View Full Version : Maske su pale
sarajevo-np
10-22-2007, 21:19 PM
Tekst(link) nije vredan za novu temu,sugestija od ul "ul-osmi-mart"
Obrisani su atributi za Nedzada Latica u ovoj temi,suvisno je da ga opet nazovem "ljepsim" imenima,smrc :( ! Link cu postaviti u nekoj drugoj temi
Sta se ovo desava???
Sta je tom narodu pa toliko vriste na Dr Sulejmana Ugljanina. Cemu ta omalovazavanja Dr Sulejmana Ugljanina i njegove porodice. Suzdrzavam se da ne psujem sve po spisku autoru teksta jer garantujem za netacnost podataka koje iznosi. Sramota je onako nesto da se desava nama bosnjacima, duboko sam razocaran i u sajt bosnjaci.net, sramota je dozvoliti da se onakav tekst objavi. U kompletnom tekstu se kao kritikuju svi, ali je nemoguce da se pri kritici svakog pojedinacno pomene Dr Sulejman Ugljanin i malo popljuje.
Para busi dje burgija nece sto bi reko nas narod.
refresh_image
10-22-2007, 21:54 PM
Pa dobro, ne iznenadjuje od dzema latica, ciji je brat radio na muamerovom fantomskom univerzitetu i koji se "opario" vise puta ovamo koncertima svojih "napisanih ilahija", ovako nesto... Pokrenuli ljudi novine ljiljan, pa eno na sta su spale... Takodje su i u redakciji preporoda, pa je to jedna zuta stampa (nerjetko gora i od glasa ove pecinske zajednice u prvomajskoj)... Nedzo i dzemo, stari lovci u mutnom, neuspjeli polliticari i odbaceni novinari. Pokusavaju da usicare nesto, naravno napadanjem na muslimane, jer kako neki rekose, najbolji pos'o danas je napadanje muslimana (niko to ne osudjuje od zapadnih predsjednika, amerike i ovdasnjih im slugu, cak naprotiv, nagradjuje).:rolleyes:
P.S Nema potrebe za psovkom, opsovali su oni sami sebe, ocigledno da osjecaju i oni pomjeranje svojih udobnih stolica, koje su ovamo preko narodnih ledja dobili. Ugostio ih narod, a evo kako mu vracaju. Najbolje pokazuju sta misle o ovom narodu i za sta 'im on sluzi (za povracanje izgubljenog kredibiliteta kao novinara, pokusaj dobijanja podrske za nikad ostvarenim politickim zeljama i uzgred, uzimanje novca sa nekak'im navodnim koncertima):mad: Ovo su ocajnicki trzaji, ocigledni znaci odumiranja svih njihovih kombinacija, politickih sprega, kriminalnih radnji i ekonomskih pozicija. Zato dzemo i trza ovako... No, ko gubi, ima pravo da se ljuti, rekose neki:D
P.S.2 Ne znam kako niste culi da njega vec poodavno zovu "mlatic":D
ibnIsmail
10-22-2007, 23:41 PM
ma latici su odavno otishli u mushrike
refresh_image
10-23-2007, 00:02 AM
Bojim se da orljanski don vito ima jednu mrezu citavu (po zidovskoj mustri od kriminalnih konaca krojenu) koja ide van okvira ove drzave. Nesto kao stanko subotic, koga su povezivali sa po nekim covjekom na teritoriji svake bivse drzave bivse jugoslavije (vojislav seselj i njegovih "sto stranica" protiv istog, navodjenje imena ljudi u svakoj drzavi:republika srpska-taj i taj, federacija-taj i taj, crna gora itd...). Tako i ovaj kromanjonski madjionicar ima svoje ljude i mrezu, a latici su samo jedna (mozda ne i glavna) karika u tom kriminalnom lancu. E sad, situacija kada ovaj tiranosaurus odlazi njima ne odgovara, zbog mogucih raskopavanja njegove infrastrukture kriminalne (koja i do njemackih dijasporaca, internet-baustelaca doseze, a mozda i dalje) ove spodobe neuspjelo-novinarsko-politicko-hodzinske, a nadasve lopovske i kriminalne strecaju od same pomisli da ce se dirnuti u imperiju ovog faraona (veliki novac sumnjivi koji se okrece na tzv. fakultetu, od arapskih donacija, prikupljanja sredstava za dzamije, koja ne stizu do istih, refref, prodaja *****u ovaca sa Kosova po vrlo jeftinoj cijeni, uzimanje po 300 eura samo od jednog hadzije i jos mnogo toga za sta bi trebala citava knjiga, sa vise od sto "seseljevih strana o canetu suboticu"). Ukratko, ova bagra "mlatici" je sigurno u nekom dilu i predstavlja jedan od sarafa ove nemani za ubistva ljudi i otimanje svega na sta naidje (nije ni cudo, kad su spremni "ilahije" prodavati, a sta nece onda...):confused:
sarajevo-np
10-23-2007, 00:50 AM
Nedzad Laticeve "analize" pod moju "lupu"!
N.L.
"a vozni parkovi pred Općinom, «BMW», i pred medresom, «Mercedes», jasno govori o mentalitetu vladara grada."
