PDA

View Full Version : Ministar nastavlja

Emir
10-01-2005, 02:00 AM
Eto cuh da je sdp prihvatila nas nacionalni grb i da ga od sada i oni koriste.
Interesantno je i to da su cijela Srbija i Evropa prihvatili nas grb (grb koji se nalazi u logo-u sajta) sem njihovog predsjednika koji se na kraju okanuo corava posla i on ga prihvatio.
Ova prica se zasniva na tome sto se nasa zastava konacno zaviorila i na hadzetu na kuci na kojoj su uvijek zastave sdp-a.
Interesuje me da li je ovo istina ili samo prica...

Hašašin
10-01-2005, 02:40 AM
Pa desavaju se neke promjene u sdp-u to je primjetno samo ne znam koliko su iskrene?Rasim je poznat po tome da voli da vodi dvojnu politiku pa me ne bi zacudilo da je ovo samo jos jedan manevar za ocuvanje i ono malo sto mu je ostalo.Bice veoma interesantno posmatrat dogadjaje narednih nekoliko dana,mozda i mjeseci:)Ne bi me zacudilo ni da Rasim predje u SDA:)

Phikret
10-01-2005, 17:01 PM
Glupo je da iko ima nesto protiv tog grba. Zaista je glupo. Kamo srece da ce se ovaj trend nastavit'. Jedno me nervira: Nekad BNVS, sad BNVSCG? Ako nam se CG makne, bice opet BNVS, ali ovog puta S-Srbije.

And_U_Price
10-02-2005, 00:26 AM
To BNVSCG, tj. naziv definisan je na nivou drzavne zajednice to stoga i to ime. Vazno je ovo BNV a sufiks i ne toliko :)

Emir
10-02-2005, 01:36 AM
www.bnv.org.yu
eto toliko o nazivu... No niko se ne dotice teme, Phikret mi je nesto cutljiv...

And_U_Price
10-02-2005, 02:36 AM
www.bnv.org.yu
No niko se ne dotice teme, Phikret mi je nesto cutljiv...

Glupo je da iko ima nesto protiv tog grba. Zaista je glupo. Kamo srece da ce se ovaj trend nastavit'.

;) ;)

Hašašin
10-02-2005, 03:23 AM
Eto a neko kaze sa Phikreta da je izdajnik...Vidis da i on podrzava grb Sandzaka:)

Phikret
10-03-2005, 20:25 PM
Eto a neko kaze sa Phikreta da je izdajnik...Vidis da i on podrzava grb Sandzaka:)

Čuš izdajnik :). C c c c. Podržavam grb kao što rekoh, samo me malo zeza ovde u internet centru pa moram da isključujem slike u Operi :), sto naravno ne znači da sam izdajnik jelte :)

Hašašin
10-04-2005, 03:18 AM
Ma tako je batice:).Mislim ono...Ne znam ko je to reko?Nek se javi sad odmah:).

Birdum-Bardum
10-04-2005, 03:25 AM
Ja sam svojim ocima vidio da se ta zastava vijori na spomenutom klubu. A sto se tice naziva Bosnjackog Nacionalnog Vijeca, kada se izborimo, tj. kada dobijemo Sandzak kao region onda ce lahko biti i naziv promijeniti. Sad za sad tako se zove. Dobro je imati jednu instituciju na drzavnom nivou.

NEPOKOLEBLJIVI
10-04-2005, 10:13 AM
Nije tacno Veliki Strumfe.Rasim nikad nece prihvatiti bosnjacki grb jer njegov posao je da to osporava i negira...ne ide titula "najbolji SRBIN godine" i bosnjacki grb.Zar ne?A to sto sve vise momaka sa Hadzeta (sto zbog shvatanja prevare sadrzane u tri slova SDP a i zbog toga sto je ponestalo para) napusta Titanik(sdp) to je vec nesto drugo... :D

Emir
11-08-2005, 15:50 PM
Evo svedoci smo velikog broja milicajaca na Hadzatu oko "Ministrove" kuce.
Pitanje je sta se desava tamo i od koga ga brane. Pa zar on nije proglasen za najveceg Srbina.

evo rekose da zna ko ga juri
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=11&dd=09&nav_id=180039

resko
11-08-2005, 16:08 PM
Za dobrim konjom i prasina se dize pa evo i za dobrog srbina cuvaju ga. Samo nece Oni njega njihov je on covjek.
To samo da bi narod nesto pricao i da ga zalimo. Ili mozda treba da krene neka velika isporuka droge pa da to sve bude pod konac da se niko ne mijesa. Jer skoro je predsjednik dzamijskog odbora dzamije na Hadzetu I clan glavnog odbora Sdp uhapsen sa velikom kolicinom droge. Brate hadzet ti postaje ko kolumbija ne smijes bez pistolja vise ni u pekaru na Hadzet da kupis hleb
Sellam alejkum svim pravim i postenim Bosnjacima.

Birdum-Bardum
11-09-2005, 08:02 AM
Samo lagano, nemojmo biti pristrasni u pisanju. Budimo smireni, stalozeni i otklonimo bilo kakav negativan osjecaj u sebi.

Veliki Strumpfe, trebao si navesti negdje iz nekih novina neki clanak o tome kako je Ministru dojavljeno da se sprema atentat na njega, odnosno kako mu neko prijeti. Moramo se jednom za svagda nauciti vodjenju politike u vise stranackom sistemu.

Hvala.

Sandokan
11-09-2005, 09:35 AM
Mislim da njemu ne prijeti nikakva opasnost iz Pazara vech iz beograda,grada kojem on vjerno sluzhi!Zato neka ga chuvaju TAMO a ovdje ne moraju nishta da se angazhuju bez veze!!

Maryam
11-09-2005, 11:46 AM
Komedija I Ruglo!!!!!!

Sramota I Bruka!!!!!!

Hašašin
11-10-2005, 03:27 AM
Nemam reci za ono sto se sinoc desavalo na hadzetu.Sta se radi tamo to moze samo u Pazaru.Ko je cuo zna ko se posvadio i kako je bilo zestoko!

Fadilj
11-10-2005, 12:55 PM
I sta se to desilo?

Birdum-Bardum
11-10-2005, 12:58 PM
Da, i mene bas zanima sta je to bilo, jer nisam informisan, tj. nisu informacije stigle do mene jos?

Emir
11-10-2005, 13:28 PM
Hhehehe, ni ja pojma nemam sta je bilo.... Hashko bilo bi fino da nam malo pojasnis

Hašašin
11-11-2005, 03:44 AM
E ako ti strumfe nisi cuo za to onda stvarno pocinjem da sumnjam da se to uopste i dogodilo.Ne znam mozda sam to nesto sanjao..

Emir
11-13-2005, 14:55 PM
Ma to je najverovatnije samo malo dizanje prasine, jer su poceli da ga zaboravljaju.
Ovako ce malo da se prica o njemu.

Hašašin
11-14-2005, 03:45 AM
Mozda.Ko ce mu znati sad.Takvi ljudi su spremni na sve...

Birdum-Bardum
11-15-2005, 11:14 AM
Pa, ne rece nam ti Hasasine, sta je to bilo na Hadzetu? Ja i dalje cekam...

Andol
11-16-2005, 00:12 AM
Jes vala, i mene interesuje? Sad zasad procito sam da se "nesto" desilo i da su "neki ljudi spremni na sve". Sve izmedju mi je nepoznato...

Hašašin
11-16-2005, 04:36 AM
Bas mi je zao sto vas moram uskratit za tu informaciju koju ste tako zeljno cekali :D.

Birdum-Bardum
11-16-2005, 08:00 AM
Haj, sto se igras sa zivotom. :D

Hašašin
11-17-2005, 08:48 AM
Jes pa ono znaci,znaci,znaci,znaci....:D

Emir
11-17-2005, 09:34 AM
Hasko bices banova, ako iznosis dezinformacije.....
ama on je takav uvijek bio, haje hasko da ga mole..
Hajde hasko pa reci nam, hajde budi dobar... (sad on skakuce i smije se), pa hajde reci nemoj bit takav (on kaze ne mogu) pa sto si nam pominjao prije (opet skace)..........
itd....

Birdum-Bardum
11-17-2005, 09:50 AM
Hasasin je to nas. Kakav god da je nas je. :)

galaksija
11-17-2005, 09:56 AM
Stante sad svi!!!Sta znaci NAS?Znaci ako je Hasasin duplo gori od mene koja nisam vasa ,opet je BOLJI od mene,jer ja nisam vasa?
Sta TI TO BB znaci...pojasni...`nas`...`vas`.... :confused:

björn
11-17-2005, 11:17 AM
ada i ti si nasa

Birdum-Bardum
11-17-2005, 12:40 PM
Hehehe, pa niko nije reko da ti nisi nasa. I ti si nasa, kao i Hasasin. Ne znam sto dizes paru (lovu). :)
Jel Tito nesto sad pravis opet probleme? :D

Maryam
11-17-2005, 13:15 PM
Nasa nasa nego sta.

Od dana kad si provirila na prozorce "windows explorer ili Mozilla Firefox", a sve sa ciljem da dodjes na www.sandzak.co.yu, od tada te racunamo nasom nema ti druge.

Oni se to malo igraju "igra rijeci" pusti ih :)

fahrudin
11-17-2005, 22:23 PM
Stante sad svi!!!Sta znaci NAS?Znaci ako je Hasasin duplo gori od mene koja nisam vasa ,opet je BOLJI od mene,jer ja nisam vasa?
Sta TI TO BB znaci...pojasni...`nas`...`vas`.... :confused:

nemoj da te ovo zbuni, ovo je tipicno za nas sandzaklije, uvijek postoju "nasi" i "oni" s cime se prvenstveno misli na plemensku, gradsku, seljacku, opstinsku ili regionalnu pripadnost. tako naprimer bosnjaci iz plavskog kraja kad kazu jel nas mislu na nekog cije je porijeklo iz plava ili gusinja itd u puno mesta je tako, a sto je to tako ja mislim da to lezi na televizorima i internetu :D , znas prije nekoliko stotina godina kod nas jos nisu bili koristili televizore i internet pa da bi nasli neku zanimaciju u tom prevelikom svijetu od pazara do kolasina ljudi su vezivali teritorijalnu pripadnost za neku neljudsku osobinu ili slicno a uvijek je bio prisutan duh rivaliteta izmedju susednih mesta ili opstina... (sto je isti slucaj i kod bosnjaka u bosni). tako da imamo danas pojmove ko sto su pesterci, bihorci, plavljani, rozajci, sjenicaci, pazarci, tutinci, pljevljaci itd....

e a druga stvar, kad neki "nas" u bosni kaze "nas" onda misli na nekog cije je porijeklo iz sandzaka. mada za razliku od "vas" :D mi se neopterecujemo puno time a to je i jedan od razloga zbog cega su sandzacki bosnjaci opstali i sacuvali svoju bosnjacku tradiciju i religiju, tako da je citav sandzak jedna mesavina razlicitih "vas" koji vrlo brzo dobijaju status "nas" :D

NEPOKOLEBLJIVI
12-08-2005, 15:22 PM
I niko jos ne rece sta se to odigravalo na Hadzetu? :confused:

Birdum-Bardum
12-08-2005, 15:57 PM
E jes vala. Niko nista nam ne rece o tome. I dalje cekamo informacije?

Hvala.

NEPOKOLEBLJIVI
12-12-2005, 16:11 PM
Zureci na zakazani koktel povodom proglasenja za "naj evropljanina" automobil iz pratnje ministra Rasima Ljajica usmrtio pesaka na Ibarskoj magistrali u petak 09. 12. 2005 godine.
Jos nema zvanicnog saopstenja MUP-a Kraljevo :confused: ali kako se saznaje usled prebze voznje i medjusobnog preticanja automobil iz obezbedjenja Rasima Ljajica usmrtio je nesrecnog covjeka.

Maryam
12-13-2005, 10:28 AM
Nece se ni saznat,

Odjednom ce bit da je gospodin preselio prirodnom smrcu!!!!

ul_8mart_br?
12-13-2005, 10:54 AM
Umjesto da "gaze" ratne zlocince, ova ekipa madjionicara se uzela gazit neduznih ljudi.

Sandokan
02-21-2006, 20:51 PM
javljeno da je uhapshen ,pa je to demantovano!
:confused:
:)

:rolleyes:

SIGURNO JE UHAPSHEN SAMO TO VLADA NE SMIJE DA KAZHE JER JE NOCH I STRAH IH OD NEMIRA PREKO NOCHI!!
Inache RTV Novi Pazar je javila iz izvora bliskih savetu za saradnju sa hagom(chitaj Rasim im rekao) da je mladich uhapshen i prebachen u Tuzlu!!
GOVNO JE PALO!! :D

Emir
02-21-2006, 21:59 PM
Hehehe, hajde nek je hairli... inshallah za njim ce i karadzic

ul_8mart_br?
02-22-2006, 08:55 AM
Vjerovatno je bandit uhvacen, samo je pitanje tajminga da se saopsti. Jos onog "intelektualnog" razbojnika da izruce, pa da najtrazeniji Srbin bude Bogoljub Karic :D

Sandokan
02-22-2006, 10:32 AM
Ma On je cijelo vrijeme kod njih.Drzhali su ga u nekom HOTELU sa 5 zvjezdica i trgovali sa zapadom.
Nije sluchajno da ga sada PRIJAVE jer im trebaju poeni za KOSOVO!

Birdum-Bardum
02-22-2006, 21:30 PM
Ja dok ga ne vidim uzivo preko televizije u Hagu, ne smijem da se izlecem. Nadam se da su ga napokon uhvatili, a i da ce uskoro i onog drugog liferovati. A onda, naravno, Karic. :)

Birdum-Bardum
02-22-2006, 21:37 PM
B92 javlja da je Mladić uhapšen i prebačen u Tuzlu

B92 saznaje iz više nezvaničnih izvora da je Ratko Mladić uhapšen u Srbiji i prebačen za Tuzlu. Mladić bi iz Tuzle trebalo da bude prebačen u Hag. Prema izvorima B92, akcija je počela jutros i završena je tokom popodneva. Šef Vladine kancelarije za medije Srđan Đurić dva puta je u toku večeri demantovao informacije o hapšenju Mladića. Vijest je demantovao i portparol EUFOR-a.
U toku popodneva pristiglo je mnogo nezvaničnih informacija u kojima je najčešće ponavljano da je Mladić već deportavan u Tuzlu odakle bi bio transportovan u Hag. U medjuvremenu i ostali mediji objavljuju oprečne informacije, prema kojima je Mladić uhapšen, da se predao, da je već transportovan u Hag, ali i da je u toku samo akcija lociranja. Agencija Asošijeted pres javila je, pozivajući se na neimenovanog visokog srpskog bezbednosnog zvaničnika, da je haški optuzenik Ratko Mladić "lociran" i da "vlasti pregovaraju o njegovoj predaji". Neimenovani zvaničnik rekao je AP da je Mladić lociran, ali "da još nije uhapšen".

Strani mediji

Svjetske agencije javljaju da je Ratko Mladić uhapšen. Skaj Njuz je citirajući Rojters, odnosno televiziju BN iz Bijeljine, najprije pod oznakom posljednja vijest objavio da je bivši glavnokomandujući Vojske Republike Srpske uhapšen. Potom je ista mreža korigovala vijest demantijem portparola Vlede Srbije Srđana Đurića. Pola sata kasnije u priču se uključio i BBC. Ova stanica se pozvala na beogradski Studio B, i kao najnovažniju vijest prenela da je u toku lov na Mladića.

Spekulacijama o Mladićevom hapšenju bavili su se i francuski AFP i američki Asošijejtid Press. AP je oko 18 i 30 objavio da je od jednog neimenovanog visokog funkcionera Državne bezbjednosti dobio potvrdu da je vlast u Beogradu locirala Ratka Mladica i da su u toku pregovori o njegovoj predaji. Prema navodima AP-a, Mladić još nije uhapšen.

Kao ni domaći, ni svjetski mediji nisu došli ni do jednog zvaničnika u Hagu ili Beogreadu koji bi potvrdio ovu informaciju.

