View Full Version : Nađen mrtav vojnik SCG
Vojska Srbije i Crne Gore saopštava da je u vojnom objektu Bagremar na stražarskom mestu zatečen mrtav vojnik Milan Matić iz Prve oklopne brigade. Matić je rođen 24. aprila 1984. u selu Zabrežje kod Obrenovca, a na odsluženju vojnog roka bio je od 2. juna ove godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je zatečen mrtav pri redovnoj smeni straže u sredu, 12. oktobra, oko 10.00.
Pitanje je koliko ce ovoga biti u vojsci, i kako posle toliko smrtnih slucajeva ova drzava ocekuje da neko ima poverenja u vojsku.
Pa zar je neko lud da ide u vojsku i ocekuje da ce ga neko ubiti?
Hašašin
10-14-2005, 04:29 AM
Ja sigurno necu da idem u vojsku.Eto ako bas bude nuzda mozda budem sluzio civilno.Bas me interesuje da li ce se u skorijoj buducnosti desiti neke vaznije promjene u vojsci scg?Ocekuje se smanjenje vojnog roka na 6 mjeseca,mada ni to mi opet nista ne znaci.
Ma vidis svakih nedelju dana po jedno samoubistvo. To je bre neka namestaljka da bi se izvrsila reforma vojske.
Birdum-Bardum
10-14-2005, 18:35 PM
Ma nemaju oni kud, moraju prekrojit Vojsku totalno ili je cak ukinuti i uvesti samo profesionalnu. Trenutni oblik vojske SCG je veoma skup i to je jedan veliki balast kojeg se sto prije treba osloboditi, ako hoce da im se ekonomija brze oporavi. Na kraju krajeva bas me briga sta ce oni sa svojom vojskom raditi, mogu se i objesit, samo nemoj mene da diraju. :)
14. oktobar 2005. | 08:49 -> 17:45 | Izvor: B92
Beograd -- Na poligonu kasarne u Pirotu jutros u 10.15 vojnik Darko S. Milovanović ubio se pucajući sebi u glavu.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=10&dd=14&nav_id=178424
Mislim da bi EU trebala vise da utice na Srbiju da hitno profesionalizuje vojsku kao sto su to uradile, ili se ubrzano spremaju da urade ostale zemlje na Balkanu.
galaksija
10-14-2005, 21:05 PM
Dva vojnika su prosle godine nadjeni ubijeni na misteriozan nacin u Kasarni Garde na Dedinju,pred nekim brlogom gdje su strazarili.Ubijeni su iz jednog razloga.Naravno,pukovnik...(zaboravila sam mu ime) je izjavio da je to bio incident izmedju njih dvojice...zamislite:jedan ubio ovog drugog,a onda ovaj "mrtav" ubio ovog drugog...crni humor.
No,istina je u tome da se pod Kasarnom Garde kriju podzemni tuneli u kojima je sakriven ratni zlocinac Mladic kojeg su mladi vojnici tu noc vidjeli a nisu smjeli vidjeti.
Ovu informaciju ZNAM DA JE TACNA ali ne bitno je KAKO ZNAM.Zelim samo da i VI ovo znate.
Toliko.
And_U_Price
10-14-2005, 22:30 PM
Znamo i mi za tu pricu, bilo je to dugo u medijima. Inace taj slucaj jos uvijek nije dopuio svoj konacni epilog, a vec stizu novi...i novi... nazalost
galaksija
10-14-2005, 22:53 PM
Znamo i mi za tu pricu, bilo je to dugo u medijima. Inace taj slucaj jos uvijek nije dopuio svoj konacni epilog, a vec stizu novi...i novi... nazalost
Znam da znate ali samo dio.Voljela bih da mogu da kazem jos,jer sam ja saznala odmah na pocetku od jedne osobe...nebitno....sta god da kazem zivot vojnika se ne moze vratiti :-(
Hašašin
10-15-2005, 04:23 AM
Ma prica se dosta toga za Mladica i sigurno je da se krije u Srbiji.Reforma vojske je uslov za ulazak u clanstvo za evropsku uniju!Posto su Hrvati vec usli u to clanstvo zajedno sa Turskom a SCG nije jos, onda vidimo da ima jos dosta do tih reformi,sem ako se tempo mnogo ne ubrza.
PutNick
10-15-2005, 17:09 PM
Moguce je i da vojnici bivaju ubijeni, bas iz razloga jer su bili "u pogresno vreme na pogresnom mestu", ali sigurno je da su i neka samoubistva slucajna. Puno je nestabilnih licnosti, koje su primljene u vojsku... selekcija vise nije rigorozna kao sto je nekada bila, jer kapaciteti vojske su prilicno nepopunjeni.
A za ovog milovanovica sam cit'o u Blicu da je zvao majku kuci, i govorio da ne moze da izdrzi vise, da mu je mnogo tesko u vojsci...
Nekad sam voleo da odem u vojsku :cool: ali posle svega .... samo se nadam da ce je vec jednom ukinuti, pre nego mi dodje poziv koji necu moci da odlozim. :eek:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.