View Full Version : Glas Islama
fingersbroken
09-03-2007, 09:49 AM
Citate li ove novine? I sta mislite o njima.
Ene ja pogresih. Otvorio sam podforum politika za ovu temu. Haj da ne menjam sad. Administracija ce procenit dal je promaseno mjesto. Ja nekako po intuiciji, il inerciji sto bi se ono reklo. A obicno tad radi covek sve ispravno. U svakom slucaju, administracija ce znat najbolje. Od clanova se ocekuje samo da daju svoje misljenje. Podforum ovaj ili onaj, manje bitno.
Citate li i sta mislite dakle. Koje vam se rubrike najvise svidjaju? Imate li mozda kakve predloge ili zelje? Obzirom da se cita ovo i prati, svaka konstruktivna kritika moze doprinijeti poboljsanju ovog naseg lista. Kritika je majka kvaliteta. Da se razumemo ;)
Birdum-Bardum
09-03-2007, 10:24 AM
Pa, mislim da nisi pogriješio Forum, jer ja smatram da je ovom mediju, onako kako je sad koncipiran, mjesto upravo u Forumu Politika.
Na jednom drugom Forumu pokušah da iskažem svoje mišljenje, ravno onim mišljenjima i kritikama koje se iznose za, recimo, RTV (Regionalnu TV), ali mi postovi nestadoše. :)
Eto, fala Bogu, te ima ovaj Forum na kojem se može iskazati svoje mišljenje. Naime, ja redovno prelistam ovaj medij (Glas islama), ali pročitam samo ono što i mislim da je glavno u tom mediju, a to su strane koje se bave dunjalučko-dnevnopolitičkim zbivanjima. Onaj ostali, "edukativni", dio, u kojem se navode Ajeti, hadisi, dersovi, itd., je, po mojem mišljenju i shvatanju, samo šminka koja je tu da opravda ono "islama" u nazivu ovog medija.
Dakle, ovo je čisti dunjalučki-dnevnopolitički medij, koji je zakamufliran dersovima islamskim. To je moje mišljenje i viđenje. A možda i nije tako, ali se meni tako čini.
Naravno, moram reći da ja poštujem one koji uređuju te dersove, tj. strane koje su posvećene objašnjavanju vjere naše, ali mi ih je ujedno i žao, jer smatram da su naivni ako misle da je to za pretpostavljene važno i da im je stalo do tih njihovih dersova.
ul_8mart_br?
09-03-2007, 14:11 PM
Moja jedina zamjerka je ime. Kad bi bilo Glas Mesihata ili Glas IZ Sandzaka i cijele Srbije i slicno, bilo bi bolje, jer bi u tom slucaju i muslimani bili rahat a bogami i oni sto uredjuju te novine ne bi morali da se objasnjavaju sa svojom savescu.
tranzicija
09-03-2007, 15:01 PM
Za mene su te novine nešto poput onih novina žute štampe, something like a "KURIR" or "PRESS".
Samo što se umjesto razgoličenih djeva pojavljuju mnogobrojne slike njegovog veličanstva Muamer Z.
nparis
09-03-2007, 20:10 PM
Najbolju sliku ovih novina nam daje, onaj broj "Glas Islama" gdje su postavljene fotografije ljudi koji ko biva rade protiv IZ, i gdje se otvoreno apeluje na mirznju izmedju muslimana. Samo sto ne pise WANTED i cijena ispod slike.
Birdum-Bardum
09-04-2007, 07:39 AM
Takvo nešto je trebalo da se tuži, pa da se to otjera na sud, jer to je otvoren poziv na hajku, na linč. A još ako se uzme u obzir da tu ima opasnih i naoružanih ljudi kolko hoćeš onda su stvari jasne. Nakon tih slika u tom broju desilo se da jedan radnik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća (Resor za odnose sa vjerskim zajednicama) Mersad ef. Šahman bude istučen pred svojom zgradom u 23h.
zucky_85
09-04-2007, 20:08 PM
Skoro smo nešto pričali negde o dotičnom nam listu...
Ne čitam to.
fingersbroken
09-04-2007, 20:16 PM
A sto ne citas? Kako samo mozes da kazes takvo nesto :D
Sala mala (druga vec evo). Ima li neki specifican razlog zasto ne citas? Ili te jednostavno (ko mene evo) ne zanima. Doduse nije jednostavno toliko. Mene ne zanima iz vise razloga, al napisat cu ih drugom prilikom. Mislim da ih ima vise. Krenucu u sledecem postu redom. Mozda bude za hair urednistvu tog lista pa nesto promijene.
zucky_85
09-04-2007, 20:27 PM
Svaki vid jednostranosti je za mene nešto čemu ne bih da pripadam(makar ni kao čitalac).O tom listu bih rekla sledece (citiracu samu sebe ah...:) ):"Ne čitam nešto često,padne mi ruke povremeno ali posebno ne privlači moju pažnju....hm...što li?Što mislim da je i on "obojen" ...
fingersbroken
09-04-2007, 20:33 PM
Osnovni razlog sto ga ja ne citam je nekvalitet.
Obojenost je prva od odlika nekavliteta.
Nekvalitetni su prilozi. Bilo da su dnevnopoliticki bilo da su vjerski.
Vjerski stavovi, komentari, clanci su vise nego povrsni.
Odvratna mi je rubrika za fetve (objasnicu kasnije).
I odvratan mi je naziv lista. DA se zove glas mesihata bio bih ravnodusan prema njemu.. ustvari ne bih. Nije to glas islamske zajednice. To je glas mesihata pod palicom muamera zukorlica. U njemu se pise kako se njemu, i njegovim poslusnicima, navije.
Zbog ovoga sto se ovde pise nama se beleze negativni poeni tamo i njihova informativna sluzba nama pise negativne poene. ZA hair. Halal im bilo. Pogotovu sad u ramazanu ako Bog da.
zucky_85
09-04-2007, 20:42 PM
Šturi su mi svi govori,svi nastupi čelnika IZ,svako pojavljivanje,gostovanje...ne vidim zanimljivost nimalo,o tome se radi.
A to o negativnim poenima,je l' se ti to zezaš?
Mislim,koga briga za to?
fingersbroken
09-04-2007, 21:28 PM
Bogami. Mog oca zaustavili i rekli mu da sve sakupljaju i prave dosje od onog sto pisemo. Rekli da mi kaze da pazim sta pisem. Samo ne znam od cega. Doduse, to je u duhu ovog gore sto su objavili na naslovnoj strani. To su pretnje slicne onima iz centralnog komiteta. Poput udbe. O tome se radi. Samo je nejasno sto se ta organizacija naziva islamskom, ko sto je nespojivo da se ovaj list naziva islamskim. Sve ostalo je prihvatljivo u danasnjem svijetu.
Mislim, ni mene nije briga za to, al pisem upravo zato sto oni koji to pisu ovo i citaju. Koristim ovu priliku da ih pozdravim :D.
Ima tu jos stvari. Sve ce bit receno. Polako.
zucky_85
09-05-2007, 13:11 PM
Ijooo?
No comment!
Mada apsurdno,meni smiješno.Allah Allah!
refresh_image
09-09-2007, 00:11 AM
Ma uvjek je bilo te pete kolone i komunisticko udbaskih tipova... ovaj put su oni pokriveni pokrivacem "Islama"... Tako i ova novina kao list perestrojke, izbacuje slike neistomisljenika... Najzalosnije sto se nazivaju Islamskom novinom:eek:
esmeraldaa
02-08-2009, 00:48 AM
217Pošto su u borbi za naše nacionalne i vjerske interese bošnjački političari prestali da učestvuju, a ne možemo očekivati da će pitanje Sandžaka, Bošnjaka, našeg jezika i Islamske zajednice riješiti neko drugi, kao neminovnost se nameće formiranje nove političke elite
Po svojoj ustrajnosti u borbi za svoje principe i svoja načela mjeri se ozbiljnost, kvalitet i principijelnost sudionika javne i političke scene. U uređenim društvima je nezamislivo da akteri javnog života manipulišu svojim stavovima i da tuđe uzimaju kao svoje, a svoje odbacuju i odriču ih se kao da ih nikada ranije nisu ni izgovorili. Takvo bezobzirno i bezobrazno ponašanje našim političkim i javnim autoritetima omogućava nemoćni i neupućeni narod, koji opterećen svakodnevnom borbom za golu egzistenciju nema ni vremena, ni želje, a ponekad ni dovoljno razboritosti da obraća pažnju šta je ko i kada izjavio i obećao.
U civilizovanom svijetu to malo drugačije funkcioniše. Nema tu mnogo praznih riječi i emocija. Svaka neistina izgovorena u kampanji, ili bilo kojem drugom javnom nastupu, skupo se plaća i pad u zaborav je neminovan. To je na svojoj koži najbolje osjetio bivši predsjednik SAD Ričard Nikson koji je zbog afere Votergejt bio prinuđen da podnese ostavku i kaže zbogom svojim političkim ambicijama. Tako to funkcioniše u samosvjesnom društvu sa odgovornim pojedincima.
U Srbiji - zemlji čuda sve može. I da desnica zastupa stavove ljevičara, i da liberali vrlo često govore kao konzervativci, a da monarhisti glasaju za republiku. Da socijalno odgovorna vlada otpušta radnike i ne isplaćuje penzije, a da proevropska vlada krije ratne zločince, da su radikali za saradnju sa arapskim svijetom, a da deklarisani legalisti krše zakon (ovim posljednjim ne zamjerite jer su neobaviješteni). To su paradoksi javne i političke scene u Srbiji i u Sandžaku, koja više liči na Hičkokov triler koji prkosi prirodnim zakonima, sili Zemljine teže i zdravom razumu, a ne zajednici normalnih ljudi.
Rijedak izuzetak vrijedan spomena i pažnje, koji odudara od pravila konfuzije koja vlada na političkoj i javnoj sceni Srbije, jeste gospodin Nenad Čanak i njegovi „ligaši“. Ova partija i njen lider sve ove godine borbe, što u poziciji, što u opoziciji, nisu mijenjali svoje stavove i svoju priču koja se zasniva na iskrenoj demokratiji koja podrazumijeva pravo za sve. Posebno treba naglasiti njihovu borbu za pravo manjinskih naroda koji žive u Srbiji. Ono što bošnjački političari ne smiju da pomisle, a kamoli kažu, vrlo često govori Nenad Čanak.
Nedavno, 15. januara, Europski Parlament je donio odluku da se 11. juli, dan kada je počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, proglasi za Dan sjećanja na žrtve genocida, a LSV je predložio da istu rezoluciju usvoji i Parlament Srbije, što je izazvalo žestoku debatu u Parlamentu i protivljenje radikala (koji su za saradnju sa islamskim svijetom), ali i samozvanih evropejaca. Ne moramo ni spomenuti da su predstavnici bošnjačkih partija u Parlamentu ovu temu prešutjeli, kao i sve teme koje se tiču prava Bošnjaka u Srbiji.
Drugi primjer koji moram spomenuti je Kongres LSV-a koji je održan u decembru prošle godine, na kojem je predstavljen koncept funkcionalne Srbije koju čine okruzi, a jedan od njih je i Sandžak. Da li neko može da se sjeti kada je neko od sandžačkih političara posljednjih godina javno u Beogradu govorio o Sandžaku kao regiji. Nikada i niko! Beogradske fotelje su postale preudobne da bi se izložili riziku da ih izgube. Ko od sandžačkih političara u Beogradu govori o genocidu u Srebrenici, o ubistvima nedužnih muslimana u Štrpcima i Sjeverinu. Niko, naravno, a na te zločine podsjećaju samo nevladine organizacije i mali broj stranaka.
Pošto su u borbi za naše nacionalne i vjerske interese bošnjački političari prestali da učestvuju, a ne možemo očekivati da će pitanje Sandžaka, Bošnjaka, našeg jezika i Islamske zajednice riješiti neko drugi, kao neminovnost se nameće formiranje nove političke elite koja će se u Parlamentu Srbije, ali i drugim institucijama sistema, boriti za bošnjačke interese, kao što to rade predstavnici mađarskog naroda. U tome nam je neophodna i pomoć Sarajeva, BiH, dijaspore, ali i reisu-l uleme Mustafe-ef. Cerića kao najvišeg autoriteta Bošnjaka.
Možda će Svebošnjački sabor, koji uskoro treba da se održi u Sarajevu, dati rješenje. Bilo bi dobro da požure.
Samir Tandir Sandžak čeka
Subota, 07. Februar 2009.| 00:00
__________________________________________________ _____________
__________________________________________________ ___
kajsija
02-08-2009, 10:40 AM
Mene prosto zaboli glava od ovi i ovakvih i kada sebi za pravo daju da pisu o slicnim temama, uhvati me nervoza i po koliko puta se javi pitanje: "Pa zar oni zaista misle da je bosnjacki narod toliko vam svakih dogadjaja, na margini djesavanja, toliko glup i ne informisan?"
Zahvaljujem se esmeraldi sto je boldirala neke dijelove teksta pa nisam ni pokusao da ga citam cjelokupan ....
kao neminovnost se nameće formiranje nove političke elite
opet i po ko zna koji put, elite, korov ...
Ono što bošnjački političari ne smiju da pomisle, a kamoli kažu, vrlo često govori Nenad Čanak.
Nedavno, 15. januara, Europski Parlament je donio odluku da se 11. juli, dan kada je počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, proglasi za Dan sjećanja na žrtve genocida, a LSV je predložio da istu rezoluciju usvoji i Parlament Srbije, što je izazvalo žestoku debatu u Parlamentu i protivljenje radikala (koji su za saradnju sa islamskim svijetom), ali i samozvanih evropejaca. Ne moramo ni spomenuti da su predstavnici bošnjačkih partija u Parlamentu ovu temu prešutjeli, kao i sve teme koje se tiču prava Bošnjaka u Srbiji.
Oni ce nama reci sta je nama Srebrenica i sta je nam 11. juli. Pa djubrad pokvarena kada vi niste ni smeli da se pojaviti u Srebrenici (jes ta "elita" bosnjacka nikad nije nasla za shodno da poomjene to a kamo li da organizuje bosnjake Sandzaka da organizovano odu i da rahmet nazovu tim stradalnicima). Bosnjacko Nacionalno Vijece na celu sa predsjednikom Dr Sulejmanom Ugljaninom je 2003. godine 11. jul, proglasilo danom kada je izvršen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine. Zlonamjednici, pokvarenjaci, neobavestena elito, nepismeni intelektualci, zlotvori bosnjacki taj dan mi u Sandzaku obiljezavamo kao Bosnjacki nacionalni blagdan - Dan sjećanja. I ne treba te vi "elito" da nam to sada kazete, ni Evropski Parlament koji je zdusno doprineo genocidu a i ni Nenad Canaka da nam kaze kako su radikali (sa kojima ste vi "elito" u koaliciji u Sandzaku) bosnjacki zlotvori.
Mizerno i pokvareno i bez svake granice u pokvarenosti i od takve "elite".
esmeraldaa
02-08-2009, 15:50 PM
EsmeraldaaPošto su u borbi za naše nacionalne i vjerske interese bošnjački političari prestali da učestvuju, a ne možemo očekivati da će pitanje Sandžaka, Bošnjaka, našeg jezika i Islamske zajednice riješiti neko drugi, kao neminovnost se nameće formiranje nove političke elite
Po svojoj ustrajnosti u borbi za svoje principe i svoja načela mjeri se ozbiljnost, kvalitet i principijelnost sudionika javne i političke scene. U uređenim društvima je nezamislivo da akteri javnog života manipulišu svojim stavovima i da tuđe uzimaju kao svoje, a svoje odbacuju i odriču ih se kao da ih nikada ranije nisu ni izgovorili. Takvo bezobzirno i bezobrazno ponašanje našim političkim i javnim autoritetima omogućava nemoćni i neupućeni narod, koji opterećen svakodnevnom borbom za golu egzistenciju nema ni vremena, ni želje, a ponekad ni dovoljno razboritosti da obraća pažnju šta je ko i kada izjavio i obećao.
U civilizovanom svijetu to malo drugačije funkcioniše. Nema tu mnogo praznih riječi i emocija. Svaka neistina izgovorena u kampanji, ili bilo kojem drugom javnom nastupu, skupo se plaća i pad u zaborav je neminovan. To je na svojoj koži najbolje osjetio bivši predsjednik SAD Ričard Nikson koji je zbog afere Votergejt bio prinuđen da podnese ostavku i kaže zbogom svojim političkim ambicijama. Tako to funkcioniše u samosvjesnom društvu sa odgovornim pojedincima.
U Srbiji - zemlji čuda sve može. I da desnica zastupa stavove ljevičara, i da liberali vrlo često govore kao konzervativci, a da monarhisti glasaju za republiku. Da socijalno odgovorna vlada otpušta radnike i ne isplaćuje penzije, a da proevropska vlada krije ratne zločince, da su radikali za saradnju sa arapskim svijetom, a da deklarisani legalisti krše zakon (ovim posljednjim ne zamjerite jer su neobaviješteni). To su paradoksi javne i političke scene u Srbiji i u Sandžaku, koja više liči na Hičkokov triler koji prkosi prirodnim zakonima, sili Zemljine teže i zdravom razumu, a ne zajednici normalnih ljudi.
Rijedak izuzetak vrijedan spomena i pažnje, koji odudara od pravila konfuzije koja vlada na političkoj i javnoj sceni Srbije, jeste gospodin Nenad Čanak i njegovi „ligaši“. Ova partija i njen lider sve ove godine borbe, što u poziciji, što u opoziciji, nisu mijenjali svoje stavove i svoju priču koja se zasniva na iskrenoj demokratiji koja podrazumijeva pravo za sve. Posebno treba naglasiti njihovu borbu za pravo manjinskih naroda koji žive u Srbiji. Ono što bošnjački političari ne smiju da pomisle, a kamoli kažu, vrlo često govori Nenad Čanak.
Drugi primjer koji moram spomenuti je Kongres LSV-a koji je održan u decembru prošle godine, na kojem je predstavljen koncept funkcionalne Srbije koju čine okruzi, a jedan od njih je i Sandžak. Da li neko može da se sjeti kada je neko od sandžačkih političara posljednjih godina javno u Beogradu govorio o Sandžaku kao regiji. Nikada i niko! Beogradske fotelje su postale preudobne da bi se izložili riziku da ih izgube. Ko od sandžačkih političara u Beogradu govori o genocidu u Srebrenici, o ubistvima nedužnih muslimana u Štrpcima i Sjeverinu. Niko, naravno, a na te zločine podsjećaju samo nevladine organizacije i mali broj stranaka.
Pošto su u borbi za naše nacionalne i vjerske interese bošnjački političari prestali da učestvuju, a ne možemo očekivati da će pitanje Sandžaka, Bošnjaka, našeg jezika i Islamske zajednice riješiti neko drugi, kao neminovnost se nameće formiranje nove političke elite koja će se u Parlamentu Srbije, ali i drugim institucijama sistema, boriti za bošnjačke interese, kao što to rade predstavnici mađarskog naroda. U tome nam je neophodna i pomoć Sarajeva, BiH, dijaspore, ali i reisu-l uleme Mustafe-ef. Cerića kao najvišeg autoriteta Bošnjaka.
Možda će Svebošnjački sabor, koji uskoro treba da se održi u Sarajevu, dati rješenje. Bilo bi dobro da požure.
Samir Tandir Sandžak čeka
Subota, 07. Februar 2009.| 00:00
__________________________________________________ _____________
Prekopirano, prenijeto iz GLAS ISLAMA Sta ima tu lose ako se zna da nam veci dio zla i fitne dolazi bas od te elite. Elita nad elitom, formula zla i propasti; Muamer Zukorlic - Hajro Tutic - Mevludin Dudic - Resad Plojovic - Sead Sacirovic. I njihova Islamska zajednica u Srbiji koju su iskljucivo sebi podredili i svojim ovodunjaluckim interesima. Da dodam i ovog piuna potpisnika ovog teksta. Samir ef. Tandir imam,hodza u Prijepolju.prof dr samir ef tandir je novinar publicista,dopisnik, predsednik medzlisa prijepolje,webmaster,prijatelj svih konobara u prijepolju.
Rece neko:Moze da primi deset pesnica u glavu da mu ne spadne osmeh sa lica...
urban OUT
02-08-2009, 22:33 PM
Etiketiranje određenog sloja kao "elite" i kao "korova" nije novina u ljudskoj povijesti... Oba pojma su itekako spominjana u Kuranu Čansom, pa i ljudsko određivanje značenja ta pojma, u smislu nepravilnog određivanja...
Tako između ostalog u suri Pjesnici 111. ajetu i Nuhu alejhisselamu se glavešine njegova naroda (samoproklamovana elita!) obraća riječima da je uz njega Nuha alejhisselama navodvo "korov" ljudsje vrste... :
oni rekoše; "Kako da te poslušamo, kad te najniži sloj ljudi slijedi?"
I to nije jedini primjer u Kuranu -Uputi mutekijama, da samoproklamovana "elita" odbija prihvatiti Istinu, jer su po njenim mjerilima njeni nosioci "korov" i "najniži sloj"
Faraon Egipta npr nije mogao kabuliti Istinu jer je ona dolazila (po njegovom iskrivljenom-samoveličajućem shvatanju) od "korova" tj. iz naroda koji je njemu podređen i porobljen!! Sam Musa alejhisselam je onaj kojem je on kao "elita" činio "dobročinstva" (Pjesnici:18), ali poslaničko svjetlo mudrosti otkriva da se radi o nepravednoj preraspodjeli društvenih uloga, o nepravednoj podijeli na "elitu" i "korov"
Na koncu i našem Poslaniku su prigovarali u tom smislu... Ponosne arapske porodice i plemena.., zatim jevreji na Arapskom poluotoku, koji iako su ga očekivali, u većini ga nisu prihvatili jer je po njihovom mjerilu Arapsko porijeklo - od Hadžere-robinje, bilo "korovsko" ... itd ...
Pozivanje glavešina IZUSa na "elitizam" i "koroviš", dakle, nije ništa drugo do strašna psihička boleština koja je prisutna kako vidimo i u vaktu Nuha alejhisselam kod onih koji su bili potopljeni, i u vaktu Musa alejhisselama, kod onogh koji je takođe potopljen... i boleština koja je uvijek prisutna, i koja se kroz ovakve riječi manifestuje samo u slučajevima kada se uplaše da je njihov samoslavljenički samohvaljenički i samoveličajući status poljuljan od Musaa, Nuha.., ili od bilo koga ko je nosilac Imana!
Ali, stanovištva sam da njima ne treba toliku pažnju pridavati!
U redu ako je to u kontextu obraćanja javnosti, da bi se ista ta javnost upozorila da npr ne glasa "za Muamera Zukorlića" jer je njegovo pravo ime zapravio Muamer Veselinović, koje se krije iza imena M.Z., iza imena BiH, iza duhovnosti itd!
U redu ako je riječ o upozoravanju samog sebe a i drugih, na teške ahiretske posljedice slijeđenja taguta koji u ovom slučaju svoj kvazielitizam krije iza muslimanskog ličnog imena, iza muslimanskog naziva institucije, iza tranpsarentnog "muslimanluka" u obliku spominjanja Bosne itd
Ali to ne smije biti opsesija!
Ono čemu se treba okretati je Svjetlo koje stoji nasuprot te tmine, jer put onih koji se suprostavljaju tagutima je put prema Svjetlu, sa leđima okrenutim tmini.. koristeći Kuransku terminologiju
Stalno kretanje prema tagutu, u ovom slučaju prema Muameru Zukorliću, Muameru Veselinoviću, Milanu Veselinoviću, prema Tutiću, Fatahu, Đinđiću, Tadiću, Šešelju... ... je brkanje smjera kojim treba ići!
Osim, kako već rekoh u kontextu nužnog upozoravanja, ili reagovanja ne neistinu ograđivanjem, onoliko koliko je to potrebno.
urban OUT
02-08-2009, 22:50 PM
Htio bih da podsjetim na još jedan simtomatičan primjer korištenja pojma "Elita" u našem gradu... Naime, na spisku noćnih klubova koji su "buknuli" negdje oko 1993-96, slučajno ili ne: baš onda kada se je ovaj naš "elitini" IZUSovac ustoličio, kao najstariji i prvi među njima je Noćni klub "Elita" :scared:
"Kod Maša", istog onoga Maša, koji je organizovao pijanku i orgijanje u svojeme gnijezdu, za policijske funkcionere noć uoči one čuvene "prinudne uprave u opštini NP"!!!
Tada je javno i raspisao nagradu za policajca koji se na sutrašnji dan, u toku akcije upada u opštinu i svrgavanja legalnih organa lokalne vlasti, osmjeli da udari gospodina Sulejmana Ugljanina... Neznam koliko je važno, ali nijedan nije pokupio nagradu, jer i pored toga što su za protivnika imali golorukoga insana, nijedan od policajaca u panciru i pod punom ratnom opremom nije imao hrabrosti...
