View Full Version : [Djecji radovi] IZ i Bosnjaci
Sandokan
10-06-2006, 20:00 PM
"Slushaj shta Hodza govori a ne radi shta Hodza radi"
To su josh nashi pradjedovi govorili....
Deddha
11-03-2006, 02:00 AM
Imaju trenutno problema sa keshom, puno su ulozhili u luksuzna vjenchanja, veliki broj dzipova i drugih blindiranih kola, skupa odijela, bubice koje nema chak ni drzhavna bezbjednost, heklere i ostala sredstva koja su potrebna za vodjenje politichke kampanje :cool:
Deddha
12-09-2006, 23:40 PM
Ti, kolko cijenim ja, razbijash one ratnichke igre:cool: Kakav si kantera:rolleyes:
fahrudin
12-13-2006, 01:16 AM
Ti, kolko cijenim ja, razbijash one ratnichke igre:cool: Kakav si kantera:rolleyes:
naravno da razbijam, trenutno igram "company of heroes" razvijam strategiju, pa cu kasnije da predjem na first-person shoting game a posle toga nastavljam s "flight simulation"
a ti i dalje skaci sa super mariom :cool:
ibnIsmail
12-15-2006, 15:08 PM
interesantni mi ovi posljednji postovi,pade mi naum poslovica "ko krme u Teheran",nebilo promijenit:),nadam se da mi se nece zamjerit brat Huzejfe junior
Huzejfe
12-16-2006, 00:20 AM
interesantni mi ovi posljednji postovi,pade mi naum poslovica "ko krme u Teheran",nebilo promijenit:),nadam se da mi se nece zamjerit brat Huzejfe junior
Sta da ti zamjerim,neznam sta hoces da kazes,al slobodno reci!
Sandokan
02-01-2007, 09:42 AM
Trenutno Muameru niko ne mozhe stati na put u ovoj zemlji i on che najvjerovatnije uskoro postati i REIS!!??
Nazhalost...
Bice veselo kad pocnu saopstenja :) ko ce ih trpet, kako su bezobrazni ovi iz Beograda hoce hleb iz usta ovim nasim da uzmu....
suad_
02-20-2007, 11:42 AM
super, samo tzv. muftija sandzacki koji za mene i ta nazovi islamska zajednica sandzaka vise ne postoje da se nisu docepali i ovoga. hvala ti jusufe. nadam se da je ovo pocetak kraja privatnog preduzeca islamske zajednice sandzaka sa zukorlicima na celu i hajrom tuticem glavnim mentorom.
Deddha
03-03-2007, 05:39 AM
Muftija Muamere, samo napred!
"Nema nazad, samo napred...boris tadich":D
Deddha
03-03-2007, 05:44 AM
političkog lidera svih vremena r. Alije Izetbegovića!?
Imamo mi svog politichkog lidera, svaka chast Rahmetli Aliji, ali je on preselio, a uz to je bio i Bosanski lider, a nash se zna koji je...zhivuchi, josh sto godina ako Bog da, i visoko kotirani, na vrhu opshtine, nebeskim zvjezdama zaogrnuti, jedini Sulejman dr. ef. Ugljanin;)
Deddha
03-03-2007, 05:49 AM
Mnogo nekog zabole shto taj samozvani rektor jednog kafanski ustrojenog univerziteta, seosko-ratarsko-zemljoradnichko-znanjeimanjski hodza juri svoje virtuelne medje, ko don kihot vetrenjache...:cool:
mu'min billah
03-03-2007, 11:27 AM
Tvoj komentar 'Deddha' govori u prilog koliko patiš od mešihatofobije, ali nažalost, ja ti tu ne mogu pomoći.
I, tvoj mentor, je ukidao Mešihat i muftiju deset ravnih godina, pa sad vidi koje lokalni Don Kihot...
Deddha
03-03-2007, 12:09 PM
Ne, ne, bojim se da se nismo bash najbolje razumjeli "druzhe chimichu"...:D Dr. Sulejman ef. Ugljanin je predsjednik svih boshnjaka u ovom trenutku (na svijetu, da se razumimo), i otac nacije, naravno i otac Sandzaka.
Deddha
03-03-2007, 12:34 PM
Dechkich, pokushavam da ti kazhem da ne zanima nikog odavno bivshi muftija, na ovom forumu sigurno, shta je izjavio... Ako je to meshihatofobija, onda u redu... Mislim, izjave tog joshanichko sa sela pridoshlog losheg pokushaja mafijasha ne da nemaju na tezhini i ozbiljnosti, nego ih ti josh deset puta jache branechi ne mozhesh ojachati. Mozhda ovdje mozhesh www.delije.net, npr. ako znash da pishesh chirilicu, a znash sigurno, jebi ga, matichno ti je pismo, od duhovnih otaca...:D
mu'min billah
03-03-2007, 14:28 PM
Naravno da znam i ćirilicu, išao sam u školu, nisu mi kupovali diplomu kao 90% članovima glavnog odbora partije kojoj pripadaš!
Ali, moram priznati uplašio si me, najteže je živjeti u iščekivanju, tvoj ljider je ukinuo Mešihat još prošle godine i nikako da finalizuje svoj projekat, jer ni oni imami koji ga emotivno podržavaju nisu sigurni da bi Višegrađanin bio adekvatna alternativa.
Šta vam mogu kad ste na to s pali!?
mu'min billah
03-03-2007, 14:37 PM
Naravno, da onaj koji je okusio tu i sličnu sudbinu, razmišlja etnocentrično o svakom kome zbog, nedostatka intelektualnog i moralnog potencijala, ne može da se približi.
I, ja razumijem vas iz društva za liječene, nažalost, očigledno nedovoljno izliječene mešihatofobiste, ali tražeći one po mišjim rupa, naleteli ste mečki na rupu, a to preznaćeš nije baš prijatno.
A, što se tiče oca nacije, kruška ispod kruške, kaže naš narod, s toga me i ne čudi ovolika količina mržnja prema svemu što personicira islam na ovim prostorima, kakav otac, takva i djeca!
Deddha
03-03-2007, 17:30 PM
Samo ne zaboravi da se ovdje radi o tome da je osnovana neka zajednica, i da ti postirash shto je nekakav hodza (sa sumnjivom diplomom) rek'o, tj. dizhe se prashina od njega, tj. on napada, kao onaj koji nikad nishta nije uradio, osim one nakarade od fakulteta, koji je na gashenju, one medrese koja je zatvorila vrlo vazhan put, jeftinih dnevnopolitichkih ispada i kupovine par luksuznih automobila, sa sve skupim naocharima i do zuba naoruzhanim tjelohraniteljima... Mislim, ochigledno se radi o Sulejmanofobiji, pa je duzhan neko da odgovori na te ravichevske napade... Toliko o muameru i njegovoj dositej obradovich misiji opismenjavanja...:rolleyes:
P.S Taman si fino napiso "islam" malim slovom, trebo si josh i "Muslimani" velikim slovom, i da najbolje dash sam svoj profil, i profil svih vas nekoliko zaposhljenih na "univerzitetu" i u "iho klubu":D
P.S.1 Ne kazhe se "personicira", nego "personificira"
Deddha
03-03-2007, 17:45 PM
Ma normalno da znash, crpish sa "manasije" duhovnost, normalno da morash znati chirilicu da bi "svete spise" mog'o da deshifrujesh... Nego, de tamo na delije.net otidji i pitaj roditelje koji su te napustili shta je rek'o deda miloje, kad che ovaj meshihat da se promjeni, poshto ochigledno da je Sulejman mashio (to samo mislish da je mashio):D
mu'min billah
03-03-2007, 18:15 PM
Ma i on je mašio čim je za logističku podršku u nastojanju da se sruši Mešihat, Ugljanina i njegovu bratiju izabrao.
Nije mu bilo dovoljno što ga je prevario u vezi sa crnogorskim referendumom, nego mu i sada povjerovao da je kadar Islamskoj zajednici na mejdan izaći.
Samo ja mislim da je tajna vašeg neuspjeha u onim imamima koji su vam tajno obećali da će rušiti mešihat iznutra, pa kad je taj trenutak došao i oni vas izdali.
Tako ti je to sa ovim današnjim hodžama, nikako da im vjeruješ, a kako i bi kad su spremni izdati svoje, što neće sutra i vas.
