View Full Version : Luzanski most se zavrsava
Iako su momci koji su u koaliciji sa radikalima na svim televizijama pustali spotove u kojima se napada SDA da su ukrali pare od mosta, most se elhamdulilah zavrsava i to ce biti najljepsi most u Pazaru.
Inshallah slikacu ga i postaviti ovdje.
Toliko o toj mrkloj lazljivoj koaliciji koja izmislja i posmece, i na sve je spremna samo da opljuje SDA i njeno rukovodstvo.
Deddha
09-22-2005, 16:07 PM
Zavrshava, zavrshava. Eto, ja sam maloprije prosho kraj njega. Inache, izgleda FENOMENALNO :rolleyes:
And_U_Price
09-22-2005, 16:09 PM
Hajde hairli. Mislim da drzimo svetski rekord u duzini pravljenja jednog mostica, koji ce ipak biti funkcionalan. Prije tri meseca receno je da ce biti zavrsen za 15 dana. I to treba reci. Mislim, da je ipak vaznije da most konacno proradi.
Treba se naglasiti da je pored opstine izgradnju mosta pomogao Mercy Corps koji je kasnije imao svoje posebne zahtjeve i treba naglasiti da je firma koju je takodje Mercy corps izabrao zamalo otisla u stecaj, ali elhamdulilah sada se sve blizi kraju.
Jel to onaj mostic cija izgrdnja traje vec duze od godinu dana?
Deddha
09-22-2005, 17:37 PM
Nije mostich, nego mostina, najbolji u pazaru do sad. I ne traje mu izgradnja vishe od godinu :rolleyes:
Ne traje? Zaklela bih se da je jos proslog leta zapoceta njegova izgradnja ( a danas je zvanicno jesen stigla ) pa ti racunaj ;).
Ja taman htedoh da kazem hvala bogu tenije zapoceta izgradnja kkavog velikog mosta, to ne znam ni dal bi dozivela. Mozda moja unucad :D
Andol
09-22-2005, 18:41 PM
Cudni su mostovi odnosno putevi Gospodnji :p
Najbolje bi bilo da ostavimo politiku po strani, jer sam ubedjen da cemo mahana nac koliko god, i kome god hocemo ! Jedno je sigurno, izgradnja ovog mosta je trajala prilicno dugo , ali eto ako Bog da ce vredeti ! Most je fenomenalno produzen, i trebalo da bi bude jedan od prepoznatljivih gradjevina grada !
Phikret
09-22-2005, 19:58 PM
Mercy Corps izabrao firmu??? CCCCC dokle se ide...
Nisu oni izabrali firmu nego opstina koja je do guse duzna svim Pazarskim gradjevinskim firmama i niko nece da radi dzbe!
A za one koji ne znaju radove na izgradnji mosta (verovatno najboljeg i najveceg u Evropi (mostovi poput Golden Gate su u senci ovog naseg)) izvodi firma iz Raske sa svojim radnicima koji dolaze na gradiliste autobusom svoje firme!
Ako Bog da da nam bude od haira!
Hehehe, sta vise reci posle ovog prelijepo napisanog posta od naseg prijatelja Phikreta.
Znas ima jedna caka kada radis sa ljudima koji doniraju velike pare. Oni namecu uslove kao sto su izabir firme itd. Bio je tender i koliko ja znam ti jadnici iz Raske su bili najpovoljniji i Mercy Corps ih je izabrala.
No jedna slika govori vise nego hiljadu rijeci
http://www.autopijac.com/Slika(014).jpg
Izvinjavam se na kvalitetu, ali je slika taze slikana sa mobilnog. Inshallah ocekuje se zavrsetak radova do Oktobra, dobicete slike sa otvaranja.
Deddha
09-22-2005, 20:57 PM
Ne znam ko je izbrisao moje postove u kojima sam pominjo tekovine sadashnje opshtinske vlasti u renoviranju svinjarnika zhivadinkinog na rogozni, povezivanju puta izmedju miladinove kuche i gojkove shtale na dezhevskom putu i uvozu najmodernijih gunjeva iz evrope u selo rajetiche :cool:
Glumac
09-22-2005, 22:41 PM
Sta bre ne traje duze od godinu dana.Prosle godine,negde u prolece je pocela izgradnja ovog mosta.A spaja dve obale,koje su udaljene 20 metara.To je rutinska stvar koja se radi za jednu gradjevinsku sezonu.Bogu hvala da je zavrsen.Most rasterecuje dobar deo grada,sto se saobracaja tice.A i koliko se secam,Suljo i Dzibko su za manji vremenski period napravili palate.Tu je rok za izgradnju bio maksimalno ispostovan.
galaksija
09-22-2005, 22:49 PM
Braco Muslimani da Vam Allah dz.s. podari sto vise takvih mostova
Sandokan
09-22-2005, 23:27 PM
Hajde hairli. Mislim da drzimo svetski rekord u duzini pravljenja jednog mostica, koji ce ipak biti funkcionalan. Prije tri meseca receno je da ce biti zavrsen za 15 dana. I to treba reci. Mislim, da je ipak vaznije da most konacno proradi.
Kad se prije ovi sdp-eovci prebacishe na ovaj forum!!??
Inache i JA kazhem da ovo nije mostich, vech PRAVI MOST i zaista djeluje impozantno i prelijepo.A da vidimo shta che "OVI NOVI" da naprave!!?? :mad:
Pa polako je krenulo od mosta pa preko skole u Salakovcu i inshallah ce preko zaobilaznice da se odradi dosta stvari vaznih za Pazar. Samo vi cosajte, eto ga most i nemate sta da kazete.
Tashke
09-23-2005, 01:34 AM
Gradnja ovog mosta me podseca na "Zidanje Skadra na Bojani" :D .Inace,moram primetiti da ga neki preuvelicavaju,kao,nema lepseg.pa zavisi gde to nema lepseg-u Tutinu i Sjenici ga sigurno nema,u Rozajama takodje,sve je u tome s kime se merimo i u odnosu na koga.U odnosu na sela,nema stvarno lepseg,a u odnosu na 90% mostova sirom siromasne Srbije-svi su lepsi.o trajanju gradnje da ne govorim...razvlace ga sto duze kako bi sto duze mogli da sole pamet gradjanstvu da prave most.
Znaci glavni problem ovog mosta se vise ne svodi na ne izgradnju kao sto je ranije bilo vec je sada glavni problem sto je dugo izgradjivan.
Nije vise bitno sto je on skoro gotov vec je bitno sto nije odmah izgradjen. Njevoga izgradnja ce da udje u historiju Sandzaka kao najduza gradnja ikada.
Mislim da bi neko trebao da opeva njegovu gradnju da sluzi kao opomena buducim narastajima.
Birdum-Bardum
09-23-2005, 09:24 AM
Posto je vec poznato, a upoznali smo to sa onog Novopazarskog foruma, sta ove momke nosi, tj. koji impuls, jasno je da ce oni samo kuditi bilo sta sto uradi Lista za Sandzak. Prema tome, nije ni fajda sa njima raspravljat i ne treba raspravljat. Oni ne ulaze uopste u razloge kasnjenja izgradnje mosta, to ih ne zanima, jer su oni, noseni naravno dobro poznatim impulsom, vec povezali to kasnjenje sa Listom za Sandzak. Neko drugi ne moze niti ima sanse da je kriv za to. To ne moze biti nikako firma iz Raske, to ne moze nikako biti kriv Mercy Corps ili neko treci. To je OBAVEZNO kriva Lista za Sandzak.
Pa eto hajde da kazemo da jeste kriva, bitno je da je most pri kraju i da ce uskoro insallah veoma lijep most krasiti Novi Pazar. A novih gradnji i mnogo vecih bi trebalo uskoro da buede, insallah.
Trebao bi neko da napravi sliku mosta na kojoj ce se bolje malo vidjeti sahat, jer mi se je posebno svidio.
Sandokan
09-23-2005, 10:12 AM
Gradnja ovog mosta me podseca na "Zidanje Skadra na Bojani" :D .Inace,moram primetiti da ga neki preuvelicavaju,kao,nema lepseg.pa zavisi gde to nema lepseg-u Tutinu i Sjenici ga sigurno nema,u Rozajama takodje,sve je u tome s kime se merimo i u odnosu na koga.U odnosu na sela,nema stvarno lepseg,a u odnosu na 90% mostova sirom siromasne Srbije-svi su lepsi.o trajanju gradnje da ne govorim...razvlace ga sto duze kako bi sto duze mogli da sole pamet gradjanstvu da prave most.