Izvor: B92
------------------------------------------

The "Independent" : obruč oko "kasapina iz Srebrenice" konačno se steže

Britanski "Independent" u srijedu preko cijele naslovnice donosi fotografiju Ratka Mladića, uz naslov "Najtraženiji" i ocjenu da se nakon pet godina skrivanja obruč oko "kasapina iz Srebrenice" konačno steže.
Iako vlada Srbije demantira da je Mladić uhapšen, izvori bliski potrazi kažu da su pregovori o predaji u toku.

Citirajući izjavu ministra odbrane Srbije i Crne Gore Zorana Stankovića da "država više ne može biti talac jednog čovjeka", "Independent" piše da se Evropska komisija u ponedjeljak sprema predložiti prekid tekućih pregovora s Beogradom zbog nesaradnje s Haagom.

Dnevnik "Guardian", pozivajući se na svoje međunarodne izvore, također piše da se najtraženiji haški optuženik nalazi u Srbiji gdje pripadnici službe sigurnosti s njim pregovaraju. List citira izjavu jednoga stranog diplomata da su pregovori definitivno u toku, a da su Srbi pod ogromnim međunarodnim pritiskom da uhvate Mladića.

Glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte prošle je sedmice snažno lobirala u Bruxellesu da se s Beogradom okončaju pregovori ako Mladić ne završi u Haagu do kraja februara. Tu poruku su prenijeli visoki evropski zvaničnici koji su potom posjetili Beograd, prenosi "Guardian".

Uz ocjenu da je pokazao daleko veći uspjeh u skrivanju nego na bojnom polju, "Daily Telegraph" piše kako je tokom čitave decenije nakon poraza u Bosni Mladić izbjegavao pravdu, uz pomoć pristalica u vojsci i prešutno odobrenje srpskih vlasti.

Ali sada je mreža podrške u rasulu, a Mladić je za srpsku vladu, koja želi popraviti odnose sa svijetom, postao ozbiljna neprijatnost. Njegovo drsko ponašanje u međuvremenu je počelo ići na živce i samim zemljacima, piše "Daily Telegraph".

I pored toga što se uvijek izdavao za skromnog vojnika koji cijeni drugarstvo, mirno je pustio da drugi trpe kaznu zbog užasnih zločina počinjenih po njegovoj naredbi, nastavlja list. Posljednje ankete govore da se blizu šezdeset posto Srba slaže s izručenjem Mladića u Haag, piše "Daily Telegraph".

Izvještajima o mogućem skorom pojavljivanju Ratka Mladića pred sucima Haškog suda u srijedu se bavi i ostala evropska štampa, pa tako njemački "Suddeutsche Zeitung" pozdravlja nagovještaje hapšenja Ratka Mladića kao dobru vijest za Srbiju.

Kao što se neuspjeh hapšenja Mladića i Karadžića u prošlosti nadvijao poput crnog oblaka nad novim početkom na Balkanu, izručenje Mladića moglo bi pomoći Srbiji na putu ka boljoj budućnosti, piše njemački list.

Iako se Beograd na taj put odlučio pod pritiskom Evropske unije, priznavanje činjenice da je cijena daljnje tvrdoglavosti previsoka ipak je veliki korak za nacionalista poput premijera Vojislava Koštunice. Suočavanje sa prošlošću bit će teško, ali vlasti u Beogradu kroz to moraju proći, a vlade EU dužne su im u tome pomoći, piše "Suddeutsche Zeitung".

Ako je Mladić zaista uhapšen, bit će to samo još jedna u nizu misterija koje ga okružuju, piše mađarski "Nepsabadsag". List podsjeća na teoriju prema kojoj je Mladiću, kao i njegovom bivšem političkom šefu Radovanu Karadžiću omogućena "časna" sloboda uz uvjet da pristanu na Dejtonski mirovni sporazum. Velike sile su potom poduzele male napore kako bi ih privele pravdi, dodaje budimpeštanski dnevnik.

Nekim čudom, ubrzo nakon što je Hrvatska Haagu isporučila svoga najtraženijeg generala, zvanični Beograd je Mladića počeo pretvarati od nacionalnog heroja u nacionalno zlo.

Preokret je nastupio u času kada je, nakon upozorenja otprije nekoliko dana, srpska vlada shvatila da joj prijeti gubitak svega onoga što ide uz integraciju sa Zapadom. No, i pored svega toga moguće je da Mladić uopće nije uhvaćen, zaključuje "Nepsabadsag" u tekstu posvećenom kontradiktornim vijestima iz Beograda.

Izvor: Fena
------------------------------------------------

Neue Osnabrücker Zeitung : Koljač iz Srebrenice uskoro u zatvoru

Dojava da je vjerojatno uhapšen Ratko Mladić i demantiji koji su uslijedili glavne su vijesti u njemačkim medijima u srijedu, ali i povod za komentare.
«Koljač iz Srebrenice uskoro u zatvoru – takve su se vijesti o srpskom ratnom zločincu Ratku Mladiću proteklih godina gotovo redovito pojavljivale. A zatim su se glasine ispostavile kao lažne, na veliku žalost preživjelih žrtava. Ovaj put je bilo sve izvjesnije da su naznake tačne kako će dugi bijeg 63-godišnjega bivšeg generala uskoro biti završen njegovim izručivanjem sudu za ratne zločine u Haagu. Pritom je dovoljno skandalozno što je taj najtraženiji ratni zločinac Evrope mogao tako dugo izmicati kao riba u vodi. Nacionalist, koji bez pretjerivanja može biti stavljen na istu razinu s nacističkim zločincima, pokriva čitava mreža pomagača koja seže čak i u vojne redove», napominje dnevnik «Neue Osnabrücker Zeitung».

«Süddeutsche Zeitung» se bavi tezom da će izručivanje Ratka Mladića u Haag Srbiji otvoriti vrata prema budućnosti. Ovaj minhenski list podsjeća da šef srbijanske vlade Koštunica, koji je digao bunu kada je uhvaćen Milošević, popušta pod pritiskom Evropske unije.

«Koštunica je dugo igrao na nacionalističku kartu. To mu je donijelo simpatije u narodu, no uz cijenu da Srbija bude otkačena od razvoja kakav su zabilježila bivša jugoslavenska braća u Sloveniji i Hrvatskoj», piše ovaj list te dodaje kako Koštunica sada nastavlja da okreće kartu i oprašta se od nacionalizma kako bi zemlji otvorio put za prijem u EU, ali i otvorio vrata za hitno potrebne investicije.

«Neće svako u Srbiji htjeti na tom putu slijediti Koštunicu. Mehanizam potiskivanja pripada nacionalnom ponosu jednako kao i mit žrtve. Neko kao Mladić za mnoge je junak i o srebreničkom masakru i opsadi Sarajeva vječiti nostalgičari ne žele ništa znati. Ipak će tokom vremena morati spoznati da je Srbija na kraju ostala gubitnik ratova na Balkanu. U toj situaciji može pomoći samo otimanje iz zagrljaja prošlosti», zaključuje «Süddeutsche Zeitung».

Izvor: Fena

Sandokan
02-23-2006, 00:01 AM
Ja dok ga ne vidim uzivo preko televizije u Hagu, ne smijem da se izlecem. Nadam se da su ga napokon uhvatili, a i da ce uskoro i onog drugog liferovati. A onda, naravno, Karic. :)
PA NECHESH GA VIDJET UZHIVO U HAGU,POSHTO CHE GA UBIT NASER ODMAH SHTO DODJE!!??
hwe he ehe he :D

ul_8mart_br?
02-23-2006, 09:32 AM
Juce na BK TV bjese emisija "klopka", dje su gostovali ugledna gospodja Jelena Milic i tri musketara, Toholj, Crcevic i jedan nepismeni seljak, ne sjecam se imena ali napisase da je general u penziji. Crncevic, je svo vrijeme zabavljao tri momka koji su sjedili naprijed, vjerovatno ne razumijeci mnogo sto je ovaj prtljao pljeskali su poslije svake "njegoseve" crncevica, koji je strasno podsjecao na nekog od sporednih likova Starwar'a. I ovaj "djeneral-penzioner", jadnik, svo vrijeme je pokusavao da dobije aplauz od ova tri mladica, i tek na kraju, posto je rekao da ratkomladic treba da se preda, i da je to pametno, uzviknuo je; da sam ja on ne bih se niposto predao!! sto su djeca u prvom redu pozdravila pljeskom. Poslije toga se vidno smirio i fino proveo ostatak veceri. I miroslav toholj koji je imao vidljive komplekse naspram crcevica, cesto bi uplaseno izgovorio; "..znam da se brana nece sloziti sa mnom" ipak je ugled spasio svojim licnim poznanstvom sa mladicem, pa zamislite, on licno zna mladica!, on je dodirnuo mladica... Kako je samo jedva cekao da poslije emisije ode u svoju birtiju.

