PDA

View Full Version : Pametna zena

Luna
11-09-2005, 16:50 PM
Muz i zena odluce da odu na odmor na jezero poznato kao meka i raj za ribolovce.
Muz obo ava da u ribiciju izadje u cik zore a njegova zena obozava da u miru
cita knjige.

Jednog jutra se muz posle nekoliko sati ribolova vratio i odlucio da ce da malo
dremne a zena je tada resila da se sama izveze malo camcem na jezero premda se
na njemu sama bas i nije najbolje snalazila. Upali motor i izveze camac na jedno
usamljeno mesto, baci sidro, izvadi knjigu i nastavi da uziva u tisini i da cita
svoju knjigu.

Tuda naidje ribolovni inspektor u svom camcu, pristane uz zenin camac i kaze:

"Dobro jutro gospodjo. Sta to radite?"

"Citam knjigu" odgovori ona (i pomisli *zar to nije ocigledno?*)

"Nalazite se na delu jezera rezervisanom za sportski ribolov" obavesti je
inspektor.

"Zao mi je gospodine, ali ja ne pecam. Ja samo sedim u camcu i citam knjigu."

"Da, ali u camcu imate sav pribor potreban za pecanje i sto se mene tice mogli
bi sa pecanjem otpoceti svakog trenutka. Bicu primoran da vas povedem sa sobom
do stanice i da protiv vas podnesem prijavu" rece on.

"Ako vi to zaista i uradite onda znajte da cu i ja protiv vas podneti prijavu,
ali zbog silovanja" odgovori mu zena.

"Ali, pa ja vas nisam niti dotakao!?" rece inspektor.

"Da, ali vi za to imate sav potreban pribor i sto se mene tice mogli bi sa tim
otpoceti svakog trenutka ..."

"Dovidjenja gospodjo i uzivajte u ovom lepom danu ..."

NARAVOUCENIJE:

Ne ulazi u raspravu sa zenom koja cita. Vrlo je verovatno da ona ume i da misli.

Emir
11-09-2005, 17:24 PM
Hahahahhaa hahahhaha hahahhaha hahhahahahahhhahahahahah
Ima sanse ali je verovatnoca izuzetno mala :)

Maryam
11-10-2005, 12:32 PM
eh ovih prica o zenam "mudricama" ima koliko hoces.

Ma Allah im je dao jezik da njime vladaju, ali i kao iskusenje!!!

Znaju svi onu staru sa zenom i tanomonim! Kako ga je u bocu zatvorila u roku od 5 minuta a efendiji trebalo 40 godina.

Eto ja sam zena, a opet koliko sam ponosna na tu zensku osobinu, toliko mi i smeta. Jer nekad zna da se pretjera u tome!!!

Sellam,

Birdum-Bardum
11-10-2005, 12:37 PM
Ljubav je da zene brane muskarce, a muskarci da brane zene. Zar ne?
Time pokazuju da su slobodni od egoizma. :)

Hvala.

Hašašin
11-11-2005, 04:14 AM
Sve je ovo veoma malo vjerovatno da moze da se desi.Prakticno nemoguce.E samo mi jedno nije jasno.Kad mu je rekla ono "Sto se mene tice mogli bi sa tim otpoceti svakog trenutka" jel ga ona to krisom pozvala ili sta?? :D

Luna
11-11-2005, 10:52 AM
Ljubav je da zene brane muskarce, a muskarci da brane zene. Zar ne?
Time pokazuju da su slobodni od egoizma. :)

Hvala.

Davno ovako nesto pametno nisam cula - respect!!!

Kratko, ali jako fino receno... ! Topim se!

http://www.oshoketan.de/images/ersteLetzte%20Liebe%20Kopie.jpg

Maryam
11-11-2005, 11:25 AM
Jel to ja Birdume stadoh u odbranu muskog roda???

Sellam,

Emir
11-13-2005, 14:58 PM
Hehehe, ma time Luna hoce da opravda njeno citanje knjiga, ali jos uvijek nista pametno nismo culi

Hašašin
11-14-2005, 04:10 AM
Stvarno ponekom je bolje da ne cita knjige uopste.E kad bi se pamet sticala iz knjiga..