Ada KO TEBE OVDJE DOVEDE!!
Idi tamo lijepo na ORG i sviraj malo.
Velichina MOSTA se ne mjeri po velichini grada NEGO PO VELICHINI RIJEKE!!
Nigdje u Srbiji nema vechi most i ljepshi na manjoj rijeci!!
Birdum-Bardum
09-23-2005, 10:21 AM
Hehehe, E bas si me pravo nasmijao Sandokane. :) Upravo tako. Prema rijeci i most. Jok no je trebalo da most pocinje kod Paricke dzamije a da se zavrsava kod onog malo mosta prkeo jaza. Ili je treba oda se preko rijeke Raske napravi jedan Golden Gate. :) A mozda je trebalo ipak da se rijeka "premosti" ispod, pa da tok saobracaja ide ispod rijeke, nesto kao La Manch. ulaz bi bio negdje na Parice, a izlaz kod Bolnice. :) Ja cudnih ljudi majko mila. :D
al_Bazari
09-23-2005, 10:25 AM
Posto ovdje mora covjek prvo da se dobro ogradi pa da nesto rekne evo da to ucinim. Uopste me (breeeeee) ne zanima ko je odgovoran. Ko god da je.
Most jeste zaista lijep, ali je i predugo pravljen. Ali bolje je sutet. Moze i duze. Mislim da je u Novom Sadu negdje u isto vrijeme pocela rekonstrukcija, pa evo ljudi jos cekaju... mislim da ce nas most biti gotov i citavih mjesec dana ranije od nosvosadske cuprije:
http://vojvodina.srbija-info.yu/ingles/posledice/sloboda_cela.jpg
And_U_Price
09-23-2005, 16:51 PM
@Sandokan: Ko ti je kriv kad ne umijes da citas? Ako hoces da komentarises prvo pocitaj post. Ja uopste nisam SDP-ovac ne znam otkud ti to. Ja sam lijepo reko da je najvaznije da se most zavrsava ali da treba reci i da je rok probijen. Nisam krivio ni ovog ni onog. Jednostavno grad je bio dugo paralizovan zbog izgradnje ovog mosta a ti se odmah hvatas za stranacku pripadnost.
fingersbroken
09-23-2005, 17:36 PM
Znas kako.. nekad ljudi posmatraju na stvari pravo neljudski.. cisto nako robotski cinjenicki, pa ljude ne cijene po kvalitetima koje nose u sebi nego cisto, nako moderno, po rezultatima rada.. i to samo onog rada koji oni vide (ili da bude jos gore: onog rada koji se njih tice). Haj makar da pokusavaju da taj rad razumiju i da nadju neka opravdanja za eventualne greske nego brate cisto ih zanimaju samo rezultati i to na nakom sebicnom nivou.. ni najmanje ih ne zanimaju ljudi.
Jos jedno: najbitnije je da je most gotov a opet se nake razmerice javljaju. Eto vidis da nas neki i navlace i u nasem neslaganju uzivaju a mi idalje teramo svoje. Most je sad gotov, privodi se kraju, i da nam bude sa hairom da ga koristimo, ako Bog da.
Andol
09-23-2005, 18:47 PM
Bas sam danas prolazio preko njega, i primjetih da su postavili osvetljenje u sa tradicionalnim obelezjima. Jedna od retkih gradjevina pored (pecurke, kula, keja) koja nije deo partizanske arhitekture, vec oslikava i samu dusu ovog naroda...
juskos
09-23-2005, 19:21 PM
Ako sam dobro razumeo odsad pa nadalje i ubuduce cemo ici preko luzanskoga mosta.
Hajde nek je sa hajirom mada se u tom roku mogla izgradit i dvadeset drugih.
.A i koliko se secam,Suljo i Dzibko su za manji vremenski period napravili palate.Tu je rok za izgradnju bio maksimalno ispostovan.
Pa fala bogu, sta bi hteo ti da oni gladuju...
Dok su oni to radili a normalno da se rasim poturo gore u Vladu Srbije :D :D :D
TEMA JE NOVI MOST, nemo vise da postujete o Sulju i Dzipku !!!!!!
Deddha
09-23-2005, 21:32 PM
To je OBAVEZNO kriva Lista za Sandzak.
Pa eto hajde da kazemo da jeste kriva, bitno je da je most pri kraju i da ce uskoro insallah veoma lijep most krasiti Novi Pazar. A novih gradnji i mnogo vecih bi trebalo uskoro da buede, insallah.
Trebao bi neko da napravi sliku mosta na kojoj ce se bolje malo vidjeti sahat, jer mi se je posebno svidio.
Zanimljivo je u svemu ovome da che najvishe toj "perspektivnoj momchadi" koristiti most. Rado bih im ja zabranio to, al tako to biva u zhivotu. Evo, pitajte pink :D
fingersbroken
09-24-2005, 10:06 AM
Moram da primjetim da je u ovoj temi doslo da iskazivanja mrznje i vrijedjanja na osnovu nekih misljenja i stavova koji se nose od ranije. Sto je najgore ne trudi se ukazati nikakvo postovanje diskutantima, pa cak ni onda kad ti isti nikoga uopste niti vrijedjaju niti imaju nameru da to cine.
Zamolio bih clanove cije cu priloge sad da izbrisem (nek se sami p ronadju) da ne napadaju nikoga ko se ne slaze sa njima. Ostavite svakome slobodu razmisljanja ili ignorisite ono sa cim se ne slazete ukoliko ne mozete bez vrijedjanja da odgovorite. Sukob razmisljanja je normalna stvar, i bujrum se misljenjima i argumentima sukobljavajte, u tom slucaju se niko nece mijesati niti na jednu stranu postavljati.. bez obzra koliko se vi puno ne slagali. Ali kad se pojave uvrijede i isticanje netrpeljivosti i mrznje cak i bez diskusije tolerancije bit nece i sve napisano bit ce izbrisano. Jednostavno jer nije ljudski. Moze bit pogresno nije problem, al ako nije ljudsko onda stojat ovdje nece.
Pozdravljam.
Abfangjäger
09-24-2005, 13:52 PM
Iako su momci koji su u koaliciji sa radikalima na svim televizijama pustali spotove u kojima se napada SDA da su ukrali pare od mosta, most se elhamdulilah zavrsava i to ce biti najljepsi most u Pazaru.
Inshallah slikacu ga i postaviti ovdje.
Toliko o toj mrkloj lazljivoj koaliciji koja izmislja i posmece, i na sve je spremna samo da opljuje SDA i njeno rukovodstvo.
Nebih bas voleo dodavati ulje na vatru, ali moram reci ko god da je panirao i radio taj most veoma lose je izvrsena konstrukcija. Kad sam bio poslednji put na odmoru prosao sam par puta dok je jos bio u izgradji taj most i nisam mogao da verujem koliko se razmece sa novcom. Salovana je ceo most, to je nezamisljivo, za sve koji su i malo upuceni u tu struku jer je to finansiski naj neprihvatljivije resenje. Ako treba objanisnicu ali posto ste laici nebih da vas operecujem sad tim a ovo sto oni rade i zdavim razumom se moze zakljuciti da ne ide to tako kao sto oni rade a rade za propast gradskog budzeta. Najmanje za razliku koju bi ustedeli efekasnim metodom rada, hajde da nebudem arogantan, mogli bi da zakrpe sve rupe na ulicama grada i jos plus da od poreznog novca ostane jedan deo i posle tih zakrnjivanja ulica.
Not good not good kako se radi trenutno. A sto je najgore nismo mi bogat grad da bismo mogli potrati dodatnim investicijama takve investicione greske.
Ne znam koliko su upoznat i koliko si prelazio preko starog mosta. Tu su se najcesce saboracajne nesrece desavale i nisu mogla kako treba dva auta da se mimoidju.
Vidim da si upoznat u gradjevinu i najverovatnije ti bolje znas od tima inzinjera u sta ja ne ulazim. No cisto onako da znas da onaj most moze da izdrzi zemljotres jacine 8 stepeni. Sta dalje...
Abfangjäger
09-24-2005, 14:51 PM
De me nadje za dinamiku :-) Svojevremeno me profesor, inace veoma ugledan naucni radinik u ceoloj evropi u toj oblasti, vrbovase za svoj institut, posle kolokvijuma gde sam prosto, hajmo pazarskog malo, odvalio tj "zakucao" ili ti poklopio sva njegova pitanja. Profesor sta ce jadnik ostao je paf :-) :-) Salim se. Ne mogu sad dalje komentaristati posto jos nisam iskljucen iz stranke a dok god ne budem i formalno van stranke znam da riskiram da sve sto kazem ce biti ispolitizovano sto je u biti samo predrasuda da ja drzim za jednu stranu. Svatio sam da samo jedno i samo jedanu strana podrzavati moze samo da nevalja :-) :-) Zato se ustrucujem.