Deddha
03-03-2007, 18:19 PM
Ma samo ti, bichesh ti dobar momak kad porasteash, vidim da si sva imena nakupio, ne vjerujem da ni moje vech ne znash... A to za univerzitet i njegovu snagu, ma polako, vech zove "predsjednika" srbijanske vlade da ga pripoji ovom drzhavnom, nemoj da se zachudish da jednog jutra osamne plakat sa zatvorenih vrata "ovaj fakultet do daljnjeg vishe ne radi" a rektor istog se ne zna kuda je otish'o...?:D
P.S. Vidim obavjestili su te ko su ti prethodnici iz policije, upoznali te sa bivshim radnicima, kolegama ono, to je red na svakom radnom mjestu da se upoznash sa starijim kolegama, valjda...:rolleyes:
Deddha
03-03-2007, 18:23 PM
Ma super je, vidim da znash chitav proces i chin izdaje kako ide... Nego, shta reche biljana plavshich dudichu ono u crnogorskom manastiru onom kad joj je ljubio ruku, koliko che da ostane on sa muamerom josh na vlasti... Ona ima od dede miloja sigurno informacije provjerenije, ono iz prve ruke, vi do njega ne mozhete, vi tu do karla, i eventualno do nekog oficira vojske koji dodje da uzima hranu iz medreze vam, spremajuchi se za strazhu chicha drazhi:cool:
P.S. Evo, imate pozdrav, prepoznachesh se pri kraju medju onima koji rasturaju demonstracije, ako ne ti, onda hoche oficiri sigurno, sljedechi put kad budu dolazili po "kurban meso" iz vashih kuhinja, prije nego li budu ishli u eventualni rat...;)
http://www.youtube.com/watch?v=Z-3jkti7z9E&NR
ibnIsmail
03-03-2007, 20:59 PM
jel ovo onaj lijevoki ed fijuljanin s bubicama,prislushkivachima i pratecom opremom za profesionalnu shpijunazhu?
i ja "patim od meshihatofobije", i jos nekokliko desetina hiljada Muslimana Sandzaka... Ponajvishe je propatio onaj shto su ga ljetos ubili, ali i nije jer je otisao na Ahiret kao Shehid. Mislim na ubistvo chovjeka 11.09.2006. koje je podsticano sa UZURPIRANIH mimbera dva dana prije no shto su rasimovi leshinari kidisali..
Mozhesh li ti nama-meshihatofobima, kao jedan ochigledni meshihatofil pojasniti kako je drug muamer ljetos od ovoga Rahmetlije chuvao UZURPIRANU vakufsku imovinu?
Naime IZ je 1930 i neke porushila vakufski objekat - Dzamiju i sagradila sebi kancelarije, 2006 pak IZ je ponovno povratila zgradu koju su joj uzurpirali, ali IZ nije samim tim prestala biti uzurpator (vakufa tj dzamijskog harema)... Ali necu sad o tome, pitao sam te u vezi ubistva koje je pochinjeno nad chovjekom u ime chuvanja "vakufa"?
mu'min billah
03-05-2007, 23:37 PM
Znao sam da pojedinci nemaju morala, ali ipak sam mislio da količina gluposti koja može biti prisutna u jednom insanu ne ide baš do te granice.
Svakako da mi napamet ne pada komentarisati tvoju posljednju konstataciju, Bilt, jer način na koji politiziraš smrt jednog od nas svakako ne govori u prilog zdravom razmišljanju.
A, što se tiče odbrane vakufske imovine, hvala Bogu nakon što smo zaustavili divljanje i najgnusnije skrnavljenje vezano za zgradu FIS-a, sasvim sam siguran da više nemamo realne opasnosti.
Dovoljan dokaz, iako se dogodilo ubistvo Durovića, koje svakako najoštrije osuđujem i svakako žalim njegove jetime, izbori su nastavljeni, SDA je dobila 27 000 glasova, da ne pominjem čega je sve bilo.
Na parlamentarnim izborima dobila je nešto preko 15 000!? Šta bi sa ovim 12 000, gdje se izgubiše?
Odgovorno tvrdim da ste najmanje 10 000 glasova izgubili samo u Pazaru zbog sukoba sa Islamskom zajednicom, pa ti vidi sad kolika je podrška projektu rušenja Mešihata.
mu'min billah
03-05-2007, 23:50 PM
Selam je brate moj, jedno od 99 lijepih imena Gospodara svjetova, i doista je, očigledan širk kad na mjesto koje je rezervisano samo za Allaha dž.š., dodate ime čovjeka.
No, ako bi se formulacija ' Sulejman alejkum', čisto jeički tumačila, značenje bi bilo Sulejman protiv vas, tako da i u jednom i u drugom slučaju to je pogrešno, iako mislim da to nije slučajno.
Što se tiče moje ubjeđenosti u sopstvene argumente, vjeruj mi da sa tim nemam dileme, jer sam siguran da pripadam pravoj strani.
Što se tiče ideje SDA, mogu ti reći da mi je bliska, ali svakako ona za koju se je zalagao rahmetli predsjednik Alija Izetbegović, ovo što je ostalo od te ideje mislim da nije ni blizu iskonskoj želji.
I ja sam do 1996.godine nosio zastavu, išao na sve skupove, ali od prvog napada na Islamsku zajednicu, shvatio sam da tu postoji nešto iza zavese.
Nije mi jasna samo jedna stvar zašto se Ugljanin odmah poslije dolaska iz bekstva okomio na IZ.
U svijetu kojem živimo odavno sam naučio da se takve stvari ne događaju tek onako.
Deddha
03-06-2007, 00:33 AM
E ovako, ti iso kalachu te svoje epove o meshihatu i o nebeskom ustrojstvu istog, mozhesh pisati sa nebojshom tamo na temi o kosovu (josh malo samo), ili otvorite temu "seobe srba" pa tu pishite. A kao moralist i poshtivaoc svetosavske misije muamerove, kazhi ti nama kako on zheni drugu zhenu, a ona 6 mjesec trudnoche. I kazhi nam jel' istina da mu je prva zhena rekla "ja idem ponosno charshijom, a ti si *****r" i pokazala mu na obraz. Da se mi spustimo malo na zemlju sa toga vam srpskog nebe, ionako nechesh da mi kazhesh za dedu miloja nishta...:D
mu'min billah
03-06-2007, 00:44 AM
Dedo, nisi moj tip, sa adolescentima nemam sabura polemisati... Sorry!
Deddha
03-06-2007, 00:57 AM
Ti si vishe za pubertetlije tipa muamer (koji nose puce, naochare, imaju ekipu oko sebe koja diluje drogu)...:D Nisi josh stigao do adolescencije znachi... Nego, reci ti dedi, poshto se busash u moral svog arsenija charnojevicha orljanskog, kako to da on zheni zhenu u 6 mjesecu... To je radi istine, poshto se rad iz ionako sveo na to koga je muamer ozhenio, koji pishtolj ima, gdje igra tenisa i jel' ga eljo sinoch vodio dzipom u novu luchnu, gdje mu je tazbina, ili kako se to kod vas svetosavaca vech zove:cool:
Deddha
03-06-2007, 01:26 AM
A shta je onda "svi smo mi muamer":eek: I kazhesh nosio si zastave muslimanske, sad koje nosish, one "serbske" u sava centru na predizbornoj konvencije ds:confused:
Znao sam da pojedinci nemaju morala, ali ipak sam mislio da količina gluposti koja može biti prisutna u jednom insanu ne ide baš do te granice.
Svakako da mi napamet ne pada komentarisati tvoju posljednju konstataciju, Bilt, jer način na koji politiziraš smrt jednog od nas svakako ne govori u prilog zdravom razmišljanju.
A, što se tiče odbrane vakufske imovine, hvala Bogu nakon što smo zaustavili divljanje i najgnusnije skrnavljenje vezano za zgradu FIS-a, sasvim sam siguran da više nemamo realne opasnosti.
Dovoljan dokaz, iako se dogodilo ubistvo Durovića, koje svakako najoštrije osuđujem i svakako žalim njegove jetime, izbori su nastavljeni, SDA je dobila 27 000 glasova, da ne pominjem čega je sve bilo.
Na parlamentarnim izborima dobila je nešto preko 15 000!? Šta bi sa ovim 12 000, gdje se izgubiše?
