PDA

View Full Version : Regionalno Pozoriste

Reef
09-14-2005, 15:15 PM
Regionalno Pozoriste u Novom Pazaru, otvoreno je pre 7 godina. U prvih par godina postojanja, grupu ljudi koji su radili u pozoristu cinili su nekvalifikovani ljudi, koji su samo voleli Daske. Na vrh ove institucije stala je Lilijana Ivanovic, koja je cvrsto zadrzala poziciju direktora punih 7. godina .
Na samom pocetku rada, ova grupa ljudi je ipak zelela da se u gradu na obalama Josanice i Raske napravi nesto profesionalnije, tako da je nakon par godina totalno amaterskog rada, dobijeno zeleno svetlo za otvaranje "Regionalnog pozorista", koje konacno dobija status profesinalnog.
Za ovoliko godina postojanja, publika nije mogla bas mnogo da vidi. Ukupno broj premijera je manji od 10 , sto nije bas rezultat koji bi se mogao nazvati Velikim uspehom.
S obzirom da je prosle godine , u nasem gradu, otvorena katedra za osposobljavanje i stvaranje "MLADIH GLUMACA" , stvar konacno moze da zamirise na dobro.
Uz nadamo se , razumevanje ljudi koji imaju moci, ( i nadamo se razumevanja), i u Pazaru ce se od ove sezone moci da gledaju "Veliki" komadi ....

Pozoriste je ipak sam vrh Kulturne piramide jednog grada i regije, zato , otvorimo se prema ovome, dajmo podrsku, i budimo na kraju ponosni na ...

Aznaida
09-16-2005, 13:27 PM
Sve je to lijepo, a kad cemo mi da gledamo 'Shekspira'? :)

Reef
09-16-2005, 13:38 PM
Shekspira ... kazu stariji glumci da je Shekspira najbolje raditi posle 30-te :) mozda cak i kasnije :) tako da videcemo :) :D Shalim se naravno , pomalo ... Nadamo se da ce i Shekspir doci na repertoar ... a ti samam znash koliko je Shakespeare " VELIK I TEZAK "

Aznaida
09-16-2005, 13:48 PM
Naravno da znam :) Nije lako spoznati njegova dela onako kako treba, uvideti dubinu i znacajne tacke...
Samo, za vas bi to trebalo da bude izazov, zar ne? Da jednog velikog Shekspira 'odradite' kako treba i impresionirate publiku i kritiku :)

Reef
09-16-2005, 13:58 PM
Naravno da znam :) Nije lako spoznati njegova dela onako kako treba, uvideti dubinu i znacajne tacke...
Samo, za vas bi to trebalo da bude izazov, zar ne? Da jednog velikog Shekspira 'odradite' kako treba i impresionirate publiku i kritiku :)

Naravno da Da ! Ali za Shakespearea ipak treba mnogo , ok , naravno da je to vrh onoga sto se moze odraditi na sceni ... ali, iapk je realno sacekati malo, stasati za Otela,Hamleta,Romea,Lira ... bit ce, nadamo se ... valjda cemo biti u prilici da na neki nacin dodjemo do nivoa ... a ja cekam da otvoris temu na knjizevnost :)

Sandokan
09-21-2006, 23:37 PM
Ponovo radi pozorishte!
Direktor Aida kozhar; 21.09.2006. Omer i Merima!
------------------------------------------------------
Poslije veoma uspjeshne predstave u PREPUNOM Domu Kulture gledaocima se obratila g-djica Aida Kozhar Direktor Reg.Pozorishta.
Vidno uzbudjena je odala priznanje gradu,publici i mladim glumcima koji su sve prisutne ODUSHEVILI!!
Lemi i ReeF najbolji!
Nastavite i dalje OVAKO!

Sandokan
06-02-2008, 15:15 PM
Sinoch prvi (i nash ReeF)diplomci imali zavrshni ispit.
Predstava "Chelava pevachica" je odushevila prepunu salu novopazarskog Doma kulture.
Ja sam lichno bio odushevljen i predstavom a i glumom nashih diplomaca.
Prof.Enver Petrovci je na kraju dobio ogroman aplauz kao jedan od najzasluzhnijih za ove nashe prve pozorishne kadrove.
Svaka chast svima i pozhelimo im uspjeshnu karijeru.
ReeF-u spec. SELAM !

Emir
06-02-2008, 15:35 PM
Nisam gledao predstavu, ali od njih se moze ocekivati samo najbolje. Prikljucujem se cestitkama Reef-u i cijeloj ekipi.

Shmexxx
08-11-2008, 03:40 AM
Jel zna neko ko su glavni glumci u regionalnom pozoristu??
Stvarno mi je vazno!:icon_rolleyes: