PDA

View Full Version : Radikali hoce spomenik

Emir
09-16-2005, 09:59 AM
Eto skoro sam cuo price po carsiji kao i vidjeo na Tv-u da su Radikali trazili da se ispred opstine Novi Pazar postavi spomenik Stefanu Nemanji.
Ono sto je najgore je i to sto ce u koaliciji sa SDP-om i SZS-om oni to najvjerovatnije uspjeti.
Sta vi mislite o ovome?

Birdum-Bardum
09-16-2005, 10:02 AM
Pa šta fali. Još jedan spomenik više. :) Problem nije Stefan Nemanja u tom obliku, već je problem u Stefanu Nemanju u shvatanjima našeg naroda.

fingersbroken
09-16-2005, 10:07 AM
Pa pitanje je ko to vidi kao problem. Ukoliko vecina naroda to vidi kao problem onda to ne bi trebalo da se radi.. ne ako unosi bilo kakve nemire i nezadovoljstva. A svaki onaj koji insistira na stvarima koje vecina vidi kao problem jasno je sta je..

Ciciban
09-16-2005, 10:15 AM
Da su htjeli spomenik, ne bi branili, a sponemik bome neche dobiti :D

Birdum-Bardum
09-16-2005, 16:24 PM
Da Allah dz.s. dadne hair preko toga spomenika. :)

pink
09-16-2005, 16:43 PM
Radikali hoce sponemik

Pa...neka im ga :) .

l_sT
09-16-2005, 17:05 PM
Meni to nije nishta chudno, pogotovu zato shto spomenik podizhe njegov potomak, Rasko Nemanjic.
A da smeta, SMETA!

Doa
09-16-2005, 17:15 PM
Ovde stojalo nesto sto na ovom forumu stojat ne moze... uvrede i pogrdne rijeci..nastavak slijedi ko u originalu, osim onog dole p.s.-a

nek postave spomenik od TITA!!! :D

Ili neki nash heroj!!! (Ionako neznam nikog ) :)

P.S. Ja lijepo rekoh prepravi a ti neces.. eto citaj post dole.. necu da ga brisem... drago mi je.. fingersbroken.. haj malo vise razumijevanja.. jer necemo da se igramo opominjanja.. i namerno pisem crvenom i krupnim fontovima da bi se lakse razumeli

fingersbroken
09-16-2005, 17:40 PM
E halo momak, ako ocekujes da te neko drugi postuje postuj i ti druge. Haj prepravi tu rijec na pocetku da je ne prepravljam ja. Pa cu ja posle ovaj post lijepo uklonit. Lepse je tako. Jel more?

al_Bazari
09-16-2005, 18:02 PM
E halo momak, ako ocekujes da te neko drugi postuje postuj i ti druge. Haj prepravi tu rijec na pocetku da je ne prepravljam ja. Pa cu ja posle ovaj post lijepo uklonit. Lepse je tako. Jel more?

Nista ga nemo' molit!

Birdum-Bardum
09-16-2005, 18:04 PM
Da da skocimo svi da ga isibamo. Halooo, sta radis to momak tuuuu!!!

fingersbroken
09-16-2005, 22:47 PM
Nista ga nemo' molit!

Ma nije mi krivo sto ga zamolih no vidis ne htede tip poslusat da izbrise tu jednu rijec. Pa moradoh ja... lakse njemu bilo jednu izbrisat no meni onolike pisat... a necemo da vadimo opomene.. to ne ide.. jos nismo zvanicno sa forumom ni krenuli :)

Doa
09-16-2005, 23:14 PM
Allahati ko si TI da meni dajes OPOMENE !!!!!

Koja si ti LICNOST!!!!!

Deddha
09-17-2005, 03:39 AM
Doa, malo lakshe. No i vi cijenjena aristokratska gospodo obratite pazhnju malo na probleme raje :cool:
P.S Ne dirajte dou :mad:

Birdum-Bardum
09-17-2005, 03:44 AM
Mislis na sandzacko-bosnjacku, pod vodjstvom Ugljanina, aristokraciju?

Deddha
09-17-2005, 03:52 AM
Ma *****h to, mislim na novopromovisane vlastodrzhce ovog foruma. Dolje sa bastiljom :D

Birdum-Bardum
09-17-2005, 03:57 AM
Okej, predlozicu da se Forum rasformira. Zatrazicu od Emira da obori Forum, insallah. I ne treba nam. A sto se mene tice, od ovog mometa prestajem biti clan Foruma. Bilo je kratko ali slatko. Hvala.

Deddha
09-17-2005, 04:26 AM
Mojne forum da se rasformirava. Ne lomite mi bagrenje :D

Mitko
09-17-2005, 04:30 AM
Mojne forum da se rasformirava. Ne lomite mi bagrenje :D

Ima bagrenje, jako korenje. :D Ja se nadam da neche dochi do rasformiranja, rasklapljanja foruma. ;)

Deddha
09-17-2005, 04:37 AM
I ti mitko vrlo ozbiljno shvatash nechije trenutachne trenutke nezadovoljstva, koje je uglavnom zasnovano nepotvrdjivanju ega i kojekakvih zamisli :D

fingersbroken
09-17-2005, 05:36 AM
U cemu je problem sad??? Ja lijepo pitah coveka da izbrise psovku iz svojeg posta, jer nije lijepo ni psovanje ni kog je psovao, a on je jos ljepse ne izbrisa pa ja sam moradoh to. I sta je problem: sto sam ga pitao da brise ili sto sam izbrisao.

Doa bate... radite sto god hocete al nije lijepo... jel ti bi toliko tesko da prezalis da izbrises psovku il ti merak da si najpametniji i da mores da radis kako hoces. ako vam je merak da se razobadate to sto more i da se popnete na glavu narodu i prije nego sto ovde dodje, onda bate za nas forum ni nije.. jedan dan i odma svadje... e jesmo neki ljudi... :eek:

Deddha
09-17-2005, 06:14 AM
Doa je mozhda pretjero, ko shto chesto zna. Al, doa che da se smiri. Ja garantujem za njega :confused:

Deddha
09-17-2005, 06:25 AM
No, ovi bash hoche da zabodu ovo na centar. Ova nasha peta kolona im je svashta dosad dala, pa shto ne bi i to :(

Sandokan
09-17-2005, 09:51 AM
Vidim odmah zagustilo!!??
Neka ga postave,al neche dugo stojat!

sans
09-17-2005, 10:52 AM
Poštujem tradiciju i ljude koji drže do tradicije.
Poštujem svoj tradiciju i ljude koji poštuju svoju tradiciju.
Poštujem svoju i tuđu tradiciju i ljude koji poštuju svoju i tuđu tradiciju.

Stefan Nemanja je deo srpske tradicije i srpske kulture - poštujem!
Spomenik Stefanu Nemanji kao čin izražaja poštovanja srpske tradicije - poštujem!
Spomenik Stefanu Nemanji ispred zgrade Opštine Novi Pazar - to već ne poštujem !

Ne poštujem a iz razloga što poštujem svoju tradiciju, a u njoj nema mesta za kipove...i to znaju svi oni koji poštuju tradiciju bošnjačkog naroda, tj. islamsku tradiciju...

Rešenje :confused:

Ili će svako poštovat samo svoju tradiciju...
Ili će poštovat i uvažavat i svoja i tuđa tradicija...

Jedno rešenje vodi konfrotaciji ( jer jednim je tradicija da prave- a drugima da ruše kipove),

dok bi drugo rešenje bilo da oni kojima je tradicija da prave kipove to rade tamo gde ovima kojima je tradicija da ruše kipove ne smeta...pri čemu dakle ova druga, tj. islamska tradicija bude dominantna i preovladava.
Gledano na lokalnom nivou, logično - više onih koji poštuju islamsku tradiciju na ovom prostoru diktira i dominantu ulogu islamske tradicije u tom okruženju. Gledano na širem nivou (nivou države) - nelogično, jer dominantna tradicija na tom širem prostoru je dakle, tradicija graditelja kipova... Na globalnom pak miljeu, tradicija rušitelja kipova brojčano nadmoćnija....

Kako god okreneš vidiš- ne valja, i kako god okreneš vidiš da se vrti sve oko neke sile i primene iste, ali u različitim miljeima.Politika bato, politika, više neg tradicija :cool:

Da nam se Allah dž.š. smiluje i da nas uputi na pravi put, jer On je taj koji zna šta je dobro a šta loše i jedinio On nas može uputiti na dobro i odvratiti od lošeg...