View Full Version : Altun Alem dzamija
ul_8mart_br?
11-05-2007, 22:08 PM
Pištolj efendije upale u Altun-alem džamiju
Oko 50 naoružanih pripadnika obezbjeđenja Muamera Zukorlića zauzelo je jutros oko 9 sati centralnu novopazarsku Altun-Alem džamiju, rekao je novinarima reis ul ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić. ''To se dogodilo neposredno poslije jutrošnje molitve tako što su oni pod izgovorom navodne rekonstrukcije'' uzeli ključeve od mujzina džamije, rekao je Zilkić i dodao da se naoružano obezbeđenje Zukorlića i dalje nalazi u džamiji.Jeadn od bliskih saradnika Zukorlića, Sead Šaćirović demantovao je navode reisa ul uleme Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića da je naoružano obezbeđenje glavnog muftije Muamera Zukorlića jutros ''zauzelo'' Altun-Alem džamiju. ''To je apsolutna neistina, nikakvih incidenata nije bilo već je riječ o planiranoj rekonstrukciji jedne od najstarijih džamija u Novom Pazaru'', rekao je Šaćirović u telefonskoj izjavi Tanjugu. Rajki Čubrić, iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu izjavio je za SN da zavod nije nikome izdao dozvolu za izvođenje radova u ovoj džamiji. "Ova džamija je u nadlježnosti republičkog zavoda iz Beograda i ako je izdata bilo kakva dozvola mi bi za to trebali da znamo. Nemamo nikakva saznanja da se nešto radi, iako bi trebao da smo o tome obavešteni", rekao je Čubrić.Imam Altun alem džamije muftija Hasib Suljević rekao je da se džemat, nakon što smo među vjernicima našli donatora za restauraciju poda džamije još prošle godine obratio Zavodu za izdavanje dozvole. Pristalice Zukorlića su od ovog donatora tražile da ima preda novčana sredstva za restauraciju našto on nije pristao već je htio da on sam finansira i nadgleda restauracju džamije. " kazao je Suljević. Vjernici ove džamije su se više puta obraćali bivšem muftiji Muameru Zukorliću da islamska zajednica koju je on predstavljao organizuje restauraciju jedbe od najstarijih i najljepših novopazarskih džamija. Vjernici kojima je danas bilo onemogućeno da obave molitvu u džamiju današnja dešavanja u džamiji prokomentarisali su da pod plaštom restauracije poda smijenjeni muftija Zukorlić uz pomoć naoružaih ljudi pokušava da preuzme džamiju i smijeni imama.
Sandzaknews.com
Eto, sada ce jos nesto da popravljaju po Bor dzamiji i tako dalje... Ne znam sta taj narod misli i da li ocekuju da dodje do nekog krvoprolica. Pitanje je ko to sve organizuje, da li drzava zna o cemu se radi. To je kulturno istorijski spomenik i niko ne smije da izvodi bilo kakve radove na njemu mimo znanja Zavoda za zastitu kulture.
Zukorlic je poznat po tome da bukvalno rusi tradiciju. Stara medresa je do temelja izrusena i napravljena nova, dzamija na paricama izrusena i napravljena nova. Svaki moguci trag naseg postojanja na ovim prostorima on rusi i unistava. Mezarje prekopao kod lejlek dzamije i digo lokale, mislim znate biznis je biznis, pa nema veze gde se to radi.
Nebi me cudilo da pocne rusenje altun alem dzamije sa zeljom da napravi jednu veliku dzamiju. Ovi oruzani napadi su znak svim muslimanima da treba da cute i da trpe, e pa sada samo da vidimo koliko ce sve to moci da funkcionise tako. Bas me interesuje kako sada oni veselici koji ga podrzavaju opravdavaju ove oruzane napade u dzamiju, sigurno se mnogo brinu za dzemat muftije Hasiba ef. Suljevica i zao im da ne ozebu od nogu pa da malo pospreme dzamiju kao sto su zadnjih 10 godina brinuli.
refresh_image
11-06-2007, 05:25 AM
Ma polahko, decko ima afiniteta prema automobilima, "pucama", brzom zivotu, pa eto sad se moze vidjeti i kocki... Vec neko vrijeme on stavlja zivote i imovinu ljudi za ulog. Nije svjestan pubertetlija koliko je opasan rulet zivota. Da je imalo pameti imao, vidio bi sta se desilo sa onim ko je napadao ovu dzamiju (koga je uzgred on uveo u cipelama u istu) i ne bi sada bio u njegovoj poziciji. Tj. ne bi sada on bio taj koji atakuje na ovu svetinju (uzgred, napao je i na dzemat koji je veca svetinja od same gradjevine, "zabravio" vrata i zabranio 'im ulazak u istu). Allah dz.s zna sta ce njega strefiti. Izgleda da je krenuo putem svog prijethodnika (valjda ga je onda kada je isti napadao dzamiju povuk'o taj porok, ucio se je, kao sto se svako dijete uci od oca, bio je jos mali). Taj se je otrovao. Kakav ce kraj ovaj docekati... ne dao Allah dz.s nikom (ocigledno nikakav dobar, obzirom da srlja sve dublje i dublje):eek:
P.S Ne znam samo ko je njega ovaj put uveo "u cipelama" u ovu Sandzacku ljepoticu. Mislim, da ocekujemo i od njega ovakvu "strast" upadanja u dzamije... po uzoru na "tatu" mu (koga je ovaj put uveo) i na "dedu", koga je njegov "tata" uveo one famozne 99-e, cini mi se... Znaci, da ocekujemo istog za 8 godina (to 'im je valjda period odrastanja):rolleyes:
ul_8mart_br?
11-06-2007, 09:57 AM
Ovi oruzani napadi su znak svim muslimanima da treba da cute i da trpe, e pa sada samo da vidimo koliko ce sve to moci da funkcionise tako.
Ovo je problem drzave i treba sacekati i vidjeti da li je drzava u stanju da obezbijedi red i zakon ili je megdan pustila mafiji. Ako se ne ucini nista onda to znaci da neko hoce da se u Pazaru pocne pucat.
tranzicija
11-06-2007, 12:22 PM
Ovo što radi sicilijanac Zukorlić je u najmanju ruku smiješno. Heeeej čovjek hoće da restaurira Džamiju koju gleda kako propada već desetak godina i ne čini ništa. Čak je odbio i donaciju jednog džematlije prije nekoliko godina tražeći da se njemu da ta donacija pa će kao on da to radi. Naravno kao i danas ni tada mu čovjek nije vjerovao i restauracija je propala.
Svakome u Sandžaku je jasno da se ovdje radi o pokušaju Zukorlića da smijeni Imama Altun Alem džamije Hasiba ef. Suljevića koji je to što jeste 30 i više godina i koga džemat stoprocentno podržava.
Najbolji komentar na ovakvu Zukorlićevu restauraciju da je sinoć jedan moj komšija i džematlija.
DIG'O MUAMER DA KREČI!
IslamOnlyWay
11-07-2007, 00:28 AM
to, sada ce jos nesto da popravljaju po Bor dzamiji i tako dalje... Ne znam sta taj narod misli i da li ocekuju da dodje do nekog krvoprolica. Pitanje je ko to sve organizuje, da li drzava zna o cemu se radi. To je kulturno istorijski spomenik i niko ne smije da izvodi bilo kakve radove na njemu mimo znanja Zavoda za zastitu kulture.
Zukorlic je poznat po tome da bukvalno rusi tradiciju. Stara medresa je do temelja izrusena i napravljena nova, dzamija na paricama izrusena i napravljena nova. Svaki moguci trag naseg postojanja na ovim prostorima on rusi i unistava. Mezarje prekopao kod lejlek dzamije i digo lokale, mislim znate biznis je biznis, pa nema veze gde se to radi.
Nebi me cudilo da pocne rusenje altun alem dzamije sa zeljom da napravi jednu veliku dzamiju. Ovi oruzani napadi su znak svim muslimanima da treba da cute i da trpe, e pa sada samo da vidimo koliko ce sve to moci da funkcionise tako. Bas me interesuje kako sada oni veselici koji ga podrzavaju opravdavaju ove oruzane napade u dzamiju, sigurno se mnogo brinu za dzemat muftije Hasiba ef. Suljevica i zao im da ne ozebu od nogu pa da malo pospreme dzamiju kao sto su zadnjih 10 godina brinuli.
A sta je po tvojem najbolje,da je ostavio medresu koja samo sto nije srusila,a sad je tu velepna zgrada koja je radjena po bosnjacoj arhitekturi,onda lejlek dzamija takodje renovirana ograda,i uradjena cesma,ja neznam dosad se renoviranje smatralo napredkom,ako vi kazete drugacije uredu...
IslamOnlyWay
11-07-2007, 00:29 AM
[SIZE="4"]to, sada ce jos nesto da popravljaju po Bor dzamiji i tako dalje... Ne znam sta taj narod misli i da li ocekuju da dodje do nekog krvoprolica. Pitanje je ko to sve organizuje, da li drzava zna o cemu se radi. To je kulturno istorijski spomenik i niko ne smije da izvodi bilo kakve radove na njemu mimo znanja Zavoda za zastitu kulture.
A sta je po tvojem najbolje,da je ostavio medresu koja samo sto nije srusila,a sad je tu velepna zgrada koja je radjena po bosnjacoj arhitekturi,onda lejlek dzamija takodje renovirana ograda,i uradjena cesma,ja neznam dosad se renoviranje smatralo napredkom,ako vi kazete drugacije uredu...
PutNick
11-07-2007, 01:07 AM
Koliko samo ljudi mogu da budu pohlepni i bezobzirni?! Zar se oni koji su do sad bili verski lideri, i koji bi to jos uvek zeleli biti, mogu sluziti lazima, i obmanama, kako sugradjana, tako i medija? Zasto imam, predvodnik dzemata Altun-alem dzamije, koji toliko godina obavlja svoju duznost savesno, uz postovanje mnogobrojnih sugradjana, od jednom ne moze uci u "svoju" dzamiju, vec versku molitvu mora obavljati na ulici? Opet, sa druge strane, lijep potez od njega, jer je dostojanstveno i hrabro zeleo poruciti svima onima koji bi zeleli da se njima klanja, da nece odustati, dok god u Islamskoj Zajednici Srbije ne bude bilo slobode za svacije misljenje i dok se ne ukine jednoumlje diktirano od strane gospodina Zukorlica. Samim tim, sto je molitvu obavljao napolju, na ulici ispred dzamije, poslao je poruku svima da zeli mirnim putem da resi ovu nastalu krizu, bez i trunke nasilja.
Na kraju nadam se da ce se drzava, sa svojim nadleznim ministarstvom, potruditi da pomogne u resavanju nastale krize, pa makar podrskom fer i regularnih, eventualnih, izbora unutar IZ Srbije.
Kakva crna bosnjacka arhitektura?! :eek: Uradjena najobicnija trospratnica, kakvu danas izgradi svaki, materijalno potkovaniji, gasterbajter. I to je podeljena na dva ulaza gde jedan deo sluzi za zhensku medresu, a drugi kao kuca njegovog najblizeg saradnika "doktora". :rolleyes:
Ali eto, makar da nije cudna tvoja podrska njemu, jer imate istu tu "zicu" za razumevanje tradicije i bosnjacke arhitekture.
A ako te toliko divi i ta cesma, postavljena preko porushenog mezarija, da li bi se onda divio i jednoj istoj takvoj, postavljenoj na porusenom mezariju tvojih umrlih?
IslamOnlyWay
11-07-2007, 11:05 AM
Braco vas problem sta god Muftija uradi vi to morate da predstavite na los nacin,otvori Fakuletet za Islamske studije lose je to bolje da je Rekic,otvori Univerzitet,on propusta ucenike,sad ne valja sto medresa im 150 ucenika,a prije nije moglo da stane 30 radi neke stare zgrade koja samo sto se nije srusila,onda ne da na Vakuf da se pravi skola,vi odmah pa nije to njegovo da on brani bolje da je skola,a sto braco kad na desnu stranu ima bolnickog 3put vise,oni moraju da prave na vakufsko,a sad se tu pravi najveca dzamija u Sandzaku,e sad braco ja neznam sta je vas razlog sto ga toliko mrzite,kad mu ceo svijet priznaje sta je uradio,vi razmisljajte realno,nemojte navijacki.A sto se tice njegovog mesanja u politiku,haj mi recite samo jednu recenicu,u kojoj se on pozvo na politiku??
Yeni_Pazarac
11-07-2007, 12:25 PM
Sve sticem utisak, da ovi "neobavjesteni" koji dolaze na forum, kao da su zamrznuti u nekoj kriogenoj komori za duboko zamrzavanje, posle odredjenog vremena kada sahat na kriogenoj komori otkuca 00:00 , polako trljajuci oci i ispucavjuci ledja skidaju kacigu sa glave koja je imala zadatak da u njihovoj podsvjesti usadi ideologiju "ispravnog" vodje , pocinju da traze dokaze za to usadjeno (elektronsko-multimedijalno) vjerovanje . Najispravni naziv za vas posle vec ispranog termina koji glasi ZOMBIJEVCI, je za vas SPAVAČI.
Samo se nadam da će filteri i barijere koje vaša svijest posjeduje jednog dana popustiti usled fizičkog zamora, tog trenutka će te biti počašćeni istiniom i njenom slašću.
zucky_85
11-07-2007, 12:28 PM
...e sad braco ja neznam sta je vas razlog sto ga toliko mrzite...?
Ako mi je dopušteno( s' obzirom da nisam brat),reći ću samo da je loše što se odnos neistomišljenika kod nas u Pazaru karakteriše samo u domenu dva extrema,ljubavi i mržnje,nigde sredine:confused:
To i jeste najveći problem,ja nikada neću g-dina Zukorlića gledati kao svog muftiju i to je moja lična stvar naravno,ali ga ni ne mrzim,to je jako pogrešan zaključak u svijesti našeg naroda,čim se ne slažemo-onda se mrzimo:confused:
Mrzeti nekoga,trovati svoje srce i opterećivati svoj duh,za mene je jako nepotrebno,jer će stvari ionako doći na svoje(tj. došle su),muftija više nije muftija i gotovo,sve dragi Bog uredi na kraju.
IslamOnlyWay
11-07-2007, 12:42 PM
Pa ni mene se ne svidja predsednik Sulejman Ugljanin,i ja ga ne dozivljavam ko predsednika,ali i to je moj licni problem,znaci svako ima svoje misljenje,ali vrijedjanje ljudi koji imaju drugacije misljenje,i nazivanje istih tih zombijevci,je pogresno.Brate nisam ja spavo,vec ja ne podlezem na razna ogovaranja i traceve,vec ja ne verujem u svasta,na primer regionalnu kad bi verovao,ja bi mrzeo muftiju najvise na svetu,ali regionalna TV je samo misljenje jedne strane,jednoumlje,tako da se ne palim mnogo na to,i mislim da je to pogresno,sto pokusavate i od ovog sajta da napravite internet-regionalnu,treba da se saslusaju obe strane,pa da se donese zakljucaj sta je istina,a sta laz,jer sa ovim potenciranjem jedne strane vi nista ne napredujete,vec samo hocete vasu istinu,a to ne postoji,ne postoji ni moja istina,ni vasa istina,vec istina mora da se dokaze...
ul_8mart_br?
11-07-2007, 12:56 PM
Ma nisu problem nasa "braca", vecina je u panici za onom korom hljeba sto dobijaju i za koju se plase da je ne izgube, ja se ne ljutim na njih. Kad pogledas tkzv "strane" u ovoj raspravi, vidis sa jedne strane interesnu druzinu od Zukorlicevih uposljenika, fanaticnih protivnika SDA iz nekih minornih partija i raznih udruzenja a sa druge obican svijet. Od svih treba zaliti one jadnike koji zarad kore hljeba gube dusu; hoce li je moci naci poslije kad sve ovo prodje.
Deddha
11-07-2007, 13:21 PM
Ma njima je panika sto ima dzamija jos, i sto se u tim dzamijama ne slave mirko marjanovic, cetnicki oficiri na putu za Kosovo, tadic i ostala bratija. Sve bi oni pare dali samo da to mogu da sprovedu u dzamijama. Nije njima motiv para, oni iz mrznje rade ovo sto rade (i sto su radili godinama):rolleyes:
tranzicija
11-07-2007, 13:35 PM
Novi Pazar: Učenici nisu bezbedni?
7. novembar 2007. | 12:21 | Izvor: Tanjug
Novi Pazar -- Iz jedne srednje škole u Novom Pazaru jutros udaljena grupa učenika zbog, kako se tvrdi, bezbednosnih razloga.
Reč je o deci imama koji su nedavno saopštili nepoverenje glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću i stali na stranu Islamske zajednice Srbije, sa sedištem u Beogradu, i reisa Adema Zilkića, rekao je šef kabineta reisa Jakup Leković.
On je rekao da je iz medrese koja radi u okviru Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kojom rukovodi Zukorlić, "sa nastave jutros izbačeno 12 dece sa obrazloženjem da im škola ne može garantovati bezbednost".
Direktor Medrese Nedžad Hasanović potvrdio je da je tačno da je jutros iz škole šestoro dece vraćeno kućama i da je među njima reisov sin. On tvrdi da je razlog za to "zapaljiva situacija" i mogućnost da među učenicima izbije tuča. Hasanović je poručio da će deca moći da se vrate na nastavu ako "dođe do pomirenja dve strane".
Povod za novo neslaganje predstavnika dveju islamskih zajednica je to što je, kako tvrdi Zilkić, pedesetak naoružanih ljudi, bliskih Zukorliću, neovlašćeno ušlo u džamiju Altun-alem, zamenilo brave na svim vratima i počelo građevinske radove.
Allah'u dragi na šta je sve ovaj Zukorlić spreman. Subhanallah!
Pa ni mene se ne svidja predsednik Sulejman Ugljanin,i ja ga ne dozivljavam ko predsednika,ali i to je moj licni problem,znaci svako ima svoje misljenje,ali vrijedjanje ljudi koji imaju drugacije misljenje,i nazivanje istih tih zombijevci,je pogresno.Brate nisam ja spavo,vec ja ne podlezem na razna ogovaranja i traceve,vec ja ne verujem u svasta,na primer regionalnu kad bi verovao,ja bi mrzeo muftiju najvise na svetu,ali regionalna TV je samo misljenje jedne strane,jednoumlje,tako da se ne palim mnogo na to,i mislim da je to pogresno,sto pokusavate i od ovog sajta da napravite internet-regionalnu,treba da se saslusaju obe strane,pa da se donese zakljucaj sta je istina,a sta laz,jer sa ovim potenciranjem jedne strane vi nista ne napredujete,vec samo hocete vasu istinu,a to ne postoji,ne postoji ni moja istina,ni vasa istina,vec istina mora da se dokaze...
Ok ne svidja ti se, niko te ne tera da ti se svidja. Niti neko vredja ljude koji drugacije misle. Vredjaju se ljudi koji za nas kazu da smo kjafiri, izdajnici, prodani ljudi, udbasi. Ako se nalazis medju tom grupom onda je to tvoj problem.
Mnogo je bilo jednodnevnih clanova koji su ovdje poceli sa iznosenjem druge strane i sami su prekinuli. Niko od njih nije banovan do zadnjeg tipa koji je imao uvredjiv nick. Ovo je jedini forum u Sandzaku gdje nisu brisani postovi koji su imali argumente i iznijeti sa ciljem razvoja diskusije. Svi tvoji prijatelji koji su se uclanili na ovaj forum i pokusali da nesto kazu, imali su priliku, ali su misteriozno prestali da diskutuju iz nedostatka argumenata.
Kao sto vidis svasta se desava, i meni je smijesno i cudno da neko moze i dalje da vjeruje top tipu koji izaziva nerede po dzamijama i isterava ucenike medrese koji mu se ne klanjaju. To nije niko do sada radio, doduse on je vec jednom to radio ali na potuljniji nacin... sada doslo do krize i hvata se za sta moze i bez razmisljanja pravi neke poteze koji nemaju veze sa Islamom.
Ne bi me zacudilo da narede nosnju legitimacija pri ulazu u dzamiju da nebi bilo mozda sukoba. Stave onaj citac barkodova i ako si muamerov potrcko onda mozes da klanjas, ako nisi onda nema klanjanja u dzamiju.
IslamOnlyWay
11-07-2007, 23:37 PM
Ucenici su sklonjeni,zbog tenzija koje su prisutne da ne bi doslo do tuce,a sto se tice dzamije,renovira se,ja neznam sta je navalio Hasib na silu da klanja,a sklonjeni podovi,nije valjda da je toliko zavoleo tu dzamiju,da nemoze da se odvoji od nje i kad se renovira,uostalom sta ce on u dzamiji,on vise nije obican Hodza,on je Muftija,on treba da je u kancelariju,da rasporedjuje Hodze..
Haljit
11-07-2007, 23:39 PM
... sada doslo do krize i hvata se za sta moze i bez razmisljanja pravi neke poteze koji nemaju veze sa Islamom.
Ne bi me zacudilo da narede nosnju legitimacija pri ulazu u dzamiju da nebi bilo mozda sukoba. Stave onaj citac barkodova i ako si muamerov potrcko onda mozes da klanjas, ako nisi onda nema klanjanja u dzamiju.