Mada nisam prihvatio profesorovu ulogu, i nije mi zao, ipak mogu reci jos to da nasem mostu,kao horizontalnoj gradjevini, to ce nadam se svatiti svako nije uopste potrebno osiguravanje od zemljotresa a jos manje u toj meri da moze izdrzati 8 rehterovih skala. Koga zelimo impresionirati ? To je brate zbog cega sam u predhodnom postu pomenu da je fakat da se pare trose nenamenski.
Nisam stipsa, naravno da sam da se gradi ali u potrebama i nasim finanskiskim mogucnostima,
prilagodjeno. A pre svega moras se raditi ako hocemo da to valja.
Ovo je malo aroganto,znam ali nemam nameru dati takav utisak o sebi ali moram da pitam na kakvim uzrocima je nacinjen plan konstrukcije gde su prognoze za intervale zemljotresa koje bi dale podlogu takvoj izgradnji. Barem astreoloske iz horoskopa i cak sa njima bi bio zadovoljan ako ih ima jer time bi se barem ocitovalao da su odgovorni razmisljalji barem malo.
Nista protiv tebe i bilo koje stranke, od mene onaj ko je uvideo ozbiljnost problema tog mosta a ja ti sve verujem sto si naveo, zasluzuje cast. Naravno gresiti je ljudski. Samo govorim za drugi put.
Znate onu ko progresi jednom nesvesno halal mu je ali ko pogresi namerno drugi put neka mu je haram. Koliko ja znam ovo je prvi most ovoj vladi znaci- halal :-)
Ne znam koliko su upoznat i koliko si prelazio preko starog mosta. Tu su se najcesce saboracajne nesrece desavale i nisu mogla kako treba dva auta da se mimoidju.
Bash tako, tu sam bash dozhiveo jedinu do sad saobrachajnu nesrechu u zhivotu :(
Neka nam je hairli, a za vas dushmane... Shta rechi :D
Sandokan
09-24-2005, 19:23 PM
MOST je gotov hvala dragom ALLAHU a svim zlobnicima i protivnicima grada i naroda poruchujem ovako javno:
SAGNITE SE MALKO SVI REDOM!!
Upravo sam sa mosta, odusevio sam se ! Otvaranje rekose 29-og ... Fenomenalno izgleda, steta je sto je na kraju ja Bor dzamiji malo uzi, ali rekose da ima razlog, tako da se nemam pravo da mesham . Uglavnom, jos jedna prelepa stvar u nasem gradu ... da nam je dugog veka, i da se njime sluzimo za hairli poslove !
Sandokan
09-25-2005, 00:05 AM
Gdje si bio zajedno sa.........??????
Inache ,shta rechi!!
fahrudin
09-25-2005, 00:09 AM
da ste se svi preselili da zivite na jednoj obali grada, ustedeli biste silne pare na gradnji mostova :p :D :cool:
Naravno sa Sandokanom, i zalili smo sto veceras nismo imali aparat za slikati most u ovo doba . Bilo je oko 10-tak ljudi , koji su takodje bili fenomenalno raspolozeni ... Super stvar za izgled grada ... Konacno !!!
Sandokan
09-25-2005, 00:16 AM
da ste se svi preselili da zivite na jednoj obali grada, ustedeli biste silne pare na gradnji mostova :p :D :cool:
A zamisli one tamo u istanbulu!!??
Deddha
09-25-2005, 01:26 AM
De me nadje za dinamiku :-) Svojevremeno me profesor, inace veoma ugledan naucni radinik u ceoloj evropi u toj oblasti, vrbovase za svoj institut, posle kolokvijuma gde sam prosto, hajmo pazarskog malo, odvalio tj "zakucao" ili ti poklopio sva njegova pitanja.
Ovo nema veze sa pazarskim dijalektom. Ovo lichi vishe na losh beogradski, iliti nekakav leskovachki, posebno onaj pochetak "de me nadje" :cool: No, napaluamudio si se junachki u ovom postu, muku sam imo da ga ischitam chitavog :D
hadalj
09-25-2005, 01:32 AM
Velichina MOSTA se ne mjeri po velichini grada NEGO PO VELICHINI RIJEKE!!
Nigdje u Srbiji nema vechi most i ljepshi na manjoj rijeci!!
e ovo je mlogo jako :o :) ;) :rolleyes:
Imas pravo sandokan, lako je pravit ovake mostove za ti godine, kad imas prostora, al brate treba izgradit most na 10 metaa pa uz to da jos bude lijep i da more da podnese tolike zemljotrese, to je brate umetnost, il bolje rec inzinjerski poduhfat.
evo ako ko ima nameu da bas istrazuje dal je najlepsi.
http://geoimages.berkeley.edu/wwp904/map/index.html
PS. eto salu na stranu, dobra je stavr sto je ta most izgradjen, al opet, nemo te brate preteravat i nemo te bit glupi. Zna se sta je most i kako se gradi. Ako je vama ta most nesto najvece sto covek more napravit, onda sigurno necete daleko stic.
Al opet, ne kaze se dzabe, zivot cine sitne stvari.
Birdum-Bardum
09-25-2005, 03:34 AM
Niko ovdje ne spori mogucnost diskusije o mostu, medjutim ovdje se desava da se taj most obavezno politizuje. Vodi se vise rasprave oko toga ko ga je napravio, a ne kako ga je napravio. Pa i ako se govori o mostu onda se govori iz te perspektive. A sto se tice stranki i stranackih ubjedjenja, vjerovatno ima i drugih tema na kojima se o tome moze pricati. A da ne bi doslo do svadje i tamo, onda naravno svako svoje povjerenje daje onome kome on hoce. Svoju ljubav i simpatije takodjer.
Luzanski most nije prijektovo Dr. Sulejman Ugljanin, on takodjer nije izvodio radove na mostu, i mnoge druge stvari. Cak sta vise i same pregovore i ugovore i pogadjanja je vodila Mercy corps. Dr. Sulejman Ugljanin je samo ugovorio sa Mercy Corpsom da se taj most uradi. Dakle, tu je nekoliko tih elemenata ukljuceno, Mercy corps, Projektanti, Izvodjaci radova, itd.
Oni koji hoce da napadnu i ocrne na politickoj osnovi onda ne uzimaju to nista u obzir, samo psuju i pljuju. O tome zelim reci. Onaj koje ponesem euforijom navijanja za ili navijanja protiv ne vidi stvari realnim, a sto je najgore ne zeli ih vidjeti realnim. Treci pak nemaju dovoljno znanja pa se mijesaju tamo gdje im nije mjesto, itd. Eto tako nastaje haos i nered.
Pardon. A mostova? Ma ima ih divnih sirom svijeta. Samo treba navesti sve faktore koji su potrebni da se ispune da bi se jedan most napravio, pa cemo na osnovu tih faktora i zakljuciti kakav je most koji je napravljen u Lugu.
Vrijeme, Prostor, Lova, Izvodjaci, Situacija, Ljudski faktor, itd. Malo nas vidi ko je u Mercy corpsu, sta se tamo desava (ne kazem da se nesto desava), pa onda sta se desava sa izvodjacem radova, kakva je to firma, ima li problema, pa onda projektanti, kakvi su, jesu li nacionalisti, postoji li nacina da oni kroz sve te tokove naprave smutnju neku (ne kazem da jesu, a da mogu mogu), itd. Veliki, veliki je broj ovdje faktora, koje treba sagledati, pa tek da se onda do nekakvog zakljucka dodje.
Sta mi ovdje radimo? Mi idemo po jednoj, drugi po drugoj liniji. Jedan faktor nam je vazan, po njemu sagledavamo, jer tako hocemo da vidimo, zinjat :)
Opet pardon.
Sandokan
09-25-2005, 10:09 AM
e ovo je mlogo jako :o :) ;) :rolleyes:
Imas pravo sandokan, lako je pravit ovake mostove za ti godine, kad imas prostora, al brate treba izgradit most na 10 metaa pa uz to da jos bude lijep i da more da podnese tolike zemljotrese, to je brate umetnost, il bolje rec inzinjerski poduhfat.
evo ako ko ima nameu da bas istrazuje dal je najlepsi.
http://geoimages.berkeley.edu/wwp904/map/index.html
PS. eto salu na stranu, dobra je stavr sto je ta most izgradjen, al opet, nemo te brate preteravat i nemo te bit glupi. Zna se sta je most i kako se gradi. Ako je vama ta most nesto najvece sto covek more napravit, onda sigurno necete daleko stic.
