PDA

View Full Version : Zdrava cigara

Deddha
09-16-2005, 17:39 PM
Ja mislim da su najzdravije one sa najmanje nikotina. No, nisu ni ove ostale loshe. Preporuchujem svima da proba(nevazhno koju). Cigara je mila, ma koje marke bila :D

pink
09-16-2005, 18:27 PM
nazdravija cigara => nijedna cigara

Deddha
09-16-2005, 18:30 PM
Dobro, ali mislim da ipak u tom crnilu postoje neke nijanse :)

Aznaida
09-16-2005, 19:19 PM
Postovanje za uspelu stilsku figuru, dobar paradox, nema sta :cool:

Procitala sam negde da ce poceti da stampaju po kutijama cigareta one strasne slike bolesti i smrti prouzrokovanih pusenjem. Cisto zbog psiholoskog efekta :D

Ciciban
09-16-2005, 23:37 PM
A shta sa nama koji smo morbidni i to nam dodje kao neka lijepa slichica? :)

Deddha
09-17-2005, 02:01 AM
Mi smo ispushili :D

l_sT
09-19-2005, 12:28 PM
A shta sa nama koji smo morbidni i to nam dodje kao neka lijepa slichica? :)

Takve che na Kubu :D
Ja sam batalio :p

orange
09-19-2005, 15:20 PM
Jah.. ili kad mi na kutiji cigara koju sam kupila u Spaniji napisu: "Fumar puede matar" iliti: "Pusenje moze da ubije"
Haj nemoj me zezati! I Bronhi bombona moze da ubije ako je ne znas pojesti kako treba :D

Emir
09-19-2005, 18:01 PM
Ja mislim da je pusenje opasno po zdravlje :)

Ciciban
09-19-2005, 19:00 PM
Jah.. ili kad mi na kutiji cigara koju sam kupila u Spaniji napisu: "Fumar puede matar" iliti: "Pusenje moze da ubije"
Haj nemoj me zezati! I Bronhi bombona moze da ubije ako je ne znas pojesti kako treba :D

:D Mame mi si kraljica!
Zagrcnuh se jabukom, mal se ne udavih, pa neka kazu da su jabuke zdrave :D
Kod nas na cigarama su isto tako neke morbide, a la pushachi krache zive, mozesh dobiti rak itd., ali ja mislim da su to lazi, i meni su govorili ako ne budem jela puno ribe da nechu biti pametna... jel de da su se prevarili? :D

Deddha
09-19-2005, 20:04 PM
Shta uradiste sa tim svojim kahvama. Uspijeste da mi pokvarite ovako ozbiljan topik :D

fingersbroken
09-19-2005, 20:17 PM
Ma sve je to stvar ubedjenja.. neko jednom rece :D

Deddha
09-19-2005, 20:20 PM
Ma problem je u razlichitim percepcijama kojim ljudi posmatraju pojavni svijet :D

Deddha
09-19-2005, 21:02 PM
No ja mislim da josh ima spasa ovoj mojoj temi. Znachi, cigara ko cigara i nekako. Problem je u ljudima. Shta mislite, ha? :D

Andol
09-20-2005, 03:08 AM
C. Ne slazem se. Problem je tamo negde... :D

Aznaida
09-20-2005, 20:35 PM
I tako dodjosmo do one Molderove - "The truth is out there" :)

Andol
09-21-2005, 00:27 AM
Da ovo pitanje nebi otislo u X files, moram da povucem rijec. U pravu je Deddha 100%, problem je u ljudima. Ljudi proizvode cigare, ljudi puse cigare, ljudi bas i ne vole cigare. Ljudi ih gase, ljudi ih pale. :eek: Znaci istina i izvoriste problema nije tamo NEGDE. :D

Reef
09-21-2005, 00:39 AM
No ja mislim da josh ima spasa ovoj mojoj temi. Znachi, cigara ko cigara i nekako. Problem je u ljudima. Shta mislite, ha? :D

Mozda i jeste, ali opet , ne mogu se one pushit same ! :D

Deddha
09-21-2005, 01:37 AM
Mozda i jeste, ali opet , ne mogu se one pushit same ! :D
Ma shta him ja mogu, "nek se pushe" :D

And_U_Price
09-21-2005, 10:55 AM
Sve cu ovo fa vam pobrisem samo da bih video kako je to biti moderator! :) Salim se naravno, ali i voleo bih da nadalje malo ozbiljnije diskutujemo jer postovi tipa "Ima da se pushimo" ili "Mi smo ispushili" mogu da zvuce malo grubo na prvo citanje. Naravno, da sam ja sve to shvatio kao salu, ali ipak sa zdravljem se nije saliti :)

Daklem, cigara ili cigareta svejedno sta ko voli. U jednoj cigareti dokazano je postoji 4000 kancerogenih materija. Prije dvije godine bilo je na mom faksu maksuz predavanje povodom pusenja i ja cu pokusati da pronadjem beleske sa tog predavanja i napisem par interesantnih podataka.

Do tad, uzivajte u svojim dimovima i naravno uz kaficu :)

Reef
09-21-2005, 12:08 PM
Daklem, cigara ili cigareta svejedno sta ko voli. U jednoj cigareti dokazano je postoji 4000 kancerogenih materija. Prije dvije godine bilo je na mom faksu maksuz predavanje povodom pusenja i ja cu pokusati da pronadjem beleske sa tog predavanja i napisem par interesantnih podataka.

Aviceno :) sa koliko se umire :D tj. nakon koliko ubacenih kancerogenih materija, organizam pocinje da pada :) cisto da znam koliko po nauci mogu da se opustim ?

fingersbroken
09-21-2005, 15:07 PM
Aviceno... ne mora svaka stvar da se predstavi ni akademski ni ustogljeno ni medicinski ni pismeno.. bitno je sta se zeli reci pod broj jedan a posle kako. Neko ima drugacije vidove izrazavanja pa pusti ljude da se odraze.. al brate zdravlje ti je struka pa radi kako hoces :)

And_U_Price
09-21-2005, 18:16 PM
Pa nisam ni rekao da treba se pise medicinski ni ustogljeno ni ovako ni onako. Samo sam ukazao paznju na dvije recenice koje mi upadose u oci, a na koje bih reagovao i da nisu napisane u ovom podforumu. OK. E sad moje je da kazem da ima 4000 kancerogenih materija u cigari a ljudi neka rade sta hoce. Uostalom ja sam mislio da ubacim par zanimljivosti a ne da sloim pamet...

Reef, ne znam brate sa koliko se umire. To zavisi od i od tebe. uostalom, ko je rekao da mora da se umre od cigare? :)

fingersbroken
09-21-2005, 19:54 PM
Pa znas sta je vladeta golubovic reko (namerno mu pisem ime malim slovima jer ne zasluzuje velika :) ), za pusenje u vc-u.. kad moze direktor gimnazije mogu i oni :D... elem.. slobodno brate brisi.. ako je otovreno ljudima da pisu otvoreno je i moderatorima da brisu.

No ja sam prestao da gledam na cigare sa medicinske strane.. iako ne pusim :). Nesto mi medicinski statisticki proracuni sve vise nako glupi i tupi. Bolest plus tretman ok.. ali te statistike te verovatnoce... kako ko hoce :)

Andol
09-21-2005, 23:38 PM
Sa medicinske strane problem je i dalje u cigari :)

And_U_Price
09-22-2005, 14:25 PM
Vladeta nije znao sta prica. :)

Sto se statistike tice za nju vazi pravilo da "pokazuje sve a ne otkriva nista". Naravno, da neke stvari jos uvijek nisu dokazane ali postoje i one koje jesu kao recimo da pusenje ima direktan stetan uticaj na raazvoj karcinoma pluca. Ovo su svi negde culi, ali eto ja navedoh kao primer jer su to pokazale mnoge multicentricne studije.

I jos nesto, ti statisticki podaci su zapravo samo necija magistarska ili doktorska teza i sluzi samo u naucne svrhe ili preciznije receno kao izgovor za kahvenisanje po raznoraznim seminarima domacim ili internacionalnim. Kao, ja cu sad nesto da dokazem statisticki, a onda cemo o trosku drzave da se povodimo po Parizu ili Londonu, na nekom Kongresu na kome cemo usput reci koju i u naucne svrhe. :) Ovo, mozda zvuci malo grubo i nije uvijek tako, ali istina je da statistika nije bas uvijek u pravu.