Nedzade glupo do daske sa tvoje strane ali istinito zapazanje:eek:
N.L.
"te da njegov govor ne odaje čovjeka posebnog obrazovanja, niti inteligencije, bilo je već kasno"
dr.Sulejman je inteligentniji puno vise nego sto mislis Nedzade !
"Najstariji i najiskusniji «igrač» je Hamdija Jusufspahić. On je poznat po aferi iz sela Uzriče, kod Bugojna, zbog čijeg je govora šikaniran, od toga će i umrijeti, Husein Đozo."
Jadni Husein Djozo,doktor sa Kairskog Azhara.
Hamdija je mozda ubica(steta)!:mad:
N.L.
"Međutim, on živi sa dvije vjenčane žene, što je veoma velika mrlja ne njegovoj biografiji."
Zasto mrlja?!Jel ovaj covek musliman?!Jel to seriat mrlja confused:
N.L.
"Građani tvrde da je to učinio iz bijede u kojoj je živio, jer mu njegov moćni brat nije htio pomoći."
Ne verujem da dr.Sulejman nije vodio racuna o svom bratu Nedzade!!!
Medjutim da se primetiti da u celokupnom tekstu ima nekih istina koje su u sadasnje javno mnjenje i misljenje dobrog djela bosnjaka urezane...
refresh_image
10-23-2007, 01:12 AM
"a vozni parkovi pred Općinom, «BMW», i pred medresom, «Mercedes», jasno govori o mentalitetu vladara grada."
Nedzade glupo do daske sa tvoje strane ali istinito zapazanje:eek:
Aha, ti eto znas da je istinito (iz Sarajeva vidis, ustvari, ti ne zivis u Sarajevu nego u sarajevu, ali je opet zanimljivo kako i odatle vidis)... A jel ti znas koliko ima automobila pred mesihatom (interesantno kako to ne vidis, a jos zanimljivije kako dzemu to nije pomenuo njegov brat, koji nerjetko navrati ovamo da otpjevusi po nesto, tj. da tezgari). Kako to da ne pomenu da ima auto od 150000 eura, blindirani, koji samo jos predsjednik srbije ima? Pred opstinom su dva ili tri opstinska auta (koja su, onako uzgred, tu odavno, nisu od ovog opstinskog saziva):rolleyes:
N.L.
"te da njegov govor ne odaje čovjeka posebnog obrazovanja, niti inteligencije, bilo je već kasno"
dr.Sulejman je inteligentniji puno vise nego sto mislis Nedzade !
A ne, dzemo je (sto posto i laze ovo, kao sto je slagao i ovo za brata, sto eto potvrdjuju i najtvrdokorniji dijasporci-internet baustelci, ed bas na tom bosnjaci net, procitaj tamo komentar, a i ne moras, ustvari ti bolje znas to, pa cak i od nas koji ovdje zivimo). Mislim, bespredmetno je raspravljati o Dr. Sulejmanu ef. Ugljaninu, ovdje se govori o muamerovom opozivu... Samo pominjanje nekog drugog je tendenciozno (kao kad je u vrijeme odlaska milosevica tv na sva usta govorila o nekim drugim i o njihovim biografijama, izdajama i kojecemu... A narod je glasao za njegov odlazak. Tipicno skretanje sa problema)
"Najstariji i najiskusniji «igrač» je Hamdija Jusufspahić. On je poznat po aferi iz sela Uzriče, kod Bugojna, zbog čijeg je govora šikaniran, od toga će i umrijeti, Husein Đozo."
Jadni Husein Djozo,doktor sa Kairskog Azhara.
Hamdija je mozda ubica(steta)!:mad:
Za to da je on ubica prvi put cujem (vjerovatno jos jedna od laza kao i ova da je Sulejman ubio brata, ili kako vec to sroci vajni "dzemo"), dok se za muamera zna da je narucio ubistva dvojice ljudi (saznace se to i javno, uskoro,i Ako Bog da ce imati i dokaza za to)
Zasto mrlja?!Jel ovaj covek musliman?!Jel to seriat mrlja,Nedzade !!!:confused:
On je ozenio drugu zenu u 6 mjesecu trudnoce... A o tome kako je zivio, dal je pitao, i dal sad zivi sa prvom, mislim da se zna. Ona je uostalom i rekla puno toga... Ovo za brata, rekoh to opovrgava ju i oni (mislim, lahko je ispitati to, a doticno djubre treba poslati na sud za klevetu)
ul_8mart_br?
10-23-2007, 01:13 AM
Da te Allah sacuva vecih iskusenja Emire, na ovo moras sebe da naviknes.
Ja ne vidim razlog sto je sarajevo-np nasao vrijednim doticni tekst da zbog njega otvori novu temu, jer vec imamo par aktualnih u koje se mogao tekst navesti. Ako je mislio da je autor vrijedan neke paznje, zelio bih da nam on sam izdvoji ono sto on smatra znacajnim iz teksta. Ja bih uzeo sebi za pravo da pretpostavim da je to zbog vrlo bijednog i neljudskog nasrtaja autora na licnost Dr Sulejmana Ugljanina, nesto nalik na nakaradna prepucavanja po inim forumskim raspravama. Mada ni u tom slucaju sa onim sto je napisao ne vjerujem da bi naisao na neku vecu paznju. Medjutim, cinjenica da je tekst objavljen na jednom relativno znacajnom nacionalnom portalu zavredjuje da se osvrnemo, i osim sto kvari ugled portala, govori dosta i o ljudskim (ne)kvalitetima autora. Naoko on kritikuje sve, po njemu navodne ucesnike u zadnjim dogadjanjima oko islamske zajednice, medjutim, birajuci precizno dozu za sve ostale, jedino se obrushuje vrlo direktno i hinjski na karakter, licnost i dostojanstvo Dr Sulejmana Ugljanina, finalizirajuci to preispitivanjem njegovog intelektulnog i obrazovnog nivoa.
Mozda je to i jedino umijece autora o kom se treba nesto reci, da uz malo shtete za svoje miljenike(Zukorlic i Ljajic) totalno ocrnji Dr Sulejmana Ugljanina. Valjda je svjestan da citaoci dobro znaju ko su njegovi favoriti, i on iznoseci neke njihove “grijehe”, zapravo trazi naklonost za sebe da bi mogao neprimjetno da se doshunja i zada kljucni udarac svom pravom cilju.
Nisam ni na forumima primjetio toliko nizak nivo pisanja, ne zelim ni da pomislim da se ovaj tip bavi nekim duhovnim radom. To je horor.
refresh_image
10-23-2007, 01:26 AM
Ma ostavite ga, da se vidi nacin njihovog komuniciranja... Mislim, ovo ce ostati kao svjedocanstvo, onog dana kada njihov izumiruci vodja bude odapeo konacno (cijenim da ce biti vrlo brzo, obzirom na paniku i kolicinu napada istog, a i njegovih poslusnika petokolonasa, ubica i policijskih dousnika-svjedoka saradnika)... A oni, koji ce valjda tada naci drugi krov da se sjate, moci ce da gledaju sta su govorili i zarad koga (postoji mogucnost da ce ga isti oni i vjesati, hapsiti, po scenariju slobodana, causeskua i sadama...):confused: Ovi musrici ni sami nisu svjesni da samo sami sebi firaju ovim temama "maske su pale", da ustvari njima padaju maske... Mislim, oni to pominju stalno, a to ustvari po nekom mehanizmu stvari pokazuje njihovo padanje (nepolitickih, nekriminalnih, nespijunskih, neprofiterskih... maski). No, ako nekad skontaju sta su radili i kakvi su bili, zastidjece se svojih izjava i teskih kvalifikacija... Fala Bogu da postoji dokumentovano sta su govorili (sami to dokumentuju, vidi cuda, sami sebi kopaju rupu)... A buducnost ce pokazati ko je bio sta, i ko je ustvari "izdajnik, lopov, manipulator vjerom, fitnedzija...
sarajevo-np
10-23-2007, 03:04 AM
Jesam li vec reko da je tekst suvise netacan da bi se govorilo o maskama?To opet zahvaljujuci vama postovani forumasi!
Postovani clanovi hvala na misljenju koje je sve kad se sabere i oduzme bolje od Nedzadovog...
p.s.malo ovo sa musricima strci,jer mnogo je razlicito "kotiranih" bosnjaka
refresh_image
10-23-2007, 03:07 AM
A ti valjda mislis kako su Bosnjaci automatski i muslimani? Valjda su Bosnjaci neka visa rasa, pa medju njima ne moze imati musrika? A tacan je tekst, tacno je dzemo opisao sebe (ja znam poneke stvari o njemu, uglavnom se slazu sa ovim sto je on mislio da govori o drugom) onakav kakav je. Oglednuo se sto bi rekli:rolleyes:
P.S Nesto ti malo to Sarajevo u nicku, a i NP isto, a ta veza izmedju skoro pa i da se ne vidi :D
refresh_image
10-23-2007, 03:35 AM
@ed, i ja prvi put cujem to za Suljovog brata i mislim da nije tacno. Ne znam kako neko moze sebi da uzme za pravo da napise tako nesto. Koliko god se neko ne slagao sa njim, ovo ne sme biti nacin vodjenja politicke borbe. Hajde da donekle i razumem razne politicke podmetacine i izmisljotine. Ne odobravam ih, naprotiv, ali zivimo u zemlji u kojoj je tako nesto svakodnevna pojava, poseban primer za to je Regionalna televizija.
Ali onaj ko na najprizemniji nacin napada i uvlaci u politicku borbu porodicu protivnika za mene je moralna nula.
Tu je odgovor gospodinu iz srpskog sarajeva (to mi je najbliza odrednica za ono njegovo malo sarajevo i mali np, povezano sa jos manjom vezom) na konstatacije o Dr.Sulejmanovom mladjem bratu i navodnom samoubistvu istog:eek: Uzgred, boldirani tekst pokazuje ustvari kakvu borbu vodi odlazece svestenstvo mesihata... POLITICKU
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.