View Full Version : Mirsad Turkcan
Mirso se vec dokazao kao najveci sportista Pazara i Sandzaka ... Mnogo puta je osim predstavljanja nas u najboljem svetlu, bio tu i kad je trebalo finansijski da se potpomognu odredjene kulturne,sportske,omladinske manifestacije ...
Veliki covek pre svega .
www.mturkcan.com
Sandokan
09-18-2005, 07:10 AM
Sa njim smo bili u Sofiji,Vrshcu a danas INSEALLAH i u Podgorici!
Hade Turkiye!
Andol
09-18-2005, 09:12 AM
Mirsad Turkjan (Tursko srce) - covjek koji zivi 200 na sat.
Turcin a nas. Sta vise reci. ;)
Sandokan
09-19-2005, 10:15 AM
Bili smo sinoch uz Mirsada u Podgorici.
Izashao chovjek ispred hale ,dochekao nas,HVALA MU!!
Turkiye izgubila 13. razlike,izgleda taktichki jer je cijelo drugo poluvrijeme
igrala DRUGA POSTAvA!!??
Sada idu na Njemce!!
Biche nekih slichica,a REEF?
Deddha
09-19-2005, 11:57 AM
Kazhu neki koji su bili da je bilo "sude mi" pa chak i "vukovar" pjevano od hrvatskih domoljuba u podgorici :rolleyes:
Sandokan
09-19-2005, 21:33 PM
Prvo bilo samo Hrvatska ,Hrvatska, pa se kasnije djeca okurazhila.
policija mirna!!??
Ja se nadam do hoce , samo da ih pokusamo da sredimo bar malo ...
Dzeno
09-14-2006, 02:39 AM
Cini mi se da je on prije nekoliko godina,vracen iz jednog beogradskog kosarkaskog kluba,fol nije ispunjavao njihove uslove.Tad je bio Jahovic.Kasnije odlazi u T U R S K U gdje dobija priliku da pokaze bagri da je igracina.I posto je uzeo T U R S KO drzavljanstvo,zakon je takav da se mora mijenjati prezime u T U R S KO .I eto sad je TU R K C A N .A u beogradu((srbija)europa) nije mogo da igra samo zato sto je SANDZAKLIJA BOSNJAK
I bas mi je zao ovih debila sto igraju ovdje za sitne pare.He,he.Kod njih kada je neko dobar sportista oni ga odma ubiju.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Birdum-Bardum
09-14-2006, 10:56 AM
Zamolio bih te Dženo da ne koristiš ruzne izraze u spominjanju bilo koga, jer je to u suprotnosti sa načelima ovog Foruma, a i nije kulturno. Nadam se da ovaj moj savjet nećeš shvatiti pogrešno. Ovdje se trudimo da izgradimo jednu finu i kulturnu atmosferu, pa se zato trudimo da izbacimo sve što je negativno.
Hvala.
ul_8mart_br?
09-14-2006, 14:06 PM
Ma naravno da nece biti nesporazuma sa Dzenom, bas mi je drago da imamo jednog Prijepoljca na forumu.
Ja bih se samo zaustavio malo na konstataciju; "nije uspio zato sto je Sandzaklija-Bosnjak". Ja sam u principu protiv ovakvih ocjena jer u ovom vidim jednu vrstu maskiranja neuspjeha iza "garibanluka". Covjek koji vrijedi sigurno ce uspijeti, prije ili kasnije kao sto je slucaj bio i sa Mirsadom. Put do uspjeha ponekad zna bit trnovit i trazi vjeru i strpljenje. Ako ce neko na prvu prepreku u obliku neke nacionalisticke provokacije pasti u depresiju, ostaviti sve do vraga i opravdati se da mu drugi nedaju uspijeti zato sto je on razlicit; izvini ali ja to ne prihvatam. Radeci jos vise, uspjehom ces dokazati hem svoju vrijednost hem mizeriju onih koji se koriste tim rabotama.
Imajuci u vidu dinamiku naseg naroda, vrlo mladu strukturu populacije, ja ocekujem sve vise Bosnjaka u javnom, kulturnom i sportskom zivotu u Srbiji i sire.
Dzeno
09-14-2006, 22:27 PM
Bas mi je drago da je neko reagovao.Ova vasa rekcija na moj post je dokaz koliko su bosnjaci veliki ljudi koji ne gledaju boju koze,naciju,vjersko,stranacko opredjeljenje.Vec gledaju ko je covjek a ko necovjek.To mi se mnogo svidja i to je definitivno nasa Bosnjacka realnost.Nas cuveni muslimanski merhamet.I svaka cast ovdje na ovom site-u je izgradjena kluturna atmosfera,sve dok nije dosao tamo neki Dzeno.Mozda se vi stidite moga komentara zbog drugih nacija koji su clanovi ovoga foruma,iako oni ponekad u svojim postovima provociraju,to je nista na spram onog sta je Dzeno napisao,al ja sve sto kazem,napisem ili uradim cvrsto stojim iza toga.Moramo mi Bosnjaci biti i cvrsci,a ne za svaku joj suti nemoj to pricati cuce tamo neki ........Ili zovi ujak a nemoj dajo,to dajo je staromodno.Dosta naseg naroda ima kopleks nize vrijednoti.Dosta mi je toga.
Znam ja da je ovo od vas bio samo drag savjet,al ne mojte i vi mene pogresno shvatiti.
A sto se tice Mirsada on nije uspio u Turskoj sto je Sandzaklija-Bosnjak vec je uspio ko dobar sportista.A u BEOGRADU NIJE MOGAO DA USPIJE SAMO ZATO STO JE sandzaklija-bosnjak.E ovo sam ja rekao.
ul_8mart_br kaze sledece
Imajuci u vidu dinamiku naseg naroda, vrlo mladu strukturu populacije, ja ocekujem sve vise Bosnjaka u javnom, kulturnom i sportskom zivotu u Srbiji i sire.
Ti dragi brate se nadas i prizeljkujes su zivot sa njima,al nek ti je jasno da oni tebe i mene nece forever.
Bas bih volio da dodjete u Prijepolje,Priboj,Pljevlja kakav je procenat bosnajka KOJI RADI u javnim institucijama.Uglavnom Bosnajci sa fakultetom rade kod nekog privatnika ali ne u svojoj struci,Ili rade kod svoga baba,a sta je sa nama sto nemamo baba.Sta je stim????Imas li odgovor????nemas??? Ne kazem da ne treba srbi da zive ne,ne,ne,en ja sam protiv toga.Ja vec sedam godina cekam zaposlenje i gdje god sam pokucao .....................nista moje ime sve govori.A zamisli konkurisem u U jednoj lijepoj zemlji preko okeana i dobijem posao ne pitajuci me za ime.Uskoro idem iz ove zemlje koja je korpa.
Poslije ovog posta mozete mi zabraniti posjetu ovom forumu.To meni nece biti na stetu jedino vama.Ko zna mozda cu vam za par godina biti sponzor.
ul_8mart_br?
09-14-2006, 23:39 PM
O kakvoj zabrani pricas to brate Dzeno. Nisi valjda shvatio nase komentare licno. Iz svog zivotnog iskustva, shvatio sam da se u diskusiji mnogo bolji utisak ostavlja mirnim, umjerenim i razgovjetnim govorom; sto manje emocija sto vise razuma, pa i tvoj sugovornik koji ne popusta tokom diskusije, ipak ce se kasnije vratit i sam sa sobom razmislit o argumentima koje mu pruzas.
Ja ne poricem da su uslovi zivota u Prijepolju, Priboju i Pljevlji tezi nego recimo u NP, medjutim ono sto hocu da ti sugerisem jeste da ne mozemo stati zbog teskoca koje stoje ispred nas i reci "ma ne ide, nema sanse". Onda ova diskusija treba prestati onog trenutka kad si rekao; oni nece tebe i mene, nemamo sta da trazimo. E mi to Dzeno necemo tako, nas je cilj da situaciju okrenemo u drugi smjer, odnosno da trazimo svoje pravo. Budi uvjeren da nisi sam, ima na desetine hiljada mladih ljudi u istoj situaciji u kojoj se ti nalazis. Nemoj dakle da ocekujes od mene da sirim pesimizam.
Meni je drago sto kazes da si nasao posao u inostranstvu, i to je jedno od rjesenja. To ne znaci da ne mozes biti od koristi svom narodu, uvijek ima modaliteta za to, samo treba da sacuvas svoje rodoljublje i vjeru.
Isto bih ti savjetovao da u Kur'anu proucis suru Jusuf, u njoj ima dosta ibretluka za ljude koji se nalaze u teskocama.
Halali ako sam nesto pogresno rekao.
Birdum-Bardum
09-15-2006, 07:21 AM
Dženo, meni je sasvim jasno kakva je situaciju u Prijepolju, Pljevljima, Novoj Varoši, Priboju, itd. Imam i prijatelja u tim gradovima, ali Bošnjak (musliman) treba da je jak veoma i stabilan i da u svim napadima hrabro se brani a pri tom ostaje na jednom ljudskom nivou i nikada ne zaboravlja kodekse svoje vjere i kultur. Upravo je to snaga koja pobjeđuje. Mi se ovdje trudimo da ne damo da nas iko pravi budalama ili da nam soli pamet. Mi znamo ko smo i znamo šta smo, ali ako sad neko dođe pa nab baci prašinu u oči nećemo skakati i vriskati. Znam da oni imaju takvu poziciju u tim sandžačkim gradovima, ali to se ne može promijeniti preko noći.
Bitno je da mi jačamo, korak po korak. Da se podučavamo institucionalnom načinu funkcionisanja. Samo lagano, doći će nekada, inšallah, vrijeme kada se može desit da u tim gradovima neki od Bošnjaka iz svijeta, koji je rođen u tim gradovima otvori neku proizvodnju, fabriku, itd. pa će kod njega moći da se zaposle naši ljudi. Najvažnije je ne gubiti svijest kako to brat, 8mart, reče.
Nemoj shvatati ništa lično kada kažem da ovdje na ovom Forumu postoje pravila kojih trudimo pridržavati i trudimo se da važe podjednako za sve.
Nadam se da ćeš razumjeti naša obraćanja tebi. Ti si naš brat Bošnjak i ne brini se da ćemo mi potpasti pod nekadašnju bolest kompleksa niže vrijednosti. Ne! Mi smo slobodni od toga. I upravo dokazujemo to time što na napade ostajemo smireni i odgovaramo na te napade na najbolji mogući način.
Smirenost je nešto što ima veliku cijenu. Smirenošću i sabranošću nikada nećeš povući ishitren potez i biti lahka meta za neprijatelja koji vreba.
Dakle, samo lagano i smireno. Sve što ti se dešava shvati kao iskušenje od Allaha Uzvišenog i za rješavanje i prolazak kroz ta iskušenja zamoli se i osloni se na Njega Uzvišenog i On će ti pružiti smirenost u svim teškim situacijama i na taj način ti olakšati pronalazak izlaza iz problema.
Ima jedna ilahija koja kaže: "Rahat u zindanu, čudno zar nije." E takvi su vjernici.
Naravno da nećeš dobiti nikakvu zabranu na pisanje na ovom Forumu, već je to bila mala sugestija da mi ovdje na Forumu ne koristimo i trudimo se da ne koristimo govor mržnje, ružne riječi, itd.
Hvala.
Dzeno
09-15-2006, 19:36 PM
Selam alejkum brate.Evo ponovo kroz tvoj post se dokazuje Bosnjacka tolerancija,sto mi je veoma drago.Ne bih da me na ovom forumu znaju kao nekog ko mrzi druge ljude ne ,to nisam ja.Nego vec sam samo htio da kazem par rijeci o realnosti koja prati sve nase mlade ljude u Srbiji.Helenejse da vas vise ne davim ovim.Jos jednom svaka cast za vas sabur.
Helleneyse
09-15-2006, 20:40 PM
Mirso je hasul dijete, nema tu sta.
ul_8mart_br?
01-05-2008, 10:39 AM
Novopazarac Mirsad Jahovic (Turkcan) je postao prvi igrac koji je u ULEB evropskoj basket ligi dosjegao ukupno 1000 skokova od 2000 godine od kako se ovo takmicenje organizira. On je u dresovima timova Fenerbahce, Ulker, CSKA i Siena za 6 godina u 94 meca postigao 1007 skok. Mirsad takodje drzi rekord po broju skokoova na jednoj utakmici, 23; mech CSKA-Buducnost u Moskvi 10.Januara 2002. On je takodje po broju skokova po mechu sa 10,6 najuspjesniji igrac u Evropi svih vremena.
Zelimo nastavak uspjeha.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.