Mada ovo za rak pluca je istina :)

fingersbroken
09-22-2005, 18:30 PM
Kolko ima kancerogenih supstancija hleb? Ima li ili nema? znas da ima.. ima ih svuda. Ali pojava da svaki covek koji jede hleb umire ne znaci da je umro od hleba.. ili ako je dobio ksnce ne znaci da ga je dobio zbog bilo cega.. pa cak i ako ih je sto puta vise dobilo iz neke posebne grupacije. Ta grupacija nije grupacija koja ima uzrok nego je ta grupacija samo uzorak, tj skupina, na osnovu cijeg cinjenickog stanja oni naslucuju uzrok. A taj uzrok ce vidjet svuda i u svakom uzorku sa odredjenim karakteristikama. Danas popije trista nas vodu dvesta njih sok sesto njih bozu i neko ce morat prije da umre.. da ili ne? I odma ces grupaciji sa najvise umrlih pripisat da je smrt prouzrokovala susptanca koju pije. Prosiri ovo na vise faktora i na vece ili preciznije uzorke i isto dobijes. Uglavnom ne razumijes sta znaci uzrocnik pod br jedan, iako se trudis da se igras medicine govoris o stvarima koje su mnogo sire od nje (kako je ti razumijes). Eto, da proucavas djela onog cije ime mislis da tvoj user name predstavlja znao bi da tako nije. Nosis mu ime a ne znas mu ucenje, koliko je toliko opsirno da ne moze deset pojedinaca da ga prouci kad se spoje.. a ni jedan kako treba :)

galaksija
09-24-2005, 23:50 PM
Meni su rekli da jedna cigara umanjuje zivotni vijek pola sata.Helem kad sve sracunam matematicki,trebala sam davno biti pod zemljom,ali eto me...mozda sam izuzetak :D blago meni :D

l_sT
09-25-2005, 00:09 AM
Meni su rekli da jedna cigara umanjuje zivotni vijek pola sata.Helem kad sve sracunam matematicki,trebala sam davno biti pod zemljom,ali eto me...mozda sam izuzetak :D blago meni :D

Mozhda ti uopshte ni ne pushish cigare :D

And_U_Price
09-25-2005, 17:18 PM
Predlazem da se ova tema izmesti u podforum filozofija (ako takav postoji) posto je ocigledno da se tera sprdnja sa medicinom. OK, nadalje se vise necu ukljucivat u rasprave ovog tipa , ne sa naucne strane, jer ja ipak ne zelim da se"igram medicine". Cini mi se da je neko ovde pominjao "ganjanje kvaliteta". Ne vidim samo kako se to zeli postici na ovaj nacin!!!?

Uospte ne razumijem fingers u cemu vidis problem??? Ja govorim o jednoj CINJENICI naucno dokazanoj. Nisam ja to ni izmislio niti sam zeleo da otkrivam toplu vodu. Radi se o multicentricnim studijama (studijama u vise centara na velikom broju ispitanika, paralelno radjenih - da ne bude opet zabune oko pojma) i ja to napisah ko cinjenicu, a o cinjenicama nema mnogo raspravljanja. Ako hoces prihvati je ako neces ne moras.

E sad da li ja znam sta to znaci uzrok ili ne to je opet moj problem. Siguran sam da si dovoljno inteligentan da shvatis sta sam hteo da kazem, a ne da pricas o hlebu i bozi. Naprosto nemam sta da dogovorim na to. I odjednom si poceo i ti da koristiis rijech UZORAK za koji koliko jos juce nisi navodno znao sta znac, smatravsi ga medicinskim pojomomi. Pa o cemu pricamo ovde?

al_Bazari
09-26-2005, 09:00 AM
Kolko ima kancerogenih supstancija hleb? Ima li ili nema? znas da ima.. ima ih svuda. Ali pojava da svaki covek koji jede hleb umire ne znaci da je umro od hleba..

ne znaci da je umro od hljeba, nego se razbolio i od hljeba... a umro je za to sto je tako moralo.

Birdum-Bardum
09-26-2005, 09:06 AM
Pa jeste, naravno. Tako je jedan kad bi neko umro jednom covjeku kad god bi ga pitao od čega je taj i taj umro odgovarao, od Edžela. A ovom jednog dana dojadilo, pa odmah unaprijed za nekog što je preselio kaže: Znam da je edžel, ali šta mu je bilo? :D

fingersbroken
09-26-2005, 10:07 AM
Aviceno bate odmah da ti kazem da nisi doslijedan imena kojeg nosis. Avicena nije terojie CINJENICKI dokazivo kako ti to mislis da je ispravno. Nesto mnogo vise od toga stoji, a to nesto ti nazalost bude i filozofija i metafizika i hemija i alhemija. Stvari se ne mogu posmtrati izolovano da bi se razumijele. Od svih nauka danas imam najvise postovanja za medicinu i medicinska istrazivanja. jer su nadasve izolovana i nadmena, a nekad i ohola (sto poprimaju od onih koji ih obavljaju). Statisticke podatke, koji se formirat svakako moraju, uzimaju kao uzrocnike. Zasto? Jer su na reprezentativnom uzorku se nasli u vecini slucajeva. Pa zar ne kontas da su se negde morali naci. Elem, ovo je vrlo nisko za objasnjavanje te bih te uputio na citanje a sve u smjeru oplemenjivanja svojeg znanja i otvaranja pogleda a ne zatvaranja. A ti misli kako hoces, no mi nije jasno sto ti smeta da misle drugi drugacije. I nije mi jasno kako bi neki u isti kos sekularno ucenje i vjeru. To moze samo ko u ataturka, da se jedno s drugim ne mjesa, al ne moze kod muslimana.

And_U_Price
09-26-2005, 10:18 AM
Ja sam o toj statistici vec govorio. Taj prokleti podatak o cigari iznesoh onako a vidi do cega se dodje. Ja nisam Avicena meni je samo takav nik, ja se medicinom bavim onoliko koliko to uslovi ovde dozvoljavaju i ne trudim se da dokazujem dokazano. Ti mislis da ja prihvatam statistiku??? Ako si zeleo da procitas ja sam o tome vec govorio, ali si se ti uhvatio za tu cigaru i ne pustas je.

Sto se sekularizma tice, ne razumijem te bas najbolje al' hajt. Odjednom postadosmo veliki dusebriznici za nauku a svaki pokusaj ozbiljne diskusije pretvoren je u puko prepucavanja.

ZAKLJUCAK: Cigara nema nikakav uticaj na bilo kakvu bolest a po najmanje na rak pluca!!!

Mislim da je sad OK!!! Ne mogu da verujem sta je bio problem.

Birdum-Bardum
09-26-2005, 10:20 AM
Ja stvarno ne znam šta ti, And_U_Price imaš protiv cigara?

fingersbroken
09-26-2005, 10:56 AM
Bogami aviceno nisi u pravu, statisticki je dokazano da pusai imaju veci slucaj raka pluca. Jel tako? Nego ne brine me to.. ja mislim da se jos vise dobija svasta nesto od sekiracije i licnog prihvatanja stvari. Eh, sad skontah!!! Tad cigara nije zdrava... A ako je insan zdrav iznutra zdrava mu je i cigara :).
Ja ne pusim, a ti se aviceno ne sekiraj i ne nerviraj :) . Ti samo uci i od bolesti nas lijeci. I o bolestima nam pricaj da naucimo ponesto. Pusti ti nama puta. Ovo je sve sa nekog drugog kontinenta.

And_U_Price
09-26-2005, 21:01 PM
Ja stvarno ne znam šta ti, And_U_Price imaš protiv cigara?

Da ne znam da si pusac odovorio bih ti ovako ne smijem :) Salim se, nemam brate nista, nista mi uradila nije cak mi je ponekad i prijatelj :) Nego, ne bih ponovo otvarao ovu pricu zamalo se ukrvih sa fingersom :)

@fingers: ti si old school siguran sam da nisi shvatio nista licno kao sto nisam ni ja.

Nastavljamo dalje, bez cigare, tacnije rasprave o istoj!!! :)

Deddha
09-26-2005, 21:03 PM
Nastavljamo dalje, bez cigare, tacnije rasprave o istoj!!! :)
Pa o chemu bi da prichamo. Ja otvorio temu, a ti je zatrpavash :D

fingersbroken
09-27-2005, 07:46 AM
Dugujem aviceni jedno izvinjenje jer sam pisajuci jedan svoj post prevideo odgovor koji je on prethodno dao a kojim daleko menja smisao onoga sto je pre toga rekao, a samim tim moj odgovor je postao besmislen. Zarad toka teme bilo bi to lakse obrisat, al zasto bi mi zarad teme ista cinili.. nije tema bitna :) Elem, sto hocu reci je da sam pogresio, i da to samo naglasavm da bih bio pravedan prema njemu, i da bih se fino izvinio. A o temi kako ko hoce.. samo da se bas ne skrece u toj meri da postovi nestanu jer su krenuli i o nekim goblenima da govore :)

And_U_Price
09-27-2005, 11:33 AM
Izvinjenje prihvaceno i prije no sto je formalno izreceno. :) Nego ako ja ne bacim neku bombu u vezi sa temom necemo imat' perspektivu u ovoj temi, te odoh nesto smisljat' :)

Phikret
09-27-2005, 15:08 PM
Kolko ima kancerogenih supstancija hleb? Ima li ili nema? znas da ima.. ima ih svuda. Ali pojava da svaki covek koji jede hleb umire ne znaci da je umro od hleba.. ili ako je dobio ksnce ne znaci da ga je dobio zbog bilo cega.. pa cak i ako ih je sto puta vise dobilo iz neke posebne grupacije. Ta grupacija nije grupacija koja ima uzrok nego je ta grupacija samo uzorak, tj skupina, na osnovu cijeg cinjenickog stanja oni naslucuju uzrok. A taj uzrok ce vidjet svuda i u svakom uzorku sa odredjenim karakteristikama. Danas popije trista nas vodu dvesta njih sok sesto njih bozu i neko ce morat prije da umre.. da ili ne? I odma ces grupaciji sa najvise umrlih pripisat da je smrt prouzrokovala susptanca koju pije. Prosiri ovo na vise faktora i na vece ili preciznije uzorke i isto dobijes. Uglavnom ne razumijes sta znaci uzrocnik pod br jedan, iako se trudis da se igras medicine govoris o stvarima koje su mnogo sire od nje (kako je ti razumijes). Eto, da proucavas djela onog cije ime mislis da tvoj user name predstavlja znao bi da tako nije. Nosis mu ime a ne znas mu ucenje, koliko je toliko opsirno da ne moze deset pojedinaca da ga prouci kad se spoje.. a ni jedan kako treba :)

Ovo se zove preterivanje. Je li tebi prijatnije da sedis u basti restorana pored koje se dime zapaljene gume i vazduh je pun tog dima, ili volis da sedis u istoj toj basti uvece u leto kad je vedro nebo, a preko dana duvao veoma jak vetar, pa procistio vazduh?

Uostalom, kad ti jedes hleb koji sadrzi kancerogene materije, tada trujes sebe, a kad pusis trujes i sebe i one oko tebe.

Pitanje za And_U_Price: Kako cigareta (nikotin) deluje na nervni sistem? Da li zaista smiruje?

grof
09-27-2005, 16:44 PM
Prije nekoliko mjeseci Prof. Dr. Ferid Muhic je napisao dobru kolumnu za podgoricki Monitor i u njoj govorio o histeriji i hipokriziji vezanim za kampanje protiv pusenja. U toj kolumni je iznio neke zanimljive podatke, kao recimo, da jedan auto za jedan sahat rada izbaci priblizno istu kolicinu stetnih supstancija kao 30 pusaca koji puse cigarete 30 dana neprestano (ukoliko bi to bilo moguce). Mozda ce neko rec da ovo poredjenje nije bas adekvatno, kako je auto neophodno prevozno sredstvo a kako je pusenje nepotreban luksuz ali ja bih ipak naglasio da kod onih koji se zdusno bore protiv pusenje ima takodje pretjerivanja. Bilo da se radi o medicinskom osoblju, vjerskim cinovnicima i raznim drugim autoritetima i nadriautoritetima cesto se na pusace napada sa nekim histericnim zarom. Taj zar je odsutan kada su u pitanju mnogo veci zagadjivaci okoline. Ovim postom ne zelim da prebacim nesto lose nijednom ucesniku diskusije vec samo apelujum da se ne preteruje ni prema pusacima.

Luna
09-27-2005, 17:07 PM
Pusenje nije zdravo!

-> Ali sta je u danasnja vremena vec zdravo?

Ja sam pocela tek sa 21 god da pusim cigare, ostavila ih godinu dana i opet pocela -> Pech!

Zasto sad, sa 23 god, nemogu da ih ostavim --> cista navika!

Sta bi se moralo desit da bi dosta discipline imala da ostavim cigare --> hmm... jedino kad zatrudnjim; jer tad ne nosim samo za sebe odgovornost, nego i za to zivo bice u meni!

Znaci ima nade ... :D a do tada, -->

http://www.cooltobacco.com/images/marlboro_lights.jpg

pink
09-27-2005, 17:26 PM
Sta bi se moralo desit da bi dosta discipline imala da ostavim cigare --> hmm... jedino kad zatrudnjim; jer tad ne nosim samo za sebe odgovornost, nego i za to zivo bice u meni!

Znaci ima nade ... :D a do tada, -->

Negde sam nekome vec postavila isto pitanje, ne secam se na kom mestu. Nebitno, ponovicu.

To zivo bice u tebi kazes? Zar je nebitno kakav zivot je vodilo i koliko zdravo se tvoje telo, dakle ti hranila, cuvala , pazila? Zasto tek tada kada je to bice u tebi pomislis na njega? Zasto na to bice ne mislis sada, sa recimo 23 godine?! Zasto cekas da se ono vec zacne u tebi da bi regovala i da bi se onda kao fol trudila da tom bicu omogucis zdrav razvoj? Zasto se vec sada ne trudis da mu obezbedis zdrav i normalan razvoj? (Normalno koliko je u tvojoj moci) Zar se neke bolestine ne sticu mnogo ranije? Zar to nije licemrje prema sebi? I i i ...imala bih jos stoinu pitanja, ali hajde prvo na ovih par mi odgovori. :)

Luna
09-27-2005, 18:11 PM
Ja za druge osobe ne nosim odgovornost, np kad izadjem, da u lokal ne zapalim cigaru zbog onih sto ne puse. Kome cigare smetaju, moraju sebi da trazu mjesta gdje je pusenje cigara zabranjeno.

Ako nekome odem u goste, a znam da se kod te osobe ne pusi u stanu, onda i ne zapalim cigaru. Imam toliko strpljenja i discipline da ne zapalim, ponekad i par dana da cigaru ne dirnem. Meni je naj teze odoliti cigare kad izadjem...

Trenutno nemam toliko discipline da ostavim cigare za uvijek i ako sam svestna da skodim svojem zdravlju.

And_U_Price
09-27-2005, 19:28 PM
Da je srece bilo bi u svakom kaficu zona za nepusace. To je najpravednije, jer ako pusac ima pravo na uzivanje u cigari (sto mu naravno niko ne moze uskratiti) tako i nepusac ima pravo da mu dim smeta i pravo na prostor gde dima nema. E sad, posto kod nas ne postoje takvi lokali, onda nepusac sam bira da bude u takvoj prostoriji i ima naravno izbor da ne udje. To je tako.

pink
09-27-2005, 21:31 PM
Zabranjeno pusenje na svim zeleznickim stancama, zabranjeno pusenje u svim zgradama univerziteta, zabranjeno pusenje u gotovo svim javnim ustanovama,etc. I sve ovo nije vic, vec istina.

Phikret
09-27-2005, 22:08 PM
DA Grofe, sasvim si u pravu kafa govoris o zagadjenju kojeg izazivaju automobili, ali u zatvorneim prostorijama nema automobila, ali ima pusaca. To bi moglo da se protumaci kao zamena teza. Hipotetski, ako bi mi prostorija u kojoj provodim dane bila hermeticki zatvorena i izduvni gasovi automobila ne bi mogli uci, onda bi me ta hermeticka zatvorenost ubila ako bi se u toj prostoriji pusilo.

Nije uopste preterivanje prema pusacima ako se kaze da je pusenje stetno po njih i okolinu. To je cinjenicno stanje. Oni to znaju ali su malo, da se tako izrazim "sebicni" (vecina), pa ne obraca paznju na ljude oko sebe.

P.S. U mojoj sobi stoji ogomno obavestenje da je pusenje ZABRANJENO i veoma mi je drago sto imam taj kutak u koji mogu da uskocim kad je gusto ;), i u kome se igra po mojim pravilima :)

Luna
09-29-2005, 17:27 PM
... pokusavam da ostavim cigare... - ne drzim se lose - danas tek jednu (juce samo jednu)...

http://www.noeleternel.com/POSTCARDS/bravo-eng.gif

:D

MAHALUSA
10-05-2005, 09:17 AM
mah..

cejf je cejf..

;)

orange
10-05-2005, 10:42 AM
mah..

cejf je cejf..

;)

Nisi ti meni dzaba tako draga... ;)

Deddha
10-06-2005, 02:24 AM
Ovim postom ne zelim da prebacim nesto lose nijednom ucesniku diskusije vec samo apelujum da se ne preteruje ni prema pusacima.
Mislim da si trebo ovdje upozoriti da se ne pretjeruje sa napadanjem nepushacha. Pa vidish da samo shto nismo propushili ovu raju. And u price-a posebno :D

Hašašin
10-06-2005, 03:41 AM
Kahva bez cigare ko dzamija bez munare...:)Usput ja ne kupujem stalno, al ne mogu da izdrzim da ne uzmem po jednu-dvije od Falje-Deddhe i da ga tako ranim toliko da ga priblizim smrti za po godinu dvije.

al_Bazari
10-11-2005, 11:43 AM
Mislim da ce biti interesantno.

A vec gledam one koji ce reci da Hasana Kaimiju (r.a.) ne treba pogrjesno shvatiti kada je ova pjesma u pitanju :D

Grofe, cito sam Muhica, ima dosta toga tacnog. Medjutim, kada je borba protiv pusenja u pitanju, ne bi se moglo reci da je to nesto novijeg karaktera. Naravno, nijjeti su sasvim drugaciji onda i sad.

Helem, bujrum...

orange
10-11-2005, 12:05 PM
Ja se samo sjecam one "Ostav'te se tutuna" :D

Jel to to?

al_Bazari
10-11-2005, 12:14 PM
Ja se samo sjecam one "Ostav'te se tutuna" :D

Jel to to?

skini caskom pa vidi. nece te pojes' ;)

orange
10-11-2005, 12:19 PM
Eeee jes jes to je, to smo u gimnaziji radili iz alhamijado knjizevnosti i valjali se od sege ovim izrazima :D

Pravo veli cojek, sto jes jes... ;)

Hašašin
10-13-2005, 06:39 AM
Tja, nego sta bijase alhamijado knjizevnost,zivo me interesuje?Nego nemojte bre da dirate pusace sta su vam oni skrivili?!

Birdum-Bardum
10-13-2005, 13:14 PM
To je vrsta književnosti. :)

And_U_Price
10-13-2005, 22:24 PM
A kako bi bilo da se prebacite u podforum knjizevnost? I da, posto se slozismo da ne postoji zdrava cigara :) mogli bi polako privoditi diskusiju kraju, obzirom da novih momenata vise nema ;)

Hašašin
10-14-2005, 04:28 AM
Vau ala mi se neko kulturno izrazava..Ko se bre slozio da nema zdravih cigara?Ja se prvi ne slazem sa tim.Al stvarno ne mogu da se raspravljam tako da neka bude ono kao demokratija tj. vladavina vecine:)

insajder javlja
08-22-2008, 02:24 AM
rekoh da oživim neku "limunada temu" a la www.ofrljnp.orđ, i pretražujući naletih naravno na ovu pokojnoga dedhe :D:D

ali ni sada, ni u ovoj temi, mi i inteligencija i principi nedozvoljavaju da budem a la www.ofrljnp.orđ!!
eto sjetih se IHO-kluba, i podvojenih sala: jedna za moamara i za nuzeta bikinoK, zatim jednog "bivšeg" komunistu, jednog biznismena texas-industrijalca, i za još par njihan... a druga sala za "dervišane" kako su ove harambaše nazivali uživaoce duhana:icon_rolleyes:

kod "dervišana" bi znao navratiti Nuro iz Jošanice :D, a isti su neslaganje sa zlukorlić-makić vehabizmom pokazivali izostavljanjem predavanja (u Arap i u Bor) četvrtkom naveče, i žustrim branjenjem duhana!! čak bi i nepušači među njima skakali na sami pomen mekruha, a kamoli harama...

eh.. lijepe devedesete.. eh
da je neko i mogao pretpostaviti do čega će sve to doći kasnije...

ps
nuze bikin bi van spomenute "sale za elitu" konzumirao duhan, ali isključivo u lijevoj ruci!!! a i ćehra mu je onako lisičija

Deddha
07-29-2009, 05:00 AM
insajder javlja
Akademik

a ibnismail ni kriv ni dužan banovan

SandzackiVuk
10-11-2009, 14:08 PM
Zakon za zaštitu stanovništva od posledica duvanskog dima kojim će biti zabranjeno pušenje u zatvorenim prostorima trebalo bi da bude usvojen do kraja godine, rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Predložićemo da se pušenje duvana zabranjuje u svim zatvorenim prostorima, sa izuzetkom do 2012. godine u ugostiteljskim objektima, koji će morati da podele prostor na pušački i nepušački", kazao je Milosavljević u intervjuu agenciji Beta.

Odgovarajući na pitanje hoće li dobiti podršku on je kazao da to ne zavisi od njega već od toga da li će 250 poslanika u Skupštini imati svest o štetnosti duvanskog dima i o tome da niko nema ništa protiv pušača već protiv pušenja.

"To je jedna jednostavna i primenjiva mera, koju u naredne dve godine treba da naučimo da primenjujemo. Zakon je praktičan kratak, uvodi strože kaznene mere i obavezu da unutar radne ustanove imate osobu odgovornu za poštovanje zakona, koja treba da vas prijavi pre dolaska inspektora", kazao je ministar.

On je dodao da prostor u ugostiteljskim objektima mora da se prilagodi u roku od 90 dana od usvajanja zakona i ocenio da je taj propis test i za društvo da li smo svesni da je "reč isključivo o civilizacijskoj stepenici".

Prema rečima ministra, striktnu zabranu pušenja odjednom sprovele su Velika Britanija, Irska i Italija, ali da postoje i drugi modaliteti.

Milosavljević je istakao da će do kraja godine biti usvojen i novi Zakon o lekovima, kojim će se ukinuti kontrola cena lekova koji se ne izdaju na recept, kao i Zakon o opijatima.

"Cenu onoga što nije na recept određivaće tržište, pa ako hoćete da pijete pet puta skuplje vitamine, izvol'te", kazao je on.

Ministar je rekao da se trudi da sve procedure budu javne i da nema privilegovanih, ali da je tržište lekova u Srbiji vredno 700 miliona evra i da se vodi velika borba.

"Odluka Vlade da se na pozitivnoj listi lekova da prednost domaćim proizvođačima je pojas za spasavanje domaćoj privredi. Ta odluka je kontroverzna, nedovoljno opravdana, iznuđena je i to je nužno zlo", kazao je on.

Upitan o skrining programima za rak grlića materice i dojke, Milosavljević je kazao da se program već sprovodi, "ali da ne može ođednom i svuda", kao i da zbog "nedostatka sredstava ne može da se uradi na idealan način".

"Mi ćemo u ovim sirotinjskim okolnostima da radimo maksimalno pa smo skrpili dva pokretna mamografa i pregledeli između 5.000 i 6.000 žena. Nije bilo lako ni uraditi pilot progame u nekoliko mesta, a počećemo i skrining za debelo crevo", kazao je ministar.

On je naveo da su Češka, Slovača i Mađarska platile svaki skrining pregled kad su uvodile te programe i tako stimulisale akciju, a da u Srbiji to treba da se radi u okviru svakodnevnog rada, pa ide sporije.

Kad je reč o rekonstrukciji Kliničkih centara, ministar je kazao da se na tom projektu radi najbrže moguće i da je prioritet koji treba da se završi - sa mandatom ove Vlade.

"2012. godine da se uđe u nove zgrade u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, a u Beogradu najvećim delom", kazao je Milosavljević i naveo da u prvoj polovini sledeće godine treba da se otvore konkursi za izvođenje radove na osnovu idejnih projekata, koji bi počeli da se realizuju na leto.

On je istakao da su rokovi za izvođenje određeni kad je dobijen novac za taj projekat, kao i da je najveći izazov rekonstrukcija beogradskog KC, jer je sve razuđeno i veliki je posao da se sve skup na jedno mesto.

"Verovatno će morati malo i da se suze standardi odnosno procene koje smo imali na početku", kazao je on.
Izvor: Beta

al_Bazari
11-12-2010, 16:32 PM
http://img529.imageshack.us/img529/4720/pusackazona1a.jpg

al_Bazari
11-12-2010, 16:33 PM
mozda ce trebat nekom... :)

z3r0
11-12-2010, 20:29 PM
dosije x