View Full Version : Opoziv predsjednika opsrine Sjenica
27. Avgusta ce inshallah biti odrzan referendum za opoziv predsjednika opstine Sjenica. Juce 24. avgusta je odrzan nezapamcen skup Koalicije Lista za Sandzak u Sjenici. Inshallah nadam se da ce referendum biti uspesno zavrsen. :)
ul_8mart_br?
08-25-2006, 17:04 PM
Prolazio sam kroz Sjenicu nedavno putujuci za Sarajevo. To je ujedno i put koji veze Sjenicu sa ostatkom svijeta; s jedne strane N.Varos a s druge strane N.Pazar, i taj put je najbolje olicenje zapustenosti ovog kraja. Covjek se ne da oteti utisku da je na nekom off-road reliju. Jednom rijecju katastrofa. A taj put je ujedno i glavna saobracajnica sjevernog dijela Sandzaka. Onda tezak utisak koji nosim sa tkzv autobuske stanice, ako se tako moze nazvati mjesto dje smo stali i olupine od autobusa parkiranih tamo. Kako god da se zavrsi prica oko referenduma, posao vlasti u vremenu ispred nas u Sjenici bice tezak. Sjenicaci zasluzuju vise paznje i ulaganja republickih vlasti, i to je ono sto moraju traziti od svojih predstavnika.
Pobjeda demokratije, pobjeda demokratske koalicije SDP DS g17+ ...
Samo naped u razvoj Sandzaka
resko
08-28-2006, 13:32 PM
juso, dje zivis ti, na svu srecu nisi upravu, referendum za opoziv esada zornica, na osnovu policijskih izvjestaja se ponavlja na gradskom podrucju sjenice.
ul_8mart_br?
08-28-2006, 13:59 PM
Zelio bih da nas novi clan juso shvati da na ovom forumu svi postuju narodnu volju. Dakle, sto se tice referenduma u Sjenici kako odluce njeni gradjani ejvalah, nama ostaje samo da kazemo hairli bilo. Nema potrebe za pompeznim i provokativnim pisanjem, ja se nadam da ce uvazeni juso prihvatiti sugestiju i biti na nivou ovog foruma.
Šta se odmah bacate u hake?! Vijest da su Sjeničaci odlučili da Esad Zornić budi i dalje predsjednik opštine je potvrđena na svim nezavisnim medijima.
Pošto je ovo "prvi pravi otvoreni" forum Sandžaka svakome je dozvoljeno da iznese svoje stavove. Ja se radujem što je demokratska većina Sjeničaka odlučila za poverenje kandidatu jednine demokratske opcije u Sandžaku kaoliciji SDP DS G17+. Nasuprot ovoj demokratskoj opciji je koalicija SDA, odnosno njenog lidera, sa Veljom Ilićem, Draganom Markovićem Palmom i Vojislavom Koštunicom!
Gledajmo svi istini u oči i ne brišite dijelove mojih poruka jer ste svima zagarantovali ravnopravnost na ovom forumu!
Zelio bih da nas novi clan juso shvati da na ovom forumu svi postuju narodnu volju. Dakle, sto se tice referenduma u Sjenici kako odluce njeni gradjani ejvalah, nama ostaje samo da kazemo hairli bilo.
Hairli bilo. Pretpostavljam da svi na ovom forumu poštuuju narodnu volju pa si ti to samo potvrdio. Nego meni resko napisa " na svu srecu nisi upravu". i osta živ, niko ga ne opomenu i ne skrenu mu pažnju.
Evo kako je predsjednik SDP Rasim Ljajić za B92 ocenio uspjeh demokratskog kandidata u Sjenici
Ljajić je, navodeći da su izjašnjavanje za opoziv pokrenule Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije, ocenio da je to veliki poraz Vlade Srbije, koja je mnogo uložila u opoziv gradonačelnika u Sjenici. To je početak definitivnog političkog kraja Sulejmana Ugljanina, kome ni Vlada Srbije nije pomogla da pobedi na ovom izjašnjavanju", ocenio je Ljajić.
Sellam.
ul_8mart_br?
08-28-2006, 14:46 PM
Vidis juso, ja bih volio da referendum bude vezan za boljitak gradjana Sjenica a ne za neka medjustranacka prepucavanja. Ja sam u prethodnom postu iznio svoje utiske iz Sjenice i vjerujem da lokalna vlast nije dobro funkcionirala tamo, medjutim ako su gradjani zadovoljni sa ucinjenim meni ostaje da ukabulim. No ja u tvom postu, a i u ocjeni g.Ljajica ne vidim nigdje gradjane Sjenice, vidim samo koriscenje ovog dogadjaja za napad na SDA i Dr Sulejmana Ugljanina. Ako vjerujes u demokratiju kako se dekrariras, mislim da bi mogao preispitati svoj nastup. Ovdje se radi o zivotu desetine hiljada nasih sunarodnjaka u Sjenici, o njihovom boljitku, o nadama u bolje sutra; pa kad se pored ovih plemenitih kategorija stave izjave pune naboja, kompleksa i razdora a ujedno van konteksta, u ljudima izazivaju zaprepastenost.
Nadam se da ces prepoznati da ovo nije mjesto razdora nego mjesto susreta, mirenja i razumjevanja.
resko
08-28-2006, 16:04 PM
e, moj juso, ti tvoji nezavisni mediji su skoro prenosili i vijesti da je opozvan i predsjednik NOVOG PAZARA DR SULEJMAN UGLJANIN, pa vidis sad sta je i kako je, SULJO i dalje predsjednik, a tvoj lider rasim, nije priznavao izbornu komisiju koju je postavio DR SULEJMAN, a sad mu je dobra i izlazi na lokalne izbore, pa dokle juso da nasijedas na lazi tvojeg lidera, da se nisi i ti upecao na ono kilo makarone tri krompira i litar zejtina.
