PDA

View Full Version : Ocjene

Aznaida
09-23-2005, 15:54 PM
Kroz skolovanje oduvek je glavno pitanje bilo - koju ocenu cu dobit, kako cu polozit ovo polugodje/godinu..itd...
Svi smo imali razlicita iskustva sa ocenjivanjem, manje svesni toga da necije znanje ne moze 'da se stavi na vagu' ali mnogo vise svesni onda kad nam se ucini da ocena nije zasluzena...bilo da je veca ili manja. Pricajte o svojim iskustvima sa profesroima.nastavnicima u vezi ocenjivanja...kad ste se bas obradovali nekoj oceni, kad ste se iznenadili, kad se razocarali...
Recimo, mnogima se desi da nacue dobro za kontrolni...tvoj drug/drugarica sedne pored tebe...isprepisuje sve...i na kraju ti dobijes 2, ona 4 :D

pink
09-23-2005, 16:00 PM
Ma desi ti se i da odes na ispit , za koji ti ucis citavih dve nedelje dana,a kolega ni puna dva sata. Na kraju ispita koleZi se smesi ocena 2 a tebi 3. Pa u takvim trenucima glava prosto da ti eksplodira!

Abfangjäger
09-28-2005, 22:47 PM
Ma desi ti se i da odes na ispit , za koji ti ucis citavih dve nedelje dana,a kolega ni puna dva sata. Na kraju ispita koleZi se smesi ocena 2 a tebi 3. Pa u takvim trenucima glava prosto da ti eksplodira!

Selam

Pink, lepo je sto si ambiciozna ali nemas razloga za biciluk na kolegu. Razlika izmedju tebe i njega ne moze biti velika ako se setis modusa po kojem se na nemackim univerzitetima ocenjuje. Konkrentno 2 i 3 dele najvise 10 % procenata bodova a mozda si imala,pech, da stojis na granici za dvojku i u tom slucaju razlika bi bila jos neznatnija. Bilo kako bilo. U svakom slucaju,posto si iz naseg grada i ti time stojis ispred svih nas na tvom univerzitetu i mi smo naravno ponosni na svaki tvoj uspeh.
Ocena i nije vazna. A nije jer nije absolutnitni pokazatelj znanja. Veci deo ocene je kao i sto si sama rekla je sreca. Ne verujem da se on mogao bolje pripremiti od tebe za tako kratko vreme ali je fakat ovog puta imao samo vise srece. Znaci sreci je nije bolji.
Bude dosta takvih situacija u zivotu a posebno u sportu. Poslednjeg primera secace se najbolje mislim Avicena. :-) Jelde utakmice Partizan i Petrazalka. :-)

Na kraju jos da odgovorim Aznaidi. Ja mislim da ocena nije presudan za karijeru. Puno vaznije od strucnog znanja je licna sposobnost.