Birdum-Bardum
03-05-2006, 06:44 AM
Koštunica o hapšenju Mladića

Kako piše list „Danas" u najnovijem broju, premijer Srbije Vojislav Koštunica je povodom dvogodišnjice njegove vlade izjavio,kako će slučaj bivšeg generala vojske bosanskih Srba Ratka Mladića, kojeg traži Haški tribunal, biti okončan do 5.aprila.

Izvor: D-Welle

Sandokan
04-03-2006, 09:07 AM
Svi znate o kome se radi,samo se ne zna gdje je!!??
Il Panchevachki il Pozharevachki tvorZA!??????????????
Portparol :eek: :D

Birdum-Bardum
04-03-2006, 10:31 AM
Stvarno, šta li se sa njim dešava? Nije lahko miješat se u nešto pa se onda izvuć bez posljedica.
Nadam se da će se ubrzo znati neke informacije.

Hvala.

resko
04-03-2006, 12:11 PM
izgleda da je srpski ministar i narko-bos rasim ljajic natovario i svog portparola sa nekoliko desetina kilograma droge, ono SDP im izgleda znaci SAMO DROGA POMAZE

Sandokan
04-04-2006, 00:00 AM
Zvanichno je na sluzhb. putu u Americi.Jedino shto buni je to da su ga zamjenili na mjestu direktora djechije ustanove DUGA!

Sandokan
04-08-2006, 21:08 PM
Molotovljev koktel na SDP
8. april 2006. | Izvor:B92, FoNet, Beta
Broj komentara: 21
Pošaljite komentar

Novi Pazar -- Tokom noći, u dva sata posle ponoći, na sedište Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića u Novom Pazaru bačen molotovljev koktel.

Molotovljev koktel udario je u zid zgade prema ulici, a ekspolozija nije izazvala veću materijalnu štetu. Policija se nije oglasila saopštenjem o ovom slučaju. To pokazuje da se posle uvođenja prinudne uprave u Novom Pazaru ne smiruju političke strasti. U SDP-u kažu da je to vandalski akt koji ima za cilj podgrejavanje tenzija nakon uvođenja privremenih mera u Skupštini opštine.

Koordinator Ljajićeve stranke Safet Kecap izjavio je da su napadači bili inspirisani i ohrabreni "pravnim nasiljem Vlade Srbije, koja je uvela privremene mere u novopazarskoj opštini i na taj način pomogla predsedniku opštine Sulejmanu Ugljaninu uoči zakazanog referenduma o opozivu".

"Ekstremisti iz koalicije Koštunica - Ugljanin ohrabreni su nakon bezakonja koje je demonstrirala Vlada Srbije. SDP poziva sve članove i simpatizere da ne reaguju na provokacije i pozivamo policiju da rasvetli slučaj", rekao je Kecap. On podseća da je prošle godine 28. marta na sedište SDP, takođe, bačen molotovljev koktel i da slučaj do danas nije rasvetljen.

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Munir Poturak je Beti rekao da je zapaljiva smeša bačena sa očiglednom namerom da se zapali zastavu SDP-a na zgradi u kojoj se nalazi sedište ove stranke. "Neke značajnije materijalne štete nije bilo, osim što je vidljiv trag vatre na zidu", rekao je Poturak. Stranka Rasima Ljajića je ocenila da "ovaj akt dokazuje da su ekstremisti iz koalicije Koštunica-Ugljanin ohrabreni bezakonjem koje je demonstrirala Vlada Srbije uvođenjem prinudne uprave u Novom Pazaru".

Međutim, predstavnici Ugljaninove Liste za Sandžak smatraju da je napad posledica unutrašnjeg obračunavanja članova Sandžačke demokratske partije.

Ipak, generalni sekretar prozvane koalicije Lista za Sandžak Nermin Bejtović danas je osudio napad na sedište SDP-a u Novom Pazaru. "Sam čin je za osudu i mi zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju i što pre otkriju počinioce i nalogodavce ovog zločina", rekao je Bejtović.

Ljajić: Koštunica nasiljem štiti vlast

Nekad je Slobodan Milošević uvodio privremene mere u Novom Pazaru, a u petak je to uradio Vojislav Koštunica, izjavio je za Blic lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, posle odluke Vlade da uvede privremene mere u Novom Pazaru.

"Jasno je da je Vlada uvela privremene mere zbog podrške dva Ugljaninova poslanika u Skupštini. Koštunica je pokazao da je spreman da pribegne i drastičnijem nasilju od raspuštanja parlamenta u Novom Pazaru samo da bi opstao na vlasti", rekao je Ljajić.

On je ocenio da je ovaj potez "pravno i političko nasilje dela Vlade, okupljenog oko DSS-a, koje preuzima odgovornost za posledice" koje će se manifestovati ugroženom stabilnošću Sandžaka. "Protiv ove odluke Vlade borićemo se svim pravnim i političkim sredstvima", rekao je Ljajić i najavio da će se žaliti Ustavnom sudu Srbije i svim međunarodnim institucijama koje se bore protiv kršenja ljudskih prava.

Iako je ministar Predrag Bubalo izjavio da je Vlada odlučila da raspusti SO Novi Pazar, ali da time nije zaustavljeno održavanje referenduma za opoziv Ugljanina, zakazanog za 14. maj, Ljajić smatra da je to besmisleno. "Ko će posle ovoga što je Vlada učinila da organizuje izborni proces. Novo privremeno veće može da promeni izbornu komisiju, biračke odbore, čime će biti omogućeno da Ugljanin ponovo krade glasove", rekao je Ljajić, koji tvrdi da posle svega tog referenduma neće biti.

Kako Blic nezvanično saznaje, ministri iz G17 plus bili su uzdržani prilikom glasanja za uvođenje privremenih mera, jer su smatrali da Vlada ne bi trebalo da se meša u dešavanja u Sandžaku.

"Podrška važnija od zakona"

Raspuštanje SO zbog njega? - Sulejman Ugljanin (Fonet)

I poslanik Socijaldemokratske partije Meho Omerović za B92 ocenjuje da je Vlada Srbije ovim potezom pokazala da je zbog očuvanja većine spremna na sve.

"Dva poslanika Sulejmana Ugljanina su izgleda Vojislavu Koštunici važniji od zakona. Ovakve poteze, privremene mere u Novom Pazaru u proteklom periodu povlačio je i Slobodan Milošević. Šta je sledeće na dnevnom redu ako su dva poslanika vredna ovakvog bezakonja", rekao je Omerović.

Politički analitičar Slaviša Orlović ocenjuje za B92 da, osim stabilnosti vlade, što je ključni motiv u toj odluci, postoje i drugi razlozi: "Možda je u pozadini ta činjenica da u predreferendumskoj atmosferi u Crnoj Gori, Sulejman Ugljanin i lista za sandžak mogu značajno uticati na birače u redovima muslimana i bošnjaka u Crnoj Gori.“

Sandokan
04-08-2006, 21:10 PM
Molotovljev koktel na SDP
8. april 2006. | Izvor:B92, FoNet, Beta
Broj komentara: 21
Pošaljite komentar

Komentari

stvarno,velika sramota pa i vrapcima na grani je jasno da je ovo cisto bezakonje.bitno je odrzati se vlasti po svakoj ceni .unapred hvala
(novko, 8. april 2006 13:41)

Hvala Rasimu na iznosenju realnog stanja u zemlji. Oborite vladu pa da pravimo pravu naprednu koaliciju: LDP+SDP+GSS+Liga socijaldemokrata Vojvodine+Partija vojvodjanskih Madjara i Hrvata.
Tek sad razumem kada neko kaze: Rasima za predsednika.
(Moja Srbija, 8. april 2006 14:28)

