View Full Version : Pali Br'te ....
Jel ima urbanijih od onih koji nisu urbani :) Jesu li svi u istom kosu ?Znamo da ne moze da se prodje bez njih na svadbi recimo ili nekim "skupovima" ... :D
ja kazem da u treutcima u kojima mi muzika ne igra bitnu ulogu, mogu da prodju , povremeno i mogu da ih i pevam :) sebi ili nekom oko mene .... evo pitajte drugaricu m,oju, jel slusala "neodoljiv,neumoljiv" :D i to na uFce !
fingersbroken
09-21-2005, 15:35 PM
Sto se tice muziciranja eto.. more... A sto se tice muzike (kao umjetnosti) nikako i nikad NE.
Aznaida
09-21-2005, 16:15 PM
Kako je krenulo, narodnjaci ce bit, sto bi se reklo, 'slatka kahva' u odnosu na druge koji tek dolaze, tipa "Znam, bicu poznata..." itd. A naravno da ima nekih narodnih pesama koje su obavezan deo raznih proslava i veselja...verovatno zbog toga sto se toliko slusaju i toliko pustaju da svi znaju tekst :D
And_U_Price
09-21-2005, 18:45 PM
Samo Haris dzinovic i Halid Beslic. To smatram jedinim kvalitetom na tom polju. I naravno odvojiti pojmove narodna i vasarska muzika. Kosa mi se dize na glavi od bunde od nerca. Joj kakvih debila ima ne mogu da verujem. Mislim, moje misljenje o toj muzici. :)
orange
09-21-2005, 19:17 PM
Bas neki dan se vozim sa svojima u autu i prebacimo na slavni Kalman radio, opstepoznat po "urbanoj" muzici da ti pamet stane... tek javlja se zena i pita za muzicku, od Vesne Zmijanac bilo koju od prije rata. Pustise onu "Kraljica tuge" i fakat je dobra pjesma! Jesu bili i onda narodnjaci ali su i valjali, ruku na srce! Jedan Toma Zdravkovic, Halid, Haris, Saban, Hanka... nema govora, oni imaju pjesme koje ce uvijek vrijediti i uvijek biti kvaliteti... I pjevacice su bile mahom normalno obucene, nije bilo golacha, silikona, zatezanja itd...
Ja licno kad sam sama, rijeko, skoro nikad ne pustim sebi narodnu muziku... ali zato kad je kakva festa, dernek, kad sam sa super rajom i kad se opustim... onda mi nijedna zabavna ili strana pjesma ne moze napraviti ugodjaj i cejf ko kad mi Hanka zapjeva: "Crne koseeeee...." TO je merak! :D
Ja sam ko i svaka curica, odrasla uz Brenu i "Sitnije cile sitnije", ludila na njenim koncertima, trudila se da se oblacim kao ona... i mislim da je 98% curica u bivsoj Jugi bilo isto kao i ja, ali kontam, jest i ona imala pjesama sa vrlo diskutabilnim tekstovima tipa: "Si cile si, u svako doba vazi, ma znam sta je strast, pa me odvedi u budzake na vrbake u seno..." Vrlo edukativno nema sta :D
Jes jes, evo Sandokan ziv, sinoc ... prelaz sa svi mars na ples na Ruzmarin i Sasu Matica, to se izlomishe one devojke , pocheshe da pucaju piva, haos brate, samo pali ... br'te !
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.