Luna
11-14-2005, 09:06 AM
Hehehe, ma time Luna hoce da opravda njeno citanje knjiga, ali jos uvijek nista pametno nismo culi

... pripazi ti sta govoris "demek-postenko".... :rolleyes:

Emir
11-14-2005, 12:01 PM
ne razumijem to demek, no hajd... mozda to neki strani izraz iz knjige :)

Luna
11-14-2005, 13:13 PM
Ene Pazarac da nesto nezna?!? :cool: :rolleyes:

Hašašin
11-15-2005, 03:22 AM
Ne boj se luno,naci ce se i za tebe jedan Pazarac.Znam da to ocajno zelis ali moras da se puno izmijenis.Ne smijes svasta da pises sto ti padne na pamet i neke nebuloze.To sto ti pises nema ni na marsu.

Birdum-Bardum
11-15-2005, 12:06 PM
Ako neko ne umije da odgovori kako treba i nije u stanju da osaburi necije misljenje, onda nemoj ni da se javlja, moj je prijedlog. Ne svidja mi se par postova koje su ispisali Veliki Strumpf i Hasasin. Ovim ne zelim reci da sam na necijoj strani, vec samo kazem da mi se ne svidja. Mnogo toga, sto nije dobro, "viri" iz njih.

Nemojte tako tjerati inat jedni drugima, jer to je djecija osobina.

Maryam,
u ovom vremenu sukoba, nepostivanja, nerazumijevanja, itd. tvoje pisanje je zaista lijepo i moze se shvatiti kao odbrana muskog roda, tj. to je za mene iskren i ponizan stav zenski koji svjedoci zenama koje bezrazlozno i neutemeljeno napadaju muske, a ne vide svoje mahane.
Dakle, savko onaj ko je spreman da sebe zrtvuje za drugog je onaj koji zna voljeti. Taj stoji na odbrani ne samo muskog ili zenskog roda, vec taj brani citav ljudski rod.
Brani istinu. Jer ljubav je Istina. Ljubav je i povod stvaranja ovog svijeta. Ljubav je ono sto ovaj svijet i odrzava. Da nije ljubavi ni ovog svijeta ne bi bilo.
Sto je manje ljubavi u ovom svijetu, to je ovaj svijet blizi propasti.

Ako pogledate jednu nisku bisera na necijem vratu vidjet cete bisere i svi ce se diviti toj bisernoj ogrlici, a niko nece primjetiti konac koji te bisere drzi na okupu i oko vrata. Da nije konca, ni ogrlice ne bi bilo, ne bi ni biseri bili poredani u tako lijepu i skladnu ogrlicu. E tako je i sa ljubavlju.

Medjutim, ljudi se zagledaju u bisere, pa onda ne vide, cak i ne vjeruju, da ima konac koji to sve drzi, jer nemaju vid kojim ce konac vidjeti. Smeta im ego njihov. Ko se oslobodi svojeg ega, taj ce vidjeti konac u ogrlici, nece ga zaslijepeti sjajni biseri.

Eto nadam se sam bio precizniji ovog puta. Halali. :)

Hvala.

galaksija
11-15-2005, 12:25 PM
Ne boj se luno,naci ce se i za tebe jedan Pazarac.Znam da to ocajno zelis ali moras da se puno izmijenis.Ne smijes svasta da pises sto ti padne na pamet i neke nebuloze.To sto ti pises nema ni na marsu.
Meni ne samo da se nece naci Pazarac :D mene nece htjeti ni vanzemaljac,sta sve pisem :D

Emir
11-15-2005, 13:06 PM
BB - ja se malo salim sa lunom, jer je znam od ranije
a svega ima :) inshallah kad uradim www.islamskibrak.com bice mjesta i za udavanje... (Bice dosta Pazaraca)

Aznaida
11-15-2005, 15:45 PM
Dakle, savko onaj ko je spreman da sebe zrtvuje za drugog je onaj koji zna voljeti. Taj stoji na odbrani ne samo muskog ili zenskog roda, vec taj brani citav ljudski rod.
Brani istinu. Jer ljubav je Istina. Ljubav je i povod stvaranja ovog svijeta. Ljubav je ono sto ovaj svijet i odrzava. Da nije ljubavi ni ovog svijeta ne bi bilo.
Sto je manje ljubavi u ovom svijetu, to je ovaj svijet blizi propasti.

Ovo je zaista prelepo i precizno receno.
U sustini, ja mislim da svi mi ovo znamo, samo zaboravljamo u mnogim trenucima i zaslepljeni nekim ovozemaljskim stvarima. Vecita polarizacija muskog i zenskog roda ustvari ima jedinstven koren i umesto tema tipa 'Zene ovo, zene ono...' ili 'Ko je jaci, bolji, pametniji itd...' bolje bi bilo da govorimo o onome sto je zajednicko za muskarce i zene, za ono sto nas povezuje, da govorimo o onome u cemu mozemo da dodjemo do nekih novih ideja...naravno da razlike postoje, i to velike, ali one ne treba da budu razlog stvaranja jaza izmedju muskaraca i zena, vec treba da podstaknu na razmisljanje kako te razlike uskladiti, prevazici i uklopiti.

Luna
11-17-2005, 09:32 AM

Ne brini se Hasasin, Luni Pazarac preko praga nikad preci nece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nije mi merak sebe samu da otjeram u sto vragova sa takom udajom...

Emir
11-17-2005, 09:36 AM
Neka sad Luno, batali tu igru rijeci. Normano da ti Pazarac prag nece prec, jer ces ti prec njegov, ili te mozda prenese preko praga :)
Ako budes te srece.

Luna
11-17-2005, 09:43 AM
... hahahahahahahaha....

Mali primer:
Ja dodjem dole za Pazar, izaberem sebi jednog Pazarca, mislis da bi on meni reko:

"Necu ja za Austriju, nego da ostanemo ovdje u Pazar..." ---> ?????????????? :eek:

Jesssssssssssssssssssssss :rolleyes: noooooooooooooo... nego sta...

Maryam
11-17-2005, 13:09 PM
Savjetovala bih clanovima da kad vide da je neko osjetljive prirode, ne moraju bas soli na ranu dosipati. Nekad je bolje ostati po strani.

Evo ako je luna osjetljiva na te stvari Udaja-Pazarac-obicaji. Zasto toliko agresivno idete na nju. Vi budete elokventni pa primjerima pokazite kako je pazarac dobar suprug. A uostalom sve mi se cini da se vama Luna kao snaha dopada cim tolike ponude stizu njoj.

Ja ovdje ne podrzavam ni Lunu i njen takav otpor koji je bez osnova. Dajte drzite se teme.

Toliko od mene

Sellam,

Birdum-Bardum
11-17-2005, 13:17 PM
Slazem se sa Maryam. Ja sam pokusao nekoliko puta skrenuti paznju na to. Nemoj te jedni drugima skakati u grlo, pliiz.

Hvala.

fahrudin
11-17-2005, 22:09 PM
BB - ja se malo salim sa lunom, jer je znam od ranije
a svega ima :) inshallah kad uradim www.islamskibrak.com bice mjesta i za udavanje... (Bice dosta Pazaraca)

s nestrpljenjem cekamo na svecano otvaranje, samo neka je prije moje zenidbe da se posle nepopismanim sto sam se zaleteo :D

(dako bude i koja pazarka?)

Maryam
11-18-2005, 11:01 AM
Profitabilna ta stranica Veliki Strumpfe.

Ako budes naplacivao uslugu ima da se obogatis na Plavo-Gusinjskoj regiji. Tamo se ljudi iz inostranstva iskljucivo zene i udaju iz svog mjesta. I vrlo cesto je to udaja preko slike. Tako je ranije bilo

Sad vec preko video zapisa i sl.

Pa fino nek se ljudi prijave, stave sliku podatke. Ko su ciji su, ko im je babo a ko majka, ko dedo. Sve se to tamo gleda

Godine, i sl

Pa da vidis kad stanu brakovi da se sklapaju...

