PDA

View Full Version : Alternativna historija

vox populi
10-31-2006, 13:49 PM
O KONCEPTU ALTERNATIVNE HISTORIJE

Ambiciozni višetomski ciklus "Alternativne historije" nudi alternativu oficijelnim istinama sežuci duboko u prošlost i objašnjavajuci sadašnji trenutak i perspektive ljudske civilizacije.

"Alternativna historija" je upravo ono što i naslov sugerira: alternativa "istinama" koje se serviraju javnosti od strane medija i elita koje, iza scene ili otvoreno, vladaju svijetom od pamtivjeka. Na takvim, netačnim ili nepotpunim informacijama, zasnovane su historijske knjige kojima su elite/oligarhije manipulirale većinom.

"Alternativna historija" je i vodič kroz malo poznata dostignuća savremenih istraživanja svjesnog i duševnog od strane niza naučnih institucija i obavještajnih agencija u SAD.

A sve sa namjerom da pojedinca, svaku ljudsku dušu, podsjeti na znanja skrivena duboko u nama. I na sve ono sto treba da uživamo tokom ovog životnog iskustva: osjećaj slobodnog izbora, oslobođenje od straha, ljubav kao model ponašanja.

Semir Osmanagić (http://www.alternativnahistorija.com/index.htm)

ul_8mart_br?
10-31-2006, 22:45 PM
Hm, vec iz ovog uvoda: "A sve sa namjerom da pojedinca, svaku ljudsku dušu, podsjeti na znanja skrivena duboko u nama. I na sve ono sto treba da uživamo tokom ovog životnog iskustva: osjećaj slobodnog izbora, oslobođenje od straha, ljubav kao model ponašanja." da se naslutiti da je ovo vise od historije.
Zapravo, covjek se ovdje nesto kao bavi predhistorijom, otprilike do vremena stare Grcke. E to vrijeme ti je kao igra tutumisha, ko stvorena za naglabanja. Rane civilizacije, svemir... Malo sam "protrcao" kroz ovaj sajt, lici na ekstrapolaciju djela Erich Von Danikena, i dok je on imao petlju da provokativno izjavi da su vanzemaljci kreatori ljudske vrste, tj bogovi, Semir, odnosno Sem kako se nedje potpisao nije tamo otisao.
Ne znam zasto ali mi na pamet dodje Michael Moore, onaj debeli amerikanac sto snima provokativne serijalce protiv rezima ko demek. Umijesao se on tako u gomilu novinara i izaso pred Busha i pita ga nesto provokativno naravno. Kaze njemu Bush; "jeli bre, kad ces ti da nadjes sebi posao i da radis nesto." Od tad mislim da Bush i nije tolika dileja.
A stvarno je ovo dobro, lutas tamo-vamo, ko pravi Indiana Jones. Sta bi sa onim brdom kod Visokog?

saf
04-03-2007, 14:07 PM
nije islamski ali je dobar

http://www.galaksija.com