View Full Version : Antivirus
galaksija
09-24-2005, 23:58 PM
Zanima me da li neko zna gdje mogu da skinem besplatan Norton antivirus ?
http://www.symantecstore.com/dr/sat5/ec_main.entry25?page=HHO-TrialwareIndex&client=Symantec&sid=49997&DSP=&CUR=840&PGRP=0&CACHE_ID=0
Eto imash tu, dodushe trial verziju, al' mozhesh skinut crack/serial na astalavista.com :)
galaksija
09-25-2005, 00:40 AM
hvala prijatelju!
galaksija
09-26-2005, 07:27 AM
Kaspersky ti je bolji od Norton-a.Skoro je izasao najnoviji kaspersky personal pro 5.0.383 i mogu ti rec da nalazi viruse koje rijetko koji antivirus moze da nadje i plus ima zastitu od napada sa mreze:)
Pa zasto mi nisi odmah rekao gdje mogu da ga skinem?Sem toga Kaspersky sam koristila nekada,ali me uvijek nerviralo sto koci racunar prilikom skeniranja i kad vrsim update.Ovdje( u BiH) se ipak vise preferira Norton i AVG.Ne bih se slozila sa tobom da je Kaspersky bolji od Nortona.
fingersbroken
09-26-2005, 09:14 AM
Norton rulez.. posebno cio paket system worksa sa personal firwall-om ako pribavite nemate cega da se brinete... ma norton rocks :)
Nije ni ovaj (http://www.free-av.com/) los.
SpinMaster
09-26-2005, 19:42 PM
Jesu stvarno to ANTIvirusi koji znaju kako sistem dishe i kako jede,paprike guli,vrti i tako to..
Ja sam zadovoljan sa NOD32 koji ne uzima mnogo PAGEFILE-a i time ne opterecuje sistem puno konavedeni gore..Update svaki dan ,chaskom skenira i stranicu na kojoj si i sve shta unesesh i iznesesh sa computera..
galaksija
09-26-2005, 20:38 PM
Imala sam NOD32 i bila sam zadovoljna njime.Skinula sam ga sa interneta i vazio mi samo jedan mjesec.Cula sam da je izasla nova verzija,ovu koju sam ja imala koristila sam prije 1 godinu.
insajder javlja
11-21-2008, 02:49 AM
Više antivirusnih kompanija izvijestilo je o pojavljivanju novog Internet crva koji koristi propust što ga je Microsoft već "zakrpio" prije samo desetak dana.
Radi se o Internet crvu koji su antivirusni stručnjaci iz kompanije Symantec nazvali imenom Wecorl. Crv zloupotrebljava bezbjednosni propust u Windowsu koji je ranije otkriven, a zloupotrebljavao ga je trojanac pod nazivom Agent. Microsoft je 23. oktobra, u okviru bezbjednosnog biltena MS08-067.g, objavio softversku zakrpu koja otklanja pomenuti propust, i to van redovnog mjesečnog biltena sa softverskim zakrpama i pod oznakom "hitno".
Symantecovi stručnjaci su u svom izvještaju naveli da Wecorl potječe iz Kine i napada verziju Windowsa 2000 na kineskom jeziku, ali i da se razlikuje od ranije otkrivenog trojanca. Osim što inficira napadnuti računar, Wecorl pokušava da zarazi i druge računare, ukoliko je napadnuti računar dio neke računarske mreže. Symantecovi stručnjaci su ustanovili da Wecorl može da zaobiđe zaštitni zid na napadnutom računaru, što je posebno opasno ukoliko se radi o prenosivom računaru koji korisnik upotrebljava i kod kuće i na radnom mjestu.
Iako se u bezbjednosnom biltenu navodi da je standardna podrazumijevana konfiguracija zaštitnog zida dovoljna da zaštiti računare u kompanijskim računarskim mrežama, za svega nekoliko dana od njegovog objavljivanja ispostavilo se da to nije dovoljno.
Antivirusni stručnjaci, ipak, smatraju da opasnost od Wecorla nije prevelika, prije svega zbog postojanja bezbjednosne zakrpe. Oni su preporučili korisnicima računara da odmah instaliraju zakrpu iz biltena MC08-067 i pažljivo konfigurišu zaštitni zid na svojim računarima.
:scared: CRF :scared:
inš'Allah
12-16-2008, 21:42 PM
Pazi te se kod Internet Explorer 7 ko zeli da instalira na novo.
Citat:
"Kompanija Microsoft je nedavno izdala saopštenje u kojem se navodi da nije samo Internet Explorer 7 ugrožen na novi zero day napad, već i starije verzije ovog pretraživača. Verzije IE5 i IE6 takođe su navedene kao ugrožene ovom slabom tačkom za koju se navodi da ako bude pravilno iskorišćena može potencijalnom napadaču omogućiti da zadobije potpunu kontrolu nad ugroženim sistemom. U saopštenju se dalje navodi da su za sada primećeni samo ograničeni napadi u pokušaju da se iskoristi ova slaba tačka te da je ova kompanija preduzela sve mere za rešenje ovog problema."
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.