E sad, složićete se svi, da spominjanje ove "Elite", u najmanju ruku budi i pomalo stida u svakom društvu u kojem se ista i spominje...
:)
Meni lično i nije baš najlagodnije kada ovako javno spominjem takva razvratna mjesta i ovakve razvratnike, iako ELHAMDULILLAH nemam ništa sa njima!
stanovištva sam da njima ne treba toliku pažnju pridavati!
U redu ako je to u kontextu obraćanja javnosti,
Još viši stid kod vjernika treba da se javlja kada se spominju ovi "duhovni kuravri", ovi koji trguju sa vjerom pa su utoliko gori od onih striptizeta koje trguju sa tijelom!!
I nije slučajno što su i Mašo, a i "Mušo", sebe nazvali "elitom", i nije nejasno da su totalno na istoj strani!! Pa obojici je kako jasno vidimo gospodin Sulejman Ugljanin glavna životna preokupacija kao neprijatelj!!!
Ovaj Mušo, je utoliko gori jer i on i sva njegova svita, od HajraTutića-viševolimosrbiju do "novosadskog muftije" imaju ahmediju na glavi, a Mašova svita pak nema puno odjeće na sebi!
Zbog toga, svako onaj kojem je razvrat mrzak, ovu goru vrstu razvrata mora uzimati još mrskijom, i sa još više stida, ali i odvratnosti govoriti o njoj!
U suprotnom, postoji opasnost da nenamjerno postane "reklamirač" ...
The Bosniak
02-08-2009, 23:49 PM
Glas islama je novina koja ima casno ime iza kojeg se krije grupa isfrustriranih beskicmenjaka koji zaradjuju napadajuci muslimane koji su imali hrabrosti da muameru z. Kazu istinu u oci..
demco
02-09-2009, 00:00 AM
Ja odem na sajt GLASA "prolistam" bljuvotine na prvih 10.stranca (Gladni mufija dobar, ostali losi, pucisti...). Al se brate ismijem, iscijepam se!
esmeraldaa
02-09-2009, 00:41 AM
Glas islam je: Necete uci u Dzenet sve dok ne budete vjerovali, a necete vjerovati sve dok se medjusobno ne zavolite. Hocete li da vas uputim na nesto zbog cega cete se ako se tog budete pridrzavali medjusobno voljeti.(Rekao je Poslanik s.a.v.s. ashabima). Onda sirite i nazivajte medju sobom selam. ( hadis )
Glas Muamera je:Ne nazivajte im selam. Uzmite im sve.Ubi te i td.
S U B H A N E LL A H
Ensarija
02-09-2009, 23:57 PM
niti je ono što se piše pomenutoj NOVINI, glas islama, niti je ponašanje, apsolutno svih oko Zukorlića ponašanje muslimana,.......
to je duhovna veza bolan demco.. ne razumijemo mi to..........
Sultan
03-02-2009, 15:15 PM
Poslije svih onih Zukorlicevih izjava o tome kako novac koji ce poslati palestinskom narodu nikako ne smije i nece stici u ruke Hamasa, pa potom izjava kako ce se poslati namirnice a ne novac.
Neka usijana glava koja smatra ovaj narod budalama postavi ovaj text:
Većina arapskih država ne želi da pomoć za Gazu ide preko Mahmuda Abbasa
http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=2&category=7&article=2132
Sve ovo gore receno jasno govori o ljudima koji sami sebe svakog trenutka demantuju.
Pametnom je i isaret dovoljan!
Pametnom je i išaret (http://www.google.com/interstitial?url=http://www.glas-islama.com/) dovoljan...
išaret išareti da čak ni računari nisu sigurni. Kakav vam je srčano-moždani antivirus???
dijagnostika (http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://www.glas-islama.com/&hl=hr)
Izgleda da su kritike urodile plodom, sajt glasa islama ne radi.
MEŠIHAT ISLAMSKE ZAJEDNICE U SRBIJI
MEDIA CENTAR
Glas islama
Sajt je u rekonstrukciji
Redakcija www.glas-islama.com
Mozda nas iznenade drugacijim pristupom nakon rekonstrukcije, bez politike :)
urban OUT
03-15-2009, 12:03 PM
Samo se ti nadaj... :)
Ili su him se duhovni virusi nekakvom modernom genetikom prenijeli na virtuleni svijet...
ili možda UĆK-hakeri ponovo napadaju IZUS, u svom naletu napadanja na srpske sajtove..
:(
esmeraldaa
06-02-2009, 17:06 PM
GLAS ISLAMA -- Virus se proširio i na Njemačku
Grupu čine dvojica poznatih i okarakterisanih pučista i jedan koji se predstavlja kao nezavisan. Jakub Leković, hodža iz Čarovine kod Tutina, hamajlijaš i navodni liječnik sihra, te Izet Mašović iz Novog Pazara, lica su poznata u Novom Pazaru, dok je Muhamed Demirović pokušavao da se infiltrira i predstavi kao alim koji nije ni tamo pokazao svoje pravo lice. Njemačka je evropska zemlja u kojoj živi veliki broj Bošnjaka. Oni su organizovani u okviru Islamske zajednice Bošnjaka Njemačke, koja je pod okriljem Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu. Ovo je jedna od najbolje organizovanih zajednica Islamske zajednice u dijaspori.
Sve ono što se dešavalo u Sandžaku imalo je svoje refleksije i u dijaspori. Međutim, zbog udaljenosti od rodne grude, čežnje za zavičajem, a i brige za budućnost i sudbinu svojih familija u Srbiji, oni su bili otporniji na svaki pokušaj podvale Islamskoj zajednici i džematima.
Kako smutnja ne miruje, a smutljivci ne oklijevaju, što će biti do kraja svijeta, kako je i od njegovog počatka, i oni su ovih dana na udaru. Naime, njemačkim gradovima šeta jedna mala, ali opasna grupa koja se predstavlja kao „visoka delegacija rijaseta“. Grupu čine dvojica poznatih i okarakterisanih pučista i jedan koji se predstavlja kao nezavisan. Jakub Leković, hodža iz Čarovine kod Tutina, hamajlijaš i navodni liječnik sihra, te Izet Mašović iz Novog Pazara, lica su poznata u Novom Pazaru, dok je Muhamed Demirović pokušavao da se infiltrira i predstavi kao alim koji nije ni tamo pokazao svoje pravo lice. On je, istina, već više od godinu dana na usluzi službi kvazi tvorevine čiji je lojalni poslušnik. Pokušavao je u Novom Pazaru, kroz neke kružoke, ali pošto mu nije išlo, jer uvijek je bio razotkrivan, preselio se u Tutin pa je tu uz podršku „Dalasa“, tj. Abita Hajrovića, nesuđene folk zvijezde, postavljen za imama jedne otete džemije. Sada je putujući emisar ove tvorevine, ali vrlo perfidno prikrivajući da njima pripada, on nastoji osvojiti srca iskrenih vjernika.
Ova grupa emisara je naišla na žestok otpor džematlija širom Njemačke. Kako saznajemo, nisu uspjeli održati govor ni u jednoj džamiji. Majnc im je bio najzanimljiviji i najplodnije tlo, ali su raspremanjem manjeg šatora uspjeli okupiti desetak naših zemljaka koji su, zbunjeni događajem, došli da vide hodže iz Sandžaka, što i nije česta pojava u dijaspori.
Ono što možemo konstatovati, kao i kod praćenja drugih nepogoda, jeste da je zabilježen slučaj koji je, istina, izolovan i slab, ali koji se ne smije zanemariti.
http://www.glas-islama.info/index.php?option=com_content&view=article&id=494%3Avirus-se-proirio-i-na-njemaku&catid=105%3Asvijet-islama&Itemid=60&lang=en
Eee Zuki i Zukini poslusnici Glava da vam je zdravo vasa laza i prevara umire polako, ljudima postaju stvari jasnije. Ne trudite se toliko da sebe predstavite, takvi kakvi jeste .Zar da vam neko poveruje u vase lazi .
Da li znate; da su sve to ljudi videli svojim ocima da su kamere zabiljezile.
POSTOJE PISARI KOJI SU SVE TO ZABILJEZILI Znate li vi za Ahiret?
Dzemo Braun
06-04-2009, 00:03 AM
Evo na RTS-u kaze muamer Zlokorlic da Glas Islama nije njegovo glasilo i da on ne misli sve ono sto pise u Glasu Islama.
Ovo je dno dna. Koja je to ljiga i licemjer, subhanallah!
esmeraldaa
06-04-2009, 00:30 AM
Gledajuci ovu emisiju na RTS imam utisak da Zuko tone,nema pricu,nema vise oholosti,izlizala se njegova prica.GOTOV JE
sabah
06-04-2009, 00:44 AM
Sve ima pocetak i ima isvoj kraj.Isto kao i nasi zivoti,a bogami i zuki ima i svoj uspon a ako bogda isvoj pad.Ako je neko ovu emisiju gledao i hoce trezveno da gleda niti da se stavlja ni na jednu stranu nego objektivno da gleda on je doziveo fijasko koji nikada do sad nije doziveo i da je on jedini koji je za sve ove probleme kriv a meni se najvise dopao kraj kada su ucenici medres koji su oni izbacili postavise pitanje na koja on nije imao nikakav odgovor nego ga brane ucenice ali i one se uplese ko misevi u kucinu.Samo polako vreme cini svoje i to ce i pokazati ja imam jedno misljenje i ako bogda se i ono ispunjava kada je Doktora zukorlic napadao branilisu zukorlica svi i sdp a sada hoce visa polovina da se zukija resi e nece moci tek tako da se njega resite pa traze doktora u pomoc da maknu zukorlica jer im je jako breme postvio na pleca.Ja sam ubedjen da on na to nece reagovati i da ce to pustiti niz vodu da reka nosi ka uvoru
inš'Allah
06-08-2009, 00:10 AM
http://www.glas-islama.info/index.php?option=com_content&view=article&id=494:virus-se-proirio-i-na-njemaku&catid=105:svijet-islama&Itemid=60
Pa ovo je ljudi najvisa laz,sto sam mogo dosad,procitat na internetu.
Subhanallah sta oni proturaju kao stinu.
A nije,nema istine ovde verujte mi,ni 1% samo omalovazavanje,pogrdno oslovljavanje,uvrcanje istine i poziv na mrznju medju BRACOM.
Nisam cito ove cahate dosad,nocas prvo udjoh slucajno.Pa ovi stvarno nisu normalni.Ovo narode netreba stvarno citat.
Osim ako necete da pocnete,da i vi budete od onih koji mrze sve oko sebe.
Pa ce jednoga dana i sami sebe omrznut.
Allah da im se smiluje.
Molim Bracu da ponekad uputi stvarno dovu za ovu bracu...Pa oni su stvarno zalutali...
Pa oni stvarno samo mrznju sire...
Vidili ovaj narod da se ovako samo sve vise razdor i mrznja stvara...
la illahe ilallah..............
esmeraldaa
06-08-2009, 00:28 AM
Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u posjeti Sandzackoj dijaspori u Nemackoj
http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-2067.jpg
Meni ovo nesto ne lici na sator nikako..
inš'Allah
06-08-2009, 01:26 AM
Jok bogami kakav sator.Znaju oni zasta je bio sator.
U Lineburgu Gradu u blizini Frankfurta na Maini gde je bila glavna proslava.Bilo je na stotine Auta iz svih krajeva Nemacke.Pa puno gostiju onda bilo isto.Pa divota ali kad drugi neko osim MZ pokupi na skup to je 10 bilo kazu a njih odmah 20 hiljada pa doso infosan da ubedjuje po forumu kako mi treba da njihove skupove isto podrzavamo sto su muslimani bili pa fino i dobro.Recimo Gencidski skup.A znamo kako je zakazan i kakom brzinom i hitrinom da preduhitri neke druge.
A nasi ovi kao nisu muslimanski.
Allahu otvori oci gresnim i oprosti gresnicima.
Sto se kaze za pocetak hvala Alahu dz.s. super bilo...Svi se hvale.
esmeraldaa
06-17-2009, 00:41 AM
Glas islama
Lav, lisica i tri hijene
Protiv Muftije sakupljena su, kako neko prokomentarisa, 3 NAJ: najobrazovaniji ministar u Vladi, najpoznatiji orijentalista i najbezobrazniji musliman.Nije potrebno objašnjavati da je RTS TV-bastion antimuslimanske politike. Ova medijska kuća, koja se formalno predstavlja kao Javni servis građana Srbije, vrši svoju nečasnu ulogu od svog postanka, doduše nekada javno i brutalno, poput devedesetih, a nekada elegantno i perfidno, kao posljednjih godina. Uprkos brojnim upozorenjima i dalje ova televizija predstavlja islam i muslimane kroz greške i lapsuse, ili kroz usta nekompetentnih i nekredibilnih prezentera.Pokušajem cijepanja Islamske zajednice, u kome je i sama učestvovala, ova televizija je odahnula dobivši grupu bjelokapaca koji će, kada god to zatreba, ljagati islam i muslimane u ime samih njih.
I tako, da ne bi jenjavala galama oko dolaska reisuleme Cerića u Sandžak, a nakon pažljive analize beogradskih muftologa, vrhovni direktor RTS-a odobri emisiju u kojoj bi učestvovao, poslije dužeg bojkota, i glavni muftija Muamer Zukorlić. Za tu priliku odabrana je jedna od najpopularnijih voditeljki, Olivera Kovačević, sa veoma gledanom emisijom „Da. možda, ne“. No, poslije dužeg pregovaranja, emisija umalo da propadne zbog insistiranja Bogoljuba Šijakovića, inače ministra vjera Vlade Republike Srbije, kao jednog od gostiju, da u emisiji obavezno učestvuje i Muhamed Jusufspahić. Za iole upućene jasno je bilo zašto je Ministar uslovljavao svoje učešće ovim zahtjevom, a nakon emisije odgovor je postao očigledan. Ovim je Ministar jasno izrazio želju da suočavanjem Muftije i pseudomuftije obezbijedi atmosferu sukoba u Islamskoj zajednici, gdje bi sebi zadržao poziciju nekog ko čak žali što se to, eto, dešava „muslimanskim liderima“. Tim suočavanjem Ministar bi od Jusufspahića srbijanskog dobio svojevrsni grudobran tako da ne bi prevashodno on bio na oštrici rasprave. Rizikujući da odstupi od dosadašnjeg stava, Muftija je prihvatio učešće u emisiji, što je očito bio jedini način da dobije koju minutu i široj javnosti saopšti svoje stavove.
Naslov emisije „Muslimani između Sarajeva i Beograda“ na prvi pogled je izgledao korektno, iako je, kada se uzme u obzir činjenica da su gledaoci pretežno Srbi, implicirao priliku da se učesnici izjašnjavaju za jedno ili drugo, što predstavlja svojevrsnu sugestiju da su oni pro-Sarajevo neka vrsta opasnosti za Srbiju.
Četvrti učesnik bio je dr. Darko Tanasković, poznati orijentalista i diplomata, koji se u posljednje vrijeme predstavlja kao islamolog.
Ne cita Zukorlic Glas islama tako da nije u toku sta se sve moze nac na stranicama Glas Muamera
Birdum-Bardum
06-17-2009, 02:57 AM
Naravno, Muamer Zukorlić želi predstaviti svima kako u Islamskoj zajednici nema nikakvih problema, a što mu je zajedničko sa Cerićem.
Oni se jednostavno prave ludi.
Oni pokušavaju zataškati realnost, zbog toga Muamaer Zukorlić i ne pristaje da učestvuje u emisijama u kojima će biti prisutna i druga strana.
Nekako je i pristao da u emisiji bude Jusufspahić, a zamislite da je u emisiji trebao učestvovati neko iz Mešihata Sandžaka, a upravo je to, po mojem mišljenju, nedostajalo onoj emisiji.
Trebao je u toj emisiji da bude Muftija Sandžaka Hasib ef. Suljović.
Tada bi slika bila potpuna.
No, svi mi znamo da Muamer Zukorlić nikada ne bi pristao na to da u nekoj emisiji bude zajedno sa Hasib ef. Suljovićem, muftijom Sandžaka, jer pored tog insana on ne bi nikako mogao da ispadne jagnje, a što je njegov glavni metod, već bi, ma šta god izvodio, svima bilo jasno da on nije nikakva žrtva (jagnje), već da je agresor (vuk).
On jednostavno ne smije da se u nekoj emisiji susretne sa, recimo, Hasib efendijom. To je njegova noćna mora.
esmeraldaa
10-17-2009, 00:38 AM
Glas islama/Naše viđenje. K'o bajagi medresa
Ovih dana mogli smo vidjeti kako nastaje još jedan takav punkt. U kulturnoj prijestolnici Sandžaka, Prijepolju, bi upriličeno navodno otvaranje ženske medrese. Dobra prilika da se sastanu srodne duše u gradu poznatom po litijama vladike Filareta, čija je fotografija sa mitraljezom na grudima obišla svijet, a koji neprikosnoveno komanduje prijepoljskom policijom i direktorima škola iz kojih se ovih dana istjeruje islamska vjeronauka. Ikona ovoga skupa bio je niko drugi do ideolog i glavni logističar pokušaja razbijanja Islamske zajednice, Sulejman Ugljanin, koji je u nedostatku ministarskog portfelja nakratko mogao uživati u svom nedjelu. Tu se pojavila još jedna sitna duša. Izvjesni Husejn Kansu, Jugo-Turčin, kome je rat u Bosni pomogao da postane poznat, profiterski artikulišući emocije turskog naroda prema stradanju bošnjačkog naroda. Po Filaretovom nalogu pojavio se i predsjednik Opštine Prijepolje kako bi družini dao podršku, inače pripadnik stranke Tomislava Nikolića, kome je Rasim Ljajić, zbog „više politike“, poklonio kormilo vlasti u Prijepolju.
Na izgled, sve to kao da je bilo uspješno. I bilo bi tako da Bošnjaci Sandžaka nisu pokazali visoku svijest i odlučnost da se bore za svoju slobodu i dostojanstvo, a protiv onih koji nam o glavi rade punih stotinu godina.
CERIC JE TU DA POMOGNE sa svojim saopstenjem
http://www.islamskazajednica.org/images/stories/176/02.jpg
esmeraldaa
10-17-2009, 00:45 AM
http://www.mesihatsandzaka.rs/slike/obavestenja-49.jpg„Bakije hanume" medresa u Prijepolju u kojoj je već počela verska nastava za jedno žensko odeljenje, izgrađena je sredstvima IZ Srbije i vernika, uz pomoć i podršku zvaničnika i naroda Republike Turske, Republike Srbije, Udruženja Prijepoljaca u BiH, lokalne zajednice i ljudi rođenih u polimskom i sandžačkom kraju, a koji danas žive daleko od svog zavičaja. Izgrađena je na uvakufljenom zemljištu, darovanom od hadži Kemala i njegove supruge Paše Mujagić.http://www.mesihatsandzaka.rs/slike/obavestenja-45.jpg
Dzemo Braun
10-17-2009, 01:47 AM
Glas islama/Naše viđenje. K'o bajagi medresa
Ovih dana mogli smo vidjeti kako nastaje još jedan takav punkt. U kulturnoj prijestolnici Sandžaka, Prijepolju, bi upriličeno navodno otvaranje ženske medrese. Dobra prilika da se sastanu srodne duše u gradu poznatom po litijama vladike Filareta, čija je fotografija sa mitraljezom na grudima obišla svijet, a koji neprikosnoveno komanduje prijepoljskom policijom i direktorima škola iz kojih se ovih dana istjeruje islamska vjeronauka. Ikona ovoga skupa bio je niko drugi do ideolog i glavni logističar pokušaja razbijanja Islamske zajednice, Sulejman Ugljanin, koji je u nedostatku ministarskog portfelja nakratko mogao uživati u svom nedjelu. Tu se pojavila još jedna sitna duša. Izvjesni Husejn Kansu, Jugo-Turčin, kome je rat u Bosni pomogao da postane poznat, profiterski artikulišući emocije turskog naroda prema stradanju bošnjačkog naroda. Po Filaretovom nalogu pojavio se i predsjednik Opštine Prijepolje kako bi družini dao podršku, inače pripadnik stranke Tomislava Nikolića, kome je Rasim Ljajić, zbog „više politike“, poklonio kormilo vlasti u Prijepolju.
Na izgled, sve to kao da je bilo uspješno. I bilo bi tako da Bošnjaci Sandžaka nisu pokazali visoku svijest i odlučnost da se bore za svoju slobodu i dostojanstvo, a protiv onih koji nam o glavi rade punih stotinu godina.
CERIC JE TU DA POMOGNE sa svojim saopstenjem
http://www.islamskazajednica.org/images/stories/176/02.jpg
Ta baraba koja pokušava da bude muftija se drznula da vrijeđa vakife Medresa. kako ga nije sramota da vrijeđa Turke koji su pomogli izgradnju ove medrese. Hajde za naše mi nije navikli smo mi da Zlikovrlić vrijeđa sve Bošnjake koji ne misle kao on. Ali mislim da je dno dna ovo što vrijeđaju Turke koji grade medrese i Allahove kuće po Sandžaku.
Leptir
10-17-2009, 08:46 AM
kada neshto pishe glas islama onda to skoro da i ne treba komentarisati. to smeche od novina je davno preshlo granicu zdravog razuma
misionar
10-18-2009, 00:03 AM
esselamu alejkum iz Prijepolja :)
postovani i pored toliko jada i muke koju zukorlić i njegovi "dobri i savjesni imami i vjeroučitelji", naravno školovani koji su bili jako uspješni ,dok su bili, tako da djeca u petom razredu OŠ neznaju šehadet, a o ostalom da nepričamo, preživljavaaju odkako je medresa počela raditi, maa elhamdulillah sve više napredujemo.
Pored svih projekata koji su realizovani u Prijepolju od strane zukornićevih sluga, a snijetom da baci sjenu na medresu, nijedan nije uspjeo, pa tako i ovaj posljednji vanredni sabor sa kojeg su izašli sa saaopštenjima svih vaanredno smišljenih laži, naravno uz podršku pravnog savjetnika za Prijepolje, koji na sudu čovjeka koji je osijedio u islamu pita je li psovao Boga (estagfirullah) u džamiji, a sva ova silna zukornićeva ulema se tome smije, te njegovog brata ginekologa, koji i muškarce iz skupštinskih klupa hoće na ginekološku stolicu, i svih njihovih sestrića
uh, uspješna ekipa nemam riječi
misionar
10-18-2009, 00:04 AM
eneee ja ovoliko napiso a tek prvače hihihi :P
misionar
10-18-2009, 00:09 AM
Ah zaboravih napomenuti, Husejin Kansu-Ćulahović, eh da ih je još,
Ništa novo, i dalje stari dobri zukornićev stil, nesjećam se da je Husejin bio ratni profiter kad je zukorliću pomagao, a bilo bi lijepo pitati i cerića da li se slaže sa ovom konjstataciom zukornića, Taakođe bi bilo poželjno pitati malog dudića, zaboravih mu sve one silne titule, ako tvrde da je husejin ratniprofiter zašto ga je zvao prošle godine kada je delegacijaa prijepoljskog medžlisa bila u turskoj?
Znate li ikoga ko je činio zlo da je dočekao dobro....?
Leptir
10-18-2009, 00:26 AM
tog husejina kansua, ovaj tabloid naziva sitnom dushom dok cerich nalazi za shodno da mu se sluzhbeno obrati. ako je on sitna dusha zashto mu se obracha ali muamerovci naviknuti da njihovi sledbenici po pravilu ne vide nishta i ne razumeju nishta i prave ovakve greshke pokazujuchi svoju dvolichnost, jedno lice za husejina a drugo za svoju pastvu
A vidim ja da vi isuvise ne ozbiljno shvatate muamera iz orlja. Pa ljudi moji, zamolio bih vas da stvari posmatrate malo sire, znaci koji dan unazad. Sto se tice muamera iz orlja, moj vam je savjet bratski a vi kako zelite, necete pogresiti ako krenete od predpostavke da on laze, i sluzi se lazima do krajnjih granica kako bi rasirio smutnju i tom smutnjom sebi obezbedio poziciju i nametnuo sebe kao vaznu licnost na strani dusmana protiv muslimana. Naime, ako pogledate samo neki mjesec unazad i sjetite se, a to je vidio sam na forumu dobro ispraceno, bila je ona emisija na rts i uglavnom, kada su ga ovi njegovi shejtani Lanetullahi alejhi pritisli oko glasa magarca on fino kaze nonsalantno .. "ma ima tamo neka novina sto izdaje taj meshihat i imaju tamo ljudi rade, novinari urednici, pisu oni nesto imaju svoje stavove ali ja se ne slazem sa njihovim stavovima"
Eh evo ga opet, sutra kada ode u Tursku ili mu dodje kakav delegacija reci ce opet, odrecice se shejtan Lanetullahi alejhi, imaju neki tamo oni to nesto pisu ja se nee slazem sanjima. To ti je taj slucaj isti. Ne ne treba ovog muamera iz orlja shvatati da ga mozemo u jednom zalogaju sazvakat, pogledajte smao kliko ima strana na temi na forumu Ko je Muamer Zukorlic, upravo i zbog ovakvih zapazanja i treba da ima ta tema i da se o ovome govori.
resko
10-18-2009, 02:27 AM
manji je grijeh citati erotiku nego muamerovo glasilo zvano glas islama
Leptir
10-18-2009, 12:37 PM
A vidim ja da vi isuvise ne ozbiljno shvatate muamera iz orlja. Pa ljudi moji, zamolio bih vas da stvari posmatrate malo sire, znaci koji dan unazad. Sto se tice muamera iz orlja, moj vam je savjet bratski a vi kako zelite, necete pogresiti ako krenete od predpostavke da on laze, i sluzi se lazima do krajnjih granica kako bi rasirio smutnju i tom smutnjom sebi obezbedio poziciju i nametnuo sebe kao vaznu licnost na strani dusmana protiv muslimana. Naime, ako pogledate samo neki mjesec unazad i sjetite se, a to je vidio sam na forumu dobro ispraceno, bila je ona emisija na rts i uglavnom, kada su ga ovi njegovi shejtani Lanetullahi alejhi pritisli oko glasa magarca on fino kaze nonsalantno .. "ma ima tamo neka novina sto izdaje taj meshihat i imaju tamo ljudi rade, novinari urednici, pisu oni nesto imaju svoje stavove ali ja se ne slazem sa njihovim stavovima"
Eh evo ga opet, sutra kada ode u Tursku ili mu dodje kakav delegacija reci ce opet, odrecice se shejtan Lanetullahi alejhi, imaju neki tamo oni to nesto pisu ja se nee slazem sanjima. To ti je taj slucaj isti. Ne ne treba ovog muamera iz orlja shvatati da ga mozemo u jednom zalogaju sazvakat, pogledajte smao kliko ima strana na temi na forumu Ko je Muamer Zukorlic, upravo i zbog ovakvih zapazanja i treba da ima ta tema i da se o ovome govori.
slazhem se, sve je kod njega izgradjeno na lazhi. to je chovek bez karaktera. onako kako se spremno odriche svog tabloida tako che se odrechi i svakako svog sledbenika kada mu to zatreba
esmeraldaa
11-03-2009, 14:51 PM
Ko nije,a ko jeste dosao GLAS ISLAMA: NAŠE VIĐENJE
http://www.islamskazajednica.org/images/stories/177/01.jpg
Samo na dva dana prije posjete predsjednika Turske Abdulaha Gula Srbiji u iznenadnu posjetu Sandžaku došao je zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...................No, uz sve te sitne podmetačine Sulejmana Ugljanina i turskog ambasadora u Beogradu, doduše sa blagoslovom beogradskog režima, Izvor:http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&Itemid=801
I Abdulah Gul ispade izdanjik, nije dosao kod Zukorlica. Do koje granice ide njihov bezobrazluk i njihova IZ-a.
gandalf
11-03-2009, 15:06 PM
Tesko je kad te niko ne ferma ni 2 %...
ul_8mart_br?
11-03-2009, 16:55 PM
U tekstu su vazna dva detalja;
prvi, radost sto gospodin Abdulah Gul nije sa Tadicem dosao u Sandzak radi zapocinjanja projekta industrijske zone kod Ljeskove, koga Muamerov popaljeni hodzica u tekstu naziva "lakrdijom". Cak je i srpska vlada shvatila da je kljuc stabilnosti nase regije ekonomski prosperitet i polako se oslobadja paranoje i teorija zavjere. Onaj kome je najmanje do toga stalo je jos tzv "mesihat srbije", nadajuci se da Sandzak ostane u mraku na milost njima i ortacima u lokalnoj karikaturi od vlasti. Medjutim vrijeme ne radi za njih, Turska je tu i nista nece biti kao prije. :)
Drugo sto je zappravo najvaznije u tekstu jeste ovaj pasus:
Samo na dva dana prije posjete predsjednika Turske Abdulaha Gula Srbiji u iznenadnu posjetu Sandžaku došao je zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Sve bi izgledalo uobičajeno da se gost iz državnog vrha nije uputio na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru gdje se sastao sa predsjednikom Univerziteta, glavnim muftijom Muamer-ef. Zukorlićem. Tom prilikom ministar Dačić obratio se prepunoj sali studenata, profesora i drugih gostiju sa jasnim porukama protiv diskriminacije. Teško je proniknuti u stvarnu pozadinu ove posjete, iako je bilo vidno zadovoljstvo rukovodstva Univerziteta, kao i posjetioca. Činjenica da su odnosi Vlade i Islamske zajednice u posljednje vrijeme bili zategnuti ovu posjetu čini još interesantnijom. Precizan posmatrač mogao je primijetiti da protokol Ministra nije bio baš oduševljen ovom posjetom, a procurilo je da su mu mnogi savjetovali da u ovom trenutku ne dolazi na Univerzitet. Ako je tačno da je ministar Dačić, uprkos svim tim bočnim i suprotnim vjetrovima, samostalno odlučio da se pojavi na Univerzitetu, to znači da je riječ o ozbiljnom političaru i državniku, koji zna da procijeni i državni i svoj politički interes. Naredni period pokazat će ko će sve u vlasti biti ožalošćen zbog toga.
Interesantno je, a i poprilično sigurno da, uprkos svojoj oštroj retorici, rukovodstvo Islamske zajednice i Univerziteta ima sagovornike u vrhu vlasti države Srbije.
Obratite paznju na boldirani dio i ulizivanje hodzice Ivici Dacicu. Ovaj "ozbiljan politicar i drzavnik" je postao nova nada Muameru u vladi, i to uprkos "ostroj retorici" muamera prema vladi, tj mlacenje prazne slame za koju je uzeta dozvola. Posto muamer "oshtro" prica o obespravljenosti bosnjaka i muslimana postojao je strah da je mogao nagrditi ovog milosevicevog glasnogovornika za sve sto je ucinila diktatura koju je on nekada zastupao. Medjutim Muamer se shcepa sa njim i rece da je on ozbiljan drzavnik koji misli na nas i dolazi u Sandzak a ne ka' ova' turski predsjednik. Izgleda da je stvarno pocelo da gori pod noge, dok je morao da se fira ovoliko. Iako se uveliko rasprsila, nekadasnja miloseviceva organizacija jos uvijek ima jako uporiste u bezbjedonosnim i birokratskim strukturama. Ta struktura jos uvijek rezonuje starim metodama zavadi-vladaj i oni dobro razumiju u kolikom beznadju se nalazi Zukorlic i koji, kao glavni izvor fitne na ovim prostorima, ne smije propasti. Ovaj tip programiran je da bude batina i breme samo bosnjackom narodu i sve dok je tako nece dozvolit da on propadne. Dolaskom Dacica mu je dat nov podstrijek, a tu refleksiju smo mogli vidjeti i ovdje kad se raskalasareni infosan licno predstavio i priprijetio svima da ce se boriti do kraja, napojen novom nadom poslije dolaska ministra policije njegovom shefu. I mi kao i ministar znamo da ako se puste sa lanca ovi osim sto ce polupati "bosnjacku" trafiku, upucati "bosnjackog" neistomisljenika, ova zemlja drugu stetu nece vidjeti.
Na sve ovo dodao bih ovaj post The Bosniak sa komentarom
Kako se MASONI nađu. (http://www.sandzaknews.com/forum/showpost.php?p=38541&postcount=406)
Nije zamerka, ali samo redosled slika u vremenu je malo drugaciji prvo su se njih dvojica ljubli, ne kazem da imaju gey sklonosti, a onda ovaj preneo poljubce muamera iz orlja na zid placa.
Sto se tice tok boldiranog dijela, moram samo da podvucem nacin na koji se muamerov hodzica koji stoji iza teksta posluzio malom spletkom da bi se uvukao dacicu. Jeftini novinarski trik: procurilo je da je dacicu savjetovano da ne dolazi. Kako je procurilo? Kako mi to da vjerujemo? Tajne sluzbe javile? Il pticica? Il je hodzica usnio? I jos zanimljivije, na osnovu tog sto je PROCURILO (il je hodzica izmislio da bi mogao da napise ono sto slijedi), donosimo sud da je Dacic dosao samoiniciijativno, a to ga (slijedi najzanimljiviji dio) cini uglednim i ozbiljnim politicarem. Sad slijedi veliki aplauz kako je ovaj sihirbaz to lijepo predstavio naivnoj masi koja je za tili cas zaboravila da se radi o dzelatu hiljadama nevinih bosnjaka koji izginuse u ratu koji je organizovao njegov politicki tata. Al neka, on je ozbiljan politicar, i to samo zato sto je SAMOINICIJATIVNO dosao u posjetu zukorlicu... a vjerovatno je i to samoinicijativno izmisljeno, ustvari ne vjerovatno nego sigurno, da bi se nekako nasao nacin da mu se otvoreno al ne ofirno malo ulizu i postave kao da ipak imaju saveznika u vladi protiv koje vec nedeljama uporno pisu.
I bas lijepo opisase koliko im je stalo do razvoja na pesteri. Kazu pustos o kojoj niko ne bi trebao usred krize da mari. Ne znam za koji glas oni pisu, ali sigurno to ne moze bit glas Islama... Ovo sto oni rade je tri put gore od kurira.
Sultan
11-03-2009, 19:01 PM
Dačić je posetio i manastir Sopoćani kod Novog Pazara i održao predavanje studentima Internacionalnog univerziteta na temu "Bezbednost Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na bezbednost u Sandžaku".
b92
Mislim da je Dacic samim odabirom teme za "predavanje" koje je odrzao studentima ali moglo bi se prije reci celnim ljudima samo zeleo da se osvrne na nedavne izjave i prijetnje drzavi upucene od strane Zukorlica i na njegove pokusaje destabilizacije Sandzaka.
Znajuci da je Dacic stari Milosevicev kadar a sada u koaliciji sa Ljijicem moglo bi se doci i do zakljucka da se tu ispod zita salje poruka Zukorlicu & Co. ili igraj kako si i do sada ili ispadas...
No ostaje da se vidi.
To sto hodzica pise svoje a ujedno i misljenje njegovog nalogodavca je samo jos jedan pokusaj da svoje poraze pretvaraju u pobjede i da pored toga ono sto je zaista velika stvar za Sandzak (posjeta predsjednika turske i pocetak medjudrzavnih pregovora o ulaganjima u ovaj kraj a sve na ideju Dr. Ugljanina) predstave kao nesto lose i segace se sa tim je samo njihov ustaljeni nacin okretanja realnosti i plasiranje lazi.
No to je njihov nacin percipiranja stvari i obrnute stvarnosti.
Mozda oni doista ni ne vide drugcije jer njihove zelje su ujedno i njihovo vidjenje.
Retorika kojom se oni sluze i ulizuju Dacicu datira jos iz vakta posjeta Milosevicevih celnika dzamijama i Zukorlicu kada su onako sa sve cipelama setali po njima skrnaveci i pokazujuci koliko im je do istih stalo.
Ista ta retorika me nesumljivo podsjeca na njenog idejnog vodju i njegovog voljenog izaslanika Hajra Tutica koji je imao prilike sastajati se i sa samim Milosevicem, pa prema tome ovo novo-staro prijateljstvo koje ako nije pretnja ponovo dozivljava svoj preporod i nije nista novo.
esmeraldaa
11-05-2009, 13:07 PM
Elito,potparoli i odgovorni, hrabro i dosledno za svog sefa u sto vecu izolaciju.
U Velikoj Sali Mešihata Islamske zajednice u Srbiji danas je održana konferencija za medije. Na konferenciji su se obratili glavni i odgovorni urednik Glas islama Sead ef. Šaćirović i portparol Mešihata Samir ef. Tandir. Konferencija je održana u povodu izjave savjetnika za medije u Ministarstvu vjera Mirjane Kuburović, objavljene na zvaničnom sajtu novinske agencije Tanjug, u kojoj se kaže da je „Ministarstvo vjera uskratilo sredstva za izdavanje Glasa islama, glasila Islamske zajednice u Srbiji“.
U tom smislu, uređivački kolegijum Glasa islama izdaje
S A O P Š T E NJ E
Najoštrije osuđujemo diskriminatorski odnos Ministarstva vjera prema Glasu islama, jedinom štampanom mediju muslimana u R. Srbiji.
Ne čudi nas i ne iznenađuje ovakav potez MInistarstva vjera i ministra Bogoljuba Šijakovića, koji je u svojim ranijim izjavama i konkretnim djelovanjem vršio diskriminaciju nad Islamskom zajednicom, njenim čelnicima i vjernicima. U situaciji kada je Islamska zajednica napadnuta sa mnogo strana, ovakvim potezima ministra Šijakovića dokazuje se da je zapravo Ministarstvo vjera generator i izvršilac svih dosadašnjih ataka na Islamsku zajednicu.
Da Ministarstvo vjera krši prava Islamske zajednice i muslimana uvjerili smo se mnogo puta ranije, ali da je pomenuto ministarstvo, kao dio demokratski izabrane vlasti, spremno da guši osnovno ljudsko pravo slobode govora dokazuje koliki je stepen ugroženosti vjerskih i ljudskih prava muslimana u ovoj državi.
Kako kaže g. Kuburović, Ministarstvo je odluku o uskraćivanju sredstava glasilu Islamske zajednice donijelo zbog niza „neprimjerenih i uvredljivih tekstova na račun države Srbije i pojedinih državnih funkcionera i institucija“, ovim se potvrđuje da aktuelna vlast nije spremna da čuje kritike, mišljenje drugog i drugačijeg, niti je spremna da započne rješavanje nagomilanih problema, posebno kada je u pitanju diskriminatorski odnos prema Islamskoj zajednici, njenim ustanovama i vjernicima.
Čudi činjenica da Ministarstvo vjera ne pravi razliku između milostinje i zakonske obaveze budžetskih davanja.
Pomenuto ministarstvo ima zakonsku obavezu da pomaže sve crkve i vjerske zajednice pod jednakim uslovima, a ne da samovoljno i po ćejfu ministra jednu zajednicu favorizuje u odnosu na drugu, kao što je ovdje slučaj: Srpska pravoslavna crkva iznad svih ostalih.
Napominjemo da se budžet puni iz sredstava poreskih obveznika ove države čiji su građani i pripadnici Islamske zajednice, pa je stoga obaveza Ministarstva da se prema svim građanima Srbije odnosi isto.
Apelujemo na svu demokratsku javnost u ovoj državi, međunarodne institucije, organizacije za zaštitu ljudskih prava i vjerskih sloboda, nevladine organizacije, udruženja novinara, javne ličnosti i istaknute pojedince da dignu svoj glas protiv jednoumlja i ovog brutalnog pokušaja gušenja slobode govora i javne riječi.
Glavni i odgovorni urednik Glasa islama
Sead ef. Šaćirović Izvor:http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=4&category=19&article=3067
esmeraldaa
02-01-2010, 16:32 PM
Naše viđenje, Glas islama br. 183 01. Februar 2010.
Izjava novog Patrijarha nije greška, već odraz mentalnog i duhovnog stanja jednog čovjeka koji se našao na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme. Ove riječi su zakasnile nekih dvadesetak godina, kada bi im sigurno bilo likovano.Izvor:http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&Itemid=801
Izvor:
http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/2571--patrijarh-spc-a,-irinej-se-izvinio-muslimanima.html (http://www.sandzaknews.com/forum/../vijesti/drustvo/2571--patrijarh-spc-a,-irinej-se-izvinio-muslimanima.html)
Patrijarh Srpske pravoslave crkve,Irinej uputio je izvinjenje građanima muslimanske vjeroispovesti zbog nedavne izjave u kojoj se na nesmotren način izjasnio o islamu.Eto, on bi da je i patrijarh
Mrvica
02-01-2010, 21:09 PM
Naše viđenje, Glas islama br. 183 01. Februar 2010.
Izvor:
http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/2571--patrijarh-spc-a,-irinej-se-izvinio-muslimanima.html (http://www.sandzaknews.com/forum/../vijesti/drustvo/2571--patrijarh-spc-a,-irinej-se-izvinio-muslimanima.html)
Eto, on bi da je i patrijarh
Sad prosipa neku seljacku tafru kako je on neki veliki predstavnik i zastitnik interesa muslimana u Sandzaku, a koliko juce je falio taj isti bg i spc :( , jel on misli da smo doziveli amneziju ili sta :icon_confused: Kako je samo sad pustio glas, otkako mu se drma fotelja :winky: a prije toga nista!
Birdum-Bardum
02-01-2010, 21:24 PM
Ma Muamerovci su odavno jasni kao dan. Oni u svakom događaju, u svakoj pojavi, vide priliku da spomenu "dva bošnjačka ministra", a ustvari im je cilj dr. Sulejman Ugljanin.
I ovu izjavu patrijarha, naravno, koriste za te svrhe. Ustvari, oni svako moguće nezadovoljstvo muslimana, Bošnjaka Sandžaka, pokušavaju usmjeriti ka "dva ministra", odnosno ka dr. Sulejmanu Ugljaninu.
To je Muamer Zukorlić svo vrijeme radio, i kad je SDA bila na vlasti u Novom Pazaru, to radi i sad, ali sada mora da spominje i Rasima Ljajića usput, jer bi bilo mnogo providno kada bi i sada spominjao samo Sulejmana.
Dakle, i dalje sije mržnju prema Sulejmanu, jer je to energija koja ga pokreće.
To je njegova pozicija djelovanja, mržnja prema Sulejmanu Ugljaninu, ma koju funkciju Sulejman obavljao. Bilo da je predsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća, bilo da je Gradonačelnik, bilo da je Ministar, itd.
Zamislite gluposti, kaže, u ovom članku: Kada bi ovu izjavu komentarisali političari dvije ministarske sandžačke stranke, kazali bi: „Ovo je omaška koja će biti sigurno ispravljena odmah poslije praznika.“
ŠBB KBB, šta bi bilo kad bi bilo.
ul_8mart_br?
02-01-2010, 23:39 PM
Ne radi se o nehoticnoj izjavi patrijarha ili o "pogrjesnom covjeku u pogrjesno vrijeme", kako rece Muamerov hodzica.
Zapravo radi se o planiranom gestu patrijarha, koji je vjerovatno "pravi covjek u pravo vrijeme". Ne znam sjecate li se da je papa Benedikt malo po ustolicenju izjavio da je islam "sejtanska i nehumana" vjera. I on je kasnije kao i Irinej izrazio zaljenje zbog svoje izjave.
Patrijarh nije ovdje potegnuo "velikosrpsku" stvar po mom skromnom misljenju, prije je ovo neka proceduralna simbolika medju "bracom".
Tipujem da ce se ovaj patrijarh i ovaj papa u skoro vrijeme sastati.
Sultan
02-02-2010, 00:58 AM
U kontekstu ove price oko raznih krstaskih papaca koji su prvo vrijedjali Islam a potom se izvinjavali.
Ukoliko se neko sjeca napada na kule bliznakinje u NY, prvo obracanje novinarima tadasnjeg predsjednika Busa bukvalno i doslovce je glasilo: "Ovo je novi krstaski rat!"
Poslije toga, sutradan, po receptu koji ide u krug koliko ja vidim, uputio je izvinjenje obrazlazuci kako to nije mislio.
Sve to ima nekakvu matricu po kojoj se polako formira javno mnjenje, jer jednom izrecene rijec koja je putem medija stigla do ciljne grupe vec je postigla ono sto se zeljelo postici. Izvinjenja su cisto reda radi.
Ko kad igrac startuje sa dvije noge i to s' ledja a sudija mu dodijeli samo zuti karton kao upozorenje. Prekrsaj je vec ucinjen. A to sto takve rijeci dolaze sa najvecih polozaja samo nosi jos vecu tezinu.
esmeraldaa
02-10-2010, 17:51 PM
Autor: Muftija Rešad ef. Plojović
Izvor: Glas islama broj 183
------------------------------------------------------------------------
To bi iz pera Plojka a iz glave sejtana i diktatora.Resad Plojovic odgovara onako kako je milo diktatoru i njegovim pomagacima. Odavno je Plojko Kur'anske ajete i sunet Poslanika prilagodjavao svome sejtanu. Primjer zekata i s.fitra,rodbinskih veza i nazivanje selama,obavljanje namaza i izvrsavanje vjerskih obreda u dzamijama koje oni ne kontrolisu.
I ono sto se nesmije zaboraviti je cinjenica da prvo odvajanje od dzemata i dzamije je upravo uz blagoslov Resada i njegove tazbine koja je ustupila prostorije pekare za obavljanje vjerskih obreda u naselju Mur - Pekara koja se nalazi tu uz dzamiju Mur. Ovo se desilo prije osnivanja Rijaseta a traje i dan danas. Plojko, jad i bijeda.
tranzicija
02-10-2010, 18:04 PM
Spremaju se za Izbore pa se opravdavaju kod svojih ljudi koji nisu za to da idu na izbore.
Sultan
02-10-2010, 18:06 PM
Priprema Plojovic teren za "trecu politicku opciju" koju sada forsiraju preko BKZ-a, Djerleka, LDP-a i SNS-a a tu je i Dacic koji je stari koalicioni partner Zukorlicu jos od vakta Milosevica.
Vezano za ovo sto su pomijesali dzamije i pekare, za njih je sve moguce.
Oni dzamije zatvaraju a otvaraju ducane te u toj tradiciji i ovo klanjanje u ducanima jer za njih je materijalizam jedino sto priznaju. Plojovic je krenuo stopama svojeg nalogodavca Zukorlica. Izgleda da je dosta napredovao jer koliko se moze primjetiti po carsiji juri onako mafijaski u mercedesovom dzipu istom onom kakav je nekad vozio licno onaj sa vrha piramide. Ne fermaju oni ni propise ni djecu na putu ni punu liniju. Sve je to za njih nebitno naspram piramide i hijerarhije koja njom upravlja i koja je podredjena materijalnom svijetu.
Provjereno tvrdim da su 'fetve' tj pitanja i odgovori koje objavljuje privatna zukorliceva stampaonica pod nazivom islamska zajednica, jedan velika laz! Smisljaju pitanja kako im odgovara da bi imali alibi da pricaju o onome sto im se navije. Iza svega se kriju pa i iza izmisljenih pitanja.
Nego haj to, nego cesto izmisljaju pitanja da bi poturili tudje odgovore. Jednom prilikom me je prevario clan ofnp foruma ed da mu sa engleskog prevedem neki tekst sa neta. Nedugo nakon toga sam boravio u Pazaru i na moje iznenadjenje nasao sam u glasu islama taj moj prevod od rijeci do rijeci u rubrici pitanja i odgovori, pripisan Plojovicu kao odgovor na necije pitanje. od tog momenta mi je bilo jasno o kakvom se tipu ljudi radi. Ta je bagra spremna na sve, pa cak i da laze, kalja, i obmanjuje u listu koji nosi sveto ime!
esmeraldaa
02-11-2010, 16:38 PM
Plojovic Resad je uvijek na dohvat ruke onoga sa vrha piramide, redovno mu bije klempe i uvijek mu je zategnuta huzda. Nebi me iznenadilo da procitam u glasu islama odgovor na pitanje: Je li haram kamata? NE. Je li dozvoljeno ubiti covjeka? NE. Njemu je odavno pukla memorija pamcenja jer je dugo bio na dnu piramide, jahali su ga i portiri i cuvari reda Muamera Zukorlica.
esmeraldaa
03-15-2010, 12:30 PM
Izmisliti laz i plasirati je u javnost potrebno je imati pokvarena covjeka i mjesto gdje ce je smjestiti.
Poznata kafanska pjevacica po imenu muskoga roda, Omer DJondic u glasu srama iznosi laz i podvale.
IZVOR LAZI:http://sandzakpress.net/putujuci-cirkus
Omer Djondic ne stidi se ni vjere ni ljudi ni Stvoritelja Koji mu je dao moc razmisljanja izdvojivsi ga od stoke i hajvana a on jadnik za rad jednog sejtana i diktatora naziva ljude "maloumnim ljudima"koji podrzavaju "putujuci cirkus".
E ovaj putujuci cirkus ce prekinuti stalni cirkus i zajebanciju Muamera Zukorlica.
esmeraldaa
03-15-2010, 12:44 PM
Kako ih nije sramota i kako se ne stide sebe i svog zvanja. Svjez primjer ovih dana je prava najezda i opsada Rijaseta od strane vjeroucitelja,razna moljakanja i pravljenje urgncije da budu na spisku Rijaseta za narednu skolsku godinu. Znaju vjeroucitelji i mnogi da jedino spisak "putujuceg cirkusa" kako oni rekose, je mjerodavan i on se pika. Zukorlicu jedino mjesto ostaje da se uclani kod Dudica u BKZ.
ZUKI ODZVONILO TI JE, OMER DJONDIC TI NIJE ZA KOSIJU. IMAS LI BOLJEG KONJA ZA JAHANJE?
Ensarija
03-15-2010, 13:43 PM
Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju - a njima ne shvaćaju, oni oči imaju - a njima ne vide, oni uši imaju - a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori - oni su zaista nemarni. ( 7-179)
esmeralda moja
pa opšte je poznato da čovjek vjernik može biti na većoj deredži od meleka ali i na nižoj od stoke, i to Kur‚an kaže ne ja.
omer i tandir mi liče na telad koja kada se puste prvi put pravo na žicu na ogradu pa SEBE NAGRDE,
NISU ONI KRUPNA STOKA JOŠ......
KONJ JE JEDNA VRLO PLEMENITA ŽIVOTINJA I VRLO PAMETNA MOŽE BIT, VRLO ČISTA, ŠTO SE NEMOŽE REĆI ZA MNOGE LJUDE DANAS...
esmeraldaa
04-22-2010, 17:22 PM
Glas islama na sudu zbog klevete
http://i44.tinypic.com/16jle1w.jpg
Glasilo Islamske zajednice u Srbije kojom rukovodi Muamer Zukorlić, "Glas islama" , našlo se na sudu zbog tužbe za klevetu i uvredu. U Osnovnom sudu u Novom Pazaru danas je počelo suđenje ovom listu za navode izrečene u tekstu" Izdajicu i pod zemljom kletve prate..." koji je u rublici "naša viđenja" objavljen u februaru 2008. godine.
Nekadašnji glavni urednik Glasa islama Semir Rebronja, koji se kao tadašnji odgovorni urednik tereti, nije negirao krivicu. On je istakao da se uredništvo Glasa islama nije pitalo o sadržini te rublike već da je o tome odlučivalo rukovodstvo Mešihata IZ-e u Srbiji.
Semir Rebronja je 15 dana nakon objavljivanj spornog teksta prestao da bude glavni urednik Glasa islama.
Tokom glavnog pretresa on je zatražio odlaganje postupka kako bi se za naredno ročište pripremio i angažovao branioca.
Reis ul uleme Islamske zajednice Srbije Adema ef. Zilkića koji je pokrenuo ovaj sudsku postupak u svojstvu tužioca zatražio je odgovornost od Glasa islama, a ne od Semira Rebronje lično, jer kako je rekao on zna da se o tome Semir nije pitao.
U spornom tekstu iznešeno je niz optužbi i teških riječi na ime Reisa Zilkić i Rijaseta Islamske zajednice Srbije.
Vidi:http://www.mesihatsandzaka.rs/
Dzemo Braun
04-29-2010, 15:19 PM
Ovaj sud je ništa kakav ih strašan sud čeka na ahiretu. Za one bljuvotine i uvrede koje upućuju muslimanima a kriju se iza "Glasa Islama" ih čeka patnja velika.
esmeraldaa
07-16-2010, 13:10 PM
Glas islama | Broj 194 | Naše viđenje |
http://www.sandzaknews.com/slikao.php?image=slike/vijest-3145.jpg
Glas Zukorlica -- „Ovaj je gori od Miloševića“ Vise: http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&Itemid=801
Divne novine koje svoje pisanje zapocinju 'komentarima iz kafecajnica'!!! Prevazisli su cak i one cuvene 'ekspertske izvore' ili izjave tipa 'kako dobro upuceni govore'... haha... oni su stvarno fenomeni za medalje!
esmeraldaa
09-19-2010, 20:20 PM
| Glas islama | Broj 198 | Analize | Autor: Sead Šaćirović |
Kad neko „prolupa“, ako je mlad - kažu hadžamija, ako je star - vele da je omatufio, izlapeo i ne treba mu zamjerati. Međutim, ako neko lupa od svog postanka i ne zna šta priča, te baš oubrazi, onda za takvog vele da je arsuz ili šer-budala, pa mu se ne može ništa. Koliko je takvih arsuza i šer-budala po zemlji Srbiji, od njih se hodati ne može.Vise:http://www.islamskazajednica.org/index.php?option=com_ezine&task=read&page=4&category=19&article=4432
Kud ce veca serbudala od retarda,drumskog razbojnika,koji koristi ahmediju da bi postavljao barikade na putevima, to vidjeno nije ni u filmovima.Do koje mjere ide njihov bezobrazluk,koji nema granicu i grizu savjest za ono sto je laz i podvala.Koja je pacarva Sead Sacirovic u rukama Muamera Zukorlica to svi znamo, davno je uzeo ralo i volove,ore li ore.
Ensarija
09-20-2010, 00:26 AM
ore drumove, NAIĆI ĆE MARKO NA TURKE , SAMO POLAKO
Dzemo Braun
09-20-2010, 20:40 PM
Opet Glas Islama bije po Šici. Evo ga i Miško. Vidim počeli da vade slike sa zajedničkih veselja.
Opet se baba razobadala
sep 20th, 2010
http://sandzakpress.net/wp-content/uploads/2010/09/28489_395376095052_552125052_3963920_5926891_n.jpg
Sandžak PRESS – Da joj pomogne ne može, i samo je žali. I tako, pod stresom i histerijom Baba ostarila prije vremena. Baba, mladost proćerdala, u starosti pamet je napustila, pa nema osjećaja za stvarnost. Isto joj dođe ko hajvan ko insan. Ko pametan ko mahnit, ko pijan ko trijezan, ko krst ko mjesec i zvijezda. Samo što joj ovo drugo, poređano i spomenuto, više smeta od onog prvog.
Do skora joj, ko bajagi nije smetalo, a sada joj eto smeta. Smeta joj sve iz komšiluka njenog URBAN-og sela, pa se Baba rašarafila ko stara singerica i veze li veze, uzduž i poprijeko, sve po volji mentora i nalogodavaca s one strane „bare“ i onih prije „bare“, a i onih domaćih, iz „našega“ blata, koji finansiraju one što se trude da sve bude urban-no i po njihovom modelu i receptu. Taj recept je Babinom komšiluku dobro poznat. Ona mrzi i kritikuje sve što joj po etnokarti pripada, tj. po krvi i rođenju. Ona bi voljela da nije muslimanka, a pošto to ne može sakriti, ta „naša“ Baba hoće da pokaže da se ne slaže s Božjim određenjem već s onim što ona hoće da jeste: kritičar islamskih vrijednosti, vjerskih velikodostojnika i njihovih saradnika i ljudi koji ih podržavaju.
Toliko je Babi stalo da pokaže da je daleko od islama da često nama u komšiluku vikne: “ Nije vi ovo Saudijska Arabija niti Iran!“ A mi je gledamo, u čudu. Neki se pitaju šta joj je? Pa znamo da nije Arabija niti Iran. I na to joj velimo: “Baba, nije ti ovo Kragujevac a ni Beograd, a vala ni Kraljevo!“ A ona izbulji oči, pa viče na nas, dere se i galami: „Neću ja da me vi predstavljate, ni u vjeri ni u politici. Vi mi smetate, svi vi i vaši uspjesi. Sve vaše medrese, fakulteti, a Univerzitet posebno. Uh, što me on sikira. Te ona vaša dječija obdaništa što nam djecu vjerom zaraziše – sve bih ja to zatvorila, i džamije. Svi mi smetate, a Muftija posebno. Smetate mi vi i vaša nastojanja da muslimanima ugled vratite. Grdno mi smetate. Sve bih vas pohapsila, u zatvor bacila. Vas što branite vakufsku imovinu, što ne date Banju i Hadžet mojim nalogodavcima već je hoćete vratiti narodu. Vas bih voljela da nema. Smetate mi što dobiste izbore, što hoćete Nacionalni savjet, što ugrožavate one koji me plaćaju. Smetate mi, strašno mi smetate. Smetate mi što ne pijete a kafane zatvarate, te ih u Narodne kuhinje pretvarate. Smetate mi što se borite protiv droge, al’ izistinski, ne kao ja, samo deklarativno.
Zavrćete slavine dotoka novca meni i svima onima koji su mi slični. Smetate mi što ne date da urban-izujem moje selo, i vas sve iz njega protjeram, pa da onda radim šta hoću. I krst na galvu da metnem, Muftiji i bilo kome, pa čak i sebi, šta fali.“
Tako Baba, veze li veze. Mi se čudimo u komšiluku. Neki kažu prhnula veselica, treba je žaliti i ništa više. Omatufila, vele drugi, nije skroz „otišla“. Treći kažu: „Jok bolan, samo se rufeti, stari je to rufet. Ona samo priča šta joj narede oni koji je plaćaju.“ No, kako god, Baba ipak „mlati praznu slamu“. Ko nju, jadnu, više sluša i ozbiljno shvata?
Pitaju neki komšije: „Šta je Babi, te se ovako razbole? Šta joj je, te ovako priča?“ Jedan od njih veli: „Ne smetaju joj počinioci Genocida već oni koji su pretekli. Ne smeta joj prodaja droge i oni koji je prodaju, a ona se pravi da ne zna već se s njima druži i po njihovoj direktivi radi. Ne smetaju joj oni što rade protiv interesa Bošnjaka, oni što uništiše sve što je vrijedno u Sandžaku, već joj smetaju oni što otvaraju Univerzitete i škole i obdaništa i u njima ljude zapošljavaju i kadrove stvaraju za bolju budućnost tog velikog sela u kojem i Baba živi. Ne smetaju Babi mito i korupcija u sudu, opštini, bolnici i drugim ustanovama, ali joj smetaju bijeli i čisti zidovi Medrese, Islamskog fakulteta, Univerziteta. Smeta joj bjelina i čitoća ahmedije i sva njena simbolika koju ne može ni krst ukaljati. Baba ne podiže glas protiv krsta na glavi Muftije, već napada Muftiju što nas sve pokušava zaštititi od pokrštavanja i asimilacije. Babi smeta što se ‘tamo neki’ Muftija politikom bavi, a ne smetaju joj kal i bijeda onih što Sandžak u siromaštvo zaviše, bez putova ostaviše, a od skora i vode koja građanima po pet dana kroz slavinu ne poteče. Oni joj ne smetaju zato što su iz istog klišea kojem i Baba pripada i zato što rade na uništavanju islama, muslimana i Bošnjaka u Sandžaku. Ta nastojanja Baba itekako podržava i nastoji ih profilirati. Baba bi voljela da Muftija samo šuti, u džamiji sjedi, kako bi ona i njeni nalogodavci URBAN-izovali selo po volji režima.“
„E baba, baba, ne damo mi da nam ’selo gori, a ti da se češljaš!’“ – nastavi dalje komšija. „Nisu Baba ‘ljudi uz Muftiju oni koji probleme prave’ – kako ti reče onomad. To su ljudi koji su ljudi koji se bore da se ne gazi čizmom po mezarima naših predaka. Univerzitete otvaraju i fakultete, institute i akademije grade. Sve pomno prate i zapisuju, za historiju čuvaju, da se zna ‘ko je selo palio i češljao se dok ono gori’, ili se razobadao pa ‘trlio lan da bi mu prošao dan.’“ – reče komšija babi i ode da gradi svoje selo, po volji i meraku i po svom ćejfu!
Autor: Sead Šaćirović
Jedina stvar prljavija i ruznija od price o samim sebi jest prica o drugim ljudima. Ova bagra koja stoji iza lista sa cistim imenom se bavi najprljavijim stvarima konstantno. Malo slave sebe malo pljuju po drugima, drugo ne umiju. A do juce su u koaliciji sa tim koje pljuju vazda bili. Vazda pljuju po svojim bivsima. Ne kontaju da to najbolje ustvari govori o njima samima!
Nobady
09-21-2010, 18:48 PM
Seljo izuo opanke i obuo cipele. Seljo skinuo gunju i navuko gući. Seljo bacio vile i nosa aktovku. Ali jedno seljo ne može da promijeni. Seljačku ogromnu i praznu tintaru. U kojoj umesto mozga promišlja surutka. Hoće seljo od čaršije da pravi rodno selo. Ulice mu tijesne, on bi na livade. Nema po gradskim ulicama vlati trave da ih zadene za svoja konjska zubala. Zato seljovi posećuju najviše mlečne restorane, jer im za to služe one slamčice za sokove. Umesto bacanja kamena na vašarima seljovi se sad razmahuju teniskim reketima po gradskim trgovima. Zauzeli su Pazar i pazarske džamije. Došlo je njihovih pet minuta. Sve im je potaman, razbaškarili se pravo, pa iz obesti napadaju ljude iz uglednih gradskih familija. Pljuje Šaćirović po Ćorovićki, al ono baš pravo seljački. Ima osećaj da mu ništa niko ne može. Zaboravio je seljo da ne tako davno, za turskog vakta i pazarskih begova, seljovi poput njega nisu smeli ni da privire u čaršiju. Imali su pristup samo pijačnim danima da prodaju bijeli smog i onda sikter u brda. Ako koji zadocni, dobijo bi šibe po turu. Znali su pazarski begovi za njihovu seljačku, fursadžijsku psihu. Moje poštovanje Turcima i pazarskim agama i begovima.
I moje poštovanje i respekt svim ljudima koji žive i privređuju na selu. I onima koji su emigrirali izsela u grad i koji se pošteno bave svojom profesijom. Ovo se odnosi samo na selce koji su zajedno sa opancima odbacili i dva prsta obraza. Na selce, koji su ovaj grad porobili svojom seljačkom ideologijom
esmeraldaa
02-19-2011, 16:07 PM
| Glas islama | Broj 208 | NAŠE VIĐENJE |
U nekim afričkim kulturama postoji mišljenje da se kraljevi mijenjaju samo kad umru. To su, čini se, mislili i predsjednik Tunisa Ben Ali i predsjednik Egipta Husni Mubarak. Prvi je vladao 23 godine, a drugi skoro 30 godina, a da nisu ni pomislili organizovati fer i korektne izbore koji bi omogućili narodu da slobodnim demokratskim putem iskaže svoju volju.
Vladavina dvojice svrgnutih predsjednika bila je klasična diktatura. Snagu za sprovođenje apsolutističke volje akumulirali su neprestanim obračunavanjem s opozicijom i proizvoljnim „krojenjem“ ustava kojim sebi obezbjeđuju imunitet, produžuju ograničenja mandata ili njihovo trajanje. Na izborima su najčešće bili jedini kandidati i redovno pobjeđivahu s velikim brojem glasova, dok su političke stranke, osim one na vlasti, često tabu tema. Opozicija je hapšena i zabranjivana. Dok u jednoj ruci drže dizgine represije, drugom pune džepove i raskošno troše nauštrb siromašnog naroda. Pod kontrolom drže i medije, nepotizam i korupcija su im drugo ime, a nerijetko šire glasine da su krvopije kako bi zastrašili protivnike. Tako to rade u Africi, slično se čini i u Srbiji, samo što „svilene rukavice“ nježno „miluju“ naše živote i elegantno kroje sudbine hiljada ljudi što čekaju da puhne vjetar sa Nila i donese na naše prostore miris arapskog jasmina.
Krenuvši od Tunisa miris jasmina doletje do Misira i veličanstvenog Nila, čiji ga vjetrovi, nakon što opuhaše Mubaraka, proširiše i na ostatak Bliskog istoka, a mediteranska struja ga donese na prostore Srbije, gdje ga nad Sandžakom pomiješa sa pešterskim hladnim vjetrom, što pobjedonosno fijuće. Doduše, još traje zima, pa se jasmin s mukom bori da zamiriše, što će se sa dolaskom proljeća sigurno desiti i osjetiti u nekoj jačoj formi. Kako sada stvari stoje, 2011. godina će biti upamćena kao godina padova režima i diktatora širom svijeta.
Da nama dolazi „mirisno proljeće“ i „varljivo ljeto“ potvrdlile su ostavke i najavljene smjene u megalomanskoj Vladi vječito pospanog Mirka Cvetkovića i njegovog „predsjednika-premijera“, budnog Tadića. Najprije je ministar Tomica otišao iz „duboko ličnih razloga“, a evo se za odlazak sprema još nekoliko ministara koji se, kako sami kažu, ne slažu sa neradom Mirkovim. Podsjećanja radi, svi oni su taj nerad do skora podržavali i sami u neradu učestvovali. Zapravo se radi o sklanjanju ispred očiju javnosti i bijegu od vjetra koji samo što nije opuhao i Tadića i Mirka zajedno, sve sa njihovim nezgrapnim aparatom što na momente podsjeća na vladavinu aparthejda, posebno kada je u pitanju odnos prema Bošnjacima u Sandžaku.
Oni ministri koji ništa nisu radili uživaju najveće povjerenje oba njihova šefa, i premijera i „predsjednika-premijera“, jer su samo takvim pristupom poslu mogli biti po mjeri onih koji će biti upamćeni kao najgora vlada od pada režima Slobodana Miloševića.
Dinkić se po ko zna koji put dobro snalazi. I ovog puta odlazi prije nego što mu vjetar ne dozvoli da ustane, punih džepova i bogatiji nego što je bio. Čekajući izbore pripremat će se da u novoj vladi prigrabi baš one resore što se muzu najbolje i daju najviše. Da bi stvari udesio, on se pobrinuo da prekraja regione i „ujedinjuje ih“ po svojoj volji, a posebno Sandžak kojeg bi da izlomi kao pogaču - na troje. Da li će to olako sa Sandžakom ići, vrijeme će pokazati. Kako sada stvari stoje, Bošnjaci nisu spremni da pogaču dijele na još parčadi, dosta je podijeljena na dvoje. Naravno, u tu svrhu oni jačaju svoje političke kapacitete koji se ogledaju u onim snagama okupljenim oko BNV, BKZ i Islamske zajednice, a baš te snage su pokrenule vjetar sa Pešteri koji će opuhati nevaljale ministre.
Valja istaći činjenicu da je politički vjetar u slučaju Srbije počeo puhati sa njenih jugozapadnih granica, iz ili sa Sandžaka. Bošnjaci su još jednom pokazali koliko su politički sazreli i ojačali, poodavno tražeći smjenu ministra Čiplića, a te zahtjeve su pojačali nakon izbora za Nacionalni savjet Bošnjaka, ukazujući na nesposobnost, drskost i neznanje čovjeka kojeg su ostavili svi njegovi saradnici, a on je, podržan od strane šefova, nastavio da krši zakon i ljudska i vjerska prava, svih, posebno Bošnjaka. Bošnjaci su zahtijevali i ostavku ministra vjera Šijakovića, ukazujući na njegovo nezakonito ponašanje kada je u pitanju odnos prema Islamskoj zajednici i muslimanima. I on se, kao i Čiplić, skriva pod skute naredbodavaca i tvrdoglavo kršeći zakon diskriminiše muslimane. Na tapeti Bošnjaka našao se i ministar prosvjete Obradović koji svoj animozitet prema muslimanima pokaza uklanjanjem vjeroučitelja Islamske zajednice iz vjeronauke u školama, te prihvatanjem neškolovanih režimskih podanika i poltrona kao ravnopravne nastavne kadrove u Sandžaku i šire. Bošnjaci su nezadovoljstvo iskazivali i prema dvojici bošnjačkih ministara u srpskoj vladi, što su više od svih Srba radili na štetu bošnjačkih interesa, te za višegodišnjeg vakta ministrovanja nikakva dobra za svoje zemljake ne učiniše. Napokon, Bošnjaci su nezadovoljstvo iskazali i prema Tadiću koji je u njihovom slučaju ispao Pinokio sa velikim nosem. Zato, kad se narod pokrene i vjetar opuha njega i njegovu vladu oni nikada više neće napraviti istu grešku i vjerovati „nevjernom Tomi.“
Najzad, postavlja se pitanje koliko će se miris arapskog jasmina širiti našim regionom. Miris jasmina iz Tunisa raširen vjetrom sa Nila najavljuje „demokratsko proljeće“. Jedno je sigurno, kada vjetrovi sa Pešteri krenu oni nose sve pred sobom, nemilosrdni su i hladni, ali nakon što utihnu nastupa radosno i mirisno proljeće, što donosi lijepo raspoloženje, ugodan osjećaj slobode što se nadvija nad sandžačkim Bošnjakom. Vjesnici cvjetne revolucije su tu oko nas, samo ih treba ubrati, što će Bošnjaci znati da iskoriste odmah nakon pada Vlade.
Sandžački vjetrovi su počeli da fijuću! Šta je beogradska košava u odnosu na njih!
Ovo je Glas Islama, ovo je jad i bijeda. Zasto je izbegao da spomene Gadafija, da li je on njegov prijatelj i finan.pomagac Cerica i Muamera.
Ovoliko ljudi je trebalo da spomene, da bi rekao jednu recenicu.
U SLUZBI SEJTANA I DIKTATORA - MUAMERA ZUKORLICA.
Nego, znaci li ovo da se Zukorlic otvoreno stavlja na stranu Nikolica??? Jer svi dobro znamo da je to jedina 'alternativa' Tadicu i DS-u kad je u pitanju drzava i vlada. Ma ovima iz mesihata je jedini zadatak pljuvanje po ljudima, nije bitno ni zbog cega, ni cemu, ni ko ni sta, samo nek se pljuje, nek se narod uznemiruje, nek se dizu uzbune, dok Zukorlje uziva bas poput svih ovih svrgnutih diktatora koje na pocetku teksta ovaj neki jadni autor spominje....
esmeraldaa
02-20-2011, 01:21 AM
Kad se narod pokrene - Slom arapskih diktatura!
AP prenosi da su rano jutros. specijalne jedinice napale okupljene demonstrante u jednom djelu Benghazija.
Prema izvještajima El Džazire danas su demonstranti izašli na ulice Benghazia, Darnaha, Baidae, Ajabiye, Qube, Tobruka, Zentana, Tripolia, Tajoura i Shahhata, u Benghaziju je zapaljena policijska stanica, dok je zgrada sigurnosnih službi u DOrnahu također u plamenu.
Prema navodima AP situacija u Libiji eskalira svakim minutom, "potok" žrtava je preplavio bolnice i mrtvačnice.
"Najveći broj je ubijen nakon dženaze poginulim dan ranije. Prema izjavi doktora gradske bolnice u Benghaziju demonstranti koji su bili na dženazi ubijenim, okupili su se oko vojne baze u tom gradu, mjesto u koje Gaddafi odsjeda kada je u posjeti gradu. 84 ubijena demonstranta u Libiji.
Vojnici stacionirani u bazi dočekali su demonstrante rafalima, tvrdi on. Ubijeni i ranjeni su preplavili bolnicu u poslijepodnevnim satima, većina ih je imala rane od metaka u predjelu glave ili prsa. On je lično izbrojao 35 tijela, prostorije hitne pomoći su silom prilika pretvorene u mrtvačnicu.
Snimak demonstrancija u libijskom gradu Tubruq, snimak prikazuje demonstrante dok deru Gaddafijevu „Zelenu knjigu“.
http://www.youtube.com/watch?v=IQrHtsvkjDU&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=IQrHtsvkjDU&feature=player_embedded)
esmeraldaa
02-20-2011, 01:32 AM
http://oi53.tinypic.com/207kc9s.jpg
ul_8mart_br?
02-20-2011, 22:35 PM
Glas Islama:
Krenuvši od Tunisa miris jasmina doletje do Misira i veličanstvenog Nila, čiji ga vjetrovi, nakon što opuhaše Mubaraka, proširiše i na ostatak Bliskog istoka, a mediteranska struja ga donese na prostore Srbije, gdje ga nad Sandžakom pomiješa sa pešterskim hladnim vjetrom, što pobjedonosno fijuće. Doduše, još traje zima, pa se jasmin s mukom bori da zamiriše, što će se sa dolaskom proljeća sigurno desiti i osjetiti u nekoj jačoj formi. Kako sada stvari stoje, 2011. godina će biti upamćena kao godina padova režima i diktatora širom svijeta.
Vjetar jos ne dodje do Srbije, ali je sigurno da je u medjuvremenu promijenio smjer, pa je miris jasmina od velicanstvenog Nila, kako nadahnuto rece ovo Muamerovo pero, ponovo krenuo ka zapadu i stigao do Libije. Ne znam zasto je u ovom tekstu autor opisujuci sva zlodjela koje cine, zaobisao Gadafija koji je diktator sa najduzim stazom, 42 godine, u arapskom svijetu. Mozda zato sto je gazda Muamer sa svojim "duhovnim centrom" Cericem tu skoro bio kod njega u posjetu.
Bilo kako bilo, Gadafi ne samo sto je diktator sa najduzim stazom on je vjerovatno i najsuroviji od svih. Hajde kad policija puca u demonstrante sto moze pravdati borbom sa huliganima, ali kako tumaciti pucanje u dzenazu. To su danas uradili Gadafijeve naoruzane formacije ubivsi 35 ljudi i desetine ranjenih. Nije covjeku dovoljno 42 godine vlasti, umislio da ce bez njega svijet propasti. Pored domacih snaga, unajmio je placenike iz centralne Afrike i dosad je ubio preko 100 neposlusnika iz svog sopstvenog naroda.
Ima i kod nas ovih sto vole pucat u svoje. Hoce bre da vlada, milom ili silom.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.