View Full Version : Hudba kao web prezentacija
björn
10-06-2005, 10:21 AM
Nego nesto mi pade napamet.Posto cini mi se fingers zna dosta oko racunara sta mislis fingers dal' bi se mogla napraviti jedna kvalitetna prezentacija koja bi sluzila kao hudba.Znaci hudba ali na jedan moderan nacin sa 100% islamskim sadrzajem.Sta ti mislis kakve su mogucnosti?
fingersbroken
10-06-2005, 11:04 AM
Sigurno da moze. Al hudbu ne cini tehnika ispravnom, vec osnova iz koje potice. Tehnika iznosenja je sminkanje. Mozemo mi nekog odusevit prezentacijom, te on od tehnike prezentovanja nece ni skontat da u sustini nista nije ni receno. Pod broj jedan znaci treba vodit racuna o sadrzaju, tj treba imat znanje da bi se mogao odredit sadrzaj. A onda, ako to znanje nalaze, i ako se pokaze ko pozeljno tj ispravno, mozemo mi to i u prezentaciju pretvorit. Zasigurno nikakav problem. Ako ni zbog cega drugog, a ono zbog razbijanja one suhoparnosti i monotonije, i onog uniformnog govora kojim se svaki sluzbenik mesihata odlikuje.
No nije to resenje podvlacim. Cak i muftija potencira na retorici, a ja mislim da je to upravo jedna mahana: tehnika je propratna stvar a nikako osnovna.
björn
10-06-2005, 12:34 PM
Ja rekoh uz 100% islamski sadrzaj.Sa tim mislim da sadrzaj bude dobar.Dobar u smislu poucan.Sminkanje ili ne mislim da je uvjek pozeljno upakovati sadrzaj u lijepo pakovanje.Naravno to valjda i ne mora da se kaze sadrzaj mora biti kvalitetan.
Hašašin
10-07-2005, 04:00 AM
Ada dje Fingers zna o racunarima:)On ti ne bi znao napravit program osnovni u command com-u recimo za gasenje racunara.A inace za mesihat i muftiju je utuka,cuma sto bi rekli:)
fingersbroken
10-07-2005, 10:38 AM
Pa normalno da je ok u tom slucaju. No nazalost to nije kod nas slucaj, pa sminkaju nesto sto nije 100%.. tad je onda problem. Ono.. pitanje je sta je 100% i ko je od nas 100%, al da je makar da potice od ponizne i skrusene osobe, pa nek mi kaze sta god hoce, meni nece bit problem.. ni kako god hoce. Kazem meni nece bit problem, a zbog nekih bi mogli sredit i prezentaciju, nije ni to problem. Samo nek je iskreno i iz duse, i bez zelje za dokazivanjem, vec sa iskrenim nijetom... eh to.. nista vise.
Hashko.. dobro je de.. pritahiri malo ;)
Ma meni je vise puta padalo na pamet da odradim takav sajt, ali to je jedna ogromna odgovornost. Nije problem odradit tehnicki, vec je problem imati mnogo jak kadar koji je spreman da stalno pritekne u pomoc i da daje odgovore.
Posebno je vazno to sto ce na tom sajtu doci dosta ljudi koji tek hoce da udju u vjeru i odgovornost je na sajtu hoce li on sve shvatiti kako treba. Ne smije tu pisat svako.
Hašašin
10-08-2005, 03:24 AM
Pa imamo primjer dzemata dzamije dje je hafiz ovaj nas.Mislim da bese Berat,ako ne grijesim.Jedan moj poznanik je na sajtu okacio dosta hafizovih hudbi i predavanja.Stvarno je taj dzemat po meni i mnogima najbolje organizovan u Pazaru.Normalno nece svacije hudbe da se postavljaju na sajtu,vec samo one jake:).Eto zainteresovani mogu pogledat kako je to uradjeno pa nesto slicno pokusat odradit.
björn
10-08-2005, 20:51 PM
Imal link? Moja zamisao je bila da pored web prezentacije npr predavanje moze da se uradi u power pointu(mozda ima jaci program ovo rekoh onako) pa onda lijepo na zid se projektuje dodje ko bioskop.Ima mnogo tema.Sve govori o postojanju Allaha dz.s pa se predavanje moze vezati i za svemir,za prirodu, ima mnogo fascinantnih stvari koje se mogu prezentovati od jakih predavaca i time osveziti sadrzaj.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.