PDA

View Full Version : Sluzenje vojnog roka

Emir
09-27-2005, 12:15 PM
Hehehe, meni juce dodje poziv za vojsku da idem u decembar, ali cu ih ja zeznut i odlozit do daljnjeg. Kasnije inshallah cu da sluzim civilno vojni rok.
Kako ste vi sluzili i kako bi sluzili ukoliko niste?

Reef
09-27-2005, 12:17 PM
Bgd, prva generacija sa 9 meseci ... ma ono, vojska, ****** pre svega ... ne secam se vise ....formatiro sam mozak !

Birdum-Bardum
09-27-2005, 12:31 PM
Ja evo, fala Bogu, već 10 godina kako izbjegavam vojni rok. Pa onda prije par godina dođe mi pozif i nemadoh kut, te odoh u Pljevlja, ali se tamo pojavi šansa za "skidanje", te se "skidoh". Bio sam nekih dvije i po hefte tamo i naučio sam da baratam za to vrijeme s puškom. Meni dosta. Idalje mi stižu pozivi ali se opet "skidam", dokle? Dokle god može. Najradije bih da je nikako ne Složim. :)

And_U_Price
09-27-2005, 13:21 PM
Ni ja nisam slOzio vojsku jos uvijek :). Doduse ni ne nameravam jos najmanje dvije godine. Dok budem mogao vadicu se na fakultet a posle, verovatno civilno, mada bih voleo da ko BB naucim makar puskom da baratam.

fahrudin
09-27-2005, 13:52 PM
ni ja nisam odsluzio, a posto sam jos pola godine gradjanin srbije, na granicu kad prolazim trazu mi ime u nekoj njihovoj listi al ga nenadju :cool:

Doa
09-27-2005, 15:34 PM
Meni ce doci za 2 god a mozda i mnogo kasnije jer ide FAX Akobogda insAllah, kad mi bude stigao poziv valjda ce je UKINUT ili ce ostati na 6 meseci, bolje sluzit 6 meseci u vojsci nego 13 meseci u civilnom roku :D

pink
09-27-2005, 16:48 PM
Ja se sama prijavih, al me ni u vojsku ne htedose :D :D
Sam onako se nasalih malo, oprostite upadicu i nastavite vasu pricu.

Emir
09-27-2005, 17:09 PM
Znas za neka zanimanja je 6 mjeseci veliko. Npr. za informatiku, ako ja 6 mjeseci nista u vezi kompjutera ne taknem nit naucim nesto novo ja cu dosta da zaostanem za ostalima, no pored toga nikada se nebih uhvatio u kostac sa redovnim sluzenjem vojnog roka jer je to cisto maltretiranje i gubljenje vremena, kao sto nebih batalio poso zbog vojske.
Drzava bi trebala da sredi neki zakon koji bi osobadjao vojske omladinu koja vodi neku firmu. Eto dosta firmi bi se otvorilo.
Nisam los bre ovo bi trebao da ponudim Tadicu....

And_U_Price
09-27-2005, 17:16 PM
A koliko bi onda bilo fiktivnih firmi? Mislim da ti prijedlog nece proci ali pokusaj :)

Emir
09-27-2005, 17:20 PM
a jos ako se doda da svako mora da ima po jednog radnika osiguranog u svojoj firmi bar godinu dana onda bi moglo da uspe... ko zna mozda me uzmu za zamenika ministra :)

fingersbroken
09-27-2005, 17:24 PM
Eto meni jos jedne muke sto mi za vratom.. salju mi pozive ne preskacu :D... odlazi dok mozes... drugi moto nemam.. ne trosi mi se vrijeme na nesto od cega haira ne vidim da imam. Jos plus: ima stete (po zivce i zdravlje :) ).

Hašašin
09-29-2005, 04:41 AM
Ne znam koliko mu se sad ufati ovo civilno sluzenje.Neki kazu da im se sve ukupno ne uhvati 9 mjeseci,posto ne moraju svaki dan da su tamo.Uglavnom mnogo bolja opcija nego sluzit tamo negdje ne znam ni ja dje.

fingersbroken
10-22-2005, 22:52 PM
Najnoviija vijest koja ce ja vjerujem zanimati vrlo sve regrute. Naime, vojni rok je skracen sa 9 na 6 mjeseci, a civilno sluzenje vojnog roka je skraceno sa 13 na 9 mjeseci. Vise o ovome moze se procitati na site-u B92. (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=10&dd=22&nav_id=178953)

Emir
10-23-2005, 00:48 AM
To je muzika za moje usi...
Kazu da su se radikali bunili :) sta ce ljudi jos zive sa ubedjenjem da treba da se ratuje... zalosno je sto su neki "Bosnjaci" sa njima u koaliciju.

