View Full Version : Muzicka desavanja " u nas "
Za 15-ti oktobar , najavljen koncert Vlada Georgijeva na stadionu ... Dodatne informacije i rezervacije karata na PM .
al_Bazari
09-23-2005, 11:39 AM
haj sto ce bit vriske... c c c
Dobar je Vlado, meni odgovara njegova muzika, bas je za odmaranje.
fingersbroken
09-23-2005, 16:07 PM
Fura svoj fazon, zivi svoj zivot, mlogo se ne namece, i nikog ne kopira.. dovoljno da se postuje. Muzika nije losa.. nisam bas neki ljubitelj tog fazona, al moze se reci da ima rezona.
orange
09-23-2005, 16:10 PM
mmm... doVla... :D :D :D
zna li se kad ce u Sarajevo?! :D
Andjele, Andjele istina nije da nesto krijem od tebe ....
Volim da slusam Vladu Georgijeva, ali priznajem da njegovu muziku konzumiram u malim kolicinama.
And_U_Price
09-23-2005, 17:28 PM
Njegov rad je za svaki respekt. AKo nista originalan je i svoj, ne kopira nikog i ne KRADE!!! NEgo, da ne bude malo hladno na stadionu. Ako oktobar bude ko ovi septembarski dani...
Karte u pretprodaji se pojavljuju za 3 dana. Svaki univerzitet i srednja skola ce imati "prodavce" ... Cena karte u pretprodaji je 450.din ... na dan koncerta 600 ! (verovatno)
Info putem PM .
And_U_Price
10-01-2005, 02:50 AM
To Vlado "puca" na klinke pa prodaje po skolama karte? :) Mislim da je cijena pristupacna. Zao mi je sto tada nisam u NP. Na doceku 2005. Vlado je pevao na Trgu Republike u BG i bio sam tamo. Doduse nije bio dug koncert ali su mi se svidele prearanzirane pesme. Bice valjda tako u Pazaru.
Uhhh... Nisam mogo da verujem kad vidoh plakate po gradu. :cool:
Znachi Reef, rezervishi 4-5 za mene i moje drushtvo, da se ne oslanjamo na upravu za karte, nisu mi sigurni :D
Sinocnji koncert je bio pravo dobar . Mozda i vise. Meni je smetalo malo lose organizovanje ulaza i izlaza ... Zasto bas to odmah na pocetku, pa samo zato sto vise nemam kritika , bar ne losih ... Vlado je odlicno odradio svoj posao. Masa uzivala oko 2 sata , pojavio se gost Zeljko Vasic , Fenomenalna bina i rasveta, o ozvucenju da ne trosim reci hvale ... sve u svemu,kao sto i on sam reche, steta sto je ovaj koncert odradjen van turneje ...
Slike ce moci da se vide za par dana ! Nadam se !
orange
10-16-2005, 12:09 PM
Nadam se da si mu prenio moje pozdrave i da si mu rekao da pozuri sto prije ovamo u Sarajevo ;)
A kod nas 23. decembra "Parni valjak" u Skenderiji... jedva cekam! Njihov prosli koncert u Sarajevu je bio jedan od najboljih koncerata na kojima sam bila (pred U2 i Djoleta).
Nece se videti slike ! da ne kvarim trip ljudima ... koga zanimaju fotke neka mi se javi na msnu ...
fingersbroken
10-17-2005, 16:27 PM
Postova slike brate. Kakav trip? Ako zelis da ih postavis postavi ih. Daj ih meni ja cu ih postavit, jel more? :)
ul_8mart_br?
05-24-2006, 12:18 PM
Ovdje se moze preuzeti "Lejla" od HMH.
www.bihstudenti.com/lejla.mp3
ibnIsmail
05-28-2006, 11:52 AM
http://igmg.fm/
24 chasa dnevno najkvalitetnije muzike uzhivo na ovom radiju
Birdum-Bardum
12-12-2006, 12:11 PM
Čitajući pisanja na OFNP-u (Otvoreni Forum Novog Pazara - www.forum.novipazar.org) naiđoh na ovu vijest "Blica" koju je na taj Forum prenijela aktivna članica tog Foruma, Sting Lady:
NOVI PAZAR - Godinu dana u Novom Pazaru postoji ženski rok sastav. Grupu „Hanume“ čine Erna Oklapi (gitara), Nadira Zatrić (bas gitara), Majda Redžepagić (vokal) i Azemina Halilagić (bubnjevi). Osim Halilagićeve, koja je student Likovne akademije u Sarajevu, ostale članice grupe su učenice trećeg razreda Gimnazije u Novom Pazaru.