Al opet, ne kaze se dzabe, zivot cine sitne stvari.
Kao prvo nemo da vrijedjash HADALJE!!
Drugo:
Milion bogatijih drzhava ,gradova,mnogo vechih rijeka i mostova.Pa i lepshih.Ali,ovdje se o NAMA radi.
Shta se to uradilo kod nas u zadnje vrijeme do ovoga mosta!!????
Shta???
Fakultet,carina,tereni na rekreacionom centru,malo ulica se asfaltiralo i OVAJ MOST.
I ko je sve to uradio?
Bilo je skeptika(i biche) mnogo oko ovoga mosta i NOVE HALE.Most je InseAllah zavrshen a i HALA che takodje.Nije bitno dal che to biti za 6 mjeseci,godinu,ali najdalje 2.godine.Zavrshit che se a TO OSTAJE NAMA ,NASHEM GRADU I NASHOJ DJECI!!
Zato;
HVALA TI DOKTORE ZA SVE OVO ,jer ako budemo chekali da neki KONOBARI i narkomani sve OVO zavrshe ,teshko nama.
ONI SAMO ZNAJU DA SNIMAJU ANTI-REKLAME
p.s imala je rijeka most ,bOOm......he he he he ...
E ,BOGAMI IMA GA OPET I TO 10 PUTA BOLJI.......
HIT DANA:Nek crknu dushmani....
al_Bazari
09-25-2005, 10:29 AM
Luzanski most nije prijektovo Dr. Sulejman Ugljanin, on takodjer nije izvodio radove na mostu, i mnoge druge stvari. Cak sta vise i same pregovore i ugovore i pogadjanja je vodila Mercy corps. Dr. Sulejman Ugljanin je samo ugovorio sa Mercy Corpsom da se taj most uradi.
Aha, znači ovako stoje stvari: nije kriva SDA što se sa mostom ovoliko kasnilo nego Mersi Korps, i nije SDA zasluzna sto je na kraju ipak most gotov nego opet MK.
Znači, ko je nezadovoljan neka ide u Mersi Korps, a ovi što bi da pokupe poene neka se malo ohlade, a svi treba da reknmo elhamdulillah što imamo novu cupriju.
... čičamiča završena priča.
fingersbroken
09-25-2005, 10:49 AM
Radi se, ponavljam, o slijedecem: previse cinjenicki gledamo na stvari.. kroz mjesece i kroz pare. U razvijenim zemljama, uprave koje nemaju problema, normalno je da stvari zavrsavaju na vrijeme i da im se efikasnost kroz to meri. Zato u ekonomij, znace beksa, postoji jedan pojam "all things equal" koji kad se nesto izucava sve ostale stvari stavi na normalu tj izbaci ih iz razmatranja te se samo faktor koji nas zanima promatra. Dakle sve ostale se stvari zanemaruju. To u zivotu tesko da moze da se primeni jer sve ove ostale stvari na svoj nacin mijenjaju kompletnu sliku. Kazem na zapadu sigurno manje, jer nemate ni sukobe interesa tako otvorene, ni busenje od konkurencije tako providno, ni rupe u zakonu koje neko koristi, ni labave ugovore koje svako krsi, ni nedostatak para koji mnogo koci, ni nerazradjen sistem koji pare guta.. i jos puno stvari.
Dakle, najmanje sto mi mozemo da probamo jeste da gledamo nabolje a ne nagore. Da pokusamo da vidimo nesto dobro u svemu pre nego ga osudimo. Pitajmo se jedno: jesu li ti ljudi zeljeli most ili politicke poene? Da je ovo drugo ja mislim da bi ga odavno napravili. Nije mi to argument nikakav, vec jednostavno ne verujem da im nije zelja bila da most ne naprave. JEdnostavno nesto ih je ukocilo.
Sad naravno, svi imamo pravo da ih krivimo sto oni nisu prebrodili te eventualne probleme, i sto most nije bio gotov u roku. Njih problem sta ih je kocilo ne nas. Jel tako? Eh moji dragi.. tako bi to bilo da je sve isto. Da smo u situaciji da biramo na osnovu efikasnosti krasno je bilo. Ja mislim da je nama jedino ostalo da trazimo ljude u tim politicarima i da ako nadjemo negdje da ima ljudskosti u njima budemo srecni. Jer dzaba most na vrijeme ako ga izgradi nekakva bagra koja ne bira sredstva. Rezultati nisu bitni na kraju krajeva. Pod broj jedan je bitno ko je kakav covek, pa tek onda rezultati.
Istina da bi i taj dobar covek bio jos laksi za prihvatiti i podrzati da rezultate ima dobre, ali ako imate da birate izmedju dobrog coveka bez rezultata i loseg coveka koji vam maze oci, koga cete izabrati?
Imao je spain jednu zanimljivu teorijiu koju nije do kraja razradio. Pokrenucu temu pa cemo raspravljati. Samo na lijep nacin. Bez vrijedjanja molim.
Hehehe, ma pustite ga mozda mu je tako lakse da razmislja. Eto jeste SDA je kriva sto je ovako lijep most izgradjen i zeznuo vam onu cijelu kampanju koja se zasnivala na mostu i ponavljanju spota o mostu nekoliko puta dnevno kao i emisije o njemu nekoliko puta nedeljno.
Sigurno je DB koji najverovatnije i cita ovo nezadovoljan time sto su pare koje su date za one spotove propale i sav onoliki trud propao zavrsetkom mosta. Mislim da je sljedece sto ce vam biti na meti hala, a inshallah ce se i ona zavrsit i opet ce vam smetat....
Sta da pricamo vise sem da glasamo za hit dana
Sandokane ti si kralj.... hit dana je pravi i ja glasam za njega
al_Bazari
09-25-2005, 12:10 PM
Aha, znači ovako stoje stvari: nije kriva SDA što se sa mostom ovoliko kasnilo nego Mersi Korps, i nije SDA zasluzna sto je na kraju ipak most gotov nego opet MK.
Znači, ko je nezadovoljan neka ide u Mersi Korps, a ovi što bi da pokupe poene neka se malo ohlade, a svi treba da reknmo elhamdulillah što imamo novu cupriju.
Da ne bude zabune, ovo je moj ozbiljan zakljucak. Iskreno.
Da se ponovim:
Sandokan
09-25-2005, 15:05 PM
Slazhem se
THE END!
Heheheh kako kraj ma nije kraj evo slika veceras je postao "prohodan" i za vozila
otvaranje zvanicno za nekoliko dana
http://www.autopijac.com/Slika(020).jpg
http://www.autopijac.com/Slika(019).jpg
Dobicete slike i sa otvaranja inshallah
Halis
09-26-2005, 01:16 AM
Selam alejkum,
Luzanski most ce biti otvoren u cetvrtak 29. septembra. Moste ce zvanicno gradjanima Novog Pazara na korishcenje predati predsjednik opstine Dr Sulejman Ugljanin
Skocko
09-26-2005, 05:24 AM
Ala je posebno lijep ona sahat,nema sta:).Svaka im cast zavrsi se i ova most.Neko vice da je to vise raskrsnica,a i lici nema sta:)
galaksija
09-26-2005, 08:30 AM
Da li ce se neko sjetiti da me pozove na otvorenje...kako rekoste?Luzanski most? :) Voljela bih da cujem zasto Luzanski,jer nisam iz Novog Pazara,pa ,ako vam nije tesko da mi kazete ukratko.
Hvala unaprijed :)
Birdum-Bardum
09-26-2005, 09:26 AM
Dio Pazara u kojem se taj most nalazi zove se Lug, eto zato Lužanski most. :) A na otvaranje, bujrum. :)
galaksija
09-26-2005, 09:51 AM
Dio Pazara u kojem se taj most nalazi zove se Lug, eto zato Lužanski most. :) A na otvaranje, bujrum. :)
Hvala :)
xxxxxxxxxxxxxxxxx
Sandokan
09-26-2005, 09:58 AM
Ja sam chuo da na otvaranje 29. ovog dolazi i Americhki Ambasador!!
Phikret
09-26-2005, 20:42 PM
Sta ti Sandokane svega ti pokusavas? Razumem ja da bi ti voleo da biras ko ce da pise na forumu i da diktiras svakome ko pise ali to smo vec videli kako funkcionise... na jednom drugom nivou - lokalnom npr..
Neko pomenu da ce se pravit zaobilaznica. Verovatno je za to zasluzna Listaza Sandzak? Dajte ljudi, nismo mi budale. I te price su mi poznate. Dobismo autobuse od EU, eto ga "doktor" na Regionalnoj da se okiti tudjim perjem. DObismo kamione za iznosenje smeca, eto ga "doktor"! Uradi se most ka Ribaricima (Finansijska sredstva obezbedila republicka direkcija za puteve, a radove izvodio AD Novi Pazar - put (Dakle nidje doktora niti nekakve liste), kad BUH! , eto ga "doktor"!.
Te price Sandokane, Birdum Bardume, Strumfe i ostali su dosta dugo prolazile, a sad vise ne. Jeste li vi prolazili skoro kroz Kragujevac? Tamo kazu da ljudi gladuju ali im je grad besprekorno cist i mostovi su divni.
Ako Bog da neka na otvaranje dodje ko god hoce, pa bi mogao i ambasador Izraela, ha sta mislite sandokane i sandokanovcad?
Da sam u Pazaru dosao bih na otvaranje i veoma sam srecan sto je most gotov!
Deddha
09-26-2005, 20:57 PM
Ako Bog da neka na otvaranje dodje ko god hoce, pa bi mogao i ambasador Izraela, ha sta mislite sandokane i sandokanovcad?
Nismo mi sandokanovchad, mi smo suljova djeca, zajedno sa sve sandokanom :D No, dobro kad si ti tamo preko bare toliko obaveshten, shta bismo mi bez tebe :cool: Inache, nishta ne fali ni izraelski ambasador da dodje. Nismo mi filijala bochinjsko-beogradsko-bijeli dom znanosti-shamil basajevsko-zarkavijevske organizacije :rolleyes:
Hašašin
09-27-2005, 07:52 AM
Hej Phikrete ne znam cemu ta huja brate?Svako radi kako misli da je najbolje.Uostalom vrijeme ce pokazati kakvu je ko imao namjeru.Ne znam sto pravis svadju neku oko mosta,kad svi trebamo da se radujemo sto je on napokon zavrsen.Niko ne kaze da su u SDA svi meljajcat,al' stvarno doktora molim te nemoj da diras!
fingersbroken
09-27-2005, 09:33 AM
Sta ti Sandokane svega ti pokusavas? Razumem ja da bi ti voleo da biras ko ce da pise na forumu i da diktiras svakome ko pise ali to smo vec videli kako funkcionise... na jednom drugom nivou - lokalnom npr..
.
.
.
.
Pazi fikrete, vrlo si zatvoren. Smeta ti sto sandokan nekom nesto kaze, ili ga na svoj nacin necem uci (tj na nesto nagovara il upucuje) a ti to cinis isto. Na svoj nacin doduse. A ovo sto sam ti zadebljao je vec uvreda.. mozda njemu, mozda ostalim clanovima. A posle ces da se zalis da tebe neko ne postuje ili vrijedja. Da se obratis kom hoces nije ti uskraceno ali nemoj da umislis da je neko uradio nesto sto nema pravo, ili pak nesto sto ne cinis i ti sam... (osim ovo gdje vredjas sto drugi nisu dosad ni cinili).
And_U_Price
09-27-2005, 13:09 PM
Najveci problem osnog starog mosta osim toga sto je bio jako uzak , bio je i to sto je imao stubove u vodi sto nije bilo dobro onih dana kad je visok vodostaj Raske. Kod ovog novog taj problem je rijeshen lucnom konstrukcijom i to fino izgleda. Videcemo kako ce to sve funkcionisati.
Mozst je sam po sebi izuzetno lijep ali sada postoji opet problem, odmah nakon mosta sledi jos jedno usko grlo onde ispod zida Bor dzamije. I to bi trebalo rijeshit.
Birdum-Bardum
09-27-2005, 13:17 PM
To se je moglo lahko riješiti prije nego je islamska zajednica podigla ono zdanje odmah iza mosta. Sada je to mnogo teže riješiti. Nisu se nikako htjeli dogovoriti. Ne samo to, nego je postojala zamisao da nekada prođe put sa "one" strane Raške, bilo je potrebno samo par kuća izmjestiti i put je mogao proći sve do mosta, ali sada je to nemoguće, jer se gore spomenuti objekat nalazi tačno na toj zamišljenoj raskrsnici. Ali, eto, današnja situacija je takva. Šta da se radi. Nadam se da će se, inšallah, ipak neko rješenje naći, jer zaista odmah iza mosta je usko grlo. Ako bi se ono nekako riješilo, dobilo bi se mnogo.
And_U_Price
09-27-2005, 13:24 PM
Doduse cijela ulica Kragujevacka je uska, ali takve su uglavnom ulice u Pazaru. Nadam se da ce se do nekog resenja ipak doci. Jos jedan problem pomenute zgrade jeste sto zaklanja Bor dzamiju, eto jaran koji zivi na Paricama kaze da se vise ne vidi Bor dzamija iz njegove kuce.
al_Bazari
09-27-2005, 13:56 PM
Nadam se da ce se do nekog resenja ipak doci.
Izgleda da je jedino rješenje Najnoviji Pazar.
Ma Birdum Bardum je u pravu. Ono "zdanje" koje uopste nema ni dozvolu da izgradnju je trebalo rusit na vrijeme.
Da nije to "zdanje" izgradjeno mi bismo imali potpuno rasterecen grad jer bi se magistrala koja sada ide samo sa lijeve strane rijeke Raske nalazila i na desnoj strani i na taj nacin bi se guzva koja se pravi po kragujevackoj i one onolike komplikacije sa jednosmernim ulicama sredile.
Ovo me podsjeca na izgradnju Vrbaka koji je takodje imao za cilj da zakrci grad, samo sto je u ovom slucaju neko "nas" bio zaduzen za gradnju. Mislim da je to sramno.
Ovo me podsjeca na izgradnju Vrbaka koji je takodje imao za cilj da zakrci grad, samo sto je u ovom slucaju neko "nas" bio zaduzen za gradnju. Mislim da je to sramno.
Bode mi oči ovo takođe imao za cilj
Šta ako nije imao za cilj, i šta ako nije takođe imao cilj???
Slažem se da i jedan i drugi objekt utiču na zakrčenje saobraćaja, ali reći da je to bio cilj njihovog podizanja, ili pak da je to takođe cilj njihovog podizanja i izgradnje, ako ništa drugo - a ono je previše smelo.
Phikret
09-27-2005, 15:42 PM
@Deddha Nismo mi sandokanovchad, mi smo suljova djeca, zajedno sa sve sandokanom No, dobro kad si ti tamo preko bare toliko obaveshten, shta bismo mi bez tebe Inache, nishta ne fali ni izraelski ambasador da dodje.
("Ko na brdu ak' imalo stoji, vise vidi neg' onaj pod brdom").
@Hašašin: Sigurno ja ne bih pravio svadju da se nije krenulo sa primitivnim demagogijama o zaslugama za izgradnju mosta. Uostalom, ko je platio taj most? 2% od svake plate!?
@fingersbroken: Sto je za nekoga uvreda, za nekoga je pohvala. Da se zalim necu nikome, nikad i ni za sta - svoj sam covek. A ako sam uvredio, bujrum posegnite za opomenom ili banom, kako god hocete.
@Birdum Bardum feat. Veliki Strumf: Zaboraviste da kazete da je to zdanje krivo i za to sto se SCG nije plasirala u finale EP u kosarci i sto vas je nekad u zivotu bolela glava i sto se ne kaze kremenadla nego krmenadla i sto postoje padezi i sto sunce izlazi na istoku a zalazi na zapadu i sto....
Toliko od mene sto se tice politicarenja vezanog za most, a sad da pozelim da nam most zaista bude samo od haira i iskazem svoje zadovoljstvo sto smo dobili jos jedan objekat koji je od opste koristi. Elhamdulillah
NEPOKOLEBLJIVI
09-27-2005, 15:44 PM
Hahahahahahahaha...da covjek ne poveruje sta sve ovde ima.Pa za koga vi moji dragi radite ovo?Jel vam placaju po komentaru 20 eura,ili po flasu zejtina ko za izbore???Pricajte,lazite i naravno placite a nasi iz SDA i Liste za Sandzak rade...:
-2002 zavrsena i otvorena Zgrada visokoskolske ustanove ( za cijo nas narod i sve nas...)
-2003 zavrsena zgrada za carinu i otvorena Carina ( opet za sve nas...)
-2004 uredjena zgrada i otvorena najveca BOSNJACKA institucija u ovoj zemlji ( Bosnjacko nacionalno vijece)
-2005 zavrsetak i otvaranje Luzanskog mosta ( i opet za sve nas...)
Samo kapitalni objekti i kapitalne investicije ostaju iza SDA a da ne pominjem kilometre asfaltiranih ulica i uradjenih seoskih puteva,vodovodne mreze i kanalizacije.
A dragi moji sta ostaje iza ovih drugih? Samo igle,spricevi,stotine narkomana,porusenih porodica i pune bolnice onih koji se ljijece...Mislite o tome!
:) 50 eura minimum po komentaru. Ispod ove cifre se ne isplati - 40 je nabavna
@ Sans
ako oni nisu imali za cilj ili su kojim slucajem naivno bez razmisljanja izgradili onoliku zgradu bez dozvole pa da li treba i dalje da ostanu na tim funkcijama i da bodu oci.
juskos
09-27-2005, 16:53 PM
A dje su te tolike zgrade nepokolebljivi ja ih ne vidoh ni jednu.
İ ono jadno dva metra mosta sto se jedva napravi za kolko godina te narodu dojadi da prelazi preko nekih drvenih mostova.
Ne trbe se hvalit neuspesima care.
Daj nesto konkretnije.
Konkretnije na drugoj temi, ova se slucajno odnosi na most pa bi se trebali drzat teme, a ako neko hoce da diskutuje o necemu drugom neka otvori temu.
fingersbroken
09-27-2005, 17:03 PM
Elem opet prica po kljucu rezultata. A da pitam sve ljude jedno: most je krenuo da se gradi. Kad je vec jednom to krenulo, da su svi ko sto nisu svi bi popripomogli da se to zavrsi. Obzirom da nam muftija se mijesa u sve svetovne aktivnosti zar nije bio sevap i tu da se umijesa i popripomgne? Ostale bi vec hair napravili da nisu ometali. Ali sta je interes? Politicki poeni!!! Most je dakle najmanje bitan bio tu mnogima, vec samo licno oni sami i njihovi interesi.
Aman ljudi pa kod nas je toliko lose stanje da cete protivnika i uvalit u nevolje, na stetu svih, samo da bi prstom uperili u njega kao krivca. Cak to rade i iz onih institucija koje moraju bit Islamske tj iznad tih sitnih interesa i radit ono sto treba ne zarad ovog ili onog nego sto tako treba u ime Allaha dz.sh. Pa ako mi sitni ljudi ne znamo sta je kom u srcu i sta mu je namera, pa ima Ko ZNA!!! I detetu je jasno da je jednima stalo da drugi propadne... i to bas u svemu. Da bi prstom uperio u njega. Jel to imalo islamski???
Giovanni Tigavista
09-27-2005, 18:33 PM
Cisto kao padobranac u diskusiju da uletim.
Kao sto to neki nas pesnik rece "MOSTOVI SPAJAJU LJUDE".
Kad malo bolje pogledam sta se ovdje pise bas mu i nije neka...
I lakapo, bice jos rijeka i mostova za premostit'. More bit' i potoka, ne znam.
Aj zivili
Giovanni
Sandokan
09-27-2005, 21:38 PM
Pazi fikrete, vrlo si zatvoren. Smeta ti sto sandokan nekom nesto kaze, ili ga na svoj nacin necem uci (tj na nesto nagovara il upucuje) a ti to cinis isto. Na svoj nacin doduse. A ovo sto sam ti zadebljao je vec uvreda.. mozda njemu, mozda ostalim clanovima. A posle ces da se zalis da tebe neko ne postuje ili vrijedja. Da se obratis kom hoces nije ti uskraceno ali nemoj da umislis da je neko uradio nesto sto nema pravo, ili pak nesto sto ne cinis i ti sam... (osim ovo gdje vredjas sto drugi nisu dosad ni cinili).
Shta se Ti tu sad sa njim objashnjavash!!??
Ima samo jedno rjeshenje za OVE koji ovako lupetaju i vrijedjaju ,BAN.
Dajte ADMINI radite neshto!!
Ja Vas sve sPd-ovce pitam:
SHTA JE URADILA NOVA GARNITURA KOJA JE TRENUTNO NA VLASTI U NASHEM GRADU?
Hajde ,konkretno BUJRUM!!
Birdum-Bardum
09-28-2005, 10:37 AM
İ ono jadno dva metra mosta sto se jedva napravi za kolko godina te narodu dojadi da prelazi preko nekih drvenih mostova.
Daj nesto konkretnije.
Za tebe su to neuspjesi, za mene su uspjesi. Dakle, imamo različita gledišta, a samim tim i mjerila. Neko sigurno ovdje ne vidi dobro ili obojica.
Problem je ovdje kada čivojek ima one krupne pameti, a nema one sitne. Dakle, u glavi ima nekakvu utopiju u kojoj je on perfektan i u kojoj sve funkcioniše onako kako je on zamislio i naravno to u njegovoj glavi funkcioniše. To se zove fatamorganom. Kada čovjek tako na stvari gleda, a ne realno onda je sasvim logično zašto čovjek promašuje u sagledavanju situacije.
Tada se kaže, halooo kuda i u kojim oblacima ti letiš. To najčešće od čovjeka napravi neko visoko obrazovanje i neugašene ambicije. To je velika opasnost i protiv toga se u sebi treba žestoko boriti.
Kada bi se to dešavalo nekom drugom a ne muslimanima, ne bi bio veliki problem. Međutim, danas se nerijetko dešava da neki muslimani ne slijede Poslanika a.s. onako kako treba, već slijede svoje fatamorganske predstave utemeljene na Kur'anu i Sunnetu i to u većini slučajeva djelimično, ne sveobuhvatno.
Dakle, treba se sebe osloboditi da bi se realno vidjelo i da bi čovjek mogao biti od haira, tj. konstruktivan, u suprotnom je destruktivan pri tom misleći da radi pravu stvar. To znači da je sobom i svojom fatamorganskom zamisli o životu i svijetu zadovoljan.
Neminovno je da će kad-tad doći do razočarenja. A taj momenat dolazi onda kada se fatamorgana sruši i ode u nepovrat. Dobro ja kada se to desi za života na ovom svijetu, jer tada čovjek ima još jednu šansu da stvari sagleda realno, ali ako se to tek desi nakon preseljenja u kabur, onda nije dobro, jer tada je kasno već.
Porazmislimo se. Hvala.
NEPOKOLEBLJIVI
09-28-2005, 18:07 PM
Daj nesto konkretnije.
Sramota je ovo da ti pises dragi moj brate J...o S..ur..ca! Pa tebe je SDA poslala u Tursku i omogucilati da zavrsis stomatologiju i da sada radis u Konji. A ako imas problema sa vidom javise pa cemo ti pokazati sve ovo sto ti i tebi slicni ne vidite. Uozbilji se, ne prilici tebi ko nekom od koga je SDA napravila coveka da ovako pljujes. Malo ti je onaj otvoreni SDPforum nego i ovde. No kako nas narod kaze:"ko tebe hlebom, ti njega kamenom"!
P.S. Nemoj mi slati privatne poruke, ne zelim uopste da stobom komuniciram!
Halis
09-28-2005, 18:28 PM
Aman
Ovo je neka zavjera totalno de ba admin nemoj da mi brishete postove sve hocu brzo da se vrate!
hajde odmah da sam to vidjeo
björn
09-28-2005, 19:41 PM
Pa nisu napravili nista iz svojih dzepova,sve je od para gradjana Pazara i donacija.Prema tome sto se dize tolika halabuka ne razumem :rolleyes:
Sandokan
09-28-2005, 23:56 PM
Josh niko nishta o KONKRETNIM stvarima ,
SHTA JE sPd URADILA OTKAKO JE PREUZELA VLAST U NOVOM PAZARU, CHEKAM,HAJDE BUJRUM?
Inache sutra je otvaranje u 11.00 h.
Bujrum!
Inshallah sutra obavezno na most u 11 sati
Deddha
09-29-2005, 00:45 AM
Josh niko nishta o KONKRETNIM stvarima ,
SHTA JE sPd URADILA OTKAKO JE PREUZELA VLAST U NOVOM PAZARU, CHEKAM,HAJDE BUJRUM?
Inache sutra je otvaranje u 11.00 h.
Bujrum!
Ma kako niko. Ja sam nekoliko puta piso shta su oni sve uradil. Evo, josh jednom: Napravili su put u selu rajetichi od gojkove kuche do miladinovog svinjca, a u vuchiniche su dovezli najnoviju garnituru gunjeva(pravljenih po evropskim standardima) i tako snabdeli to mjesto sa najdeficitarnijim proizvodom :rolleyes:
Hašašin
09-29-2005, 03:26 AM
Sutra na otvaranje ce izgleda da bude dosta zvanica medju kojima i americki ambasador Majkl Polt i drugi,a na skupu ce pricati izmedju ostalih niko drugi do azem hajdarevic.E sad se stvarno mislim dali da idem?:(
Vala idemo pa kud puklo da puklo :(
Birdum-Bardum
09-29-2005, 08:47 AM
Pa nisu napravili nista iz svojih dzepova,sve je od para gradjana Pazara i donacija.Prema tome sto se dize tolika halabuka ne razumem :rolleyes:
Pa mi nismo ni dizali paru oko tog mosta, već ljudi iz SDP-a. Dok je taj most imao zastoj u izgranji, pravili su spotove, spominjali most, pripisivali ga kao jedan od neuspjeha SDA, itd. A sad kad je most završen i treba da ga otvore onda nikako da ga pripišu SDA-u više. To je ono što je ovdje čudno.
Ovo meni govori o njihovoj pristrasnosti u razmišljanju, a još mi govori i o njihovoj netrpeljivosti, da ne kažem mržnji prema SDA-u. Jer čim je loše, SDA, a čim je dobro, šta ima SDa sa tim, to je finansirala Mercy Corp., ovo-ono.
Mislim, njihove namjere su providne. Hej! Čak su i spot na RTV-u uradili povodom tog mosta, da čovjek ne povjeruje, a sad Azem Hajdarević hoće da dođe na otvaranje istog. Šta ti misliš po ovom pitanju Bjorn?
Sandokan
09-29-2005, 09:25 AM
Njega mozhemo i izvizhdati!!
NEPOKOLEBLJIVI
09-29-2005, 11:09 AM
Sandokan uvijek sve kaze kako treba! :cool:
al_Bazari
09-29-2005, 11:11 AM
Ovo meni govori o njihovoj pristrasnosti u razmišljanju, a još mi govori i o njihovoj netrpeljivosti, da ne kažem mržnji prema SDA-u. Jer čim je loše, SDA, a čim je dobro, šta ima SDa sa tim, to je finansirala Mercy Corp., ovo-ono.
Halali al mi se čini da si i ti to reko. Čak šta više, reko si da je i organizacija bila u njihovim rukama.
Luzanski most nije prijektovo Dr. Sulejman Ugljanin, on takodjer nije izvodio radove na mostu, i mnoge druge stvari. Cak sta vise i same pregovore i ugovore i pogadjanja je vodila Mercy corps. Dr. Sulejman Ugljanin je samo ugovorio sa Mercy Corpsom da se taj most uradi. Dakle, tu je nekoliko tih elemenata ukljuceno, Mercy corps, Projektanti, Izvodjaci radova, itd.
Birdum-Bardum
09-29-2005, 11:19 AM
Al Bazari. Ne znam o čemu se radi, ali se trudim da te shvatim. Već počinjem da se kontam da ti možda namjerno mene izvlačiš iz konteksta ili me stvarno ne kontaš ili možda ne želiš da me skontaš ili možda imaš ne utaživu želju da me negdje pobiješ, tj. pobjediš. mogu ti reći da djelujem izazovno nema šta, ali šta imaš od toga.
Evo ovako.
Pročitaj ponovno moj post i potrudi se da ga skontaš, jer si se za formu zavezao i skroz si promašio, tj. nisi vidio šta sam njime rekao.
Dakle, evo da ti bude jasnije malo.
Okej bi bilo, da je SDP i prvi put govorila, evo Mercy Corps ima zastoj u izgradnji mosta to je zaista bruka, pa da udare na Mercy Corps. A onda kada se je most ipak napravio onda da govore, ipak se Mercy Corps popravio i most napravo. Dakle, da u oba slučaja pripišu most jednoj instituciji.
A ako su već most u zastoju pripisali Listi za Sandžak, onda i sad treba da ga pripišu Listi za Sandžak, a ne Mercy Corpsu. Dakle, dosljednost.
Jel sad malo jasnije šta sam htio reći?
Dakle, nisam rekao jeste napravio Mercy corps, nije napravio Mercy corps, već sam se osvrnuo na izjašnjavanje SDP-ovaca po pitanju mosta. I još plus Azem dolazi na otvaranja. To je van svake mjere.
E sad ti ovaj moj post ne čitaj kao, e neće on mene savladati, već čitaj i probaj da skontaš šta sam htio reći. Hvala.
NEPOKOLEBLJIVI
09-29-2005, 11:20 AM
Ne razumijem zasto su moji komentari na ovu teme izbrisani???Nikog nisam uvrijedio samo sam napisao istinu...Neznam zasto se ovde tolerisu ovi placenici iz SDP-SZS-SRS koalicije( 20 eura ili 1 litar ulja ko na zadnje izbore ) da lazu i pljuju po SDA i svemu sto je BOSNJACKO?!?Kad se odgovori na to,onda se nama brisu komentari!A nek crknu Lista za Sandzak ukupno dobila 7 mjesta u Vladi R Srbije...Allahu fala!
al_Bazari
09-29-2005, 11:22 AM
Al Bazari. Ne znam o čemu se radi, ali se trudim da te shvatim. Već počinjem da se kontam da ti možda namjerno mene izvlačiš iz konteksta ili me stvarno ne kontaš ili možda ne želiš da me skontaš ili možda imaš ne utaživu želju da me negdje pobiješ, tj. pobjediš. mogu ti reći da djelujem izazovno nema šta, ali šta imaš od toga.
Prije nego pročitam šta si dalje napiso, odmah bih da ti kažem da te poštujem na svaki način i bilo bi mi zaista žo da moje odgovore i pitanja shvatiš kao nešto zlonemjerno.
Toliko.
Birdum-Bardum
09-29-2005, 11:23 AM
NEPOKOLEBLJIVI,
Hvala Allahu dž.š. na tim mjestima. Njihovo je da psuju i da pljuju, a naše je fino, kulturno i muslimanski da im odgovorimo. Ako pretjeraju onda ćemo im pobrisati, opomenuti, pa ako treba i banovati. To važi za svakog ovdje. BEZ IZUZETAKA!!! A ko hoće da se stavi u isti koš sa njima nek se stavlja, ali zato će im isto postovi biti brisani. Hvala.
A i sam ti je nick ratoboran.
NEPOKOLEBLJIVI
09-29-2005, 11:26 AM
Ljudi pustite ovog al Bazarija nek se svadja sam sa sobom!A most se danas otvara,svecano,a dusmani nek pocrkaju.Ovih dana im stvarno nije lako...a 7 mjesta u Vladi pripade Listi za Sandzak...pa sad polako preuzimaju republicke institucije u Pazaru (poreska,finansijska,sud,ptt,telekom,... itd )...aj pocrkace od muke... :D
NEPOKOLEBLJIVI
09-29-2005, 11:29 AM
NEPOKOLEBLJIVI,
Hvala Allahu dž.š. na tim mjestima. Njihovo je da psuju i da pljuju, a naše je fino, kulturno i muslimanski da im odgovorimo. Ako pretjeraju onda ćemo im pobrisati, opomenuti, pa ako treba i banovati. To važi za svakog ovdje. BEZ IZUZETAKA!!! A ko hoće da se stavi u isti koš sa njima nek se stavlja, ali zato će im isto postovi biti brisani. Hvala.
Ok brate,al jednostavno ne mogu da shvatim da ovakvi ljudi zive u nasem gradu?Kod ociju slijepi,kod usiju gluhi :eek: .
Selam brate za tebe i sve prijatelje Pazar,Sandzaka i Bosnjaka!
al_Bazari
09-29-2005, 11:31 AM
Dakle, evo da ti bude jasnije malo.
Okej bi bilo, da je SDP i prvi put govorila, evo Mercy Corps ima zastoj u izgradnji mosta to je zaista bruka, pa da udare na Mercy Corps. A onda kada se je most ipak napravio onda da govore, ipak se Mercy Corps popravio i most napravo. Dakle, da u oba slučaja pripišu most jednoj instituciji.
A ako su već most u zastoju pripisali Listi za Sandžak, onda i sad treba da ga pripišu Listi za Sandžak, a ne Mercy Corpsu. Dakle, dosljednost.
Jel sad malo jasnije šta sam htio reći?
Jeste mi jasno odmah bilo. Hoćeš da kažeš da su nedosljedni i pristrasni. Je li tako?
Eh, a ja to znam i bez ovoga primjera. To je što se tiče SDP.