Hašašin
10-23-2005, 04:02 AM
Heh, stvarno je ovo za mustuluk.Devet mjeseci civilno uopste nije puno.Ala ce sad bit navalica za civilno sluzenje..Mora se ugrabit na vrijeme...

Phikret
10-23-2005, 11:48 AM
Navalica za civilno sluzenje roka je bila i dosad tako da su javne ustanove prebukirane. U Pazaru se pribeglo jednom spasonosnom resenju - da se civilni vojni rok sluzi u Javnom komunalnom preduzecu. Eh da znate koje su to traume za regrute! Nece niko da se lati metle :)

Emir
10-23-2005, 12:04 PM
Hehehe to je bas jako... ma kontam se da odlazem sve dok ne ukinu :)

Hašašin
10-24-2005, 04:17 AM
A od kad se to pribeglo tom "spasonosnom" resenju, bas me interesuje?Eh ala im je resenje...A sta ce da rade komunalci?Oni mogu ranije u penziju valjda?

Sandokan
10-25-2005, 00:18 AM
Neznam ni shto NAS zovu u OVU vojsku!!??

Hašašin
10-25-2005, 04:19 AM
Izgleda da ne mogu bez NAS :) :)

björn
10-25-2005, 11:46 AM
To je odlicno,na taj nacin slomis ponos i budes bolji covek.Ako budem sluzio ikad nasu vojsku to bi bilo odlicno.Zakacis se za ona kamion pa kad povuce ha miline :cool: :D

björn
11-06-2005, 19:56 PM
Stotinak vojnika iz svih niških kasarni lakše se otrovalo hranom
U vojnoj bolnici zadržano devet vojnika
NIŠ - Zbog stomačnih tegoba i infekcije od srede uveče vojnim lekarima su se javila 103 vojnika koja služe vojni rok u niškim kasarnama. U Vojnoj bolnici na Odeljenju za infektivne bolesti juče su hospitalizovana devetorica vojnika, a trideset dvojica su zadržana u Vojnomedicinskom centru u Nišu. Oboleli vojnici nemaju teže oblike trovanja, pa se očekuje da će vrlo brzo biti vraćeni u jedinice.

Svi oboleli se osećaju dobro jer su imali lako trovanje, saopštio je upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik prim. dr Sreten Milenković.

- Ne očekujemo da će se još mnogo vojnika javiti lekarima zbog takvih tegoba, ali je moguće da još neko dobije infekciju jer inkubacija traje najviše 48 časova. Epidemiološke službe su uzele sve briseve u centralnoj kuhinji, uzorke hrane, pića, vode... Rezultati se očekuju za tri do pet dana. Pretpostavljamo da je uzrok hrana, jer su vodovodi u svim kasarnama povezani na centralni gradski vodovod, a od takve infekcije nisu obolele Nišlije - rekao je pukovnik Milenković.

Kako „Blic“ saznaje, nakon što se pojavila sumnja da bi izvor infekcije mogla biti hrana iz zajedničke kuhinje, odmah su oformljena dva epidemiološka tima Zavoda za preventivnu zaštitu pri niškoj Vojnoj bolnici, koja su na terenu izvršila kontrolu i mere sanitarne zaštite.

- Epidemiološke ekipe su izvršile uvid u sve tri kasarne iz kojih su se javljali vojnici sa stomačnim tegobama - „Bubanjski heroji“, „Pantelej“ i „Komren“. Na licu mesta su preduzete sanitarno- epidemiološke mere za suzbijanje epidemije. Ništa u kuhinji i restoranima nije ukazivalo na mogući uzrok epidemije, stanje je bilo solidno, higijenski prihvatljivo. Uzeti su brisevi od radnika, uzorci hrane iz kuhinje i korpokultura (uzorci stolice) od obolelih vojnika da bi se utvrdio uzročnik digestivno-intestinalnih tegoba - ističe za „Blic“ načelnik Zavoda, pukovnik Milisav Stanojević.

On negira mogućnost da bi uzrok tegoba mogao biti burek, jer burek od 2. novembra uopšte nije ni bio na vojničkom jelovniku. Uzrok epidemije će biti poznat nakon što budu završene sve potrebne analize i kada se ti rezultati ukrste sa podacima šta je ko od vojnika jeo i gde.

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici 63. padobranske brigade, koja na aerodromu ima svoju kuhinju, nisu se javljali sa ovim tegobama u Vojnu bolnicu.

V. Torović - B. Janačković
www.blic.co.yu

Hašašin
11-07-2005, 03:59 AM
Sve vise razloga da normalan covjek ne sluzi vojsku u uniformi.