Mozda bivsi muftija dozvoljavajuci postojanje onim koji nisu za njega ipak u svojoj dobroti a radi izbjegavanja sukoba naredi da oni koji nisu za njega (a da bi se razlikovali od njegovih pristalica) nose drugaciju boju, duzinu, i oblik odece, drugaciji oblik kape ili frizure (za one koji nemaju kapu), da u dzamijama ukoliko nema mjesto onda oni koji nisu za njega (da bi napravili mjesto njegovi pristalicama) moraju ici gore na mafilj i gore da klanjaju, da oni koji nisu za njega nesmiju sahranjivati svoje mrtve u blizini mezara njegovih pristalica, da ukoliko zale i placu za svojim mrtvima da moraju zaliti vrlo tiho da nebi uznemirili njegove pristalice itd
IslamOnlyWay
11-07-2007, 23:49 PM
Dobro nemoj te ga preteravat,i ovo sto ste dosad rekli pola je neistina,u nijednu drugu dzamiju nije bilo ikakvih problema,po vasoj prici nidje u sandzak nemoze da se klanja kako treba,a sto se tice ove dzamije opet cu ponovit,dzamija se renovira,i cim se napravi slobodno udjite u nju,pa se nemojte vadit godinu dana,nadoknadite ono sto niste mogli,posto toliko volite da idete u dzamiju,a sad nemoze zbog toga,sto su celi podovi iskopani i nema gde,mi to pravimo da vama bude lepse,da imate vise prostora,mozda ovaj vas Muftija ce skupit vise pristalica,posto inace Antunalem dzamija ja poznata ko dzamija sa malim dzematom,a sad kad nemoze da se klanja navalili,i oni sto nikad u dzamiju usli nisu,ko da nidje u Pazar nema da se klanja,tako ste cudni,samo vam zabrani,vi bi glavom kroz zid...
Deddha
11-07-2007, 23:53 PM
Ucenici su sklonjeni,zbog tenzija koje su prisutne da ne bi doslo do tuce,a sto se tice dzamije,renovira se,ja neznam sta je navalio Hasib na silu da klanja,a sklonjeni podovi
Pa uvjek je bilo tenzija, mislis da u drugim skolama ne postoje iste tenzije. Ja sam svojim ocima gledao kad se dva klinca jure prije dvije ili tri godine, jedan u sda majici, a drugi u sdp. Treba li u svim skolama sklanjati djecu (po logici ovoj gore, trebalo bi skloniti mesihatovsku djecu, jer su u manjini, po prostom proracunu i matematici sa biralista). A dzamija se navodno renovira bez ikakve dozvole. A i postoji prostor na sofi na kome se moze klanjati. A i vrijeme pocetka radova je vrlo diskutabilno. A i to sto postoji finansijer, koji nije htio dati muameru pare za renoviranje, jer mu ne vjeruje, a on nije dozvolio da renovira bez njega:eek:
uostalom sta ce on u dzamiji,on vise nije obican Hodza,on je Muftija,on treba da je u kancelariju,da rasporedjuje Hodze..
Jeli, a to muftije ne klanjaju. Los primjer imate od bivseg, njega odavno niko nije vidio ni u jednoj dzamiji (vrlo rijetko, kazu da je zadnji put prije svrgavanja dosao u lejlek dzamiju, bio je zamisljen oko problema koje je predosjecao). Jos gdje to postoji muftija koji sjedi u kancelariji? Pa u Islamskoj Republici Iran Imam Hamenei, vodja revolucije i veliki imam predvodi dzuma namaz. Iznosi sporet iz kuce da proda, zato sto nema novca. Izlazi na barikade kad su nemiri i stoji ispred sviju. A najveci muslimanski vodja trenutno u svijetu, i predvodi stotine miliona ljudi:confused:
Deddha
11-07-2007, 23:57 PM
a sad kad nemoze da se klanja navalili,i oni sto nikad u dzamiju usli nisu,ko da nidje u Pazar nema da se klanja,tako ste cudni,samo vam zabrani,vi bi glavom kroz zid...
Aha, ako mislis na dika, duceta i adema. Oni su inace bili i u arap dzamiji nakon otvaranja iste (posto je zatvorena zbog poznatih problema i otkazivanja poslusnosti muameru). Tako se u intervalima pojavljuju. A to sto je mali dzemat, pa to je vise problem naselja u kojem su vecina ili pijanice ili narkodileri (a jos se i mesihat tu doselio, na porusenom groblju):eek: Inace, ne budi siguran da ti ljudi tu sto klanjaju nikad nisu usli u dzamiju, pa cak i u tu dzamiju;)
IslamOnlyWay
11-08-2007, 00:11 AM
Dobro ne mislim na te tenzije,ove tenzije su mnogo drugacije,zamisli Muftijin i Ademov sin u isto odeljenje u medresu,ma tu je bilo pitanje dana,kada ce nesto da se desi.Nisam rekao da ne treba da klanja nemoj izvrcat moje rijeci,nego treba da ide po Beogradu,Sarajevu da lobira,ako hoce da im Islamska Zajednica bude priznata,jer on je posle Adema,glavni u tzv.Islamskoj Zajednici,a takvog vi hocete Muftiju,da nista drugo ne radi,vec samo da se zatvori u dzamiji,i da ne izlazi,vi mislite da Muftija Muamer Zukorlic to nije mogao da uradi,al ne bilo ni Fakulteta,ni medresa,Islamska Zajednica bi bila ko prije,zgrade slicne one u kojim se nalazi ona kafana Granata samo sto se nisu srusile,ne bi imali Univerzitet,ali bi imali dzamijskog Muftiju,koji je miran,svako moze da ga gazi,a da mu Sulejman Ugljanin sa mimbera cita,ko ne glasa za SDA nije musliman,a on samo da se smeska,e to takav vam je vas hasib,eh on se vama zbog toga toliko svidja...
Cilim
11-08-2007, 00:13 AM
E bas bi volio da vidim toga koji je klanjo ispred Altun Alem dzamije,a da nikad do tad nije klanjo.A i da nije do tad,sta je problem?InsAllah ce sad pocet,treba rec hvala Allahu sto je i taj jedan poceo,ali neko ovdje ima totalno pogresnu percepciju Islama na zalost..
Haljit
11-08-2007, 00:20 AM
E bas bi volio da vidim toga koji je klanjo ispred Altun Alem dzamije,a da nikad do tad nije klanjo.A i da nije do tad,sta je problem?InsAllah ce sad pocet,treba rec hvala Allahu sto je i taj jedan poceo,ali neko ovdje ima totalno pogresnu percepciju Islama na zalost..
Ja predlazem da svako dobije po jedno kartonce, pa da mu Hasib udara pecate koliko je ko puta klanjao. Eh pa kad dodje nas "jedini put" da mu se moze pokazat: "e evo vidi, crno na bijelo i jos muhur ima"
Deddha
11-08-2007, 00:21 AM
Islamskoj Zajednici,a takvog vi hocete Muftiju,da nista drugo ne radi,vec samo da se zatvori u dzamiji,i da ne izlazi,vi mislite da Muftija Muamer Zukorlic to nije mogao da uradi,al ne bilo ni Fakulteta,ni medresa,Islamska Zajednica bi bila ko prije,zgrade slicne one u kojim se nalazi ona kafana Granata samo sto se nisu srusile,ne bi imali Univerzitet
A sta fali ovom, pa mislis li da je Islam u zgradama? Ili u univerzitetima (vidim i velikim pocetnim slovom si ga napisao, koliko ti je svet). Pa vidi, u Islamskoj Republici Iranu cujes ezane sa vise strana, a ne mozes vidjeti nigdje munare (vrlo male se munare prave, cak neprimjetne). Taj primjer. A imali smo mi i Ismail ef. Filibarica i ef Zilkica i jos puno ucenih ljudi prije muamera. Ne trebaju nama divlji fakulteti i hladne gradjevine, pa nismo austrougari majka mu stara, mi smo Turci (eventualno ovako poneki nesudjeni Iranac):D
P.S Imam Hamenei sjedi u Teheranu, u svojoj kuci, a vodja libanskog Hizbollaha, nakon izbacivanja zidova iz Libana, dolazi mu na koljena i govori "ovo je vasa pobjeda". Nama trebaju duhovni ljudi, na to se mi furamo, mi se ne palimo na univerzitete, gradjevine i ostale proizvode zapadne civilizacije
Cilim
11-08-2007, 00:31 AM
Imamo Univerzitet privatni doduse,a znas li kolika je skolarina tamo?Napravi neko da skolovanje moze da bude samo privilegija parajlija!?To ko u Americi samo tamo opet imaju stipendije a ovdje?Medresu imamo pa vidimo sta se radi..I kako sad da narod vidi hair od toga?Jes to sve lijepo za oci ali...
IslamOnlyWay
11-08-2007, 00:35 AM
Sta si zavezo za Iran,tamo su Sije,i bogzna sta im to znaci,sto su im male munare,oni skroz drugacije propagiraju Islam.Pa dobro Adem je imo jaku poziciju,glavni imam u Tutin,to ti je ako neznas,glavni za sve hodze u Tutinskoj opstini,pa dobro ti znas koliku jaku ulogu ima obrazovanje u Islamu,cak je i prva rijec u Kur`anu bila IKRE(Uci)! nije bila ni klanjaj,nije ni posti,ni idi na hadz,sto nemora da znaci da ove druge stvari nemoraju da se rade.Znaci ti ne vidis te zgrade ko napredak Islamske Zajednice,izgradnja Islamksog Fakulteta ti nije napredak?!?! svasta...Sta se sve nemoze cut na ovom sajtu,stakverulaaa....
Deddha
11-08-2007, 00:36 AM
Ma nije poenta imati univerzitet. Treba gledati da ne bude istjeran Bog sa tog univerziteta (kako kaze Sejh Nazim el. Hakkani doslovce "na zapadu su istjerali Boga sa fakulteta"). Namjere, cistoca, iskrenost su u prvom planu. A dostignuca moderne tehnike, morlekularni tiganji, auta od 150000 eura, velike biblioteke... to mi vise lici na zapada... ili mozda na turbo-folk u beogradu 90 i neke:rolleyes:
Haljit
11-08-2007, 00:43 AM
Imamo Univerzitet privatni doduse,a znas li kolika je skolarina tamo?Napravi neko da skolovanje moze da bude samo privilegija parajlija!?To ko u Americi samo tamo opet imaju stipendije a ovdje?Medresu imamo pa vidimo sta se radi..I kako sad da narod vidi hair od toga?Jes to sve lijepo za oci ali...
Nekoji univerzitet mora da bude exluzivni, dok neki drugi mora biti socijalni sto bi reko jedan bivsi muftija
E sad nije kriv bivsi muftija sto se taj exluzivni univerzitet financira od novca i vakufa tih socijalaca koji svojim poklonima i novcem zele uciniti neko bogougodno dijelo.
I ne samo to, vec socijalci tako na silu natjerase "bivseg muftiju" da se u armanijevom odijelu vozi u blindiranom bmw-u
Deddha
11-08-2007, 00:43 AM
pa dobro ti znas koliku jaku ulogu ima obrazovanje u Islamu,cak je i prva rijec u Kur`anu bila IKRE(Uci)! nije bila ni klanjaj,nije ni posti,ni idi na hadz,sto nemora da znaci da ove druge stvari nemoraju da se rade.Znaci ti ne vidis te zgrade ko napredak Islamske Zajednice,izgradnja Islamksog Fakulteta ti nije napredak?!?! svasta...Sta se sve nemoze cut na ovom sajtu,stakverulaaa....
Buraz, Pejgamber s.a.w.s je bio nepismen. Nisi li cuo ono sa kasete "pisi Muhhamede! Ali kako, ja pisati ne znam..." Nije ucenje to sto ti mislis da je. Ukratko. A ti sto ih zoves sije, to je samo muamerova propaganda da oni nesto drugo propagiraju. Mislim, tacno da nesto drugo propagiraju od njega, slijedjenje Velikih i Casnih Imama a.s, dok muamer npr. negira Ebu Hanifu r.a (negirao ga jos prije desetak godina, veliki fakultetlija i prosvjetitelj, otvarac univerziteta i podizac gradjevina). Pa bolan, Allah dz.s kad je stvorio dunjaluk nije ni trunke obratio paznju na njega. Dunjaluk je jedna najmanje bitna stvar od svega stvorenog, a ti nam ovdje propagiras neke univerzitete, gradjevine (jos malo pa ces i auta, skupa odjela i rejbanke) i ostale tekovine ovog prolaznog svijeta.
IslamOnlyWay
11-08-2007, 00:45 AM
Pa dobro nama treba i ostalih kadrova osim Hodza,zbog toga ima i Univerzitet,na koji je skolarina od 800-1000eura ko i na Suljovom Univerzitetu,i na svim Univerzitetima u Srbiji,sto znaci da je to jos jedna o SDA-skih obmana i lazi.E sad za to sto pricas o Bogu,za to ima Islamski Fakultet,i tim se opovrgava to sto ti pokusavas da pricas...
Dobro ne mislim na te tenzije,ove tenzije su mnogo drugacije,zamisli Muftijin i Ademov sin u isto odeljenje u medresu,ma tu je bilo pitanje dana,kada ce nesto da se desi.Nisam rekao da ne treba da klanja nemoj izvrcat moje rijeci,nego treba da ide po Beogradu,Sarajevu da lobira,ako hoce da im Islamska Zajednica bude priznata,jer on je posle Adema,glavni u tzv.Islamskoj Zajednici,a takvog vi hocete Muftiju,da nista drugo ne radi,vec samo da se zatvori u dzamiji,i da ne izlazi,vi mislite da Muftija Muamer Zukorlic to nije mogao da uradi,al ne bilo ni Fakulteta,ni medresa,Islamska Zajednica bi bila ko prije,zgrade slicne one u kojim se nalazi ona kafana Granata samo sto se nisu srusile,ne bi imali Univerzitet,ali bi imali dzamijskog Muftiju,koji je miran,svako moze da ga gazi,a da mu Sulejman Ugljanin sa mimbera cita,ko ne glasa za SDA nije musliman,a on samo da se smeska,e to takav vam je vas hasib,eh on se vama zbog toga toliko svidja...
Ne znam gde je to receno da nije musliman onaj ko nije u SDA. Cista laz je da bi to Dr Sulejman Ugljanin rekao nekom.
Pa dobro nama treba i ostalih kadrova osim Hodza,zbog toga ima i Univerzitet,na koji je skolarina od 800-1000eura ko i na Suljovom Univerzitetu,i na svim Univerzitetima u Srbiji,sto znaci da je to jos jedna o SDA-skih obmana i lazi.E sad za to sto pricas o Bogu,za to ima Islamski Fakultet,i tim se opovrgava to sto ti pokusavas da pricas...
Ukoliko si upoznat, velika je razlika kada se kaze da je neko zavrsio drzavni u odnosu na privatni fakultet. Neka se prijave 2 covjeka sa istim fakultetom jedan na privatnom drugi na drzavnom. Onaj na privatnom neka ima veci prosek i vidjeces da ce svako zaposliti prije onog sa manjim prosekom sa drzavnog fakulteta.
No ovo je tema o Rijasetu, nastavicemo je u tom pravcu.
Ako je kao sto nas novi cijenjeni clan kaze da su isterali momke zato sto im ne mogu garantovati sigurnost onda zasto nisu i muamerovog sina deportovali jer opet on je sin presvjetlog Muamera i moze mu nesto zahvalit sa glave, neka dlacica ili mu se isfasat mobilni, ili mozda jednostavno ima 10-tak momcica koji mu garantuju bezbednost.
IslamOnlyWay
11-08-2007, 11:09 AM
Ukoliko si upoznat, velika je razlika kada se kaze da je neko zavrsio drzavni u odnosu na privatni fakultet. Neka se prijave 2 covjeka sa istim fakultetom jedan na privatnom drugi na drzavnom. Onaj na privatnom neka ima veci prosek i vidjeces da ce svako zaposliti prije onog sa manjim prosekom sa drzavnog fakulteta.
Mozda hoce u opstinu,i u svim institucijama gde su sefovi iz SDA,posto je to ipak sa drzavnog Univerziteta,ali na drugim mestima,gde je nezavisno,ja mislim da prednosti imaju ucenici sa privatnog Univerziteta.
Ako je kao sto nas novi cijenjeni clan kaze da su isterali momke zato sto im ne mogu garantovati sigurnost onda zasto nisu i muamerovog sina deportovali jer opet on je sin presvjetlog Muamera i moze mu nesto zahvalit sa glave, neka dlacica ili mu se isfasat mobilni, ili mozda jednostavno ima 10-tak momcica koji mu garantuju bezbednost.
Pa kad su jedne sklonili,sad nema potreba da sklanjaju i druge.A to ste se toga tice,sto ne pomenuste na regionalnu,da su se i oni svadjali,da su provocirali Muftijinog sina,cak je Ziljkic hteo da se tuce,znaci ipak bolje sto se sklonili,ove izazivace...
Ti mislis da je tako oko zaposljenja, a ja znam jer sam se licno uvjerio u to. Nije to samo dje su SDA nego imao sam iskustva sada u vezi nastavljanja studija gde svako trazi listu predmeta koji su slusani. Nas plan i program je vrlo slican fakultetima iz Novog Sada i Beograda, dok je plan i program konkretno informatike vrlo razlicit izmedju privatnog i drzavnog.
Detaljnije diskusije cemo nastaviti ako je potrebno u novoj temi.
Sto se tice isteravanja momaka, smijesno je ono sto si napisao. Sta su ti momci trebali da rade, da cute i trpe jel. Ne mozete vi da gazite koliko mi mozemo da trpimo jel? To treba da im bude moto jel?
Jel svi mi treba da trpimo kad nas gazite. Isteraj iz dzamije mi treba da trpimo, isteraj momke iz skole mi treba da trpimo. Cul covjeka kaze pa smirili su situaciju tako sto su njih isterali. Znaci ako bude nekih carki po odeljenjima i vecina sda mi cemo to da rijesimo tako sto cemo da isteramo sve koji nisu sda, ili sa drzavnog fakulteta da se isteraju ovi drugi. Kako te bre nije sram tako ako ne od nas onda od Allaha da pricas.
IslamOnlyWay
11-08-2007, 12:01 PM
I da su Muftijinog sina makli,opet bi tu bilo carki sa drugim momcima,jer u medresi ima oko 120 ucenika,od toga je 6 ucenika za tzv. Rijaset,znaci trebali su da oteraju kuci 114 ucenika,samo da bi ovih 6 ucenika zastitili,razmisljaj brate realno,ne navijacki,bolje je sto su ih makli dok se ne smiri sitacija,pa posle nek se vrate.Jer to bi bio mnogo jeftin udarac Muftije Muamera kad bi ih istero jer on da je hteo da ih istera,on bi ih jos na pocetak istero,ne bi ceko do sad...
tranzicija
11-08-2007, 12:09 PM
Apsolutna je laž da je od 120 učenika 114 za bivšeg mufiju. LAŽ, LAŽ..
I dokle ćete više da lažete sram vas bilo!
Vas je više strah od Muamera nego od Allah'a Dž.š.
Spremni ste sve džamije da porušite samo da bi Muamer ostao muftija.
Nađi mi uporište u Islamu za ovo što ste uradili ovoj djeci. Jedan Ajet, jedan Hadis.
Huzejfe
11-08-2007, 12:14 PM
Treba gledati da ne bude istjeran Bog sa tog univerziteta (kako kaze Sejh Nazim el. Hakkani doslovce "na zapadu su istjerali Boga sa fakulteta"). Namjere, cistoca, iskrenost su u prvom planu.
Kako se to Bog "isterava" sa univerziteta?
Zar mislis da ce da se smiri? Zar mislis da ce oni da se pokaju i da dodju poljube nogu Muamerovu i traze mu oprost i da ih vrati dje su bili? Zar mislis da je samo 6 ucenika iz te medrese vezano za Rijaset. To su bili samo momci koji su smeli da kazu sta su i gde su i koji su prezimenima svojim bili primjeceni. Zar mislis da su hodze koje su ostale uz Muamera tu zato sto misle da je Rijaset neispravan i da su svi koji su jos uvijek u IZ za Muamera?
Vidjeces inshallah, ovo su zadnji trzaji u pokusaju ocuvanja Muamerlenda i dosta hodza je na standby-u. Strah ih da krenu, zalosno je sto imamo takve hodze ali sta da se radi, inshallah bice boljih. Ovi uz Rijaset su samo dokazali da smiju da se pokrenu i da se otrgnu od tiranije i samovolje ima ih jos dosta koji ne smiju ni tamo ni ovamo iz straha da ne ostanu bez posla.
Cim se Amerika umjesala da brani muamerlend i da oni prenose svijetu ko je upravu tu su jasna posla. Amerika koje unistava sve dje ima imalo Islama dolazi da brani Muamerlend i da siri istinu.. Smijesno, nadam se da i ti nisi ubjedjen u to. Eto bila delegacija kod Muamera na razgovor.
To je samo jos jedan ocajnicki pokusaj da se Muameru digne cijena i da polozaj, kao on je toliko vazan da mu dolaze da cuju od njega istinu i obavezu se da ce da je sire.
IslamOnlyWay
11-08-2007, 12:41 PM
E sad neznam koji ce hodze da prekrenu prvo,jer cuo sam da vase hodze vicu,da ste im vi dali obezbedjenje da ih cuva da se ne vrate u pravu Islamsku Zajednicu,a ne da ih cuva od nekog da ih napadne.Dobro tih 6 ucenika je imalo hrabrosti da kazu sta misle,ali kad nisu svi ostali stali uz njih,pa da strajkuju,kad su za Rijaset,nego niko ni pokusao da se zali zbog toga.A sto se tice kadrova,vas kadar hodza nemoze ni da se uporedi,za kadrom koji je u Islamskoj Zajednici,kod vas nema ni 10 hodza,a vikali ste se da imate vecinu,mogu i da ih pomenem ako hoces(Nezir,Adem,Jakub,Munir,Hasib,Hafiz sa hadzeta i Kasim iz Selakovca)e to je vas kadar,cak je Jakub i priznao da su davali dzematlijama ahmedije,kako bi izgledalo da ih ima vise na dobrodoslici tzv.reisa...
Nista nisi rekao oko posjete Amerikanaca, mislis li da oni podrzavaju pravu struju kao i svuda?
IslamOnlyWay
11-08-2007, 13:05 PM
Pa ja mislim da je provokativnije ovo sto vas Beograd ovako podrzava,a posebno vas koalicioni partner bivsi ministar vera Radulovic,i koji je Muftiu osudio da odrzava vezu sa Bosnom i sa Reisulemom koji kaze da je Republika Srpska genocidna tvorevina,i da su Srbi genocidan narod...
http://www.youtube.com/watch?v=vRe7ofYHmDg
tranzicija
11-08-2007, 13:16 PM
Dragi moj brate Bolje je živjeti jedan dan kao Musliman nego milijardu godina kao munafik i ćafir.
Bitno je sta se dobija, mislis li da je njima stalo do nas?
Oni nas vole i jedva cekaju da nas vide jel?
Ostavi se praznih prica i prepucavanja, od Srba niste u stanju da pogledate sta vam se desava ispred nosa. Covjek pogazi sve sto se nadje ispred njega, dosta ljudi je izmlaceno izaslo iz Muamerlenda, naoruzani su vodili ratnicke govore u Ramazan sa Pazarke. Isteravanje studenata i prije ovoga sad, isterao je i sada studente. Dzamija za koju ga uopste nije bilo briga sada odjednom postaje mu mnogo interesantna i cuvaju je mafijasi da se restaurira kako treba. Covjek naredjuje politicke hudbe, zamisli na hazdet bila hudba o tome kako je njihov hodza dobar musliman i kako nije izdajnik dosao neki od onih placenika da dersi i dize nos klanjacima kako su oni najbolji sem sto ih u dzennet ne povede.
Milion i jedan razlog da onaj Muamer ne treba da bude vise tu, a vi se hvatate za neke druge stvari. Ma niko ne mrzi instituciju, to je moja i tvoja institucija i sve ostalo, samo hocemo da se makne onaj tip koji ne preza od nicega i spreman je da uradi sve da bi ostao na polozaju.
IslamOnlyWay
11-08-2007, 13:28 PM
Ada koga ti nazivas mafijasima,a sta ste vi????Jeil video ko je obezbedjuje reisulemu Cigo,Rus,Plojovic finansijer Krnjo,i posle vas nego da smatra za legitimne predstavnike,kad imate takve ljude oko sebe,nikad nista necete moc uradit...Jedino ako niste planirali,da osujete kriminalnu grupu...Jer cim je Suljo poceo da se druzi sa njima,ja sam presto da glasam za Sulejmana Ugljanina,i za SDA...
refresh_image
11-08-2007, 14:28 PM
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%201.jpg
(diko, poznat po pucnjavi ispred sdp-a, na paricama, na kolonu pristalica Sda, inace trenutno glavni za obezbjedjenje bivseg muftije... ah da, da ne zaboravim, poznati "dzematlija" kod Bor dzamije)
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%2011.jpg
(i naravno dzej... gospodin zvani "svi smo mi muamer")
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%202.jpg
(vozac bivseg muftije... inace poznati "dzematlija sa jalije")
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%20SDP.jpg
(ihsan iz piskupovaca, u crnoj jakni, okrenut ledjima ka vratima dzamije, osudjenik za neka "djela", brat nedzada iz obezbjedjenja bivseg muftije, takodje i sam od skoro u obezbjedjenju)
refresh_image
11-08-2007, 14:31 PM
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%20duce.jpg
(duce, poznati "dzematlija" sa baruthane, stajao inace i na vratima arap dzamije, nakon otvaranja iste, posto je prvo zatvorena zbog "problema sa bracom")
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/bogo%20i%20bekir%20s.jpg
(maskica, snimatelj regionalne i poznati aktivista sdp sa hadzeta, inace takodje poznati "dzematlija" sa hadzeta. Tu je i bekir, takodje poznati aktivista sdp sa hadzeta... i naravno "dzematlija", da ne zaboravimo)
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/bogo%20i%20degips.jpg
(ponovo nas "dzematlija" maskica, iliti bogo)
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/fantom%201.jpg
A sad nas, vec prosljavljeni, lik sa fantomkom...
tranzicija
11-08-2007, 14:35 PM
Uh Vidi Sve GraĐevinski Radnici Specijalizirani Za Vlagu!
Ovi Da Brane Islam! Pa Od Ovih Što Ih Ja Vidim Pola Pije, A Neki Su Se Bogami Drogirali Ili JoŠ Uvijek Drogirali.
refresh_image
11-08-2007, 14:54 PM
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/komplet%20fantom%20mala.jpg
nas proslavljeni kandidat za specijalne jedinice... Na obuci kod "ucitelja"
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/muki.jpg
(muamer halilovic-muki, brat enesa halilovica, "nezavisnog novinara", i sam novinar... i naravno "nezavistan", kao sto se moze vidjeti... ah da, takodje poznati "dzematlija" iz rasadnika)
IslamOnlyWay
11-08-2007, 16:21 PM
I haj mi reci ovde jednog coveka na primer da je deo organizovane mafije,ili da je deo mafija,ili da je bio osudjivan u zatvoru na nekoliko godina,a to brate sto se grijesis i kazes da su drogerasi,nek ti je na dusi,jer nikom se ne vidi flasa u ruci,ka vasim pristalicama,dosli i sred ramazana sa cigarom.Znaci ili neki sto su braca kamermana i novinara,ili dzematlije,ja ne vidim klosare ka kod vas.A vasi branioci islama:):):) Cigo organizator traktorske mafija,izaso iz zatvora,da pomogne novonastaloj situaciji,Plojovic bio osudjivan 15godina u zatvor,Rus takodje izaso tek iz zatvora,onda Italijan,takodje bio u nemacku po zatvora,i ovde poznat po uvozu nelegalnih autova...brate sve klosari,kod nas nijednog nema sto je bio u zatvor,sve posteni ljudi...Hvala Allahu...
Deddha
11-08-2007, 16:37 PM
Momak, ovdje se radi o navodnom renoviranju dzamije... i o tome kako su tu radnici i dzematlije. A to sto si ti mlad pa ne poznas nikog od navedenih, i sto gutas price o radu na dzamiji i o postenju "dzematlija", to je vec pitanje? No, ta gospoda zauzima dzamije i stoji na vratima istih, kad god se neko usprotivi muameru. A kako ce da budu na robiji, kad rade to po zadatku, naravno i po blagoslovu. Kada dodje nalog o njihovom "pustanju niz vodu", tek ces da vidis sta su sve uradili (ako ikada bude doslo do toga, drug ovog pucaca ispred sdp-a je nekoliko godina osudjen). Ti ljudi koje ti pominjes kao ucesnike organizovanog kriminala, osudjivani su, bili na robijama... A uostalom ja ne vidim nikog od pomenutih ovdje u otimanju dzamije. Pa govorimo o postenju pred Bogom, ne govorimo o postenju pred srpskim zakonom. Jel' nama mjerilo Bozanski zakon ili srpski. Kolika je krivnja doticnih, tek ce se vidjeti kada bude pravi sud (a do tada ce oni sa vise pucnjava, otimanja dzamija, postavljanja bombi pod automobile, raznosenja droge i svim sto rade, biti pod "blagoslovom" srpskog zakona):eek:
IslamOnlyWay
11-08-2007, 16:46 PM
Sija jel te toliko pogodilo ovo sto pricam,da neznas sad da progovoris,mnogo bre braco slusate ljidera,pa vam djavo kriv,sto posle ne umijete da sporazumete...Znaci Muftija je zatvorio dzamiju,zbog reasturacije,a onda je vas muftija Hasib pokusao nesto silom da udje sa njegovim placenicima,e kad hocete silom,imamo i ljudi,sto hoce da uzvrate silom...Razumes li SIja???A mi smo svi posteni Hvala Allahu,pa nas vi slikajte po cio Bozji dan i noc,mi nemamo od cega da se krijemo,mi smo dosli da branimo Islam,i spremni smo da poginemo za Islam,a ne ka vasi placenici iz zatvora,njih pokrece novac,nas pokrece srce,e to je glavna razlika izmedju nas i vas...
Deddha
11-08-2007, 16:56 PM
Ma nije problem nikakav... Jedino ako bi mogo da se obracas sa malo postovanja, ipak tebe niko nije uvrijedio, makar ja nisam. A o postenju ti pricaj srpskoj policiji, postoje mjerila postenja u Islamu, Islamsko obrazovanje (gdje ti rece da je na nekakvom islamskom fakultetu, pa prestade pricati) i postoji nesto sto se zove "nijet" i po cemu se svako djelo vrjednuje... A to sto imas blagoslov od cetnicke policije i sto si "cist" pred zakonom, od toga neces imati nista, sem srljanja u jos vece grijehove i bogohuljenja (pod navodnim popravljanjima dzamija, izgradnjom fakulteta i medresa). Tako cete doci i do situacije da napadnete Kabu (kao sto je jezid uradio, i to ce vam naravno biti popravka iste, ili mozda i branjenje). Bog na kraju presudjuje i presudice svima (prije ili kasnije), a ti se i dalje trudi ispasti pred policijom i drzavom (koja je jos i zabranila radove na istoj, sa razlogom da se nema dozvola) ostati cist. A ovdje se pominje dzamija, svima su poznati razlozi sto se sad "renovira" ista... A to sto ti i ostala ekipa necete da kazete, dogovorno lazete i glumite, to je vas problem. U svojim lazima cete umrijeti, gusice vas iste, zajedno sa svim gradjevinama (medresom koja je napravljena da bi se put zakrcio, fakultetom koji je napravljen za pranje novca i predizbornu borbu). Sve to sto je pravio i pravi vas odlazeci muftija ce se navaliti njemu na ledja, a tada cete se vi izmicati od njega, kada vidite sav teret svojih laza i prevara... No bojim se da ce biti kasno. A do tada, ostanite vi u dzamiji, "restarurirajte" je, cisti pred zakonom i toliko posteni. I trazite neprijatelje u mraku, masuci rukama (ovaj sija, ovaj dervis, ovaj Sda, ovaj saradnik drzavne bezbjednosti...):eek:
IslamOnlyWay
11-08-2007, 17:13 PM
Kakvih nebuloza u ovom tvojem govoru,sta ti je covece,kakvu Kjabu da napadnemo,jesil ti normalan,jesil ti svestan sta pises?!?!?A to sto pricas o cetnickoj policiji,kako te nije sramota,da pricas da su oni naklonjeni nama,pa jesul naseg Efendiju napali u sjenicu,jesul isterali nase Hodze iz dzamije u Prijepolje,jesul mediji naklonjeni nama ili vama,napravise od jednog puca u kafani i to u 3sati posle ponoci naslov smenjen Muftija,branil bivsi ministar vas ili nas,cela drzava vas podrzava i tipuje na vas,jedino sto vam Allah dz.s. ne da uspete,jer izdajnik nece biti poglavar Islamske Zajednice,i to nek vam bude jasno,pa doveli vi zandrameriju,ili celu vojsku Srbije,on nece uci u Mesihat!!!
sandzak beg
11-08-2007, 17:51 PM
http://www.glassandzaka.com/altun-alem/batinas%20SDP.jpg
(ihsan iz piskupovaca, u crnoj jakni, okrenut ledjima ka vratima dzamije, osudjenik za neka "djela", brat nedzada iz obezbjedjenja bivseg muftije, takodje i sam od skoro u obezbjedjenju)
Ihsan Zejnelovic is Piskopovca, iz obezbedjenja muftije, visestruki kriminalac povratnik, osudjivan za krivicna dela kradje, osudjivan za krivicno djelo razbojnistva 1997 godine nad izvesnim Plojovicem iz Lukara, ( razbojnistvo napo coveka sa ljedja i oteo mu pare i pritom naneo teske telesne povrede, to je pojasnjene za ove iz mesihta )odlezao godinu dana zatvora.
Bas mi je drago da je preso da restaurira spomenike, alj tu mora da se pripazi jel u Altunalem dzamiji more po nesto i da se ukrade.
Vuk dlaku menja ali cud nikad.
Ma batali to restauriranje, zar ti jos verujes u to cio dan zikris "Altun Alem dzamija se restaurira" nebil ubedio sam sebe.
Puce on da je restaurira, to je bilo da se ukloni muftija Hasib iz te dzamije. Muftija Hasib sa dzematlijama je pokusao da udje ali nije mogao i posle vi doveli legije dzematlija da cuvaju dzamiju od klanjanja. Cul brane dzamiju... od klanjanja jel?
Kaze tip cim sam video ko je sve tamo ja sam batalio da glasam za sda, to je isto kao ona stara poznata necu da klanjam kad vidim ko sve klanja.
PutNick
11-09-2007, 01:03 AM
mi smo dosli da branimo Islam,i spremni smo da poginemo za Islam,a ne ka vasi placenici iz zatvora,njih pokrece novac,nas pokrece srce,e to je glavna razlika izmedju nas i vas...
Uh... umalo mi suza ne podje od ovako dirljivih rijeci...
Ljudi su gubili glave i umirali su u Islamu, a ti si primoran "braniti" Islam kao da ce neko da ti ga otme. Ne cuvas Islam ti, vec ga cuva Allah dz.sh. Islam nije cigla, pa da ga neko moze oteti ili zauzeti. Allah spusta iman u srca, i On ih pokrece, a ne pokreces ih ti. I to takvo srce je svetije i od Ka'be. Takvo srce ce ostati otvoreno za svakoga, i zasigurno da takvo srce nece ostaviti nikoga da klanja na ulici pored dzamije.
Ali, ako su jedni "muslimani" mogli ubiti unuka Bozijeg Poslanika a.s. zarad te fotelje, onda ne moze da cudi ni ta jedna zatvorena dzamija...
IslamOnlyWay
11-09-2007, 12:00 PM
Uh... umalo mi suza ne podje od ovako dirljivih rijeci...
Ljudi su gubili glave i umirali su u Islamu, a ti si primoran "braniti" Islam kao da ce neko da ti ga otme. Ne cuvas Islam ti, vec ga cuva Allah dz.sh. Islam nije cigla, pa da ga neko moze oteti ili zauzeti. Allah spusta iman u srca, i On ih pokrece, a ne pokreces ih ti. I to takvo srce je svetije i od Ka'be. Takvo srce ce ostati otvoreno za svakoga, i zasigurno da takvo srce nece ostaviti nikoga da klanja na ulici pored dzamije.
Ali, ako su jedni "muslimani" mogli ubiti unuka Bozijeg Poslanika a.s. zarad te fotelje, onda ne moze da cudi ni ta jedna zatvorena dzamija...
Ja znam sta vas najvise boli kod Muftije Muamera Zukorlica?A to je sto Muftija Muamer Zukorlic nije sa Sulejmanom Ugljaninom,posle ovo ostalo bi vi sve progutali.A kako braco da bude sa Sulejmanom Ugljaninom,kad koji god projekat izmisli Muftija,Suljo odbije,znatel da ni Zenska ni Muska medresa,ni Islamski Fakultet,ni zgrada kod Antunalem dzamije nemaju dozvolu za izgradnju,a znatel zbog cega???Zbog toga sto Suljko nije dao...I za svaki projekat je dovodio policiju da rusi musku medresu,zensku medresu,islamski fakultet,i za svaki projekat je Muftija morao da dovodi narod,i da brani rusenje,i ja nemogu da verujem kako vi mozete dajete podrsku predsedniku rusitelju,e to mene boli,i sad Suljko kako nije mogao da srusi nijedan objekat ili da proda vakufsko,e sad mora da menja Muftiju,jer video da mu to ne uspeva,i koga je naso Adema Ziljkica,koji se kune velikim Allahom da nece biti poligon nijednoj politickoj partiji,a Suljko poziva svoje pristalice na skup...E mozel neko od vas Suljofila da mi objasni zbog cega su morali ovi objekti da se ruse???
Deddha
11-09-2007, 14:51 PM
Ti pobjeze sa rasprave o fakultetima i o shvatanju Islama. Ocigledno kod tebe nedostaje nekih stavki u tom poimanju vjere (zato i kazes kako je ucenje o Bogu zastupljeno na islamskom fakultetu, tamo u jednoj temi). Ocigledno zastupas (i ti i svi tvoji istomisljenici) jedno zapadno bogohulno shvatanje drzave (gdje se o Bogu uci na islamskom fakultetu) sa zgradama, sa tim kako ne treba muftija klanjati (kao sto bivsi ocigledno ni ne klanja), a Bog i ucenje o njemu dodje samo kao ukras. Osnova svega sto je radio bivsi muftija je bila pogresna, klasicno dunjalucenje (sa ukrasom pominjanja Boga i nazivanja nekog fakulteta Islamskim). Sve te zgrade su podignute na pogresnim mjestima (medresa gdje je trebao ici put, fakultet na vakufu). A i kako bi drugacije, kad su razlozi za njihovo podizanje bili pogresni. To je doslo samo kao proizvod pogresne osnove (dunjalucke, za sticanje dobita, za pranje novca, injadzijske). Nije nuzno da nesto sto se zove Islamom bude isto. Pa i haridzije su napale na Hazreti Aliju r.a sa mushafima na kopljima, a i znamo zasto je jezid uradio sta je uradio i to nazvao pravdom (tj. preuzimanjem hilafeta). Vrlo vazan detalj (najvazniji) nije zastupljen u muamerovom, pa i u svih vas shvatanju. A to je namjera. Bez toga je sve promasaj (cak i steta), i sto se vise izgradjuje i radi, taj nakaradni sistem zapadnjacki, antiislamski, cija je personifikacija muamer, vise steti okolini i prijeti da na kraju kad se srusi zatrpa onog i one koji su to radili ili podrzavali:rolleyes:
Kako si ti interesantan tip onlyway, svuda u svijetu je praksa da idu magistrale pored rijeke. Kompletnom desnom stranom raske (kada idemo uzvodno) je uradjen put, trebalo je da to bude i na lijevoj strani. Na lijevoj strani jos od salakovca ide put i znas li gdje se zavrsava?
Zavrsava se na mjestu dje je izgradjena zenska medresa. Znas li kolika je vaznost puta u Islamu, a tvoj presvetli Muamer je posadio medresu bez ikakve dozvole ili pitanja na mjestu gdje je trebao put da prodje. Sada taj put ide do Bor dzamije, nju zaobilazi i potom preko mosta se prikljucuje. To ti je mahom slucaj sa svim zgradama koje je gradio Muamer koji koristi Islam u njegove ekonomske svrhe i koristi ovaj nas jadni narod i njihovu srcanost koja je vezana za Islam u svrhe branjenja bespravnih objekata.
Sulejman Ugljanin je bio jedan od osnivaca Mesihata, on je mogao da ga i ugasi da je to hteo. Njemu nije bio cilj da unisti Islamsku zajednicu, iako smo mi muslimani mi moramo da postujemo zakone mjesta u kome zivimo. Ne mozemo mi sada da posadimo dzamiju na sred puta i sada ako neko ima sta protiv on nije musliman. To je vrlo jadno razmisljanje.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 00:05 AM
Kako si ti interesantan tip onlyway, svuda u svijetu je praksa da idu magistrale pored rijeke. Kompletnom desnom stranom raske (kada idemo uzvodno) je uradjen put, trebalo je da to bude i na lijevoj strani. Na lijevoj strani jos od salakovca ide put i znas li gdje se zavrsava?
Zavrsava se na mjestu dje je izgradjena zenska medresa. Znas li kolika je vaznost puta u Islamu, a tvoj presvetli Muamer je posadio medresu bez ikakve dozvole ili pitanja na mjestu gdje je trebao put da prodje. Sada taj put ide do Bor dzamije, nju zaobilazi i potom preko mosta se prikljucuje. To ti je mahom slucaj sa svim zgradama koje je gradio Muamer koji koristi Islam u njegove ekonomske svrhe i koristi ovaj nas jadni narod i njihovu srcanost koja je vezana za Islam u svrhe branjenja bespravnih objekata.
Dobro onda da zna narod ako preuzmete mesihat sta cete radit,ok onda,ako preuzmete slobodno rusite medrese,fakultete,sve ono sto je izgradjeno,nema veze bolje je put da prodje,rekicu odmah oslobodite prostor,sta ce nam islamski fakultet na vakufu,bolje je rekic da puni dzepove,posle nece imat ko da finansira ljidera,sta ce nama fakultet za Islamske studije i zgrade,mi nismo austorugari ko sto rece jedan gospodin ovde na sajtu,samo nije dao ideju kako ce onda Islam da se razvija,gde ce da se izucava,posto je ovaj Islamski fakultet neispravan,da idemo u Iran da ucimo o Islamu,posto ga toliko potenciras.I ja nisam reko da Muftija ne treba da klanja,nemoj da izvrces moje rijeci,nego pricaj istinu,ovde sve sto je receno moze da se vidi,nego nije obavezan da bude Imam u dzamiji,nego da lobira za Islamsku Zajednicu,da joj obezbedjuje finansije,da izgradjuje,ko sto je i radio.A ako toliko potencirate to bivsi Muftija,otkud onda on moze da smenjuje imame iz dzamija,kako moze da iskljucuje ucenike iz medresa otkud njemu tolika moc,a bivsi???Zbog cega ih ,,reisulema,, ne vrati kad je on sadasnji??
Sulejman Ugljanin je bio jedan od osnivaca Mesihata, on je mogao da ga i ugasi da je to hteo. Njemu nije bio cilj da unisti Islamsku zajednicu, iako smo mi muslimani mi moramo da postujemo zakone mjesta u kome zivimo. Ne mozemo mi sada da posadimo dzamiju na sred puta i sada ako neko ima sta protiv on nije musliman. To je vrlo jadno razmisljanje.
Ovo sto ti pricas ovo veze nema,predsednik opstine nema veze sa Islamskom Zajednicom,i to je problem hoce da je stavi covek pod svoju kontrolu,hoce da je stavi pod bosnjacko nacionalno vijece,a nezna da si vera i nacija 2 razlicita pojma...A ako ne verujes da on nemoze da je islkjuci,evo i snimak u kome sam Ljider kaze da predsednik opstine nemoze da iislkuci mesihat http://www.youtube.com/watch?v=eVnhIGJhdU0
Mesihat nije osnovan sada vec 90-tih godina. Tada je covjek koga ti zoves "ljider" stao iza svog naroda jedini i prvi rekao NE ucestvovanju u ratu, odlascima nasih studenata u vojsku Jugoslavije, poslao studente u Tursku na skolovanje umjesto u rat. Da nista drugo nije uradio to je dosta da mu ime bude ispisano zlatnim slovima u istoriji Bosnjaka.
Niko sada nece rusiti bilo sta, to su nase zgrade. Problem je nacin na koji se one grade, a to je totalno nepostovanje ili cak namjerno izazivanje problema od strane Muamera ex muftije.
Taj snimak je nastao u danima kada je poginuo odbornik SDA Sandzaka, odnosno koji je ubijen od strane mafijasa iz NP. Podsjecam da je u to vrijeme Muamer bio dosta aktivan u naredbama za citanje hudbi koje u sebi nisu imale nista drugo do napad na Dr Sulejmana Ugljanina i propagiranje SDP-a sa hudbe u vrijeme izborne tisine.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 00:50 AM
Vi cim vas neko napadne sa cinjenicama,odbrambeni mehanizam vam je laz,obmana,dezinformacije...To sam jedan put reko,ali cu opet ponovit,to sto je ljider prico Sandzak nezavisnost,Sandzak autonomija,to obesite macku o rep,sto kaze nas narod,to nikom nije donijelo koristi,jedino sto su ljudi jeli cuteke,dok je on bezo u Tursku,i da mu je to sluzilo za licnu promociju,pa mu je i plan uspeo,za njega 90%ljudi sto glasa,glasa radi te stare slave,a to za studente,to je toliko izlizana prica,da je to nemoguce da je jos ponavljate,ja sam mislio da ste pametniji i da ste tu pricu izbacili iz upotrebe,sta je to sredio mladima i studentima,pa ko ce da stavi u svoju vojsku pripadnike nacije,koju hoce da uniste za zemaljske kugle,ko ce da im garantuje da oni nece da se okrenu proiv njih,a sad nam on sredio,pa pravo je i cudo sto i nas nisu napali...
A to za zgrade izgleda da je sve u redu,nego je problem sto ih je Muftija Muamer uradio,i sto se zalagao za njih,to je najveci problem,jer dok god one postoje,one ce govorit o velicini Muftije,i njegovom patriotizmu...
A sto se tice hutbi,samo je bilo izreceno kako su za vreme skupa SDA,demolirane prostorije fakulteta,izmokrene i ja neznam kako te nije sram da to pominjes, i niko nije promoviso SDP-A,a ljider i vi mislite ako njega napadas odmah se stavljas na stranu drugog sto je apsolutna neistina,to je vas problem...
PutNick
11-10-2007, 01:39 AM
Kakve su te silne islamske ustanove u kojima moraju da budu izbaceni neki ucenici, pod izgovorom da im se ne moze garantovati bezbednost od drugih ucenika iste ustanove? Pa cemu se uce ti ucenici? Zar u islamu ima nasilja, i to prema, najblaze receno kolegi, sa kojim provodis vecinu dana?
A ako toliko potencirate to bivsi Muftija,otkud onda on moze da smenjuje imame iz dzamija,kako moze da iskljucuje ucenike iz medresa otkud njemu tolika moc,a bivsi???
Znaci ipak je bitna moc, i ona je po tebi merilo ispravnosti i imana. Pa eto, kao sto je vec receno, i Jezid je imao tu "moc" da posalje vojsku koja je ubila hz. Husejna r.a.
A takodjer je i ta "moc" Muamerova na istim osnovama. Kako smenjuje te imame iz dzamija? Bandom razbojnika, prerusenih u kurire, i zatvarajuci dzamiju pod izgovorom da je renovira. Da bi potom, ta ista banda, protivno odlukama dzematskog odbora i imama dzamije, zabranjivala ulazak istima u tu dzamiju. Kako moze da iskljucuje ucenike iz medrese? Privatna skola, koja treba da sluzi za ispiranje mozga, i pokoravanje Muameru bezuslovno. Uci se kako da se Islam tumaci u sopstvene svrhe, a po hadisu, onaj ko tumaci ajete za svoje ciljeve, u svoju korist, pogresio je, pa makar i da je tacno to sto je rekao.
(Neko pita, kako su tu isterali Boga sa Univerziteta, pa mu eto odgovora. Nazalost, jer vise se uci kako biti pokoran Muameru, nego Allahu. Uci se da je moc u Muamera.)
Deddha
11-10-2007, 03:47 AM
...
Deddha
11-10-2007, 04:05 AM
Dobro onda da zna narod ako preuzmete mesihat sta cete radit,ok onda,ako preuzmete slobodno rusite medrese,fakultete,sve ono sto je izgradjeno,nema veze bolje je put da prodje,rekicu odmah oslobodite prostor,sta ce nam islamski fakultet na vakufu,bolje je rekic da puni dzepove,posle nece imat ko da finansira ljidera,sta ce nama fakultet za Islamske studije i zgrade,mi nismo austorugari ko sto rece jedan gospodin ovde na sajtu,samo nije dao ideju kako ce onda Islam da se razvija,gde ce da se izucava,posto je ovaj Islamski fakultet neispravan,da idemo u Iran da ucimo o Islamu,posto ga toliko potenciras.
Ma nece niko da rusi zgrade (mada je ova medresa izgradjena pravo ruzno, hladno i bezivotno. Odise puno baljegom orljanskom. Tipicna gradnja dosljaka kad "sljegnu" u carsiju). A to za punjenje dzepa rekicu, pa vidi, od kirije se puni narodna kasa, a jos plus se zaposljavaju radnici. Dok se od ovog fakulteta pune dzepovi muameru i ekipi, sto oni koriste za kupovinu najskupljeg oruzja, tek izaslog na sajmu, najmodernijih sredstva komunikacije (na kakvim se cude inspektori db-a, i govore ljudima da ni oni to nemaju, da je to slucaj za javnu bezbjednost), sto oni koriste za otimanje dzamija, vakufa i za prestrasivanje naroda (sa onim zamracenim dzipovima sa tamnim naocarima na glavi u njima). A to kako treba biti postavljen sistem (ovo su sve posljedice i primjer onoga kako ne treba) to je vec opsirnija tema. Ukratko, ne moze biti Islamski fakultet nesto gdje je navodno Bog a drugi fakulteti mjesta gdje ga nema. Osnova svega treba biti Bog, i treba biti zastupljen Bog na svakom fakultetu, a Islamski je za posebno saznavanje i za posvjecivanje zivota Islamskom znanju (rekose neki da se tek sedam, osam godina nakon zavrsetka Islamskog fakulteta, pa cak i najjaceg, tipa Al Azhar, ulazi u Islamsku nauku). A ovo, na cemu je fakultet za slikarstvo, za glumu, ovo je jedna perverzija najveca. Treba rusiti taj sistem citav, rusenjem jedne ili dvije zgrade se ne postize nista, u glavama treba slomiti i srusiti taj pogresni sistem vrijednosti (zapadnjacki, dedzalski i svakako sejtanski)
I ja nisam reko da Muftija ne treba da klanja,nemoj da izvrces moje rijeci,nego pricaj istinu,ovde sve sto je receno moze da se vidi,nego nije obavezan da bude Imam u dzamiji,nego da lobira za Islamsku Zajednicu,da joj obezbedjuje finansije,da izgradjuje,ko sto je i radio.
Ma daj, mislis da klanja? A i njegova stvar na kraju. A Imam je obavezan svuda da bude Imam, pa i u dzamiji. A to za lobiranje i obezbjedjivanje finansija, pa nije Islamska zajednica zgrada i ljudi zaposljeni u njoj, Islamska zajednica je dzemat, u ovom slucaju citav narod (sem onih koji se ne smatraju pripadnicima Islama) i lobiranje i obezbjedjivanje finansija je lobiranje i obezbjedjivanje finansija za citav narod. Ne smije se Islamska zajednica gledati kao neki izdvojeni dio drustva. Tako se dolazi na krscansko shvatanje vjere i drzave (crkva je odvojena od drzave)
Ovo sto ti pricas ovo veze nema,predsednik opstine nema veze sa Islamskom Zajednicom,i to je problem hoce da je stavi covek pod svoju kontrolu,hoce da je stavi pod bosnjacko nacionalno vijece,a nezna da si vera i nacija 2 razlicita pojma...A ako ne verujes da on nemoze da je islkjuci,evo i snimak u kome sam Ljider kaze da predsednik opstine nemoze da iislkuci mesihat http://www.youtube.com/watch?v=eVnhIGJhdU0
Pa predsjednik opstine nema (kao i sto kaze Sulejman dr. efendija Ugljanin), ali Imam ima itekako veze sa tim (ono sto ti zoves "ljider"), i moze ne samo to, nego mu se cak i nebesa i zemlja pokoravaju. A to sto je on predsjednik opstine i "ljider", to je za zapadnjake i njihove produzene pipke. Malo, tj. dosta je on vise od toga. Ako nekad shvatis sta je i ko je Dr. Sulejman ef. Ugljanin, neces se cuditi kako moze da ukine mesihat (da naruci vrijeme, ili da gadja klompom iz iraka do na cejlon) neki Imam;)
Deddha
11-10-2007, 04:33 AM
Vi cim vas neko napadne sa cinjenicama,odbrambeni mehanizam vam je laz,obmana,dezinformacije...To sam jedan put reko,ali cu opet ponovit,to sto je ljider prico Sandzak nezavisnost,Sandzak autonomija,to obesite macku o rep,sto kaze nas narod,to nikom nije donijelo koristi,jedino sto su ljudi jeli cuteke,dok je on bezo u Tursku,i da mu je to sluzilo za licnu promociju,pa mu je i plan uspeo,za njega 90%ljudi sto glasa,glasa radi te stare slave,a to za studente,to je toliko izlizana prica,da je to nemoguce da je jos ponavljate,ja sam mislio da ste pametniji i da ste tu pricu izbacili iz upotrebe,sta je to sredio mladima i studentima,pa ko ce da stavi u svoju vojsku pripadnike nacije,koju hoce da uniste za zemaljske kugle,ko ce da im garantuje da oni nece da se okrenu proiv njih,a sad nam on sredio,pa pravo je i cudo sto i nas nisu napali...
A to za zgrade izgleda da je sve u redu,nego je problem sto ih je Muftija Muamer uradio,i sto se zalagao za njih,to je najveci problem,jer dok god one postoje,one ce govorit o velicini Muftije,i njegovom patriotizmu...
A sto se tice hutbi,samo je bilo izreceno kako su za vreme skupa SDA,demolirane prostorije fakulteta,izmokrene i ja neznam kako te nije sram da to pominjes, i niko nije promoviso SDP-A,a ljider i vi mislite ako njega napadas odmah se stavljas na stranu drugog sto je apsolutna neistina,to je vas problem...
Ovo pokazuje samo koliko vi imate afiniteta prema politici, i koliko se citava nomenklatura bivseg mesihata prevashodno bavila politikom i najvise vremena posvjecivala istoj (naravno kao i sve drugo, pogresno shvatanje i ovog pitanja, zbog pogresne osnove). Ti nama ovdje rece i da Autonomiju Sandzaka "okacimo macku o rep". To je naravno kratkovidost, i ne postoje neki politicki argumenti da ja tebe ubjedim u suprotnost stava tog. Nedostaje jedna vazna stavka u tom shvatanju politike, kao i skolovanja, ekonomije, i svega ostalog, a to je Vjera Isto kao i ti ljudi sto su dobili cuteke, dal' oni imaju ista od toga sto su dobili iste, trebao bi, npr., vjerovati u drugi svijet i u nagradu i kaznu na njemu, da bi mogao znati dal' neko ima nesto od "cuteka", ili mozda i nema. A naravno i u postojanje duse (smirenost i nemir iste). Poslanik s.a.w.s je govorio "da mi date sunce u jednu, a mjesec u drugu ruku, ja se ne bih odrekao ovoga" (parafraziram)! Ili da su tako mozda izbjegli neke belaje, i od istih sacuvali sebe i svoje porodice, cak i na ovom svijetu :rolleyes:
@Way
Veliki je broj ljudi vjernika koji videvsi sta tvoj Muamer radi sa parama i gde zaglavljuju donacije nece da da zekeat njemu. Sto ne znaci da ne daje zekeat, ali ga ne daje njemu.
Meni je cast bila da klanjam dzumu za Muftijom Hasibom Ef Suljevicem, koji je covjek koji voli narod i narod njega voli. Niko od nas nije klanjao sa njim iz nade da cemo dobiti pare, da ce nas potapsati po ramenu, da cemo mozda dobiti posao. Za vrijeme trajanja dzume nije moglo a da se ne primjeti galama koja je dolazila iz dvorista Altun Alem dzamije.
Kao sto rece Muftija Hasib ef. Suljevic, moglo je da se klanja na terasi dzamije, moglo je da se klanja u dvoristu, u samoj dzamiji na spratu. Ono sto vi iznostite je samo jedna obicna laz, i sto je najgore neki od vas vjeruju u to da se onamo ne moze klanjati i da se dzamija restaurira. Mene je stvarno strah da ne dodje Muameru u snu da onde umjesto one dzamije naprai drugu, ali zadrzi munare eto da ima nesto staro kao sto mu je bila i praksa.
tranzicija
11-10-2007, 11:44 AM
Nas oko 200 - 300 je juče klanjalo džumu za muftijom sandžačkim Hasibom ef. Suljevićem. Istog dana u isto vrijeme je u cijelom svijetu stotine i stotine miliona muslimana isto to radilo, klanjalo džumu. Klanjali su je svi oni koji na srcu nose šehadet i koji za sebe kažu da su mu'mini, izuzev grupice naoružanih bandita, narkodilera i poltrona u dvorištu Altunalem džamije.
Dok smo mi klanjali oni su se drali, pokazivali srednji prst klanjačima i hvatali se za genitalije, Allah im se smilovao. Uostalom ljudi koji se deru i urlaju na učenje Kur'ana časnog za bolje i ne znaju.
Njihov islam je Zukorlićeva fotelja, bez koje bi se kao kula od karata srušili i postali niko i ništa u ovome društvu. Njihov islam je psovanje majke bratu muslimanu i od njihovih cijevi i ruku sigurni su svi sem Muslimana.
A Allah svemogući sve vidi i sve zna.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 13:01 PM
Privatna skola, koja treba da sluzi za ispiranje mozga, i pokoravanje Muameru bezuslovno. Uci se kako da se Islam tumaci u sopstvene svrhe, a po hadisu, onaj ko tumaci ajete za svoje ciljeve, u svoju korist, pogresio je, pa makar i da je tacno to sto je rekao.
(Neko pita, kako su tu isterali Boga sa Univerziteta, pa mu eto odgovora.Nazalost, jer vise se uci kako biti pokoran Muameru, nego Allahu. Uci se da je moc u Muamera.)
Pa onda ako ih tome uce u medresu,vi treba da ste radostni sto su ti ucenici isrerani i osloboddjeni ,,tiranije,,Zamisli kako je bilo Ademovom sinu,da se klanja Muftiji Muameru u medresu.Ubacite ih u onu Beogradsku medresu,odakle je inace i vecina imama Jusufspahic family,koja daje vama podrsku.
Ma nece niko da rusi zgrade (mada je ova medresa izgradjena pravo ruzno, hladno i bezivotno. Odise puno baljegom orljanskom. Tipicna gradnja dosljaka kad "sljegnu" u carsiju). A to za punjenje dzepa rekicu, pa vidi, od kirije se puni narodna kasa, a jos plus se zaposljavaju radnici. Dok se od ovog fakulteta pune dzepovi muameru i ekipi,
E sad si se otkrio brate,znaci tebe on smeta i sto je seljak,jer gde ce tebi seljak da bude verski lider,a tek izaso iz opanaka,smrdi na baljegu,mora da bude carsijski,pa da napreduje,e to je ta pazarska filozofija,i dosta je kod vas prisutna.
Znaci kad opstina puni dzepove,onda pare zaradjuje narod,a Islamksa Zajednica kad puni dzepove,dzepove pune kriminalci,i ta vasa klasifikacija,je bolesna klasifikacija..
Ma daj, mislis da klanja? A i njegova stvar na kraju. A Imam je obavezan svuda da bude Imam, pa i u dzamiji. A to za lobiranje i obezbjedjivanje finansija, pa nije Islamska zajednica zgrada i ljudi zaposljeni u njoj, Islamska zajednica je dzemat, u ovom slucaju citav narod (sem onih koji se ne smatraju pripadnicima Islama) i lobiranje i obezbjedjivanje finansija je lobiranje i obezbjedjivanje finansija za citav narod. Ne smije se Islamska zajednica gledati kao neki izdvojeni dio drustva. Tako se dolazi na krscansko shvatanje vjere i drzave (crkva je odvojena od drzave)
To dal on klanja il ne klanja je takodje bolesno pitanje,ali ipak je njegova stvar,i vi mnogo kad napadate Muftiju gledate njegovu licnost,umesto da gledate sta je uradio za zajednicu,jer svako ce u svoj grob.A taj narod daje nesto krupno uradio i da je mnogo brinuo za tu Islamsku Zajednicu u zadnjih 15godina,i nije vala,jedino ako pod to ne podrazumevas ono demoliranje zgrade Fakulteta za Islamske Studije,a za ove jace finansije skupljali smo mi sto podrzavamo Muftiju,kao i on sto je lobirao iz Arapskih zemalja i Turske...
Ako nekad shvatis sta je i ko je Dr. Sulejman ef. Ugljanin, neces se cuditi kako moze da ukine mesihat (da naruci vrijeme, ili da gadja klompom iz iraka do na cejlon)
Ja sam shvatio ko je ljider,i to je izgleda moj problem na ovom sajtu,nego niste vi,a veruj mi kad shvatite,vi cete prvi da idete da ga lincujete i isteravate iz opstine...
Nas oko 200 - 300 je juče klanjalo džumu za muftijom sandžačkim Hasibom ef. Suljevićem. Istog dana u isto vrijeme je u cijelom svijetu stotine i stotine miliona muslimana isto to radilo, klanjalo džumu. Klanjali su je svi oni koji na srcu nose šehadet i koji za sebe kažu da su mu'mini, izuzev grupice naoružanih bandita, narkodilera i poltrona u dvorištu Altunalem džamije.
Dok smo mi klanjali oni su se drali, pokazivali srednji prst klanjačima i hvatali se za genitalije, Allah im se smilovao. Uostalom ljudi koji se deru i urlaju na učenje Kur'ana časnog za bolje i ne znaju.
Njihov islam je Zukorlićeva fotelja, bez koje bi se kao kula od karata srušili i postali niko i ništa u ovome društvu. Njihov islam je psovanje majke bratu muslimanu i od njihovih cijevi i ruku sigurni su svi sem Muslimana.
Nije vas bilo oko 200-300 nego,od 80-100,znaci toliko ljudi podrzava to sto radi Hasib Suljevic,i vasu frakciju od Islamske Zajednice,a to sto su se drali nisu se drali,nego su normalno pricali,ali kad 500 ljudi prica,svi da progovore po jednu rijec,to je galama,a ovo ostalo je totalna laz,kako vas bre nije sramota da lazete,isto ko da se to desilo u nekom drugom gradu,pa niko nije video,pa sad mozes da lazes,a to da ste veliki muslimani ste dokazali na skupu podrske Reis-ulemi na kome je pola ljudi pusilo u sred Ramazana...
Hehehe covjek prica o pusenju kao haramu, a ne prica o psovanju dok se uci kur'an. Smijesno...
Nikom ne smeta sto je Muamer sa sela, vec smeta sto je seljak u krvi. Seljak je covjek i koji je iz grada a ponasa se kao seljak. To ponasanje se ogleda u adolescentskim nagonima startovanja dzipa po ulicama za sta ja garantujem jer je to bilo pored mene, juri covjek devojke mislim sta da se radi proradila krv, treba to obuzdat. Covjeku je mnogo vazno sta ce obuci i kako ce to da nosi. Mislim svako je za sebe odgovoran, ali on je javna licnost i jos je bio na takvom polozaju da sebi ne smije da dopusti takvo ponasanje.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 13:33 PM
Ja ne pricam pusenje ko haramu,nego pusenju u sred ramazana,za vreme doceka tzv. reisuleme,znaci prije je bilo urlanje za vreme ucenja Kur`ana,sad je psovanje,sta je sledece,gadjali ga sa necim,vi kad lazete,vi to nece odjednom,vi sve postepeno,da se ne primeti velika razlika...Stvarno ste profesionalci,priznajem..To da juri zenske,ne juri,covek ima 2 zene sto bi jurio zenske,to je opet laz,to za startanje,one ne vozi auto,nego vozac,e sad to sto voli lijepo da se nosi,to je takodje njegova prilivlilegija kao verskog vodje,i Sulejman Ugljanin se nosi lepo,i ima kucu od 2miliona eura,ima tri pezoa svaki vredi po 50000eura,pa vam mi to nikad ne pomenemo,jer nas on ko licnost ne zanima,vec njegova djela...
Hahahaha, interesantno.
Kazes da nisu provali i urlali za vrijeme ucenja Kur'ana???
Smijes li da se zakunes?
Svako ima obavezu da posti ili ako ne posti onda da nadoknadi. Vi ste dosli da "branite" IZ psujuci i zvizduci za vrijeme ucenja Kur'ana.
Auto je sam vozio, to garantujem susretao sam se vise puta sa njim, bilo je to mozda prije 3 - 4 g.
Pezoi su opstine Novi Pazar. Svaka opstina ima svoja vozila i ne vrede toliko, mozes da se raspitas o funkcionisanju opstine i da li je jednoj opstini potrebno da ima vozila. Luksuzna vozila su potrebna da posle putovanja od 5 sati na neki sastanak u BG ili negde van drzave covjek moze da prisustvuje sastanku ne da spava, uostalom ne vidim da je muamer pazljiv oko tih stvari. Nisam nista rekao za njegova vozila koje je samo jedno skuplje nego kompletan vozni park opstine + taj auto ima sumnjivu istoriju. Neki kazu i da je haram, nisam upoznat u detalje.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 14:08 PM
Psovke nije bilo tako mi Allaha,ako hoces mogu i da ti kazem sta su sve uzvikivali(SULJO LOPOVE!!SDA IZDAJA!!!HOCEMO BOSNU!!REIS CERIC!!!Turite mu sajkacu!!!)A ja tebe pokusavam da kazem,da su automobili Islamske Zajednice a ne licno mufijini,i to Muftijino auto nije 150.000 nego 60.000,ako ne verujes pogledaj na internet pa proveri oko koliko se krecu bmw-ovi.A to oko ramazana veze nema sta pricas,samo kazuje koliko se razumes u vjeru,tj.koliko se ne razumijes.Post je jedan od islamskih stubova,na koji se zasniva vera.Svaki punoletan musliman i muslimanka je obavezan da posti.Jedino ukoliko nije bolestan,i to mora da naposti kad prodje ramazan,a vi ste svi bili bas zdravi,niste izgledali bolesno.A svaki punoletan misliman ili muslimanka,ako bez ikakvog razloga iftari za vreme ramazana,nemoze ga nadoknaditi pa da posti ceo zivot,ako ne verujes pitaj deddhu,posto vam se on najbolje razumije u veru.
tranzicija
11-10-2007, 14:13 PM
Jedan od osnovnih stubova vjere je i namaz, pa Vi dok se klanja džuma urlate i pokazujete srednji prst. Dje si ti klanjo? Reci mi zar je preče čuvati Muameru guzicu ili klanjati džumu.
O čemu ti pričaš? Prevarante jedan. Idi tamo sa onim drogerašima po kafana i pričaj tamo o islamu. Možda i ti počneš da se drogiraš.
Sram te bilo! Lažove jedan!
IslamOnlyWay
11-10-2007, 14:22 PM
Jedan od osnovnih stubova vjere je i namaz, pa Vi dok se klanja džuma urlate i pokazujete srednji prst. Dje si ti klanjo? Reci mi zar je preče čuvati Muameru guzicu ili klanjati džumu.
O čemu ti pričaš? Prevarante jedan. Idi tamo sa onim drogerašima po kafana i pričaj tamo o islamu. Možda i ti počneš da se drogiraš.
Sram te bilo! Lažove jedan!
Prostacki govor,to vam je zadnje oruzje,kad nemoze sa argumentima nista,onda pocnete da vredjate,psujete,pa posle smo mi oni koji psuju,i koji vredjaju!!!Bruka!!!A sto da idemo po kafana,pa nismo mi osnovali islamsku zajednicu u kafanu,nego vi,i to u 3sata posle ponoci!!!A mi smo dzumu klanjali u zgradu unutar antunalem dzamija,na 3 smene,jer nismo mogli odjednom,bili su nam neki dusmani pred vrata,pa zbog toga...
zucky_85
11-10-2007, 14:40 PM
Žalosno je što se u ovakvim alarmantnim situacijama vera uzima kao osnovni cilj i sredstvo,i mnogi se u ime nje obeščaste i rade najgnusnije stvari:(
Samo vaše stajanje pored onih ljudi koji klanjaju na hladnom asfaltu dovoljno govori.Da smo svi toliki muslimani ,za vreme dzume nikoga po ulicama ne bi trebalo bit',pa ako nećete i vi na asfalt onda idite u te vaše slobodne zone,pa i vi obavljajte molitvu,tu u ime koje galamite toliko. Ali ne,nego još gotovani stali pored, smeju se, galame,nazivaju KLANJAČE kojekavim imenima,a tu su starije osobe,mogli bi većini onih "stražara" onde,dedovi da budu,žalosno zaista!
I još je tužnije što se oko stvari koje su svima jasne,raspravljamo.
Način na koji vi "mešihatovci" plasirate vaše stavove su jadni u najmanju ruku,služite se jako lošim metodama ubeđivanja,retorika vam je "na mestu",to vam priznajem,svi ste ista škola,nema šta,ali kad ćete shvatiti jednog dana da civilizovan govor a govor jednog "muslimana" iznad svega ne sadrži u sebi ogovaranje, vređanje, beskrupuloznost:confused: I da od toga ljudi nemaju ništa a Bog'me ni vi sami,jezik ne čini čoveka,samo što je to vama izgleda najpoželjnija karakteristika.
PutNick
11-10-2007, 14:52 PM
Nije vas bilo oko 200-300 nego,od 80-100,znaci toliko ljudi podrzava to sto radi Hasib Suljevic,i vasu frakciju od Islamske Zajednice,a to sto su se drali nisu se drali,nego su normalno pricali,ali kad 500 ljudi prica,svi da progovore po jednu rijec,to je galama,a ovo ostalo je totalna laz,kako vas bre nije sramota da lazete,isto ko da se to desilo u nekom drugom gradu,pa niko nije video,pa sad mozes da lazes,a to da ste veliki muslimani ste dokazali na skupu podrske Reis-ulemi na kome je pola ljudi pusilo u sred Ramazana...
Za Hasibom klanjalo na sred ulice, kako ti kazes 100-tinak vernika. Hvala Allahu na tome. A Muamerovih poklonika je bilo oko 500, i ni jedan nije klanjao dzumu, vec su, za to vreme kako kazes, po koju rijec progovarali. Fin vam je taj vas islam. Glavno je da ste Muameru pokorni, a Allahu, samo ako se ne kosi sa tim.
ul_8mart_br?
11-10-2007, 14:56 PM
Onlyway, pretpostavljao sam da si neki strazar ili portir muamerov. Hajde kad si vec dosao, reci mi koliko je satnica vama strazarima i placa li vam redovno.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 15:01 PM
Znas sta nije nije to razlog sto imamo retoriku.Jer kad si u pravu,kad govoris istinu,kad svakog smijes u oci da pogledas da nisi uradio nista lose,kad nemoras nikom da odgovaras za to sto pricas,onda je svakom lako da govori,i Muftiji Muameru i svakom ko tako prica,i da ga svi razumeju,ali kad se ustrucavas da kazes sve,kad lazuckas,kad si prevarant,kad nisi u pravu,onda ni najbolji retoricar nemoze iz te sitacije da stvori razumljiv,a vec dobar govor,to vec nikako.
zucky_85
11-10-2007, 15:03 PM
Opet nam ti ne reče,što niste vi klanjali dzumu?
IslamOnlyWay
11-10-2007, 15:09 PM
Jesu klanjali,u zgradu koja se nalazi naspram Antunalem dzamije,i to iz 3put,tako da je uvek imalo ljudi ispred da ne da dusmanima da udju u dzamiju.Nisam ni portir ni strazar,nit mi se placa,nit trazim da mi neko plati,vec obican gradjanin Novog Pazara,koji je shvatio da se ovde brani Islamska Zajednica i Islam,od dusmana koji kontrolisu sve u Sandzak,jos samo je ostala Islamska Zajednica,koja nije pod ljiderovom kontrolom,i pod drzavnom kontrolom,i to hoce da nam uzmu!!!
zucky_85
11-10-2007, 15:14 PM
Ta dzamija samo da te eto podsetim,pošto vidim da je jako čuvate zove ALTUN-ALEM (ne Antun alem) džamija,da znate barem pravilan naziv ako kad dođe b92 da vas intervjuiše;)
IslamOnlyWay
11-10-2007, 15:29 PM
Sta ima da intervjuise nas,mi ne klanjamo po asvaltu,i ne ometamo saobracaj,nego vi,vas da ima zakona policija treba da sklonite sa asvalta,jer ometate saobracaj,a nemate prijavljen nikakav skup,sto je po zakonu zabranjeno,jer tri dana klanjate ispred dzamije,i nije vam uspeo plan,a to je da izazovete nekakav sukob,tako da sad moze da kupite prnje i da cekate,neku drugu priliku za izazivanje sukoba,takodje da ste legalni predstavnici policija bi vas podrzala,time ste videli da ste vi frakcija,i da ste nelegalni,znaci nije ex muftija,nego ex reis-ulema,mada i je to za vas kompliment,time bi znacilo da je bio reis-ulema,znaci dodje kao neki pokusaj da bude reis-ulema...
ul_8mart_br?
11-10-2007, 15:29 PM
Dobro da si ga podsjetila na to Zucky, ko zna poslije koliko godina bi "legao" na b92 pravi naziv te nase ljepotice. I sad kad ih citam da pisu o zukorlicu ide od Muarem, Moamar, i nastavlja tako. A nije lijepo da se ne zna ime tako vaznog musterije.
Nego da i ja posavjetujem onlywaya prije nego mu smjena pocne; kad bude dzuma ti se obavezno nadji u onoj grupi koja klanja prva, za ezanom. ;)
PutNick
11-10-2007, 15:31 PM
Jesu klanjali,u zgradu koja se nalazi naspram Antunalem dzamije,i to iz 3put,tako da je uvek imalo ljudi ispred da ne da dusmanima da udju u dzamiju.
Da ne da dusmanima da klanjaju dzumu? Da bi ti dusmani klanjali dzumu, onako primorani na ulici? Dusmani su jer nisu naoruzani, i jer nece na silu da upadaju, da stvaraju haos, vec zele da budu strpljivi? Dusmani, koji su svojim skromnim sredstvima, onoliko koliko su mogli, odrzavali tu dzamiju, koja je trebala biti davno renovirana, ali to nije dozvoljavao Muamer. Zasto, ako su mu bila nudjena sredstva, konkretno za renoviranje te dzamije?
A ne brini se, nisi ti i tvoja ekipa Muamerovih podanika prvi koji su jednu skupinu muslimana nazvali dusmanima. I nema te zgrade, koju je "izgradio Muamer" (naravno, parama ovog naroda, nije njegovim licnim), da je svetija od jednog srca vernika, ostavljenog da klanja na asfaltu ulice.
Ali, treba malo strpljenja, i insAllah sredice se ovo sve, otici ce i taj Muamer, formirace se Islamska zajednica, koja ce biti zajednica svih nas, a ne zajednica jednog coveka, i gde cemo moci da udjemo u dzamije i klanjamo svi... i mi dusmani, i vi iskreni vjernici.
Ma kakav Muamer i izgradnja dzamija, to je sve narod od svojih para izgradio. U zadnje vrijeme niko nece da mu da pare vec hoce ljudi sami da finansiraju, videli sta se desava.
IslamOnlyWay
11-10-2007, 20:41 PM
A koje si ti to pare,ili narod u Islamsku Zajednicu,jeste narod koji je za Muftiju Muamera,oni jesu pomagali,a vi nesto da ste se otrgli nije mi poznato,jer vi 10eura da ste dali,odmah bi na regionalnu to razlgasili,kako vi pomazete Islamsku Zajednicu..A to sto nece narod da mu daje pare,to se nesto ne oseca,za hadzdz sve popunjeno jos prije 10 dana,a vidim vi jos pustate reklamu na regionalnu da se prijavljuju kod vas...
Evo za naseg dragog Way-a, prefinu Altunu koja najvjerovatnije pomno prati sta se ovdje desava kao i cjelokupnu ekipu udruzenja "Muamerland" jedan link kako sve moze da se klanja http://www.islambosna.ba/index.php?option=com_zoom&Itemid=58&catid=3
Uh znaci pobjedili ste, pih, ucarili ste i ovaj put sve, razbili ste imate punu kvotu sa po nekoliko stotina evrica zarade. Unosan je vas posao.
Sandokan
11-11-2007, 00:13 AM
Prodjoh danas pored Altun Alem dzamije i vidjeh te LIKOVE unutra.:eek:
STRASHNO !!??
E muamere od danas si za mene KARADJORDJE !
pfuj....
p.s. a bio sam spreman da mu oprostim sve ove prethodne grijehove:pare,zhene,pishtolje,kola,biznis i raznorazna "DRUZHENJA":D
PutNick
11-11-2007, 01:26 AM
A koje si ti to pare,ili narod u Islamsku Zajednicu,jeste narod koji je za Muftiju Muamera,oni jesu pomagali,a vi nesto da ste se otrgli nije mi poznato,jer vi 10eura da ste dali,odmah bi na regionalnu to razlgasili,kako vi pomazete Islamsku Zajednicu..A to sto nece narod da mu daje pare,to se nesto ne oseca,za hadzdz sve popunjeno jos prije 10 dana,a vidim vi jos pustate reklamu na regionalnu da se prijavljuju kod vas...
Sad i hadzdz ispade unosan posao... Je li sa istim onim vodicima koji u toku puta ne umeju jednom da se sete da prouce neku suru iz Kur'ana, valjda prezauzeti od razmisljanja sta od robe da kupe u toku ture, kako bi napravili dobar obrt, kako za sebe, tako i za "velikog brata"?
IslamOnlyWay
11-11-2007, 19:29 PM
Sad i hadzdz ispade unosan posao... Je li sa istim onim vodicima koji u toku puta ne umeju jednom da se sete da prouce neku suru iz Kur'ana, valjda prezauzeti od razmisljanja sta od robe da kupe u toku ture, kako bi napravili dobar obrt, kako za sebe, tako i za "velikog brata"?
Ne pricam ja sad o parama za Hadzdz,niti me to zanima,nego ti pricam o tom nepoverenju o kome vi pricate,da niko vise nista ne uplacuje u Islamsku Zajednicu,ja sam naveo primer kako je za Hadzdz sve popunjeno,a frakcija jos pusta reklamu na suljoviziju kako kod njih ima jos mesta,sigurno i nikog nema...
Prodjoh danas pored Altun Alem dzamije i vidjeh te LIKOVE unutra.
STRASHNO !!??
pfuj....
p.s. a bio sam spreman da mu oprostim sve ove prethodne grijehoveare,zhene,pishtolje,kola,biznis i raznorazna "DRUZHENJA
A koje si likove video,da nisi vido Ciga,da nisi vido Plojovica,da nisi vido Krnja,sto si se toliko iznenadio,pa ti kad vidis ko im sve klanja ti i vidis da oni nisu za dzamiju,nego za ulicu...A to sto si ti hteo da oprastas,niko ti ni trazio oprost nije,tako da ne moras da brines,sto mu nisi oprostio,nastavi sa svojom zaludjenoj teoriji o Sulejmanu spasitelju...
IslamOnlyWay
11-11-2007, 19:30 PM
Ne pricam ja sad o parama za Hadzdz,niti me to zanima,nego ti pricam o tom nepoverenju o kome vi pricate,da niko vise nista ne uplacuje u Islamsku Zajednicu,ja sam naveo primer kako je za Hadzdz sve popunjeno,a frakcija jos pusta reklamu na suljoviziju kako kod njih ima jos mesta,sigurno i nikog nema...
Prodjoh danas pored Altun Alem dzamije i vidjeh te LIKOVE unutra.
STRASHNO !!??
pfuj....
p.s. a bio sam spreman da mu oprostim sve ove prethodne grijehoveare,zhene,pishtolje,kola,biznis i raznorazna "DRUZHENJA
A koje si likove video,da nisi vido Ciga,da nisi vido Plojovica,da nisi vido Krnja,sto si se toliko iznenadio,pa ti kad vidis ko im sve klanja ti i vidis da oni nisu za dzamiju,nego za ulicu...A to sto si ti hteo da oprastas,niko ti ni trazio oprost nije,tako da ne moras da brines,sto mu nisi oprostio,nastavi sa svojom zaludjenoj teoriji o Sulejmanu spasitelju...
Cilim
11-11-2007, 21:33 PM
Ne video je Dika,Duceta,Dajka,ispomoc iz sdp-a...
Huzejfe
11-11-2007, 22:10 PM
Islamska zajednica ti je ovo sto danas imamo na celu sa Muamerom Zukorlicem,kakva takva je,ja licno bolju nemam!Ako ima nedje neka bolja,javi mi da znam ako nista drugo!
Allah dz.s. je dao te ima dosta dzamija u nasem gradu u kojima mozemo klanjati namaz,bojim se da i to ne izgubimo i da nas kakav veci musibet ne snadje zbog nase nezahvalnosti...
resko
11-11-2007, 22:17 PM
jok video je tahira binjosa da klanja, ducetu dajku, bogu, i tahiru binjosu mislim da je prvi put u zivotu da udju u dzamiju, hajde nek je hajirli, eto sevaba i za patrijarha muamera, natero i on nekog da udje u dzamiju
Huzejfe
11-11-2007, 22:44 PM
Zelim da se zahvalim na onim slikama sto bese neko postavio,bas sam se obradovo kad vidoh sve one ljude u dzamiji,ali doduse mnoge nepoznajem!U pravu si Resko za hair ako Bog da te su ti ljudi dosli u dzamiju,nadati se je da ce u njoj ostati , klanjati i poduciti se Islamu,bar osnovnim stvarima...
resko
11-11-2007, 22:54 PM
kako huzejfe nepoznajes tahira binjosa, esko l****va majka mu je brat rodjeni, i perhan sto pere kola kod bolnica, nemoguce da nepoznajes takve branitelje islama, takve mozgove i ucene ljude, nista od tebe kad njih nepoznajes
Haljit
11-11-2007, 23:07 PM
Ma dobro to. Inshallah da ti ljudi i nastave dolazit u dzamiju i ubuduce, al opet dosta zavisi i od njihova nijeta sa kojim su tu sad dosli.
Nego treba vidjet dokle to Muamer misli da kreci.
Evo vec je proslo poprilicno vakta. Ljudi ljeti dodju na godisnji i za mjesec - mjesec ipo kucu naprave. Treba neko ko je zato nadlezan da vidi kad bi to trebalo da se zavrsi (a za sve gradjevinske radove imaju neki normalni rokovi, a mogle bi da se konsultuju i neke gradjeviske firme oko toga).
Meni se cini da Muameru nije cilj da to okreci, vec da odatle izbaci muftiju Hasiba i rasturi taj dzemat. Mislim da dokle god muftija Hasib ima dzemat uza sebe, ni Mumamer ne misli to krecenje zavrsit.
resko
11-11-2007, 23:19 PM
haljite nema muamer nikakvu dozvolu za te radove.
digo je on da kreci jos po odavno:) nego ovo tahir binjos neumije da potrefi boju sa kojom bi krecio, nesto mu nikako to neide od ruke.
sandzak beg
11-11-2007, 23:20 PM
Kazu vrijeme je nabolji pokazatelj, Zukorlic & Co. su pokusali na brzinu da urade u onom stilu spasavaj sto moze da se spasi, i ukradi na brzinu sto mozes vise, jer su him dani odbrojani.
Pa su dovelji razbojnike u dzamiju Ihsan & Co., cafiri da se sepuru i skrnave sveto mesto, ali neka i njima ce smrknut jednog dana.
Huzejfe tebi nema fajde ista iznosit jer si ti takav tip da je svaka diskusija sa tobom unapred propala. Ti diskutujes sa namjerom da trosis vrijeme svoje onoga sa kime diskutujes. Nije ti cilj da nesto saznas ili prihvatis. Ukoliko te nesto i poljulja u trenutku ti brzo odes na spavanje da bi se ponovo povratilo ono staro.
sandzak beg
11-11-2007, 23:23 PM
haljite nema muamer nikakvu dozvolu za te radove.
digo je on da kreci jos po odavno:) nego ovo tahir binjos neumije da potrefi boju sa kojom bi krecio, nesto mu nikako to neide od ruke.
Ada nije to, nego ja cu jednome ispala jedna kesica sa nekim praskom pa nisu moglji da potrefu ton.
Huzejfe
11-11-2007, 23:57 PM
Ma dobro to. Inshallah da ti ljudi i nastave dolazit u dzamiju i ubuduce, al opet dosta zavisi i od njihova nijeta sa kojim su tu sad dosli.
Nego treba vidjet dokle to Muamer misli da kreci.
Evo vec je proslo poprilicno vakta. Ljudi ljeti dodju na godisnji i za mjesec - mjesec ipo kucu naprave. Treba neko ko je zato nadlezan da vidi kad bi to trebalo da se zavrsi (a za sve gradjevinske radove imaju neki normalni rokovi, a mogle bi da se konsultuju i neke gradjeviske firme oko toga).
Meni se cini da Muameru nije cilj da to okreci, vec da odatle izbaci muftiju Hasiba i rasturi taj dzemat. Mislim da dokle god muftija Hasib ima dzemat uza sebe, ni Mumamer ne misli to krecenje zavrsit.
Velika je ono dzamija hvala Allahu,ima tu da se radi kolko hoces,dugo se nije ;)
Huzejfe
11-12-2007, 00:05 AM
Huzejfe tebi nema fajde ista iznosit jer si ti takav tip da je svaka diskusija sa tobom unapred propala. Ti diskutujes sa namjerom da trosis vrijeme svoje onoga sa kime diskutujes. Nije ti cilj da nesto saznas ili prihvatis. Ukoliko te nesto i poljulja u trenutku ti brzo odes na spavanje da bi se ponovo povratilo ono staro.
Dobro,ako ti tako kazes,necu se buniti,nastavite vi sa ljuljanjem,a ja dal cu ic na spavanje ili necu nije vasa briga,vase je da ljuljate :D .Neznate vi dje moze Allah dat da "kisa" da svoje plodove...
Doduse ako sam od kamena tu kisa samo pokvasi :( ,no opet i to je Allahova odredba...
resko
11-12-2007, 00:06 AM
Velika je ono dzamija hvala Allahu,ima tu da se radi kolko hoces,dugo se nije ;)
hvala Allahu velika, i bila svakad velika, nego do prije neki dan muamer izgleda i nije bas primjetio da je toliko velika, odjednom veliko interesovanje za nju, i to od koga interesovanje pa bas od duceta, dajka, boga, tahira binjosa, sve veliki mozgovi i vjernici, ali hajd nek je od hajira to sto prvi put ulaze u dzamiju.
Huzejfe
11-12-2007, 00:11 AM
E sad vec ulazimo u domen organizovanja IZ od strane muftije,i ja nebih o tome,zato ce Muamer biti pitan za svoja djela iliti nedjela!
IslamOnlyWay
11-12-2007, 00:24 AM
Vala izgleda nije se samo Muftija osevapio,i vi imate isto dosta sevapa,jer vi ste uveli mnogo,mnogo vece klosare i kriminalce,organizatora traktorske mafije,mene sve strah da ne uletite nedje sa traktorom u dzamiju,to nas je najvise strah...ako nam bude trebo da se dotera sljunak ili neka gradja znamo kome treba da se obratimo,vi sad imate dosta traktora,jedino je problem sto zaustavljate saobracaj blokirate finansijeru Krnju ulicu,nece moc da vam donosi pare tzv.rijaset,morace okolo da ide...Ali ja opet vas pitam,ko su ti veliki kriminalac od nasih,ti duce,diko,iksan sve te sto navodite koji se od njih bavi nekim mutnim poslovima,ko vozi neispravna kola,ko bije reket po carsiji,pa ja da kazem ko od vasih prvoboraca sta radi...
Haljit
11-12-2007, 00:35 AM
...ako nam bude trebo da se dotera sljunak ili neka gradja znamo kome treba da se obratimo,..
Posto nezivim dole u Pazaru, pa da nebude da se obracam samo ovim Hasibovim vec da priupitam i tebe sa te druge strane.
Dali si upoznat kada se planira da se ti radovi na dzamiji zavrse, i ako nisi upoznat dali si u mogucnosti da se o tome raspitas kod nekog koji bi to trebalo da zna?
IslamOnlyWay
11-12-2007, 00:44 AM
Pa posto se radi cela reasturacija dzamije,ako bude sve kako treba,te dusmani ne udju sa traktorima,oko godinu dana.Vas je takodje veliki problem sto neznate mnogo toga,ili se informisete u kafanama SDA o Islamskoj Zajednici,pa nego sta cete onda,nego da mrzite Muftiju,kad ga oni 24h blate,pricaju sve najgore,eto cu juce najnoviju kafansku:):)bese zestoka,kazu uhapsili muftiju,odmah ga odvelu u Beograd...A ja danas klanjo iza njega ikindiju na parice u dzamiju,pa poce da ga gledam,pa trlja oci,ali opet on,reko aman hucmulilah reko bre da nije neki dvojnik,te bogami kad se priblizi bese on:):)hehehe
PutNick
11-12-2007, 00:56 AM
E sad vec ulazimo u domen organizovanja IZ od strane muftije,i ja nebih o tome,zato ce Muamer biti pitan za svoja djela iliti nedjela!
Nemoj... Muamer ce biti pitan za svoja dela, i ti si sa tim zavrsio. Ti neces biti pitan? Sta si ti uradio po tom pitanju, kome si ti dao svoju podrsku, i koga si ti izabrao za svoga muftiju? Sigurno da ces biti pitan i ti, ako si video nepravdu, i nisi je makar ni jezikom osudio, vec si stao uz istu.
Ti bi samo da bistris o bid'atu, uvijek budes neutralan i cekas da drugi zavrsava poslove u tvojoj sopstvenoj kuci, a ti ces onda nagotovo da budes "cvrst vjernik".
Video si tu istu nepravdu do sad vise puta. Vidis je i sad, video si je i prije nekoliko meseci, ali uvijek, kao i vecini najlakse ti je da zazmuris, zabijes glavu u pijesak, kao noj, i cekas da ti to sve neko lijepo zavrsi.
@OnlyWay...
Sta god da imamo, koliko god da su ti ljudi sumnjivog ponasanja, i svega toga sto ti navodis, niko od njih, nikad, nije nikome zabranio ulazak u dzamiju. Niko od njih nije ni pokusao na silu da udje u dzamiju u koju ste zabranili ulazak, po nalogu zukorlica, koji se josh jedino kriminalnim radnjama i tom upotrebom sile trudi odrzati na poziciji muftije.
A i tebi, i Huzejfe-u da ukazem samo, da Islamska zajednica nije Muamer Zukorlic, Islamska zajednica nije ni Adem Zilkic, Islamska zajednice nije niti jedan pojedinac, vec je Islamska zajednica narod, institucija koja treba da sluzi ovom narodu. Institucija, ciji ce predstavnici hteti i morati da cuju narod, da tom istom narodu, uz zajednicke snage otvaraju dzamije,a ne da ih izbacuju iz istih.
Haljit
11-12-2007, 01:06 AM
Pa posto se radi cela reasturacija dzamije,ako bude sve kako treba,te dusmani ne udju sa traktorima,oko godinu dana.
E sad neznam sta se sve zeli restaurirati, nevjerujem da se smiju zidovi dirat i mijenjat, ali zar godinu dana za restauraciju poda i krecenje? Pa ono nema sve skupa oko 180 km2 poda, ko necija malo vec kuca. Da se iskopa zemlja i da se ugradi tih 12 km3 betona, treba 2-3 dana. Da se nakon 2-3 hefte stavi izolacija i patos netreba vise od dva dana. I za krecenje dan-dva.
Znas li ti sta se sve radi za godinu. Subhanallah, za godinu sam pravio fabrike ili zgrade od nekoliko hiljada km2, a njima treba godina za zgradu od 180 km2
Ili mislis da im toliko vremena treba da bi pored one stare jos jednu novu dzamiju napravili?
Ukoliko zele praviti novu dzamiju, mislim da ima bar nekoliko Pazarskih preduzimaca (gradjevinskih firmi) koji bi se ponudili da za mjesec-dva iz temelja naprave tu novu dzamiju.
IslamOnlyWay
11-12-2007, 01:11 AM
Pa mi necemo da zurimo,nedaj Boze,mi sve teljhanom,posto je Suljko surovo sa ovom agencijom za dozvole za rad,da nam sto vise daju zadataka,kako bi bilo nemoguce da se uradi,a zaboravio da dolazi zima i snijeg,da ce hasib morat po snijegu da klanja,e sad posto on pokusava da nam oteza poso,onda mi necemo da hitamo,mesec dana jedan poso,pa mesec dana pa drugi,sve redom da nesto ne zaboravimo znas,zeznuto je to,mozemo nesto zaboravit,pa 2godine nas nece spasit...
Haljit
11-12-2007, 01:19 AM
Pa mi necemo da zurimo,nedaj Boze,mi sve teljhanom,posto je Suljko surovo sa ovom agencijom za dozvole za rad,da nam sto vise daju zadataka,kako bi bilo nemoguce da se uradi,a zaboravio da dolazi zima i snijeg,da ce hasib morat po snijegu da klanja,e sad posto on pokusava da nam oteza poso,onda mi necemo da hitamo,mesec dana jedan poso,pa mesec dana pa drugi,sve redom da nesto ne zaboravimo znas,zeznuto je to,mozemo nesto zaboravit,pa 2godine nas nece spasit...
Ove tvoje rijeci jasno pokazuju da vama tj Muameru restauracije dzamije nije glavni cilj, vec vam to sluzi kao izlika da mozete muftiju Hasiba i dzemat istjerati odatle.
Opasna je to taktika, idete direktno da otezate dzematu da bi ga pokusali razbiti, neznam da vam se ta taktika ne obije oglavi
IslamOnlyWay
11-12-2007, 01:20 AM
Ada sta ste vi navalili ka da je citav grad skocio protiv njega,jesil vido koliko je ljudi doslo da klanja dzumu pred dzamiju kad su nameravali da udjete ,oko 100 ljudi,a da brani 500 ljudi,govoril vam to nesto,vi ga sad napraviste ko da je cio Sandzak protiv Muftije,cak ima dosta naroda iz SDA koji su u ovom trenutku stali za Muftiju...
PutNick
11-12-2007, 01:21 AM
Covece, pa vi gospodina Ugljanina sanjate. Verujem da i u snu izgovarate njegovo ime. Ali, da te podsetim josh jednom, tema je Altun Alem dzamija. A sto se tice nje, i navodnih radova oko nje, i iz tvog posta se vidi jasan nijet zatvaranja i barikadiranja te dzamije. Ali, pretrpela je ta dzamija i mnogo vece strahote, pa ce insAllah pretrpeti i te. Pretrpeo je i ovaj narod mnogo vece zulumcare, pa su ih se oslobodili. Pa, pre ili kasnije, otici ce i taj muamer, otici ce i ti strazari te dzamije, otici cemo svi mi, ali ostace nam dela koja smo uradili, otici cemo sa njima, i po njima ce nam se suditi. A ti se zapitaj, da li ce ti biti od pomoci taj, kome si ti sad na pomoci?
stihija
11-12-2007, 01:24 AM
Ne znam cemu dalja rasprava? Momak ocigledno nema nikakvih argumenata za razgovor. Pokazao je, malo skriveno doduse, sta se krije iza njihovih dela. Sasvim cinicna je ova prica o restauraciji. A ne daj Boze da zukorlic nesto restaurira. To ce odmah liciti na sve njegove dosadasnje gradjevine, a sasvim sigurno ne na bilo sta iz nase historije.
Smatram da je bespredmetno pricati sa ovako plitkim likovima poput ovog sa neprimerenim mu nazivom, jer je ocigledno da njegov put nije put Islama.
Huzejfe
11-12-2007, 01:31 AM
Nemoj... Muamer ce biti pitan za svoja dela, i ti si sa tim zavrsio. Ti neces biti pitan? Sta si ti uradio po tom pitanju, kome si ti dao svoju podrsku, i koga si ti izabrao za svoga muftiju?
Ja vala nisam ni Muamera ni Hasiba,ali kad su vec tu sta da im radim.Sta ce kome moja podrska,sto neko mene ne podrzi :rolleyes:
Sigurno da ces biti pitan i ti, ako si video nepravdu, i nisi je makar ni jezikom osudio, vec si stao uz istu.
Nepravde ima kolko hoces,ja to u generalu sve osudjujem,a sad sta mu mogu!No ako tebe neko dira to je vec druga stvar?!
p.s.Allah dz.s. je red uspostavio na zemlji,onaj koji nije u tom redu,taj nije uredu :)
Ti bi samo da bistris o bid'atu, uvijek budes neutralan i cekas da drugi zavrsava poslove u tvojoj sopstvenoj kuci, a ti ces onda nagotovo da budes "cvrst vjernik".
Pa sad,daleko je moja kuca,bijela kahfa i pogaca vruca...,daleko je moj mali Zamak...:(
Oni koji su jaci i sposobniji od mene neka zavrsavaju poslove,sta mu mogu kad sam nemogu,ne ide mi najbolje bas sa kucnim poslovima!
Nikome ja ne branim da bude cvrst vjernik,samo napred u rat proiv amerikanaca i engleza:rolleyes:
Video si tu istu nepravdu do sad vise puta. Vidis je i sad, video si je i prije nekoliko meseci, ali uvijek, kao i vecini najlakse ti je da zazmuris, zabijes glavu u pijesak, kao noj, i cekas da ti to sve neko lijepo zavrsi.
Pa bolje i u "pijesak" nego na ulicu, da se tako izrazim, bez uvrede molim!
A i tebi, i Huzejfe-u da ukazem samo, da Islamska zajednica nije Muamer Zukorlic, Islamska zajednica nije ni Adem Zilkic, Islamska zajednice nije niti jedan pojedinac, vec je Islamska zajednica narod, institucija koja treba da sluzi ovom narodu. Institucija, ciji ce predstavnici hteti i morati da cuju narod, da tom istom narodu, uz zajednicke snage otvaraju dzamije,a ne da ih izbacuju iz istih
Sa ovim se u potpunosti slazem,nesme IZ da se odvaja od naroda i da se oholo ponasa i da produbljava podjele,ali opet sta mogu!
p.s.ti tu tvoju zamisljenu IZ imaj u vidu,nikad se nezna kakva vremena dolaze...
Nisam ti bas previse ozbiljno odgovorio,ne zamjeri,takav mi hal!!!
PutNick
11-12-2007, 01:50 AM
Kako te nije sramota tako nesto reci za one ljude kojima je stalo do toga sta se dogadja u njihovom gradu, i koji zele dati svoj doprinos resenju ovog problema. A posto nisu drugacije u mogucnosti, onda makar tako, klanjanjem na ulici, dok drugi mudruju u svojoj toploj sobici, na mehkoj sedzadi. Samo neka tebe niko ne dira i neka je tebi lijepo, a sta te briga i za dzemat i za dzamiju i za muslimane.
Znao sam da mozes da lupis, ali nisam od tebe ocekivao da si u stanju bas ovoliko.
PutNick
11-12-2007, 02:09 AM
Pa sad putnick šta da se radi. tip te lijepo zamolio da se ne uvrijediš, a to što je lupio ti ne treba da obaraćaš na to pažnju. Dakle nemoj da se (sebe) vrijeđaš i sve će bit ok.
Nije problem njegova konstatacija sto je neko klanjao na ulici, vec nacin na koji je on to zeleo predstaviti... Zao mi je sto jedan musliman iz ove carsije moze tako razmisljati, cekati da mu drugi rese problem, a onda te iste ismijavati. Da je ta ista recenica bila izrecena od strane jednog nemuslimana, ne bi bilo problema, ali ovako...
Cilim
11-12-2007, 03:53 AM
Sto ljudi na prema 500...Ala ovdje neko laze!!Kojih bre 500?Eh da ste ih vidjeli kad im se Cigo priblizi kod prozora,kako se kriju da ih ne vidi.Beze da ih ne vidi...Ja licno kad bi branio dzamiju bilo ko da se primakne ja bi ga ohladio,ali ti ljudi su tu vecinom ne znaju ni oni sto,a i kukavice su zesce!
Sta ste napali Huzija pustite ga,vidite na namjerno carka..
Deddha
11-12-2007, 04:12 AM
Zato što ovako razmišlja još 500 ljudi u Novom Pazaru, da je samo on možda i nebismo ovoliko pisali. Ali 500 sila je to...Zaslužuju da im se odgovori svakako. Još ako nekom bude za hajr pa nas posluša imaćemo i koji sevab od toga.
Ima jos vise, da se ne lazemo mi nista... od 10 do 13 hiljada cak, nazalost:confused:
Cilim
11-12-2007, 04:21 AM
Ima to je istina,e sad dal bi tih 10 do 13 hiljada istih skocili u odbranu toliko im dragog i dzamije to je sad vec drugo pitanje.A pitanje je takodje koliko su cvrsti u svojim uvjerenjima.Licno vjerujem da bi vise nego pola njih za cas promjenio misljenje samo da dodje naredba od db-a..A ova druga polovina bi uz njih polako mijenjala misljenje i kraj.
Deddha
11-12-2007, 04:29 AM
Pa dobro, nije sad vazno koga ima vise i ko bi koga ubio. U nekom normalnom rezonovanju bi trebalo biti vise vazno ko ima jace argumente. Nismo nenadertalci (pa ko je jaci)... Makar ne bismo trebali biti:(
Auuuuuuu huzejfe, jadni huzejfe sta bi od tebe
Pa zar ovakve rijeci da cujem od jednog intelektualca.
Sto se tice reda na zemlji i tvog vodje kojeg ti ne podrzavas ali ato podrzavas jer nekog moras da podrzavas, ali on ce biti pitan, a tebi niko nije pomogao, ali ti za nekim moras, ali ga osudjujes itd
http://youtube.com/watch?v=-Z9MzQPRitY 6:55
idi na taj minut i slusaj sta kaze o uspostavi mira i reda na zemlji, ko po menju to radi i onima koji ne slusaju zakon drzave
A tek za ovo klanjanje po ulici, kako te nije strah od Allaha da se rugas tome?
Jesil ti bolji sto klanjas u dzamiju? Znas li sta je oholost?
Ko bude imao trunku kibura, nece osjetiti miris dzenneta.
Svi treba da se pazimo, ne kazem da ja nemam nidje ali inshallah ako mi neko ukaze na to ja cu se potruditi da to ispravim, ali ovo tvoje je pravi bezobrazluk ili su ti oci zaslepljene.
Huzejfe
11-12-2007, 10:32 AM
Kako te nije sramota tako nesto reci za one ljude kojima je stalo do toga sta se dogadja u njihovom gradu, i koji zele dati svoj doprinos resenju ovog problema.
Nije me sramota da tako kazem jer je to moje sadasnje misljenje na osnovu licne procjene situacije!Medjutim nikog ne pozivam da djeli to misljenje samnom ili da mi vjeruje,jer ko god ima jace argumente i drugacije rezonovanje vezano za situaciju super,blago njemu,jer ja onda zivim u zabludi svog neznanja i neinformisanosti i nerazumijevanja!
Elhamdulillah sto im je stalo do svog grada i sto zele da resavaju problem!
A posto nisu drugacije u mogucnosti, onda makar tako, klanjanjem na ulici, dok drugi mudruju u svojoj toploj sobici, na mehkoj sedzadi.
Hvala Allahu dz.s.na toploj sobi i mehkoj sedzadi.Ko kaze da nisu u drugacijoj mogucnosti?!Neznam da im neko brani da klanjaju u ove druge dzamije,jos nema "placenika" na ulazu u ostale dzamije!?Jednostavno,reko muftija da se dzamija renovira i to je to,idemo dalje insallah!A postoji mogucnost da je renoviranje izgovor,sto opet nije moj "problem".Moj "problem" je sledeci hadis i dal je to to a vjerujem da jeste:
"Ko svoju ruku ustukne od poslušnosti, taj ce sresti Allaha na Dan proživljenja, a da nece imati isprike", glasi jedan hadis prenesen od Poslanik saws. U jednom drugom hadisu stoji: "Ko kod svog Emira (zapovijednika) nešto vidi što mu se ne sviđa, neka se strpi. Jer ko se odvoji od zajednice samo za pedalj i umre, taj umire smrcu džahilijjeta."
Da dodam da se ne poveze pogresno ovaj hadis.Naime meni je moj zapovjednik kazao da klanjam u dzamijama u dzematu i da se niposto ne odvajam,sta mu mogu kad me je "udjapio" tako:(
Samo neka tebe niko ne dira i neka je tebi lijepo, a sta te briga i za dzemat i za dzamiju i za muslimane.
Znao sam da mozes da lupis, ali nisam od tebe ocekivao da si u stanju bas ovoliko
To koliko je mene briga za dzemat i dzamiju i muslimane nisi ti duzan da mjeris,niti ja tebi kolko brines ili ne brines za dzemate,dzamije i muslimane!!!
Pa sto jel treba neko da me zorom natjera da klanjam na ulicu,pa da me se tetka odrekne:eek: .Jes vala sinoc mi rece da bi me se odrekla ako klanjam na ulicu,vide me povise Altun Alem dzamije :D .Subhanallah,Allah dz.s. kaze da treba rodbinske veze da cuvamo,e moj putnice.
p.s.Zao mi meni sto se sve to ovako desava,nije lijepo ni za cuti,niti vidjeti da neko klanja na ulici!Ali sta mu mogu ja sad tu kad je to tako :(
IslamOnlyWay
11-12-2007, 12:49 PM
Sto ljudi na prema 500...Ala ovdje neko laze!!Kojih bre 500?Eh da ste ih vidjeli kad im se Cigo priblizi kod prozora,kako se kriju da ih ne vidi.Beze da ih ne vidi...Ja licno kad bi branio dzamiju bilo ko da se primakne ja bi ga ohladio,ali ti ljudi su tu vecinom ne znaju ni oni sto,a i kukavice su zesce!
Pa eto koga ste vi doveli da vas brani,a to sto nas je strah,mi ne bi ni stojali tu,nas je strah samo od Allaha dz.s. a nek pokusa Cigo da udje,pa ce da vidi ko ce bolje tj.gore da prodje,a i vi takodje pokusajte,posto kazes da smo kukavice zesce,ne bi verovali sebi koliko mozete brzo da trcite.A 100 ljudi je vas maksimum koji vas u sad podrzava,jer zamislite na regionalnu kad je ljider pozivo da se izadje,svi koji su SDA,da docekaju reisa posle 500godina,iz Beograda,ja sam se nado makar 10.000 ljudi,a ono nije vas imalo 500,eto koliko Suljovaca podrzava novu Islamsku Zajednicu,a to su opet pokazali na dzumu,kad ih nije bilo ni 100,a opet su dobijali poruke,da dodju svi,cak je bilo naredjeno svi poslanicima u Opstini koji obavljaju namaze,da dzumu klanjaju na ulicu,a jestel videli mi na podsku vanrednog sabora Muftiji,koliko nas je bilo izmedju 5000-7000 ljudi http://www.youtube.com/watch?v=AwU6orvZ16E ,
Deddha
11-12-2007, 13:59 PM
A [B]100 ljudi je vas maksimum koji vas u sad podrzava...a ono nije vas imalo 500
E kad sam rekao da necemo da se lazemo, mislio sam na ovako nesto. Mislim i sami vidite kako to izgleda (posebno na mjestu gdje se pominje od 5 do 7 hiljada ljudi na muamerovom skupu)... Naravno, na Zilkicevom svega 100, tj. 500, tj. nema ni 500):eek: A i ovo da su slate poruke za Dzumu isto... i jos da je naredjeno svima koji klanjaju da iz opstine da tamo odu. To su te prljave metode borbe (sto je najzalosnije, cisto politicke i to dnevno politicke) ljudi iz bivse Islamske zajednice i onih koji ih podrzavaju...
a to sto nas je strah,mi ne bi ni stojali tu,nas je strah samo od Allaha dz.s. a nek pokusa Cigo da udje,pa ce da vidi ko ce bolje tj.gore da prodje,a i vi takodje pokusajte,posto kazes da smo kukavice zesce,ne bi verovali sebi koliko mozete brzo da trcite.
E na ovo sam mislio kada sam rek'o da trebamo argumente suceljavati, a ne biti neandertalci, pa prijetiti... To je oduvjek bio nacin njihovog komuniciranja i borbe. Govor mrznje, prijetnje, nasilni pokusaji dolazenja na vlast. Zato kazem cilimu da mi ne prijetimo. A evo i ko ustvari to prijeti (uvjek prijetio):confused:
Yeni_Pazarac
11-12-2007, 14:34 PM
Zamisli a napisao u niku IslamOnlyWay, još jedan u nizu one vrste koji se kriju pod zastavom Islama a seju nered gde se god pojave, takvih primjera ima koliko hoćeš a i biće ih do sudnjeg dana, Allahu dragi sačuvaj nas toga, zato sam u startu smatro i dalje smatram da sa ovakvom vrstom ljudi treba biti oprezan šta se priča , ne zbog nas već zbog njih samih, jer ono što će oni reć i kako će oni manipulisat istinom je u najmanju ruku katastrofalno za nas Bošnjake, ipak ima raznih musafira koji čitaju ove tekstove a nisu svi upućeni u suštinu stvari tako da se i na njih ovi teški govori mržnje mogu lahko naljepiti što samo dodatno otežava stvari.
