View Full Version : ADSL i u Sandžaku!
Birdum-Bardum
11-20-2006, 09:24 AM
Telekom Srbija će u narednih nekoliko mjeseci proširiti dostupnost ADSL-a u svim većim gradovima i mjestima u Srbiji.
Među tim gradovima/opštinama su i sandžački gradovi Novi Pazar, Sjenica, Tutin i Prijepolje.
Ukoliko podnesete zahtjev do 01.12.2006, ne plaćate setup od 5.000 dinara (modem uključen u cijenu), i stičete pravo na popust od 15% na prva tri mjeseca korišćenja usluge.
Više informacija možete pronaći ovdje:
http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/adsl.aspx?ac=solo&br=1
Hvala.
Maestral
12-19-2006, 00:52 AM
Imali kakvih novih informacija o tome kad ce u Pazaru pocet sa adsl-om?
Pa ceka se tamo po novoj godini da krenu... valjda ce se krenut
Birdum-Bardum
12-19-2006, 12:25 PM
Ja sam predao zahtjeve za 5 ADSL linija prije 01. decembra i sad čekam da se to realizuje. Volio bih da to odrade što prije i da nećemo čekati mnogo dugo. Lijepo bi bilo, ako neko ima nekih informacija preciznih dokle je stiglo sa tim pa da nam javi ovdje.
Hvala.
Huzejfe
12-23-2006, 15:19 PM
Ja imam nekoliko pitanja vezano za ADSL,pa bujrum ko zna nek mi odgovori."Vikacu" mu sladoled kad otopli,mislim da sam korektan :-)
Interesuje me,prvo pitanje dakle, je li bolje ubacit kablovsku,a pominje se da je internet dosta brz ili ADSL.Tj. sta je brze kablovska ili ADSL,i zna li neko koja je razlika u ceni?!
Moje drugo pitanje je:Da li je dovoljno za kucnu upotrebu uzet ADSL od 1200 dinara(256/64kbs),tj. da nije ko izracunao za koliko vremena se moze "skinuti" jedan film od 600 mb.(ako se kupi ovaj prvi,najslabiji paket)
Unapred veliko hvala,za onog ko mi odgovori na pitanja...
Ovako... da pokusam
Koliko sam informisan sbb ce takodje nuditi kablovski internet sa mogucnostima da ce postojati jedna lokalna mreza u gradu. Npr da cijeli grad moze da razmenjuje fajlove ili tako to. Dodatna stvar je i to sto ce postojati game serveri koji ce se nalaziti na sbb-u tako da cete moci da igrate igrice. Mocice i preko adsl-a da se igraju online igrice, ali mislim da ce biti brze na kablovskoj jer ce oni drzati te servere.
Adsl je dosta fin, nema nekih krupnih razlika, jedino je razlika u tome sto kablovska ima mnogo vise paketa, ima cak i postpaid, tako da placas po kolicini skinutog materijala kao i da ima paketa koji su jaci od 1mb cega na adsl-u nema.
Ako uzmes bilo koji paket od 256kbs to ti je pri skidanju oko 32kb u sekundi, sto ce znaciti da ces za minut da skines 60x32=1920 kb sto je 1.92 mb za minut sto bi takodje znacilo da ces za sahat da skines 1920x60~ 115mb i trebalo bi da za jedno 5 ipo sati da skines 600 mb
ibnIsmail
12-24-2006, 02:42 AM
ja npr skidam nekad filmove za 20 minuta,a isti taj film nekad nemosh da skinesh ni za 8 sahata,ja sam uzimo ovaj paket na kojem je brzina 6000,a od te proshle godine nije bilo vece u njemachkoj,tako sam i ugovor potpiso,ali kasnije malo je to variralo,ja sam se pobunio i reko da tako ne stoji u ugovoru,oni su meni neshto naprichali kako oni nemogu da kontrolishu kontinuitet brzine,nekad je ko opterecenje,a nekad normalno,uglavnom nije kako su oni napumpali,neznam dali ce to u pazaru funkcionisati onako kako se obecava
pa taman tako, ovo sto sam ja napisao to su idealni uslovi. Zavisi od provajdera koliko je jak i koliko ce korisnika da stavi na istu liniju. O kapacitetima sbb-a i ptt-a nisam upoznat.
Huzejfe
12-24-2006, 10:29 AM
Hvala Veliki Strumfe i Ibn Ismaile,dosta ste mi pomogli.Ali za koju varijantu i zasta da podnesem zahtev!?Da li adsl ili kablovska.Je nisam neki veliki korisnik,i nemam neke velike potrebe za internetom-znaci ponekad bih koristio,sta mi je jeftinije,to me najvise interesuje?!
Sta bese "sbb" ,nije sramota kad se nezna,zato pitam
Sbb je kabovska mreza koja je u Novom Pazaru. Ja sam za internet klub predao za adsl obzirom da nisam vezan vremenski i da mogu da prekinem, pa kad dodje kablovska lako cemo se prebacit :)
Maestral
01-11-2007, 13:43 PM
Imali ikakvog habera o tome kad ce adsl doplahat u Pazar, ili to ni milicija nezna
Birdum-Bardum
04-03-2007, 20:50 PM
Evo ADSL je stigao i u Novi Pazar. Ovaj, a i one postove od maloprije sam sve poslao putem ADSL-a. Nazalost, na mojem radnom mjestu nece jos biti ADSL-a, jer je moja telefonska linija prikopcana na dojevicku centralu, a Dojevice nije u ADSL planu za ovu godinu. Rekose da ce vjerovatno biti sljedece godine, tako da cu jos jednu godinu najmanje morati da koristim ISDN. Ovaj ADSL sa kojeg poslah ove postove je od mojeg prijatelja koji me je i zvao da mu malo pomognem oko postavljanja ovog uredjaja za ADSL.
Uradismo i prvi download (moj prijatelj je uzeo paket 256 kbps) i pravo mi se svidje. Cini mi se da je razvio negdje oko 220 kbps. Kako li tek izgleda paket 768 kbps. :)
Nek nam je hairli.
Hvala.
Yeni_Pazarac
04-03-2007, 22:09 PM
BB,mozes li mi reci koliki je downloading rate sa tim paketom ?
Sellam
Yeni_Pazarac
04-03-2007, 22:11 PM
Ups,upravo sam procitao gornje postove i saznao za tu informaciju
Halali,samo nastavi .
Sellam
Birdum-Bardum
04-03-2007, 22:52 PM
Pa, moram reci, da sam i ja malo umanjio brzinu ovog paketa, jer evo sad sam nesto "skidao" sa neta i u prosjeku je brzina oko 25 KB/s. Tako barem javlja FlashGet. Zapravo on ponekad skoci i na 30, ali prosjek je tu negdje oko 25.
Dakle, zakiva, odnosno ljeti. :) Jedva cekam da probam onaj paket od 768.
Hvala.
Ako hoces da probas 768 bujrum u Internet klub Sanjak :)
Yeni_Pazarac
04-04-2007, 18:34 PM
BB ne oprobavaj paket 768 , jer ces posle koristeci ISDN grickati nokte i ceskajuci se po glavi kontati , sta je sa ovom kantom sporom ,jok zimi i 256 je bilo dovoljno letece iskustvo .
Shala mala ,posalica , samo teraj , pa se posle falji !
Sellam
Calton
04-05-2007, 03:56 AM
Imal neko da mi preporuci neki dobar film da skinem.E jedino sto mi je cudno kad downlodujem pomocu nekog programa(BitComet),je to da mi je download uvijek skoro manji za jedno 5-10 kb/s nego inace,a plus mi ugusi konekciju ponekad,pa hocu brda da ufatim!!
Birdum-Bardum
04-05-2007, 07:39 AM
Kod jednog ahbaba sam pustio da preko BitCometa downloaduje jedan program velicine oko 500 MB. Brzina je u prosjeku bila oko 10-12, sto je naravno vise nego duplo sporije od mogucnosti 256 paketa. O cemu se radi, zna li mi neko reci? Zavisi li to i od brzine konekcije onoga od koga se program preuzima?
Stvarno je nezgodno kada znate da bi maksimalnom brzinom program bio "skinut" za mnogostruko krace vrijeme nego sto je to slucaj u BitCometu. Ima li neki program bolji od BitCometa za download programa? Mislim, ima li neki brzi, jer je BitComet sto se tice drugih opcija i mogucnosti odlican?
Hvala.
Yeni_Pazarac
04-05-2007, 14:57 PM
Moguce da ima veze sa serverom sa kojeg se preuzima datoteka , znas one fore , taj i taj server high speed downloads and etc. , a moze bit i da je kod programa neko softversko ogranicenje ,ja imam warez on je takodje slab , u principu ima dobru brzinu ali je svremena na vreme zakiva i neznam sto,majmun jedan , nejse, tako je to kad ne zivimo u Japanu :)
Sellam
Huzejfe
04-05-2007, 18:32 PM
Ja koristim za download program "Net transport",odavno ga imam i moguce da ima i novih boljih verzija.
Sve u svemu dosta sam zadovoljan u odnosu na klasicno skidanje,trebalo bi da je dobar(brz) na osnovu nekog iskustva,a i praktican je takodje
Birdum-Bardum
09-05-2007, 09:16 AM
Korisnicima ADSL-a duplo brži pristup Internetu po postojećim cijenama od 01. septembra
Preduzeće za telekomunikacije «Telekom Srbija» a.d. obavještava javnost da će od 01.09.2007. godine, svim svojim korisnicima usluge ADSL pristup Internetu omogućiti duplo brži pristup Internetu po postojećim cijenama. Nove brzine će biti 512, 1024 i 1536 (umjesto postojećih 256, 512 i 768) Kbs sa neograničenim pristupom Internetu, sa cijenama koje ostaju nepromijenjene i koje se kreću u rasponu od 1208 do 2415 dinara mjesečno, bez PDV-a.
Poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za naprednijim servisom pristupa Internetu, u vidu simetričnih protoka i većih brzina, biće ponuđena usluga Telekoma Srbija “Direktan pristup Internetu”, po cijenama koje će od septembra biti niže od 30% do 40% u zavisnosti od brzina pristupa.
Korisnici mogu svoje zahtjeve za ADSL uslugom podnijeti pozivom na telefonski broj kontakt centra 9813, zatim preko Internet stranice na adresi www.telekomcentar.com ili dolaskom u najbliži korisnički centar.
Preduzeće za telekomunikacije «Telekom Srbija» a.d. je u posljednjih šest godina investiralo značajna sredstva u mreže za prenos podataka, koje se u najvećem dijelu koriste za pružanje usluga pristupa Internetu. Ovim poslovnim potezom Telekom Srbija nastavlja ubrzani razvoj Interneta u Srbiji, u cilju podrške stvaranja modernog informacionog društva što je jedan od preduslova za integraciju Srbije u EU.
Hvala.
z3r0 i dalje nestabilni wireless, evo jutros zujim gledajuci snijeg po krovovima iz dosade :confused: :eek:
Cilim
11-18-2007, 01:32 AM
Sto ne uzmete ADSL ili ako nemate tel. broj onda kablovski je puno bolje resenje nego wireless.
Sto ne uzmete ADSL ili ako nemate tel. broj onda kablovski je puno bolje resenje nego wireless.
Heh, dobro pitanje, sto? :p
Cilim
11-18-2007, 17:20 PM
Pa da sto??Nije neka razlika u cijeni.A plus stabilna veza...
zucky_85
11-19-2007, 16:54 PM
Nažalost još uvek ne koristim ADSL nego sam još na ovom glupom dial-up-u,za 15 minuta mi 3 puta puca veza :mad: Evo sad će opet ...
Haljit
11-19-2007, 17:20 PM
Iako nisam dole u Pazaru, koliko saznajem citajuci ovako preko interneta, VeratNet ima prilicno povoljnu (najbolju) ponudu za adsl. Platis 5 mjeseci unapred i dobijes jos jedan mjesec extra dzabe tj vazi ti za 6 mjeseci
Onaj najeftiniji flat adsl paket 512/64 je sasvim dovoljan za obicnog korisnika, a kosta 5x1286=6430:6= 1072 din/mjesecno (PDV uracunat)
Jos kakva je situacija kod nas, pa je cesto vise familija po spratovima jedne kuce, ukoliko se adsl dijeli jos sa nekim, onda ispada skoro dzabe.
Da se nebi shvatilo da ovim reklamiram VeratNet, rado bih da neko javi ukoliko ima neki provajder koji je povoljniji
Cilim
11-19-2007, 17:27 PM
Sa Telekomovim ADSL-om je uzaludna svaka trka,jer je on monopolist na nivou srbije.Znaci i taj verat i sezam-pro,neobee i ostali moraju da plate portove kod Telekoma da bi pruzali ADSL uslugu.A sto bih isao preko nekog drugog kad i taj drugi ide preko Telekoma na net?Jeste mozda Telekom malo skuplji ali je zato daleko pouzdaniji.
zucky_85
11-19-2007, 19:49 PM
Aham,znači Telekom mi preporučujete...
Haljit
11-19-2007, 20:34 PM
Zucky i ja mislim da je ipak bolje da uzmes Telekom.
Kako od VeratNeta tako i od Telekoma uglavnom kupujes istu stvar, jer isti bredband koji VeratNet kupuje na veliko kod Telekoma, VeratNet kasnije taj isti bredband prodaje na malo svojim potrosacima, istina oko 100 din/mjesecno jeftinije od Telekoma, i tu Telekom ima jedan minus, jer iako ima najvece mogucnosti da bude najeftiniji, on svoj polozaj najveceg provajdera koristi da bi drzao visu cijenu.
Medjutim kod VeratNeta se placa pristupna taksa od 3000 dinara, a sto kod Telekoma skoro da nemas, tj ta taksa je 1,18 dinara ukoliko uzimas onaj najeftiniji 512/64 (flat rate) ADSL sa dinamičkom IP adresom
I jos nesto na kraju. Uzmi samo adsl flat-rate (bez mjerenja kolicine protoka), jer imas sigurno nekog od rodjaka ili komsija u blizini ko koristi internet. Predlozi mu da dijelite bredband izmedju sebe, jer tako dijelite i to mjesecno kostanje za adsl, a ukoliko ne downloadujete cijelo vrijeme, onda skoro da necete osjetiti vecu razliku u brzini interneta.
Sama bi placala oko 1179 din/mjesecno
Ukoliko 2 dijelite koriscenje adsl onda vas kosta oko 580 din/mjesecno zasebno
Za troje bi bilo oko 390 din/mjesecno
Za cetvoro oko 290 din/mjesecno (ti, i djeca od oba amidje na donja dva sprata, cak i onaj 3 neozenjeni amidja gore na potkrovlje)
To uporedi sa sadasnjom cijenom koju placas za interent, a sem sto ti je jeftinije imas 10 puta brzi interent, a i ne razmisljas koliko dugo si na interentu i dali ce biti skupo, budi cijo dan na interent ili nemoj nikako palit komjuter - isto te kosta
Cilim
11-20-2007, 02:15 AM
Pa vecina provajdera ovdje daje flat-rate.Telekom recimo daje samo flat-rate,pakete sa ogranicenim protokom nema,dok na primer sezam-pro je nesto experimentisao sa tim i dosta se ljudi upecalo na tu foru, ene ADSL mesec dana 700 din,a fora bila da mozes nekoliko giga(1-2) da skines mesecno i kraj!Definitivno Telekom ADSL.
zucky_85
11-20-2007, 15:23 PM
Znači to tako funkcioniše,taj flat-rate.Hvala lijepa!
Meni je dolazio telefonski racun samo od interneta oko 2000 din dok nisam uzeo adsl.
Cilim
11-20-2007, 20:10 PM
Ada mnoge je ova ADSL urahatio, al su nas posteno zeznuli kad nam nisu povecali upstream kad su povecali downstream,i pritom su nas ubili,mislim nas koje skidamo sa torrenta i ostalih p2p programa.
Birdum-Bardum
09-16-2008, 22:55 PM
Stvarno ne znam šta će kome ADSL kad ima dobri stari Dial-up. :)
PutNick
09-17-2008, 01:23 AM
Pa na Dial-up, nemaju ove lampice da svetlucaju... ja sam uzeo samo zbog toga. :icon_rotate:
Birdum-Bardum
09-17-2008, 01:56 AM
E onda ti nisi shvatio samu sustinu modema. Modem se ne nabavlja radi lampica, vec radi internet veze. :)
A sto se lampica tice, to je bar lahko napraviti. Nabavis neki osrednji prirucnik elektronike i procitas kako se ugradjuju one LED lampice i nabacis ih kolko hoces i u koliko boja hoces. Mozes i lajt show da napravis.
Eh, stari dobri Dial-up. Svi su ga zaboravili. Kako samo nemaju osjecaja za tradiciju. Samo jure za brzim, boljim, ljepsim.
Ja osjecam nostalgiju za onim finim zvukom konektovanja na internet :(
Birdum-Bardum
09-17-2008, 02:16 AM
Postovanje za stari legendarni zvuk. Mozda moze na netu da se nadje onaj zvuk u MP3 formatu pa ga mozes turit u mobilni ko melodiju da ti zvoni. :)
Sto se mene tice, ja jos uvijek uzivam u onom zvuku kad se kacim na net. :icon_rotate:
Ponekad po nekoliko puta prekinem vezu pa se opet konektujem samo da bih slusao ugodne zvuke 56K modema.
bosnjak
09-17-2008, 03:22 AM
Ja osjecam nostalgiju za onim finim zvukom konektovanja na internet :(
E pa to je bio vrh nekad:icon_xd:
A maksimalna brzina 52 klb/s,dowload 5 klb/s:icon_rotate:
p.s Sad se ne zalim el-hamdulijila:001_cool:
PutNick
09-17-2008, 16:54 PM
E onda ti nisi shvatio samu sustinu modema. Modem se ne nabavlja radi lampica, vec radi internet veze.:)
A sto se lampica tice, to je bar lahko napraviti. Nabavis neki osrednji prirucnik elektronike i procitas kako se ugradjuju one LED lampice i nabacis ih kolko hoces i u koliko boja hoces. Mozes i lajt show da napravis.
Ma samo sam se salio,:icon_xd: ...ali hvala u svakom slucaju. :thumbup:
Utorak, 23. septembar 2008. 13:47
Telekom Srbija od 15. oktobra prvi u zemlji kreće sa IP TV uslugom, koja će biti besplatno ponuđena korisnicima Interneta preko ADSL-a u promotivnom periodu do 1. decembra, uz ponudu od 80 domaćih i stranih televizijskih kanala do kraja godine, izjavio je u utorak Tanjugu direktor Direkcije Telekoma Srbija za komercijalne poslove Vladimir Lučić.
IP TV je naprednija u odnosu na kablovsku televiziju, posebno zato što pruža mogućnost slike visoke rezolucije (HDTV), jer omogućava dvosmernu komunikaciju, tako da gledalac može sam da uređuje program, rekao je Lučić u intervjuu Tanjugu i napomenuo da je kapacitet buduće IP TV oko 200 televizijskih kanala.
"Znači ako niste u stanju, a hoćete da gledate neki program, izaberete neku emisiju i ona će biti memorisana na server, tako da kada se vratite kući odgledate omiljenu emisiju, bez potrebe da imate video rikorder u stanu", objasnio je Lučić.
Druga prednost je "video on demand" (video na zahtev), što znači da osim klasičnih programa na koje smo navikli na kablovskoj televiziji, IP TV omogućava gledanja filmova iz banke filmova, koju će formirati Telekom Srbija, najavio je Lučić i obećao da će Telekom nastojati da obezbedi najnovije filmske hitove.
U probnom periodu očekuje se da će korisnici IP TV-a uputiti svoje sugestije da li nešto treba da se dopuni u programskoj šemi, a onda će 1. decembra početi komercijalno korišćenje.
Lučić je naveo da Telekom ima oko 130.000 korisnika ADSL-a, koji su potencijalni korisnici IP TV-a i objasnio da će tehničari Telekoma povezati uređaj set boks sa ADSL-om i televizijskim prijemnikom u stanu, i to će, praktično, raditi kao kablovska televizija.
Fino, još samo da vidimo koliko će to da košta :)
PutNick
09-25-2008, 01:05 AM
Potpisi ti ugovor na dvije godine, u promotivnom periodu, pa ces posle da vidis koliko ce da kosta. Sa svim ovim mogucnostima, treba da bude i neka fina cijena. :icon_wink:
Ako bude pristupacno lako je otkazat kablovsku.
Ima nekih nezvaničnih , orjentacionih, okvirnih cijena,
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=40139
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=40140
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=40141
al nemoj se preterano opterećivat time,jer nije sve u novcu...
bitniji je odnos kvalitet/cijena
Jel ovo znaci da ce da bude i povecanja brzina ADSL-a?
Posto vidim da se pominju neki Super paketi.
Ja sam uvijek za kvalitet :), majbaha bi vozio bez razmisljanja.
Birdum-Bardum
09-25-2008, 15:21 PM
Stvarno ne znam šta će kome ADSL kad ima dobri stari Dial-up. :)
Najteže mi je da shvatim ovakve likove. Pazi ti njega "šta će kome ADSL kad ima dobri stari Dial-up".
Ti brate ili nisi normalna ili misliš da je ovaj narod ovdje lud i da može da svari takvu priču. Još kaže "umiljati zvuci Dial-up-a dok se kači na net", nevjerovatno!!!
Vjerujem da su čak i Amiši prešli na ADSL, a ti još uvijek traćiš Dial-up i još filozofiraš kako nemaš pojma šta će kome ADSL.
Fala Bogu te sam se napokon kutari'so Dial-up-a i sad uživam (od jutros) u blagodatima ADSL-a.
Nema mi šta odvratnije nego čuti zujanje onog odvratnog Dial-up-a dok se kači na net. Treba uvijek biti u skladu sa vremenom.
A ovaj IP TV je već preterizam. Šta će to kome pored dobre stare kablovske TV?! :icon_xd:
PutNick
09-25-2008, 22:17 PM
:blink:
Clan Birdum-Bardum dobija opomenu zbog javnog vrijedjanja clana. :icon_xd::icon_rotate:
Takodje, upozoravamo clana Birdum-Bardum da svako ima pravo na svoje misljenje.:icon_lol:
insajder javlja
09-26-2008, 00:50 AM
Clan Birdum-Bardum dobija opomenu zbog javnog vrijedjanja clana.
a šta him je bilo što su se posvađali??
nešto oko interneta:icon_confused:
Jel jos neko primjetio da su nam povacali ADSL pakete? Imao sam 1mbs sada je 1.5mbs.
Evo i ova IP tv treba da krene uskoro http://www.vesti.rs/izvor/Telekom-Srbija-uskoro-sa-IP-TV-uslugom-visoke-rezolucije.html
Yeni_Pazarac
11-05-2008, 13:02 PM
Jest buraz, meni su sa 512 kb povećali na 760 kb uz dodatnu nadoknadu od 60 dinara na postojeću cijenu. Samo sam ja čuo da će da dupliraju od nove godine brzinu, pa nešto se kontam da ne bude ovo sve od tog očekivanog povećanja brzine .
Ja se ne bunim, meni je i 1.5 super :) ako jos dupliraju onda jos bolje.
Uopste nije iskljuceno da dupliraju jer moraju pratiti okolinu. Bosna vec neko vrijeme ima adsl sa brzinama 4mbps. Znaci dupliranjem tarife od 2mbps postigli bi 4mbps kao i u Bosni. Ovo je stvarno izvanredno, konacno koristim internet bez ikakvih problema. Ova IPTV ce izgleda da bude jos zezca, jer ima i "video od demand" (svako ce moci da trazi film koji zeli da gleda, kao u video klubu) kao i 80 tv kanala visoke rezolucije.
Dolaze teski dani za SBB.
Birdum-Bardum
11-05-2008, 17:09 PM
Pošto ja dosta stvari download-ujem sa neta odmah sam primjetio da je internet brži. Uzeo sam onaj 512 paket, a sada je 768.
Paket 768 je podignut na 1 Mb, 1 Mb na 1,5 Mb, a 1,5 Mb na 2 Mb.
Ne znam za tih dodatnih 60 dinara, jer sam ja čuo da ta ubrzanja neće mijenjati cijenu paketa, ali i ako je tih 60 dinara dodato nije strašno.
Ovo pojeftinjenje je, koliko sam shvatio, posljedica liberalizacije telekomunikacija u Srbiji. Sada će provajderi moći da koriste telekomunikacione usluge firmi izvan Srbije. Samom liberalizacijom se povećava konkurentnost na tržištu, a to je garant kvaliteta i pristupačnosti cijena.
Birdum-Bardum
12-29-2008, 12:15 PM
Hajde što su, eto tu onomat, povećali brzinu ADSL-a, nego eve jopet.
Sad pustih nešto da Download-ujem kad ono preko 100. I to za 6 sekundi diže stotku.
Sad onaj paket ADSL 1 (to je moj paket) umjesto 768 Kb/s skida brzinom od 1024 Kb/s (1 Mb/s),
ADSL 2 umjesto 1536 Kb/s (1,5 Mb/s) skida brzinom od 2048 Kb/s (2 Mb/s),
a ADSL 3 umjesto 2048 Kb/s (2 Mb/s) skida brzinom od 4096 Kb/s (4 Mb/s).
PutNick
12-29-2008, 12:40 PM
Hajde što su, eto tu onomat, povećali brzinu ADSL-a, nego eve jopet.
Sad pustih nešto da Download-ujem kad ono preko 100. I to za 6 sekundi diže stotku.
Sad onaj paket ADSL 1 (to je moj paket) umjesto 768 Kb/s skida brzinom od 1024 Kb/s (1 Mb/s),
ADSL 2 umjesto 1536 Kb/s (1,5 Mb/s) skida brzinom od 2048 Kb/s (2 Mb/s),
a ADSL 3 umjesto 2048 Kb/s (2 Mb/s) skida brzinom od 4096 Kb/s (4 Mb/s).
Ti si za mustuluk! :icon_rotate: Nego...da se nisu nesto prevarili i za upload, ili je i dalje ista prica?
Birdum-Bardum
12-29-2008, 12:50 PM
Za Upload ne znam, a čini mi se da sam negdje naletio na informaciju da jesu uvećali i brzinu Upload-a.
Mislim, red bi bio, jer prošli put nisu.
A Download, evo, ne skida se ispod stotke. Stalno preko. :D
Yeni_Pazarac
12-29-2008, 14:49 PM
http://www.speedtest.net/
Na ovom linku možete rešiti sve nedoumice o brzini Download i Upload brzine interneta, samo kliknite na žuti trouglić, ispucajte prste na rukama i radujte se brzom surfu.
Selam
PutNick
12-30-2008, 10:09 AM
Pazarac, ako ti je tacanovaj hicmet, onda su povecali i brzinu uploada. Meni je tu duplo povecanje, sa 64 na 128 kbps. A download sad ide kao mahnit. :icon_wink:
Zahvaljujem se Telekomu Srbija na povecanju brzine :), prijatno iznenadjenje.
al_Bazari
12-30-2008, 12:15 PM
Evo brzine mog interneta (klikni na sliku da i ti izmjeriš):
http://www.internetmeter.de/rs/200852730.png (http://www.internetmeter.de)
bosnjak
12-30-2008, 19:52 PM
Evo brzine mog interneta (klikni na sliku da i ti izmjeriš):
http://www.internetmeter.de/rs/200852730.png (http://www.internetmeter.de)
Koji ti je to sajt sto koristis ?
Pazarac_TS
01-03-2009, 18:34 PM
Ljudi ,kako vama radi Adsl ??Meni puca veza svakih 10 - 15 min preko dana od kako je bilo ovo pojacanje brzine ..Uvece radi malo bolje ali i tad ponekad pukne..Znal neko dal nesto treba da se podesi ili sta mi je ciniti ??
Yeni_Pazarac
01-03-2009, 21:15 PM
Najvjerovatnije ti je kriv provajder ( kod kojeg si zakupio uslugu interneta ), ja sam kod EUneta i sve je najnormalnije 24h . Nazovi ih i direkt pitaj centar za podrsku zasto se to desava, ako nista onda ispitaj ruter, formatiraj komp, promeni antivirus,... a u krajnjoj liniji provajdera.
bosnjak
01-03-2009, 23:08 PM
Probaj buraz prvo provjeri situaciju oko telefonske linije,jel sve to lijepo povezano,vidi svicer,vidi jel ti kablo nedje u prekidu,ako je sve to ispravno onda zovi provajdera..
Sandokan
01-04-2009, 00:47 AM
Ljudi ,kako vama radi Adsl ??Meni puca veza svakih 10 - 15 min preko dana od kako je bilo ovo pojacanje brzine ..Uvece radi malo bolje ali i tad ponekad pukne..Znal neko dal nesto treba da se podesi ili sta mi je ciniti ??
Pada ti napon . ADSL iskljuchivo radi na stabilnu struju 220 v.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.