PDA

View Full Version : Lokalni izbori u Novom Pazaru

Birdum-Bardum
08-20-2007, 09:19 AM
U ovoj temi ćemo posebno komentarisati lokalne izbore u Novom Pazaru. Mislim da izbori u Novom Pazaru zaslužuju posebnu temu. :)

Hvala.

fingersbroken
08-20-2007, 13:12 PM
A kad se desavaju ti predstojeci lokalni izbori? Mislim da je to najbitnija informacija koju sti trebao da postavis zarad nas neupucenih, koji se nalazimo na strani. Mozda cak stignem i da glasam, ako mi na vrijeme kazes kad se ti izbori desavaju.

Hvala :)

ul_8mart_br?
08-21-2007, 00:15 AM
Evo jedne vijesti koja pravi uvod u predizborno vrijeme:

SDP: Napade konstruiše SDA

NOVI PAZAR -Potpredsednik Sandžačke demokratske parije Mujo Muković ocenio je da optužbe na račun novoimenovanog upravnika Hakije Curića o nezakonitom otpuštanju devetorice radnika konstruiše koalicija Lista za Sandžak. On je na konferenciji za novinare rekao da Curića „napadaju za nešto sa čime novoimenovani upravnik nema nikakve veze. Upravna inspekcija je našla nezakonitosti i naložila da se to ispravi, rekao je Muković. Sandžački odbor za ljudska prava zatražio je u petak od Hakije Curića da preispita odluku o davanju otkaza devetorici radnika. Kako je saopštio Odbor, devetorica otpuštenih radnika, od kojih su dvojica u stalnom radnom odnosu, su tražeći zaštitu od ove nevladine organizacije naveli da je njihov jedini greh bio to što su radni odnos zasnovali u toku mandata prethodnog upravnika Mensura Memića. Memić je, inače funkcioner koalicije Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina, dok je Curić kadar Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića. Muković je na istoj konferenciji za novinare danas ponovio podršku Mešihatu da „odbrani svoju imovinu“ i pozvao predsednika novopazarske opštine Sulejmana Ugljanina da u razgovoru sa predstavnicima Mešihata i Zdravstvenog centra pronađe novu lokaciju za izgradnju Medicinske škole.

Radio100+

Ovaj Mukovic mi je od ranije ostao u sjecanju zbog svojih iracionalnih istupa. On ovdje trazi da vjerujemo da je otpustanje 9 radnika jedna "mjera ispravljanja nezakonitosti" i svaka druga ideja ili misao o ovom cinu je plod zavjere SDA. Nije bitno to sto on sve nas smatra naivnjacima, koliko revansizam koji je zavezao oci ovom narodnom poslaniku da je spreman pravdati igranje se hliebom i egzistencijom ljudi koje on smatra "tudjim" kao nesto rutinski i sjajno. Na lijep nacin je demonstrirao, zajedno sa novim direktorom, kakva ce biti praksa za vrijeme njihove vlasti.
Druga stvar je sto doticni gospodin pokusava ovu tako providnu i primitivnu odluku natovariti na vrat svog politickog protivnika, nadajuci se da ce se negodovanje naroda zbog ovakvih poteza usmjeriti na njih. Umjesto da preispitaju svoju odluku, oni na agresivan nacin pokazuju da ce njihova predizborna kampanja biti zasnovana na podizanju tenzija, revansizmu i svadji nadajuci se da ce to donijeti neki poen.
Trece, nije zaboravio da posalje selam svom starom savezniku, mesihatu IZ, nadajuci se da ce uvlacenjem njih u jeftino politiziranje, a znajuci na koga ce oni huliti, i tu ucariti nesto.

Jedno je sigurno, ovaj nacin vodjenja politike nikom nije donio nista dobro, nas narod je zeljan smirene i argumentovane diskusije. KAzi prijatelju sta je ostalo iza tebe, ono sto si ucinio za dobrobit naroda; daj na osnovu toga da sudimo. Podizanje galame i raspirivanje sukoba i mrznje nije vrijedno glasova koliko god da ih je; Ko sije vjetar, poznjece oluju.

Birdum-Bardum
08-21-2007, 06:44 AM
A kad se desavaju ti predstojeci lokalni izbori? Mislim da je to najbitnija informacija koju sti trebao da postavis zarad nas neupucenih, koji se nalazimo na strani. Mozda cak stignem i da glasam, ako mi na vrijeme kazes kad se ti izbori desavaju.
Hvala :)

Datum kada će se održati izbori nije još određen, samo se najavljuje da se moraju održati do kraja godine. Još uvijek treba da se vidi po kojem će zakonu izbori da se vrše, da li po proporcionalnom ili po većinskom sistemu. Kada to utanače onda će vjerovatno objaviti i datum održavanja izbora.

Hvala.

fingersbroken
08-21-2007, 13:43 PM
E super. More bit i ja budem tu da glasam :D

Hvala :).

tranzicija
08-22-2007, 13:52 PM
Bejtović: Do podne pljuju a od podne pozivaju na saradnju

Srijeda 22.08.2007, 13:05

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Nermin Bejtović, održao je konferenciju za novinare i tom prilikom je obraćajući se medijima naglasio da je SDA Sandzaka, kao pojedinačno najjača politicka grupacija u Sandžaku, otvorena za saradnju sa svim demokratskim snagama kako u Novom Pazaru, Sandžaku tako i u Srbiji. Posljednjih tridesetak dana gradjani Sandžaka ali i cijele zemlje zasuti su raznim dezinformacijama, kako u pisanim tako i u elektronskim medijima, od strane predstavnika Sandžacke demokratske partije koje imaju za cilj da zbune gradjane i da javnosti u Srbiji predstave krivu sliku o stvarnom političkom stanju u Novom Pazaru i Sandžaku. Koalicija Lista za Sandžak poštujući osnovne principe demokratije, zaštitu i unapredjenje manjinskih prava, ravnomjerni regionalni razvoj i ubrzani proces evropskih integracija stekla je svoje strateške i koalicione partnere sa kojima danas čini Vladu Republike Srbije. Poslanici Koalicije Lista za Sandžak, izabrani na bošnjackoj manjinskoj listi, zajedno sa poslanicima Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije, Demokratske stranke i stranke G 17 + i čine demokratsku vecinu u parlamenta Srbije. "Danas je SDA Sandžaka najpoželjniji strateški i koalicioni partner i sve demokratki orijentisane politicke stranke iz regije i cijele Srbije žele i hoće savez i koaliciju sa nama" istakao je Bejtović i dodao da "sve pozive za saradnju koje čujemo ovih dana, a koje su upućene našoj stranci, smatramo za priznanje našoj političkoj snazi i pobjedničkom kontinuitetu. Svih ovih godina politička filozofija naše stranke bila je usmjerena na uvažavanju i poštovanju svojih političkih neistomišljenika i u jednoj demokratskoj utakmici osvajanje što većeg povjerenja građana Sandžaka i Srbije. U tom cilju Bejtović je podsjetio da je dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandzaka, nakon pobjede i izbora za gradonačelnika Novog Pazara u nekoliko navrata, i javno i službeno, pozivao sve demokratske snage na saradnju i zajedničko konstituisanje lokalnih opštinskih i skupštinskih organa. Dr Sulejman Ugljanin je pozivao i na razgovore i dijalog u okviru Bošnjačkog nacionalnog vijeća kao najvećeg predstavničkog tijela Bošnjaka u ovoj zemlji. Iz ovoga se jasno vidi da su i SDA Sandžaka i dr Sulejman Ugljanin jasno oprijedeljeni za razgovor i saradnju sa svim demokratskim snagama u Novom Pazaru, Sandžaku i Srbiji. Medjutim ovih dana ponovo smo svjedoci medijske harange protiv SDA Sandzaka i njenog rukovodstva, a sve pod plaštom nekog poziva na uspostavljanje političkog dijaloga i saradnje izmedju SDA Sandžaka i SDP. Prosto je neshvatljivo da ljudi koji tobože pozivaju na saradnju i razgovore, a u tome prednjači Mujo Muković, do podne pljuju, vrijedjaju, otpuštaju radnike, unose nemir svojim izjavama kod gradjana a od podne pozivaju na saradnju i razgovore. Ova pojava je prema riječima Bejtovića, više za zdravstvene radnike nego za politicke rublike. Pitamo se cije stavove iznosi Mujo Muković, lične, DS-ove ili SDP-ove? Smatramo da danas u Novom Pazaru ni jednoj demokratsko orijentisanoj stranci ne pada napamet da razgovara sa nekim koga predstavlja Mujo Muković, koji je sinonim za sukobe, govor mržnje, podjele i netoleranciju. Tražimo od DS-a i gospodina Tadića da se distanciraju od Muja Mukovića, poslanika ove stranke, koji svojim djelovanjem, klevetama, lažima i provokacijama po ko zna koji put pokušava da izazove sukob medju Bošnjacima." istakao je generalni sekretar SDA, Nermin Bejtović.
Izvor: sandzaknews

tranzicija
08-24-2007, 15:15 PM
Ambasador Bećović napustio Ljajićevu partiju

Ambasador Srbije u Maroku prof. dr. Mehmed Bećović nije više član Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića. O svojoj odluci da napusti ovu partiju, ambasador Bećović je pismom obavjestio Radio sto plus u Novom Pazaru. Kako je naveo, u otvorenom pismu Sandžačkoj demokratskoj partiji zatražio je da se njegovo ime briše iz Izvršnog odbora i članstva te stranke, jer "nisam bio u mogućnosti da sa SDP uspostavim bliži i kooperativniji odnos". On je ambasador u Maroku pet godina. Prvi i jedini je doktor orijentalnih nauka u Sandžaku i jedini ambasador Bošnjak iz Srbije. Prije odlaska na tu dužnost obavljao je dužnost rukovodioca Fakulteta za trgovinu i bankarstvo "Janićije i Danica Karić" u Novom Pazaru. Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović još uvijek ne zna ništa o otvorenom pismu koje je stranci uputio ambasador Mehmed Bećović, zbog toga je izostao svaki komentar.

Izvor: danas, 100+

tranzicija
08-25-2007, 14:31 PM
Lutka napušta SDP i formira Demokratsku partiju Sandžaka?

Subota 25.08.2007, 11:21

Prijepoljski biznismen i odbornik Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića u lokalnom parlamentu Bahrija Beganović - Lutka će ovih dana kako javlja dopisnik sandžaknews-a iz Prijepolja, nakon teških podjela u lokalnom odboru SDP-a u Prijepolju izaći sa svojim istomišljenicima iz te stranke i formirati DPS (Demokratsku partiju Sandžaka). Prijepoljski ogranak SDP-a već odavno potresaju podjele i neslaganja unutar stranke što prema pisanju "Večernjih novosti" prijeti i da ugrozi funkcionisanje lokalne vlasti u toj sandžačkoj opštini. Bahrija Beganović - Lutka je bio jedan od uticajnijih funkcionera i finansijera SDP-a.

izvor:sandzaknews

Birdum-Bardum
09-20-2007, 06:47 AM
Posmatrači EU u Sandžaku i o izborima
Posmatrači Evropske unije danas su posjetili Stranku za Sandžak (SZS) i razgovarali o političkim i bezbjednosnim prilikama u Sandžaku, kao i o budućim lokalnim izborima.

Zamjenik predsjednika SZS Azem Hajdarević rekao je FoNetu da su se diplomate EU interesovale za stavove ove stranke o narednim lokalnim izborima.

"Ja sam ponovio stav da Beograd umnogome diktira političku situaciju u Sandžaku. Sjetimo se slučaja vehabija, kao i mnogih slučajeva koje je režirao i diktirao Beograd", rekao je Hajdarević.

"Sada imaju pomoć u svojim pulenima koji su u lokalu na vlasti, tako da je to olakšavajuća okolnost za mnoge tajne i javne službe iz Beograda koje diktiraju političku i ekonomsku situaciju u Sandžaku", dodao je Hajdarević.

Strana za Sandžak je na republičkim izborima u januaru bila na listi Demokratske stranke, zajedno sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića.

Izvor: B92

z3r0
03-11-2008, 15:32 PM
SA (Sandžačka Alternativa)

SDU (Sandžačka Demokratska Unija)

NPS (Narodni Pokret Sandžaka)

SDP (Sandžačka Demokratska Partija)

SZS (Stranka Za Sandzak)

Zar ovo i dalje postoji??

Haljit
03-11-2008, 16:19 PM
SA (Sandžačka Alternativa)
SDU (Sandžačka Demokratska Unija)
NPS (Narodni Pokret Sandžaka)
SZS (Stranka Za Sandzak)

Zar ovo i dalje postoji??
Cuo sam i ja da postoje, i da su sada kupili jedan prilicno ocuvan vw sharan, da bi i zvanicno svi onako dostojanstveno i dzematile-zajednicki mogli otic na izbore, a ne ko fukare, pjeske, pojedinacno dosad.

insajder javlja
03-11-2008, 23:17 PM
zašto u anketi nema najnovije 3luk. muuAmerijeve sranke?? čini mi se da se zove DPS! kao ona milova u crnjojgori:D

Haljit
03-12-2008, 00:13 AM
zašto u anketi nema najnovije 3luk. muuAmerijeve sranke?? čini mi se da se zove DPS! kao ona milova u crnjojgori:D
Zato sto jos neznaju dali ce moci izaci na izbore.
Sve zavisi ako im modrice iz Tutina malo zarastu, i ako ih ne bude boljelo dok sjede u onog sharana.

sandzak beg
03-12-2008, 14:41 PM
Vakat je za promene, da pobamo....

Emir
03-12-2008, 16:49 PM
Za koje promjene? Sta to nude drugi? Nude samo da maknu SDA sa vlasti, a posle ce da bude, mi smo vam rekli da cemo da maknemo SDA, nismo nista nudili drugo. Koja stranka moze da uradi vise nego sto je uradila SDA? SDA ce zlatnim slovima biti upisana u istoriji Novog Pazara jer je za vrijeme njene vladavine Novi Pazar postao grad, dobio drzavni univerzitet, izgradjene skole, asfaltirane ulice, uredjen jaz, uredjen park, uredjen rekreacioni centar, uradjen vodovod... Da nista drugo nije uradila dosta je sto je drzavni univerzitet otvorila.

Hikmet
03-12-2008, 16:50 PM
promene su jednom bile sa sdp i srs na celu pa smo ga ućosali...sprem te se spremte....pazite vi u koaliciju sa radikalima.....samo im je fotelja vazna

insajder javlja
03-13-2008, 08:42 AM
Vakat je za promene, da pobamo....

kako su diiivnu akciju napravili širom svojih medija.. od onog medijskog him ćošeta zvanog ofnp do svetih mimbera koje je ova vlahadija zaposjela i privremeno uzurpirala!!

sa svih strana jedna ista priča: prevazilazak problema, promjene, 'ajmo ispočetka...

kakva se samo otrovna stvar ubacuje sa time..
kažu: "vrijeme da se i suljo i rasim mijenjaju"

hajde da mijenjamo, važi! eto i ja se odsada borim za prevazilazak problema, za promjene i da se krene ispočetka!

eto za početak neka odu i zilkić i zukorlić sa političke scene! mislim da bi i zilkić pristao da dadne ostavku, ako je zo uslov 3lukorlijevog napuštanja.. ali, malo morgen, što bi rekao njegov slobo, koji mu je na orgije slao svoje najviše funkcionere..
neće muuAmer da napusti vlast!!

nego muuAmer lepo pusti priču o promjenama, a to podrazumjeva da mora suljo da ide!!!
?!?!?!?!
da ide Gospodin Sulejman Ugljanin sa političke scene!! dobro sad i prasima isto podrazumjevaju, ali prasim je svakako potrošna roba, tipa pampers pelene, ili tipa prezervativa... đinđiću ili koštunici, ili tadiću... pa prasim je svakako njegovim naredbodavcima zamjenjiv.. na kooncu njihov glavni igrač je 3lukorilje a ne prasim... mislim na svjetsku antiislamsku koaliciju ... ...

pazite šta jedan na temu "pokušaj prevazilaženja problema u IZ", kaže evo baš ovako:

1. Formirati političku stranku bez suljovaca i rasimovaca.

očigledno je pobrkao. stranke i IZ, babe i žabe..
ili možda nije, možda je sve ovo direktiva od onoga kopileta, što mu se i tata (inače prodavač halal:icon_exclaim: sira) popeo na binu u tutinu! možda je dobio direktivu da se tako priča?! a ja tebe pitam, kako sad političke stranke a tema tzv I.Zajednice??
ja znam odgovor, ali eto baš bih volio da mi ti odogovoriš?!

aonaj "administrator" je hronološki posmatrao zadnjih pet mjeseci! i to kao odgovor na ovu konstataciju..
i još on, pita gdje je duhovni centar bošnjaka!?!?

pa tebi u beogradu, to ti se bar iz beogradskog akcenta vidi i čuje!
...
ja bih mu i univerzitet i formalno privatizovo, i medresu, ma i sve one zgrade, auta, žene.. i još deset bih mu doveo, kupio u nekom striptiz baru za njega.. ma sve samo nek se povuče iz javnog života i sa funkcija!! promjene promjene!! neka ide muuAmer 3lukorlić, to je prva i najbitnija promjena!![/B]

ul_8mart_br?
03-13-2008, 08:50 AM

Sto se tice ankete, to nije sada postavljeno vec za prethodne lokalne izbore i tu je dosla nakon sto sam obrisao neke predjasnje ankete.

Deddha
03-14-2008, 17:49 PM
Zato sto jos neznaju dali ce moci izaci na izbore.
Sve zavisi ako im modrice iz Tutina malo zarastu, i ako ih ne bude boljelo dok sjede u onog sharana.
Kad se vec pominje Tutin, neki koji su bili tu, rekose da je vidosavin mucenik (po uzoru na cara lazara, kosovsog mucenika) toliko vrist'o, da su se ljudi vise uplasili od njegovog vriska, nego od pucnja (zapitali se gdje ga je to pogodilo kad toliko moze vristati)... Vrlo lahko je moguce da je oborio ginisov rekord u jacini vriska, samo steta sto nije bilo komisije da utvrdi taj njegov rezultat u jacini vristanja, a i niko nije snimao. Onaj kauboj sa novog puta je bio u tako panicnom bjekstvu (postoji mogucnost da je i on oborio rekord u brzini trcanja, na 100, 200, ili koliko je vec imalo metara do rijeke, a onda vjerovatno i u ronjenju po dnu iste), tako da nije vjerovatno snimao... Ostaje nada da je mirko sa novog puta, inace perjanica petokolonaska na youtube i uopste na internetu, snimao taj nesvakidasnji dogadjaj kada se vjerovatno obaraju cak tri rekorda (jedan ginisov u vristanju, i dva sportska, jedan u trcanju i jedan u ronjenju), mada, to je samo teorija, obzirom da on u takvim situacijama place, i to bas gromko:001_rolleyes:

ul_8mart_br?
03-28-2008, 10:46 AM
Srpske stranke u N.Pazaru su napravile predizbornu koaliciju:
NOVI PAZAR- Predsednici opštinskih odbora Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Socijalističke partije Srbije Novog Pazara potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 11. maja. Predsednici Milan Veselinović, Goran Sarić, Vujica Tiosavljević i Konstantin Jovanović saopštili su na konferenciji za novinare da će ova koalicija u Novom Pazaru nositi ime "Jedinstvena srpska lista SRS-DSS-NS-SPS". Predstavnici četiri partije izjavili su ovom prilikom da je koalicioni ugovor potpisan u nameri da Srbi, koji u Novom Pazaru čine manjinu, u budućoj skupštini dobiju legitimne predstavnike. "Imajući u vidu da bi se glasovi Srba mogli rasuti na više partija i mogućnosti da zbog cenzusa od pet odsto ni jedna stranka ne uđe u lokalni parlament, formirali smo koaliciju sa ciljem da osvojimo što više glasova Srba na ovom području", izjavio je predsednik SRS Milan Veselinović. Ova koalicija očekuje da na lokalnim izborima u Novom Pazaru osvoji od četiri do 12 odborničkih kandidata i "predstavlja faktor bez kojeg neće moći da se donose odluke". Na novinarsko pitanje o raspodeli mandata unutar koalicije, četvorica predstavnika partija su odgovorili da su "svi zadovoljni", kao i da je sporazumom predupređeno svako deljenje budućeg odborničkog kluba po partijskoj liniji.

Ono sto je glavno u poruci, kazu da ovaj savez: ..predstavlja faktor bez kojeg neće moći da se donose odluke
Zasto li tako kazu, kad se zna da bosnjacke stranke mogu osvojiti dovoljno glasova da formiraju skupstinsku vecinu i donose odluke. Ovdje se radi, ako sam upucen o; nacionalistima, komunistima, demokratama, koji po nijednoj logici ne mogu zajedno da se miksuju a da se ne otruje onaj koji proba taj buckuris. Da nije logika ovih koalicionasa u uvjerenju o razbijenom bosnjackom korpusu i iz te razbijenosti rasplamsaloj nadi da ucjenjuju bosnjacke predstavnike u skupstini.
Nema sumnje da se u jednom slazem sa njima, oni ce odnijeti 100% glasova Srba.

xPazaracxx
03-28-2008, 13:09 PM
Bojim se da ce nas konstantne podijele i unutarbosnjacka trvenja skupo kostati, a da toga jos ni svjesni nismo.
A tako bih volio da nisam u pravu....

PutNick
03-31-2008, 15:55 PM
Pa, u internet svijetu postoje mjesta gde neko u vidu anketa pita narod da li ce na predstojecim lokalnim izborima podrzati stranku Sulejmana Ugljanina, ili bilo kakve druge demokratske/nedemokratske partije.
Nekoliko godina mira, i pojavili se bosnje, koji bi da vide bilo kakvog srbina na vlasti od onoga... pa zar im vise vredi pominjati koga, i pominjati sve ono sto je uradio kada nije moga ni smeo niko drugi.
Ali, kako to obijasniti ljudima koji prilaz za osobe sa invaliditetom vide kao izgradnju spomenika nekakvom "nemanji", i takvu pricu sire gradom!?

tranzicija
03-31-2008, 16:56 PM
Onaj Jastreb to je onaj mali malecki Semir Rebronja, glavni i odgovorni urednik Zukorlićeve bastilje, njegovih novina, ime ne želim da im napišem jer mojoj lijepoj vjeri ne priliči da se poistovećuje sa tom novinom koja je gora od Kurira i Velike Srbije.
Proturili priču Zukorlićevi podanici Semir Rebronja i Mirko Fijuljanin i rampu za invalide koja će poslužiti invalidnim osobama vide kao spomenik njihovom voždu Stevanu Nemanji.
Svako vidi ono što želi da vidi pa tako i naši crveni Semirko i Fijuljanin Mirko, od prilaza za invalide vidješe oca onih koje su po džamijama u obući i pesnite uvodili.
Prodo bi Semir Rebronja i vjeru svoju neuzubillah samo da bi mogao da liže stope majora Fijuljanina i đenerala Zlukorlića.

A tako mi velikog Allah'a da ih je strah njegove veličine ne bi oni bili blizu muamera ni na 2 kilometra bili a kamo li takve fitne u narod proturali. Dan istine je blizu a smrt bliža nego kragna za vratom a njihova "kuća na brdu" se sve više pretvara u Planetu majmuna.

ul_8mart_br?
03-31-2008, 20:23 PM
Pa, u internet svijetu postoje mjesta gde neko u vidu anketa pita narod da li ce na predstojecim lokalnim izborima podrzati stranku Sulejmana Ugljanina, ili bilo kakve druge demokratske/nedemokratske partije.

To je izraz ocaja. Misle valjda da ce tako svanuti Zukorliju, kao da njegov problem nije sa narodom vec sa lokalnim vlastima. On i njegovi plateznici vec godinama sire otrovnu kampanju protiv bosnjackih partija, posebno dr Sulejmana Ugljanina. Dobro je da su takvi protiv njega jer bi se u meni pojavila sumnja da ga oni kojem slucajem podrzavaju. To je niska svijest koja ima jedan cilj; sacuvati zukorliju vozni park i orden muftije, i svojih stotinu dvije eura platu. U to ime neka sve ode do vraga nema veze, zato him i ne treba druga opcija jer vjeruju da ce muhtija svaku drugu vlast prevariti. A treba i razumjeti ovu frazu "neku drugu demokratsku opciju", pa nece valjda rasa ili murica stavit u izbor i rizikovat da cak i namjestena anketa propadne. 10 vrlih muhtijinih sluzbenika u svakog po 10 nickova, i stotine admin posjetitelja. :p

Pored toga u ovu londzu spadaju propali politicari koji opet misle da je SDA kriva sto ih narod nece. O njima cemo kasnije..

Najinteresantnija je gomila koja bez ijednog racionalnog razloga opcinjeno mrzi trenutnu lokalnu vlast. Osim dove njima nema druge pomoci.

tranzicija
03-31-2008, 21:33 PM
Iako je lista stranaka okupljena oko DS-a predala poslaničku listu Republičkoj izbornoj komisiji naš futo Ljajić još nije iznio ko su njegovi kandidati na toj listi.

Iako se u sandžačkoj javnosti zna da su kandidati SDP-a po starom dobrom običaju Rasim Ljajić, Mujo Muković, Munir Poturak, Meho Omerović i Ferzo Ćelović vješto se iz ne znam kojeg razloga krije da je kandidat za narodnog poslanika SDP-a i VITOMIR MIHAJLOVIĆ iz Prokuplja inače pravoslavni Rom.

Tako da već sada mogu da vam kažem koga će DS da odredi za 4 poslanika u Skupštini srbije iz redova SDP-a.

Rasim Ljajić, ministar,
Mujo Muković, narodni poslanik,
Munir Poturak, narodni poslanik,
Meho Omerović (Žena Snežana i sin Nenad) narodni poslanik,
VITOMIR MIHAJLOVIĆ (PRAVOSLAVNI ROM) narodni poslanik.

Evo ovu listu će glasati neki naši mamlazi "Veliki Bošnjaci".....
http://www.ds.org.yu/sr/dokumenti/2008-03-20_lista_kandidata_cir.pdf

insajder javlja
04-01-2008, 01:29 AM
dobro nego neznam zbog čega mene niko ne opomene jer uporno pravim lapsus u imenu i prezimenu kada spominjem čuvenoga jastreba?!?! :D
tek sada primjećujem to!

lapsus mada ne bitno ;) ni Allah Uzvišeni ga ne spominje u Kur'anu Čansom po njegovom imenu i prezimenu, ali itekako da ga spominje, uvijek (a Uzvišen je Njegov govor) kada govori o lašcima!!

jednom sam se osvrnuo na ovoga nečovjeka (da izvinete ali zaista sa) pederskom bradicom i pederskim hodom, smEhom itd, spominjući hadis u kojem se kaže "..neko laže sve dok kod Allaha ne biva upisan lašcem..", neposredni povod mi je tada bio njegova laž da se u Sjenici (u kojoj SDA nije na vlasti!!) zatim Tutinu i NPazaru (u kojima ima komunalnu vlast), ne može zaposliti bez članske SDA!!

kako bilo, pretpostavljam da je većina shvatila o kome (ili preciznije: čemu) se radi, bez obzira na (lapsus ili ne..) prezime: škrijelj, fijuljanin, rebronja ili nebitno koje...

insajder javlja
04-02-2008, 02:24 AM
nakon izbora 2001. godine na kojima je bošnjačko glasačko tijelo imalo dvije opcije LZS-koja je odnijela ubjedljivu pobjedu u svim sandžačkim gradovima (među bošnjacima!) i osvojila apsolutnu vlast u tri sandžačke opštine; i NPS-nečijem:icon_rolleyes::icon_wink: pokušaju da se objedine sve sandžačke stranke koje su osnivane nakon SDA a kojima je inače sva platforma bila i ostala: "protiv sulja", i pokušaju koji je na ovim izborima doživio neuspjeh!

na nekim predizbornim pregovorima oko zajedničkog nastupa, između predstavnika ove dvije liste, LZS je ponudila da omjer bude 50:50%, ali predstavnici NPS-a nisu čak ni to prihvatili, tražeći 70:30% u svoju korist, osokoljeni tadašnjim novim članom "antiSDA alijanse" Džemkom Suljevićem... pa su u opštinskim parlamentima ova tri grada na kraju dobili 0%..

odmah nakon izbora i pobjede na istim, uslijedili su novi udari na LZS, ili preciznije na Bošnjake Sandžaka!

prvo je odlazeći srpski vožd u zvaničnom saopštenju priznao poraz i čestitao koštunici-đinđeliću, zaželio im uspjeh i na kraju POSEBNO UPOZORIO lično na Sulejmana Ugljanina, za kojeg je cijenio da je najviša prijetnja srbiji! zapravo gospodin Ugljanin je bio (i ostao) najviša prijetnja srpskom hegemonizmu, ali nikako državi, što je dokazivao od 1990. do danas stalnim težnjama da se uspostave kontakti i saradnja, pokazujući pri tom i spremnost na velike ustupke (samo rukovanje sa koštunicom i đinđićem i inim je ustupak, jer je riječ o ljudima sa poprilično sumnjivim političkim angažmanom u toku devedestih...)

i koštunjavi neobavješteni, i veseli karadžićev drug đinđelić su se koliko su to mogli držali tatinog "amaneta", iako su na taticu pljuvali kada god bi im se pružila prilika

drugi udar je bio osnivanje nove stranke u NPazaru, očigledno osmišljen u istim onim krugovima u kojima je osmišljen i Suljevićev nedavni preobrat, kao i mnoge druge političke akcije u Sandžaku..

ta nova stranka je uzela naziv SZS...

neposredni povod je bio "neprolazak" murićeve kandidature u opštinskom parlamentu za predsjednika opštine, jer iskustvo iz njegovog prethodnog predsjednikovanja je bilo presvježe, i mnogi su se odbornici još sjećali murićevog "ZA SANDŽAK" zalaganja tada, kada nije prošao prijedlog da se iz opštinskog budžeta izdvoji za izgradnju puteva, uz obrazloženje da se radi o opštini Tutin!?! put je inače bio od vitalne važnosti za oba ova grada, ako se uopšte o njima i u ekonomskom smislu može govoriti kao o odvojenim cjelinama..

bilo kako bilo "za sandžak" je tada, u devedestim, zapravo umjesto stavke "za Tutin" prepustio cijeli budžet kraljevu, a samo par dana nakon toga u opštinu je upala miloševićeva policija uvodeći prinudnu upravu i postavljajući umjesto fetka, sada nekog ličinu (i ime mu se zaboravilo), koji je bio bolji od fetka, utoliko što ni tada pa ni danas nije nikada uzvikivao parole "za sandžak", nego je onako otvoreno djelovao antisandžački!
naravno, prijedloga o izgradnji puteva u bilo kojoj sandžačkoj opštini nije više bilo, ali se je zato dalo na rasprodaju opštinske imovine u bescijenje, kao da se je predosjećao skori odlazak vožda i voždovića..

fetko je ostao i dalje aktivni član SDA, vjerovatno čuvan da se za neku novu priliku ustoliči ponovno na mjesto predsjednika opštine, i da tako "radi iznutra" sa čime je i prije imao uspjeha, a pošto to sada ne prolazi on osniva novu stranku, sa ironičnim nazivom "za sandžak"

vremenom, stranka prolazi sve neuspješnije, od izbora do izbora.. od povika i predizbornog slogana "gradonačelnik akobogda" fetko bi danas teško mogao preći i cenzus za odbornika, ali se je SZS vješto sakrila u krilo rasima ljajića!

što se ove sranke tiče za nju ne bih glasao iz više razloga:

prvo zbog toga što se i fetkova aktivnost u okviru SDA (već spomenuto predsjednikovanje opštinom ali i brojne druge aktivnosti) do 2001. i aktivnosti u nacionalnim institucijama (a sve i jedna je nacionalna institucija nastala zahvaljujući SDA) svodila samo na galamu i dizanje prašine!!
poprilično je pod znakom sumnje njegova djelatnost u Merhametu, i poprilično prljavi poslovi u vrijeme kada je Sandžak bio preplavljen izbjeglicama iz Bosne! ali priču o tome bih sada ostavio, do nekog novog vremena kada će možda i zaživjeti neka pravna država ovdje, pa će se i mnoge nečiste, kriminalne i nemoralne radnje kazniti..

politička platforma ove stranke je apsolutno nejasna, ali samo neupućenom! upućeni bi rekli da je i ova sranka osnovana samo iz želje da se na neki način, bilo koji, naškodi gospodinu Ugljaninu! i pomalo i iz želje da se što više prigrabi novca vlasti ili sl
mnoge njihove aktivnosti na tom planu su također jak razlog da se ova grupacija uzme za otvorenog neprijatelja ljudskom dostojanstvu!
npr azemova koalicija sa radikalima i aktivnost njegova brata oko harema džamije (a riječ je o čovjeku koji je do tada-i dalje, džamije znao samo spominjati u psovkama, i koji sa Islamom pored imena ima samo još i otvoreno neprijateljstvo prema svim islamskim svetinjama)

interesantna je i njihova najteža optužba protiv SDA, kako su navodno od 2001. SDA "pokrali iz opštinskog budžeta 12 miliona" to u mnogome prelazi i višegodišnji cjelokupni opštinski budžet, pa bi tačnost te optužbe prije svega podrazumijevala da NIKO u opštini najmanje 4 godine nije primao platu i sl!
čak su i jedno pogriješno predstavljanje jednog od bliskih Erduanovih saradnika, koji je posjetio NPazar, iskoritili za blaćenje, optužujući ga da je "varao sandžaklije po bauštelama u njemačkoj" :icon_rolleyes::icon_rotate:

mnoge su i druge krajnje pokvarene laži izašle iz usta "funkcionera" ove sranke, i bilo bi zaista preopširno ih sada nabrajati...

ovoj sranka bi inače prošla sa maximalno, dvocifrenim brojem glasača, ako bi se nekada ponovo usudili da na neke izbore izađu samostalno

insajder javlja
04-02-2008, 03:03 AM
nakon "fetkovog udara", uslijedio je u NPazaru novi udar odbornika.. naime nekoliko njih je (i sada nezadovoljno preraspodjelom funkcija) istupilo iz SDA i osnovalo novu stranku!

ovi sada, djeluju poprilično drugačije negoli prethodni osnivači sranaka; dok je SDP uvijek i otvoreno bila protiv ama baš svega što na bilo koji način podsjeća na Islam, (OSIM PROTIV VEHABIZMA!!) pa se tako svi možemo sjetiti munjira poturka koji jasno kaže: "... kakav bosanski jezik ... to ne postoji ...", članstvu SA su puna usta tradicije, sarajeva, puna su him usta Islama, džamija, tekija i sl...

"ja hajem ovaj grad" bila je parola na jednim od izbora u NPazaru:D

doduše nikada na izborima nisu prošli dobro... tačnije nikada se nisu ni približili cenzusu, ali uticaj pojedinaca iz ove sranke je zahvaljujući raznoraznim okolnostima -muuAmerijeva po drška, "*****nje" sa šicom, sa prasimom isl, ali i nekakav "ugled" nastajao jako dugo a zasnovan na nekim prolaznostima...
najvjerovatnije da se ova sranka i više neće pojavljivati na izborima, jer se trenutno u muuAmerijevoj kancelariji dešava DPS, pa ju je možda bolje i ne pominjati kao kandidata na izborimna (kao uostalom i tzv SDU i sl)

inače sranku su osnovali ljudi interesantnog ličnog profila...
riječ je o dugogodišnjim direktorima, doktorima i drugim komunističkim "uglednicima"... isto tako, svi se (zbog porijekla i sl) pozivaju i na druge "uglede", pored "doktorstava" i "direktorstava", a istini za volju, ovaj profil (valjda je to genski:() je uvijek i zauzimao u NPazaru mjesta koja zauzima nekakva ovosvjetska "elita"...

naime, nije bilo vlasti od koje bi npr neki "faćeškrijelj" bio udaljen!!!
SA je konačni prozvod onog bućkuriša kojem je zajedničko da se je uvijek na vlasti, bez obzira vladao NPazarom Halifa u Istanbulu, srpski kralj karađorđević, ili albanci sa rahmetli Šabanom Polužom, bez obzira jel gradom vlada tito, slobo, tadić...bez obzira jel u gradu aktuelno i moderno odlaženje u džamiju i trošenje ušteđevine na turizam na kojem je nuze-bikin vodič, ili trošenje ušteđevine po ulcinju... u svakoj situaciji "faćeškrijelj" se nametne za pionira..

sranka je ubrzo podijeljena prvo na dva dijela.. doktor fadil - faće škrijelj, i direktor tarik - tarko imamović, se nisu mogli složiti oko toga ko treba biti predsjednik.. privremeno riješenje je bilo da tarko bude kandidat za gradonačelnika a faće nosilac odborničke liste... iako ni jedan ni drugi nisu postigli ama baš nikakvog uspjeha, ipak se more reći da je dr. faće neurolog ipak prošao bolje; prvo zbog toga što jeodbornička lista SA je dobila duplo više od kandidata za gradonačelnika ispred SA, ali ipak ponajviše zbog toga jer je drrr faće dao podršku jednom drugom kandidatu za gradonačelnika (doduše jok zvanično, no po kahvama...)
ostali bežiji potomci su ubrzo ponapuštali SA, tako da je na kraju tarko ostao sam..

pored tarka i faćeta, koji su inače ljud za koje se more u nekoj blažoj varijanti samo reći naivčine i budale, u SA je na početku djelovala i jedna vrlo interesantna ličnost, koja je možda jedina koja se nije trudila da zaposjedne na fotelju, i koja se nije busala sa begovlukom i sl.
riječ je "bivšem" KOS-ovom oficiru esku lotincu, koji je izgleda bio upravo onaj kamen koji se je znao poturiti u pravom trenutku na pravom mjestu da bi se ove dvije budale, a i još nekoliko njih, spotaknule i posrnule iz SDA u SA...

s jedne strane gledano, more se reći da je hajir što se kukolj nakon deset-petnaest godina izdvojio iz žita, ali moglo bi se i govoriti da je jazuk što je par budala umislilo sebi nakakvu super-pamet... kao ona muha što je sletjela na travku koja je virila iz lokve koju je kobila načinila onako kobilski, i pomislila (muha) za kobilinu tekućinu da je more, a za travku da je brod, galameći: "JA SAM KAPETAN BRODA, JA SAM SILNI MOREPLOVAC!!"
kažem da je jazuk, jer ipak se begovima, doktorima, inžinjerima elektrotehnike i sl mora priznati i neki potencijal, koji kada bi se pod pravilnim vođstvom (a to je isključivo gospodin Ugljanin) kanalisao, mogao bi i poprilično koristiti narodu.. ali nejse, sada je more bit i kasno, tarko-beK je čitajući ajete i hadise zaključio da su muuAmerije i šica zapravo to "pravilno vođstvo" ili još gore, zaključio je da je njemu lično od "neba darovana" nekakva harizma... :(

PutNick
04-04-2008, 19:33 PM
Danas je nas grad osvanuo posut lecima, u kojima se poziva da gradjani ne glasaju za Dr. Sulejmana Ugljanina, i zatim je navedeno deset supljih, potpuno glupih razloga, koji se zaista ne mogu potkrepiti cinjenicama.
A opet, postojala je josh jedna vrsta letaka, u kojoj se gradjani pozivaju da "glasaju za jedinicu" tj. za srpsku koaliciju Tadic-Ljajic, i jedan od razloga koji se navodi, zbog chega treba glasati, jeste da bi se grad ocistio od droge! :icon_eek:
To trazi brat, nekada najveceg narko-dilera sa ovih prostora. A posto "brata" vise nema, ko je nastavio taj "posao"? Pa, kako rece jednom jedan pesnik, bratov brat. Ali, verovatno iz razloga da bi obezbedio pomoc srbima sa Kosova...:icon_rolleyes::icon_eh:

Emir
04-05-2008, 00:04 AM
Zamislite ironije, kazu nemojte da glasate za Sulejmana Ugljanina jer hocemo da nam grad bude cistiji. To govore ljudi koji su citav grad zasuli letcima.

Pokvarenjaci pozivaju na fer i korektne izbore, a oni su zestoko pokvarenjacki krenuli po dobro isprobanom receptu pljuvanja po Dr Sulejmanu Ugljaninu. Nista im drugo nije bitno sem da njega maknu.

Ono sto mi je jos zapalo za oci kaze nemojte ga glasati jer nije ispunio nista sto je obecao. Ne znam ko je ovde lud i ko ne moze da vidi da je sve ispunjeno od njegovih obecanja.

Emir
04-05-2008, 13:15 PM
Slucajno sam saznao da je danas u 11h pocelo skupljanje potpisa za odbornicku listu. Stigao ispred SDA prostorija u 10 do 12 i zatekao veliki broj pristalica SDA. Ovo nije isto prikupljanje potpisa od prije neki dan, ovo je za odbornicku listu, a ono za parlament.

Prijatno sam bio iznenadjen brojem ljudi koji su dosli da daju podrsku, a da to uopste nije bilo reklamirano putem medija. Svako ko je hteo da da potpis on je maksuz otisao u prostorije SDA da se potpise. Obzirom da je bio veliki broj pristalica morao se postaviti jos jedan sto za potpisivanje koji je bio van prostorija jer toliki narod nije mogao da stane u prostorije.

Ovo govori dovoljno o situaciji u Novom Pazaru i inshallah uz ovakvu srcanu podrsku lako ce SDA ponijeti jos jednu pobjedu u Sandzaku. Ova srcanost se ne kupuje izletima i zejtinom, ovo se moze dobiti samo iskrenoscu.

Yeni_Pazarac
04-05-2008, 15:53 PM
Da hoće makar te isprane glave da navedu 10 razloga zašto bi neko glasao za njih, pa dobro ... makar dva razloga :sneaky2:

Emir
04-05-2008, 15:58 PM
Ada oni su naveli nekih 10 razloga zasto da se glasa za njih, kaze glasajte za sdp jer nam je dosta droge :), a svi znaju kako je droga dosla i preko koga...

Nema ni jednog konkretnog razloga sta bi se unapredilo, kaze hocemo cistiji grad, a oni zaprljali sve sa plakatama.

I kaze jer hoce oni jedinstvenu IZ, pa i mi hocemo, i imamo je elhamdulillah

Pazite licemjerstva, stampaju plakate zelenom bojom, ono muslimanski :) a na plakatama DS i G17+

Sandokan
04-06-2008, 14:39 PM
Danas je nas grad osvanuo posut lecima, u kojima se poziva da gradjani ne glasaju za Dr. Sulejmana Ugljanina, i zatim je navedeno deset supljih, potpuno glupih razloga, koji se zaista ne mogu potkrepiti cinjenicama.
A opet, postojala je josh jedna vrsta letaka, u kojoj se gradjani pozivaju da "glasaju za jedinicu" tj. za srpsku koaliciju Tadic-Ljajic, i jedan od razloga koji se navodi, zbog chega treba glasati, jeste da bi se grad ocistio od droge! :icon_eek:
To trazi brat, nekada najveceg narko-dilera sa ovih prostora. A posto "brata" vise nema, ko je nastavio taj "posao"? Pa, kako rece jednom jedan pesnik, bratov brat. Ali, verovatno iz razloga da bi obezbedio pomoc srbima sa Kosova...:icon_rolleyes::icon_eh:

SDA MORA DA URADI LETKE SA NASLOVOM
100 RAZLOGA ZASHTO GLASAM ZA
DR.SU.UGLJ.
p.s. kad oni nadjoshe onih 10 Ja imam najmanje 100.

ul_8mart_br?
04-06-2008, 15:53 PM
Ja bih predlozio da vrh SDA svoju predizbornu kampanju bazira strogo na onom sto su uradili u prethodnom periodu, posebno univerzitet i status grada, i da to bude garant za ono sto ce uraditi u sljedecem mandatu; Nikako da se bavi drugim strankama ili licnostima. U ovom haosu dje svako radi da podigne tenzije, zbuni i zaplasi nas narod, SDA mora biti ta koja ce svojim odlucnim stavom narodu uliti nadu i uvjeriti ga da nije sam. Bosnjaci su dovoljno zreli i iskusni da sami upravljaju sobom i da svoju sudbinu nikako ne prepustaju drugom u ruke.

PutNick
04-06-2008, 19:07 PM
Kako bih ja volio da smo mi bas tako zreli i iskusni. Medjutim, bosnjacki narod je onaj narod, koji pre svega ima dusu, koji ume voleti, a ume i zamrzeti, ali potom brzo oprostiti i zaboraviti. Bosnjaci vole svoju tradiciju, kulturu, i vjeru kojoj pripadaju. U sve to polazu puno emocija, ali nazalost sa emocijama se moze lako i manipulisati, pa na racun toga narod "navoditi na svoju vodenicu".
U takvim okolnostima, Bosnjacki narod je lakoveran, i nakon nekoliko lijepih rijeci u stanju je povjerovati ponovo onima koji su do juce, javno hteli da ih "pociste", ili onima koji ih se sete samo onda kada od njih zele dobiti nesto.

tranzicija
04-08-2008, 13:48 PM
Najnovija informacija koja kruži gradom a koju SDP-ovci vešto skrivaju je ta da će u slučaju da osvoje dovoljno odbornika za predsednika Skupštine opštine Novi pazar postaviti VINKA DOBRIĆA!!!!!

Da dobro ste culi, Vinko Dobrić je iz DS-a i dosad je promijenio nekoliko stranaka. Prvo je bio u SPS-u, zatim JUL-u i SRS da bi nakon nekoliko godina preleteo u DS i nalazi se na listi SDP-a u Novom Pazaru.
Njihovo veliko Bošnjašto konačno počinje da se kravi kao led na 40 stepeni celzijusa.

Uslov Rasimu Ljajiću da mu DS da 4 narodna poslanika (Munir Poturak, Mujo Muković, polusrbin Meho Omerović i rom pravoslavac Vitomir Mihajlović) je da predsednik skupštine opštine koji je po novom zakonu ujedno i predsednik opštine bude SRBIN.

Hikmet
04-08-2008, 19:56 PM
Pa oni nemaju drugog ^DOBRICA^osim tog...cuti dobro je mogli su poturka ili azema...zamisli jednog od njih da budu predsednici opstine:icon_rotate::icon_xd:

insajder javlja
04-10-2008, 03:24 AM
Pa oni nemaju drugog ^DOBRICA^osim tog...cuti dobro je mogli su poturka ili azema...zamisli jednog od njih da budu predsednici opstine:icon_rotate::icon_xd:

e vala ono dok je azem bio, zaista je grad dotaknuo svoju najnižu tačku "dekadence"

jesam se bio donekle i obradovao, kada stranka (za koju sam glasao i tada a i ubuduće ću inšallah -da ne bude zabune:D), nije prešla polovicu, a gospodin Predsjednik jeste, što je bio pokazatelj svima da je on sam uspješnihi od čitavoga članstva...

ali kako je kvazimovo predsjednikovanje skupštinom potrajalo, i gađenje je kulminiralo...

jeste i poturak teško pseto, jes i cFetko, i milan-tepsijica veselinoić... puno je hrđa u čaršiji, ali je kvazimodo školski primjer Nečovjeka
i stasom i glasom, i izgledom i ugledom, a prije svega karakterom svojim

nedajBože da opet ona bljuvotina na dvije noge vaskrsne!!!

Hikmet
04-11-2008, 23:16 PM
Drago mi je što sam čuo da je dr. Sulejman izvršio rotaciju u stranci i umesto nera,fikra,mećeta i zekerija angažovao malo više mlađe kadrove Fuada Baćićanina,Nafilja Sejdovića,Kema Brničanina i Reška Ugljanina..........nema šta, pravi potez

Emir
04-11-2008, 23:18 PM
Danas je Bosnjacka lista predala 12000 hiljada glasova za poslanike
http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1396-bosnjacka-lista-za-evropski-sandzak-predala-izbornu-listu.html

insajder javlja
04-13-2008, 00:05 AM
neznam koliko je bitno, za temu izbori... :D
nađoh, govor bivšeg dobrog druga gorice gajević (đeneralni sekretar sps-a), u Sandžačkim novinama, gdje ovaj biznismen i ndasve futuristički:( orijentirani pazarac, a što je u svakom slučaju dobro od nj., podržava inicijativu za bošnjačkim jedinstvom (inicijativa je u međuvremenu propala..)

Tigrin Kačar,
vlasnik kompanije Stig
(Sve)jedinstvo

...

Volio bih da se svi dobro slažu, da svi žive u jedinstvu. Da sutra SDA ide na kahvu kod SPS-a i obratno, i kod radikala, i oni kod njih...

tigrine bate, kasniš ga bre nekih sedam osam godina!!
ova sranka se sada zove sdp, što je cjelokupno njeno "bošnjačko" članstvo prihvatilo sa radošću..

muuAmerijev 'odža - Ajro Tuta, npr, sa radošću sada pokazuje sdp-ovu člansku kartu, a o sps-ovoj odavno više ništa ne govori :( (tačnije ajro se prije deset god. po kahvama hvalio i pokazivao jul-ovu člansku..)

nego šta ćemo sad sa tom kahvom, sps ne prihvati Džudževićev poziv, nego ode sa najvišim sps-dušmaninom, i nesuđenim obnoviteljem monarhije, vukom -rukosječom draškovićem

Halis
04-13-2008, 13:11 PM
DS Borisa Tadica i SDP rasima ljajica falsifikatori!

http://www.youtube.com/watch?v=ncMDGYhfq3o

sandzak beg
04-13-2008, 18:39 PM
Vakat je za promene da probammo .....

Hikmet
04-13-2008, 18:43 PM
imaš pravo:icon_crying:

Hikmet
04-13-2008, 18:44 PM
u utorak insaAllah direkto sa saslušanja u tvorza:icon_rolleyes:

Hikmet
04-13-2008, 19:04 PM
ono veče u Arab Dzamiji kada su ranjena trojica ljudi od strane mirkove braće habiba i iza fijuljanina, jusuf barčić koji je kasnije pod sumjnivim okolnostima izgubio život u bosni, trebao je održati predavanje sa akšam namaza...bilo je šta je bilo,posle toga idu becan i jusuf kod MuAmerikanca...biće i audio snimaka sa tog sastanka u bekišu...

Hikmet
04-13-2008, 19:06 PM
U bekišu mislim u CZ u

Emir
04-13-2008, 19:41 PM
Vakat je za promene da probammo .....

Ko proba...

sandzak beg
04-13-2008, 19:46 PM
Ko proba...

Demokratske snage!

Hikmet
04-13-2008, 19:51 PM
Stranka Demokratske Akcije....ili ako hoćeš Srce Dajemo Allahu

Hikmet
04-13-2008, 20:12 PM
Kakav si mi ti sandžak beg,kad pored svojih nacionalnih i vjerskih predsatvnika slijediš ljude koji za sebe kažu da su ateisti i u koaliciji su sa istim onim vukom draškovićom koji je na bijelom konju dolazio u novi pazar sa šajkačom i kokardom, kada je javno zaprijetio muslimanima da će im seći ruke do laktova...i sekli su...i danas bi to uradili opet...Srebrenica...da se nikad ne zaboravi...Fikret Abdić ili Rasim LJajić kako hoćeš...isti scenario, ista igra,ista srpska akademija nauka i umetnosti,isti ljuba tadić...samo drugi igrači....

Hikmet
04-13-2008, 20:18 PM
ima jedan hadis gdje Resuli Ekrem s.a.w.s kaže 'Čovjek će na sudnjem danu biti oživljen sa onim koga je voleo' odnosno slijedio...:icon_heart:

Emir
04-14-2008, 19:27 PM
Kako sam se slatko nasmijao slusajuci pjesmicu za SDP, kaze "...sdp, znanje imanje, izaberi drugu i sigurno ces biti tropa...", hajd ako neko ima citav tekst neka ga postira.

Ovakav nivo licemjerstva nisam u zivotu video. Upravo gledam ministarku kako prica i ocito laze. Zamislite tog licemjerstva, pominje da se svuda gleda ko ce koliko glasova da skupi, a kod nas da neko ne nastrada. Optuzuje Dr Sulejmana Ugljanina za nerede i izazivanje nereda. Sram ga bilo, bezobraznik jedan licemjerni. Takvi ljudi ce na dno dzehenema bit. Svi znaju ko je bacao bombe i ubijao ljude, i ciji su to bili clanovi.

sandzak beg
04-14-2008, 21:40 PM
Kakav si mi ti sandžak beg,kad pored svojih nacionalnih i vjerskih predsatvnika slijediš ljude koji za sebe kažu da su ateisti i u koaliciji su sa istim onim vukom draškovićom koji je na bijelom konju dolazio u novi pazar sa šajkačom i kokardom, kada je javno zaprijetio muslimanima da će im seći ruke do laktova...i sekli su...i danas bi to uradili opet...Srebrenica...da se nikad ne zaboravi...Fikret Abdić ili Rasim LJajić kako hoćeš...isti scenario, ista igra,ista srpska akademija nauka i umetnosti,isti ljuba tadić...samo drugi igrači....

Lako je pričat iz vruće sobe i junak biti, u ljteo 1990 naguto sam se suzavca za čitav život boreci se sa specijalcima na šestovu, pa tako opet u novembru i decembru 1991, pa hapšen, proganjan i zatvaran, i sad neka deca da dodju tu da mi držu predavnja o " demokratiji, pošto su se ponešto ofajdili pa diglji nos, i bolje nam je bilo tada devedesetih jer smo bili bolje organizovani i sve jedan uz drugog, i nikad nisam vido nijednog narkomana ", a sad bože sačuva i da vam bog pomogne da pobedite na putu pravde, alj ne verujem.

Ja sam odavno bataljijo te "izbore", i to me više ne interesuje, ( od patriotizma se ne živi), samo ću pomalo biti kritičan i ništa više.

Emir
04-14-2008, 21:43 PM
Ah tog licemjerstva,

Ja sam odavno bataljijo te "izbore", i to me više ne interesuje, ( od patriotizma se ne živi), samo ću pomalo biti kritičan i ništa više.

Kao fol, ja sam kritican, a u potpisu pise gotov je...

sandzak beg
04-14-2008, 21:51 PM
Ah tog licemjerstva,

Kao fol, ja sam kritican, a u potpisu pise gotov je...

Šta ti znaš o značenju moje poruke budi konkretan i kaži o kome misliš "Gotov je" , možda te nešto pogadja, rekni pa da promijenim potpis.

Emir
04-14-2008, 22:00 PM
Ja samo kazem da si licemjer, a to su ljudi najnizeg ranga. Budi za koga hoces, budi protiv koga hoces, ali budi dosledan.

sandzak beg
04-14-2008, 22:11 PM
Ja samo kazem da si licemjer, a to su ljudi najnizeg ranga. Budi za koga hoces, budi protiv koga hoces, ali budi dosledan.
Mlogo si mi ti bistar, kod oči ćorav, kod uši gluh.
Posluša malo glas razuma.

ul_8mart_br?
04-14-2008, 22:24 PM
Jeli beze, kako ne pobrka one filmove? Jeli to zbog razuma?

sandzak beg
04-14-2008, 23:21 PM
Jeli beze, kako ne pobrka one filmove? Jeli to zbog razuma?

Ja, pa mora nešto da se radi, nego kako to da ti ako smo vec generacija lako zaboravljaš devedesete.
I ti sa ovom decom pa svi u jedan glas, drži malo do sebe, Ćukovac je svakad bijo ljepši dijo grada, i prilično miran, pa i ti sačuvaj mir trebaće ti.

ul_8mart_br?
04-14-2008, 23:37 PM
Ne rece nam zasto na ovaj forum saljes film protiv jednih ljudi a na onaj drugi protiv drugih. Zasto to?

sandzak beg
04-14-2008, 23:43 PM
Ne rece nam zasto na ovaj forum saljes film protiv jednih ljudi a na onaj drugi protiv drugih. Zasto to?

Ne podnosim ni jedne ni druge, a ako bi bilo obrnuto ne bi stalji ni dva minuta, pa moraš malo da se snadješ, kad već nema jednog pravog foruma gde bi mogli nesmetano da kritikujemo.
Snadji se.

PutNick
04-14-2008, 23:51 PM
Lako je pričat iz vruće sobe i junak biti, u ljteo 1990 naguto sam se suzavca za čitav život boreci se sa specijalcima na šestovu, pa tako opet u novembru i decembru 1991, pa hapšen, proganjan i zatvaran, i sad neka deca da dodju tu da mi držu predavnja o " demokratiji, pošto su se ponešto ofajdili pa diglji nos, i bolje nam je bilo tada devedesetih jer smo bili bolje organizovani i sve jedan uz drugog, i nikad nisam vido nijednog narkomana ", a sad bože sačuva i da vam bog pomogne da pobedite na putu pravde, alj ne verujem.

Aman, sta se danas pojavi boraca iz '90-tih!? Ma da je devedesetih stvarno bilo toliko boraca, koliko danas prica, pa bolan, cijelu bi Srbiju pregazili. Ali eto, ti si nam kao ratni heroj, "stari clan SDA", mozda i njen osnivac, prije Sulejmana... koji se toliko zrtvovao i potrosio najbolje godine svoga zivota u borbi protiv... vetrenjaca. :icon_wink:
Naravno, kao jedan prekaljeni robijas, osecas se potpuno slobodnim :icon_xd::icon_rotate: da kritikujes nekoga, drzeci u potpisu "Gotov je", i uz to prosipajuci nekakvo Lj, opet iz namere da bi se podsmevao nekome.
Naravno, kako bi te postedeli nasih drzanja predavanja, i da bi se sacuvala tvoja robijasko-neobrazovana crta, sklonicemo te sa ovog foruma. :icon_wink:

sandzak beg
04-14-2008, 23:55 PM
Šta je bilo, bilo je.
Šta će biti, tajna je.

Okreće se kolo sreće.

ul_8mart_br?
04-14-2008, 23:56 PM
Imas oblasni, a nisi bio los ni na ofnopu. Hajes mi ti muhtiju, frankfurac si bezbeli.
A sto se kritike tice, nisam vidio da ti neko brani ako nije obicno poturanje ili sirenje karateshkeovih djetinjarija, mada ja sumnjam da si ti neki idejni potencijal. Medjutim drugi neki tvoji kvaliteti polako izbijaju na povrsinu.

p.s. Meni su najsumnjiviji oni sto nisu za nikoga, iskustvo kaze da su oni napristrasniji.

Hikmet
04-15-2008, 00:01 AM
ne moj te ga,to je naš mirko fijuljanin...možda putniče nisi skonto...on je osnivač jedne stranke devedesetih, al to nije sda nego nps...i tatica mu je bio odbornik, i mnogo je ućineo za ovaj naš grad........:icon_crying:to je stari patriota

sandzak beg
04-15-2008, 00:03 AM
Ada kad ono behu izbori?

Hikmet
04-15-2008, 00:07 AM
mira m.okom, a faće mirkov skokom...jedina faćetova NKBJ a kasnije NPS su u svom nazivu imali ono 'Jugoslovensko'(patriotsko) u svom nazivu......i borio se na šestovu sa specccijalcima....al protiv muslimana,stari je to db ovac...:(

Haljit
04-15-2008, 00:08 AM
....u ljteo 1990 naguto sam se suzavca za čitav život boreci se sa specijalcima na šestovu, pa tako opet u novembru i decembru 1991...

Sprecavanje ulaska Vuku Draskovicu u Pazar kod šestova, a zatim suzavaca ispred SUP-a se i ja dobro sjecam.
Ali suzavaca u novembru i decembru 1991 se nesto nemogu sjetit

PutNick
04-15-2008, 00:09 AM
Ada kad ono behu izbori?

Pa zar stvarno ne umijes bolje? Kao sto ti rekoh, taman sam krenuo da te "zastitim" nasih predavanja, pa opet, ponadah se da ces se popraviti, da sam mozda ja prenaglio, ali tebi je zaista samo cilj provokacija.
Eto, da mi ipak ovaj nas razgovor ostavimo za posle izbora, pa kad god oni bili. :icon_wink:

Hikmet
04-15-2008, 00:12 AM
nemojte da vas čudi što se javlja sa ovih nikova, ima već nekoliko meseci kakao kukumače da mu neki neaktivni korisnici SN prodaju nikove....imaće toga još....

Hikmet
04-15-2008, 00:16 AM
haljit nemoj da si sitničar,mesec dva,gore dole,uglavnom da nam je on živ i zdrav...... i da mu ništa nije bilo od tih krmskih suzavaca......:icon_crying:

tranzicija
04-15-2008, 00:23 AM
Kakvi su to bolesnici Bože dragi, pobjediš ih hiljadu puta, oni se primire u svoje mišije rupe mjesec, dva pa opet počnu da laju ko hijene.
Narod ih opet pobjedi oni opet.
Evo ja ti kažem izbori su 11.maja ako Bog da i istog tog dana navečer ćeš po ko zna koji put piti apaurine i psovati svoj narod što te neće.
Ali ne brini srediće ti opet Rasim preko svojih srba neku sigurnost ali što se tiče Sandžaka upamtite narod vas neće čovječe.
NO PASARAN!!

Hikmet
04-15-2008, 00:34 AM
juče nam je ministar rastko obilazio novopazarsku robnu pijacu, i nije prošo baš najbolje......snimo ti on jednog midža kako prodaje čarape na poljskom krevetu...obezbeđenje,kamere,tu je i Bekim Ćorović(šef carine)sve spremno... i rasko ono njegovo'merhaba midžo, jesi li se umorio, ima li šta prodaje'...a midžo kad je video da je to rasko glavom i bradom (koji je glavni uzrok što mu sin iz bosne ne može ovamo) 'ene rasim, ene došo si pred izbore da me pitaš ima li prodaje, a đe si bio do sad' a rasko ono kiselo mu se nasmija i put pod noge,i tako neplanirano prekide svoju predizbornu kamapanju na novopazarskoj robnoj pijaci 13.04.2008 god....nado sam se da će to danas izać u novine 'napadnut ministar na novopazarskoj robnoj pijaci' al pošto do sad ništa nema reko da vam ispričam ovi hićaju...:icon_crying:

insajder javlja
04-16-2008, 23:52 PM
11.maj (http://www.youtube.com/watch?v=kxSvjakelhk&feature=user)

11.maj (http://www.youtube.com/watch?v=YG-1aytTW0o&feature=user)

insajder javlja
04-17-2008, 00:08 AM
mi pobjeđujemo svi dobijaju (http://www.youtube.com/watch?v=U7Iiuki9U0E&feature=user)

Emir
04-17-2008, 00:24 AM
Evo da se podsjetimo sta je Mukovic pricao o Tadicu
http://www.sandzaknews.com/video/2-mujo-mukovic-pljuje-na-stranku-ciji-je-on-poslanik.html

insajder javlja
04-17-2008, 05:45 AM
Evo da se podsjetimo sta je Mukovic pricao o Tadicu
http://www.sandzaknews.com/video/2-mujo-mukovic-pljuje-na-stranku-ciji-je-on-poslanik.html

:lol::D:icon_rotate:

ZVONKO-PUTARvsBORIS-ČETNIK (http://youtube.com/watch?v=4Nn5tgsgRXI&feature=related)

Halis
04-17-2008, 20:43 PM
Bosnjacka lista za evropski Sandzak - Dr Sulejman Ugljanin danas opstinskoj izbornoj komisiji u Novom Pazaru predala svoju izbornu listu od 47 kandidata za odbornike

SVECANA PREDAJA LISTE (http://www.youtube.com/watch?v=M9BSCaRU1zo)

PutNick
04-21-2008, 23:35 PM
"Meni je svejedno, kao Suljo pobedio, kao Rasim izgubio."
Narodna izreka

SandzackiVuk
04-23-2008, 22:52 PM
Bosnjacka lista za evropski Sandzak - Dr Sulejman Ugljanin je danas, opstinskoj izbornoj komisiji u Tutinu, svecano predala svoju izbornu listu kandidata za odbornike.

SVECANA PREDAJA LISTE TUTIN (http://www.youtube.com/watch?v=XZy5GbCVX0E)

Emir
04-24-2008, 01:32 AM
SDP je dijelila knjige narodu po obicaju besplatno pred izbore. Sve bi to bilo fino, narod ne mora da glasa za njih, moze samo da uzme knjigu, ali nebi oni bili SDP da nece nesto podmuklo da urade. U knjigama su se nalazili letci koji su omalovazavali Dr Sulejmana Ugljanina. Detalje procitajte na linku

http://www.rtvnp.net/vijesti/politika/77-kodeks-knjige-letci-.html

insajder javlja
04-24-2008, 04:11 AM
SDP je dijelila knjige narodu po obicaju besplatno pred izbore. Sve bi to bilo fino, narod ne mora da glasa za njih, moze samo da uzme knjigu, ali nebi oni bili SDP da nece nesto podmuklo da urade. U knjigama su se nalazili letci koji su omalovazavali Dr Sulejmana Ugljanina. Detalje procitajte na linku

http://www.rtvnp.net/vijesti/politika/77-kodeks-knjige-letci-.html

prvo sto mi je palo na pamet kada sam cuo vijest da Srpska Dopumska Partija dijeli knjige, je ideja osmom martu za crtez-karikaturu sa nekakvom paralelom izmedju dijeljenja zejtina po ciganskoj mahali, hadzetu ili bilo gdje, i ovom sadasnjem dijeljenju knjiga :lol:

ofalio si nam u zadnje vrijeme sa karikaturama, skoro se sjetih one kako muuAmerije izlazi iz podruma dok se sa TVa cuje vijest o napadu na americku ambasadu :lol: :D

insajder javlja
04-24-2008, 04:54 AM
predstavljanje kandidata (http://www.youtube.com/watch?v=o5wmt0e4Aew)

sirom zemlje (http://www.youtube.com/watch?v=Y1pOmU7MSBs)

mi pobjedjujemo svi dobijaju :) (http://www.youtube.com/watch?v=YG-1aytTW0o&feature=user)

tranzicija
04-24-2008, 15:44 PM
"Rasturio ga k'o Esko Džudžević, Munira Poturka"
Narodna izreka

SandzackiVuk
04-24-2008, 15:50 PM
Hajd Allahu Dragom Hvala, nas narod umije lijepo da prica.

Deddha
04-24-2008, 16:09 PM
"Rasturio ga k'o Esko Džudžević, Munira Poturka"
Narodna izreka
Imal' to dje da se vidi?

SandzackiVuk
04-24-2008, 16:18 PM
Repriza emisije je u 16 na tv jedinstvo, znaci vec je krenula, a nocas je i na RTV u 20, (ovo za Rtv, je ne potvrdjeno, mozda je i u 21)

SandzackiVuk
04-24-2008, 16:34 PM
LJEKARI IZNJELI SVOJ STAV (http://www.youtube.com/watch?v=19enJy4J6OQ&feature=user)

Bosnjacka Lista za Evropski Sandzak

Poruka ljekara sa izborne liste Bosnjacka Lista za Evropski Sandzak Dr Sulejman Ugljanin.

Emir
04-24-2008, 18:27 PM
Sve ljepse od ljepseg. Juce vidoh lijep nastup Esada Dzudzevica i odmereno reagovanje sa argumentima, takodje vidoh njegovo veliko znanje koje potkrepljuje njegov status u BNVS-u i u Sandzaku.

Danas vidoh ovaj lijep snimak doktora koji imaju jasnu nacionalnu svijest. Elhamdulillah da smo dosli do toga.

SandzackiVuk
04-26-2008, 19:48 PM
Mladi, kandidati na odbornickoj listi, Bosnjacka Lista za Evrospski Sandzak, danas dali poruku i uputili poziv da se 11. maja glasa za Bosnajcku Listu ze Evropski Sandzak Dr Sulejman Ugljanin sa jasnim naglaskom na ono za sta ce se zalagati u buducnosti.

Mladi na listi Bosnjacka Lista Dr Sulejman Ugljanin (http://www.youtube.com/watch?v=0dU04xxLmkk)

Salahoodin
04-27-2008, 17:34 PM
Na novom letku stranke rasima ljajica, ds-a, g17+, sandžacke alternative i zelenih, se navodi deset prvih koraka(valjda koraka u nazad) u prvih 100 dana vlasti. Nego, s druge strane istog je slika na kojoj prosijak nosi gajbe, a medju njima i kesu s obeležjem stranke SDA. Sve to bi se moglo i tolerisati, da ne stoji na dnu strane "ALLAHEMANET..."
S obzirom da sam letak našao na ulici, interesuje me, jesu li svesni ovi, nazovi ljudi, sta znači ispisati Allah na papiru i taj papir baciti gde narod gazi, u blatu..

Izmedjuostalog tu je i plavi letak u kome se navodi pedeset izjava Dr. Sulejmana Ugljanina. Evo nekih zanimljivih:

21. Prodajte krave i petolirke i kupite puške (1991)

34. Srpski policajci su, u stvari, pravi četnici (1992)

47. Amerika je najveći neprijatelj Islama (2007)..

Ima ljudi koji misle/su tada mislili i drugacije :001_unsure:

Hikmet
04-27-2008, 22:00 PM
to je još jedan od rasimovih i muamerovijevih sihira, a da napomenem takođe i sihr novine koje se zovu glas Islama , sa početnim malim slovom islama

Hikmet
04-27-2008, 22:26 PM
čuste li ono veče poturka kako esadu džudževiću prigovara za bosanski jezik 'džudževiću ti znas da ni ti ne govoris ovaj bosanski, učite našu decu zorom da to uče, od toga mogu samo da imaju problema sa kad budu isli u beograd prilikiom komunikacije sa drugima, to im nista ne moze pomoc' ,ili ono 'nasa deca neće u srbiju u vojsku na sluzenje redovnog vojnog roka, nego ne izlaze iz pazara,svi hoce u civilnu vojsku,to nije dobro za njih,treba da se malo upoznaju sa pripadnicima drugih vera, da malo izadzu iz pazara'......po ovom njegovom žvaletanju se tačno vidi za šta ga ovi iz beograda natežu...za bosanski jezik, za vojsku....mora da mu prigovaraju...vi ste počeli ko albanci da bojkotujete vojsku i naše institucije......jok no ćemo da čuvamo ratka mladića i radovana karadžića...pošto znamo da su u objektu u toplčideru ubijenih dvojica gardista ubijeni od trećeg lica, a ne kako se do sada tvrdilo da su se međusobno poubijali, to je izveštaj američkog instituta za sudsku medicinu....a u izveštajima karle del ponte se navodi da je za vreme kada je boris tadić bio ministar odbrane u topčideru boravio haški begunac ratko mladić.....

ibnIsmail
04-27-2008, 22:38 PM
nek poshalje svoju zhenicu i cerkicu u vojsku(vojnicima su preko neophodne zhenke) pa neka komuniciraju po beogradu s vojnicima i civilima beogradskim,nek se sporazumijevaju na beogradskom jeziku,netjera ih niko da uche bosanski,a za praktichno djelovanje svoje supruge u beogradu nek se posavjetuje s mashom iz restorana svitanje i gorija gariba je masho znao nauchit poslu tako da se poturica nesekira za uklapanje po beogradu

Hikmet
04-27-2008, 22:43 PM
eto njihove ljubavi prema sarajevu...koju oni u posljednje vrijeme toliko pominju.......:(

Hikmet
04-27-2008, 22:50 PM
imam pouzdanu informaciju da ovu kampanju vodi i finansira vožd orljanski...što se tiče priprema i sastavljanja letaka i predizbornih porika za to su zaduženi mirko fijuljanin,semir rebronja i mitko lumiks iz generala živkovića koji je 'tvorac' čuvenog snimka braća krstići ili ko to tamo peva.......a da je za stampu zadužen mitko rumeni odnosno zeleni:(

ul_8mart_br?
04-28-2008, 22:46 PM
Hikmet, mogu ti reci iz iskustva da ova prljava kampanja nece mnogo nauditi Dr Sulejmanu Ugljaninu. Negdje sam u jednoj temi pisao o teoriji Schmitta o potrebi neprijatelja u politici. Taj neprijatelj treba maskirati svu poganshtinu protagonista takvih kampanja te/tih grupa. Lako je vidjeti da su se svi "vampiri" u Sandzaku pa i sire okomili na lidera SDA i svi se oni poje sa jednog te istog izvora. Sva ova bijeda koju si pobrojao su obicni mali ljudi koji su se upleli u tu zamku a sila koja generise njihovu kreativnost zbilja jeste mrznja prema Dr Ugljaninu kojom su napojeni. Ta vesvesa him je zatvorila oci i nista drugo ne vide. U tom pravcu postoji jedna ocigledna sinergija medju svim tim grupama, iako medjusobno prirodni protivnici jedan drugog napajaju mrznjom. Najveci bol koji ubija ovu bandu jeste dostojanstven stav Dr Sulejmana Ugljanina koji nikad nije ni rijec progovorio o njima a kamoli uzvratio istom mjerom. Jedan dio bica u njima ipak trazi potvrdu za mrznju koju gotive, jer je prirodno stanje covjeka ljubav. Ali nema opravdanja, a ono sto govore "vampiri" ne moze ukrotiti njihovu savjest. Ima njih koji u nedostatku bilo cega, neke od "tvrdih" pisanja na ovom forumu koriste kao "dozu". Nisam siguran da se nalaze u nekom zavidnom dusevnom stanju, no bice vremena za svodjenje racuna.

Kao sto su ovi drzavni izbori prilika da se srpski biraci prebroje po pitanju Kosova, za nas je vazno da i mi prebrojimo koliko nas je denacionalizirano. Gore je navedeno nesto iz duela Dzudzevica i Poturka. Prema mom shvatanju nacije i imajuci u vidu ono sto Poturak govori, on nije Bosnjak. Kad u shaci imas ljesnike, oni svi izgledaju lijepo; sto ne znaci da svi imaju jezgro. Protreses li malo jedan po jedan, odmah je jasno koji je prazan. U tom smislu taj program je malo protresao g.Poturka. Ne volim sto bas on figurira u mom primjeru, najvise zbog njegova prezimena.

faximil
04-29-2008, 11:55 AM
Postovani forumasi ovog cnjenog foruma

Ovo je jedna vrlo interesantna tema. Lokalni izbori su sve blizi, predizborna kampanja se zahuktava a narod ce 11. maja iz paravana sam sa sobom ocjeniti rezultate i predizbornu retoriku onih koji ucestvuju u ovom izborima. Sve ove diskusije koje sam procitao pokazuju jednostarnost ovog foruma. Prvo anketa koja je pokrenuta nema tacne nazive koalicija i partija koje ucestvuju na ovom izborima. Ova loklana vlast na cijem celu je bio Sulejman Ugljanin posle 11. maja odlazi na "zasluzeni odmo" vreme je da se ovbaj grad otarasi rak rane koja je olicenje partije koju predvodi Sulejman Ugljanin i njegova druzina. Ono po cemu ce ova vlast ostati upamcena jeste po lopovluku, kriminalu, razdoru medju Bosnjacnima, pokusajem delkjenja Islamske zajednice, pokusaja ubistva i dr....... E pa vrijeme je da kazemo stop ovim pojavama, vrijeme je da ovom gradu vratimo sjaja i ljepotu kakvu je ne
nekad imao, vrijeme je da zaustavimo dalju mitrovizaciju naseg Novog Pazara. Ova sadasnja vlast koja ja je na izdisaju pokusala je postovana braco da razbije Islamsku zajednicu, jedinstvo koje nase je ocuvalo i u vrjemenu kada je dusa obesena o civiluk nemo cekala svanuce, u vakat kada su borzi za nacionalni identitet lutali po Evropi i Turskoj. Ova lokalna vlast je poznata po nezabiljezenim lopovlukom u istoriji ovog grada. Gradjani Novog Pazara dobro znaju ko su ljudi oko Sulejmana Ugljanina, ko je Mensur Memisc, reketas koji globi ovaj jadni bosnjacki narod u Novom Pazaru. Narod zna koje afere stoje iza ovog nesrecnika. Ova lokalna vlast pod dirgentskom palicom Sulejmana Ugljanina usla u anale, zato sto je u opstinskoj pokusala da ubije odborbnika Mithata Nokica i nanela mi jake telesne povrede. NASTAVICE SE...

ul_8mart_br?
04-29-2008, 12:18 PM
Prvo anketa koja je pokrenuta nema tacne nazive koalicija i partija koje ucestvuju na ovom izborima.

Tema i anketa se otvorene prije proslih lokalnih izbora.
Zamolio bih te da o islamskoj zajednici pises u temama koja su za to otvorene.

...pokusaja ubistva
Nije jasno o kom pokusaju ubistva govoris ali ja cu te podsjetiti da su pokusaji ubistva kandidata i simpatizera stranke koju napadas zavrsile "uspjesno".

..vrijeme je da ovom gradu vratimo sjaja i ljepotu kakvu je ne
nekad imao
A koje je to vrijeme sjaja i ljepote, da nije mozda pod petokrakom? Mozes li precizirat.

zato sto je u opstinskoj pokusala da ubije odborbnika Mithata Nokica i nanela mi jake telesne povrede.
Ovaj tip je lijep primjer paradoksa i agonije u kojoj se nalazi vampirska druzina. Zar se i kriminalne i protuzakonite radnje koje on cini mogu maskirati tkzv borbom za demokraciju i protiv diktature. Zar je demokratski reci, jeste, moj lokal je protivpravan, ali nije jedini. Demokracija trazi nesto vise odricanja.

Deddha
04-29-2008, 12:58 PM
E pa vrijeme je da kazemo stop ovim pojavama, vrijeme je da ovom gradu vratimo sjaja i ljepotu kakvu je ne
nekad imao, vrijeme je da zaustavimo dalju mitrovizaciju naseg Novog Pazara.
Oho, jos jedan mrzitelj Islama. Jeli radovane, sto tebi toliko smeta Kosovska Mitrovica, da nisi cuvar mosta mozda:icon_rolleyes: A ovo za rekete (i to sto bratija sa ovih prostora vise voli davati reket arkanu i vojsci na putu za kosovo, sto se zna, nego li nekom mecetu, sto je sad zasad klasicna neosnovana optuzba iliti kleveta), nekakvu islamsku zajednicu kao jedini spas i opstanak kad je navodno dusa bila na civiluku, ili kako se vec ovaj matija beckovic izrazi, pa znamo ko je ekspozitura bio tih kasapa od kojih je valjda "nama" dusa bila na civiluku (meni je, kao i vecini ostalih clanova ovdje pretpostavljam, dusa na drugom civiluku, ne na milosevicevom, marjanovicevom ili bilo cijem, bila i ako Bog da ostace) ko je mahao clanskim kartama jula, ko ih je uvodio u dzamije, davao hranu iz kuhinje medrese "kosovskim junacima" pa i ispomoc stranke osnivao. A Sulejman ef. Ugljanin brani islamsku zajednicu, isto kao i vecina nas ovdje, nju je spodoba koja bespravno sjedi jos uvjek u uzurpiranoj zgradi napala jos prije desetak godina, sa par svojih cuvara ovaca, potpomognutim svjezim rumenim vehabijama sa nekim divljim pecinskim diplomama, i raznim vozacima kukanjca, kradljivcima kokosaka i ostalim sljamom, podrzan tadasnjom vlascu. A vidim ti si se bas zabrinuo za izbore, skuhali vam taj opijum (samo ne znam na koliko ce da vas drzi ta najnovija crkveno-musrikhatska marihuana). Ono valjda kao mesija dolazi, carstvo nebesko, lazar ce da dozivi mucenistvo i da ode na nebo tog 11. maja, tu je vidosavin sin velikomucenik, pa i malo zacina nekakvog petog oktobra su vam zasuli. Ala je vama dobrooo brateeeeeee:icon_rolleyes:

faximil
04-29-2008, 13:07 PM
Tema i anketa se otvorene prije proslih lokalnih izbora.
Zamolio bih te da o islamskoj zajednici pises u temama koja su za to otvorene.

Nije jasno o kom pokusaju ubistva govoris ali ja cu te podsjetiti da su pokusaji ubistva kandidata i simpatizera stranke koju napadas zavrsile "uspjesno".

A koje je to vrijeme sjaja i ljepote, da nije mozda pod petokrakom? Mozes li precizirat.

Ovaj tip je lijep primjer paradoksa i agonije u kojoj se nalazi vampirska druzina. Zar se i kriminalne i protuzakonite radnje koje on cini mogu maskirati tkzv borbom za demokraciju i protiv diktature. Zar je demokratski reci, jeste, moj lokal je protivpravan, ali nije jedini. Demokracija trazi nesto vise odricanja.

Postovani kolega

izvinjavam se pogresio sam u vezi ankete. Ne mogu o Islamskoj zajednici govoriti odvojeno ona je postala sastavni dio naseg zivota bez obzira o kojoj temi govorili. I vrapci na grani i obebedjenje opstine zna ko je pokusao da ubije odobrnika Mitka Nokica. Na njega su nasrnuli krvnicki samo zato sto je pricao istinu i nista vise. U ovom gradu vlada strah, uvazeni kolega, i koliko god htjeli da pricamo otvoreno strah nas da nas ljudi iz crnih automobila ne sretnu. Ovo nije bilo ni u vrijeme Slobodana Milosevica, tada smo ipak mogli slobodno da govrimo i kritikujemo. Ovaj nas Slobo ipak zastupa nedemokratske principe. Ti koji su ubili rahmetli Ruzdiju Durovica, neka odgovaraju za pocinjeno djelo. Dragu kolega, vraticemo ovom gradu onu ljepotu koju je imao. Ovj grad ekonomski je unakazen, reci mi sta je ova lokalna samouprava uradila da se privreda Novog Pazara pokrene. Ovi jadni ljudi nisu uspeli da svojim autoritetom pomognu da se proces bar jedne privatizacije drustvenih preduzeca zavrsi normalno. Ipak si priznao za sve ove druge negativne pojave koja ova lokalna samouprava za vrijeme ovog mandata uradila.

Deddha
04-29-2008, 13:15 PM
Imam dosta pitanja vec sad, ali da ne bude da ga preskacemo vise nas, a decko se bas zagrijavao i ulaze velike napore, vidi se. Da ga ne slomimo sa starta. A i necemo 10 na 1 kao tamo oni. To sto je momak srbin, to ne daje pravo da ga vise napada (makar ne bi trebalo tako biti):icon_rolleyes:

faximil
04-29-2008, 13:19 PM
Oho, jos jedan mrzitelj Islama. Jeli radovane, sto tebi toliko smeta Kosovska Mitrovica, da nisi cuvar mosta mozda:icon_rolleyes: A ovo za rekete (i to sto bratija sa ovih prostora vise voli davati reket arkanu i vojsci na putu za kosovo, sto se zna, nego li nekom mecetu, sto je sad zasad klasicna neosnovana optuzba iliti kleveta), nekakvu islamsku zajednicu kao jedini spas i opstanak kad je navodno dusa bila na civiluku, ili kako se vec ovaj matija beckovic izrazi, pa znamo ko je ekspozitura bio tih kasapa od kojih je valjda "nama" dusa bila na civiluku (meni je, kao i vecini ostalih clanova ovdje pretpostavljam, dusa na drugom civiluku, ne na milosevicevom, marjanovicevom ili bilo cijem, bila i ako Bog da ostace) ko je mahao clanskim kartama jula, ko ih je uvodio u dzamije, davao hranu iz kuhinje medrese "kosovskim junacima" pa i ispomoc stranke osnivao. A Sulejman ef. Ugljanin brani islamsku zajednicu, isto kao i vecina nas ovdje, nju je spodoba koja bespravno sjedi jos uvjek u uzurpiranoj zgradi napala jos prije desetak godina, sa par svojih cuvara ovaca, potpomognutim svjezim rumenim vehabijama sa nekim divljim pecinskim diplomama, i raznim vozacima kukanjca, kradljivcima kokosaka i ostalim sljamom, podrzan tadasnjom vlascu. A vidim ti si se bas zabrinuo za izbore, skuhali vam taj opijum (samo ne znam na koliko ce da vas drzi ta najnovija crkveno-musrikhatska marihuana). Ono valjda kao mesija dolazi, carstvo nebesko, lazar ce da dozivi mucenistvo i da ode na nebo tog 11. maja, tu je vidosavin sin velikomucenik, pa i malo zacina nekakvog petog oktobra su vam zasuli. Ala je vama dobrooo brateeeeeee:icon_rolleyes:

Postovani kolega Deddha

o tome ko je mrzitelj Islama gradjani Novog Payara su se uvjerili poslednjih nekoiliko mjeseci.Uvjerili smo sta mogu pravi antimuslimani govoriti i sta mogu raditi da bi zadovoljili necije interese. To je jadno i bijedno. Nije ovo nikakava kleveta, znaju gradjani Novog Pazara ko je Mensur Memic, reketas, udbas, pljuvacka od coveka, zadnji olos kojeg je ljudska civilizacija mogla da izrodi. Ali, posle izbora nista nece biti isto. Sto se tice Radovana. on je koliko ja znam ikon kojoj se svako jutro mole Vojislav Kostunica i Velja Ilic, narodnjaci iz narodjacke i primitivne Srbije :).

Deddha
04-29-2008, 13:27 PM
Evo kratko samo, ti optuzujes za reketiranje, a kakve dokaze imas (u nekoj pravnoj drzavi bi se optuzba na jednom mediju, kakav je valjda ovaj, trebala u najmanju ruku ispitati, posebno kad se optuzuje jedan visoki cinovnik opstine, pa ako se potvrdi onda sankcionisati, a ako se ne potvrdi, onaj ko je iznosi, u ovom slucaju ti, u nekim drugim slucajevima kao sto je ranjavanje u Altun Alem dzamiji mirko sa novog puta, zato sto je optuzio Nedzada Hodzica, takodje na necemu sto je medij, onda ti, tj. on). Ja takodje optuzujem protuhu od muftije za ubistvo Ruzdije Durovica (ali isti slucaj sa zakazivanjem pravne drzave i sa neistrazivanjem nalogodavaca i huskaca ovakvog jednog gnusnog cina):icon_rolleyes: Vidim dobro poznajes oko ikona (sto nije cudno, pa srbin si). Imas li koju kuci, na tavanu mozda? A i vidim zabrinuo si se za srbiju puno (demokratska narodnjacka, necivilizovana, otacastvena, bla, bla), da nisi ti onaj mono sto postavlja vijest o sukobu radikala i demokrata u okolini beograda (i on je takodje mrzitelj Islama, a i kao demokrata je valjda neki srpski):icon_rolleyes:

faximil
04-29-2008, 13:48 PM
Evo kratko samo, ti optuzujes za reketiranje, a kakve dokaze imas (u nekoj pravnoj drzavi bi se optuzba na jednom mediju, kakav je valjda ovaj, trebala u najmanju ruku ispitati, posebno kad se optuzuje jedan visoki cinovnik opstine, pa ako se potvrdi onda sankcionisati, a ako se ne potvrdi, onaj ko je iznosi, u ovom slucaju ti, u nekim drugim slucajevima kao sto je ranjavanje u Altun Alem dzamiji mirko sa novog puta, zato sto je optuzio Nedzada Hodzica, takodje na necemu sto je medij, onda ti, tj. on). Ja takodje optuzujem protuhu od muftije za ubistvo Ruzdije Durovica (ali isti slucaj sa zakazivanjem pravne drzave i sa neistrazivanjem nalogodavaca i huskaca ovakvog jednog gnusnog cina):icon_rolleyes: Vidim dobro poznajes oko ikona (sto nije cudno, pa srbin si). Imas li koju kuci, na tavanu mozda? A i vidim zabrinuo si se za srbiju puno (demokratska narodnjacka, necivilizovana, otacastvena, bla, bla), da nisi ti onaj mono sto postavlja vijest o sukobu radikala i demokrata u okolini beograda (i on je takodje mrzitelj Islama, a i kao demokrata je valjda neki srpski):icon_rolleyes:

Dokaze za rekeiranje imam (ovih dana pomno prati lokalne TV i videces) tom covjeku moj amdza je platio 2700 Evra reketa da bi mogao da nasavi gradnju na gradjevinskom objektu. Mene jako nervira to sto vecina u ovom gradu zna koju vrstu reketa doticni gospodin Memic uzima. Kako mozes da kazes da je uvazni muftja Zukorilic kriv za ubistvo Ruzdije Durovica. Kad vec pominjemo ovog rahmetliju u civiliziranom svijetu izbori bi bili prekinuti kada bi se nesto ovako desilo. Ali, neki to iskoritise. To sto ja poznajem druge je moja velika vrijednost z razliku od pojedinih. I opet kazem ko je mrzitelj ISLAMA vidjeli smo jasno bez obzira koliko vam to smeta :)

Deddha
04-29-2008, 14:17 PM
Dokaze za rekeiranje imam (ovih dana pomno prati lokalne TV i videces) tom covjeku moj amdza je platio 2700 Evra reketa da bi mogao da nasavi gradnju na gradjevinskom objektu. Mene jako nervira to sto vecina u ovom gradu zna koju vrstu reketa doticni gospodin Memic uzima. Kako mozes da kazes da je uvazni muftja Zukorilic kriv za ubistvo Ruzdije Durovica. Kad vec pominjemo ovog rahmetliju u civiliziranom svijetu izbori bi bili prekinuti kada bi se nesto ovako desilo. Ali, neki to iskoritise. To sto ja poznajem druge je moja velika vrijednost z razliku od pojedinih. I opet kazem ko je mrzitelj ISLAMA vidjeli smo jasno bez obzira koliko vam to smeta :)
Ma ja nisam sudija ovdje, niti je ko od ostalih clanova koliko znam, ali sa tim optuzbama treba otici u policiju i onda ide na sud i dokazuje se i ostalo. A zukorlic nije muftija, nekad je to bio, nazalost, a vise nije, na veliku radost. A te perfidnosti kako su se trebali prekinuti izbori, pa izbori i nastavljanje i pored ubistva su doprinos razvoju demokratije, ovaj pokret je od 90-e godine izgubio jos ljudi, ali ovaj pokret nije dnevno politicki, on ima malo vece ideale, i pretukivanja, ubistva najcasnijeg dijela ovog naroda, kakav je uostalom bio i Rahmetli Ruzdo Durovic, su pored toga sto su put kojim su koracali svi Casni Poslanici i svjeza krv koja pumpa u krvotok ovog naroda, takodje i jedan svjetli primjer borbe za demokratiju i protiv tiranije, na cemu mogu zavidjeti sve te vase srpske-srbijanske stranke (demokratske, otacastvene, narodnjacke...). Nisu ni mnoga pretukivanja brutalna (policijske torture od kojih su neki i umrli) mogli zaustaviti ovaj casni karavan, koji koraca putem abidina ka Dzenetu Gospodara svjetova, a da zaustavi to perfidno naruceno ubistvo. Pa ni u mnogo demokratskijim zemljama se ne prekida tok izbora, zato sto su izbori najvazniji cin u svakoj drzavi, a kamoli u ovoj nedodjiji, u kojoj hodaju naoruzane neidentifikovane grupe, po uzoru na kinsasu, i vozaju se i prate iza zamracenih stakala skupih, sumnjivog porijekla, ml-ova i blindiranih bmw-ova, i gdje je demokratija samo misaona imenica (neizrucivanje najtrezenijih svjetskih zlocinaca i aktivno ucestvovanje u njihovom skrivanju ni da ne pominjem). Toga dana vas je pobjedio taj isti Rahmetlija, koga ste onako mucki ubili, a time je pobjedjen napor nekih zlikovackih krugova da narodu uskrati pravo da biraju koga oni zele, pravo da se izjasne, sto je zagarantovano u svim razvijenim i demokratskim zemljama, a i u ovoj, i on je pored toga sto je postao sehid pred svojim djetetom, postao i jedna od rijetkih svijetlih tacaka koje obasjavaju put ovoj nazovi drzavi ka demokratski razvijenim zemljama. Prekidanje izbora bi bila slabost, posrtanje i dozvoljavanje jednom jednoumlju da zavlada i stajanje na putu borbe za demokratizacijom ovog tamnog vilajeta. Covjekova sloboda je vaznija za mnoge i od zivota i nesto je navrjednije, sto vi koji ste navikli biti u stegama raznih titova, milosevica, tadica, kostunica, zukorlija sa sve muftijom presevske doline, nikad necete shvatiti. A sto se tice tog ovovremenskog i ovoprostornog tiranina koga ti zoves muftijom, imam ja optuzbu i da je umijesan u ubistvo Ismaila Prentica (a puno pretukivanja, izdavanja naloga za iste i ostalih necasnih radnji taj kriminalac jos nosi na dusi), a nisam jedini, evo neki dan je trebao ici da se suoci sa tim optuzbama i na sudu (sto ova drzava, koja je saucesnik u toj zloj raboti, naravno nije dozvolila, praveci komediju oko njegovog neodlazenja i nekakvih prijetnji):icon_rolleyes:

insajder javlja
04-29-2008, 17:40 PM
spotristi (http://www.youtube.com/watch?v=zNRuAIduQ_0)

doktori medicine (http://www.youtube.com/watch?v=19enJy4J6OQ)

i naravno, bice jos jer je rijec o listi koji SVI uspjesni gradjani podzavaju!

osim naravno onih koji su uspjesni u kriminalu, takvi podzavaju muuAmerija 3lukorlica i pRasima mladica
;)

insajder javlja
04-29-2008, 17:47 PM
spotristi (http://www.youtube.com/watch?v=zNRuAIduQ_0)

doktori medicine (http://www.youtube.com/watch?v=19enJy4J6OQ)

i naravno, bice jos jer je rijec o listi koji SVI uspjesni gradjani podzavaju!

osim naravno onih koji su uspjesni u kriminalu, takvi podzavaju muuAmerija 3lukorlica i pRasima mladica
;)

MI BOSNJACI!!! (http://www.youtube.com/watch?v=CZAZNUK52Pc)

;)
ovo je najljepsi spot do sada!

SandzackiVuk
04-30-2008, 22:24 PM
Poljoprivrednici Sandzaka podrzali Bosnjacku listu Dr Sulejman Ugljanin.

Jedinstvo se ostvaruje

Bosnjacka lista za evropski Sandzak Spot Poljoprivrednici (http://www.youtube.com/watch?v=MpqXekMFyXw)

SandzackiVuk
04-30-2008, 22:25 PM
Sportisti

Bosnjacka lista za evropski Sandzak Spot Sportisti (http://www.youtube.com/watch?v=ZPXe3lqIzlI)

SandzackiVuk
04-30-2008, 22:26 PM
Studenti BK Univerziteta

Bosnjacka lista za evropski Sandzak Spot Studenti BK (http://www.youtube.com/watch?v=ySfYo-kpABU)

SandzackiVuk
04-30-2008, 22:28 PM
Bosnjacka lista Dr Sulejman Ugljanin jedina je od lista u Sandzaku koja je jasno istakla ko ce u narodnom periodu voditi svaki od gradova Sandzaka.

Gradonacelnik Novog Pazara Dr Sulejman Ugljanin

Gradonacelnik Dr Sulejman Ugljanin (http://www.youtube.com/watch?v=OQ3DUL-gSGU)

www.sjenica.com
05-01-2008, 00:04 AM
sad vidoh na RTV dobar spot,montirano sta je rasim govorio(nekad i sad,meho omerovic u njemu govori dovidjenja,laku noc...),ako mozes taj spot da postavis na youtube......

SandzackiVuk
05-01-2008, 00:56 AM
Konvencija Asocijacije Mladih SDA Sandzaka u Tutinu

Skup radosti, veselja omladine pune nade u sretnu buducnost.

Asocijacija Mladih SDA Sandzaka Konvencija Tutin (http://www.youtube.com/watch?v=rBpMWCKrVJo)

insajder javlja
05-01-2008, 01:04 AM
sad vidoh na RTV dobar spot,montirano sta je rasim govorio(nekad i sad,meho omerovic u njemu govori dovidjenja,laku noc...),ako mozes taj spot da postavis na youtube......

brate za tebe (http://www.youtube.com/watch?v=m0XSJba5Rj0) svakad ;)

www.sjenica.com
05-01-2008, 08:23 AM
Hvala brate,uh ko ga montira pozlatile mu se ruke........

SandzackiVuk
05-01-2008, 21:02 PM
Nocas mi samo jedna stvar nije jasna ?

Je li ovo trebalo da bude miting unuka Ljubinog borisa i njegovog majmuna na privesku prasima tadicevog ili SDA

Ljudi ovde se ne trgu ori Suljo Alija!!!

insajder javlja
05-02-2008, 22:51 PM
Hvala brate,uh ko ga montira pozlatile mu se ruke........

morel i onom ko je ga uploadovo da se ruke pozlate? :lol:
tj meni
posto nisam ja montirao al ga jesam stavio na youtube :icon_wink:

nego za tebe brate, a i da svima uljepsam noc:

prosirenaaaa verzija (http://www.youtube.com/watch?v=F0SJx1d5QhI)

pa pa bay bay ;)

Emir
05-03-2008, 12:44 PM
Allah da nas sacuva ovih sejtana, morao sam da se ovako izrazim jer samo sejtan moze nesto ovako podmuklo da smisli.

Zamislite, oni pozivaju na kontra-miting 7.05 u 19 h ispred zgrade Islamskih studija. Oni su spremni na krvoprolice. Pa zar ima normalnih ljudi koji ce na ovakav poziv na krvoprolice da zazmure i da kazu da SDP-Muamer imaju neke druge ciljeve sem nemir da stvaraju.

Ovim pozivom se pokusava uplasiti narod koji je trebao da dodje na skup i da posle oni pricaju kako SDA nema podrsku. Da Allah sacuva od daljih sukoba, a vrlo ce biti tesko zadrzati 2 velike mase ljudi da se ne sukobe.

Sta je ovo ljudi aman, do cega smo ovo dosli?

Hikmet
05-03-2008, 12:53 PM
dosta smo trpjeli...kada je Reis dolazio pozivali su da se brani grmija, a pošto im je niko nije ni pogledo oni su počeli da zvižde na učenje Kurana i da provociraju...insaAllah stižem u Pazar...tako mi Uzvišenog Allaha samo li nešto pokušaju to će im biti posljednje...to će im biti za Ružda,Zumretu i Ismaila....više su pretjerali...od sad gledam na njih ko gardu Vuka Draškovića

Emir
05-03-2008, 13:05 PM
Polako, inshallah da ne dodje do sukoba. Allah ce dat pa ce nasi mudro reagovat u vezi toga.

Predlazem da svi sacuvaju poruku za svaki slucaj.

Deddha
05-03-2008, 13:25 PM
Pa nisu mogli pretrpjeti sto 'im je onaj onako lose prosao (jos mu trce tjelohranitelji, izbuljili pored auta, umrli od straha), uznemiren 'im on, kao sto ih je, zato i ni u jednom mediju nisu nista javili o doceku ljubinog sincica i dodikovog prijatelja u Pazaru (a i ko 'im je kriv, sto dovode one cigane i razne sendvic-mitingase i jos ih gone na ljude mirne, gdje svaki pubertetlija i anonimus-ala taske i @ef mogu psovati i zamahivati onim govnjavim zastavama zamisljajuci da imaju kame u rukama. Bojim se da nece htjeti ti isti da dodju kod potencijalne opasnosti, nesto ni onaj dan ne bjehu spremni za neku frku, iako izazivaju prvi i laju na svoj dobro poznati nacin, sa onim iskezenim zubima). Samo neka navrate, ja sam gledao 55000 hiljada cetnika i stajao ispred njih kad su kretali, sto ne bih i na njihovu kopilad sa raznih brda Pazarskih i iz pecina alzirskih:icon_rolleyes:

insajder javlja
05-03-2008, 14:42 PM
dosta smo trpjeli...kada je Reis dolazio pozivali su da se brani grmija, a pošto im je niko nije ni pogledo oni su počeli da zvižde na učenje Kurana i da provociraju...insaAllah stižem u Pazar...tako mi Uzvišenog Allaha samo li nešto pokušaju to će im biti posljednje...to će im biti za Ružda,Zumretu i Ismaila....više su pretjerali...od sad gledam na njih ko gardu Vuka Draškovića

nemores brate na njih da gledas ko na gardu vuka draskovica jer su oni puno gori od vuka!
oni su munafici, murtedi
a vuk je samo mali vlahcic
;)

resko
05-03-2008, 15:26 PM
ma mogu oni da stoje ispred grmije koliko hoce, mi insAllah u to vrijeme punimo gradski stadion

Emir
05-03-2008, 15:42 PM
Pozdravljam prijedlog reskov, I mislim da je to najbolje rjesenje za skup. Fizicki bi bili odvojeni od nas tako da mogu da se okupljaju koliko hoce, nekoliko kordona milicije da ne dozvoli incidente I bas bi bilo dobro.

Sandokan
05-03-2008, 15:49 PM
Ma CENTAR je CENTAR!!
To Oni i hoche,da nas udalje sa centra,zaplashe obichan narod da nedodje i na kraju kad izgube da vichu kako su pokradeni jer eto na njihovom mitingu je bilo mnogo vishe ljudi i tako to....
Nego ,MI treba da promijenimo dan ,da izaberemo Utorak ili Srijedu !
p.s.stadion je daleko,mnogima skoro na kraj grada. Mnogi nebi doshli,osim........!!???Ko zna ,hmhhh...neka ostane zagonetka!

Emir
05-03-2008, 16:05 PM
Jeste da je centar opet bolja solucija sto se tice toga da je narodu lakse da se okupi, ali veliki problem bi bio da se izbegne incident jer su oni zbog toga i pozvani. Evo i sami vidimo reakcije na forumu, a takvih ce biti jos mnogo onih kojima je svega dosta i na samom mitingu.

Setimo se da je prije neku godinu Crnisanin trazio ukidanje politickih stranaka u Sandzaku. Takodje negde sam video tekst da je OEBS ocenio da jedino u Sandzaku ima izbornih tenzija.

Bojim se da je ovo jedan uvod u ukidanje politickog zivota u Sandzaku, pa ako stavimo na kantar okupljanje na centru koje moze da proizvede nesto mnogo gore i okupljanje na stadionu gdje ce mozda manje ljudi doci ali ce dugorocno biti bolje onda je cini mi se opet bolja solucija stadion.

Mada moze lahko da se desi da vise naroda dodje na stadion nego na centar jer opet mogu i stariji ljudi da dodju jer moze na tribine da se sedne.

sda
05-04-2008, 17:52 PM
registrovo sam se da kazem:
inasjedr_javlja respect za pisanje. ubijas argumentima a pri tom je jako duhovito:icon_rotate:
-sto se tice mitinga,mislim da ovaj put treba ici na centar,jer ako mogu svi sto bi mi bili diskriminisani?
zbog budale iz one selendre?
seljaku treba pokazat da se ne plasimo
-a policija ce im odbit valjda taj zahtev za okupljanjem sem....ma sta sem,to i hoce DB:angry:

Emir
05-04-2008, 21:37 PM
Ma sto se tice milicije, tu nema sta da se ocekuje mnogo. Oni bi jedva docekali da se mi pobijemo. Eto situacije iz Altun-Alem dzamije kada nisu usli ni da provjere ko je pucao covjeka.

Nego da se nadovezem na vecerasnji skup u domu kulture.

Mislim da nikada nije bio veci i bucniji skup odrzan tamo. Pola sahata prije pocetka skupa dom kulture je bio prepun ljudi. Nije vise imalo mesta da se stane, sigurno se dosta naroda i vratilo. Skup je pokazao da je narodu dosta galame i lazi koje iznose Ras-Mu i da to danas vrlo glasno pokazali prisutni.

Inshallah na centralnom skupu ce da bude prepuno naroda i pokazacemo kako se pravi skup, ali bez ljudi iz drugih stranaka vec samo nasi.

Sandokan
05-04-2008, 23:33 PM
Nochas u domu kulture FASCINANTAN skup!!
MNOGO BOLJI,MNOGO LJEPSHI I ORGANIZOVANIJI NEGO ONAJ PROSHLI.
DR.SU.UGLJ. JE ODRZHAO GOVOR KOJI JE SVIMA POKAZAO ZASHTO JE ON NO 1.
----------------------------------------------------------------------------
UZ TEBE SMO SVI KO JEDAN,DO POBJEDE VODI NAS !

Sandokan
05-04-2008, 23:45 PM
to je to:

diskutant08
05-05-2008, 00:11 AM
@Sandokan,hoce li biti tog govora na netu ili TV-u,neka repriza?

insajder javlja
05-05-2008, 01:53 AM
Ma sto se tice milicije, tu nema sta da se ocekuje mnogo. Oni bi jedva docekali da se mi pobijemo. Eto situacije iz Altun-Alem dzamije kada nisu usli ni da provjere ko je pucao covjeka.

sto se tice milicije to je ista ona milicija koja je ucestvovala u genocidima nad muslimanima! tako da u svakom sukobu izmedju muslimana i munafika valja ocekivat da ce policija pomoci munaficima... eno i fikretu abdicu su isto pomogli!

ALI VALJA I NAGLASITI KAKO SU SE I ABDIC I NJEGOVI POMAGACI PROVELI...:icon_rolleyes::icon_wink:

da skratim! ja jedva čekam centralni miting u pazaru! brojim sahate do srijede, noću ne zaspim do sabaha spremajući se za to...
ako se desi da na miting dodju ixan žejnelović, duce hajdarević, diko, onaj smrad iz piskupovaca i sva ostala govna, ako dođu mi ćemo ih dočekati onako kako njima priliči, i kako nama priliči da dočekamo te i takve:icon_rolleyes:

Nego da se nadovezem na vecerasnji skup u domu kulture.

na skupu je jedna bitna stvar poručena!
JASNIM I GLASNIM SKANDIRANJEM RAHMETLI ALIJI IZETBEGOVIĆU, RAHMETLI RAMIZU DELALIĆU - UBICI SRPSKOG SVATA NA BAŠČARŠIJI, ARMIJI BH, i slično... poručili smo ko je ustvari ovdje vezan za Bosnu, bošnjaštvo i ko više voli Bosnu a ko srb!! SKANDIRANO JE I: "OVO JE TURSKA!"

oni kojima je onaj je onaj bjelosvjetski hohštapler cerić-čikagobuls, mjesto duhovnog centrisanja, su neki dan bili na skupu miroslava ilića čuli njegov povik: "glasajte breee za evropsku listu"!
od Bosne ni B ne spominju, a od Alije ni A
njihovi "gosti" koji su nagrnuli u mnogim autobusima su čak i mahali sa mrskim genocidnim troprstom!!

sva ona duhovnost koju su spominjali, sav patriotizam him se sveo na miroslavljevo otegnuto šumadinsko "breee"

a naša "izdaja" Bosne je večeras u punoj mjeri došla do izražaja!!
ali kako reče gospodin Džudžević neki dan: "mi nećemo i nemoramo ništa da dokazujemo!!!
naša bratska ljubav prema Bosni nije nešto čime treba mahati i nabijati na nos zarad političkih poena! ona nije transparenta, napadna i NIJE LAŽNA!

i nema veze sa onim CIA-inim novinarem senkom hadzifejzovićem, i sa CIA-inim hodžom Serićem!!!

Inshallah na centralnom skupu ce da bude prepuno naroda i pokazacemo kako se pravi skup, ali bez ljudi iz drugih stranaka vec samo nasi.

biće prepuno, u Tutinu je već napravljen spisak sa 4867 imena koji će organizovano da "sađu u pazar", u Sjenici nešto manje! dvjesta-trista Pribojaca i Prijepoljaca... desetak hiljada pazaraca... :lol:

pa ako bude mjesta moći će da stanu i šica i tarko i oni restauratori Altunalema koje sam gore spomenuo (IME HIM SE ZABORAVILO!) neznam šta ti emire imaš protiv toga da dođu ljudi iz drugih stranaka!?!?!

KOD NAS IMA BUJRUM!!! BIĆE GA I NAKON 11. MAJA!!!

PA BUJRUM U SRIJEDU, ŽELJNO VAS IŠČEKUJEMO!!!

Emir
05-05-2008, 05:41 AM
Hehe, taman posla da imam nesto protiv da dodju iz drugih stranaka, vec aludiram na to da je njihov skup bio prepun ljudi koji su dosli sa strane.

Deddha
05-05-2008, 09:55 AM
A on aludira na bitku (tamburanje, sibanje, makljazu). Hoce da kaze, "ma samo neka dodju, hajde da se marisemo, carsija at night":001_cool:

Deddha
05-05-2008, 11:28 AM
Nochas u domu kulture FASCINANTAN skup!!
MNOGO BOLJI,MNOGO LJEPSHI I ORGANIZOVANIJI NEGO ONAJ PROSHLI.
DR.SU.UGLJ. JE ODRZHAO GOVOR KOJI JE SVIMA POKAZAO ZASHTO JE ON NO 1.
----------------------------------------------------------------------------
UZ TEBE SMO SVI KO JEDAN,DO POBJEDE VODI NAS !
Zapitali se ovi kaurini "sta je ovo, sto se ne oglasava Doktor", dok oni na sve strane urlicu. Nisu izgleda culi za onu staru narodnu "dje kokoske kokodacu, pjetlovi cute":icon_rolleyes:

Emir
05-05-2008, 19:29 PM
Evo ipak je na stadionu skup. Koliko sam cuo bice lijep zabavni program sa horom ilahija iz Novog Pazara i pjevacima iz Bosne.

insajder javlja
05-05-2008, 22:42 PM
Evo ipak je na stadionu skup. Koliko sam cuo bice lijep zabavni program sa horom ilahija iz Novog Pazara i pjevacima iz Bosne.

pa jel to znaci da cemo biti daleko od tamo-onija kontramitingasa??
:sneaky2::angry:

pa hairli bilo, more bit i da je bolje:icon_rotate:

sabah
05-05-2008, 23:23 PM
Selam svima ma bolje je bas uzvarat njima da mi budemo na stadionu jer ovim samo sebi odmazu i pokazuju pravo lice kosu i sta cine ovoj carsiji,netrebamo mi biti ko oni
oni su otisli sa sejtanima i i neka oni snose svo je breme na svojim plecima sto da
mi to breme nosimo na nasim ledzima.Ali samo za svagda dokazati kosmo i koliko mi znacimo ovoj carsiji i jos samo da dodam da oni brane sebe jer ako im ovaj jadnicak iz beograda ponovo ovde izgubi a sva prilika i da u beogradu gubi sve vise podrsku,naravno ako se formira vecinska vlada bez najveceg mrsca Sanadzaka lipicanera Tadica oni ce sve izgubiti i samim tim i Muftija koji ni posvaku cijenu nezeli to da mu se desi a bogami ni ovaj jado u Beogradu nezeli ni po razno da izgubi stoicu pa da se desi i tom prilikom i masakar ovdje.Malo sam oduzio.Jos ovo mi nije jasno kako ovima ljudima moze biti bolji Boris Tadic nego Haso,Safet i psuju njima majku a borisa velikaju gde je njegov babo pisao memorandum za akademiju nauka srbije kako treba zaklati bosnjake sirom one bivse drzave,pa on bi nas sutra taj tadic i ostali srbi zaklali samo da im se ukaze prva prilika.Halalite na ovome

Deddha
05-05-2008, 23:33 PM
Postoji jedna bolest, koja se u psihologiji naziva "mazohizam". A ovi bahsuzi (kako ih Doktor fino nazva), pored toga sto boluju od mazohizma, imaju jos jednu bolest (vjerovatno i opasniju i teze izljeciviju), a to je podanistvo (poltronstvo, dupelizastvo, sluganstvo...):icon_rolleyes:

bosnjak
05-06-2008, 01:20 AM
Postoji jedna bolest, koja se u psihologiji naziva "mazohizam". A ovi bahsuzi (kako ih Doktor fino nazva), pored toga sto boluju od mazohizma, imaju jos jednu bolest (vjerovatno i opasniju i teze izljeciviju), a to je podanistvo (poltronstvo, dupelizastvo, sluganstvo...):icon_rolleyes:

Tj.svaka kapa pase lijepo,nebitno da li su to neki veci ideali,interesi jednog konstutivnog naroda,takodje koja je frakcija sa kojom je stupila na nekoj listi koja ce insAllah da bude porazena i na parlamentarnim izborima od strane "desnice".
p.s1 Kako rece predsjednik na centralnom mitingu u Tutinu,"svi su oni kirijasi sa tudjim kucama,mandatima,"...
p.s2 "UZ TEBE SMO SVI KO JEDAN DO POBJEDE VODI NAS "001_wub:
p.s3 Inace bih zamolio ako ko ima cijelu parolu koja je bila okacena u "Dom Kulture",da je postavi...

tranzicija
05-06-2008, 02:34 AM
U srijedu svi na stadion, kao devedesete, kada se ovaj narod probudio iz dubokog zimskog sna.

Sandokan
05-06-2008, 18:10 PM
shta rechi,
svi na stadion !

sabah
05-07-2008, 23:48 PM
Ovo veceras sto se dogodilo ulazi u noviju historiju nas bosnjaka koji su dokazali da svi koji imaju imalo svijesti pokazali kako se odrzavaju predizborne kampanje sto od rukovosto te do samih prisutnih gradjanja na stadijonu po mojim procenama je bilo od 20000 do 30000 ispraviteme ako sam pogresio velika tribina moze primiti 16000 do 20000 i jos 10000 a mozda vise na travi.Ovo je za pancenje i sto je nabitnije ovo je sve nas narod bez ikakvih tamo sapcana,i neznam ti iz koji mesta u srbiji koji umesto da napisu transparenat Pasino guvno oni napisali pasino govno te umalo ne izedose cutek od domacina te taj transparent odmah sakrili ubacili u autobus i napisalali onako kako treba.Mene ko bosnjaka me je zadivilo govor sviju prisutnih koji su propagirali govor tolerancije mira i pomirenja i tako i treba da se vodi predizborna kampanja,i kao dokaz tome da smo mi na pravom puti je i ovo vrijem koje je posluzilo bez kise,dok na jednoj televiziji prikazuju prognozu da ce u Novom Pazaru biti nevreme sa grmljavinom i kisom jakog inteziteta oni cak se i u alahove poslove mijesaju,ali su time dokazali da su provereni lazovi.Sad samo ovo veceras da pretocimo ako bogda insala u nedelju da pobjedimo zbog sviju nas a bogami i zbog njih samih da im pomognemo da ih izlecimo barem da nelazu ako uspijemo jos koju bolest da im izlecimo mi cemo biti kod alaha nagradjeni

Sandokan
05-07-2008, 23:52 PM
Sad treba biti realan.
Na velikoj tribini je bilo oko 7-8.000 a na travi je bilo malo vishe oko 8-9.000 ! Teshko procjenit.
Svakako nije bilo niti jedan ispod 15.000 !!
Trebalo bi da bude dovoljno....

sabah
05-08-2008, 00:20 AM
Sto se velike tribine tu se nebih slozio stadion novog pazara moze primiti od 18000 do 21000 mala tribina moze primiti od 5000 do 8000 sto otpada ostalo na veliku ok ostalo upotpunosti se sa tobom slazem ja sam prenio konstataciju Bajra da nas ima 30000 nije nas bilo toliko ali bih smeo da se zakunem da ima oko 20000

Emir
05-08-2008, 00:29 AM
Jedno je sigurno, a to je da je sve bilo totalno zbijeno bez trunke slobodnog prostora. Tako da na kapacitet tribine treba dodati jos 10-20% jer je bila krcato puna. Treba napomenuti da je dosta naroda bilo i iza bine jer nisu mogli da stanu ispred nje. Takodje je lako primjetno da ova masa naroda nikako nije mogla da stane na trg ispred Vrbaka, tako da je sigurno ovaj skup najveci nakon onog iz 90-te.

resko
05-08-2008, 00:33 AM
mislim da je bilo oko 25000-30000, bilo je naroda i iza bine i na maloj tribini, ostalo je sve bilo krcato puno i sigurno da velika tribina nije bila punija ni 1990 godine

sabah
05-08-2008, 00:41 AM
Jos nesto na ovom skupu mi je promaklo da kazem je da sam se ja osecao a to mislim
da ste se i vi osecali ko da smo bili nablizi rod dodjeni gde je svako svakoga uvazavao i postovao kako svog brata rodjenoga barem sam ja tako osetio tu toplinu.Pa ako zelite da date komentar na ovo

amirovic
05-08-2008, 00:47 AM
Sto se velike tribine tu se nebih slozio stadion novog pazara moze primiti od 18000 do 21000 mala tribina moze primiti od 5000 do 8000 sto otpada ostalo na veliku ok ostalo upotpunosti se sa tobom slazem ja sam prenio konstataciju Bajra da nas ima 30000 nije nas bilo toliko ali bih smeo da se zakunem da ima oko 20000

Da vi niste bili na utakmicu Partizan-Zemun na Jna?hahahahahah
Da vas Bajro nije kolektivno odveo da gledate voljeni Partizan?
Dobro je,dobro,prema procenama,bilo je 15-tak hiljada koji su proslavili pobedu i osvajanje kupa...

dourdan
05-08-2008, 00:47 AM
Sad treba biti realan.
Na velikoj tribini je bilo oko 7-8.000 a na travi je bilo malo vishe oko 8-9.000 ! Teshko procjenit.
Svakako nije bilo niti jedan ispod 15.000 !!
Trebalo bi da bude dovoljno....

Treba bit jos realniji pa kazat da je od tih 15 000,6 hiljada bilo iz Tutina, 2000 iz Sjenice i 1000 iz Ribarica. I jos kad se maknu deca ispod 18 godina koja nemaju pravo glasa,ostaje da je bilo MOZDA 5000 iz Pazara sto chini manje od 10% birachkog tela. Ali mozda je i bolje ovako,sto ste u vecoj zabludi da imate 30 000 ljudi,to ce vas vise bolet kad budete videli da nemate ni 10 hiljada u Pazaru.
PS.Jos da niste najavljivali koncert Dina Merlina i Sherifa Konjevica,doshlo bi cirka oko 3000.

Emir
05-08-2008, 00:52 AM
Taman, upravu ste. Tesite se :) lakse vam je tako...

Opet vas pozivam, ako vam je bitna istina onda je potrazite, ako nije onda lijepo bavite se najstarijim zanatom na svijetu. Sa jedne strane je ekipa ciji je jedini cilj bio da sto vise naroda odvrati da dodje na skup najavljivanjem kise i reklamiranjem nekakvih demanta, a sa druge strane su ljudi koji cu ucinili neki hajir za ovaj narod.

amirovic
05-08-2008, 00:52 AM
evo slike,vidi se iza igraca da vas ima dosta...

sabah
05-08-2008, 00:54 AM
Ti ocigledno si pao sa marsa.To vi saljete na koncerte Zdravka Colica,pa haj tamo otidzji,osvrni se oko sebe i osvestise i vidi realnost koja vas boli verovatno ovom cifrom koja nikako nemoze biti manja od 20000 prisutnih.Vi ni onaj trg nebiste mogli popuniti da vam nije dosao Lipicaner i njegova horda cigana a jebiga gde bi bio on presednik da nebi poveo bar jedno 1000 do 2000 ljudi sa sobom sramota da odrzi miting gde bi ga sacekalo 1000 iliti 2000

Emir
05-08-2008, 00:57 AM
amirovic je iskljucen iz dalje diskusije jer se vidi da mu je jedini cilj u diskusiji da dobije ban, pa eto da skratimo proces.

Dourdan moze da diskutuje i iznosi svoje misljenje sve dok to ne bude preslo granicu ljaganja i cistog provocitanja :)

Da ne bude da nismo otvoreni za diskusiju :)

sabah
05-08-2008, 01:02 AM
evo slike,vidi se iza igraca da vas ima dosta...
Duhovito nema sta.Pa da znas na velikoj tribini je bilo slicno ko na stadionu Partizana.Ako meni neverujes pogledaj na regionalnu televiziju.Plus sto ona televizija koja propagiram strah i obmane kod naroda bice kise nece doci ovaj onaj halo koga se to vi plasite pa se time bavite.Ove mase koja je bila prisutna.A sto se predizborne kampanje ona je za cistu 10 nigde nije bilo omalovazavanja drugih ljaganja munafiluka nadijevanje imena,dok za vas to nemoze da se kaze ma vi ste najveci munafici na ovoj zemalskoj kugli

sabah
05-08-2008, 01:15 AM
Treba bit jos realniji pa kazat da je od tih 15 000,6 hiljada bilo iz Tutina, 2000 iz Sjenice i 1000 iz Ribarica. I jos kad se maknu deca ispod 18 godina koja nemaju pravo glasa,ostaje da je bilo MOZDA 5000 iz Pazara sto chini manje od 10% birachkog tela. Ali mozda je i bolje ovako,sto ste u vecoj zabludi da imate 30 000 ljudi,to ce vas vise bolet kad budete videli da nemate ni 10 hiljada u Pazaru.
PS.Jos da niste najavljivali koncert Dina Merlina i Sherifa Konjevica,doshlo bi cirka oko 3000.

E moj naivcino jesli video zastave pa ti ljudi nisu dosli da gledaju pevace nego su dosli da pokazu onome vasemem futu futnome da nezele munafikluke u svome gradu da bilo je i iz Tutina i Sjenice ali u mnogo manjoj meri nego sto je vas lipicaner i futo futni doveli autobusima iz srbije imaliste debeovaca samo oko 1000 pa kada oduzmete 2000 cigana na cifru 6000 oduzmese 2000 na tutin sjenicu to sto vam ostane je vase u novom pazaru ovim se dokazalo koje u zabludi plus sto ste zastrasivali ovaj narod da nedodje na ovaj miting ma pokazace vrijeme koje od nas dvojice upavu,vi ko srbi da necete slaviti oni na boj na kosovu slave ko pobjedu a u istoriji pise drugacije

Emir
05-08-2008, 01:30 AM
Evo sada gledam prenos muzickog spektakla posle mitinga i vidim Serif Konjevic ipak dosao. Sta li to bi, pa zar nisu cijeli dan prenosili demante na Muamerovsko-Rasimovoj televiziji koja nema ni B od Bosnjacka i govorili kako on nece doci.

Ljudi pa stvarno me interesuje kako neko moze da vjeruje i da glasa nekog ko ocito laze. Hej, cijeli dan oni govore kako covjek nece doci i kako ce da pada kisa, kako ce biti pljuskovi sa grmljavinom, ali dzaba :)

Ko sada ne vidi da su oni lazovi, ne znam vise sta da mu se pokazuje.

Salahoodin
05-08-2008, 01:52 AM
Pa kaže:
Pitaju me, pitaju.. ko je STRANKA taa.. To je stranka mog života, moja SDA :icon_xd:
Iii.. Da se ponovo rodim, STRANKU mjenjao ne bih :icon_xd:

Deddha
05-08-2008, 02:13 AM
Ti ocigledno si pao sa marsa.To vi saljete na koncerte Zdravka Colica,pa haj tamo otidzji,osvrni se oko sebe i osvestise i vidi realnost koja vas boli verovatno ovom cifrom koja nikako nemoze biti manja od 20000 prisutnih.Vi ni onaj trg nebiste mogli popuniti da vam nije dosao Lipicaner i njegova horda cigana a jebiga gde bi bio on presednik da nebi poveo bar jedno 1000 do 2000 ljudi sa sobom sramota da odrzi miting gde bi ga sacekalo 1000 iliti 2000
Pojavili se dizaci prasine sa interneta, bas zanimljivo obojica danas. Ovaj amirovic je jedan od vajnih internet baustelaca (vidi mu se po pomnom pracenju finala srbijanskog kupa i yu nostalgiji koja se iz toga da zakljuciti), a i ovaj drndar, inace ne bi pominjao neke brojke iz tutina, sjenice i ribarica, posto svi ovdasnji (pa i tamo njihovi najzagrizeniji) znaju da to odmah povlaci pitanje ko je bio na tamo njihovom (tadijinom, dodikovom, sutanovcevom, cijem li vec) skupu, a odgovor na to pitanje vodi do sabackih, novosadskih, predgradjebeogradskih, loznickih i ostalih srbijanskih ciganskih cetvrti, do blazeva i tamosnjih cigana i jos puno luksuznih destinacija sa pogledom na kuce sa krovovima od kartona, poljskim sporetima i poljskim wc-ima:icon_rolleyes:
P.S Moguce i da je neki sjenicki spijuncina, koji je bio puno udaljen od ovog skupa, i koji nije osjetio ovaj udarac (a koliko je jak bio, moze se vidjeti i po cutanju ovdasnjih kaurina):001_cool:

Salahoodin
05-08-2008, 02:28 AM
....do sabackih, novosadskih, predgradjebeogradskih, loznickih i ostalih srbijanskih ciganskih cetvrti, do blazeva i tamosnjih cigana i jos puno luksuznih destinacija sa pogledom na kuce sa krovovima od kartona, poljskim sporetima i poljskim wc-ima:icon_rolleyes:
:

Nećemo tako, ruku na srce, bilo je cigana i iz naše mahale na njihovom skupu.:)

Deddha
05-08-2008, 02:39 AM
Dobro, govorilo se o pridoslicama u nas grad na dan skupa. Mislim, neko ko je odavde, pa i njihov bio, da smije pomenuti uopste ljude sa strane koji su dosli na miting, ne moze mi u glavu uci. Pa ako oduzmes i one srbijance, koji su pored cigana dosli, ostade 'im onda kecap (koga je jos prije deset godina amidza iz beograda napadao sto navija za srbiju a iz Pazara je, dok mu je ovaj amidza iliti stric zivio u beogradu a veliki navijac protiv srbije) i gaga, gazda nekadasnjeg dragstora dok faruk bosna nije prodao taj lokal:icon_rolleyes:
P.S Sve u svemu, i u ovom talasu bratije se radi o raznoraznim internet stakorima, makedonskim anesima smokljavim uzimacima para na ukradene pjesme, njemackim arama iz selakovca, beogradsko-niskim ertanima i tasketima drhtavim ili eventualno fijuljanima, mudzahedinima koji placu (tj. bikovima koji sjede, za kompjuterima ovaj put, i koji iza monitora glume ludilo i zayebanost)

Haljit
05-08-2008, 10:24 AM
Nećemo tako, ruku na srce, bilo je cigana i iz naše mahale na njihovom skupu.:)
Nemam nista protiv nasih "kovaca" ili kako vec oni sebe nazivaju, i uvijek sam ih dozivljavao kao nerazdvojivi dio svih nas Pazaraca. Medjutim interesuje me koji je razlog pa su oni vecinom u SDP?

z3r0
05-08-2008, 14:04 PM
Hahahha, ne mogu da vjerujem kakve komentare prochitah :D izgleda su ujedali sami sebi guzicu :)

p.s. Nechu vishe komentarisati, sve oni znaju shta je i kako je bilo jucher. :D

tranzicija
05-08-2008, 14:24 PM
Komentar jednog uglednog pešterskog učitelja i čovjeka dat sajtu
www.sjenica.com

MENE JE ČOVJEK ODUŠEVIO. OBAVEZNO POGLEDAJTEEEEEEEEEEEE!!!!
NAJBOLJA ANALIZA TRENUTNOG POLITIČKOG STANJA U SANDŽAKU!!!!!!

http://video.google.com/videoplay?docid=7748181022890389083&hl=en

Haljit
05-08-2008, 14:51 PM
Komentar jednog uglednog pešterskog učitelja i čovjeka dat sajtu
www.sjenica.com
Moj antivirus program upozorava da ovaj sajt ima neki virus

www.sjenica.com
05-08-2008, 16:27 PM
ja imam norton i nikad mi ne prijavi nikakav virus na www.sjenica.com ,na sajtu nema nikakvog virusa,ignoris to obavestenje i samo opusteno :)

Sandokan
05-08-2008, 16:44 PM
Da vi niste bili na utakmicu Partizan-Zemun na Jna?hahahahahah
Da vas Bajro nije kolektivno odveo da gledate voljeni Partizan?
Dobro je,dobro,prema procenama,bilo je 15-tak hiljada koji su proslavili pobedu i osvajanje kupa...

Nismo,tamo je bilo 13.750 gledatelja a ovamo kao shto rekoh 16.17.000 !!??
A ovi shto prichaju da je bilo djece,mogu im rechi da su u pravu.
Bilo je i oko 1%%%% maloletnika......
JEDAN PROCENAT !!
p.s. al kad Hanka reche za SDA zastavu,
OVA NAS JE ODBRANILA,I TO SIGURNO !!:icon_heartbeat:

insajder javlja
05-08-2008, 20:38 PM
na sinocnjem skupu na gradskom stadionu kod govornika je dominiralo pozivanje na bosnjacko jedinstvo!

gospodin predsjednik doktor sulejman ugljanin se ovoga puta obratio svim bosnjacima.. uputio je isti poziv koji je bio upucen "bosnjackim" strankama, a to je da podrze SEBE jer je glas za bosnjacku listu u stvari glasa za sebe!
ponovio je simbolicni pojam "kirijas" koji je ovih dana vise puta bio cest motiv u njegovim govorima!
pored poziva koji je upucen onim bosnjacima koji su rijesili da glasaju za kirijastvo, da se predomisle i ipak glasaju za SVOJE dobro, gospodin ugljanin je uputio poziv i onima koji nisu podanicko-kirijaskog mentaliteta, da zaborave na licne uvrijede i da niposto ne pristaju na takav nacin komuniciranja!

jasna je bila poruka njegovog govora: ujedinimo se i predjimo preko licnih interesa (a licni interesi su i necija ljubav prema vlasti-ministarskim ili poslanickim mjestima, ali i licne uvrijede i sl!) i naravno glasajmo za ono sto je hajir (bosnjacka, ane srpska, americka, kineska, evropska, liliputanska ili bilo cija druga lista!!)\

nakon mitinga poceo je zabavni dio programa, na kojem su ucestvovali umjetnici iz matice, duhovnog centra (itd) koji su u sandzak dosli samo radi podrske bosnjackoj listi i bosnjacima!

hanka paldum je napomenula da je sda odbranila bosnjake vjerovatno misleci na rat u kojem su rasimovi drugovi -vuk draskovic i sl, organizovali koljacke oruzane formacije..

serif konjevic inace krajisnik se sve vrijeme trudio da govori sandzackim naglaskom, sto je izazivalo odusevljenje publike.. napomenuo je da krv nije voda
serif se zakleo Allahom da nas "haje" :lol:
inace serif je i napomenuo da su njemu prijetili iz neki ljudi iz sandzaka mada o tome nije htio direktno i otvoreno da prica, pokazao je da je patriotizam i ljubav prema svome skuplja i od glave!!

izmedju ostalog specijalno je obradio neke svoje pjesme za samo ovu priliku, isticuci svoju ljubav prema sda

na kraju, hamza iz magbeta, je uzeo ucesce u zabavnom programu...
pored toga i on je naglasio vaznost zaokruzivanja sestice, spominjuci borbu protiv narkomanije i pomoc njegovom centru..

spomenuo je i novog nacelnika sup-a, i kao da je htio da napomene da je prethodni cak i pomagao mutne radnje oko narkodilanja... :icon_rolleyes:

posto znamo da je nicovic bliski muuamerijev saradnik, svaki dalji zakljucak je isuvisan

www.sjenica.com
05-08-2008, 21:25 PM
http://img137.imageshack.us/img137/6269/sdasjenicaap6.jpg

http://img391.imageshack.us/img391/7766/sdasjenica2008xk7.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/4201/sdasjenica20082sb4.jpg

http://img391.imageshack.us/img391/7193/sdasjenica20083tj6.jpg

www.sjenica.com
05-08-2008, 21:26 PM
http://img254.imageshack.us/img254/1921/sdasjenica20084vh4.jpg
http://img137.imageshack.us/img137/9962/sdasjenica20085wz3.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/359/sdasjenica20086lu9.jpg

http://img137.imageshack.us/img137/8527/sdasjenica20087tj8.jpg

Sandokan
05-08-2008, 23:21 PM

Policijski izvjeshtaj:
miting ds(centar grada) 5.600
MITING SDA (STADION ACHIF EFENDIJE) 14.000
Toliko......

Sandokan
05-08-2008, 23:30 PM
Hor
http://img100.imageshack.us/img100/595/cimg3425horlq3.jpg
!!??
http://img294.imageshack.us/img294/640/cimg6sdaht2.jpg
!!???????!!

Sandokan
05-08-2008, 23:34 PM
1. slika a
16.000 rijechi !!

bosnjak
05-10-2008, 00:23 AM
1. slika a
16.000 rijechi !!

Sandokane moze li za brata jos jednom onu parolu,ali sa stadiona sto si je slikao:sneaky2:

p.s "Sto su vece klevete i lazi ti si meni Sulejmane drazi",jedan ce mi halalit ovdje sa foruma:001_cool:...

Sandokan
05-10-2008, 19:39 PM
Nisam slikao snimao sam.

Emir
05-12-2008, 22:30 PM
Interesantno je da su danas kod muamera dosli americki visoki predstavnici na caskanje o izborima.

resko
05-12-2008, 22:47 PM
Da nam se ovi sa onog tamo tadicevog foruma nebi mnogo nervirali, nek vam je hajirli prvi gradonacelnik NOVOG PAZARA Dr SULEJMAN UGLJANIN

PutNick
05-12-2008, 23:02 PM
Da nam se ovi sa onog tamo tadicevog foruma nebi mnogo nervirali, nek vam je hajirli prvi gradonacelnik NOVOG PAZARA Dr SULEJMAN UGLJANIN

Velik je to covek. Vazda je dostojanstven. I kada je pobedjivao na izborima, i sad kada je... prosao sa nesto slabijim rezultatom. Zasto ne reci izgubio? Jednostavno, takvi ljudi nisu na gubitku. Na gubitku je ovaj narod, ali hvala Allahu i za ovo.
A vidim neke koji ne umeju ostati ljudi cak i kada pobede, vec moraju ljagati, moraju blatiti... Tesko coveku kada su mu prsa stegnuta, pa sam sa sobom nema mira.

Sandokan
05-12-2008, 23:11 PM

GRADA NOVOG PAZARA !:icon_heartbeat:

PutNick
05-12-2008, 23:13 PM
GRADA NOVOG PAZARA !:icon_heartbeat:

A vazda su su pazarci znali "lijepo" da se oduze velikanima koji su ziveli i radili za ovaj grad... Sto bi se to sad mijenjalo?:icon_rolleyes:

Salahoodin
05-15-2008, 14:33 PM
Nek nam je hajirli, Dr. Suljeman Ugljanin gradonačelnik!:)

bosnjak
05-16-2008, 01:49 AM
Oni su moralni pobjednici:D

http://img403.imageshack.us/img403/4214/pobjedass1.jpg

p.s Sulejmane Sulejmane ti si nase cvijece...

Emir
05-16-2008, 22:47 PM
Upravo sam gledao sta ima po tv kanalima i na jedinstvu vidim Fetka koga su doveli da prica o koalicijama i stanju u Sandzaku. Zamislite on nije uspjeo da predje cenzus, a sada je relevantna licnost koja treba da vazi o stanju u Sandzaku. Uzas, bolje da puste onog covjeka iz okoline Sjenice.

Ne znam da li je ovo jedinstvo clan crvenog krsta pa udeljuju slobodne termine ugrozenim politicarima.