- Želele smo da oformimo ženski rok sastav. Smatramo da tako našem gradu dajemo nešto što nije imao, a mi uživamo u muzici. Lepše nam je u ženskom sastavu nego u mešovitom - kaže gitaristkinja Erna Oklapi.
„Hanume“ su ranije vežbale u Domu omladine, a sada sviraju u podrumu kolege muzičara Harisa Ljajića. Kada su u kompletnom sastavu, vežbaju svakog dana po nekoliko sati, a trude se da svirke usklade sa školskim obavezama.
- Roditelji nas podržavaju u ovom što radimo. Sumnjali su da možemo da postignemo dobar zvuk i mislim da su prijatno iznenađeni. Mi uspevamo da uskladimo obaveze u školi. Imamo odlične ocene, jer kad ne bi bilo tako, roditelji bi mogli da nam prebace kako smo zapostavile školu zbog muzike - kaže Nadira Zatrić.
„Hanume“ su pre nekoliko dana svirale svojim vršnjacima na obeležavanju Dana Gimnazije, a ponekad nastupaju i na privatnim zabavama i rođendanima. Sviraju obrade pesama, uglavnom roka i alternativnog roka. „Hanume“ izvode i pesme koje pevaju ženski vokali („The Cranberries“, „Sunkcokreti“, „Kaliopi“, Irina i V. Negative).
Lokalni muzičari iz muških bendova - „Stone flowers“, „Music hospital“ i „Fakat“ pomažu „Hanumama“ i sa simpatijama prate nastupe ovog ženskog sastava koji se okuplja u kafićima „Yo“ i „Teatar“.
„Hanume“ ne maštaju o velikim uspesima, već žele da do uspeha, kao što su ploča i spotovi, dođu spontano, a ističu da su svesne da moraju još mnogo da rade kako bi muzički napredovale.
--------------------
Nije mi ništa čudno kada čujem da se bošnjačka omladina bavi Rock muzikom, ali mi je žestoko čudno da svoj bend nazovu "Hanume".
Ovakva zloupotreba riječi hanuma i skrnavljenja onoga što po tradiciji ta riječ predstavlja je bez presedana.
Bošnjaci dobro znaju šta je to hanuma. Nikako hanuma ne može biti neko ko se bavi nečim što je izvan naše vjere i tradicije, a Rock muzika je zasigurno izvan naše vjere i tradicije, pa stoga takav bend nema nikakvo pravo sebe nazivati takvim jedni nazivom.
Glavni glas protiv ove pojave bi svakako trebale podići upravo, naše, bošnjačke hanume i na taj način podići glas protiv skrnavljenja naše vjere i tradicije.
Jednostavno, bruka!
ul_8mart_br?
12-12-2006, 15:09 PM
...
- Roditelji nas podržavaju u ovom što radimo.
...
„Hanume“ ne maštaju o velikim uspesima, već žele da do uspeha, kao što su ploča i spotovi, dođu spontano, a ističu da su svesne da moraju još mnogo da rade kako bi muzički napredovale.
Hm, ove "hanumice" jos ne znaju kako je "strassan" svijet preko roditeljskog praga. Ploce i spotovi?! nije to ko skupljanje salveta, mnogo je "grabljivaca" u toj "dzungli".
Nego, prije nekoliko dana sam gledao na HRT program Latinica, sekiraju se Hrvati sto je srpska "turbo folk" muzika vrlo popularna medju hrvatskim pucanstvom. Doveli profesore, pedagoge da se bave problemom i svi ono strasno zabrinuti, pa to nekakve duboke analize, ne prilici hrvatskoj kulturi blabla.. Dobro je ono rek'o Krleza; Boze me sacuvaj hrvatske kulture i srpskog junastva. Bas u toj emisiji prikazuju izvjesnog Sasu Milosevica, ako se ne varam to je onaj mali sto je stalno lepu brenu nosio na ramenima dok je ona palila i zarila. E on koji pokriva trenutno skoro 80% "turbo" pijace i kao pravi predstavnik junastva svog miljea, iznese u programu najnoviju radosnu vijest za svoje slusateljstvo u kroaciji; sada cemo da ccistimo arapske i turske elemente iz pjesama turbo-folk umjetnosti! Ada no ssta sassa, nemo da slucajno neko posumnja da turbofolk nije domaca radinost. :rolleyes:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.