View Full Version : Napad na Regionalnu tv
ZAMBAK
10-05-2006, 23:00 PM
S obzirom da je svako argumentovano pisanje na jednom drugom forumu, koji se jos zove i "otvoreni", na ovu temu cenzurisano, a da za to nije postojao ni jedan jedini razlog (sem sukoba sa jednoumljem intersne grupe koja pokazala da u sebi pored kriminogenih elemenata ima i ljudi koji sebi daju za pravo da nose ahmedije) dajem prijedlog, s obzirom da napadi na medijsku kucu, tipa: zapaljen, pucano nisu bas normalno stvar i za nase okruzenje, da se o ovoj temi pise i na ovom mediju.
Kao povod svega ovoga je zadnji govor mrznje Muamera Zukorlica koji je bio i poziv na linc Rtv-a, i to u sred Ramazana.U isto vrijeme ispred njega su stajali ljudi za koje se moze rec da su bili dobro naoruzani i to pravim puskama i pistoljima.
Upravo ovakve stvari se brisu sa onog tamo "otvorenog" foruma.I to oped za vrijeme posta u svetom mjesecu Ramazanu.
Neka je mir medju Vama!
Pesterac
10-05-2006, 23:59 PM
Mir i tebi u ovim Mubarek danima.
Ocito je da nije dovoljno fitne koju sijes (te) na Regionalnoj vec je zelis siriti i na ovim forumima. Prestani ziv bio pogledaj u svoje dvoriste sta cinis i sta mozes popraviti ostavi se Muftije.
Deddha
10-06-2006, 02:29 AM
Peshterac, ko je tebe shta pit'o:eek: Nastavi ti buraz samo i dalje da "sijesh fitnu", slobodno, ja cijenim da ti niko iz administracije nishta neche rechi, jer dapache, ovdje su kriteriji malo vechi za pisanje. To mozhesh viditi i po tome shto se i jedan retard koji se potpisuje peshterac mozhe upisati ovdje, a u malo normalnijoj sredini, ovakva kreatura bi odavno bila iza reshetaka ludnice:confused:
Haj taksirata...
da nije ovo onaj borac za ljudska prava i slobode?
Deddha
10-06-2006, 02:56 AM
Ma jok, ovo je neko od zaostalih boraca za veliku srbiju, iz keca u kec:rolleyes:
Ma bice da je onaj, kako cu rec, zurnalista...helleneyse kvarimo ZAMBAK-u koncepciju...
P. S. kako si mi ti Deddho?
Deddha
10-06-2006, 03:22 AM
Mislish simo gajin:rolleyes: A ja, kako da ti kazhem, pazi, vidi, chekaj, mislim, ovaj, hmm...:D
jes, jes, tranzicioni bakraci, dje nadje Simu Gajina hehehe. A znadel ti sta bi od onoga Gerilca, cujem da hoce da mu smjeste za Hag oni tamo. Kazu zbog 'sirenja propagande', 'uzurpiranja slobode javnog izrazavanja', 'ekstremizma', znas ono ne ide srednjim putem, shala nije via media i Grcko-Rimska bozanstva neuzubillahi
fingersbroken
10-06-2006, 05:30 AM
Ma pustite ljude iz tutinburga, novinare uzgred budi receno, da javno pokusavaju drugima da uskracuju pravo na javne slobode. Mi cemo njima pruzit pravo da javno pokazuju nacin na koji rezonuju :D
Birdum-Bardum
10-06-2006, 08:28 AM
:rolleyes:
Hvala.
fingersbroken
10-06-2006, 08:40 AM
Ja sam cuo, i pitao sam jel istina, da su ljudi oko njega naoruzani cekali da zarate sa svojim sugradjanima u vrijeme kad je bila ona kriza oko izbora. On je spremio ratni oklop umesto da mu ahmedija koju nosi sluzi da narod miri i smiruje. Eto, taj odgovor jos ne dobih a cujemo da su i na skupu bili naoruzani. Jel to stvarno tako?
Ja mislim da bi muftija svojom retorikom ubedio ljude kako ga policija ugnjetava i kad bi pokusali da mu, tj njegovim ljudima, oduzmu oruzije. (Al naravno policija to nece uciniti jer treba im neko ko bi bio voljan da na nas puca umesto njih). Mislim da ce tako rezonovati ako tim ljudima neko, pazi sad, uskrati pravo da nasrnu na "zgrade zla" kako on naziva opstinu i rtv. Jos malo pa ce to predstavit "obligantnim obavezama" svakog muslimana, isto kao sto bese napisao i da nam je odbrana da branimo poslanika od uvreda. Sad se pitam dal je on to na isti nacin nekako mislio. Sva je prilika da jeste: udri na neprijatelja, uperi prstom na njega i napadni ga odmah!!! Ako te neko pokusa sprijecit u tome samo proglasi povrijedu svojih prava i kazi kako si ti borac za sveopce interese naroda (iako narod stoji iza onog kojeg napadas). Eto, ukratko, to dodje filozofija, misija, i strategija naseg jadnog muftije. Ustvai, nije jadan on vec smo jadni mi sto ga imamo... Njemu je bas dobro.. po njegovim standardima. Cujem i treca mu se zena sprema...
Sad se bar ofirao i jasno poslao signale, a ako se nesto desi regionalnoj televiziji bar se zna odakle dolazi. Vidite, sad se i Rasim primirio, jednostavno pustio muftiji da njegovu bitku vodi..
Birdum-Bardum
10-06-2006, 09:09 AM
Da, da, istina je. Bili su do zuba naoružani kada se je dešavalo ovo sa zgradom "Pazarka". Bojim se, a i saznajem iz pouzdanih izvora, da su nabacali podosta oružja i da su spremni na sve. Kada sam ih vidio na "Pazarki" skonto sam da su spremni i na narod da pucaju. Mene to podsjeća original na vehabije i njihov način razmišljanja i mozganja.
Lijepo ga je Senad HAdžifejzović pitao kada je gostovao kod njega u CD-u, Gospodine "Muftija" jeste li vi svjesti šta pričate, šta izgovarate. Vjerujte mi da počinjem polako da stičem utisak da on više i ne zna šta priča. On samo govori, pa šta mu nadođe.
Dokaz za to je poziv na mržnju, na sukob, na linč RTV-a i Opštinske zgrade, a samim tim na sve one koji imaju nekakve veze sa Listom za Sandžak Dr. Sulejman ef. Ugljanin, a tu vezu ima preko 50% građana (a ako bismo računali samo Bošnjake, procenat bi bio veći). Pa onda porodice onih koji su vezani za Listu za Sandžak, a pogotovo onih koji su aktivisti i koji su odbornici i čelnici te stranke.
Sjetimo se samo onog nastupa Dr. Sulejmana ef. Ugljanina u noći izbora, nakon zatvaranja biračkih mjesta, ispred Opštine kada je masa pozivala da se krene na Mešihat i da se sa njima obračuna, on to smirio i pozvao da se ide kući i da ne odgovaraj na provokacije.
Mogao je Dr. Sulejman ef. Ugljanin tog momenta, tu euforiju da iskoristi i da krene na Mešihat i da napravi haos, da izazove direktan sukob, fizički, sa onima koju su u Mešihatu. Vjerujte, ne bi lako prošli Mešihatovci da je narod krenuo tamo, da ih Dr. Sulejman ef. Ugljanin nije smirio i zaustavio i zamolio da se raziđu kućama.
Hvala.
ZAMBAK
10-06-2006, 13:13 PM
Mir i tebi u ovim Mubarek danima.
Ocito je da nije dovoljno fitne koju sijes (te) na Regionalnoj vec je zelis siriti i na ovim forumima. Prestani ziv bio pogledaj u svoje dvoriste sta cinis i sta mozes popraviti ostavi se Muftije
Prijatelju, rijec fitna znaci smutnja. Bilo bi mi drago kada bi ti bio bas taj koji je sprijecio "sijanje fitne". Ovaj (tvoj) stil pisanja mi je nesto mnogo poznat pa sticem utisak da si zaduzen da pratis ma gdje napisanu moju rijec. Razumjem ja to, bio sam u vojsci.
Ja zelim siriti samo istinu, a ona se od smutnje razlikuje kao dan i noc, samo sto je "sarhosima" dan i noc isto.
Necu prestati da sirim istinu iz vise razloga. Prvi je da se stane za vrat bas onima koji pored zena i novca hoce jos i vlast, a nicim je zasluzili nisu. To mi je prije svaga obaveza kao muslimana, covjeka i nekoga ko se bavi humanom misijom.
Sto se tice mojeg dvorista ja ti ga nudim da u njega uvjek mozes da udjes i vidis. Ako nista drugo kahvu popijes. Samo ne zanm da li ce ti odgovarati ako u mojem dvoristu ne sretnes "magande" sa oruzjem i jadne nasmrkane bezumnike kako kolace crvenim ocima, kao sto je to bilo prije 5-6 mjeseci. Do duse tada su im zvanicno falile jos ahmedije.
Kao da su pod hastalom bile.
"O vi koji vjerujete, zasto govorite ono sto neradite!?"
Pesterac
10-06-2006, 13:31 PM
Esselamu alejkum braco! Hvala lijepo na epitetima, nemam namjeru siriti fitnu, najmanje medju bracom, ali da fitne posijane ima nesumnjam prateci oba pomenuta FORUMA.
Al sto ste Vi ovdje demokraticni svaka Vam cast.
Za ono sto ste na moj racun ispisali odgovoricu predajom vezanom za Bozijeg Resula s.a.v.s.
Dosao mu neki covjek i kaze -O Boziji Poslanice ti si najruzniji...
a On Mubarek mu rece: -Istinu si rekao.
Da bi mu poslije toga prisao hazreti Omer r.a i rekao: - O Boziji Poslanice, ti si najljepsi od svih ljudi, ti si sunce koje blista.. -Istinu si rekao. Rece mu Boziji Miljenik ...
Nastavak znate, ne prejudiciram da sam u rangu Poslanika, ali svakako poruka Vaseg stanja izlazi iz Vasih rijeci i epiteta koji dijelite drugima. Upamet braco.
ul_8mart_br?
10-06-2006, 14:55 PM
Pesterac, prva poruka na forumu pa optuzba za fitnu. Druga poruka; kotiranje sebe kroz primjer Pejgambera a.s. Nemo' moj rode, smiri se. Prvo skuhaju pijetla sto rano kukurice.
fingersbroken
10-06-2006, 15:24 PM
Brate demokraticnost ti je dokazana samim tim sto nista nije izbrisano a to sto bi ti htio da si mi sa tobom slazemo ili pak da na tvoj ispad, tj zalet, cutimo to vec ne bi bilo demokraticno, al eto vidis ni na to pravo necemo da ti uskratimo. Nazalost ne mozemo ti pruziti neke rootirajuce elemente koji ce da te podrzavaju lajanjem i ujedanjem uz svesrdnu podrsku administracije. Ne... to ne mozemo nikom da pruzimo. Evo ako treba i izvinjavamo se. A sad mrs napolje... :D... naravno, salim se.. Dobro ti nama dosao, mozda nesto ovdje i naucis.. prevashodno o objektivnosti i realnosti, te isto tako i o pisanju bez osecanja zasticenosti ;)
Pesterac
10-06-2006, 16:32 PM
Zivi mi Vi bili i uzdravlju, nemam namjeru se prepirati, ocito da prizeljkujete i da jedva cekate da Vam se neko raspolozen za raspravu pojavi, poslije ovog posta to cu Vam zadovoljstvo uskratiti, ostanite sami sa sobom i u svome lijepom svijetu uzivajte;) .
fingersbroken
10-06-2006, 16:50 PM
Kako dodje tako i ode... kakav ti je bio prvi post nesto ne bi se reklo da nemas nameru da se prepires :D Bitno je da si skontao da je sve sto si naumio i zbog cega si dosao u startu osudjeno na neuspeh. Ako odlucis da se vratis sa dobrim namerama isto su ti vrata otvorena kao sto su ti i za lose bila, al bit ces verovatno docekan drugacije ;)
ul_8mart_br?
10-07-2006, 01:19 AM
http://www.photo-host.org/img/009172bann.jpg
hah, ti si covece talenat i to opasan
fingersbroken
10-07-2006, 17:46 PM
Al fakat su karikature extra. Em je dobar smisao, em animacija, hem brate lici karikatura na muftiju pa razbija :D
Deddha
10-08-2006, 01:51 AM
Zivi mi Vi bili i uzdravlju, nemam namjeru se prepirati, ocito da prizeljkujete i da jedva cekate da Vam se neko raspolozen za raspravu pojavi, poslije ovog posta to cu Vam zadovoljstvo uskratiti, ostanite sami sa sobom i u svome lijepom svijetu uzivajte;) .
Legenda doshla da izidje, da ne bude da na ovom forumu nema ljudi koji istupaju:D No, dosho je tiho i usho u legendu:p
Deddha
10-08-2006, 01:52 AM
... hem brate lici karikatura na muftiju pa razbija :D
Mislish na bivsheg muftiju:D
Birdum-Bardum
10-09-2006, 07:33 AM
Moja bika ti je utoka za to. :D
Meni sad kad bi lila izašo bi u onom olovu ovaj lik gore sa ovom ćelavicom. :D
Hvala.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.