Sandokan
08-28-2006, 21:34 PM
Šta se odmah bacate u hake?! Vijest da su Sjeničaci odlučili da Esad Zornić budi i dalje predsjednik opštine je potvrđena na svim nezavisnim medijima.
Pošto je ovo "prvi pravi otvoreni" forum Sandžaka svakome je dozvoljeno da iznese svoje stavove. Ja se radujem što je demokratska većina Sjeničaka odlučila za poverenje kandidatu jednine demokratske opcije u Sandžaku kaoliciji SDP DS G17+. Nasuprot ovoj demokratskoj opciji je koalicija SDA, odnosno njenog lidera, sa Veljom Ilićem, Draganom Markovićem Palmom i Vojislavom Koštunicom!
Gledajmo svi istini u oči i ne brišite dijelove mojih poruka jer ste svima zagarantovali ravnopravnost na ovom forumu!
Samo si zaboravio da dodash u toj koaliciji i SRPSKU RADIKALNU STRANKU koja je svoje glasache pozvala da se izjasne sa NE!!
Dokaz,uzmi danashnje vechernje novosti i prochitaj!
RADIKALI SU DONIJELI SDP-ue OKO 1.000 SRPSKIH GLASOVA.
Teshko onoj koaliciji koja shuruje sa radikalima!
ul_8mart_br?
08-28-2006, 22:56 PM
Interesantno je da je ovo pitanje referenduma u Sjenici smjestilo radikale i demokrate iz DS u isti front, naravno protiv Liste za Sandzak. Evo sta DS porucuje:
BEOGRAD/NOVI PAZAR - Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac optužio je danas "vladinu koaliciju na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom" da fingira nepravilnosti na referendumu za opoziv predsednika opštine Sjenica i tako nezakonito dovodi u pitanje pobedu Esada Zornića. Šutanovac je izjavio agenciji Beta da je "više nego očigledno da je predsednik opštine Esad Zornić dobio većinu i poverenje da ostane na toj funkciji". Nakon što je Opštinska izborna komisija u Sjenici danas poništila glasanje na trećini izbornih mesta, on je rekao da je i pre referenduma bilo nagoveštaja da će Lista za Sandžak učiniti sve da se usprotivi pobedi Zornića "koja je početak kraja despotske vlasti Sulejmana Ugljanina u celom Sandžaku". Šutanovac je apelovao na sve državne organe da ne dozvole nezakonitosti u Sjenici i da tako spreče eventualne konflikte koji su se dešavali i ranije. "Posao Vlade Srbije je da izbegne svaku moguću destabilizaciju u regionu i ukoliko bude negativnih pojava za njih će biti odgovorna, pre svega, Lista za Sandžak, ali i vlada", ocenio je Šutanovac.
Radio 100+
Hvala bogu da g.Sutanovac ne odlucuje o promjeni vlasti u Sandzaku, mada u njega vidim potencijala "za akciju". Zaista je zalosno da politicku zaostavstinu Zorana Djindjica harce ovakve kreature od politicara. Krivo mi je sto se to dogadja nama Bosnjacima, da nece mozda ovakvi politikanti raspirivat vatru u Madjara recimo? zasigurno nece. A nesto him se cini da igrat konje u Sandzaku mogu...
Birdum-Bardum
08-29-2006, 09:06 AM
Pošto je ovo politička tema, a takve teme znaju biti nabijene emocijama, strastima, srdžbom i ostalim negativnostima, zamolio bih sve one koji uzimaju učešća u političkim temama da ne shvataju politička dešavanja i da ih ne komentarišu kao napad na neku drugu političku opciju, kako to reče uvaženi član ul_8mart_br?.
Naime, trebamo ovdje govoriti o nekim stvarima koje trebaju da se rade i koje se zahtjevaju od političkih predstavnika. Dakle, u Sjenici se je desilo da su se javile nepravilnosti u glasanju i koliko sam čuo izbori će se ponoviti. Ne znam samo da li će se ponoviti kompletni izbori, odnosno referendum ili če glasanje biti ponovljeno u samo nekim mjestima u Sjenici.
Nama Bošnjacima ponajmanje treba međubošnjački sukob, jer se nalazimo u vremenima kada treba da razmišljamo konstruktivno, a ne destruktivno. Dakle, smirimo strasti, emocije, srdžbu i ostale negativnosti i uđimo konstruktivno i smireno u političku diskusiju. Ako ne uspijemo da tako uđemo u diskusiju onda ćemo umjesto fine političke diskusije dobiti samo jednu temu u kojoj ćemo se međusobno prepucavati, psovati, vrijeđati, ubjeđivati, dijeliti, razdor širiti i jačati i tako sami sebe uništavati. Od takvih svađa nema koristi nijedna struja. Od takvih rasprava i svađa može imati koristi samo neko ko je neprijatelj našeg naroda, pa ko želi da pomaže našim neprijateljima, neka izaziva svađu među Bošnjacima i neka u diskusije ulazi sa mržnjom, emocijama, strastima i ostalim negativnostima koje su zabranjene.
Nadam se da će situacija u Sjenici se uskoro stabilizovati i da će biti ispoštovana volja građana Sjenice.
Hvala.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.