PDA

View Full Version : Nosite li poklone kada se vracate kuci?

Emir
09-22-2005, 14:32 PM
Kako je lijepo kad se neko vraca iz INOZEMSTVA :D , i ono svi sretni i pitaju kako ste prosli u putu, a vi da ih iznenadite izvadite kofer pun stvarcica.
Da li ste i vi iz te klape?

orange
09-22-2005, 14:49 PM
Ja sam iz ove druge klape, brat kad dodje, reda radi ga cmoknem a preko ramena mu gledam u torbu, viri li sta sto bi me moglo obradovati :D :D

Salim se, brat student, kokuz ko i ja, pa mi zao da mu ista trazim mada svaki put pita sta cu da mi donese. Ljetos kad je bio, kaze: eh sister, nisam ti nista donio al nasao sam ovdje pravo fin iPod pa eto ako hoces da ti kupim... Obveselih se ja pravo, donese burazer, tamo vamo... ma, kaze, znas sta, haj da ja ovaj ponesem sa sobom a ja cu tebi ljepsi poslati odozgo... Nosi, reko, nosi... sta bi mu cojek?! :D

pink
09-22-2005, 16:27 PM
He he ja volim poklanjati, ali ne volim primati poklone, ne znam koji mi je vrag. Volim obradovati druge, a smeta mi kad mene neko hoce da obraduje, bude mi nekako neprijatno. Valjda navikla sve sama sebi da kupujem i to ti je!

Inace pripadam ovoj prvoj klapi, pre odmora se obavezno konsultujem sa familijom, najvise sa bratom :) sta bih mogla doneti. On vazda dobije najvise poklona, valjda jer najlakse smisli sta bi veleo da dobije .
Nemam utisak da me otac i majka grle i ljube, a da pritom gledaju preko mojih ramena u moj kofer. Nikad! Cak ni brat, mada se njemu vec primeti malo nestrpljenja i znatizelje u osmehu.
Ja ti jos pripadam jednoj grupi koja nikad ne jede kad stigne kuci , niti sta pije vec zasedne sa familijom i prica , prica, prica do kasno u noci, sve dok babo ne kaze hajde narode i'te na spavanje, ona je umorna sutra je dan dug nastavicemo s pricom. A ja ko zubna muka, te sta ima novo, te sta je sa onim, te kako je ona, te jeste li isli, jesu li dolazili ni ne znam za koga sve ne pitam. Sve me zanima.
I tako pre nego odem na spavanje, zamolim brata da donese kofer i onda fino otvorim i svima podelim darove, brata uglavnom nateram da odmah proba to sto mu donesem.Kaze da mu se uvek svide pokloni, veli imam dobar ukus. Hodi mu ga znadi dal mi to samo onako kaze ili mu se stvarno svidjaju stvari. A babo i mama, njima je sve zlatno samo kad im ja dodjem.

Luna
09-22-2005, 17:13 PM
Ja kad idem dole svakome ponesem po neki poklon (rodjakama sminku, kreme, parfeme, nesto odece ... itd).

Nani obavezno labello, prasak, kafu, nesto slatko, samije, carape, kosulje itd...

Dedu, brijace, after shave, podmajce, kosulje, carape ... i PARE!!

itd itd itd itd... Koliko mogu, svakom po nesto ponesem...

Mislim da je to i dio kulture, ako nekome dodjes u goste da ne dodjes praznih ruku!

juskos
09-23-2005, 18:15 PM
Ee poklonima se ne gleda u zube.

Naravno lijepo je obradovati druge a narocito clanove porodice.

Naravno kad se ide dole nose se darovi svima pa cak i komsijama i oni imaju svoj hak.

Mada mislim da bi bilo bolje dati parama malo vise nego im kupovati neke krpe i neke pokloncice.

Dole su pare ipak potrebnije.

fingersbroken
09-23-2005, 20:56 PM
Meni majka kaze "meni je poklon kad mi ti dodjes" :D

A ja ponesem.. nekad manje nekad vise, zavisi kako mi se u dzepu stanje pise..

Abfangjäger
09-24-2005, 13:16 PM
Nevolim nikako kad mi stigne poklon, naviknut sam od malena sve sam sto mi treba ako mi zaista treba da pribavim. To trazenje i moljakanje, prica mi mama nisam ni posezao kad sam bio mali. Po njoj uvek sam se trudio nebi li sam odospeo do zeljenog. Kaze isto ako sam nesto, bas ono zeljno zeljeo nisam prezao od niceg da bi ga dobio sto znaci, bio sam i prgav i znao se potuci. Mozda mi zbog toga i dan danas prija ona pesma od Riblje corbe." ... bio sam tucen i ja sam tukao jer tad, tad sam bio mlad". Nisam ni sad nekih godina da se razumemo :-)