Sellam,

ul_8mart_br?
11-18-2005, 13:36 PM
Luno, bogami te niko u Osterajhu nece voljet koliko bi neki pazarac.. A bolje ti je jedan topao i iskren zagrljaj, nego sve da je zlato samo oko tebe..

Hašašin
11-19-2005, 04:22 AM
Evo Luno ja bi ti prvi reko da necu u Austriju, vec bi ti morala ovdje da ostanes!Pa ti sad razmisli o tome.Ja sam Luni lijepo rekao sta treba da uradi da bi mogla da prodje kod nekog Pazarca i nista vise.A evidentno je da ima veliku zelju da se uda za Pazarca u cemu je ja i podrzavam.Nema tu nikakve mrznje ili zavisti ili neceg loseg.Neko izgleda ovdje ne moze da razgranici ono glavno tj. ljubav od nekih drugih niskih namjera.Kako da sirimo ljubav kad svugdje vidimo mrznju,zavist,pokvarenost itd?Ne moze to tako.Ko vidi oko sebe samo mrznju neka zna da i on nije u stanju da voli.To je ono sto nas sprecava da ne vidimo oglicu od bisera.Moramo mi prvi voljet pa ce onda i drugi voljeti nas svugdje cemo vidjeti ljubav.To mora tako i to je istina.

Birdum-Bardum
11-20-2005, 00:39 AM
Pa eto ti kreni na tome da radis i bice dobro, insallah. I cuvaj se teoretisanja na nemjestu, jer je to zabluda. Da bi neke stvari mogle stojati, tj. bile tacne sustinski onda je obavezno ispostovati red koji je uspostavljen na svim nivoima. Sve drugo je nered. Drugim rijecima ono sto djeluje 100% kao original, a laznjak je se zove Istidradz. Sve je isto kao i Hakikat, samo sto je izvoriste sejtansko, tj. radi se o zabludi.

Dakle, udrimo na sebe, a ne pravdajmo sebe, jer smo sami sebi najveca prepreka na putu ka Istini.
Pardon.

Hvala. :)

Luna
11-22-2005, 20:42 PM
... slatko sam se nasmjesila citajuci neke komentare...

... ma svi ste vi na neki nacin u pravu, svako za sebe... :p

... tako i ja, Pazarac zagoreli ne dolazi u obzir!!!

ul_8mart_br?
11-23-2005, 11:53 AM
Ada nemo moja Luno, ionako u Pazaru od djevojaka ne moze da se prodje. Bogomi ti niko ni ne misli u Bec za snahu dolazit. No ja znam ljudi sto zive na strani i imaju shceri, pa svi dodju ilja da je u Pazar udaju, nema se kud ili za nasheg ili za kaura...

pink
11-24-2005, 10:31 AM
Pa dobro Luno, neka si ti nama masAllah ovako lijepa i pametna pa se udaj za koga ti hoces. Niko te zorom udavat ne moze. Koji ti sudjen bude toga ces uzet. Dzaba i Bec, dzaba i Pazar, dzaba paipri dzaba fabrike teksasa, dzaba baustelle - samo sudbina.

I neka si ti nama srecna i zadovoljna.

Maryam
11-24-2005, 12:55 PM
Insallah,

Svi da se fino udomite!!

refresh_image
10-23-2007, 18:58 PM
http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php?id=342&polje=interview
Najbolji primjer jedne pametne "zene":D

sin vakta
09-20-2010, 16:15 PM
... hahahahahahahaha....

Mali primer:
Ja dodjem dole za Pazar, izaberem sebi jednog Pazarca, mislis da bi on meni reko:

"Necu ja za Austriju, nego da ostanemo ovdje u Pazar..." ---> ?????????????? :eek:

Jesssssssssssssssssssssss :rolleyes: noooooooooooooo... nego sta...

E pa jes ti si sad boginja samo zato sto zivis u bec,mislis da mozes birati pazarce na racun tvog imetka?e ovo tek nebih bila ljubav vec ovi biseri oko vrata o kojim govori bb:)