A što se tiče tvoje nedosljednosti, da ne bude da izvlačim iz konteksta, evo cijelog tvojeg komentara, pa ti sam vidi:
Niko ovdje ne spori mogucnost diskusije o mostu, medjutim ovdje se desava da se taj most obavezno politizuje. Vodi se vise rasprave oko toga ko ga je napravio, a ne kako ga je napravio. Pa i ako se govori o mostu onda se govori iz te perspektive. A sto se tice stranki i stranackih ubjedjenja, vjerovatno ima i drugih tema na kojima se o tome moze pricati. A da ne bi doslo do svadje i tamo, onda naravno svako svoje povjerenje daje onome kome on hoce. Svoju ljubav i simpatije takodjer.
Oni koji hoce da napadnu i ocrne na politickoj osnovi onda ne uzimaju to nista u obzir, samo psuju i pljuju. O tome zelim reci. Onaj koje ponesem euforijom navijanja za ili navijanja protiv ne vidi stvari realnim, a sto je najgore ne zeli ih vidjeti realnim. Treci pak nemaju dovoljno znanja pa se mijesaju tamo gdje im nije mjesto, itd. Eto tako nastaje haos i nered.
Pardon. A mostova? Ma ima ih divnih sirom svijeta. Samo treba navesti sve faktore koji su potrebni da se ispune da bi se jedan most napravio, pa cemo na osnovu tih faktora i zakljuciti kakav je most koji je napravljen u Lugu.
Vrijeme, Prostor, Lova, Izvodjaci, Situacija, Ljudski faktor, itd. Malo nas vidi ko je u Mercy corpsu, sta se tamo desava (ne kazem da se nesto desava), pa onda sta se desava sa izvodjacem radova, kakva je to firma, ima li problema, pa onda projektanti, kakvi su, jesu li nacionalisti, postoji li nacina da oni kroz sve te tokove naprave smutnju neku (ne kazem da jesu, a da mogu mogu), itd. Veliki, veliki je broj ovdje faktora, koje treba sagledati, pa tek da se onda do nekakvog zakljucka dodje.
Sta mi ovdje radimo? Mi idemo po jednoj, drugi po drugoj liniji. Jedan faktor nam je vazan, po njemu sagledavamo, jer tako hocemo da vidimo, zinjat :)
Opet pardon.
Evo ti i link:
http://www.sandzak.co.yu/forums/showpost.php?p=1922&postcount=42
Birdum-Bardum
09-29-2005, 11:32 AM
Naše je da radimo šta radimo, a šta će ko drugi radit baš nas briga. Dakle, najbolje će govoriti rezultati. Od prazne priče nema ništa. Ako bismo se mi sad stali trmsit sa svima njima gdje bi nam bio kraj. Možemo lijepo da diskutujemo, ko hoće, a ko neće nemoj onda da diskutuje, ako ne može da izdrži pritisak.
Hairli nek su nam mjesta u Vladi i da ih inšallah iskoristimo što bolje za dobrobit Sandžaka i Bošnjaka.
Al Bazari,
molim te fokusiraj mi dio na koji misliš, jer ne znam na šta ciljaš, zaista?
NEPOKOLEBLJIVI
09-29-2005, 11:36 AM
Amin jarabi,samo da bude u ime Allaha jedinog i po hajiru! Da ne zakasnimo na otvaranje mosta.Ja odo sad u Lug na most!
Selam!
al_Bazari
09-29-2005, 11:40 AM
Al Bazari,
molim te fokusiraj mi dio na koji misliš, jer ne znam na šta ciljaš, zaista?
Birdum-Bardume, kad bih ti opet fokusiro, ti bi opet reko da vadim iz konteksta.
Zato bolje ovako.
Ako opet ne vidiš, da smo svi zdravo. Drugi će vidjet.
Najbitnije je ovo (u slučaju da si preskočio):
http://www.sandzak.co.yu/forums/showpost.php?p=3089&postcount=90
ul_8mart_br?
09-29-2005, 11:54 AM
Dosta vise sa mostom aman vi cinim :o
Birdum-Bardum
09-29-2005, 12:09 PM
Vidio sam naravno, nemoj misliti da ne čitam stvari. A ako nećeš da preciziraš na šta si mislio, onda okej.
fingersbroken
09-29-2005, 12:12 PM
NEPOKOLEBLJIVI,
Jeste sve ovo lijepo sto bb napisa, ali meni osta nejasno ko to ovde psuje i pljuje? Zasto mijesas forume? Sve sto je licilo na otvoreno vrijedjanje je uklonjeno, a toga nije bilo puno. Iz ove tvoje recenice izgleda kao da je neko otvoreno vrijedjao i pljuvao nepokolebljivog, ili nesto njegovo, pa je on kao odmazdu preuzeo pravo na sebe da istom mjerom uzvrati. BB to nije tacno, i pored toga sto savetujes njega da se lijepo ponasa, trebao bi da obratis paznju na to da drugima ruzne rijeci u usta ne utrpavas ako ih bar nisu izrekli. Ovdje vidim da se kibicuje na al-bazarija za kojeg licno garantujem, jer ga licno znam, da je u najmanju ruku dobronamjeran sa svim onim sto govori. A to sto se vi ne slazete sa njim to je vasa licna stvar koja vam ne daje za pravo da ga napadate ili bilo kakvim imenima nazivate. Za svaki sledeci napad opomena. Molim lijepo. Allahimanet.
Birdum-Bardum
09-29-2005, 13:07 PM
Nisi dobro razumio i sagledao stvari, šta drugo da ti kažem. Još malo razmotri i možda bolje malo sagledaš. Ja sam odgovorio NEPKOLEBLJIVOM. To uzmi u obzir. Dakle, pogledaj njegov post na kojeg sam mu odgovorio. A to za Bazarija si totalno pogriješio, tj. promašio. Ali hajd.
Mitko
09-29-2005, 13:32 PM
I konachno otvoren Luzhanski most ;)
Mitko
09-29-2005, 13:58 PM
Naredjenje izvrsheno :D
And_U_Price
09-29-2005, 14:01 PM
Naredjenje izvrsheno :D
E halal ti bilo. Pa jel vaznije izvizdat nekog ili to sto je otvoren most? Jos naredjenje izvrseno!!! :eek:
Pa neka nam je hairli ako Bog da, pa da se gradi jos i jos...
Mitko
09-29-2005, 14:08 PM
E halal ti bilo. Pa jel vaznije izvizdat nekog ili to sto je otvoren most? Jos naredjenje izvrseno!!! :eek:
Pa neka nam je hairli ako Bog da, pa da se gradi jos i jos...
Pa mi samo postupamo po naredjenjima nasheg nadredjenog, sandokana. Evo, pitaj phikreta :D
And_U_Price
09-29-2005, 14:12 PM
Sto bih ja to pitao njega. Verujem ja tebi na rijech. Aj vozdra
I konachno otvoren Luzhanski most ;)
Verovali ili ne, al tek što je otvoren, biće prokopan, da bi potom bio zakrpljen...
SPAWN
09-29-2005, 15:24 PM
Sanse,sto to? Al ozbiljno pitam...
Sto bih ja to pitao njega. Verujem ja tebi na rijech. Aj vozdra
I mi tebi verujemo, tebrice :)
Shto se tiche azemovog govora, zvizhduci su se bash poklopili sa visinom njegovog glasa.
Naviko je on, nemo' te se sikirat za njega. On je dechko u usponu :D
P.S. A i lijep je u glavu, da ne zaboravim, da shta lepshte ne mozhesh videt. :o
resko
09-29-2005, 16:37 PM
Sellam
Necovjek I Izdajica Azem Hajdarevic I Srpski Radikali Dosli Na Otvaranje Mosta Kod Bordzamije Pitam Se Kakav On To Ima Obraz Da Dodje Posle Onakvih Spotova Po Radikalnoj Televiziji Ali Kad Bolje Razmislim I Poslusam Njegovog Predsjednika Vojvodu Vojislava Seselja U Hagu Onda Mi Je Sve Jasno
Azem Hajdarevic I Vojislav Seselj Su Svoje Obraze Odavno Pencatirali Sram Ga Bilo
Svaka Cast Mestanima Luga I Parica Sto Nisu Dozvolili Govor Tom Necovjeku I Zlu Bosnjackog Naroda
Mislim da ova tema vise ne moze nista dalje postici, i samim tim sto je danas elhamdulilah otvoren most i zavrsena gradnja trebamo i zavrsiti diskusiju na ovu temu.
Tema zatvorena
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.