Samo mi u Novom Pazaru ynamo sta je sve u stanju da uradi rasim Ljajic samo da bi se održao na vlasti. Ovo on radi i to svi mi u Novom Pazaru znamo. Zasto bi ovo radile pristalice Ugljanina? Ovo je samo početak onoga sto radi Rasim Ljajic a ovo je prica za Beograd jer tako nesto ne prolazi u Pazaru.
Ljajic se svima nama zgadio.
(pazarac, 8. april 2006 14:43)

znamo mi ko je ovo uradio. i sam rasim je sinoc najavio radikalizaciju u sandzaku, radikalizaciju od njegove strane, bacanjem koktela i pricama o navodnoj njegovoj likvidaciji. setimo se da se o tome uvek govori kad je rejtin rasima u opadanju. rasim, hajdarevic i srpski radikali su proslost u novom pazaru. to i on zna, pa sad ne zna kako da okrivi sda i ugljanina nego daj baci koji koktel...rasime procitan si ko bukvar. tebi niko vise ne veruje. tvoje vreme prolazi.
(pazarac2, 8. april 2006 15:16)

Rasim Ljajic:"Ko će posle ovoga što je Vlada učinila da organizuje izborni proces. Novo privremeno veće može da promeni izbornu komisiju, biračke odbore, čime će biti omogućeno da Ugljanin ponovo krade glasove"

Ovo zaista nije fer. Ljajic optuzuje Ugljanina za stvar koja se jos nije desila. Ili je toliko dalekovid da zna
sta ce se desiti u buducnosti.

Nije mi jasno otkud tolika mrznja. Obe strane podjednako zele vlast. Azurnost pokazuju samo kad treba optuziti drugoga i kad treba demantovati optuzbe sa druge strane. Ali ipak nesto u Novom
Pazaru mora da se desi da bi opstisnske sluzbe mogle da nesmetano rade svoj posao. Samo bez blacenja.
(Emir, 8. april 2006 15:20)

Mene kao zitelja Novog Pazara je strah od dogadjaja koji slijede. U Beogradu vlada veoma pogresna slika o Rasimu Ljajicu i njegovim pristalicama, zbog toga on i nema podrsku u birackom tijelu u Sandzaku. Po carsiji se prica da je doslo do podjela unutar SDP-a nakon zadnjih dogadjaja i zahtjeva rukovodstva SDP-a za radikalizacijom politicke scene u Sandzaku. Juce je u izvjestaju na vasoj cijenjenoj TV receno da je razbijeno staklo na vozilu BG registracije. Zasto bi to iko normalan uradio i to bas na dan kada Ljajic i Radikali u NP gube vlast. Zasto? U gradu se vec spominju imena ljudi koji su bacili molotovljev koktel i vjerujte da su svi iz obezbjedjenja Rasima Ljajica. Ne treba ovoliko forsirati ovu pricu i stavljati se otvoreno na stranu SDP-a.
(samir bihorac, 8. april 2006 15:25)

Smijesno, zaista smijesno.
Ljajic je sada ranjena zvijer i tako se i ponasa. Ovo su uradili ili DB-ovci ili SD"B" ovci.
Pazar to zna...
(samir bihorac, 8. april 2006 15:27)

šta čekasš rasime? daj ostavku. budi čovek. obezglavljen si. koga ti sad gore glumiš, koga ti zapravo predstavljaš? budi bar jednom čovek u svom životu. uveri nas da ti nije važna fotelja. podnesi ostavku.
(sandžaklija, 8. april 2006 15:34)

Stvarno bi trebalo predloziti Rasima za predsednika,covek je genije.
(Ivan Stojic, 8. april 2006 15:50)

G. Rasim Ljajic ponasa se isto kao i g. Vuk Draskovic; Sedi u vladi (“saveznoj’) i ostro kritikuje republicku. Znaci, istovremeno i vlast i opozicija.
Ako gg Ljajic i Draskovic zele da daju kredibilitet svojim “ostrim kritikama” premijera Kostunice i njegove vlade morali bi da ucine nesto delotvornije: Da daju ostavke na svoje funkcije, izadju iz vlasti i predju u otvorenu opoziciju.. Nije bitno sto to nije srpska nego savezna vlast. Pogotovu bi to trebalo da uradi g. Ljajic jer ce uskoro ostati bez fotelje koju tako uporno cuva ; posle crnogorskog referenduma Draskovic moze da ostane srpski ministar inostranih poslova jer Kostunici trebaju glasovi SPO, ali srpski ministar za ljudska prava ce postati Sulejman Ugljanin a ne Rasim Ljajic,kako sada stvari stoje.
Gospoda Draskovic i Ljajic i svi oni drugi ( Tadic,Labus i dr.) koji misle da su veci makijavelisti od najveceg zivog makijaveliste, Kostunice, uvidece na kraju da ko sa djavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju.
Svako ko zaista zeli da se ovde stvari menjaju i krecu napred, mora da se jasno i glasno distancira od aktuelnih vlasti, inace je objektivno njihov saveznik a svaka njegova kritika te vlasti je obicno prodavanje magle.
(Milos, 8. april 2006 15:55)

Koalicija Kostunica-Ugljanin je najstetnija koalicija koju je neko u Srbiji mogao da napravi. Pokazace se Kostunici da je izgubio kompas jer je pribegao koaliciji sa covekom koji je proneverio 12 miliona narodnih para za samo 2 godine predsednikovanja opstinom!!!
(p.s., 8. april 2006 16:08)

Sto niko nece da kaze ISTINU?Pa Novi Pazar je iz dana u dan sve mrtviji grad,i za to nije kriv Sulejman Ugljanin vec bas ta sad vec ex Skupstina koja za svakuy odluku koju je htela da donese (a nijedna nije bila u interesu gradjana)morala je da pita radikale a oni da bi dali odobrenje su trazili i da se zaposli 10 njihovih clanoca i svaki put im je zahtav primljen.Za to vrijeme koliko su vladali u NP sve je bilo gore nego ranije,sto i nije cudno kad se zna kakvi su ti ljudi koji su bili na vlasti.Ali meni nikako ne ulazi u glavu dokle ce srbi da gutaju sve sto im rasim kaze i kad ce da vide kakav je on stvarno,vratite se malo unazad pa vidite koliko je on licno puta donio odluke koje su katastrofalno stetne za zemlju ali su naravno dobre po njega.Ne daj Boze da on dodje na vlast,pa bio bi gori nego i Slobo i Radikali zajedno.A on u Novom Pazru vise nikad nece dobit vlast,jer Bosnjaci prastaju ali ne zaboravnjaju,posebno ne Radikalima
(LJiljan, 8. april 2006 16:23)

Odlazi Rasime.. Zalosno je da ovo radis. U Pazaru svi govore da su to uradili tvoji.
(swaba, 8. april 2006 16:41)

Ako je godisnji budzet Novog Pazara 3 miliona eura kako to da je ugljanin zviznuo 12 miliona eura. Znaci trebalo bi da se 4 godine ne isplati nikom nista nista, cak ni plate zaposlenima u opstini pa da bude 4x3=12. Cista matematika. Nisam na strani ugljanina ali mi ovde Rasime nesto ne shtima.
(zoki, 8. april 2006 17:54)

Pa ako je tako gospodine Ljajicu, najpre dajte momentalnu ostavku na vasu funkciju i obarajte Kostunicinu vladu sa pravom srbijanskom opozicijom.
U suprotnom ...puko, nezrelo politikanstvo.
Potrebno je dosta snage, hrabrosti i znanja, te konacno napraviti kvalitetan iskorak poput Cede Jovanovica...
bp - Amsterdam
(bp-Amsterdam, 8. april 2006 17:56)

Ne poznajem mnogo politicka desavanja u Sandzaku,ali mi gospodin Ljajic izgleda veoma dobar i mudar politicar i voleo bih da i u buducoj vladi Srbije bude prisutan i nadam se da ce se pribliziti DS-u,sto bi bilo veoma dobro.U svakom slucaju,moja podrska Rasimu Ljajicu!Goran.
(Goran, 8. april 2006 18:15)

Rasime, Kostunica ti nije smetao kada si sa Covicem noc posle izbora hitao Kostunici da trazis da ostanes na mestu ministra. Pa te covek fino ostavio. Sada kada pada Kostunica onda bijes po njemu. Mislim da si jedini ministar koji je to 6 godina. Dosta je i tebe bilo. Povuci se fino i idi u diplomatiju.
(voodoo instalater, 8. april 2006 18:18)

sad mi je srce puno. ovo je pocetak kraja koalicije SESELJ-RASIM-AZEM i kraja srmno-crne koalicije u novom pazaru.
ne cude me lijepi komentari od strane srba o rasimu, kako je on zlatan, dobar, za predsednika...
ali mi, mi pazarci najbolje znamo ko je rasim i sta je on u stanju da uradi da bi ostao na vlasti. zato me i ne cude takvi komentari. mi znamo najbolje ko je on.
svaikm danom sve vise gotovim ovu vladu. samo tako kostunice kralju.
(pazarac iz potoka, 8. april 2006 18:49)

Emir
04-09-2006, 00:22 AM
Mislim da samo naivnicima moze da deluje kao da je SDA imala veze sa ovim. Ne znam sta bi se postiglo ovim, i mislim da narocito sada nema nikakve potrebe za takvim stvarima.

resko
04-09-2006, 00:40 AM
Selam Alejkum
Ove SDP(ovce) stvarno treba covjek da zali, ma piju po cijeli dan drogiraju se Allah zna sta rade pa izmisljaju neke koktele, od cega li su ti kokteli, dali to Mirsad Ljajic brat Rasima Ljajica nesto buta tamo, pa cijeli Pazar zna da je naslijedio svoga pokojnog brata Kera, najaci je narko-bos u Novom Pazaru.

Sandokan
04-09-2006, 01:24 AM
Mislim da je hteo neko iz SDA ,nebi promashio prozor sigurno!!

Birdum-Bardum
04-10-2006, 09:48 AM
Mislim da je ovog puta "bacanje koktela na SDP" totalno providno, jer kad god je bilo potrebno Rasimu Ljajiću da se dignu tenzije počeo bi "neko iz SDA" ili "pristalice Dr. Sulejmana Ugljanina" da baca nekakve koktele ili da puca na SDP kancelarije.

Što se češće bude ovaj metod koristio od strane SDP-a, to će sve biti providnije. Kada su prvi put tako nešto izveli bilo je žestoko uvjerljivo, ali svaki sljedeći put je sve smješnije i providnije.

Nadam se je takav način djelovanja, inšallah, iza nas i da ulazimo u fazu kada naša politika sazrijeva.

Šta god oni pokušavali trebamo ostati mirni i pokazati prisebnost. Svakom političkom neistomišljeniku treba pružiti ruku i pokazati mu da se nema mržnje prema njemu zato što on ne misli kao ti ili ja. To će biti najbolji i najjači demant za ovakve pokušaje.

Nadam se da neće pokušati nešto krupnije, jer im ove "sitne" stvarčice više ne pale. Da nas Allah dž.š. sačuva šerra smutljivaca i zavidnika. Amin ja Rabbi.

Držimo se zajedno, prisebno, mirno i sve ćemo izdržati. Ne dozvolimo da nas bilo kakva situacija navede na to da uputimo nekom ružnu i pogrdnu riječ, jer bi to upravo bilo ono što im treba.

Recimo, svi su Bošnjaci braća, ma kojeg političkog ubjeđenja bili. Svako ima pravo na svoje političko opredjeljenje, itd.

Mislim, da nemaju šanse da izazovu nešto krupno jer je narod pročitao Rasima Ljajića i njegov način "demokratskog" funkcionisanja.

Hvala.

ertan_bezistan
05-23-2006, 00:19 AM
i na hadzetu su oni uvek bili manjina i tako ce i ostati pogotovo posle sramne koalicije sa SRS...

ertan_bezistan
05-23-2006, 20:16 PM
SDP i Rasim Ljajic nisu uspeli da sakriju zadovoljstvo zbog razdvajanja crne gore i cijepanja sandzaka i time jasno pokazao za sta se on godinama zalagao u skupstini srbije i pokazao da je jedini krivac za ne saradnju sa hagom cime je pomogao milu djukanovicu da se lakse odvoji od srbije...

ul_8mart_br?
05-24-2006, 11:53 AM
On bjese izas'o na TV, kaze, treba sad sto prije neka savezna ministarstva prikljucit republickoj vladi(naravno i ono za manjine :) ). Ralja se spakov'o i ceka pred kostunicina vrata.

ertan_bezistan
05-24-2006, 13:15 PM
Jos jedanput se funkcioneri SDP-a pokazuju u pravom svetlu,ovog puta direktor bolnice nadam se ne zadugo prodaje malu AJSU radi jeftinih politickih poena kod Ruzice Djindjic,po ko zna koji put su dokazali da su spremni na sve radi licnog interesa pa i da prodaju trinestomesecnu bebu nekom ko bi joj mozda dao ime aleksandra umesto ajsa ali njih za to nije briga,zalosno je to sto rade ne bili opstali na politickoj sceni ali im je jasno da tonu sve dublje i dublje i da su vec sad proslost na politickoj sceni u novom pazaru s cime se oni ne mire pa pokusavaju na sve nacine da spase titanik(SDP) ali svi dobro znamo sta se desilo sa titanikom to isto ce se desiti i njima...

ul_8mart_br?
05-25-2006, 11:21 AM
Juce Ljajica posjetila bjese neka ljepojka iz javnog servisa. On jos u kancelariji savezne vlade, prica Ralja o uspjesima svog ministarstva i pokazuje nake knjige sto su stampali. Kaze Ralja da je od drzave krsioca ljudskih prava napravio san snova, raj na zemlji, ponos i diku europe a sve vezano za ljudska prava. I opet ponovi da je red da se njegovo ministarstvo prikaci u republicku vladu. Ova put ne rece nista o "skandaloznoj" i "ilegalnoj" odluci te iste vlade o raspustanju pazarske skupstine. Ovo je vidan napredak i ja se nadam da ce prije krechenja savezne vlade Ljajic uspijeti da nadje novi poslovni prostor. Mada je Dinkic juce dao mogucnost da se to ministarstvo prikljuci nekom postojecem i da ce o tome pricati sa koalicionim partnerima. Nije valjda toliki maler da padne Velji u ruke.

Emir
05-25-2006, 12:40 PM
Takodje juce dosla delegacija sdp-a na TV jedinstvo i pocela da se brani jer su prvi cestitali odcepljenje CG-a.
Cak su i napali Listu za Sandzak da je ona pokusala da soli pamet Bosnjacima u CG-u sta oni treba da rade....
Mislim da bi pravi pogodak bio da oni promijene ime, a skracenica moze i da ostane.

ertan_bezistan
05-25-2006, 14:00 PM
To su im poslednji trzaji pred 25 jun kada ce doziveti totalni krah i u potpunosti nestati na politickoj sceni u novom pazaru ali dobro oni ce otici u bosnjacku(cigansku) mahalu tamo im je i mesto...

ertan_bezistan
05-27-2006, 00:45 AM
ministar za ljudska i manjinska prava je ponovo bio u neku bosnjacku tj. cigansku mahalu ali nisam uspeo videti u kom gradu,jedna mala devojcica ga je nazvala verovali ili ne DAJO,postavlja se pitanje sta je on u stvari,ali to nije sve on je sa nekim DJILASOM posetio sjenicu i pred desetak ljudi uglavnom sa sajkacama poklonio nekoj deci kompijuter i loptu ali i to nije od njega vec predsednika srbije....

Emir
05-27-2006, 01:13 AM
Jedan savjet bi ti uputio ovako javno, a nije samo tebi vec svima nama. Ne treba otvarati teme sa zbunjivim naslovima i pisati o necemu cega se ne secamo.
Halali ali eto... bolje ti da izmijenis naslov nego ja.

ibnIsmail
05-28-2006, 13:01 PM
ertan bezistan-Rasim Ljajic ponovo u ciganskoj mahali

kud ce krushka no pod krushku

ul_8mart_br?
05-29-2006, 09:53 AM
Mada je Dinkic juce dao mogucnost da se to ministarstvo prikljuci nekom postojecem i da ce o tome pricati sa koalicionim partnerima. Nije valjda toliki maler da padne Velji u ruke.

