View Full Version : Marko Vidojkovic
Mlad, ambiciozan, bez dlake na jeziku ....
na predstavljanu "Kandzi" u knjizari "Libris" je bio izuzetno otvoren, pa je cak i sam rekao da ljudi koji zive u Begradu ipak imaju averziju prema ljudima sa ovih prostora ... Ne libi se da pljuje po onima koji pre svega nisu ljudi, ili bar ne zasluzuju da se gleda na njih kao na ljude ...
Procitao sam "Kandze" i "Djavo je moj drug" ... Marko je ok, prilicno urban i nimalo dosadan !
al_Bazari
09-16-2005, 11:19 AM
Mlad, ambiciozan, bez dlake na jeziku ....
na predstavljanu "Kandzi" u knjizari "Libris" je bio izuzetno otvoren, pa je cak i sam rekao da ljudi koji zive u Begradu ipak imaju averziju prema ljudima sa ovih prostora ... Ne libi se da pljuje po onima koji pre svega nisu ljudi, ili bar ne zasluzuju da se gleda na njih kao na ljude ...
Procitao sam "Kandze" i "Djavo je moj drug" ... Marko je ok, prilicno urban i nimalo dosadan !
Ja bih ga preporucio samo u cilju upoznavanja tzv. urbane beogradske kulture, kao i spoznaje sta je to dusa ispunjena nihilizmom.
Selam.
we alejkumu selam :) sta je nihilizam da ne budem glup i ne iskoristim da naucim znacenje jos jednog pojma :)
Aznaida
09-16-2005, 13:29 PM
Ne znam bas da li je ispunjen nihilizmom (nistavilom i razmisljanjima koja u sustini nemaju znacenje), ali to sto je bez dlake na jeziku ne bih svrstala u neku vrlinu. Bas bez dlake na jeziku...hm... :rolleyes:
Bas bez dlake na jeziku...hm... :rolleyes:
Ehm, da si bilo ko drugi znao bih sta bih odgovorio, ali ovako cu reci , da zavisno od onoga o chemu on govori u onome sto pise, to bez dlake na jeziku dodje nesto kao vrlina ... kulturnije receno OTVOREN je :)
al_Bazari
09-17-2005, 10:38 AM
we alejkumu selam :) sta je nihilizam da ne budem glup i ne iskoristim da naucim znacenje jos jednog pojma :)
Nihilizam = ogromna želja za dobrom, pravdom,... za nekim ko će sve to uspostaviti i održati, jednom riječju želja za Bogom, ali "pošto Bog ne postoji", tada je sve besmisleno i ništavno.
Postoji više vrsta nihilizma, a jedna od njih se, izmedju ostalog, odlikuje govorom "bez dlake ne jeziku".
Selam.
Andol
09-17-2005, 22:42 PM
Nihilisti imaju tjelesnost i ljudskost i navodno imaju zelju da spoznaju Boga, ko sto je to bio Nice, medjutim kako sami kazu oni do njega nisu dosli. Ovo moze biti i jedan iskren stav ali mi deluje u neku ruku pesimistican jer kao da su digli ruke od te potrage.
Gledo sam doticnog na TV-u i reko bih da ima izrazenu ljudskost i da je sto bi se reklo buntovnik nekakav. Ali ko sto je Nice bio buntovnik ali pored tog rusilackog u sebi i neke doze ljudskosti, nije imao sta da ponudi kao Alternativu.
Zao mi je mladih ljudi koji su zeljni znanja, a i drustveni su, a opet lutaju. Nece da zavire dublje u sebe i svoju kulturu a pucaju od zelje da se upoznaju sa drugim i upoznaju i izgrade sebe. Pitanje je sad kolko se nesto iskreno trazi i sa kolikom zudnjom. Jer ako je SIDK u manjoj meri izrazen vrlo lako ce potonut na okeanu strasti, zelja, prohtjeva, ambicija, laznog pretvaranja itd. Zato ga treba jacat ustrajnoscu na putu dini Islama.
Ja bih cisto da dodam da nisu svi ljudi na svetu Islamske veroispovesti, i da to ne znaci da ih ne treba postovati i u njima traziti ljude ... Ovo je moja formula za podelu !!! Ogranicio sam se i drzacu je se !
Andol
09-18-2005, 00:16 AM
Pa sigurno da ih treba gledat ko ljude i trudit se da pored svega prepoznamo u njima i nesto ljudsko. Sto je retkost ali eto nadje se.
Sad svaki covjek, pa i "musliman" moze da bude pod dejstvom srdzbe, strasti i racionalizama i kakvih vec sejtanskih uticaja. Ljudi cesto bivaju gori od zivotinja. Zato su po meni mnogi nemuslimani samim odsustvom Islama i Suneta, bolesnici gori od zivotinja. Lazu, prenose tudje reci, zavide, zive za druge.. Zato se samo treba fokusirat na sadrzaj koji izlazi iz usta lika i dijela onog koji ocekuje nesto od nas. Bilo to da mu kupimo knjigu ili da ga slijedimo u necemu ili da se na neki drugi nacin promenimo...
al_Bazari
09-18-2005, 10:21 AM
Riječ je, kao sto rece Andol, o alternativama. Neko se ljuti, a ne zna sto se ljuti.
Selam.!
..... oops, nesto sam pogresio, nadam se da ces da se nenaljutish Bazari :( Reef :eek:
fingersbroken
09-18-2005, 12:40 PM
Ljude cijenis po onome sto nose u sebi to je tacno, ili ti (posto je to mahom subjektivno) po onome sto se kod njih poklapa nekoj slici dobrog covjeka koju mi u shvatanju imamo.. bio on musliman ili ne. Tako da sve sto covjek vidi van jedne prizme koja jeste ispravna percepirace kao neispravno. Jedino sto moze da ucini da promjeni situaciju jeste preispita svoju prizmu kroz koju gleda.. a to valja vazda raditi. A na kraju krajeva svakom svoja prizma, i nek je se drzi nije problem, al nemoj drugom njegovu da razbije jer mu nije ko njegova... ako cemo po tim pravilima. I pogled (onaj iz srca, tj onaj sto ide kroz prizmu) negde dopire i na nase djelovanje utice tako da on neminovno nekako ima veze sa ostalima, te ne mijenjajmo mi tudje prizme prije nego ispravimo svoje. Al svakom svoje, te rifce neka je mirzi njegova a neka je tebi tvoja, taman ko sto si reko: i drzi je se. A nama je bolje da imamo bogatstvo misljenja, tako ce nam bit korisnije..
Marka vam nazalost nisam citao, i slabe su indicije da hocu.. al ko zna
Andol
09-19-2005, 00:28 AM
Nisam ni ja, ali sam sluso njega kad je gostovo na B92. Bio je u studentskim mitinzima protiv sloba. Jos jedan pulen iz C. Jovanoviceve reformatorske struje. Buntovnik. Razumem ga - vido u kakvom okruzenju zivi :)
Deddha
09-19-2005, 11:39 AM
[QUOTE=Andol]...laznog pretvaranja itd. [QUOTE]
A kako bi to moglo pretvaranje da bude josh :cool: Da nema neko pravo pretvaranje :rolleyes:
Andol
09-19-2005, 13:25 PM
Ima kad nekog saburis...
Naravno da se slazemo , iako nam se ne slazu reci ;)
Birdum-Bardum
09-20-2005, 14:28 PM
Mladi ljudi najcesce vole bunt i pobunu, pa prema tome i vole sve one koji su buntovni. Vole one koji pokrecu "nesto novo". Medjutim, velika je razlika kada se nesto pokrese, jednostavno iz bunta i kada se nesto pokrece lagano, ali sigurno i sa znanjem.
Bunt je jedna zelja u covjeku za brzim uzpjehom. A inace postoji pravilo da sve sto je brzo je i kuso. Naravno ne treba sad omladinu zbog toga streljati, ali treba ih razumjeti. Nesto ih je na to pokrenulo. Oni naravno traze razlog u necemu izvan njih, najcesce, pa zato i izvode te njihove "revolucije", medjutim uvijek je izvor u njima samima.
Nasi ljudi stariji kazu, a mladi ih ne razumiju, najcesce, cak se i ljute na njih, jer neda im bunt, proci ce ih to. Mladost ludost.
Na kraju krajeva, omladina je to nasa. Sve dok ne idu u ociglednu propast dobro je. Mada danas je ocigledno da vise ni granice ne poznaju, pa srljaju u propast sa tim svojim Buntom, pa se uhvate i droge i alkohola i bluda i svega. A to je propast ocigledna.
Dakle, sve je dobro dok se granica zna. Nemoj da se granice preskacu iza kojih je tesko vratiti se nazad. Ovo je tesko veoma reci i objasniti onome ko je Buntovan, jer Bunt upravo ima za cilj preskakanje granica, oslobadjanje granica, "sirenje vidika", itd. Na hair i na dobro. :)
al_Bazari
09-20-2005, 17:47 PM
..... oops, nesto sam pogresio, nadam se da ces da se nenaljutish Bazari :( Reef :eek:
... pa sto piljkas kad ne umijes. :D
Umeo sam nego nisam znao :) :D
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.