PDA

View Full Version : Den Braun

Reef
09-14-2005, 15:32 PM
Za njega kazu da je bar najprodavaniji, a ja dodajem da je prilicno lud.
Ako je "DaVincijev kod" najprodavaniji roman u poslednje vreme, a "Andjeli i Demoni" opet na samom vrhu, onda ce "Digitalna Tvrdjava " doneti velike novine u knjizevnosti ...

Eto, preporucujem Dena Brauna .

Chonbey
09-18-2005, 19:12 PM
Procitao sam "Digital Fortress" i dobar deo "Angels & Demons". Sta reci? Pitko za citanje, ima dosta interesantnih detalja u vidu digresije, ali radnja je prilicno predvidljiva, zapleti neuverljivi.

Ako nekoga zaista zanima srednjevekovni period, procitajte "Fukoovo klatno" ili "Ime ruze" od Eka. U poredjenju sa njim, Brown deluje bedno, i stilom pisanja, i poznavanjem tematike.

al_Bazari
09-18-2005, 19:45 PM
Ako nekoga zaista zanima srednjevekovni period, procitajte "Fukoovo klatno" ili "Ime ruze" od Eka. U poredjenju sa njim, Brown deluje bedno, i stilom pisanja, i poznavanjem tematike.

"Ime ruze"?

Čuj čito??? Gledo!!!

I žao mi iskreno što sam odgledao film jer sam namjeravao prvo pročitat roman... ali šta da se radi - ne izdržah. :(

Chonbey
09-18-2005, 20:54 PM
I žao mi iskreno što sam odgledao film jer sam namjeravao prvo pročitat roman... ali šta da se radi - ne izdržah. :(

Verujem da je to slucaj kod vecine ljudi, ali nemoj da te to obeshrabri za citanje te izvrsne knjige! Roman je mnogo dublji nego film, i prava je poslastica.

al_Bazari
09-18-2005, 21:36 PM
Ma pretpostavljam, but... A za citanje - cim naidje kniževnost na red.

Knjigu sam nabavio i to hrvatsko izdanje. S obzirom da je rijec o katolickoj tradiciji mislim da je u neku ruku ljepse docarana na hrvatskom nego na srpskom.