Vijest 1:
-----------------
Politička sudbina trećeg ministarstva sa niova državne zajednice za koje je Srbija zainteresovana, resora za ljudska i manjinska prava sa Rasimom Ljajićem na čelu, zasad je da bude podeljeno. Sektor ljudskih prava potpao bi pod Ministarstvo pravde, a manjinskih prava pod Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
-----------------

Izgleda da Ljajica jos dugo necemo zvati ministar. On se medjutim presaltovao i sad je svoju sudbinu vezao za DS, seta po Srbiji i osniva odbore SDP. Medjutim jednu "funkciju" vjerovatno ce zadrzat:
-----------------
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u subotu da Srbija do 7. juna mora da pokaže napredak u saradnji sa Haškim tribunalom. Ljajić je rekao da glavna tužiteljka Karla del Ponte 7. juna podnosi izveštaj Savetu bezbednosti UN i dodao da je za Srbiju izuzetno važno da taj izveštaj ne bude negativno intoniran.
"Učinićemo sve da njen izveštaj bude izbalansiran, što znači da ćemo nastaviti sa otvaranjem arhiva SCG. Proces je započeo 22. maja sa otvaranjem arhiva MUP, a biće nastavljen sa arhivama Vojske SCG, ali svakako sve to ne može da zameni našu glavnu obavezu a to je izručenje Ratka Mladića Tribunalu", rekao je Ljajić.
-----------------
Evo Rasim je pootvarao sve arhive i ucinio je sve da "izbalansira" izvjestaj. Samo jos ostaje da, kako on rece, "nasu" obavezu izvrsimo i dadnemo mladica. Da se on mozda ne zali ovo nama na drzavne organe koji nece da hapse zlocinca. :p

ul_8mart_br?
05-29-2006, 10:01 AM
MAda bi Ljajic trebao biti oprezan, jer specijalci iz super-ministarstva dinkica (G17- ili G16+ :D ) svaki tren mogu da mu upadnu u stan radi popisa inventara.

Birdum-Bardum
05-29-2006, 14:23 PM
Rasim Ljajić je u jednom intervjuu i najavio moguću izmjenu u nazivu stranke, odnosno izbacivanje riječi Sandžačka i zamjenjivanje iste nekom drugom. On je to najavio u okviru "izlaska iz regionalnih okvira" ove stranke.

Samo čeka da "obori Sulja" pa da onda zamijeni naziv stranke, jer ne smije prije, da ne ugrozi "moguće" obaranje Dr. Sulejmana Ugljanina.

Svojim radovanjem zbog odvajanja CG on pokazuje da mu uopšte nije na pameti šta će biti sa Sandžakom, već mu je stalo samo do toga šta će biti sa Dr. Sulejmanom Ugljaninom. Čak i ako bi i Bošnjaka nestalo on bi se radovao samo da bi mogao da kaže, e eto propade ideja Dr. Sulejmana Ugljanina.
Takvim gestovima on samo pokazuje svoju nutrinu kakva je i šta u sebi nosi. Onima kojima je išaret dovoljan i koji su slobodni od strasti, mržnje i ličnih hirova jasno znaju o kakvoj se tu osobini radi.

Nadam se da će politički život Rasima Ljajića u Sandžaku ubrzo propasti i da će umjesto njega na scenu stupiti neke nove, konstruktivnije opozicione snage.

Hvala.

ul_8mart_br?
05-30-2006, 09:06 AM
Pa tesko je da ce njegov politicki zivot propasti. Ako ode podrska odozdo, ostace ona odozgo i u svakom vremenu ce postojati uvijek neki srpski politicari koji ce ga upotrebljavati i sto je najvaznije on je svjestan toga. U medjuvremenu je pokupio naklonost establismenta i medija u Beogradu, dobro se pazari. Jednom sam ga gledao u jednoj emisiji javnog servisa, ugladio se Ralja i slozio tesku i ozbiljnu drzavnu facu, a kamera malo malo pa ga metne preko cijelog ekrana. Rasim onako ozbiljno sa blago podignutom glavom i spustenim ocima ostro mjeri svog sugovornika, i rjesava teske probleme drzave. On je covjek sa sva vremena.

Sandokan
05-30-2006, 10:19 AM
Nachi che mu ONI mjesto,nemojte se sekirat.
I opet che biti MINISTAR!!

ertan_bezistan
05-30-2006, 20:16 PM
selam,sad sam dosao iz beograda bio sam gost u publici u emisji u kojoj je ucestvovao bajro omeragic ali to ste videli nema potrebe da bilo sta ja kazem a sto se tice da ce rasim ljajic ponovo biti ministar NE VERUJEM, CISTO SUMNJAM...

Emir
06-02-2006, 21:43 PM
Veceras 02.06.2006 na vijestima RTV-a sam slusao saopstenje za javnost ogranka SDP-a koje se odrice njihovog lidera Rasima Ljajica. Nisam uspio da salsusam od pocetka pa ako je neko blize upoznat sa tim desavanjima neka nam pojasni situaciju.

ertan_bezistan
06-03-2006, 00:55 AM
Pa ja to nisam gledao ali predpostavljam da su ljudi shvatili ko je on u stvari,drago mi je da medju njima ima savesnih ljudi pa se nadam da ce isto uraditi i ogranak Novi Pazar,Tutin i ostali...

Sandokan
06-03-2006, 09:04 AM
Pa to su uradili i odbori u Novom Pazaru juche,a prije nekoliko u Sjenici!!

ertan_bezistan
06-05-2006, 21:15 PM
A danas je to uradio i odbor u tutinu,ja mislim da je ovo potpuno rasulo u SDP-u ali videcemo kako ce na ovo reagovati njihov lider ako bude imao imalo obraza a sumnjam dace ostavku jer ga ocigledno vise ne zele u stranci...

Emir
06-05-2006, 23:39 PM
Nisam znao za tutin. Vidjecemo kako ce se sve ovo odvit.

Emir
06-06-2006, 00:28 AM
Evo na regionalnoj televiziji je bilo saopstenje za javnost iz tutina... kao sto je ertan rekao

NEBOJŠA
06-17-2006, 23:09 PM
Losha Ti Je Ovo Fora Sandokane !!!

Birdum-Bardum
06-19-2006, 10:14 AM
Zašto loša? Jel ti to nešto gotiviš Mladića?

NEBOJŠA
06-19-2006, 17:56 PM
Zašto loša? Jel ti to nešto gotiviš Mladića?

Ništa posebno ZNA se koje Srpski general SAMO !!! jedan je Mihajlović a za ove me boli *****

ul_8mart_br?
06-19-2006, 20:02 PM
Ti polako trosis svoje kredite, ovdje se ne tolerise nikakvo velicanje fasista i onog sto su oni napravili. Nerazumljivo je sa kojom pobudom pises ovuda, ali bi svoju dosadu poslije srednje skole mogao razbijati na nekom drugom mjestu. Napisi u google pretrazzivacu: "raskaoblast forum" pa mozda nadjes tako neku prirodniju sredinu i neke cike koji su voljni da ti pomognu, posebno u pogledu tvog omiljenog filmskog zanra itd.

NEBOJŠA
06-19-2006, 23:41 PM
Ti polako trosis svoje kredite, ovdje se ne tolerise nikakvo velicanje fasista i onog sto su oni napravili. Nerazumljivo je sa kojom pobudom pises ovuda, ali bi svoju dosadu poslije srednje skole mogao razbijati na nekom drugom mjestu. Napisi u google pretrazzivacu: "raskaoblast forum" pa mozda nadjes tako neku prirodniju sredinu i neke cike koji su voljni da ti pomognu, posebno u pogledu tvog omiljenog filmskog zanra itd.

koji je tvoj omoljeni žanr ??? što se dosade tiče nije mi dosadno i ne moraš ti da brineš za to :D

Birdum-Bardum
06-20-2006, 07:51 AM
Ne treba se nervirati, jer je Nebojša sušta realnost koja je tu pored nas. On barem neke stvari otvoreno iznosi, pa stoga nije sklon prevari. Ne glumi da je nekakav demokrata, ko biva jednak je prema svim ljudima i ne mrzi druge nacije. Jasno govori da je on za četnike i gotovo.
Njegov problem je što on neće dalje da razmišlja. Vjeruje šta mu serviraju SPC, SANU i srpski književnici. On je njihov slijepi rob. Oni samo kažu, on klimne glavom i juriš. Žao mi je ljudi koji ne razmišljaju već tako to slijepo slijede nešto što i sami ne shvataju.

