo ,,špijao” ove naše kada dođu u SAD kao gosti USIA programa.
Da li je to za neke Hitler bio demokrata i da li je Vermaht ovde nekima donosio i slobodu? Kada već vršimo reviziju naše prošlosti 1941–1945. da revidiramo i ulogu Trećeg rajha u Srbiji? Kragujevac i Kraljevo delo su onih crvenih bandita? „Otpisani” su ionako samo TV likovi. I sada, odjednom, krivi neki klinci koji su malo izašli na ulice Novog Pazara da slave pobedu turskih košarkaša. Ne znaju deca šta rade. Odrasli im nisu na vreme objasnili neke stvari? Srbija je zapanjena? Ili i nije?
Previše kompromisa tamo gde im nikako i nikada nije bilo mesta...
Miroslav Lazanski, objavljeno: 18/09/2010 (http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Maharadze-nase-domace.lt.html)
Rođen 1950. u Karlovcu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je i započeo novinarsku karijeru, prvo u „Polet-u“, kasnije u „Vjesniku“, „Startu“, „Danasu“, „Politici ekspres“, „NIN-u“, „Večernjim novostima“ (1996-2001). Godine 1991. Lazanski prelazi u „Politiku“ gde i danas radi. Izveštavao iz ratova u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku i Iranu, Libanu... Intervjuisao dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala SSSR, tridesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija. Autor je sedam knjiga i desetak velikih tv-serijala. Vojni rok služio 1977. godine u Bitolju u 41. pešadijskoj diviziji JNA. Odlikovan je Medaljom za vojničke zasluge.
ul_8mart_br?
09-19-2010, 23:53 PM
Mi na forumu govorimo samo o primarnoj steti koju Zukorlic i njegova druzina nanose nasem narodu. O haosu koji stvara, bezzakonju, kriminalu i podrivanju demokratskih nacela. Malo pominjemo njegovu sekundarnu stetu, odnosno indukovanju mrznje i netrpeljivosti kod drugih prema nama i davanje alibija istim da tu svoju mrznju direktno iskazuju. Samo koliko smo u posljednjih nekoliko nedjelja culi nekakvih drzavnih bezbednjaka kako govore o nekim spremnim snagama za reagovanje. Koliko smo samo culi politicara koji su kategoricki odbili bilo kakav pomen o autonomiji, ovo zapravo mozete protumaciti i kao istup protiv regionalne organizacije. Da ne govorimo o obicnom gradjaninu Srbije i njihovom poimanju prilika u Sandzaku i netrpeljivosti prema nama.
Takodje ne zaboravimo i dobro planiranu i vodjenu antitursku kampanju.
Ovo su stvarni rezultati onoga sto radi Zukorlic, vjerovatno planirani. Sve drugo je obmana i propaganda.
Nobady
09-20-2010, 00:55 AM
Da. Ovde si osmi marte potpuno u pravu i mogu samo da žalim ovaj narod zbog toga što u ovolikom broju pada na njegove jeftine fore. Nisu naučili ništa iz bliske prošlosti. Strah me da ne završimo ko krajinski Srbi u Hrvatskoj. Nudilo im se institucionalno rešenje u okviru Hrvatske sa odličnim planom Z4 a oni odabrali bradonje po šumama i balvan revoluciju. Znamo kako su završili. Na traktorima pravac izbegličke straćare po srbijanskim bespućima.
Ovaj naš bradonja i njegovi sledbenici isto to rade. Kao fol ne može da sačeka institucionalno rešavanje statusa Sandžaka putem regionalizacije (koja je neminovnost zbog evropskog puta Srbije), već organizuje ćeramida revolucije. Čekao Miloševića 15 godina a sad ne može da sačeka dvije, dok se to ne reši. Pljuje po legitimnim političkim predstavnicima Bošnjaka a hoće da bude glavni u institucije poput BNV, kojeg su mu ti isti političari i omogućili. Manipuliše vjerom i vjerskim institucijama, ne prihvata demokratska pravila i načela, ugrožava evropsku budućnost, svodi nas na vjersku skupinu.
Voleo bih da griješim, ali kad se on ono razgalami o bošnjačkim izdajnicima, ja ne skidam oči sa njega. Po onoj čuvenoj, ko prvi progovori „držte lopova!“ verovatno je on lopov. tj. Izdajnik. I ovo ne govorim kao ostrašćeni sdaovac, sdpeovac, ili nešto treće, nego kao normalan Bošnjak. Zukorlić misli da ima samo problem sa Beogradom, da mu je Beograd smetnja da vlada Sandžakom. Ne, on prvenstveno ima problem sa Bošnjacima u Sandžaku. Njega većina Bošnjaka, bez obzira na stranačku ili ideološku pripadnost, jednostavno neće. Što on i njegovi sledbenici prije to shvate, biće lakše i nama i njima. Ako mi ne veruju, nek probaju. Dok Zukorlić ne skine ahmediju s tintare, dok ne obuče političko odijelo i ne izmeri volju Bošnjaka na parlamentarnim izborima njegovo palamuđenje (a la Milan Martić) u ime Bošnjaka svaki ozbiljan Bošnjak treba da shvati kao izdaju nacionalnih interesa.
I za kraj: Da sam ja slučajno neki legitimni predstavnik Bošnjaka, pa da me onakvi mazgovi poput onog Šaćirovića u svojim nepismenim kolumnama proziva izdajnikom debelo bi mu te uvrede naplatio na sudu. A ako slučajno ti sudovi ne bi radili svoj poso, naplatio bi mu na drugi, efikasniji način. Naši političari ili ne znaju, ili su zaboravili jednu jednostavnu istinu: Sa drskim šljamom nema merhameta. Zna se lijek za fursadžije. Il po džepu il po p....
Ma zukorlic namerno provocira sve zive strane ne bi li od nekog izvukao reakciju. Tad bi ted trubio kako ga i maltretiraju. Rezultati ga ne zanimaju. On cak i zeli negativne kako bi mogao da nastavi da laje na zvijezde...
Dzemo Braun
09-20-2010, 19:13 PM
"Queeria“ (www.queeriacentar.org) je GLBT ili ti Gej Lezbo Biseksual Transeksual organizacija. Hajrudin Balić je razgovarao sa njima a razgovor sa "paravjerskom" tvorevinom nije moguć.
To znači da su mu bliži pederi od na primjer hafiza i imama iz Rijaseta.
kako su zalutali
Tribina Religija i brak
Dana 26. oktobra 2008., u dvorani Kulturnog centra u Beogradu, održana je diskusija na temu „Religija i brak“, tj. da li ljubav prevazilazi vjerske razlike? Gosti su bili profesor Vladeta Jerotić, direktor Media centra mr. Hajrudin Balić, stilista i kreator Ašok Murti, predstavnik udruženja „Queeria“ Predrag Azdejković i Milan Radovanović, direktor defektološkog centra „Entera“.
Otvoreno je mnogo pitanja o važnosti religije prilikom izbora partnera, o vaspitanju djece, nesuglasicama između vjerskih zajednica, odnosu religija prema homoseksualnom braku kao najmlađoj kategoriji braka... Svi govornici su donekle imali različito viđenje ovih pitanja, ali je kao osnovni razlog netrpeljivosti, kroz njihova izlaganja, viđeno pogrešno tumačenje i zloupotreba religije za ostvarenje interesa.
Zaključak večeri, oko koga su se svi gosti složili, jeste da je ljubav, razumijevanje i povjerenje među ljudima, u svim, pa i partnerskim odnosima, važnija od bilo kojih razlika, te da je moguće prevazići ih ukoliko postoji tolerancija i volja.
Mr. Balić je govorio o stavu islama prema braku sa pripadnicima različitih nacionalnih i vjerskih zajednica. Također je iznio stav islama prema pojavama kao što su homoseksualizam i brak jednopolnih osoba.
Tribina je izazvala veliku pažnju i interesovanje.
Razriješene su mnoge dileme i stereotipi, posebno kada je u pitanju islam. Ovo je prva debata ove vrste u Beogradu na kojoj učestvuje predstavnik Islamske zajednice u Srbiji i znači početak ozbiljnog dijaloga i predstavljanja islama srbijanskom društvu.
Irfan-ef. Bećirović
http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1914
09-22-2010, 22:40 PM
Onda se izvinjavam. Oni su očito pogrešili, jer to nije Predrag!
...da izvine Nobady... (http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/pop-snimio-pornic-s-mladjom-zenom-video-49997.php)
Nobady
09-22-2010, 23:57 PM
O, ko nam se to vratio Dobro je, ja reko ti zamonašio:D
Nije na trecoj slici, al jest na prvoj! Na onoj na kojoj je ovaj ruzni 'efendija' sebe spario u bojama sa predvodnikom gej populacije. Vidi kako se samo obukao da se poklope.... Bruka zesca! A ti nam ne rece jel bi dalje prije razgovarao sa njima nego predstavnicima rijaseta, i jel bi prije otisao na gej paradu nego do rijaseta?!??!?!? Po izbegavanju odgovora svi smo skontali kakvi su ti afiniteti... ili bar kolika je mrznja u vama da bi vam lakse pala i gej parada...
ovaj Balic nije imao politike na hudbama u dzamiji iza Lucne, sve dok jednog petka nije osuo punom snagom. To mu je bila zadnja hudba i nakon toga je unapredjen na veci polozaj. Mozda je ovo sa gey liderima najava za neko novo unapredjenje.
Brohh
09-23-2010, 15:59 PM
Zar nije ok voditi dijalog, pa i sa predstavnicima LGBT zajednice. Islam je jasan po tom pitanju, tako da jedino sto mozemo je razgovarati! Mada i sam Balić efendija je posle ove tribine bio pod velikom žižom interesovanja zbog stavova koje je zastupao...no bilo pa prošlo!
Nije problem voditi dijalog. Naprotiv, za dijalog se treba zalagati. Sa svima! Problem je sto imas ljude poput naseg clana ljubav, ili ostale pripadnike zukorljeonovog klana, koji mogu da razgovaraju sa predstavnicima gej populacije, sa srbima, sa svima, ali ne sa predstavnicima rijaseta, tj sa muslimanima! Oni bi radije i na gej paradu nego u rijasetovu zgradu! E to je problem brohh, nadam se da se slazes bar sa tim.
Brohh
09-23-2010, 16:58 PM
Nije problem voditi dijalog. Naprotiv, za dijalog se treba zalagati. Sa svima! Problem je sto imas ljude poput naseg clana ljubav, ili ostale pripadnike zukorljeonovog klana, koji mogu da razgovaraju sa predstavnicima gej populacije, sa srbima, sa svima, ali ne sa predstavnicima rijaseta, tj sa muslimanima! Oni bi radije i na gej paradu nego u rijasetovu zgradu! E to je problem brohh, nadam se da se slazes bar sa tim.
U jednom razgovoru muftija Muamer ef. Zukorlić mi je rekao da "neće pregovarati, razgovarati sa nekim ko se odmetnuo od nas" i to je stav koji ja poštujem, imaš princip od kojeg neodustaješ i to je legitimno, zar ne? Neshvatljivo je bilo pre par godina razmišljati o tome da će jednog dana Ugljanin i Ljajić izmiriti, progovoriti, razgovarati, tapšati jedan drugog, pa se i to dogodilo. Za mene je dijalog osnova svega, nešto što nema alternativu. Slažemo se donekle!
sin vakta
09-23-2010, 18:14 PM
Bas pravi ligitimitet brohh, sad kad nam je najvise potrebno jedinstva muamer oholi to odbija uz izgovor da su ministri pro beogradski, siguran sam da imaju dodirnih tacaka kako izaci iz krize u bosnjackom korpusu,da je mumaer i malo iskren pruzio bih ruku pomirenja iz zajedno sa svojom bracom krenuo u bitku za Autonomiju Sandzak,ali to njemu nije cilj,cilj mu je da se on pokaze kao apsolutni lider bosnjaka u svakom smislu,e pa nemoze tako,nemoze iz razloga sto jedna skupina vidi ambicije muamera zukorlica,ne mozemo se mi djeliti mi smo mali narod sta ce mo sa onom skupinom koja ne podrzava muamera da ih streljamo aa? jedino dijalog moze resiti ovu situaciju, jako mucnu, muamer nije na to spreman jer mu neda oholi news
Brohh
09-23-2010, 18:43 PM
Bas pravi ligitimitet brohh, sad kad nam je najvise potrebno jedinstva muamer oholi to odbija uz izgovor da su ministri pro beogradski, siguran sam da imaju dodirnih tacaka kako izaci iz krize u bosnjackom korpusu,da je mumaer i malo iskren pruzio bih ruku pomirenja iz zajedno sa svojom bracom krenuo u bitku za Autonomiju Sandzak,ali to njemu nije cilj,cilj mu je da se on pokaze kao apsolutni lider bosnjaka u svakom smislu,e pa nemoze tako,nemoze iz razloga sto jedna skupina vidi ambicije muamera zukorlica,ne mozemo se mi djeliti mi smo mali narod sta ce mo sa onom skupinom koja ne podrzava muamera da ih streljamo aa? jedino dijalog moze resiti ovu situaciju, jako mucnu, muamer nije na to spreman jer mu neda oholi news
Zar nam jedinstvo nije bilo potrebno pre nekoliko godina, kada smo bili na ivici bratoubilačkog rata?. Šta je trebalo da dogodi u glavama Ljajića i Ugljanina da dođemo na ovo stanje na koje smo sada? Ja ne osporavam to, meni je drago što je došlo do toga, ali opet ima neko ko se smatra "povrđenim", "zloupotrebljenim" zarad nekih ciljeva.Nije lako pokopati ratne sekire i zaboraviti što smo radili i ko smo bili pre par godina. Forsirati priču o autonomiju je politička igra, ja razumem muftiju Muamer ef. Zukorilča i shvatam taktiku. Ali, pogledajte šta radi država, recimo oko Saveta, nema grešaka, pa ima, pa nema, pa opet ima i tako u nedogled. Za dijalog je potrebno dvoje, u ovom slučaju u pitanju je TROJKA!
Ljubav
09-23-2010, 19:04 PM
Jarence,kao prvo ja nisam clan nikakvog klana,ako si ti navikao da budes dio necijeg klana onda nemoj to pripisivat drugome,drugo sto se tice razgovora sa srbijanskim rijasetom ja sam dao svoje misljenje povodom toga ako te interesuje nadji i procitaj,trece ti se ponasas kao da si vidovit pa znas moj nijet i moju namjeru,znas cak i gdje bih ja prvo i sa kim bih,boj se Allaha jer potvora je tezak grijeh.
sin vakta
09-23-2010, 19:10 PM
Pa da i ja o toj trojci pisem,naravno da ce drzva, da pomrsi konce i da stane na put bosnjackom jedinstvo,pa nece beograd da nam formira jedinstvo, u bosnjackom korpusu,ima tu jos jedna stvar,zaboravljamo na Allaha dz.s zaboravljamo da Allah pokrece i Sijakovica,Ciplica, zaboravio muamer na peti imanski sart,da Allah sve pokrece pa i nacionalni savjet, pa nek se ljuti na Gospodara,tako ne rasudjuju mumini vec se lijepo sjedne za sto i razgovara se,samo sto je nemoguce razgovarat sa oholim muamerom,zar je iko mogao razgovarat sa faraonom,brohh jesil gledala emisiju u kojoj je gostovao muamer i muhamed jusufspahic, kako je muamer pokazao krajnju vrstu oholosti ako se uopste i razumes u oholost brohh?
Ljubav
09-23-2010, 19:11 PM
Muamer je i te kako spreman nego nisu spremni oni koji su profitirali na osnovu upravo ovih nacionalnih interesa svojim javnim demantovanjem i odricanjem onoga sto su potpisali prije par godina,a sto se tice onih koji ne podrzavaju muamera svaki dan ih je sve manje i manje jer su vidjeli na djelu svoje vodje da ne kazem izdajnike,doduse kod njih je sve u redu kao i kod zilkica,nema krsenja prava,nema ugrozavanja po bilo kojem pitanju,njima je sjajno imaju po fotelju u Beogradu.Dakle upravo je to posledica nervoze onih koji vide da him se izmice pozicija koju su imali,jer gube svoje pristalice iz dana u dan.
Brohh
09-23-2010, 19:22 PM
brohh jesil gledala emisiju u kojoj je gostovao muamer i muhamed jusufspahic, kako je muamer pokazao krajnju vrstu oholosti ako se uopste i razumes u oholost brohh?
GLEDAO SAM...i kakve to veze ima sa dijalogom?
U jednom razgovoru muftija Muamer ef. Zukorlić mi je rekao da "neće pregovarati, razgovarati sa nekim ko se odmetnuo od nas" i to je stav koji ja poštujem, imaš princip od kojeg neodustaješ i to je legitimno, zar ne? Neshvatljivo je bilo pre par godina razmišljati o tome da će jednog dana Ugljanin i Ljajić izmiriti, progovoriti, razgovarati, tapšati jedan drugog, pa se i to dogodilo. Za mene je dijalog osnova svega, nešto što nema alternativu. Slažemo se donekle!
Floskula. Ovo veze nema. Los princip koji pali samo kod nepromisljenih.Kod ljudi poput ljubavi, i ostalih neobrazovanih. Zukorlic je time rekao da je neprijatelj svakom ko nije sa njim, a razgovarace sa svima koji nemaju veze sa njim i koji bi unistili njegove neprijatelje, tj bracu muslimane!!!????!?!?!?
Protiv drzave nije prica dok NJEMU nije smetala. Davao joj je sansu kad je ubijala muslimane. Okrece joj ledja kad je ona okrenula NJEMU!? A vi kao branite Islam? Kako da ne. Poput ljubavi: sa 4 razreda osnovne i nula knjiga procitanih. Takvima je teze preko jezika muslimansko ime nego pederske celnike. Eto vam ga cedica, pa se volite do mile vam volje, i slobodno na paradu ako volite picite, ali vam je prece sa muslimanima dijalog da forsirate, jer braca u zavadji ne smiju biti, a hair trazit od onih po kojima pljujes ne mozes. Zukorlic fura samo svoj interes, a u tome mu mogu pomagat samo neuki slijepci poput ljubavi. Ni jedan ni drugi ne znaju sta pricaju, ali samo jedan drugome odgovaraju. Niko ih ostali ne haje. Nije lako razumet iskompleksirane duse...
sin vakta
09-23-2010, 19:58 PM
Ime veze kako ne i to velike veze,muamer je pokazo da sa njim niko ne moze da pregovara niti da vrsi dijalog u cilju pomirenja bosnjaka, jer to pokazuje na svaki korak, naravno za onog ko hoce da vidi,jer stvarno je smesno, pozivat beograd a ne svoje bosnjake, na pregovore jasno se da vidjet da on trazi u drzavi partnera za njegove ideologije sto mu drzava u ovom trenutku odbija,zar nije bolje da u bosnjackim politicarima, kakvim takvim trazi dijalog i na taj nacin stabilizuje stanje u Sandzaku,ali muamer radi kontra od toga dize tenzije, siri govor mrznje,znaci muamer je jedini faktor destabilizacije u ovoj "trojci".Selam
Ljubav
09-23-2010, 20:12 PM
Floskula. Ovo veze nema. Los princip koji pali samo kod nepromisljenih.Kod ljudi poput ljubavi, i ostalih neobrazovanih. Zukorlic je time rekao da je neprijatelj svakom ko nije sa njim, a razgovarace sa svima koji nemaju veze sa njim i koji bi unistili njegove neprijatelje, tj bracu muslimane!!!????!?!?!?
Protiv drzave nije prica dok NJEMU nije smetala. Davao joj je sansu kad je ubijala muslimane. Okrece joj ledja kad je ona okrenula NJEMU!? A vi kao branite Islam? Kako da ne. Poput ljubavi: sa 4 razreda osnovne i nula knjiga procitanih. Takvima je teze preko jezika muslimansko ime nego pederske celnike. Eto vam ga cedica, pa se volite do mile vam volje, i slobodno na paradu ako volite picite, ali vam je prece sa muslimanima dijalog da forsirate, jer braca u zavadji ne smiju biti, a hair trazit od onih po kojima pljujes ne mozes. Zukorlic fura samo svoj interes, a u tome mu mogu pomagat samo neuki slijepci poput ljubavi. Ni jedan ni drugi ne znaju sta pricaju, ali samo jedan drugome odgovaraju. Niko ih ostali ne haje. Nije lako razumet iskompleksirane duse...
Sa kim da pregovara,jeli se ti zaista pravis da si naivan ili si to bas????Jusufspahic,Zilkic,Makic,Lekovic i ostala garnitura nemaju legitimitet za bilo kakve pregovore a kamoli razgovore,to su obicni pijuni,igraci kako god da ih nazoves to him odgovara,koji su oni faktor koga oni to predstavljaju,o cemu to oni treba da razgovaraju,pa i mala djeca znaju da oni nemaju legitimitet za bilo kakvu pricu,imaju oni koji su ih na tu poziciju doveli i koji su ih podrzali da formiraju paralelnu instituciju, a oni nisu nista drugo do obicni odpadnici od zajednice od koje su otisli drage volje.Izvini moim te ali snjima nema pregovora vec sa sefovima sa nalagodavcima i projektantima te vjestacke zajednice,jer stupit sa njima u razgovor znaci dati legitimitet onome sto su pokusali da urade,prvo neka vrate medju tamo gdje je bila pa onda dase pregovara.Ovo sto navodis pismen,polupismen,ostavi se toga jer to su otrcane fore,ja ti lijepo navedoh primjer da imam vise skole od predsjednika sabora srbske zajednice,ali mi ti nista ne odgovori???
Kakve veze ima taj, ko god da je, samnom i tobom? Niko treci ne opravdava nas. Nikad! Znam za jusufspahica da je gospodin za zukorlica. Upoznao sam licno i jednog i drugog. Jedan je mudar i skroman, ne oholi se i ne sili, a drugi je hostapler najobicniji ulicarski koji voli podanike koji klimaju glavom na sve. Ti prosudi koji je tu koji, a mislim da znas i sam i da mozes skontat i sa ta cetiri razreda skole.
A to sto ti podrzavas da se sa muslimanima ne razgovara, a zukorlic da kao ima legitimitet da nas po politickim pitanjima predstavlja, to je tvoja stvar. Oni se nesto svadjaju, vidim ja, al mene samo zanima da nam muftija bude cestit musliman. Zukorlic to nije, i tacka. To je jasno svima. A druga stvar je sto ne moze zukorlic da nas politicki predstavlja, i to bi trebalo da je jasno svima. Tebi naravno nije, jer da bi se to skontalo ipak treba malo knjiga i malo vise razreda.
Haj sad zdravo. Knjige u ruku, pa nazad u klupu. Nije lijepo da se deca igraju tastaturom.
Ljubav
09-23-2010, 20:51 PM
Kakve veze ima taj, ko god da je, samnom i tobom? Niko treci ne opravdava nas. Nikad! Znam za jusufspahica da je gospodin za zukorlica. Upoznao sam licno i jednog i drugog. Jedan je mudar i skroman, ne oholi se i ne sili, a drugi je hostapler najobicniji ulicarski koji voli podanike koji klimaju glavom na sve. Ti prosudi koji je tu koji, a mislim da znas i sam i da mozes skontat i sa ta cetiri razreda skole.
A to sto ti podrzavas da se sa muslimanima ne razgovara, a zukorlic da kao ima legitimitet da nas po politickim pitanjima predstavlja, to je tvoja stvar. Oni se nesto svadjaju, vidim ja, al mene samo zanima da nam muftija bude cestit musliman. Zukorlic to nije, i tacka. To je jasno svima. A druga stvar je sto ne moze zukorlic da nas politicki predstavlja, i to bi trebalo da je jasno svima. Tebi naravno nije, jer da bi se to skontalo ipak treba malo knjiga i malo vise razreda.
Haj sad zdravo. Knjige u ruku, pa nazad u klupu. Nije lijepo da se deca igraju tastaturom.
malo je neukusno i neozbiljno poredit ovu dvojicu,jer ih ja bas poznajem licno,velika je razlika.Vidi se da iz tebe govori mrznja prema muftiji pa tako i sa lahkocom izgovaras te neprimjerene rijeci.Sjeti se ajeta gdje nam Uzviseni porucuje da nas bas ta mrznja ne navede da nepravedni budemo i da ne nosimo tudji grijeh,ako si ucio i druzio se sa knjigom kao sto tvrdis morao si to znat,mada vidim da ne utice bas to toliko na tebe niti na tvoj ruzan govor i ruzni jezik.
Sta je ruzno u tome sto sam rekao? Lijepo ti kazem da je zukorlic oholnik i hostapler, a Jusufspahic vrlo miran, mudar, umjeren, i primjeren covjek. Hajde o tome samo da pricamo. O zukorlicevoj oholosti svi znamo. Pa i ti. Mozes li to da pobijes??? Ili ti se to svidja? Ne pozivaj se na ajete da izbegnes istine. To je grijeh. A za tebe nisu ozbiljne diskusije, dok ne uzmes malo knjige u ruke...
ul_8mart_br?
09-24-2010, 00:10 AM
U jednom razgovoru muftija Muamer ef. Zukorlić mi je rekao da "neće pregovarati, razgovarati sa nekim ko se odmetnuo od nas" i to je stav koji ja poštujem, imaš princip od kojeg neodustaješ i to je legitimno, zar ne?
To kad dodjemo kod njega u kucu. A mi mu vakufe necemo ostaviti, to su amaneti nasih djedova. To je nas princip od koga necemo nikad odustati.
Ljubav
09-24-2010, 08:57 AM
Sta je ruzno u tome sto sam rekao? Lijepo ti kazem da je zukorlic oholnik i hostapler, a Jusufspahic vrlo miran, mudar, umjeren, i primjeren covjek. Hajde o tome samo da pricamo. O zukorlicevoj oholosti svi znamo. Pa i ti. Mozes li to da pobijes??? Ili ti se to svidja? Ne pozivaj se na ajete da izbegnes istine. To je grijeh. A za tebe nisu ozbiljne diskusije, dok ne uzmes malo knjige u ruke...
za tebe nije ruzno izgleda nista jer se ne bojis Uzvisenog a kamoli polaganja racuna,a tek jos dzehenemske vatre!!!!!!!
Ljubav
09-24-2010, 08:58 AM
To kad dodjemo kod njega u kucu. A mi mu vakufe necemo ostaviti, to su amaneti nasih djedova. To je nas princip od koga necemo nikad odustati.
nemozete ih ni sa policijom ocuvat i to je realnost,jer naroda nemate uza se da vam pmaze samo policiju i udbu.
Ja se bojim lazi i zabluda, bojim se da budem glup i zaludjen poput nekih, a ne bojim se pljuvanja po neljudima. To cu rado nosit na dusi u zamjenu da budem izbavljen onih prvih navedenih stvari. Permutacijom dobijas tvoju poziciju, tj ti glumis finocu na rijecima ali glupostima u koje vjerujes i koje propagiras mnogo vise stete nanosis i sebi i ljudima oko sebe. To je ono zbog cega i smetas. A moja vatra moj poso, za to ti ni hic ne moras da se sekiras, a ako vec pricas meni o gajbu, od vatre veceg gajba nema, zato mojne seljace jedno ti nekom nesto da pricas, prvo malo knjigu u ruke, obrazuj se, o Islamu nauci, batali kahve i kafanske price, pa ce bit hajira od necega i za tebe.
Ljubav
09-24-2010, 09:29 AM
Ja se bojim lazi i zabluda, bojim se da budem glup i zaludjen poput nekih, a ne bojim se pljuvanja po neljudima. To cu rado nosit na dusi u zamjenu da budem izbavljen onih prvih navedenih stvari. Permutacijom dobijas tvoju poziciju, tj ti glumis finocu na rijecima ali glupostima u koje vjerujes i koje propagiras mnogo vise stete nanosis i sebi i ljudima oko sebe. To je ono zbog cega i smetas. A moja vatra moj poso, za to ti ni hic ne moras da se sekiras, a ako vec pricas meni o gajbu, od vatre veceg gajba nema, zato mojne seljace jedno ti nekom nesto da pricas, prvo malo knjigu u ruke, obrazuj se, o Islamu nauci, batali kahve i kafanske price, pa ce bit hajira od necega i za tebe.
poceo sam da citam nista se ne sekiraj,nego ako ti nije tesko preporuci mi neku knjigu ali da je malo jednostavna jer u suprotno necu razumjet sve kako treba pa eto ti belaja ponovo samnom.Sta cu nisam na vrijeme isao u skolu kao pojedini i nemogu da ih razumijem,mada nikad nije kasno da covjek spozna istinu.Da ti ne ostanem duzan ja nisam u svojim rijecima rekao i ili na bilo koji nacin inicirai da ces ti u vatru nego sam ti samo rekao dase bojis i da mislis na to.Kao sto Uzviseni rece u Kur`anu casnom"I opominji jer zaista opomena koristi vjernicima"
Nobady
09-24-2010, 10:15 AM
poceo sam da citam nista se ne sekiraj,nego ako ti nije tesko preporuci mi neku knjigu ali da je malo jednostavna jer u suprotno necu razumjet sve kako treba pa eto ti belaja ponovo samnom.
Još ti je rano za knjigu. Najpre poslušaj: „Čoban tera ovčice“ od Nervoznog poštara, pa se javi da nam kažeš kakvi su ti dojmovi o toj pjesmi. Da nam je malo protumaćiš. Ok? :)
.Kao sto Uzviseni rece u Kur`anu casnom"I opominji jer zaista opomena koristi vjernicima"
E vidis, ovdje je belaj. Kad svaku uzme sta mu se svidja i opravdava svoja djela ajetima iz Kur'ana. Ne more svako da opominje. To je ostavljeno pravovjernima i upucenima. Kako da upucuje slijep covjek nekog ko vidi? Kako da upucuje neuk covjek nekog ucenog? (ovdje ne mislim na skole). I tako dalje. Da ne bi zalutao, i da ne bi u zamke upadao, Kur'anske ajete je najbolje primenjivat na sebi ponajprije. Dakle sve to sto bi drugom rekao, reci sebi, da bi imao neke fajde. To ti je bratski savjet. A opravdavanje ajetima bilo cega sto radis to jeste sejtanska rabota. Slabost covjeka na puno sta natjera. Opominjanje je deredza koja treba da se zaradi, ja se ne bih usudio ljude da opominjem, jer bih time sebe uzdizao iznad njih, ko sto ti radis. E problem je sto ti ovo ne mozes da skontas jer 1. ego ti se odma umijesa, 2. pokusaces da nadjes nekakvih sporednih objasnjenja i 3. u ovo je upleteno vise nekih koncepta koji su za tebe puno velika nauka.
Kamo srece da ja mogu strpljivo ko bb da ti pricam, al ja sam takav prema stetnim pojavama. U zivotu izbegavam susrete jer gdje sa takvima dijelim prostor i vrijeme (kao ovdje) ja drugacije sa njima nego ovako ne umijem. To je moja mahana, al radije bih da mi to bude mahana nego da lijepim rijecima se bavim zabludama. A kamo srece da mogu i bez toga i bez ovoga. Al dzaba, iritiraju me osobe poput tebe. Ne zbog neukosti nego zbog bezobraznosti i pokvarenosti. Da to dosad sto puta nismo vidjeli, mozda bi nesto ljepse i pricali...
gandalf
09-24-2010, 15:38 PM
E vidis, ovdje je belaj. Kad svaku uzme sta mu se svidja i opravdava svoja djela ajetima iz Kur'ana. Ne more svako da opominje. To je ostavljeno pravovjernima i upucenima. Kako da upucuje slijep covjek nekog ko vidi? Kako da upucuje neuk covjek nekog ucenog? (ovdje ne mislim na skole). I tako dalje. Da ne bi zalutao, i da ne bi u zamke upadao, Kur'anske ajete je najbolje primenjivat na sebi ponajprije. Dakle sve to sto bi drugom rekao, reci sebi, da bi imao neke fajde. To ti je bratski savjet. A opravdavanje ajetima bilo cega sto radis to jeste sejtanska rabota. Slabost covjeka na puno sta natjera. Opominjanje je deredza koja treba da se zaradi, ja se ne bih usudio ljude da opominjem, jer bih time sebe uzdizao iznad njih, ko sto ti radis. E problem je sto ti ovo ne mozes da skontas jer 1. ego ti se odma umijesa, 2. pokusaces da nadjes nekakvih sporednih objasnjenja i 3. u ovo je upleteno vise nekih koncepta koji su za tebe puno velika nauka.
Kamo srece da ja mogu strpljivo ko bb da ti pricam, al ja sam takav prema stetnim pojavama. U zivotu izbegavam susrete jer gdje sa takvima dijelim prostor i vrijeme (kao ovdje) ja drugacije sa njima nego ovako ne umijem. To je moja mahana, al radije bih da mi to bude mahana nego da lijepim rijecima se bavim zabludama. A kamo srece da mogu i bez toga i bez ovoga. Al dzaba, iritiraju me osobe poput tebe. Ne zbog neukosti nego zbog bezobraznosti i pokvarenosti. Da to dosad sto puta nismo vidjeli, mozda bi nesto ljepse i pricali...
Brat, svi postovi su ti u vrijeme dzume?
Mozda je on dzumu već klanjao, ili tek treba da klanja.
Brat, svi postovi su ti u vrijeme dzume?
Jesu brate. I iz Pristine su bili, tj sa Aerodroma pred ukrcavanje u avion. Nemade niko da dzumu namaz predvodi pa ja uzeh malo da vazim ovudijer... hehe. Ne uzimam ti za zlo, al nije ti lijepo da meris ljudima ako ne znas ni dje su ni sta su. Vrlo lako omasis. Ovdje vec imas primjer, al meni licno barem ne smeta...
gandalf
09-24-2010, 20:56 PM
Jesu brate. I iz Pristine su bili, tj sa Aerodroma pred ukrcavanje u avion. Nemade niko da dzumu namaz predvodi pa ja uzeh malo da vazim ovudijer... hehe. Ne uzimam ti za zlo, al nije ti lijepo da meris ljudima ako ne znas ni dje su ni sta su. Vrlo lako omasis. Ovdje vec imas primjer, al meni licno barem ne smeta...
Odmah se bunis :-) pito sam se u kojoj li je zemlji dzuma
Pa dzuma je petak, a ti si mislio na dzuma namaz ja mislim, i tvoje pitanje je naglasavalo da pisem u vrijeme dzume namaza (kod vas). Ono se potrefi da sam bas bio dole, al pred ukrcavanje u avion da odem... Te ispade da lovis u mutnom :P
A bunim se za ono sto si rekao da su ukinute vize za tursku a nisu! :)
Auuu sto ga Šica ošinu http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/769346/%D0%9E%D0%BA%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7% D0%B8%D0%BD:+%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%9F%D0%B0 %D0%B7%D0%B0%D1%80.html
Kaže Muamer se nije čuo za vrijeme Miloševića :), izgleda Šica dosta prati naš forum
Svaka joj cast. Ja davno kazem da ona ima i hrabrosti i znanja, samo joj je pogresno nasadjena ideologija. Al dobro, ne mozemo svi bit isti. U svakom slucaju ovo sto je rekla je totalna istina. Zukorlic je cutao dok je njemu bilo dobro. Bez obzira sto je narodu bilo lose. Sad se buni jer njega licno stulja. Prepolovili mu se prihodi pa se buni na sve strane. A ovo sto govori je sve lupanje. Sve je to supljiranje. Pobit mu moze svaku i najobicniji gradjanin koji nije pod sihirom. Floskule na koje padaju samo neuki. Vazda neka poredjenja koja nemaju veze sa realnim stanjem, i koja vazda navode vodu na njegovu livadu, a teraju sto dalje od realnosti. Sve sto rekose o njemu je totalna istina. I to bas ljudi koji ne brinu i ne znaju mnogo o Islamu. Al to kazem moze da bude jasno svakom obicnom havijeznom gradjaninu, osim opsihirenom i neukom zaludjenom narodu.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.