PDA

View Full Version : Druga ljubav

sans
09-17-2005, 11:57 AM
Nekako mi logično da pored teme o prvoj ljubavi imamo i ovu o drugoj. Pogotovu sad kad je ovoliko aktuelna :)

l_sT
09-17-2005, 12:38 PM
Nekako mi logično da pored teme o prvoj ljubavi imamo i ovu o drugoj. Pogotovu sad kad je ovoliko aktuelna :)

Dechko je pravi komedijash, nema shta :D

Nego, kako chemo mi koji nismo imali prvu ljubav prichat o drugoj i je l' moguche imat' drugu a nemat prvu ljubav? I shta je to ustvari ljubav? :eek:
Ako mozhe neko malo da mi objasni bio bih mu vrlo zahvalan, mozhe i neka kafica da pukne posle... :D

sans
09-17-2005, 13:20 PM
Koliko ti god tema izgledala komična, ona to u svojoj biti nije, a pitanja su ti više nego na mestu.

O drugoj ljubavi mnogi imaju šta reći, jer obično u životu prva ljubav bude, što zbog neiskustva, što zbog sticaja okolnosti - promašena investicija, tako da su retki oni koji se zadrže na prvoj ljubavi.

Doživljaj ljubavi je subjektivan, i mišljenja sam da ne postoje dve osobe koje bi se u potpunosti složile sa bilo kojom definicijom ljubavi.

Neki kroz prvu ljubav prođu a da i nisu svesni da je to bilo to i tek kad se nađu u drugoj, shvate da je prva postojala i prošla. Dakle moguće je imati drugu a ne doživeti prvu ljubav.

Desi se, doduše neretko, da prva ljubav dođe nakon druge, ali to već ne mogu da shvate oni koji nisu putovali ljubavnim vremeplovom, a onima koji jesu ne treba objašnjavati :)

Andol
09-17-2005, 21:22 PM
Pa sto se tice ljubavi ja mislim da kad je covjek iskren onda on i iskreno voli. Al kad nije iskren onda sve to sto naziva ljubav je ustvari fatamorgana. Jer laze samog sebe i ponekog ko mu se nadje oko sebe.

Prvo iskrenost, pa posle za njom ide prva, pa druga, pa kod nekog opet prva, pa treca, pa cetvrta. Kolko se moze :)

A ljubav ko ljubav je cisto duhovna stvar koja se osjeca, o kojoj se ne analizira niti je ogranicava pol, godine, vreme, telesnost, mjesto i druge kategorije. O njoj se pisu (ilahije) pjesme. Ne filozofira se vec se zivi....

fingersbroken
09-18-2005, 03:47 AM
Pa ja mislim da te ljubavi sto se broje nisu ljubavi nego neke fatamorgane, lazni dozivljaji, plodovi neiskustva ili trenutna zaljubljivanja... pogotovu kad se dese u predskolskim ili osnovnoskolskim (?) uzrastima :D

Elem.. covjek treba bit zreo da bi pravu ljubav doziveo. Tek tad moze imati svoju prvu pravu ljubav... a ona moze bit ovako druga il treca u generalnom poredku :D

Nije ljubav dovoljno nazvat prvom (kao recimo forum otvorenim) potrebno je da ona bude i prava ljubav (ili ti pravi otvoreni forum), i to se onda moze nazvati prvom PRAVOM ljubavi!!! (i zato mi sad imamo prvi pravi otvoreni forum).

Andol
09-18-2005, 04:53 AM
Pa moze se reci...

Sandokan
09-18-2005, 07:29 AM
Pa ljudi moram da Vam kazhem da PRVA LJUBAV ustvari i nije ljubav,ali joj GARANT zaborava nema!!??
Prva ljubav je u stvari samo ZALJUBLJENOST.trenutna strast i zaludjenost.Prava ljubav dolazi tek kasnije ,kada chovjek malo sazri.To kod mushkarca biva tek poslije 25. godine.Dodushe kako kod koga,ali vechinom je tako.
PRAVA LJUBAV JE U STVARI DRUGA ILI CHAK I TRECHA LJUBAV .
Ne druga,trecha djevojka nego BASH LJUBAV.
Ako rachunama ONU prvu ZALUDJENOST u mladim godinama ,DRUGA LJUBAV ti je TO isto samo shto TI se TO kasnije desi ,a TI si mnogo zreliji i nemozhesh pogrijeshiti kao kod PRVE!! :D

galaksija
09-25-2005, 14:37 PM
Sa 15 godina trazimo ljubav
Sa 20 g. Nadjemo je
Sa 30 g. Pitamo se da li je to to?
Sa 40 g. Shvatamo da to nije to
Sa 50 g. Trazimo ljubav ………….

zucky_85
10-23-2007, 21:08 PM
a šta sa trećom ljubavlju?
poslednjih godina se učim nekako(mada ne znam da l mi ide baš dobro), da stvari shvatam relativno,pogotovo u ljubavi,jer je loše istrošit se emocionalno,psihički ma bilo kako u jednoj vezi,a ne misliti na brak.tako da mi je i ljubav tako nekako usmerena,tek u braku ću ono pravo umeti da pokažem ljubav,ovako ...mislim da i ne treba i ne umemo.

Huzejfe
10-23-2007, 21:13 PM
slazem se sa tobom ,brak je svetinja :)

PutNick
10-24-2007, 02:20 AM
Bas zanimljiva tema. Pocev od toga, ko je njen autor, :) preko komentara nekoliko clanova, i zatim zatisija teme, da bi nakon dve godine bila otvorena pitanjem, a sta je sa trecom ljubavi? (Ovog trenutka mi fali jedan odredjeni smile, kojeg u ovom siromasnom izboru i nema. Jedan minus za administraciju).

A druga ljubav? Da bi nje bilo, onda mora biti i te prve, kojoj ce ona biti slicna, a moje misljenje je da je svaka prica za sebe, uvijek novi dozivljaj i uvijek lici kao da se prvi put to desava.
Cesto, kada dodje ta "druga" i skontamo da i nije bilo "prve", vec da je to bilo samo nesto sto je na to licilo, i da je ovo sad ono "prvo".

zucky_85
10-24-2007, 17:48 PM
Poenta je baš u tome što svakog puta varamo sebe mišlju da je baš"ova ljubav prava".Kad bi shvatili da je sve u životu jako ograničeno i relativno,mislim da bi pravu ljubav i osetili onda kad bi se pojavila,ovako dok smo zaslepljeni mnogim varkama ,varaćemo se u nedogled.;)

Jabuka Divljaka
04-20-2008, 11:56 AM
sellam aleikum wr wb

dobro je kada je Jedna Ljubav u zhivotu.. divno je to,.. ali vidite, u poslushnosti i mudrosti, imali su problema i nashi praroditelji hazreti Hawa i Adem s.a.w.s., i da ljubav je koshtala, a posve drugacije su i ljubavi koje su uvele poremechaj, pa se njihovi genetski potomci mogu danas prepoznati u nashoj zajednici skoro na svakom koraku,.

Druga ljubav, nekome dodje spas, ili kao nadogradnja za novo iskustvo, jer postoji i Trecha ljubav,.

:sneaky2: potom i Chetvrta,.

21. stoljeche... vrlo se brzo zhivi...

PutNick
04-20-2008, 17:55 PM
21. stoljeche... vrlo se brzo zhivi...

Toliko brzo, da se to brojanje svodi samo na to: prva, druga, treca... a da se nema vremena ni izgovoriti to "ljubav".:001_cool:

Jabuka Divljaka
04-20-2008, 18:11 PM
sellam aleikum wr wb

:sneaky2: sve je to poslovno,. ljubav, veze, brak,. itd,..

zbog niska morala, dolazi kolaps u drustvu,.

a bolje i druga, i trecha, i 15,.. nego zivjeti s nekom ublehom, ili njegovim/njezinim ublehama, gdje je konstantno izhivljavanje, omalovazhavanje, u vrede itd,..

:icon_heartbeat: jedna Ljubav je prava, a to je ona Iskrena, koja pruzha zhivot,. i to ne bilo kakav, vech, ljepshi, finiji i sigurniji. pa makar i lijepa rijech, daje snagu,.. :)

PutNick
04-21-2008, 00:04 AM
a bolje i druga, i trecha, i 15,.. nego zivjeti s nekom ublehom, ili njegovim/njezinim ublehama, gdje je konstantno izhivljavanje, omalovazhavanje, u vrede itd,..
Pa ako vec dodje do 15-te "ublehe", onda se covek treba zapitati da mozda on/ona negde ne grijesi, i da ta ubleha ustvari on/ona, jer ipak veca je verovatnoca da to jedno pravi probleme, nego zaredom 15 drugih osoba. Pogotovu, ako tako jedna osoba ima problema u brakovima (jer negde pomenu i mijesanje sveKRIVE,zaove i dr.)
A ako stvarno postoji maltretiranje od clanova "njegove" porodice, onda bi mozda najpre trebalo popricati sa njim kako bi se rijesio problem, prestalo maltretiranje, a i svekrva ostala u jednom komadu...van zamrzivaca. :icon_wink:

Jabuka Divljaka
04-22-2008, 09:16 AM
:001_wub: traganje za ljubavlju i finijm emocionalnim stabilnim zhivotom, imaju i starija i mladja generacija.. praksa Boshnjaka na Balkanu, i dijaspori, ocrtava upravo kako je i sam topik teme postavljen,.

nec:001_tt1:hemo se valjda lagati.. :icon_xd: