View Full Version : SZS isterala rukometni klub Novi Pazar iz Hale sportova
NEPOKOLEBLJIVI
09-21-2005, 13:48 PM
Prije neki dan cu da je direktor Sportskog centra ( Meco clan Fetkove SZS ) zabranio da RK Novi Pazar trenira u Hali sportova. Kako rece jedan iz uprave RK Novi Pazar na TVJ i na optinsku da "dok smo nosili ime RK Ras nisu nam branili a sad nam ko RK Novi Pazar brane da koristimo salu u kojo smo od njene izgradnje "-citat-... :confused: Da vidimo vi sta mislite o ovom skandalu...
Bruka ziva... Nisam znao za to do sad.
Ma ljudi su ucenjeni moraju da rad sta im se kaze.
Eh ti szs, spd i srs, neka ih, vecina pazaraca je glasala za njih, pa sad neka gledaju kako nam unistavaju grad !!!!!
Ne koristiti svaku priliku da bi se stvari objasnile politikom. ne koristiti politiku u dnevnoobračunske svrhe. Ne koristiti javne medije za političku propagandu....
Kakve veze sa sportom ima to što je direktor Sportskog centra član "te i te" stranke? Ukoliko svoj posao obavlja kako treba ne interesuje me njegova stranačka pripadnost. Ukoliko ne radi dobro, opet me ne interesuje stranačka pripadnost.
Ukoliko je neosnovano "isterao" RK Novi Pazar iz prostorija koje im po svoj logici stvari stoji na raspolaganju, to je uradio iz razloga što nema sluha za sport i razvoj sporta, a samim tim i nije mu mesto u fotelji direktora sportskog centra - i gotova priča. Stranačka podobnost (ili pak nepodobnost) će dobro da nam se obije o glavu. Stranačka podobnost, i odabir kadrova na osnovu i samo na osnovu nje, nažalost, nije počela od juče već ima dublje korene i već je negde u kulminirajućem stadijumu ( ili možda još nije dostigla kulminaciju???). Sve dok se prave ovakvi potezi, i sve dok su ovakve reakcije na ovakve poteze - stanje kako u sportu, a tako i van sporta ne može nam ići na bolje. Malo više kreativnosti i objektivnog sagledavanja stvari svima nama nije ni malo na odmet...
P.S. Na žalost ovaj komentar nije vezan za sport, al je barem sportski
Hala sportova - sportistima, fotelje uspešnim - i rešen problem.
fingersbroken
09-21-2005, 15:46 PM
Obzirom da tema ima veze mnogo vise sa politikom nego sa sportom ova tema ce nastavak gledati u forumu politika. Bujrum nastavite... odavde..
NEPOKOLEBLJIVI
09-21-2005, 15:55 PM
Mislim da bi "sans" trebao znati da je direktor sportskog centra Meco samo zato sto je iz SZS. Podseticu vas da je zajedno sa radikalima i onim SDPovcama kao i sa grupom specijalaca MUP-a i desetak kriminalaca preuzeo sportski centar od,tada, veoma uspesnog direktora Abasa Rasljanina koji je preuredio sve objekte u Sportskom centru i preporodio ovaj kolektiv. Verovatno je Seseljevim radikalima zasmetala promena imena i odma reaguje SZS, koja je postala slepi izvrsilac ratno-huskacke politike Seselja i SRS.
Ko hoće da shvati shvatiće.
Abaz Rašljanin je slažem se bio vrlo uspešan i vrlo odgovoran direktor. Nažalost smenjen je. Nažalost kažem, ne zbog toga što je bio član SDA već na žalost jer je bio uspešan rukovodilac, i što su iza njega ostali itekakovidljivi rezultati rada. Njegovom smenom poslata je poruka novoizabranim, da radili ne radili, tj, radili dobro ili loše tu su dok su podobni. ( Kasim Mušić je poslednji primer) No, ni pređašnja vlast nije bila imuna na "podobnost" prilikom "odabira kadrova". Sve dok je situacija takva i dok se na svaki potez ili pak na svakog čoveka gleda kroz "političku" prizmu - nema nam napretka. Političke stranke treba da se trude da svoje redove privuku kvalitetne ljude, a to svakako ne mogu postavljanjem "podobnih - a neadekvatnih" na mesta koja im omogućuju da iskažu svoju neadekvatnost.
Ne bih da dalje polemišem oko ovoga, jer svaka dalja polemika bi vodila u neku raspravu bez svrhe u šta smo se mnogo puta uverili.
NEPOKOLEBLJIVI
09-21-2005, 16:18 PM
Abas, kao i svi drugi kadrovi su smenjeni jer su bili u SDA a ova stranka nije htela da po svaku cenu sacuva vlast pa tako nije htela u koaliciju sa strankom Vojislava Seselja i zejtin efendije Murica...
Zapitaj se samo još zašto su Abas, kao i svi drugi kadrovi ne smenjeni, nego postavljeni...
P.S. Nemoj nešto zamerit, ja sam ti po prirodi malo idealista, i sve nešto težim ka nekim idealnim rešenjima mada sam svestan realnosti, i svestan da od te realnosti do tog mog idealizma ima puno da se korača i to po kaldrmi. No mišljenja sam da rešenja problema nisu u "realističnom sagledavanju" problema kod "protivnjičke strane" već u realističnom sagledavanju problema u sopstvenim redovima zbog kojih bi se iz "protivničke strane" privukli kvalitetni i pridobila većina. kažem ti ja - nepopravljivi idealista.... a život teče li teče :)
Mislim da je sve ovo daleko od idealizma. Moglo bi se razmisljati o idealizmu da nemamo ovoliko munafika koliko ih imamo, ali doduse njih je bilo i u doba Muhameda s.a.w.s tako da je to nesto "normalno".
Problem je sto je nas narod zatrovan neznanjem, i svako se smije dohvatiti odgovore funkcije. Sada da zaustavite nekog ko nema ni osnovnu skolu i upitate ga da li je sposoban da vodi opstinu on ce porvrdno odgovoriti u 99% slucajeva.
Nas narod bi sve uradio da dodje do vlasti jer takvi smo mi. Gore pomenuta stranka je u koaliciji sa ljudima ciji vodja javno na B92 iz haga govori kako mu je drago sto je ubijao muslimane. Sta vise reci o njihovim idealima.
Sto se tice fotelja, dolazkom te crne koalicije na vlast morali su da ispune obecanja svojim marionetama koji su radili razne prljave radnje po gradu i davali im radna mjesta koja su stigli.
Trenutno je Radikalna stranka u najboljem polozaju i oni ucjenjuju koalicione partnere da rade ono sto oni hoce. Koliko se ja sjecam oni su i ranije bili protiv izmjene naziva iz RK Ras u RK Novi Pazar..
Sto bi neko reko :D sta reci
Birdum-Bardum
09-23-2005, 09:48 AM
Veoma je vazno da se struka odvoji od politike. Mada je to veoma tesko, jer sami ljudi su skloni da vuku na jednu ili na drugu ili na trecu stranu. Ako je tesko nije i nemoguce. Dakle, sta bi falilo da se stranke pridrzavaju jednog obicnog pravila, a to je, da ne postavljaju ljude prema stranackom opredjeljenju vec po strucnosti. A kada je u pitanju bash politika onda treba postavljati ljudi stranacki podobne zbog politike koja se vodi.
Ovdje se u potpunosti slazem sa sans-om. Ovih i ovakvih gresaka je imala i SDA, a vidim da ima i ova koalicija sad. Takvim potezima nista drugo ne postizu osim sto sebi skacu u trbuh i svoj ugleda kod naroda umanjuju.
Nadam se da ce, insallah, stranka za koju ja jesam, SDA, u buducnosti kada su u pitanju strucna mjesta postavljati ljude iz struke i da strucna mjesta nece biti politicka trgovina, a da ce politiku nastaviti istu kakvu vode i do sad, u sto ne sumnjam.
Dakle, strucni kadrovi moraju biti strucni ljudi. Hvala.
al_Bazari
09-23-2005, 12:59 PM
Za dolazak islam je karakteristicno i to sto je zadrazao neke izreke iz dzahilijeta, ali im je u korijenu izmijenio smisao. Npr. "Pomozi bratu u nevolji pa makar i ne bio u pravu" ili tako nekako. To se u dzahilijetu razumjelo eto bas tako kako i pise, medjutim Muhammed a.s. je izmijenio smisao i rekao da brata treba pomoci i kada je u krivu ali tako sto ces ga onemoguciti da bude u krivu. Ima jos takvih izreka ali se ne mogu sjetiti sad.
Helem, mi smo Bosnjaci, sto nije izuzetak ni kada je cijeli muslimanski svijet, kada se gleda iz tog ugla ponovo zaglavili u dzahilijet.
Nadam se da ce, insallah, narod za koji ja jesam, bosnjacki (i svi drugi muslimani), u buducnosti kada su u pitanju strucna mjesta postavljati ljude iz struke i da strucna mjesta nece biti politicka trgovina.
Kur-an je jasan kad je rijec o tome kome se trebaju dati odgovorna mjesta, a Allah neće promijeniti stanje jednog naroda dok se taj narod ne promijeni.
Birdum-Bardum
09-25-2005, 03:44 AM
Hmmm, ovdje se samo postavlja pitanje samoh shvatanja sveukupne situacije, relanog vidjenja, shvatanja, itd. Dakle, nemojmo misliti da smo stvari dobro sagledali, nemojmo u to biti ubjedjeni. Interesantno je kako covjek ponekad kada mu treba hvata se forme, a kada mu treba hvata se sustine. To je opasno. Neki to rade namjerno, a neki to reade nenamjerno, ali noseni nekim impulsom. Kojim ne znam, treba ga pronaci i savladati.
Masu sam ljudi vidio koji bi prije svega trebali sebi pomoci, a nisu u stanju to uraditi, ali neminovno tumace kako treba drugom pomoci. Toga se treba cuvati. Nemoj da me neko pogresno shvati, ne atakujem, vec govorim o onome sto vidim, tj. shvacam. A da li sam u pravu, to je druga stvar.
A od cega to covjek treba da se spasi? Od strasti, srdzbe, ega, zlobe i veoma vazno "pameti svoje". A kako ce se to spasiti ovih stvari je druga prica, prica za drugu temu.
Dakle, dokle god covjek nije zavrsio sa sobom sigurno ce vise stete nanijeti nego dobra, zato nemoj da se mnogo ukljucuje napolje, nego nek radi na sebi. Manje ce sebe upropastiti. Hvala.
Sandokan
09-25-2005, 09:57 AM
Ne znam zashto Moderatori tolerishu ova iskakanja van teme!!
fingersbroken
09-25-2005, 10:41 AM
Sve je to sandokane u okviru teme i sve je bitno da se kaze. Da su ti o kojima pricamo o ovim temema razmisljali ili raspravljali mi nebismo sad o njima pricali.
Skocko
09-26-2005, 03:55 AM
Ne znam ni sad sto ih pominjemo al' hajde...Mislim ne znam sto su ti ljudi toliko znacajni??Obicni balavci koji ne znaju ni nos da obrisu a kamoli da vode halu sportova.Ma bjaaazi!
Nije mi jasno sto se raspravljate, uzmi motke i go... isteraj iz opstine :) ... Nije njima mesto u opstini.
PS. Ja sam se prosle godine kad sam bio pao iz matematike u srednjoj skoli, spremao sam se kod PODPREDSEDNIKA SRS-a u Novom Pazaru, dok sam isau u Dezevi na spremanje to u njegovoj sobi sta ne bi VIDEO, okacene SLIKE Radovana Karadzica, Ratka Mladica i druge karaq...., SRAMOTA.! Ovi iz sdpa,szs nista ne vide!
al_Bazari
09-27-2005, 16:06 PM
Pa što nisi išo kod Ike,... Ozbiljno!
PS. Ja sam se prosle godine kad sam bio pao iz matematike u srednjoj skoli, spremao sam se kod PODPREDSEDNIKA SRS-a u Novom Pazaru, dok sam isau u Dezevi na spremanje to u njegovoj sobi sta ne bi VIDEO, okacene SLIKE Radovana Karadzica, Ratka Mladica...
Pa što nisi išo kod Ike,... Ozbiljno!
Malo ću se našalit, nemoj da mi neko zameri, unapred se izvinjavam, al eto moram malo:
Izgleda da je bukvalno shvatio onaj hadis "Tražite znanje, pa makar i u Kini" te primenivši ga na naše uslove prošetao do Deževe ;)
al_Bazari
09-27-2005, 16:13 PM
E vala - baš tako! :D
Birdum-Bardum
09-28-2005, 08:24 AM
Kako se samo usuđuješ!!!
Heheh dole mi bila zagarantovana ocena :D
Yebi ga :D
al_Bazari
09-28-2005, 18:58 PM
E pa trebo si da ispadneš fer na kraju... trebo si da ga prijaviš.
Deddha
11-20-2010, 15:43 PM
A zisto ima i ova tema, ciji je pokretac obec'o da ce da povede jednog tu nakon odlaska u split, ukoliko hajduk pobjedi aek, u grcku, da mu plati avionsku kartu, troskove...valja se sjetiti veterana sandzackog interneta!
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.