Odgovorno tvrdim da ste najmanje 10 000 glasova izgubili samo u Pazaru zbog sukoba sa Islamskom zajednicom, pa ti vidi sad kolika je podrška projektu rušenja Mešihata.
sto se tice ubistva, vec se prepricala prica kako je doticni (sehid pao od ruke munafika) dva tri dana dosao u sukob sa uzurpatorima institucija koja se zove Mesihat IZ Sandzaka, tako sto je javno protestvovao izlazeci sa hutbe...
u bilo kojoj normalnoj drzavi gdje vlada imalo prava, muamer bi bio medju prvim osumnjicenim (ako ne i optuzenim ili osudjenim) jer su se neposredno pred ubistvo "zamjerili".. ovdje se ne radi o kolicini gluposti vec o kolicini dokaza protiv nekog, a za ubistvo Muslimana. potpuno je normalno muamera sumnjiciti za to... otkud toliko iznenadjenja, i sama porodica je u vezi dzenaze bojkotovala IZ, kriveci ih za ubistvo. to sto ti "zalis jetime" te se demagogije ostavi, ostavi je patrijarhu tvojem - neka mu je za nastup pred kamerama.. (vidis ja ni ne spomenuh da zalim, zasto bih to spominjao i naglasavao ovdje vama kada su mi ruke ciste - tipicno javno zaljenje krivaca)
i kako ja to "politiziram ubistvo"? pa zar nije rijec upravo o POLITICKOM UBISTVU?! sta se tu ima politizirati? i sta to zapravo znaci "politizacija ubistva"?
sto se tice 10 000 glasova koje je SDA izgubila zbog sukoba sa mesihatom: pa sta hoces time da kazes?! (i ne radi se o 10 vec o 5-6 tisuca). taman i da jeste, pa sta onda?! ne shvatam.
sto se tice "zgrade FISa", koja je nekada bila i RK Grmija i Hotel Beograd ili nesto drugo... ona nije vakuf (ovo je serijatsko pravilo) ona je zapravo zgrada napravljena na vakufskoj imovini i samim tim objekat kojim se ista (vakufska imovina) zapravo uzurpira. u njoj ne samo da nema nista sveto (harem) vec je ona sama po sebi "smetnja" svetom - Haremu.
ona po seriatu ima isti status kao i grmija beograd (hotel) i dr.
u Islamu ne moze crkva (IZ) da proglasi nesto svetim, i da sama cinjenica da crkva nesto posjeduje biva time sveto. kada bi to bilo tako, onda bi "zgrada FISa" kao vlasnistvo crkve bila harem, ali to nije tako svidjalo se to tebi ili meni ili ne svidjalo
kada bi to bilo tako onda bi i muamerovi dzipovi, i muamerove nevjeste, i muamerov donji ves bili sveti... a nisu
Selam je brate moj, jedno od 99 lijepih imena Gospodara svjetova, i doista je, očigledan širk kad na mjesto koje je rezervisano samo za Allaha dž.š., dodate ime čovjeka
mjesto rezervisano za Allaha? HAŠA! EŠHEDU ENALLAHE VESIA KULLE ŠEJ-IN ILMA! izvini, (ali sta ce ti to da sad "rezervises" ono sto ne smijes, i da optuzujes za sirk, gdje sirka nema), kada se kaze Selam alejkum, niposto se pod "Selam" ne podrazumjeva jedno do Allahovih Imena. u ovom slucaju ova rijec ima svoje znacenje u drugom smislu. ako je u ovoj frazi (Selam alejkum) prva od ove tri rijeci-selam, Ime Allahovo kako tvrdis, onda bi tek prijevod bio poprilicno sirkali. ne bih ovdje prevodio takav smisao.
selam je arapska rijec i kao takva ima i svoju upotrebu. sama po sebi "selam" arapi koriste cak kada hoce i psa da umire.
?
jel i tada arapski uzvik psu : "selam selam" ponavljanje EsmaulHusnata?!?! po tvojoj logici jeste, ali nije.
sto se tice ovog izvrtanja Kur'anskog pozdrava, i ruganja istovremeno sa jednim poboznim i cestitim Muslimanom (a uz to jos i politickim vodjom), zaista ne znam kako seriat ti tretira
nego da te pitam: zasto je muamer tako olahko priznao Rijaset Montenegra, pa se cak i "pogadjao" sa tamosnjim reisom oko pojedinih dzemata, a rijaset srbije mu toliko smeta?! ako se vec zastupa ideja jednog rijaseta (BiH) i ideja IZ Sandzaka? (mada neznam zasto uopce i zastupati bilu koju od tih ideja - rijaset ovaj ili onaj)?
izgleda da nekog ne interesuje niti IZ sa centrom u Sarajevu niti u N.Pazaru, vec se samo poziva na to, u slucaju ljuljanja LICNE MOCI.
i jos da te pitam gdje je osnov legitimiteta postojanja IZ Sandzaka uopce? cisto fikhsko-pravno pitanje.
Deddha
03-06-2007, 04:34 AM
U nachertanju ilije garashanina,u seobi srba arsenija charnojevicha u na drini chprija ive andricha... Vishe ima dokumenata svetosavskih u kojima oni nalaze legitimitet svog postojanja...:rolleyes:
Deddha
03-06-2007, 04:42 AM
Ma pusti srpche neka slavi svog svetog iliju... Dochiche glave on njemu, ili obratno:eek:
mu'min billah
03-07-2007, 15:19 PM
Naravno, da to što navodiš nije istina, to samo govori koliko slijedite partijsku ideologiju zasnovanu na činjenicama plasiranim sa vama drage TV ***. No, drugo meni zapada za oko.
Vi se ponašate u skladu sa onim psihološkim stanjem gdje osoba kada nema konkretne dokaze, nadomešćuje ih galamom.
Ja sam, vjeruj te mi miran u svojoj istini, tako da mi ne pada napamet polemisati oko činjenica vezanih za vakufsku imovinu u vidu zgrade FIS.
Žao mi je što ću te razočarati, pa se neću upustiti u raspravu oko ovog ubistva, Poslanik a.s. kaže o mejjitu sve najbolje, u tom smislu biram da se dalje ne izjašnjavam po tom pitanju, ali svakako da odbijam sugestiju da IZ-e ima bilo šta sa tim.
I, danas u arhivu naloga stoji da je porodica došla u 8 sahata i uplatila za dženazu. Tačno je jedino da su tražili da dženazu obavi Hasib ef., a ne njihov imam Idriz, koji je uveče odmah nakon ubistva otišao kod kuće rahmetlije i nazdravio glavu, da se osjećao krivim sigurno u tom momentu, kada ste se spremali da napadnete Mešihat, ali za to je bila potrebna, složiće te se, hrabrost, da ne upotrijebim neki drugi izraz, ne bi otišao.
Kako se prema njemu ponio polubrat ubijenog, a ne ostala porodica, to je pitanje za njih.
U deset sahata, zadesio sam se tu, dolazi partijski nalog, dženaze će se obaviti u partijskoj režiji, jer treba i to iskoristiti kako bi se narod nahuškao protiv IZ, i ovih ostalih političkih grupacija, o kojima imam skoro isto mišljenje kao i prema SDA.
Zar Regionalna televizija nije cijeli dan u svojim kajronima pozivala na linč onih koje je svojim ***stavom okarakterisala kao željene krivce.
Trebalo je igrati na emocije ljudi i sa dženaze ih usmjeriti prema Mešihatu.
No, nažalost vašu, a hvala Bogu na sreću ovog naroda, imali ste mnogo malo hrabrih ljudi.
Kriminalci kojima je tvoj ljider okružen, doista, su hrabri samo kada prebijaju djecu koja nose zastave drugih partija, ali kada se treba suočiti sa onima kojima je draže poginuti za pravu stvar, nego njima da žive u svom svijetu kriminal, droge i nemorala, e tu već treba dobro razmisliti.
Vi ste mislili da vaš lider samo kaže ' u mišje rupe' i svi brže bolje, e pa loše ste procijenili pitanje obraza kad su u IZ-e i oko nje u pitanju.
Kad smo vidjeli da Regionalna ponovo kreće u svoj 'pohod', rekli smo dobro je, to je jedino što realno mogu: Psi laju, karavana prolazi, kaže naš narod.
Danas kada je finalizacija projekta jedinstvena IZ sa centrom u Sarajevu sve bliža, za vašu informaciju ostalo je još nekoliko dana, ja razumijem vašu zabrinutost, ali vam poručujem nemoj te se za džabu nervirati, jer tok novije historije IZ u Srbiji, ne možete, ne izmijeniti, nego ni okruniti.
Mnogo smo jaki!!!
mu'min billah
03-07-2007, 15:27 PM
U jednome danu, ušutkana je rijec onih koji danas ovdje u Potocarima nijemo leže pred Bogom i svijetom. Rijec onih koji su krivi nije ušutkana, jer nemaju ni stida ni srama pred Bogom i svijetom. Ovdje se nema ništa reci što svijet nije znao i što sad ne zna. Ovdje se ima slušati ono što je davno receno u Starome Tevratu, u Novome Indžilu i u Casnome Kur'anu. A receno je da smo svi mi sinovi Ademovi, a Adem je od zemlje. Nema prednosti medu ljudima ni po naciji, ni po rasi, ni po boji kože, osim po dobroti duše. Poslušajmo, zato, istinitu vijest o dvojici Ademovih sinova kada je jedan od njih - Kabil glasno zaprijetio svome bratu – Habilu da ce ga ubiti zato što nije mogao podnijeti bratovu nevinost pred Bogom i svijetom. “Ali, Kabile, kad bi ti pružio ruku da mene ubiješ, ja ne bih pružio svoju prema tebi da tebe ubijem, jer ja se Boga bojim. I ne zaboravi, Kabile, da ceš zbog mog ubojstva ponijeti i moj i svoj grijeh i zbog toga ceš patiti, jer nasilnik ima pravo na kaznu.” Kabil nije slušao, vec je ubio brata i izgubio se u grijehu svome, pa mu je Bog poslao jednog gavrana da kopa po zemlji da bi mu pokazao kako da zakopa mrtvo tijelo, brata svoga. “Teško meni” – povika on - “zar i ja ne mogu, kao ovaj gavran, da zakopam mrtvo tijelo brata svoga!” I pokaja se. Zbog toga je Bog propisao sinovima Israilovim: ako neko ubije jednog nevinog covjeka koji na Zemlji nasilje ne cini, bit ce kao da je ubio covjecanstvo; a ako neko bude uzrok da se sacuva život jednog covjeka, bit ce kao da je sacuvao život covjecanstva. To su jasne rijeci koje su Božiji poslanici donosili, ali su mnogi ljudi, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. Tako je to zapisano u Tevratu, u kojem je uputstvo i svjetlost. I tako su po Tevratu sudili vjerovjesnici, koji su bili Bogu poslušni i cestiti ljudi, od kojih je traženo da cuvaju Božiju knjigu, i oni su je, doista, cuvali. Zato se, kad budete sudili, ne bojte ljudi, vec se bojte Boga, i ne iskrivljujte istinu i pravdu za malo ovosvjetske slave. A oni koji ne sude prema onome što Bog propisuje, oni su nepravedni. Bog je u Tevratu i Kur'anu propisao i ovo: glava za galavu, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a rane treba lijeciti. Ali, onaj koji odustane od prava na osvetu, imat ce nagradu oprosta od grijeha svojih. Oni koji ne sude prema onome što je Bog propisao, oni su nasilnici. Nažalost, u današnjem svijetu je mnogo više Kabila koji prijete ratom, ubijanjem i trovanjem nevinih Habila. Mnogo je više ubijenih Habila koji nisu ni pokopani, nego Kabila koji su se pokajali. Mnogo je više onih koji traže osvetu, nego onih koji žele nagradu oprosta od grijeha svojih. No, unatoc svemu, nama ovdje ostaje da kažemo samo dvije rijeci: pravda i nada: pravda za Kabila pred Bogom i svijetom. Jer on treba da vidi da jedan gavran, vec osam godina, kopa zemlju da pokaže mjesto gdje treba ukupati Habila – brata svoga kojeg je ubio iz pakosti. I nada da odustane od osvete onaj koji pravo ima, a da pristane na istinu i pravdu, jer u tome je nagrada oprosta od grijeha. Jer, osveta poništava nagradu. Jer, osveta otežava pravdu. Zato Bože Svemoguci ucimo Ti dovu: Neka tuga postane nada! Neka osveta bude pravda! Neka majcina suza bude molitva Da se nikada nikome ne ponovi Srebrenica!
Govor Reisa u Potočarima, Srebrenica, onoga dana kada je Sulejman Ugljanin popravljao zube, ( provjerite informaciju), i nije našao za shodno da ode na obilježavanje deset godina od Genocida u Srebrenici, za razliku od vas članova, to moram reći koji ste bili u velikom broju tamo.
Pročitaj te ovaj govor i razmislite zašto je nekom stalo da nam reis ne bude vjerski lider.
Nadam se da će te razmisliti, jer ćemo se sresti na kijametskom danu, ja vas smijem čekati i prizivam Gospodara svjetova za svjedoka, a vi mene!?
vox populi
03-07-2007, 16:03 PM
Kriminalci kojima je tvoj ljider okružen, doista, su hrabri samo kada prebijaju djecu koja nose zastave drugih partija, ali kada se treba suočiti sa onima kojima je draže poginuti za pravu stvar, nego njima da žive u svom svijetu kriminal, droge i nemorala, e tu već treba dobro razmisliti.
nemo tako dragi islamski brate
nemo nama drogu prebijanja i ubijanja prebacivat
nemo tako aman ti ćinim
ti dobro znaš ko koga ubija
i dobro znaš ko nam drogom djecu uništi
i dobro znaš da baš taj čovjek malo-malo pa eto ga kod tvojeg bossa na konsultacije
nemo tako
ihhhh
Deddha
03-07-2007, 16:09 PM
...nadomešćuje ih galamom.!!!
Kazhe se "nadomjeshta":rolleyes: Ja sam, vjeruj te mi miran u svojoj istini, tako da mi ne pada napamet polemisati oko činjenica vezanih za vakufsku imovinu u vidu zgrade FIS.
!!!
Gospodo jedite sendviche, ispijajte piva, nek' vjechno zhivi vasha ljubav, u vama je perspektiva... kupalishna sezone pochinje, idite na mora oceane... i chuvajte se ajkula, motrite na ljude...:D
vox populi
03-07-2007, 16:21 PM
Govor Reisa u Potočarima, Srebrenica, onoga dana kada je Sulejman Ugljanin popravljao zube, ( provjerite informaciju), i nije našao za shodno da ode na obilježavanje deset godina od Genocida u Srebrenici, za razliku od vas članova, to moram reći koji ste bili u velikom broju tamo.
e pa nemo tako no nam sam priloži ta dokaz o popravljanju zuba
to bi ti bilo više po islamu
a kad smo kod Srebrenice rekni nam: šta je preće tvom bossu
odlazak u Potočare ilj odlazak na tadićevu inauguraciju
Deddha
03-07-2007, 16:24 PM
...ali kada se treba suočiti sa onima kojima je draže poginuti za pravu stvar!!!
Mislish na onog vam frenkijevca iz selakovca koji je plak'o u arap dzamiji kad su se svadjali sa "brachom"...:p
No, nažalost vašu, a hvala Bogu na sreću ovog naroda, imali ste mnogo malo hrabrih ljudi.
Mislish li ti da je hrabrost pogaziti vas... Samo pokazujesh da zastupate teoriju "krvi i zemlje", koju vam zatupaju i oci iz radikalne stranke i oficiri koje ste hranili "kurbanskim mesom" kada su ishli u pohod na "srpske teritorije" i da bi vas u svakoj demokratskoj zemlji zabranili zbog govora mrzhnje i poziva na rat... No, nazhalost, i na vasem primjeru se pokazuje da srbija josh nije demokratska zemlja:(
Danas kada je finalizacija projekta jedinstvena IZ sa centrom u Sarajevu sve bliža, za vašu informaciju ostalo je još nekoliko dana...
Ne lazhi ljude, kazhi kako je muamer prije neki dan priznao da je potrebno osnivanje jedinstvene Islamske zajednice za teritoriju srbije:D
Deddha
03-07-2007, 16:31 PM
Nadam se da će te razmisliti, jer ćemo se sresti na kijametskom danu, ja vas smijem čekati i prizivam Gospodara svjetova za svjedoka, a vi mene!?
De bolan kazhi ti nama kako muamer zheni zhenu koja je u shestom mjesecu trudnoche, ostavi se ti kijametskog dana, ahireta, gospodara ponoci, luja, zagora te neja i teorije velikog praska:eek:
mu'min billah
03-08-2007, 01:39 AM
Žene su ti čudna stvar, brate moj...
Deddha
03-08-2007, 01:50 AM
Ma znam, ali u shestom mjesecu se zheniti, to je mislim ono bash ultrachudno:D Ha ja, umalo zaboravih, brate moj beogradski...:eek:
nisam druzhe chitao tvoj post, samo prvih par rechenica...
vidim da "ne zhelish polemiku oko vakufa" i da mi spochitavash da "mjesto chinjenica koristim galamu" ... u vezi vakufa sam ja sve vec rekao, pa se ni ja ne bih dalje inatio sa tobom, znam samo da na dunjaluku nema goreg ataka na materijalno bogatstvo od ataka na vakuf... neka vam to da sa vakifom Gazi Isa begom Ishakovicem rijeshite, kada se ovom Rahmetliji pruzhi prilika da vas tuzhi jer ste mu pogazli vakufnamu. Shto bih se ja dalje zadrzhavao oko toga kad nije moja stvar, a zlo - rusenje dzamije, manipuliranje vakufom, mnoga druga, a pogotovo krsenje vakufname; sam vec osudio i to ne samo srcem...
Shto se tiche ubitstva, vidim da s tobom nema takodje bilo shta da se pricha, jer VJERSKI RAZLOZI mi ne dozvoljavaju da spominjem chovjeka koji je klanjao, drzhao se dzamije, poznat u charshiji kao Musliman, a uz to josh i ubijen od ruke najpoganijeg olosha (munafika), da ga spominjem pred tobom - koji o ovakvom nekom govori lijepo samo zato shto se mora "o pokojniku sve najljepshe" (kako reche jedan VASH poznati pisac).
I MOLIO BIH TE DA GA NE SPOMINJESH VISHE (A JA SAM POGRIJESHIO), ILI AKO HOCESH BASH DA SE ZAINATISH ONDA CU TI OSTAVITI BROJ KUCNU ADRESU, PA RECI MENI LICHNO SHTA IMASH O NJEMU. ILI OSTAVI TI PA ONDA LAJI NA SHEHIDA!
Shto se tiche odgovornosti "SPCa", napomenuh vec da je sukob dva tri dana prije dovoljan za sumnjichenje, ali sam to pogreijeshio... Naime nije se Rahmetlija "sukobio" sa SPCom vec su ovi pozvali na linch, zbog nekakvog navodnog skrnavljenja... Pozvali su na linch izmedju ostalog i na njega, pa je ovaj i ubijen. To ti se zove "podstrekivanje na zlochin" ili tako nekako slichno...
Uostalom, sada vidim da si ti jedan od onih misheva za koje smo se zakleli da cemo ih ganjati po rupama i jazbinama, a skoro (nakon ubistva) i da cemo vas ganjati do Sudnjeg Dana! To shto se tebi vishe svidja da te zovu mechkom ne mijenja stvar.
Hocu da kazhem da ja zaista sa tobom nemam nishta vishe da pricham, da te ubjedjujem i da ti mene ubjedjujesh... Nema smisla, jer ti vidim ne bjezhish i od toga i da lazhesh. Mislim na prebijanje djece isl (nisam tebe chitao vec tvoj citat kod Voxa). A od sheriatskih normi okrenesh glavu i zanemarish ih (navodno necesh raspravu oko vakufa - pa kako bi i raspravljali kad je tu sve jasno?!?!).
Tako da moresh ubuduce nastaviti lajati na Doktora Sulejmana Ugljanina, pjevati hvalospjeve o onom zhidovskom zetu (prva zhena), a ja cu se potruditi da vishe ne obracam pazhnju na to...
P.S. srecan ti osmi mart
Žene su ti čudna stvar, brate moj...
dobro to, al shta bi sa ovim Voxovim pitanjem?
briga nas shta muamer "radi" u sitne sahate, de nam reci oko boze pravde stajanja, tadica i 11 jula?!?!?
Deddha
03-08-2007, 03:56 AM
I muameru i svim njegovim zhenama (isidori bjelici i "svim njenim mushkarcima"):D
mu'min billah
03-08-2007, 11:41 AM
Svakako da će Gazi Isa-begu morati stati na crtu oni koji nisu nosili pampers kada su slavili svoga ljidera, pa uneredili vakuf, što se nije desilo ni u najgorim vremenima za Novi Pazar naravno da stoji.
Treba biti toliko zlokoban da na tako nešto podstrekuješ i činiš.
Što se tiče tvoje adrese mislim da mi nije potrebna i činjenica je da ja i ti nemamo mnogo toga zajedničkog oko čega bi razgovarali.
Živimo u različitim svjetovima, ne dijelimo isti sistem vrijednosti. Tebi je uzor ulica sa svim što ona nudi, zato i iznosiš hvalospeve o liderima reketaških grupa.
I ja znam da kada govoriš o korupciji i finansijskim malverzacijama da vi to dobro poznajete, nije šala kad za 15 godina vladavine dovedeš grad do ruba propasti.
A što se tiče Ugljanina nije mi u opisu posla da se bavim nekim koji je od regionalnog lidera postao neko ko se bavi komunalnim pitanjima.
Žalim, ali nissam kriv što u vašoj partiji nema sposobnih ljudi te, on mora i te stvari da radi.
No, sada je otkrio svoj pravi domet, lokal, ipak za ozbiljniji angažman treba imati potencijala, ali i mudrosti.
Što se tiče hajke na mene i meni slične, mislim da takvi kakvi ste nemate šanse ni da mi se približite, u tom sam 100% siguran.
mu'min billah
03-08-2007, 11:48 AM
Nemoj mene pitati oko Bože pravde, pa ti i tvoj ljider ste glasali na referendumu za istu, i za još mnogo toga: rehabilitacija četnika, četnički grb, zastavu i sve ostalo samo da bi se dodvorili nekadašnjem salonskom četniku sada vašem koalicionom partneru.
To ste i odlaskom na litiju u Blace pokazali, nemoj te sad nama pripisivati vaše nacionalne simbole.
prije svega molim da se ovaj post ne shvati kao nije nastavak rasprave sa dotichnom pristalicom krimanalnog svecenika.
obracam se Voxu, Dedi, (pa chak i uvazhenim alimima i sufijskim poznavaocima koji kako vidim zashutjeshe), muminu bimuamer nije ovo namijenjeno
srce mu'mina je bejtullah!!!
prema tome uvrijedljivi ton o "lokalnom dometu", svakako ne stoji. jel vazhno (u vezi Sulejmana Ugljanina) to da li on vodi dvojicu-trojicu mumina u pazaru ili dva tri miliona?!?! nije svakako.
shto se tiche Gazi Isa bega, njegov vakuf (po vakufnami!!! ako vakufnama ishta znachi kada se govori o vakufu?!?!) nije mogao biti oskrnavljen 2006. iz prostog razloga shto je nestao 1936!!! kako se neko mogao pomokriti na nechemu chega nema?!?! a zashto ga nema je drugo pitanje, i sa krivcima ce itekako biti obrachuna, pa taman i ne dali (ili uzeli) adresu!
"uneredili vakuf" - toliko je slichno i podudarno sa jednim dogadjajem koji se spominje u Kur'anu Chasnom da mi dodje i da se nasmijem, da nije situacija ozbiljna:
kao shto je i onaj arapin u chuvenoj Godini slona uneredio Ebrehim hram u Jemenu, pa je ovaj kao odmazdu pripremio rushenje Kabe. samo Ebreha je bio bolji, jer se nije pozivao na Isa-a (bega) vec na Isusa, i krenuo je na Kabu-koja jeste Bejtullah, a ovaj moderni i lokalni Ebreha na Mumine, i to se sve pozivajuci na Isaa!!! muamer ili ebreha, situacija je ista, sve se ponavlja: pishanje po crkvi, rushenje Bejtullaha...
termihim bi hidzaretimmislidzil!!!
opet ti ne odgovori. taman i da jesmo sve to, i dalje stoji da se drug muamer nalazio na tadicevoj inaguraciji, stajao na boze pravde i dr, a ti nam prosipas demagogiju o srebrenici! e josh da te i priupitam jesil ovo prepisao govor pola wolfowica, bila clintona i dr (koji su ipak bili tu) dok je bepcku poglavar stajao na boze pravde?!
ljudi ko misli da je provokacija nek nadje i prochita govore ovih zhidova vidjece da se oko 90% podudara sa njegovom "govorijom" o srebrenici!!! :D
dakle, ne odgovori ti o muamerovoj aktivnosti oko godishnjice?!?!
Deddha
03-08-2007, 20:01 PM
Ma niko nije zashutio, jednostavno nema se vremena odgovarati ovom zaduzhenom policijskom chovjeku, a posebno ne na one priche koje su jednokratno koristili u jeftine predizborne svrhe srpske dopunske partije (ludich je izlazio dan pred izbore i u blicu sa ovom prichom)... Mislim, toliko su jadne te priche, i vech odavno isprichane, da jednostavno najbolje pokazuju njihovu svijest i intelektualnost kojom oni dobijaju reche sve na ovim prostorima... Mislim, takve priche je najbolje ostaviti, one su najbolje svjedochanstvo njihovog svjetosavlja... Mislim, ubiju chovjeka toliko poznatog u ovoj charshiji kao poshtenog, i to oni toliko poznati kao neposhteni na daleko, i onda takvu jednu prichu plasiraju iz odaja famozne 'im patrijarshije... To su sve samo dokazi protiv njih, i dobro je da kao takvi imaju i na ovom mediju (ne samo u srbijanskom blicu), jer che taj isti Rahmetlija, zajedno sa tim Vakifom, chiju oni imovinu uzurpiraju imati posla sa njima... Mislim, ne bio ja njima u kozhi... Ovakav jedan post chovjek kad prochita, mozhe samo da shuti i da se chudom chudi od kolichine nevjerstva i Dini dushmanluka koji te bradate spodobe kriju ispod svojih skupih naochara i odjela, u svojim dzipovima zatamnjenih stakala... Josh kao ne smije niko to u lice da kazhe njima... Ma koje lice, ko vas zna bolan, gdje se vi krechete osim na potezu iho klub, Altun Alem, eventualno Lejlek dzamija i nekim blagdanima onaj antilogaritam iz 6... Vi ste neki faktori, u policijskim autima, sa policijskim bubicama za komunikaciju i od policije datim heklerima... Samo se mozhete vidjeti par dana pred izbore, kada zatrebate srpskom politichkom projektu, budete u nekoj masi, obucheni u crne jakne, nekoliko sati, kao na gej paradi... I vama ne smije niko rechi u ochi... Pa shta govori ovaj narod godinama, shta govori lider njegov godinama... Kada ste vi shta rekli kome... Zahvali se ti svom svecu koga slavish (valjda vasilije orljanski ili koji vech), shto postoji ovakav medij, inache ne da ti ne bi dosho u prichu sa mnom, nego ne znam ni dal' bi te otpozdravio sa "pomoz bog", ni tebe ni ovog musafira (ustvari srpsku nejach, a ne musafir), i shto su vam vashi svechenici u odorama ispod kojih se kriju uniforme policijske dali ovu adresu...:eek:
mu'min billah
03-08-2007, 22:49 PM
I da znate da vas je bilo teško nać'. Zatvorite se po tekijama, uz hukćanje i darbuku, i oblacima dima prava idila za šejtanske inspiracije, pa onda pitamo odkud ovolika količina mržnje prema svemu što je islamsko na ovim prostorima.
A tog čovjeka je ubio onaj koji ga je na listu postavio, i vama je lako nad time da sejrite jer da ste imali i malo morala vi ne biste poslije njegove smrti nastavili izbore da kradete. Toliko o moralu i branjenju svakako na zločinački način ubijenog čovjeka.
A, to koliko nas je strah od vas jadnika, ne mogu da ti opišem, evo sav se preznojih.
Vi od katrana se i ne vidite, a kamoli da ste spremni na neke konkretne stvari.
Da se vrabaca plašim, nikad pšenicu posijao nebi!
Žao mi je moraćete živjeti sa vama gorkom istinom da nam niste ni do peta, a kamoli da nam možete nauditi.
mu'min billah
03-08-2007, 23:02 PM
Prije neki dan se je reis Cerić sastao sa Dodikom, iste optužbe su stizale na njegov račun, on je naravno pokušavao uraditi nešto po pitanju povratka Bošnjaka u Istočnu Bosnu.ž
Tačno je da je muftija bio na devetu godišnjicu genocida u Srebrenici na inaguraciju Tadića, mislim da je nesreća u tome što se taj dan poklopio i u jednom i u drugom slučaju.
Mali ljudi poput mene i tebe ne mogu baš sve da skontaju, znam samo da je bilo to u dogovoru sa reisom.
Ali, jedna je razlika između muftije i tvog lidera, kad god je imao uticaja na Beograd, Novi Pazar je to osjetio.
Sjeti se samo Univerziteta, vi ste do skora morali da krstite isturena odjeljenja tezgaroša iz Srbije kao državni univerzitet, tek skoro ste dobili ovaj socijalni, što je dobro, da oni koji nemaju mogućnosti imaju našta studirati.
Islamska zajednica je to javno čestitala.
Nego da te pitam, šta bi sa ovom obilaznicom, pojeo vuk magarca, ili sa ovim parkingom što ga prodadoste Velji ispičuturi, a nisi mi odgovorio ni za Blace i onu litiju kojoj je tvoj ljider prisustvovao.
Deddha
03-09-2007, 03:27 AM
I da znate da vas je bilo teško nać'. Zatvorite se po tekijama, uz hukćanje i darbuku, i oblacima dima prava idila za šejtanske inspiracije, pa onda pitamo odkud ovolika količina mržnje prema svemu što je islamsko na ovim prostorima.
A tog čovjeka je ubio onaj koji ga je na listu postavio, i vama je lako nad time da sejrite jer da ste imali i malo morala vi ne biste poslije njegove smrti nastavili izbore da kradete. Toliko o moralu i branjenju svakako na zločinački način ubijenog čovjeka.
A, to koliko nas je strah od vas jadnika, ne mogu da ti opišem, evo sav se preznojih.
Vi od katrana se i ne vidite, a kamoli da ste spremni na neke konkretne stvari.
Da se vrabaca plašim, nikad pšenicu posijao nebi!
Žao mi je moraćete živjeti sa vama gorkom istinom da nam niste ni do peta, a kamoli da nam možete nauditi.
Dobro je kad si prestao sa prichama kako vam se ne smije u ochi rechi, tj. pokushajima zastrashivanja... Mislim, skoro pa 20 godina dobijate od naroda odgovor, direktno u lice da direktnije ne mozhe biti, i ti onda poslije svih tvojih prijethodnika ostanesh kao posljednji bastion miloshevichevog rezhima i jedan od posljednjih mohikanaca velikosrpskog projekta i usudish se poslije svog tog predjenog nam puta da postavish pitanje "smjelosti da se kazhe u lice":eek: Mislim, to mu dodje kao neka komedija, sa glavnim glumcima koji imaju brade i pozivaju se na nekakvu vjeru, a ustvari su radnici jednog zlochinachkog genocidnog rezhima... Ili mozhda vishe kao neka epizoda herkula poara, kada treba nachi zlochinca ispod "vjerske" odore... Ili kao ona kviskoteka i igra detekcija "rasim ljajic-ja sam slobodan miloshevich, muamer zukorlich-ja sam slobodan miloshevich, dzemail suljevich-ja sam slobodan miloshevich...":D Mislim, ima vishe scenarija po kojima mozhe chovjek da uradi jedan razvojni put vasheg bore shnajdera "od orlje":rolleyes:
mu'min billah
03-09-2007, 11:10 AM
Sve se više mislim kako ovako pametni ljudi ne mogu da dođu do izražaja sa ovako pametnim idejama i odgovorima na društvena pitanja visokog ranga.
Svaka čast, šteta samo što si zatvoren u svom imaginarnom svijetu, ali, Allah zna, mlad si ti, ima vremena, makar u nekom drugom životu.
mu'min billah
03-09-2007, 11:14 AM
Da, posebno onaj u tekijama, a poslije sabah namaz u snu, kao vaši šejhovi.
Deddha
03-09-2007, 12:40 PM
Pa ja, shta chesh, ti to gledash "inteligencija=pozicija, pamet=para, pozicija i para=moch..."?! Tako su te nauchile komunistichke hodze, i onda sada ove nove chetnichke, nisi ti kriv, mislim, nije problem za tebe da te odushevim ja, ili neko od prisutnih, ti zhivish u mraku one crkve i u njenim kanonima, za tebe je ovo vrtoglavi izlet na velike visine intelekta... Mislim, nash "zepelin" i ekipa koja ga odrzhava i vozi je za tebe kao i za sve ostale uvjek tu:D
mu'min billah
03-09-2007, 23:15 PM
To sam samo čekao, pravo lice i vokubular jednog prefinjenog muslimana, jedan dokaz više da je vaša skrušenost samo spoljašnja fasada iza koje se krije jad, čemer i mržnja...
Aferim!
ibnIsmail
03-10-2007, 15:33 PM
kud ovdje na ovu temu,ovaj chovjekoliki stvor ni ne slichi djetetu kao ni njegovo djelovanje tako da kao i obichno neko fula naslove tema...
Deddha
03-11-2007, 13:54 PM
Ochigledno da ih tama crkvenih odaja iho kluba obavija chitave, ulazi u psihu, u srca, bol za napushtenim hilandarskim ochevima sve jachi i jachi, gnjev od poraza na svim poljima razjeda, a udarci koje dobijaju od naroda rezantni, direktni, bol jacha, ali zhelja za istima kao neka perverzna bolest sve jacha i jacha... Neminovnost za noshenjem pishtolja, potkrijepljena strahom od nemochi da vishe mogu primati udarce, pozivanje na knjige i ostale vatikanske spise kao nuzhnost za chuvanjem pozicija tuzhna svakodnevnica... Rade pendrek, godina chetrdeset, zanimanje milicioner... Ali kada se rade probudi, nishta vishe neche biti kao ranije...:eek:
Deddha
03-11-2007, 23:45 PM
Shta je bilo pendichu, pokushavash sada onim metodama ljigavim preko porodice da zastrashujesh ljude, josh i kazhesh po kom' si zadatku, mislim zbog koga si, trebo si i da stavish sliku naloga policijskog za prislushkivanje i hapshenje istog... Mrzi muslimane kazhesh, pa koji crni muslimani, radish za policiju i ti i tvoj patrijarh, a kazhesh da ste muslimani... A shto se tiche Jusufspahicha, imao je shtoshta da kazhe vecheras u emisiji, nadam se da che ti neko bolji u poznavanju Dinna malo prenijeti, ako nisi gledao (a chisto sumnjam da nisi, kao takva jedna policijska vashka)... O istorijatu rijaseta i ostalim stvarima koje si nam ti onako vech izdeklamov'o, naravno zatrovane kao i sve shto jedan otrovni trutina poput tebe i onog tvog dziljkosha seljachkog mozhete...:eek:
ul_8mart_br?
03-12-2007, 10:01 AM
"mu'min", zasto si "iznebuha" prozvao jednog naseg clana, koji, uz to, nije ucestvovao u ovoj diskusiji i "preturao" po njegovom privatnom zivotu, iznoseci ovdje javno neke detalje?! Jednom je i Musafir usao u te "vode", sta ce vam to?! Nemoj vise, to je nisko i primitivno.
fingersbroken
03-17-2007, 16:41 PM
Ja ne mogu da nadjem dje je ono sto on napisa. Ja ne bi hajo da je to izbrisano. To treba da ostane da svedoci o njemu, jer sam je to ispisao. Meni u svakom slucaju nece naskodit. Nek mu Allah dragi halali, vjerovatno je u bunilo mrznje, mene ako zasvrbi mogu i da se pocesem. U svakom slucaju, ovako uzareni momci, efendije sa pistoljima, huskatori, kvazi magistri, ionako ne mogu dugo da traju. Upravo je to ono sto ih muci, pa buncaju u borbi da izbegnu neminovno. Treba ih samo pustiti. Sami ce da padnu. Ovako im se samo pomaze, da se koprcaju i nadaju. Mozda je to i sevap. Ko zna.
Allahimanet.
ul_8mart_br?
03-18-2007, 12:06 PM
Ja ne mogu da nadjem dje je ono sto on napisa. Ja ne bi hajo da je to izbrisano.
Ja sam to izbrisao, za svoje "aktivnosti" ove vrste "mu'min" ce morati potraziti drugo mjesto. Ovdje moze samo svoju "intelektualnu" stranu da pokazuje, koliko smo razumjeli, on je sam nasao da mu je to najjaca strana.
Birdum-Bardum
03-19-2007, 09:29 AM
I ja sam shvatio da su "oni" (ne znam ko to) "nas" (ne znam na koga se tu misli) potukli na svim poljima, a posebno na intelektualnom polju. Mu'min billah jos rece da se evo vec 16 godina bavi institucionalnim izucavanjem vjere i da sebi moze, kako on to rece, priustiti malo znanja, tj. moze za sebe reci da je Ulema, kako ja shvatih.
Problem su mu bili ove pubertetlije neizivljene koje ne znaju nista drugo osim da galame, psuju, optuzuju, vrijedjaju, itd. Ti momci su banovani i sada se je stvorila jedna fina i mirna atmosfera u kojoj je otvoren prostor za Mu'mina billaha da pokaze svoj intelek u punom svjetlu i sjaju, cak su i pitanja postavljena, ali evo vec cijela nedjelja prodje a on ne napisao nista.
Svojim nepisanjem, do sad barem, pokazuje da je i on isti, ako ne i gori (zbog ovih 16 godina institucionalnog izucavanja vjere i zbog diplome koju nosi, vjerovatno) od onih pubertetlija, jer kada je bila svadja, psovanje, galama, itd. imao je sta pisati, a kada se je to otklonilo i kada je onog haosa nestalo i kada mu je pruzen prostor da nesto konstruktivno napise on je odjednom zanijemio.
Ovakav zakljucak moze demantovati samo njegovo konstruktivno ukljucivanje i aktivno uzimanje ucesca u konstruktivnim temama i odgovaranjem na postavljena pitanja.
Dakle, bujrum mu'mine, pitanja jos uvijek stoje otvorena, pa ako nadjes vremena, kao sto si onda nalazio vremena da se prepucavas sa onim maloletnicima napaljenim, napisi kakav odgovor i pokazi svoj intelekt, pokazi rezultate svojeg 16-godisnjeg institucionalnog izucavanja vjere.
P.S. Ovakav isti zakljucak se moze izvuci i u vezi onog naseg Musafira, s' razlikom sto je Musafir bio mnogo mirniji i nije se upustao u sukobe sa pubertetlijama, ali u konstruktivnim diskusijama ucesca uzeo nije. Pardon, jeste uzeo ucesca malo, ali kada je naisao na konkretne stvari i pitanja i on se je odjednom povukao i presao u citace, odnosno posmatrace.
Hvala.
Musafir_2
03-19-2007, 14:11 PM
Na danasnji dan je IZ sandzaka tj Muftija inteletualno tukao presednika SDA tj Sulejmana Ugljanina.
mu'min billah
03-20-2007, 01:49 AM
28.03.2007.godine saznaćette svi kako izgleda JAKA ISLAMSKA ZAJEDNICA, kojoj ni dil na relaciji suljo, meće, cigo, becan neće moći nauditi, pa makar ponudili vehabijama i deset džamija, a ne tri!!!
Birdum-Bardum
03-20-2007, 13:20 PM
Mislim sta reci na ovo pisanje. Ovim si ti jasno pokazao da sa tobom nije moguce konstruktivno diskutovati i da jedino sto ti znas je da se svadjas, bijes, prepucavas, prijetis, itd. Svako tvoje dalje ovakvo pisanje samo ce biti jos jedan vise dokaz o onome sto sam ja napisao i bice potvrda mojeg misljenja da ti nista bolji nisi od onih pubertetlija neizivljenih koje smo banovali sa ovog Foruma zbog svojeg ponasanja. Dakle, bujrum nastavi pisi sta god ti volja, a oni koji su iskreni i koji zele iskreno da na stvari gledaju ce jasno iz tvojeg pisanja vidjeti o cemu se radi.
Samo jos da dodam i to da je jasno svima nama, kao dan, da si ti jedan od sluzbenika IZ Sandzaka, tj. jedan si od vatrenih Muamerovih navijaca, a i ocigledno je da i neku diplomu imas, vjerovatno magistarsku.
E sad ti samo nastavi da pises i da ovuda pokazujes sebe. Bujrum.
Hvala.
fingersbroken
03-20-2007, 13:38 PM
Brate bb, pusti covjeka ne guraj ga u haram dublje i dublje. Jasno je i ko je i sta je i kakav je. To svi vide i ne moras ga terat da se brani jer se branit umije jedino haram rijecima i galamom. Takvi ljudi se ucute jedino kad nemaju sagovornika. Nemoj da im mi dajemo podlogu i razloga za njihovo buncanje. Galamom svakako ovdje nista nece promijeniti, al u svakom slucaju nece naci na one koje trazi: one koji ce se zaplasiti ili one koji ce mu se iz interesa pridruziti. Covjek kad se davi mnogo se koprca i hvata se za sta stigne. Ako mu vec ne mozes pomoci da se izvuce, pusti ga, nemoj ga gurat jos dublje... samo ces ucinit da se jos vise koprca.
Allahimanet.
Birdum-Bardum
03-20-2007, 14:00 PM
Moja logika je drugacija od tvoje. Ja sam stava da sto covjek prije dotakne dno to ce prije krenuti da se vadi. :) Sta kazes o ovome?
Hvala.
Huzejfe
03-20-2007, 17:13 PM
E stvarno me je ovaj "mu'min" maksimalno iznenadio.Polako,nidje ne zurimo obejanice Allah Uzviseni pravo lice mnogih ljudi na ovom dunjaluku.
Gledastel juce onu emisiju ,Mevlud Dudic je bio gost?Steta pa nije imao neko iz publike da postavi pitanje sledeceg tipa:"Muhammeda a.s.nikada nije dotakla tudja ruka(ruka zene koja mu nije mahrem)i nije se rukovao sa zenama,Muhammed a.s. je imao bradu,Muhammedove a.s. zene su pokrivale lice i citavo tijelo?Interesuje me gospodine Dudicu da li je Muhammed a.s. vehabija?!"
Vjerujem da nijedan covjek koji ima trun imana u svom srcu nebi kazao da je Pejgamer a.s. vehabija,ali za beduine neznam sta bi odgovorili!
Nekrivim ef.Dudica,nije mi to cilj,on je vjerovatno morao da se rukuje(ucini haram),bolje i to nego da ga Olja i ceo svijet proglase vehabijom,tek bi poslije bila bruka...!?Molim Allaha da celnicima isl.zajednice olaksa i pomogne(jedino ako su neprijatelji Allahovih evlija ili ako ih svjesno zbog dunjaluka ili zavisti napadaju,tad nebih smeo dovit za njih-za one kojima je Allah rat objavio,a iskreno bih voleo da to ne bude tako i da svi u isl.zajednici ostanu muslimani,i da pomazu muslimane i da se ne bore protiv Dina Allahovog i Njegovih robova)
P.S.ako lazem nek me kude!!! :)
Birdum-Bardum
03-21-2007, 09:51 AM
Nisam gledao tu emisiju u kojoj je gostovao ef. Dudic, ali kazu da je ta emisija prava bruka. Odrala ga kazu Olja. Samo je crvenio i zorom se smjeskao, a na kraju ga je dotukla tim rukovanjem. Mislim, sta reci. Nemoj vise da Muamer salje ljude druge, jer samo on umije da se nosi sa medijima i samo je on jedini sposoban da nekako u tim emisijama sebe sacuva i ispadne neki dasa.
Hvala.
mu'min billah
03-21-2007, 14:25 PM
Možda imam i diplomu, možda i diplomu magistra, kako ti reče BB.
Vjeruj mi da sam imao nakanu ozbiljno razgovarati sa vama o ovoj ponuđenoj temi, ali nakon vaših stavova, i pisanja vama bliskih medija (čitaj: Regionalna tv bastilja) onda smatram da je to iluzorno.
Jer ako vi imate prijateljski stav prema ovoj bandi terorista koja je spremala ovakav krvav scenario, pokazuje se da nisu bili sami.
Jer nisam ja pustio iz zatvora teroristu broj jedan, učinio je to visoki član SDA, tvoj BB prijatelj. Nisam mu ja pomogao da naoruža svoje bande, učinio je to glavni 'bezbednjak' tvog ljidera.
Nakon svega ovoga halal vam i ban, jer ja lično držim da u ovoj vašoj jazbini fitne čovjek može samo da zaradi neprijatan miris.
Ali vi nikada neću halaliti što podržavate one koji su iz pozicije verbalnih protivnika prešli u fazu terorista koji su željeli ubiti 20 službenika IZ.
Sada mi jasno zašto su bili sigurni da to mogu izvršiti.
selam.
P.S. Ako je neko od vas mislio da je to prava stvar što rade, želim vam da istu sudbinu brzo i vi doživite. Samo tada će te shvatiti pogubnost vaše fitne.
Birdum-Bardum
03-21-2007, 16:44 PM
Hajde mi reci koji to moj stav tebe sprecava da ovdje sa nama diskutujes o temama islamskim? Odakle ti to da je meni bliska RTV? Ko kaze da smo bliski sa tom bandom, kako ti rece, terorista? To samo ti tvrdis i oni iz tvojih krugova izmisljate neke teorije zavjere protiv vas. Vi dobro znate da iza tih vehabija ne stoji niko iz SDA, ali vi ipak tu pricu forsirate, jer tom agresivnoscu zelite ostaviti utisak da je to 100% tacno i da tu nema sumnje.
Odakle ti to da je taj visoki clan SDA moj prijatelj? Koji je to moj lider?
Nakon cega to neka nam je halal i ban? Sta ti je to ko uradio na ovom Forumu? Gdje ti vidis ovjde fitnu? Kazi ko sije tu fitnu od nas ovdje na Forumu? Odakle ti to da podrzavamo te teroriste koje spominjes?
Meni zaista nije jasno o cemu ti pricas. Ti ocigledno zivis u nekom svijetu u koji ja nikada krocio nisam. U tom tvojem svijetu vidim ima raznih nekakvih desavanja, djeluje mi kao da je veoma uzbudljivo.
Ovo sto ti pricas i sto ovdje galamis i optuzujes, onako pausalno, bez ikakvog dokaza, bez ikakvog dodira sa realnoscu je samo pokazatelj tvojeg stanja i nista drugo.
Ako mislis da ces ovom galamom i ovom negativnom energijom i ovim zestokim optuzbama nesto pozitivno postici grdno se varas. Ovo sto iz tebe izlazi je cista negativnost, a to ko je iole priseban moze jasno da uoci.
Da si bio u stanju da, evo recimo mene, "poravnas" intelektualno, ubjedjen sam da bi to rado ucinio, ali posto si vidio da sa mnom nije lahko voditi diskusiju biras ovu galamu i ove optuzbe koje veze sa realnoscu nemaju.
Hajde ukljuci se u diskusije konstruktivno i "razbij" nas znanjem totalno. Pokazi nam sta znaci kad je neko ucen i kad neko znanja ima. Pokazi koliko znanje nosi jedan sluzbenik IZ. Bujrum.
Nemoj se ovako ponasati i ovakve gluposti pisati jer svi oni koji citaju ce ti se smijati. Ovako ne pisu ni mala djeca, a kamoli neko ko se 16 godina bavi institucionalnim izucavanjem vjere, tj. neko ko je Ulema, neko ko je vjerovatno magistar. Mislim ovaj nivo koji pokazujes je totalno ispod nule, ispod svakog nivoa, ispod svake niskosti, drskosti.
Ovakvim ponasanjem samo sebe ponizavas i brukas. Sramota je da se vidi ovakvo jedno ponasanje kod nekoga ko ima takva zvanja i polozaj.
Hajde smiri se malo, sredi se, rashavizaj se pa ako hoces bujrum da muhabbetimo. I nemoj mi politike, mene politika ne zanima. To sto me ti stavljas u nekakve SDA-ovce, sto me stavljas u nekakve tabore, u ovo ili ono je tvoj problem, ja sa tim problema nemam.
Dakle, hajde se smiri, prouci nesto, uzmi abdest, sjeti se Allaha Uzvisenog, donesi salavat na Muhammeda a.s. i bujrum.
Hvala.
fingersbroken
03-21-2007, 18:31 PM
Ada pusti ga nek ode, taman je pomislio da je pobedio. Nek lupi ovako dvije trije, u koje jedino on vjeruje, i ako mu niko ne odgovori pomislice da je u pravu i mozda ce se smirit. Ovako mu samo rusis snove i samoubedjenje u svoje detinjarije. Pusti ga Allahati, jos ce izvadit i pistolj da pripuca. Dzaba mu i diploma a da se njom ne pohvali. Eno, ima je i Dudic pa ne umije dva pojma kako treba, a da imaju sustinske veze jedan sa drugim, da sastavi. Za elokventnost mu ne zameram, trema je tu, tu je sta je, al se vidi da nista osim spletkarija, politike, i glasina ne poznaje. Oni to prodaju po mesihatu dzabe, pa vidis ovi napaljeni likovi bi to da sire dalje. Pusti ih. Mozda ih i prodje.
Allahimanet.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.