Hvala.

NEBOJŠA
06-20-2006, 14:41 PM
Ne treba se nervirati, jer je Nebojša sušta realnost koja je tu pored nas. On barem neke stvari otvoreno iznosi, pa stoga nije sklon prevari. Ne glumi da je nekakav demokrata, ko biva jednak je prema svim ljudima i ne mrzi druge nacije. Jasno govori da je on za četnike i gotovo.
Njegov problem je što on neće dalje da razmišlja. Vjeruje šta mu serviraju SPC, SANU i srpski književnici. On je njihov slijepi rob. Oni samo kažu, on klimne glavom i juriš. Žao mi je ljudi koji ne razmišljaju već tako to slijepo slijede nešto što i sami ne shvataju.

Hvala.

To ova vaša bratija u Iraku ide u juriše mi NE !!!

Ja NE mrtim nikoga jer u Hrišćanstvu i Pravoslavlju NEMA mržnje !!!

šta ti je ovo SANU ???

Hvala i tebi !!!

ul_8mart_br?
06-20-2006, 14:52 PM
Nebojsa, ma pusti se sanua i ostalih budalastina, bolje ti je da uzivas u svom filmskom zanru nego njih da gledas.

Birdum-Bardum
06-20-2006, 14:56 PM
Mislim da se suština ovog što spomenusmo i pokrenusmo može dotaći u temi Bošnjaci kroz historiju.

Izvoli Nebojša, smiri strasti, oslobodi se mržnje i dogme i kreni u razmišljanje. Počni da razmišljaš. Tragaj.

Hvala.

NEBOJŠA
06-20-2006, 22:32 PM
Pravoslavna dogma NEMA mrznje a cega nema toga se ne mogu osloboditi !!!

ul_8mart_br?
06-21-2006, 00:40 AM
Vidis Nebojsa, ipak treba da razmisljas. Nama bi svima bilo drago da si ti dobar hriscanin, da recimo ne gledas sotoninu kinematografiju. Pogledaj malo na sebe na svoje mjesto u svijetu, na svoju getoiziranu generaciju. Jedino mjesto dodira sa svijetom ti je kompjuter, upitaj se sta je tebi dalo ovo drustvo. Nemoj da od tebe prave potrosni materijal.

Birdum-Bardum
06-21-2006, 08:32 AM
Prije svega, prava vjera uopšte nije dogma, a ako je nešto već dogma onda to za cilj ima ovaj svijet prolazni i naravno je da će se tu i mržnja javljati. Stoga se treba osloboditi od bilo kakve vrste dogme i okrenuti se vjeri, okrenuti se budućem svijetu, pa će tako i mržnje nestati iz čovjeka, jer nema ovosvjetskih interesa i težnji, a sve što radi na ovom svijetu prolaznom radi zbog budućeg.

Izvorna vjera Isaova a.s. (Isusova) je 100% čista od bilo čega profanog i bilo kakve dogme i mržnje, to ja znam i čvrsto vjerujem. Pitanje je samo koliko mi slijedimo isparvno Isaa a.s. (Isusa)? Da li smo mi iskreni i pravi njegovi sljedbenici i da li se je riječ Isaova a.s. ispravno prenijela i razumjela do današnjih dana.

Nebojša, možeš li da zamisliš da može doći do zloupotrebe vjere? I šta misliš, kako bi to izgledalo? Recimo, šta misliš kako izgleda to kada se crkva koristi u svrhe ovog svijeta, a ne "Neba"?

Dakle, razmišljaj. Nemoj biti slijep. Traži istinu, nemoj da te neko prevari. A đavo nikad ne miruje, vazda svoje spletke i varke postavlja ljudima. A ti ne bi volio da budeš u službi đavola, zar ne?

Hvala.

Dzemo Braun
03-06-2009, 16:06 PM
Sporni Zakon o diskriminaciji koji je trebao da legalizuje prava Homoseksualaca u Srbiji kao i promjena pola. Reagovale su Vjerske zajednice a ona bijeda Rasim Ljajić skočio da brani Pedere, Transeksualce i ostale pripadnike Lutovog naroda.
Kamo sreće da se samo jednom odlučio braniti Bošnjake i Muslimane Sandžaka kao što brani Pedere.

Šta to smeta vjerskim zajednicama u Zakonu o diskriminaciji

Član 21.
* Diskriminacija na osnovu rodnog identiteta i seksualne orijentacije
Rodni identitet i seksualna orijentacija je privatna stvar i niko ne može biti pozvan da se javno izjasni o svom rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji.Svako ima pravo da izrazi svoj rodni identitet i seksualnu orijentaciju, a diskriminatorsko postupanje zbog izražavanja rodnog identiteta i seksualne orijentacije je zabranjeno.Sloboda izražavanja rodnog identiteta i seksualne orijentacije iz st. 1. i 2. ovog člana odnose se i na slučajeve transseksualnosti.

Član 18.
* Diskriminacija u oblasti verskih prava
Diskriminacija postoji ako se postupa protivno načelu slobodnog ispoljavanja vere ili uverenja, odnosno ako se licu ili grupi lica uskraćuje pravo na sticanje, održavanje, izražavanje i promenu vere ili uverenja, kao i pravo da privatno ili javno iznese svoja uverenja, u skladu sa zakonom.

The Bosniak
03-06-2009, 16:19 PM
Sporni Zakon o diskriminaciji koji je trebao da legalizuje prava Homoseksualaca u Srbiji kao i promjena pola. Reagovale su Vjerske zajednice a ona bijeda Rasim Ljajić skočio da brani Pedere, Transeksualce i ostale pripadnike Lutovog naroda.
Kamo sreće da se samo jednom odlučio braniti Bošnjake i Muslimane Sandžaka kao što brani Pedere.

A vidi mene ja se do prije neki dan čudio što Rasim Ljajić FARBA KOSU!

tranzicija
03-06-2009, 16:35 PM
Elvedin Sulejmanović iz Ureda za odnose sa medijima i javnošću Rijaseta Islamske zajednice Srbije kaže za Danas da je stav crkava i verskih zajednica da ne istupaju pojedinačno i ne daju komentare o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o zabrani diskriminacije. On dodaje da zakon u celini nije sporan, „ali sporni su pojedini članovi i predstavnici crkava i verskih zajednica će u zajedničkom nastupu to da objasne“.

S druge strane, Sead Šaćirović, portparol Islamske zajednice u Srbiji, objašnjava za Danas da pripadnici ove verske zajednice nisu učestvovali u Apelu, koji je upućen predsednici parlamenta.

- Nismo se oglasili, jer nam niko ništa nije rekao, niti tražio od nas. Nisam siguran kako bismo reagovali, jer ne znamo o čemu se zapravo radi - ukazuje Šaćirović.

Ni ovim Muamerovim ne smetaju homići. Čudo?

Halis
03-06-2009, 16:43 PM
Ni ovim Muamerovim ne smetaju homići. Čudo?

S druge strane, Sead Šaćirović, portparol Islamske zajednice u Srbiji, objašnjava za Danas da pripadnici ove verske zajednice nisu učestvovali u Apelu, koji je upućen predsednici parlamenta.

- Nismo se oglasili, jer nam niko ništa nije rekao, niti tražio od nas. Nisam siguran kako bismo reagovali, jer ne znamo o čemu se zapravo radi - ukazuje Šaćirović.

Mislim, jedni se zakleti zagovornici i branioci prava pedera, do duse oni su u Bg bilo bi "sramota" da nisu obavjesteni. Ovi ovdje "domaci" zacudo "nisu obavesteni". Kako se fino otkrivaju i pokazuju svoje poganluke. Ne bi me cudilo da na "gomili" safataju miroslava đ. i mooAmera z. i onda da ovaj se "kune" kako nije obavjesten da mu to "podmecu" ostaci bivseg rezima a ovaj da nezna o cemu se radi.

Koliko licemjerno, niko ih nije pitao i neznaju o cemu se radi a u nazivu njihove institucije se deklarisu da okupljaju vjersku zajednicu u ovoj drzavi.

Dzemo Braun
03-06-2009, 19:36 PM
http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-1990.jpg
:icon_heartbeat:GEJ JE O KEJ:icon_heartbeat: