View Full Version : Oslobodjen NASER ORIC !! - pravda zadovoljena
sancak
07-01-2006, 00:14 AM
Hvala Allahu dragom konacno je ova presuda Naseru Oricu i presuda Seferu Halilovicu dokazala neke stvari i na javnoj sceni Evrope i svijeta...
Naser Oric osudjen na dvije godine.. S tim da je sudjeno trajalo 3 godine on je pusten a ove dvije godine ce biti jos smanjene jer ce se uloziti i zalba na to!
ul_8mart_br?
07-01-2006, 01:28 AM
Naser Oric je optuzen po komandnoj liniji za paljenje srpskih sela u okolini Srebrenice i za mucenje sedmoro ljudi srpske nacionalnosti u policijskoj stanici. Svako je znao da ce se zrtvovati nekoliko bosnjackih oficira za kompenzaciju genocida srpskih fasista u Bosni. Hvala bogu da im je sud sudio i da ih je oslobodio, i da na obrazu bosnjackog naroda nije ostalo mrlje. No preko 8 hiljada srebrenickih sehita i dalje ceka da se pravi krvnici privedu i stave na stub srama. Medju njima cak i hurije bez imena:
„Sjedim ja medju onim narodom u Potočarima, kad vidim, mlada ženica, stisla se, znoj joj teče, grč na licu. Pridjem, pitam je šta joj je, kaže „radjam“. De sine velim ja njoj, ufati se jednom rukom za mene, a drugom za svoju svekrvu... Tako i bi, oduprije se žena na nas, muško dijete zaplaka. Zgrabih ja dijete, hoću da mu zavežem pupak, kad četnik predame: „Spusti to dijete dolje!“, veli. Ja ga popustih na dimije, fino dijete, duge kosice, kao da je okupano... Četnik pridje, nogom stade djetetu na vrat... crijeva izletiše...“
Iz svjedocenja Dzemile iz Srebrenice o genocidu na Bosnjacima jula 1995.
Kako su teske te price, sve se srce razlupa slusajuci ih. Inshallah nikad se vise ne ponovilo takvo zlo. Samo Allah zna sta je u srcima ljudi koji su spremni na takve stvari.
sancak
07-01-2006, 22:48 PM
Nadajmo se da ce ova presuda Naseru i Seferu poboljsati stanje optuznice BiH protiv SCG. InsAllah nekima koji pokusavaju da smanje "intenzitet" jasnoce svega
sto je bilo iako savrseno znaju.Za njih ce to sada postati surova stvarnost.A za nas samo jedan mali dio zadovoljene pravde ali zapamtimo samo mali...Tek posle izrucenje doticnih zlocinaca Ratka Mladica i Radovana Karadzica mozemo i pricati o necemu... I jos nesto nikada vise necemo vratiti zrtve. Ova bol ce ostati vjecna. I uvjek se trebamo sjecati i postovati nase sehide..
Ne zaboravimo nikada !!! I nemojmo ovo prebacit na mrznju..Neka i nasa srca ostanu cista... I da mi krenemo u borbu znanjem i mudrosti protiv svih ovih ukomponovanih i spakovanih nedaca..ako se uopste tako moze reci.. Iako je bitka perom bitka za pobjedu..To je ipak samo preduslov...
ul_8mart_br?
07-06-2006, 22:21 PM
Predsjedavajuci Predsjednistva BiH Sulejman Tihic primio je danas bivseg komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orica. Tihic je Oricu i njegovoj porodici cestitao na dostojanstvenom drzanju tokom sudskog procesa, istakavsi da je pravda spora ali dostizna te da istina uvijek pobjedi.
"Branio sam svoju domovinu i svoj narod od unistenja, na sudu sam govorio i dokazao istinu", rekao je Oric tokom prijema.
KamaSutra
07-30-2006, 00:53 AM
Malo je dobio ovi vas oficir,
jes da ga vi falite i volite no je cuda cinio po srbskim zenama i nejacima, tako da je ovo sto je dobio jedna sala jer su Kravice kod Srebrenice bile ociscene sa jos nekoliko sela od Srba za taj krvavi Bozic a ovi djeneral MLADIC je makar obezbjedio da civili izadju a oni zlikovci sto su ostali oni su ga dobili. Tako da je ono bila ODMAZDA a ne GENOCID jer sta i vi cinjeli i to dosta.
Sva nejac od Bosnjaka zene i djeca su izasli pa su ovi poslije usli i neutralisali te teroriste koje je medjunarodna zajednica raspala se kakva je tu drzala i hranila i naoruzavala.
Jos ste mi bili smijesni kako je od 9000 panuo broj na 7500 pa na 5000 pa na 3500 a jos kada su vi bili lokalni izbori odjedanput su svi VASKRSLI pa na glasanje. A folirali ste koliko ste mogli a jos je bilo poginulija i po Minhenu i Becu i Milanu.
Ja licno osudjujem svaki ZLOCIN pa makar mi ga otac napravio prvi bi mu sudio i presudio ja ali bi ga BLAGOSLOVIO ako bi kojega nevjernika koji je ubijao nejac posla tamo dje je zasluzio.
Birdum-Bardum
07-31-2006, 07:19 AM
Hmm, kako bi se moglo odgovoriti na tvoje pisanje KamaSutra? Vjerovatno ti kontaš kako je istina na tvojoj strani, kao što i većina ljudi misli. Vjerovatno ti kontaš da si dobro sve skonto i da barataš činjenicama i ja čvrsto želim da vjerujem da imaš iskrene namjere i da ti je namjera usmjerena ka realnosti i otkrivanju istine i činjenica o istini, zar nije?
Ako li ti pak nije cilj istina, već da po svaku cijenu propagiraš nešto svoje ma koliko to bilo nerealno i neosnovano onda si sam sebe bacio u najniže nizine u koje čovjek sebe može spustiti. Sam sebi nepravdu činiš.
Čovjek je čovjek onoliko koliko želi da zna za istinu, pa makar ona bila i protiv njega i njegovih interesa. Čovjek je čovjek kada između istine i svojih trenutnih ciljeva i interesa bira istinu. Čovjek je čovjek onoliko koliko je u stanju sebe da savlada u odnosu na istinu.
Dakle, ako si istinoljubiv (Čovjek) KamaSutra, onda ćeš, nadam se, kroz masu činjenica, spoznati istinu o Bosni i Hercegovini i to ne samo u ovom ratu, već u mnogim ratovima u historiji Bosne, Bošnjaka, muslimana i drugih naroda Balkana.
Evo, ako želiš, ja ti neću pričati o Srebrenici, nego ću ti pričati o mnogim drugim krajevima u Bosni u ovom posljednjem ratu, pričaću ti o dešavanjima od prije rata, za vrijeme komunizma, za vrijeme drugog svjetskog rata, prije drugog svjetskog rata, o događajima za vrijeme prvog svjetskog rata i prije njega. Pričaću ti o tome kako se je kroz institucije jedan narod satirao, kako se djeci ispirao mozak i kako se na jedan perfidan način jedan čitav narod proganjao i iseljavao, bez da se metak ijedan opali. Pričaću ti o mnogo čemu, ako te zanima. A ako te ne zanima neću ti pričati, već ću samo te gledati, kako ne želiš realnost spoznati i kako sebe braniš i svoje interese ma koliko oni bili nerealni i neosnovani, gledaću te i biti oprezan. A zašto bi neko živio u zabludi namjerno? Ko je taj ko bi volio sam sebe lagati? Pa šta bi bila svrha te samoobmane? Zašto uopšte čovjek sebe laže i zavarava?
Hvala.
ul_8mart_br?
07-31-2006, 15:02 PM
kamasutra, nadam se da otvorena razuma i srca citas nase komentare. Cudan je zivot, zamisli da su zlikovci u svoj toj tragediji stigli cak i da snimaju svoja djela. "Junacine", uhvatili djecu i snimaju kako ih zasipaju mecima. Ja se nadam da je makar na trenutak u tebi, dok si gledao to, digao glas covjek, onaj kakav ti Birdum-Bardum opisa, da je glas svoju digla savjest, da se srusila ova tvoja klimava mentalna konstrukcija- svi su to radili, osvjeta, blabla. Zasto je to neko snimao, vjeruj da je to izvan poimanja razuma, zasto kasnije nije unistio taj snimak, pa nije mogao, kao sto nije mogao vise zivjeti sa njim vec ga je dao u javnost. Kao sto nije mogao onaj koji je u ebu-garib zatvoru u Iraku snimao svoje manijacke kolege kako se izivljavaju nad zatvorenicima. Neka sila je natjerala bar nekog da sve zabiljezi, nesto cemu se neda oduprijeti, nesto iznad razuma. Vjerovatno ti snimci nadju neki kutak u razumu istiniljubivog covjeka, onog koji recimo zivi pored ubica sa snimaka, njegovog brata, rodjaka, komsije...
Pricaj ti kamasutra, mozda ti odjek tvoje price jednom zaglusi usi.
KamaSutra
07-31-2006, 17:50 PM
Pa upravo je moja zelja da se rukovodim istinom koja je kao sto svi znaju vazda nedje po strani ili se postavi kad za to dodje vrijeme, odnosno kada vise nikom nije ni toliko potrebna pa se objavi ali kad sve to postane staro ili ne toliko vazno da bi izazvala poremecaje, najcesce kada porastu nove generacije koje nijesu toliko opterecene prosloscu.
Znam da je bilo zlocina i sa jedne i sa druge strane a i sa trece posto su tri strane ucestvovale ali stavljati jednu stranu kao agresorsku a drugu kao mucenicku i stradalnu koja uz pomoc svjetskih lobija i bogatih zemalja moze zamutit neznaven narod to nije pravedno ali pravde odavno na ovome svijetu nema. Cinjenica je da su Srbi u ratu ovome nesrecnome imali podosta pobijenih civila od strane Muslimana i Ustasa ali cinjenica je i da da su i Srbi pobili civile Muslimane i Hrvate kao sto su i Hrvati to isto cinjeli i Srbima i Muslimanima i to mnogo groznije ako mogu dat neko stepenovanje u zlocinima sto je sa moje strane nedopustivo, ali sam dao neku moju ocjenu, ne zamjerite mi.
Bilo je dobrovaljaca Srba i raznija paravojnih formacija cisto da ucine poaru i maknu sto stignu, a bilo je i lom mudzahedina sto vi htjeli ne htjeli da priznate govore snimci kako su djecu rastavljali na komade i ubijali zene i svestenike a koji su se borili na strani Alije i Orica koji su dolazili iz JEMENA, ARABIJE, CECENIJE, INGUSETIJE, ABHAZIJE, KASMIRA i ostalija zemalja.
Odje vidite da niko nije cist i da su i jedni i drugi cinjeli stetu i to ogromnu po oba dva naroda, tj. tri ali bilo bi smijesno optuzivat Srbe koji su mi eto mojemu narodu najblizi a za sebe govorit da smo nevini a i vrabci na grani znaju ko vam je sve dolazio u Bosni i koliko ih je jos ostalo a samo su SRBI krivi.
Ja sam ovdje iznio da zlocince sve treba povatat i sudit ali narod generalno optuzit ne vodi nicemu jer su obadva prljava a koliko je koji prljav kroz te zlocince treba vidjet.
Naravno ne treba biti toliko limitiran i ogranicen pa rec SRBI su krivi za rat u Bosni kada se zna za savjeznistvo vase sa CROATIMA a poslije i vas rat sa njima dje su vi ti isti Srbi prodavali naftu i oruzje, koji su isto cinjeli ratni biznis ka i vi sa drogama i bijelim robljem. Odje ne mislim na vas momci no na vase sunarodnike kao sto ne mislim na one prave Srbe koji cu branili svoju nejac i svoje kuce od onih koji su svoje prkno prodavali za marke i dolare i kojima nista nije sveto a kojih je bilo.
Sad pricat o stradanju Bosnjaka i njihovu patnju kroz istoriju mogu samo rec da je u II ratu bilo pogibija Srba veca mnogo veca no ostalija naroda a narod iako brzo zaboravlja grobovi ga opominju svojija predaka pa sad SRBI nijesu mogli dozvolit jos jedno istrebljenje ka u II ratu dje ste ih stvarno nagrdili ali nadam se da ce narodi BiH koji su u principu mirni a koji su dozvolili da ih popale ove "veliki SRBI i profitabilni CETNICI" a ove vase u BiH koji mi recimo zbore da su oni sa Srbima bili relativno O.K. te tzv. "Sandjaklije" koje Muslimani u Sarajevu iz licnoga primjera ne mirisu uopste kroz nikakve odnose, jer ih je bilo dosta iz Pazara, Sjenice, Tutina, Rozaja, Pljevalja i td...
No treba radit na utvrdjivanju cinjenica, imenom i prezimenom, konkretnim dokazima a ne pricama koje samo neznaveni ljudi prihvataju i stvorit sliku koja bi sve prikazala pa vidjet ko je sta cinio dok ovo vec polako prerasta u guslanje.
Ja mislim da bi se vi trebalo slozit sa ovom konstatacijom i prihvatit cinjenice a ne fikcije i rec: a ha Srbi to ste ucinjeli, u redu ko je to ucinio, ti i ti, kreni i goni a ha Bosnjaci to ste ucinjeli, kreni i goni inace naglabanje ne vodi nicemu.
Treba konkretizovat to a ne zborit vi Srbi ste ni to ucinjeli a Srbi ne vi Bosnjaci ste ni to ucinjeli.
ibnIsmail
08-01-2006, 01:24 AM
kad smo kod tih ljubavi,ja sam zhivio u beogradu,srbi kazhu da su im blizhi svi drugi od crnogoraca,toliko se gnusaju na vas shto ste mozhe se reci provukli kroz ove sve cunamije da vas naochi nemogu vidjet,sad pogotovo,mozhda nekontaktirash sa srbima od rashke pa nadole,al vjeruj da vama crnogorcima nema mjesta u srbiji,hajd sad,al nije mi bilo jasno shto vas mrze prije ovog odvajanja,poistovjecuju vas sa Albancima,kazhu da ste im isto,kazhu da su vam i zastave slichne,nekakvih milion argumenata mi dadoshe da su me zamalo ubjedili da ste Ilirskog porijekla i da ste vremenom pokrshteni,toliki gnijev u sebi imaju da sam steko utisak kako i vi mozhete osjetiti shta znachi srpski zhivotinjizam nekad dok se ona odmori,vicevi naki od kako znam za sebe,do svoje dvadesete godine ja sam mislio da kad se pomene crnogorac da je to neshto vanzemaljsko od tih silnih srpskih medija,pa onaj film djekna josh nije umrla,a kad ce neznamo,pa josh niz slichnih,skoro da nema filma,a da se nenadje neki crnogorac u njemu koji glumi retarda,ta srpska medijska hajka vas je tako predstavila da bi chovjek pomislio to su neki pecinski ljudi,ogranicheni,nepismeni i neradni(bezkorisni),a uz sve to tvrdoglavi,nishta nebi bilo strashno da nisu tu sliku krunisali tvrdoglavoshcu,shto znachi nepopravljiv,mi koji smo na granici sa vama vas tako nedozhivljavamo u toj mjeri,ali ni mi nismo ostali imuni na medije koji nas desetine godina uche ko je kakav,ostanu sumnje,predrasude jednostavno posljedice,a mozhesh zamislit kako to dozhivljava vecina srba koja je ogrezla u tim informacijama o vama,a kao shlag na tortu dodje ovo podvajanje,mozhda mi necesh vjerovati,ali ja sam ubjedjen da ce oni iskoristit prvu priliku da vam se osvete shto im zadaste presudan udarac,polumrtve ih kako se kazhe dokosuriste,ono shto su mediji srpski kroz decenije vas priokazivali i opisivali vi ste sad to u srpskim glavama ovjerili,mozhda je bilo nade da se ta medijska predstava retardirane crnogorske nacije u glavama srba svede na predrasude i oprez,ali sad definitivno vishe ni nade nema,oni dozhivljavaju vas ko neke dzabahljebaroshe koji su zhivjeli na rachun srbije,koji nikad nisu doprinijeli nishta drzhavi,ko nekoga ko je kochnica,invalid,teret,to ih je iritiralo,al nekako su gurali jer ste iste nacije,sad kada ste se vi osamostalili i neznam kako da se izrazim izdali ih poslije svega,oni vas vjeruj nerazlikuju od albanaca sa kojima zhivite i dobro saradjujete
KamaSutra
08-01-2006, 12:54 PM
kad smo kod tih ljubavi,ja sam zhivio u beogradu,srbi kazhu da su im blizhi svi drugi od crnogoraca,toliko se gnusaju na vas shto ste mozhe se reci provukli kroz ove sve cunamije da vas naochi nemogu vidjet,sad pogotovo,mozhda nekontaktirash sa srbima od rashke pa nadole,al vjeruj da vama crnogorcima nema mjesta u srbiji,hajd sad,al nije mi bilo jasno shto vas mrze prije ovog odvajanja,poistovjecuju vas sa Albancima,kazhu da ste im isto,kazhu da su vam i zastave slichne,nekakvih milion argumenata mi dadoshe da su me zamalo ubjedili da ste Ilirskog porijekla i da ste vremenom pokrshteni,toliki gnijev u sebi imaju da sam steko utisak kako i vi mozhete osjetiti shta znachi srpski zhivotinjizam nekad dok se ona odmori,vicevi naki od kako znam za sebe,do svoje dvadesete godine ja sam mislio da kad se pomene crnogorac da je to neshto vanzemaljsko od tih silnih srpskih medija,pa onaj film djekna josh nije umrla,a kad ce neznamo,pa josh niz slichnih,skoro da nema filma,a da se nenadje neki crnogorac u njemu koji glumi retarda,ta srpska medijska hajka vas je tako predstavila da bi chovjek pomislio to su neki pecinski ljudi,ogranicheni,nepismeni i neradni(bezkorisni),a uz sve to tvrdoglavi,nishta nebi bilo strashno da nisu tu sliku krunisali tvrdoglavoshcu,shto znachi nepopravljiv,mi koji smo na granici sa vama vas tako nedozhivljavamo u toj mjeri,ali ni mi nismo ostali imuni na medije koji nas desetine godina uche ko je kakav,ostanu sumnje,predrasude jednostavno posljedice,a mozhesh zamislit kako to dozhivljava vecina srba koja je ogrezla u tim informacijama o vama,a kao shlag na tortu dodje ovo podvajanje,mozhda mi necesh vjerovati,ali ja sam ubjedjen da ce oni iskoristit prvu priliku da vam se osvete shto im zadaste presudan udarac,polumrtve ih kako se kazhe dokosuriste,ono shto su mediji srpski kroz decenije vas priokazivali i opisivali vi ste sad to u srpskim glavama ovjerili,mozhda je bilo nade da se ta medijska predstava retardirane crnogorske nacije u glavama srba svede na predrasude i oprez,ali sad definitivno vishe ni nade nema,oni dozhivljavaju vas ko neke dzabahljebaroshe koji su zhivjeli na rachun srbije,koji nikad nisu doprinijeli nishta drzhavi,ko nekoga ko je kochnica,invalid,teret,to ih je iritiralo,al nekako su gurali jer ste iste nacije,sad kada ste se vi osamostalili i neznam kako da se izrazim izdali ih poslije svega,oni vas vjeruj nerazlikuju od albanaca sa kojima zhivite i dobro saradjujete
ibnIsmaile,
to da su ni Srbijanci cinjeli propagandu jesu ali zajedno su tim istim Crnogorcima koje su oni skolovali i obucili za razne stvari. Da je bila ta medijska hajka i nase tretiranje kao pecinski ljudi ili retardi od nacije Crnogorske to se mozda iskonstruisalo kod nekog tvog misljenja a da je bilo sukoba jeste i to izmedju Crnogoraca u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji jer Srbijanac je covjek koga ne interesuje nista van toga ima li sto da radi, prevrne i popije dok ovi nasi SOKOLOVI vec VIDjU VIDjU oni su malo ZA RAD SVIJETA I OBRAZA KAKO NAM DODjE.
Dok ovo za ILIRE pa mogu ne braca SRBIJANCI sad mrzjet i nevoljet a DRZAVU SMO IM DALI, ZDRAVO JE NOSILI, IMACE SVOJU HIMNU, ZASTAVI, VOJSKU, GRB a mi cemo odje OJ HA I MAJKONASA, inace vise od trecine te SRBIJE je iz CRNE GORE i BRDA tako da ILIRI nisu na dnevnom redu ni kod Srbijanca ni kod Crnogoraca a sve manje i kod Albanaca jer su konacno vidjeli nakon 2500 godina da nemaju nijedan ilirski spomenik i ilirsko slovo a cak su im amerikanci potvrdili da je njihov DNK najblizi CERKEZIMA a sa ILIRIMA nema veze.
ibnIsmail
08-01-2006, 18:37 PM
evo jedan srpski vic,kazhe za vrijeme Turaka njegosh se povuko u krsheve sa nekoliko svojih prijatelja sa namjerom da se bace sa stijene jer nisu imali shta da jedu,poredali se oni,kad ovaj jedan od njih reche stoj,idu neki Turci nose kukuruz,pita njegosh jel okrunjen sokole,kazhe nije,onda skachi reche njegosh,drugi srpski vic kazhe kupala se neka djevojka u moru pa se pochela davit,na obali dvojica crnogoraca,jedan od njih ugleda i vrisnu mrcho udavi se djevojka,a ovaj drugi mu kazhe pa shto stojimo,ovaj mu odgovori upravu si hajd da sjednemo,mogo bih ti pisat o ovim srpskim retardiranim vicevima dok sam zhiv,ja ovdje u srbiji za druge nisam chuo,istina jeste beograd desetinama godina skidao kajmak od crne gore,istina je da je crna gora bila jedan od stubova srpskih,al ta nezavhalnost i tolika mrzhnja prema nekom ko joj je bio od koristi mi nikad nece biti jasna,ja sam se sad nashao zbunjen,ti silovito branish srbe,a iz dana u dan slusham na televiziji kako srbija od crnogoraca pravi vanzemaljce,skoro slusham jednog srpskog intelektualca kako kazhe crnogorci su se prodali vatikanskoj javnoj kuci,do skora su zhivjeli na nashim ledjima,a od sad ce morati da zarade za koru hljeba,koliko je to jadno bratsku naciju nazvati prostitutkom koja se pokatolichila,hajd da je to bio intervju na ulici nego udarna emisija na bk-klopka,nesjecam se tachno u kojoj emisiji beshe prije nekoliko mjeseci pred ocjepljenje jedan isto visoko kotirani intelektualac autoritet kazhe znali smo mi odavno da je crna gora zatrudnela sa vatikanom,al nismo imali vremena poradit na abortaciji jer smo se koncetrisali na Bosnu i Kosovo,iz ovoga su i mala djeca zakljuchila da je prijetio,ja nisam upozno crnogorca da se nije zamjerio srbiji,pa mi sad chudno kako to ti kao crnogorac sa ovakvim stavovima,razmishljo sam da nisi iz mjeshovitog braka ili je samo podanishtvo u pitanju
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.