View Full Version : Kada se vise kisne?
Evo jedno pitanjce od mene...
Zamislimo sljedecu situaciju:
Idete ulicom i pocne da pada kisa, nigdje nema strehe da se sakrijete u blizini sem kuce koja je udaljena stotinak metara od tog mjesta dje se nalazite. Da li cete vise pokisnuti ako trcite ili ako hodate pitanje je sad?
Ciciban
09-16-2005, 08:33 AM
Kada se hoda, vishe se pokisne :)
Shta sam dobila kao nagradu za tachan odgovor?
ih nema toga, prvo treba razmislit, ako trcis onda se isprskas do glave, pa znaci kvasis se iz dva smjera odozgo i odozdo.
I plus kad trcis razmases se rukama i kupis okolne kapljice koje hodajuci nebi zakacila. :D
he he prije neku godinu dana bese na radiju bas ovo pitanje, te rekose da je narod sa nekog univerziteta utvrdio da se isto pokisne k'o trcao k'o isao :)
ovo je vrlo vanzo pitanje koje treba svako sebi da postavi kada se nadje u ovakvoj situaciji.
Ciciban
09-16-2005, 08:50 AM
Ma razmislila sam, u stvari nisam, nego sam se sjetila :)
Na S.A.M.-u je bilo skoro to pitanje i ujedno i dokzivanje i dokazali su da se vishe pokisne kada se hoda :)
ih sad ispade svi istrazuju ovo sto meni pade na pamet pukom slucajnoscu, a oni vec naucno dokazali...
No ja koliko vidim nesto ne istrazuju ti vasi naucnici kako treba Pink tvrdi jedno, a ciciban drugo...
Ko ce pobjediti pitanje je sad
Ciciban
09-16-2005, 09:17 AM
Da vam nisu ubacili trojanca u glavu, pa prate shto se tamo deshava? :)
fingersbroken
09-16-2005, 09:21 AM
Ja mislim da se u oba slucaja kisne nekad manje nekad vise :)
Ako se izuzme cinjenica da se hodajuci vise vremena provede na kisi i ako se posmatra samo odredjena relacija koju po kisi treba prehodati / pretrcati onda isti broj kapi kise padne na coveka u oba slucaja.
E sad, ako se posmatra i uticaj vremena ( ko duze ostane na kisi) onda je logicno da pokisne vise onaj koji hoda jer je sporiji.
Jasnije sad? :)
Ja mislim da je najzdravije da se u datoj situaciji izvadi kisobran iz nekog coska :)
Ja mislim da ti nisi skonto bas kako treba da izvines...
U postavci ovog zadatka je iznijeta cinjenica i uslov da nema strehe bilo koje vrste u sta spadaju i kisobrani :D
pa emiru, onda se je moglo rec i da nema ni kisobran , da nema s mrezge, da nema tos i dica povratak :) nisu mi jasni uslovi igre :D Jel mozete nekim slucajem da ih ponovite :D
Unapred zahvalan , citalac :D
Mitko
09-16-2005, 12:40 PM
zashta sluzhi (ono) kishobran..?
Shta sam dobila kao nagradu za tachan odgovor?
Jednu laganu kisicu :D
Aznaida
09-16-2005, 13:56 PM
Mislim da to umnogome zavisi od toga da li si obuo cipele koje su ti taman ili su ti pomalo velike ili male. Ako su male, bice ti mozda tesko da trcis, tako da onda nije ni vazno da li ces hodati ili trcati, tj. vaznije ti je mozda da te ne zabole noge nego da pokisnes (pod uslovom da se vise pokisne kad se hoda). Ako su ti taman, onda mozes i da trcis i da hodas i da isprobavas kako vise kisnes :) A ako su ti velike definitivno ces vise pokisnut ako trcis jer one znas, ono pomalo idu za tobom pa te prskaju jos vise :D :D
ul_8mart_br?
08-10-2006, 12:37 PM
Odgovor je dat u emisiji "Lovci na mitove" Discovery kanala. Po rezultatima njihovog experimenta, vise pokisne covjek koji trci za otprilike 10%. Mislim da je metod koji su koristili vjerodostajan, od sad samo "secem po kisi" :)
Nego evo jednog pitanja za mozganje, mozda neki od vas su ranije culi:
Izmedju pet ljudi kojima se vidi samo lice najmanje jedan je bolestan. Bolest se iskazuje u vidu bubuljica na licu. Ova grupa se sastaje svako vece za stolom, ne mogu kontaktirati, mimika nije dozvoljena, nema ogledala. Sve sto mogu je da vide lice jedan drugome. Od njih se trazi da bolesni medju njima(najmanje jedan!!) pronadju sebe poslije serije sastanaka i da izvrse samoubistvo. Kako ce se odvijati razvoj situacije, opisite...
ul_8mart_br?
08-20-2006, 23:28 PM
Nego evo jednog pitanja za mozganje, mozda neki od vas su ranije culi:
Izmedju pet ljudi kojima se vidi samo lice najmanje jedan je bolestan. Bolest se iskazuje u vidu bubuljica na licu. Ova grupa se sastaje svako vece za stolom, ne mogu kontaktirati, mimika nije dozvoljena, nema ogledala. Sve sto mogu je da vide lice jedan drugome. Od njih se trazi da bolesni medju njima(najmanje jedan!!) pronadju sebe poslije serije sastanaka i da izvrse samoubistvo. Kako ce se odvijati razvoj situacije, opisite...
Nema nikog da se interesuje?
Recimo da je jedan od njih bolestan; prvo vece kad se sretnu on ce vjerovatno to shvatiti; ako svi ljudi koje vidi, nemaju simptome i pod pretpostavkom da je najmanje jedan bolestan, on bi trebao izvrsiti samoubistvo i na taj nacin ne prisustvovati sljedecem sastanku. Tako bi ostali koji su dosli sljedeci dan a vidjeli prethodno vece samo jednog od njih bolesnog mogli da odahnu jer bi to znacilo da drugog bolesnika nema. Zapravo svako od njih je sumnjao jos na sebe. Dalje?
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.