Nekada automatsko brisanje postova ima i te kako smisla ukoliko se predje neka granica a ova ovde se je odavno prešla ...
Sellam
patriota
11-12-2007, 18:33 PM
Malo doprinosa od mene
http://www.youtube.com/watch?v=SJHA-7GtGxY
Esad dzudzevic o situaciji
evo jos
http://www.youtube.com/watch?v=qdQf1gVT8cE
ibnIsmail
11-12-2007, 19:28 PM
Originalno postirano od Huzejfe
Huzi pripazi ti da kad silazish s onim svojim tochkom niz park nezabodesh svoj nosic u onaj pijesak kod ljuljashki i klackalica,pa da vidish kolko je dobro u pijesak,toplije ti kuci sedzadu frnjat nosom nego ovo prvo spomenuto,ako mislish suprotno ti samo reci i bez uvrede molim!
patriota
11-12-2007, 20:17 PM
Uh, neko ce ovo shvatiti kao pretnju.
Ali osudjujem post Huzejfa koji iznosi ruzne rijeci o klanjacima na ulici. Sramota jedna
Huzejfe
11-12-2007, 20:20 PM
od Emir"Auuuuuuu huzejfe, jadni huzejfe sta bi od tebe
Pa zar ovakve rijeci da cujem od jednog intelektualca.
Sto se tice reda na zemlji i tvog vodje kojeg ti ne podrzavas ali ato podrzavas jer nekog moras da podrzavas, ali on ce biti pitan, a tebi niko nije pomogao, ali ti za nekim moras, ali ga osudjujes itd"
Nebih da se vrtimo u krug,jer puno toga je receno vezano za muftiju,IZ,smenu muftije i kako to ide!:D Sto se tice mog podrzavanja,nepodrzavanja,stvarno neznam iza koga stati u politickom smislu!No u vjerskom(duhovnom) je druga stvar,tu insallah ide drugacije!
Meni je bitna institucija koja koristi muslimanima,a ne smeta mi da je bilo ko muftija ko je dobar za ovaj narod!
I sam Zukorlic to tako govori da je bitna institucija i organizacija(autonoimnost IZ)kao i da smena mora da ide nekim redom,a ne preko noci sto se neko dogovorio!Neznam da se on buni za smenu,ali imami se nisu slozili da postave nekog drugog za muftiju!
Dakle,moj stav jeste da kad se imami sloze oko izbora muftije(ne samo njih desetak)ja cu onda to da podrzim kao volju imama,a dal se meni neko licno svidja ili ne nije toliko bitno!Jesil sad razumeo Emire o cemu se radi i na sta sam mislio kad sam kazao bolje "glavu u pijesak" nego na ulicu da klanjam!Onaj ko je doveo do svega ovoga treba sada da vidi sta ce i kuda ce,ali mirnim putem u skladu sa zakonom ove drzave koji svi voleli ili ne postujemo(ako nista zbog verskih prava koja imamo srpskim zakonom)
Dakle ovde se ne radi o "ratu" dzematlija,vec o tome da se imami koji mogu da smene ili postave muftiju sloze,razgovaraju i dodju do nekog resenja!Zamisli sad da neko smeni predsednika opstine tek onako,ne svidja mu se,izadje iz stranke i smeni ga bez ikakve procedure?!Jel moze to?!Moze kod puceva!
od Emir
A tek za ovo klanjanje po ulici, kako te nije strah od Allaha da se rugas tome?
Jesil ti bolji sto klanjas u dzamiju? Znas li sta je oholost?
Ko bude imao trunku kibura, nece osjetiti miris dzenneta.
ali ovo tvoje je pravi bezobrazluk ili su ti oci zaslepljene.
Ne rugam se ja tome,da Allah sacuva,samo sam kazao svoje misljenje ne stavivsi se na mjesto Hasiba,moguce je da sam pogresio!
Nisam nista bolji sto klanjam u dzamiji,poceo sam ozbiljno da razmisljam da nije fer to sto im se desilo.Na kraju krajeva kad se racuni svedu nikom Allah dz.s. nece nepravdu uciniti.Hasib i dzemat njegov ako im je nepravda ucinjena treba da saburaju,a ako su oni pogrijesili treba Allahu da se zbog toga pokaju,ne muftiji!!!
p.s.sam procijeni dal sam bezobrazan ili slijep?Mogul biti slijep na jedno oko,ili da mi je oslabio vid,ali i dalje vidim?!:rolleyes:
patriota
11-12-2007, 20:42 PM
Evo i bajrama omeragica na istoj konferenciji
http://www.youtube.com/watch?v=EKc-mH2LOiM
http://www.youtube.com/watch?v=8iLwPbiq52w
Huzejfe
11-12-2007, 20:45 PM
Originalno postirano od Huzejfe
Huzi pripazi ti da kad silazish s onim svojim tochkom niz park nezabodesh svoj nosic u onaj pijesak kod ljuljashki i klackalica,pa da vidish kolko je dobro u pijesak,toplije ti kuci sedzadu frnjat nosom nego ovo prvo spomenuto,ako mislish suprotno ti samo reci i bez uvrede molim!
Ako je na Bozjem putu nije vazno dal je pijesak ili sedzada,vazno je da je radi Allaha dz.s.!Mislim da smo dosli do odgovora,ja jesam i nebih da ulazim u nijjet zbog cega ko dje klanja,nije to dzaiz nikako!
A vjeruj mi da ljudi pricaju da oni na ulici ne klanjaju u ime Allaha,ja to nisam reko,niti bih to voleo sad da nekom kazem!Njihov nijjet ,njihov problem!
p.s.Osmanlija,reci mi kako se zoves na pm,poznajem li te?!
Huzejfe
11-12-2007, 21:27 PM
Uh, neko ce ovo shvatiti kao pretnju.
Ali osudjujem post Huzejfa koji iznosi ruzne rijeci o klanjacima na ulici. Sramota jedna
Evo i tebi cu da odgovorim mahsuz!Nisam izneo ruzne rijeci o klanjacima na ulici,halalite ako ste to tako shvatili,bojte se Allaha sto ste tako shvatili!!!
Licno sam Putniku u svoje ime odgovorio da je za mene licno bolje "i u pijesak glavu nego na ulicu"
Bojte se Allaha st mi izvrcete rijeci i lazno optuzujete!
I dalje mislim da je bolje da ja klanjam u dzamiji ili kod kuce nego na ulici,ali ne rugam se onima koji klanjaju na ulici imajuci svoje razloge,ja ih nemam!Ako ih budem imao klanjacu na ulici!!!Valjda ste me sad razumeli,i nemojte namestat rijeci moje kako vama odgovara da ih razumete!
Poselamite Putnika i recite mu nek se boji Allaha Uzvisenog sto me je uporedio sa nojem koji zabija glavu u pijesak i nece na ulicu!!!Ja njemu nisam reko dje ce da klanja...:(
IslamOnlyWay
11-12-2007, 21:44 PM
Deddha says:
E na ovo sam mislio kada sam rek'o da trebamo argumente suceljavati, a ne biti neandertalci, pa prijetiti... To je oduvjek bio nacin njihovog komuniciranja i borbe. Govor mrznje, prijetnje, nasilni pokusaji dolazenja na vlast. Zato kazem cilimu da mi ne prijetimo. A evo i ko ustvari to prijeti (uvjek prijetio)
cilim says:
Nisam ja prijetio,ja samo sam odgovorio na prijetnju,jer covek kaze da smo mi zestoke kukavice,pa pokusajte da udjete,jer mi vama branimo da udjete,a ne vi nama,haj udjite onda pa ce se pokazat ko je kukavica...
ul_8mart_br?
11-12-2007, 21:48 PM
Izvod iz intervjua Reisa Zilkica: ( http://www.sandzaknews.com/index.php?akcija=vijesti&do=opsirnije&kat=2&id=1081 )
Jedna od osnovnih prepirki se odnosi na to da li muslimani u Srbiji trebaju „gledati“ prema Sarajevu, kako kaže Zukorlić, ili centar treba biti Beograd, kako vi mislite. Kako to objašnjavate?
- To je važna dilema koju on forsira da bi se manipulisalo sa osjećanjima ljudi. Naši ljudi su zbog svega što se dešavalo u Bosni, više naklonjeni Sarajevu. S druge strane, u novijoj istoriji Sarajevo je bilo duhovni centar muslimana. To je lažna dilema kako bi se manipulisalo ljudima. U ustavu IZ, koju zagovara Zukorlić stoji da će administrativni centar i sjedište biti Beograd i nigdje se u tom Ustavu ne spominje nijednom riječju Bosna. Mi držimo do toga da Beograd treba da bude administrativni centar jer su „gore“ državni organi, konzulati svih zemalja. Sama organizacija vjerskog života odvija se u Sandžaku. Ja redovno idem u Beograd. Njemu, kad god zaškripi, on trči u Beograd, ne ide u Sarajevo.... Evo ovih dana je bio kod Bulatovića, tražio je prijem kod Jočića i Naumova. Što nije išao u BiH ? Musliman je u duhovnim vezama sa muslimanom bez obzira na to da li on živi u Bangladešu, Kazhstanu, Iraku, Libiji, Nemačkoj...
U prvim danima nakon izbora novog rukovodsta IZ Srbije, Ljajic je komentirajuci navode o “duhovnom centru” muslimana u Srbiji, dao izjavu u kojoj je rekao da je dilema Sarajevo ili Beograd lazna. Zukorlic je radi svog opstanka igrao na tu emotivnu kartu, kao sto je uostalom navikao igrati se vjerskim osjecanjima ljudi i napadno insistirao na “duhovnom centru” u Sarajevu, sto Ljajic koji je citav svoj zivot i sudbinu vezao za Beograd, nije mogao javno podrzati. To je naravno bila jedna propagandna strategija da se obezbjedi podrska ljudi u Sandzaku, ali je to automatski znacilo izazivanje nepovjerenja srpske nomenklature u Beogradu sa kojom je Zukorlic imao dobre veze. Ne sumnjam da je u tim danima njegova ekipa za slanje dosija Udbi stalno nosila poruke prisjege svog bosa, i klela se u vjernost. No vidimo da je i on sam poceo da se trpa po vaznijim kancelarijama da obnovi naruseno povjerenje. Paralelno sa tim, njegovi “internet zohari” su svo vrijeme na svojim sajtovima objavljivali propagandni video materijal uglavnom sa politckom pozadinom. I dok su se veseljaci bavili “duhovnim centrom” i mlatili visokoumne rasprave na tu temu, on je pojacao svoju privatnu vojsku sa placenicima i simpatizerima SDP i naocigled drzave i ostalih demonstrirao svoju “moc” osvajanjem Altun-alem dzamije i protjerivanjem njenog dzemata zajedno sa imamom, odnosno novim muftijom na ulicu. Neko neupucen moze biti zbunjen cinjenicom da u jednoj pravnoj drzavi pored policije na ulicama, u jednoj zaduzbini pod zastitom drzave mogu setati naoruzane prilike i terorisati gradjane. Posebno je to vazno jer se desava upravo nakon vrlo ostre akcije drzavnih snaga bezbjednosti protiv grupe tkzv “vehabija”, koji su navodno bili naoruzani i bili prijetnja za drzavu a koji su bili vrlo prisni sa Zukorlicem, koji se od njih distancirao vrlo kratko prije akcije. No iako su oni garibani bili meta za odstrjel, medju njima je stvarno bilo ljudi koji su se uzivjeli u ulogu spasitelja islama i mudzahita sto se naravno nije moglo oprostiti.
Sad ponovo imamo naoruzane ljude, ali koji se javno sepure, opet se kao vrti sve oko islama ali nema nikakvog uzbudjenja kod organa reda niti drzave. Da li je potrebna neka mudrost da se shvati da to nisu ljudi koji bi mogli nauditi drzavi vec silnici protiv naseg naroda, protiv muslimana; njihovo oruzje nije upereno u drzavu vec u narod; njihova mrznja nije prema drzavi vec prema nasem narodu; ti ljudi nemaju veze sa islamom iako tekbire i vicu hocemo bosnu. Nema idealnijeg podanika od onog koji je spreman uperiti oruzje u svoj narod, to je historijska cinjenica toliko puta vidjena. Cinjenica da vlasti uporno zatvaraju oci pred naoruzanom bandom silnika dovoljno govori kakva je IZ koju oni vide dostojnu za nas. “Jaka IZ”, naravno sa njim na celu, je omiljena fraza zukorlica koju on servira javnosti, cini mi se u kontekstu sprijecavanja “radikalnih elemenata”, izgleda prihvacena od drzave; mafijaski organizirana uz polaganje prisjege udbi, ...moze li se naci bolja islamska zajednica!!
Zelio bih samo cuti od drzavnih organa objasnjenje; zasto naoruzani ljudi slobodno setaju u Novom Pazaru i prijete gradjanima? Jeli tako mozemo svi ili je to necija privilegija?
PutNick
11-13-2007, 00:09 AM
Licno sam Putniku u svoje ime odgovorio da je za mene licno bolje "i u pijesak glavu nego na ulicu"
Nego, znas...ima svakakvog svijeta danas, pa moze, dok ti tako glavu u pijesak, da ti neko pridje, pa s ledja... :D
Cuvaj se. Ovo je bratski savet. ;)
IslamOnlyWay
11-13-2007, 00:23 AM
Evo ovih dana je bio kod Bulatovića, tražio je prijem kod Jočića i Naumova. Što nije išao u BiH ? Musliman je u duhovnim vezama sa muslimanom bez obzira na to da li on živi u Bangladešu, Kazhstanu, Iraku, Libiji, Nemačkoj...
A otkud ti to znas,jel ti prico sef Bulatovic,ili neki podanik njegov,ja ne verujem da ti je Muftija Muamer to reko...
Sad ponovo imamo naoruzane ljude, ali koji se javno sepure, opet se kao vrti sve oko islama ali nema nikakvog uzbudjenja kod organa reda niti drzave. Da li je potrebna neka mudrost da se shvati da to nisu ljudi koji bi mogli nauditi drzavi vec silnici protiv naseg naroda, protiv muslimana; njihovo oruzje nije upereno u drzavu vec u narod; njihova mrznja nije prema drzavi vec prema nasem narodu; ti ljudi nemaju veze sa islamom iako tekbire i vicu hocemo bosnu. Nema idealnijeg podanika od onog koji je spreman uperiti oruzje u svoj narod, to je historijska cinjenica toliko puta vidjena.
Sto si navalio toliko,upereno protiv naroda,a sta je taj Muftija uradio toliko negativno za ovaj narod???Univerzitet,fakulet,medrese,renoviro svaku dzamiju,kad je on doso bilo je 4 fakultetski obrazovane Imama,sad ih ima 90,medresa je bila jednospratnica,izgledala je kao kafana granata u prvomajsku,samo sto se nije raspala,celu je renoviro po bosnjackoj arhitekturi,uradio zensku medresu trospratnicu isto po bosnjackoj arhitekturi,Fakultet za Islamske Studije,Univerzitet.Islam je poceo da se razvija kad je on dosao,nikad dzamije nisu bile punije,i sad kazete nije on odgovoran za to nego ko je,on je bio organizator,on je rasporedjivo hodze,koje sve organizovao,e problem je nastao kad se zavadio sa Ljiderom,e od tad Muftija vise ne valja,nema veze sto je sve ovo uradio,ne valja,ko nije sa ljiderom,on nije dobar,od tad pocinju ogovaranja,i negativna energije usmerena prema njemu.E sad naravno treba da smeni,sto nije priznao pucistima Islamsku Zajednicu,kojima je smetalo to sto se on vozi u dobrim kolima,a Jakub se ne odvaja od Krnjovog Touerega,smeta im sto vodi obezbedjenje,sto kaze Ziljkic plasi vjernike,a Ziljkic se ne odvaja od obezbedjenja,znaci oni nisu dosli da promene Muftiju i njegovo ponasanje,nego su dosli da kopiraju Muftiju,jer im se svidjo njegov zivot,i oni su ceznuli sa tim zivotom,sto su sad i pokazali,e ja sad ne kazem da je Muftija melek na zemlji,imao je on svojih gresaka priznajem,ne koliko vi iznosite,ali sve je to malo u odnosu sto je uradio pozitivno,i ja mislim da nije zasluzio da posle svega sto je uradio,da se citava Islamska Zajednica ponisti,i da se prizna puc,onih ljudi koji su dosli da ga kopiraju,vec je trebalo da se sacekaju izbori,i da se pokaze dal da ostane dalje,ili da ide...
Huzejfe
11-13-2007, 00:29 AM
Eh Putnice zar opet moram da te ispravljam,stalno kad zaskripi ja sam tu ;)
Ne kaze se savet,vec savjet :D
Sahi uzobilji se malo ,nemogu vise sa tobom da se "komatam",i to ovako :mad: :)
patriota
11-13-2007, 01:01 AM
Ako si ti trunke svestan sta pises video bi da si pljuvao o Ademu Zilkicu i njegovom ponasanju sadasnjem. Kako je to vrlo ruzno i kako samo hoce da kopira Muamera, hehehe bas ko dijete jedno malo.
Ono vidite kako je to ruzno ponasanje, on kopira Muamera.
Tvoje rijeci na ovom forumu su:
Muamer je najbolji covjek. Zilkic je losh. Zilkic kopira Muamera, on je losh. Muamer je dobar, najljepsi, najfiniji, ali Zilkic je losh. E ne rekoh i ljider je losh, ali Muamer je dobar. Da nije Muamera Islama nebi bilo na ovim prostorima. On nas je iz cafirluka izvuko, treba mubarek bradu da mu poljubimo.
PutNick
11-13-2007, 02:04 AM
Eh Putnice zar opet moram da te ispravljam,stalno kad zaskripi ja sam tu ;)
Ne kaze se savet,vec savjet
Sahi uzobilji se malo ,nemogu vise sa tobom da se "komatam",i to ovako :mad: :)
Bistri ti, da li je "savjet" ili "savet", a ledja nezasticena... a glava u pijesak... :D
Haljit
11-13-2007, 02:19 AM
Bistri ti, da li je "savjet" ili "savet", a ledja nezasticena... a glava u pijesak... :D
Pade mi napamet ono kad je Ljuba Moljac trebao ici na strudiranje, a njegova majka plaseci se homosexualaca ga savjetuje: "Sine moj, pamet u glavu, a ledja uza zid"
PutNick
11-13-2007, 02:25 AM
Eto vidis li moj Huzejfe... savetujem te, k'o sto bi majka svoga sina savetovala. ;)
IslamOnlyWay
11-13-2007, 10:28 AM
Negdje sam davno naišao na jednu lijepu poruku: Isključite televizor a uključite mozak!
Ne to bi vi trebali da uradite,jer vi drzite monopol sto se medija tice u gradi,a ne mi,znaci stvarno je dobra poruka za sve Suljofile,malo manje regionalni,a vise mozga...
ul_8mart_br?
11-13-2007, 11:20 AM
A ko ste to vi?
tranzicija
11-13-2007, 12:10 PM
Iako njegovo veličanstvo muftija raško sandžački Zukorlije tvrdi da se sa Dr. Ugljaninom razišao još 1993.godine jer je navodno ovaj htio da ga stavi pod svoju kontrolu, ovi snimci koje sam našao na Youtube-u to demantuju.
Naime ovo je snimak dočeka Dr. Ugljanina u Sandžak 1996.godine na kome se vidi kako se Zukorlić uvlači Ugljaninu a omaleni Dudić mu se baca u zagrljaj i neće čovjek da ga pusti.
http://www.youtube.com/watch?v=hmi1aeHjqGw
http://www.youtube.com/watch?v=ep1LsbWG7Xo
Haljit
11-13-2007, 15:42 PM
Muamer grli Sulja dRugi deo
Ispravi malko onaj naziv, izgljeda da danas nisi Rucko nista, pa ti uhar bilo to R
Inace meni izgledase da jos tada Muamerov pozdrav nije bio bas nesto iskren, vidi se da se osmjehuje, alj nekako kiselo (samo sto mora da se dodvoruje Sulju), dok za Dudica ja cekah, pa cekah, pa cekah kad ce prestanut vise da grlji i ljubi Sulja, rekoh hajde vise dosta toga ljubljenja covjece, pa ni birdum mu se nije obradovao toliko.
patriota
11-13-2007, 16:53 PM
Hahahha, snimci su prva liga, dje ih iskopaste?
Huzejfe
11-13-2007, 17:01 PM
Putnice,Haljite,sta je sa vasim ledjima,jestel ih dobro zastitili?I ne zaboravite da je Allah Uzviseni najbolji zastitnik,na Njega Uzvisenog se oslonimo i ne brinimo za nasa ledja...
p.s.mozda se necu vise javljati na forumu,imam nekakvih obaveza oko fakulteta,tako da svaki hair vam zelim,selam alejkum ko ostaje...
patriota
11-13-2007, 17:16 PM
Prva pametna od kad citam tvoje postove
PutNick
11-13-2007, 21:12 PM
p.s.mozda se necu vise javljati na forumu,imam nekakvih obaveza oko fakulteta,tako da svaki hair vam zelim,selam alejkum ko ostaje...
p.s. Eto tebe nama, josh veceras... ustvari mozda i neces, ustvari...sad ni sam ne znam. Oprosti, ovaj...halali. :D :o ;)
Ne to bi vi trebali da uradite,jer vi drzite monopol sto se medija tice u gradi,a ne mi,znaci stvarno je dobra poruka za sve Suljofile,malo manje regionalni,a vise mozga...
Onaj ko ima mozga moze i TV da gleda i da razmislja, dok onaj sa ispranim mozgom moze televizor i da baci, ali mu se stanje nece promijeniti. ;)
Cilim
11-13-2007, 23:38 PM
Hehe "regionalni".Daj pomuci da jedan post napises isprravno bez greski.Valjda od
zelje da nesto brzo napises pretjerano grijesis,ko i u zivotu...
refresh_image
11-13-2007, 23:55 PM
Evo, na kraju ovog klipa bivsi muftija najavljuje "restauraciju" ove dzamije...:eek:
http://www.youtube.com/watch?v=baz27BXJgOg
refresh_image
11-13-2007, 23:59 PM
Samo mi obijasni sta je to pametno. Sta si to pametno izneo. Koji argument. Sta brate?
Jestel culi danas nije klanjo Nezir efendija ikindiju nego neki drugi. Nisu mu dali. I ta ce se dzamija "renovirat". InsAllah.
Evo jos jednog koji najavljuje restauraciju jos jedne dzamije, na jednom drugom forumu. Isto kao i ovaj nas "mali veseljak" sto pojasnjava "renoviranje" dzamije (godinu ljudi, mozda se nesto zaboravi pa i dvije godine), onako ironicno, zlocesto, sa sve "InsAllah" kao zacinom na sav taj bjes i ozlojedjenost... No, najvaznije je da nam huzejfe ne izgubi sabur:D
refresh_image
11-14-2007, 00:19 AM
Muamer je najbolji covjek. Zilkic je losh. Zilkic kopira Muamera, on je losh. Muamer je dobar, najljepsi, najfiniji, ali Zilkic je losh. E ne rekoh i ljider je losh, ali Muamer je dobar.Da nije Muamera Islama nebi bilo na ovim prostorima. On nas je iz cafirluka izvuko, treba mubarek bradu da mu poljubimo.
Ma jeste, samo sto je sva prilika ovo "islam" sa malim pocetnim "i". Slusajuci ratnohuskacke izjave ovog malog muamercica ("krenite vi, da vidite kako biste bjezali", "muamer na televiziji je izisao super", "koji oni, pa oni su sije, ko zna sta to njima znaci te male munare" i "muamer je napravio fakultet, zensku medresu"), vidis da je ovaj mali isti kao nekadasnji milosevicevi glasaci (jos je plus mlad, oni su bili stari, buducnost je pred ovim, ko zna do kojih ce "visina" jos ovaj stici do starosti), vidis sta je taj njihov "islam"? To je par floskula ("fakultet", "zenska medresa" i od skoro "duhovne veze sa Bosnom") iza kojih se kriju politicke nakane (i to one najnize, lesinarske one) i zelja za izazivanjem sukoba. A o tome sta je Islamska zajednica, sta je Islamsko skolstvo, Islamsko uredjenje drzave... u slucaju da ih to neko pita, imaju spreman "odgovor": "ti si sija", "ti si dervis", "ti si sda", "ti si Suljovac", "Suljofil", "tajne sluzbe"... Jadni oni i njihov "Islam" (tj. "islam", sto je apsolviramo vec u prijethodnom tekstu):confused:
refresh_image
11-14-2007, 00:22 AM
Muamer je najbolji covjek. Zilkic je losh. Zilkic kopira Muamera, on je losh. Muamer je dobar, najljepsi, najfiniji, ali Zilkic je losh. E ne rekoh i ljider je losh, ali Muamer je dobar.Da nije Muamera Islama nebi bilo na ovim prostorima. On nas je iz cafirluka izvuko, treba mubarek bradu da mu poljubimo.
Ma jeste, samo sto je sva prilika ovo "islam" sa malim pocetnim "i". Slusajuci ratnohuskacke izjave ovog malog veseljaka ("krenite vi, da vidite kako biste bjezali", "muamer na televiziji je izisao super", "koji oni, pa oni su sije, ko zna sta to njima znaci te male munare" i "muamer je napravio fakultet, zensku medresu"), vidis da je ovaj mali isti kao nekadasnji milosevicevi glasaci (jos je plus mlad, oni su bili stari, buducnost je pred ovim, ko zna do kojih ce "visina" jos ovaj stici do starosti). Vidis sta je taj njihov "islam"? To je par floskula ("fakultet", "zenska medresa" i od skoro "duhovne veze sa Bosnom") iza kojih se kriju politicke nakane (i to one najnize, lesinarske one) i zelja za izazivanjem sukoba. A o tome sta je Islamska zajednica, sta je Islamsko skolstvo, Islamsko uredjenje drzave... u slucaju da ih to neko pita, imaju spreman "odgovor": "ti si sija", "ti si dervis", "ti si sda", "ti si Suljovac", "Suljofil", "tajne sluzbe"... Jadni oni i njihov "Islam" (tj. "islam", sto je apsolvirano vec u prijethodnom tekstu):confused:
PutNick
11-14-2007, 01:22 AM
Evo, na kraju ovog klipa bivsi muftija najavljuje "restauraciju" ove dzamije...:eek:
http://www.youtube.com/watch?v=baz27BXJgOg
E stvarno ovo postaje i zalosno. Pa ovaj serif Zukorlic svoje podanike i pristalice hvali i podrzava za "dostojanstvo i visoku svijest" koju su pokazali svojim zvizducima protiv dusmana koji su ucili Kur'an.
Verovatno je te iste dostojanstvenike i poslao da demoliraju televizije Jedinstvo i Regionalnu, za vreme dok je isao interview sa Ademom ef. Zilkicem. Ili, mozda verujete, da je to bilo nesto slucajno?
IslamOnlyWay
11-14-2007, 11:41 AM
Ako on nije uradio nista za izucavanje Islama neznam ko je,prvo napravio je decija obdanista,u kojima deca prvo sto uce jeste o Islamu,zalagao se za zakon o veronaci u osnovnim skolama,onda Medresa i Fakltet,i to ti je celo islamsko skolstvo zaokruzeno,ja neznam ako ti ovo nije Islamsko obrazovanje,onda mi objasni sta je??? vama koji ste se tek setili da imate Islamsku Zajednicu kad je ona ojacala,i izgradili infrastrukturu,pa vam sad odgovara da je uzmete nagotovo preko Adema Ziljkica,i posle da vicete narodu kako ste vi izgradili tu Islamsku Zajednicu,a zapravo jedino ste radili u proteklih 15 godina je opstrukcija svega sto se radi u Islamskoj Zajednici,i serviranja lazi o Muftiji Muameru Zukorlicu.Najbolji za vas Suljofile je onaj u Beograd Jusufspahic,on je dobar covek,svi ga volite,njega jako ste ubacili u frakciju Islamske Zajednice,on ce vam bit dobar,da vam predlaze planove,sta da uradite,sta da ne uradite,jer je on po Beogradu dosta toga uradio,dzamije,fakultete,groblja...tako da ce sad moc ode nesto da uradi sa vama!!!
Heh, cudnog covjeka pa mi smo je i osnovali.
IslamOnlyWay
11-14-2007, 12:28 PM
Pa jedino sa tim i mozete i da se hvalite od svega toga!!!
tranzicija
11-14-2007, 13:14 PM
Ne mi možemo da se hvalimo sa puno toga za razliku od Vas koji se hvalite kako ste zviždali na učenje Kur'an a i kako ste "oslobodili" džamiju od klanjača.
E brate moj lijepi Allah da te uputi na pravi put inšallah.
PutNick
11-14-2007, 15:38 PM
Ako on nije uradio nista za izucavanje Islama neznam ko je,prvo napravio je decija obdanista,u kojima deca prvo sto uce jeste o Islamu,zalagao se za zakon o veronaci u osnovnim skolama,onda Medresa i Fakltet,i to ti je celo islamsko skolstvo zaokruzeno,ja neznam ako ti ovo nije Islamsko obrazovanje,onda mi objasni sta je??? vama koji ste se tek setili da imate Islamsku Zajednicu kad je ona ojacala,i izgradili infrastrukturu,pa vam sad odgovara da je uzmete nagotovo preko Adema Ziljkica,i posle da vicete narodu kako ste vi izgradili tu Islamsku Zajednicu,a zapravo jedino ste radili u proteklih 15 godina je opstrukcija svega sto se radi u Islamskoj Zajednici,i serviranja lazi o Muftiji Muameru Zukorlicu.Najbolji za vas Suljofile je onaj u Beograd Jusufspahic,on je dobar covek,svi ga volite,njega jako ste ubacili u frakciju Islamske Zajednice,on ce vam bit dobar,da vam predlaze planove,sta da uradite,sta da ne uradite,jer je on po Beogradu dosta toga uradio,dzamije,fakultete,groblja...tako da ce sad moc ode nesto da uradi sa vama!!!
Koje islamsko obrazovanje? Ono sto je dovelo vehabije ovamo, i pruzilo im ruku? Ono koje stanca hodze koji ce sutra znati samo da citaju Muamerove dopise za vreme dzume? Ono obrazovanje koje ce izbaciti svakoga ko makar kritikom ukaze da je to lose, i da to ne treba raditi? Ono obrazovanje koje ce i decu imama koji ne zele da brukaju svoj obraz pred narodom zarad Muamera, izbaciti iz njihovih ustanova? I to pod izgovorom "da se boje za njihovu bezbednost"! Pa zasto onda im onemogucavaju da upisu tu skolu u Sarajevu, ili cak sta vise, ako su toliko zabrinuti za te ucenike, zasto se sami nisu potrudili za njihov prebacaj?
A zatim druga stvar je to, sto Muamer nista od toga nije izgradio, samo je preuzimao vakufske objekte i pravio sebi biznis, pod velom islamske zajednice, kako bi mogao da uziva u blagodatima ahir-i-zemana;) (besna auta, dobre zhenske). Mada mora se priznati da je muamer ipak poseban...jer malo je mufitija koji su toliko sposobni da mu se i deca radjaju za sest meseci braka.
tranzicija
11-14-2007, 16:07 PM
OnlyWay molim te da prokomentarišeš ove navode vaše nove drugarice Aide Ćorović - Šice. Slažeš li se ti sa ovim što je nekad govorila. Ako se ne slažeš objasni nam otkuda sada toliko prijateljstvo i odlazak u inostranstvo Muamera sa njom i to na koncert Seja Boya.
Samo da te upoznam da je i ovaj "vaš ugledni biznismen" Lutka nekoliko puta pravosnažno osuđivan za silovanje, kršenje javnog reda i mira i razbojništvo.
Citiraj:
Aida Ćorović ispred organizacije "Urban In", kao i Nezavisna organizacija "ANA" - najavili su zajedničko pokretanje krivične parnice protiv muftije Muamera Zukorlića, zbog kršenja krivičnog zakona Republike Srbije i nasilja u porodici.
Prema navodima Aide Ćorović, Muamer Zukorlić je sklopio dva braka, što je protivno zakonima države. Prilikom sklapanja drugog braka muftija je, navodno, "svoju vjenčanu i zakonitu ženu, nakon što se nije slagala sa time da njen muž sklopi još jedan brak, stavljao u višemjesečni kućni pritvor, ćesto je tukao do besvijesti, a noću vezao je konopcima iza krevet da ne bi pobjegla iz kuće". Aida Ćorović je pozvala zakon da Zaštiti, kako je rekla, "ovu nesrećnicu, koja je strani državljanin".
"Sandžak- Press"
Citiraj:
Kolovodjama vehabija se dopušta da špartaju po sandžaku i policija ih ne dira, već ih naprotiv djubri, kako reče Aida Ćorović na emisiji B92. Te kolovodje su jedna strana. A druga su mladi zavedeni ljudi koji se indoktriniraju iz dvije česme. Jedna česma je direktno preko Zukorlićevog Mešihata (putem literature, video kaseta, CD-a sa zapaljivom sadržinom...) a druga česma - putem tih nekoliko kolovodja koji ih organiziraju i huškaju sasvim nesmetano od strane državnih organa: Tuče u džamijama, paljenje jevrejskih zastava u vrijeme karikatura Muhammeda a.s. itd.
11-14-2007, 19:44 PM
A zatim druga stvar je to, sto Muamer nista od toga nije izgradio, samo je preuzimao vakufske objekte i pravio sebi biznis, pod velom islamske zajednice, kako bi mogao da uziva u blagodatima ahir-i-zemana (besna auta, dobre zhenske). Mada mora se priznati da je muamer ipak poseban...jer malo je mufitija koji su toliko sposobni da mu se i deca radjaju za sest meseci braka.
Eh dobro sad nemoj da budes tako bezobrazan,pa znas koliko je ucenika proslo kroz tu medresu,koliko je sada studenata na Islamskom Fakulteta,koliko je znacajno to sto je veronauka sada deo osnovnog i srednjoskolskog obrazovanja,nemoj gledat navijacku,nego realno,i da iz svega toga samo vidis vehabije...A to sto se tice vakufskog zemljista,ti tako to pricas,ko da je to tako lako bilo,mislim i trebalo je da bude lako,ali vidis neko je mislio da je na nekim vakufima,bolje da se nalaze marketi,nego da bude Islamski Fakultet,vidis ima i takvih ljudi u nasem narodu ako nisi znao,a zovu sebe muslimanima...A to sto se tice braka i dece,mislim sta ces...to sve zavisi od sposobnosti,neko je sposoban da ima 2 zene,neko nemoze ni sa jednom...
A sto se tica Aide Corovic,ona treba da vam je uzor,kako je promenila misljenje,iz tolike mrznje,u toliku odbranu sad,a to je Muftija resio samo jednim razgovorom sa njom,u kojem joj je objasnio celu sitaciju,i ona je uvidela da sve sto je pricala i cula da je to laz,i vidite ona ga sad bolje brani,nego bilo ko podrzava Muftiju...
suad_
11-14-2007, 19:52 PM
da nije posle tog koncerta bludnicio sa aidom?
nista nije iskljuceno.
refresh_image
11-14-2007, 19:54 PM
Eh dobro sad nemoj da budes tako bezobrazan,pa znas koliko je ucenika proslo kroz tu medresu,koliko je sada studenata na Islamskom Fakulteta,koliko je znacajno to sto je veronauka sada deo osnovnog i srednjoskolskog obrazovanja
Ma vidi se po tebi najbolje koliko je znacajno i koliko se nauci u tom obrazovanju. Mislis da je samo fora napraviti neku firmu za pravljenje para, nazvati je Islamskim fakultetom i to ce biti stvarno Islamski fakultet. Pa nije Islam pokrivka za sitne pobude duse i za sicarenje na ovom svijetu. Pa i onaj tanaskovic iz beograda je nekakav islamolog, i po tvom shvatanju Islama on moze biti cak i profesor na tom fakultetu (cak i rektor, obzirom da je vise knjiga o Islamu procitao od vise, mozda cak i svih profesora na tom famoznom fakultetu, pa cak i od rektora samog).
.A to sto se tice braka i dece,mislim sta ces...to sve zavisi od sposobnosti,neko je sposoban da ima 2 zene,neko nemoze ni sa jednom...
Pominjao je radanje djeteta u 6 mjesecu braka (tacnije se to dogodilo u 3 mjesecu, i tacnije je to jedan blud a nikako brak), iako je to nesto mozda najmanje od onoga za sta se optuzuje doticni otisli muftija:confused:
IslamOnlyWay
11-14-2007, 20:08 PM
Ma vidi se po tebi najbolje koliko je znacajno i koliko se nauci u tom obrazovanju. Mislis da je samo fora napraviti neku firmu za pravljenje para, nazvati je Islamskim fakultetom i to ce biti stvarno Islamski fakultet. Pa nije Islam pokrivka za sitne pobude duse i za sicarenje na ovom svijetu. Pa i onaj tanaskovic iz beograda je nekakav islamolog, i po tvom shvatanju Islama on moze biti cak i profesor na tom fakultetu (cak i rektor, obzirom da je vise knjiga o Islamu procitao od vise, mozda cak i svih profesora na tom famoznom fakultetu, pa cak i od rektora samog). A pominjao je radanje djeteta u 6 mjesecu braka (tacnije se to dogodilo u 3 mjesecu, i tacnije je to jedan blud a nikako brak), iako je to nesto mozda najmanje od onoga za sta se optuzuje doticni otisli muftija
Stakverulah koliko ste puni mrznje,vi ste bolesni ljudi,ja nemogu da verujem,pa ja ne volim Suljka,ali mi se svidja projekat puta iznad rekreacionog,a vi pricate bas ono bolesno SDA-ski,da je to nemoguce,e decko ja ne studiram na Islamskom Fakultetu da bi ti mogao preko mene da proveras,kakvo je stanje tamo,ali taj Fakultet ima profesore odavde i iz Bosne,rektor mu je dr.Mevlud Dudic,bivsi direktor medrese,a prorektor Fakulteta je mr.hafiz Almir Pramenkovic,jedan od najsposobnijih mladih ljudi sto se tice poznavanja Islama na nasim prostorima,takodje ima dosta ljudi i iz Bosne,ti se brate prvo raspitaj,pa posle napadaj,a ta ustanova bas dobro funkcionise...
refresh_image
11-14-2007, 20:11 PM
E cuj sad, a ko pominja rekreacioni, nekakve projekte i Sda... I sto pominjes Islamsko obrazovanje, kao nesto si ti bio poceo o tome da objasnjavas, a sad kazes kako ne studiras taj fakultet. Pa mislis li da Islamsko znanje imaju samo oni koji studiraju ili idu na Islamski fakultet. Tj. mislis li da moraju znati o Islamu samo oni koji su tamo u toj zgradi?:rolleyes:
P.S Drugi put procitaj sta pise, pa govori. Evo, svako moze vidjeti da ja nigdje nisam spomenuo ni rekreacioni a ni neke projekte. Cak stavise, ne znam uopste ni sta je to o cemu govoris?!:eek:
P.S.2 Da ne ispadne jos i da je Bog privilegija ljudi u odori, i da samo oni znaju i smiju znati o Bogu?
PutNick
11-14-2007, 20:49 PM
Stakverulah koliko ste puni mrznje,vi ste bolesni ljudi
Mrznja je u prsima onih koji dzamije zatvaraju, koji drugima ulazak u iste zabranjuju. Mrznja je kod onih koji usled svoje nemoci, drugima se preko dece svete. Mrznja je kod onog, kome se lice zacrveni, kada mu se samo kaze da grijesi. Mrznja je kod onih koji na ucenje Kur'ana, zvizducima odgovaraju.
SandzackiVuk
11-15-2007, 13:51 PM
Jos jednom koristim priliku da pozovem sve da sutra dzumu namaz klanjamo u Altun-Alem dzamiji! Da Muameru Zukorlicu (citaj TIRANIN U OSTAVCI) zadamo jos jedan udarac ja se nadam i zavrsni inshalah. MOSAD NAPOLJE!!!!!!!!!!!!!1
tranzicija
11-15-2007, 13:58 PM
Hajro Tutić: Više volimo Srbiju nego Bosnu
83
Predsjednik Zukorlićevog Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajro Tutić, smatra da se to što ova zajednica i muslimani Sandžaka svoj duhovni centar vide u Sarajevu zloupotrebljava kako bi se čelnici ove vjerske zajednice satanizovali.
-Administrativno, Islamska zajednica u Srbiji je autonomna od Sarajeva i u svemu poštuje zakone države Srbije. Niko na osnovu toga ne može da dovede u pitanje naš patriotizam i da nas gura među neprijatelje Srbije, jer mi to nismo i više volimo Srbiju nego Bosnu i Hercegovinu- rekao je Hajro Tutić današnjoj Politici.
Izvor: Politika
Zar je to moguce, pa nisu valjda i oni izdajnici kao mi...
Pa zar su oni autonomni od Bosne??? Ja sve mislim oni zajedno sve jer onaj muki stalno galami kako mi hocemo da im otmemo Bosnu i da se odreknemo Bosne...
Yeni_Pazarac
11-15-2007, 14:21 PM
SandžačkiVuk, mislim da nebi trebo javno da pozivaš nekog gde bi trebo il nebi trebo negde da klanja , ljudima treba svijest oplemenjivat i na istinu ukazivat , pa kakav oni budu nijet imali tako će i bit, ko je tragalac za istinom iskreni , dovoljni su mu išareti brojni pa da razazna hair od šera, ako mu se još i objasni i ukaže, pa zar ga je potrebno nadalje vuć za ruku ..., a oni koji klanjaju za ef. Hasibom su mudžahidi koji će inšallah veliku nagradu imat kod našeg dragog gospodara Allaha, da nas Allah upiti i da i mi sa njima osetimo slast beriketa i himeta koji oni imaju i zaslužuju
Sellam
SandzackiVuk
11-15-2007, 15:56 PM
Ne vidim nista lose u tome
Nasa duznost je da pozivamo. A mislim da prikljucivanjem dzematu koji predvodi Hasib ef. se postize i dostize oplemenjivanje duse. Mislim i na fizicko prisustvo, normalno ukoliko nema nekih opravdanih razloga koji sprecavaju Muslimana da bude prisutan. Ne bi voleo da me skontas pogresno ali smatram da je od sustinske vaznosti da sutra dzumu namaz za Hasib ef. klanja veliki broj Muslimana. Ne sumnjam da si i ti bio i da ces i sutra bit, ali eto je te pozivam da sutra idemo zajedno i zajedno pozovemo sve ahbabe da krenu.
U obavezi smo da MOSAD-u i njegovim satelitima i isturenim odjeljenjima kojih nazalost ima i kod nas u Sandzaku i medju "dzematlijama" se odlucno suprostavimo i pokazemo da ovdje nema mjesta za njih. Sve ovo sto se dogadja kad to kazem posebno mislim na cirkus koji je Muamer Zukorlic napravio vezano za Altun-Alem dzamiju je samo jedan od testova, iskusenja nama da istrajemo i opstanemo kao Muslimani na prostorima Sandzaka, u srcu krscanske Evorpe, pobjedjujuci sve spletke kojim nasi neprijatelji pokusavaju da nas ponize i omalovaze, posebno nase prvake (DR SULEJMAN UGLJANIN), a futani zaboravljaju . . . Svima je poznato da je sve ovo jedna prljava rezija koja je davno poznata i vidjena u Libanu, Iraku, Afganistanu. Molim dragog Allaha da nam da snage i sabura, da dostojanstveno kako i prilici Muslimanima izdrzimo ovu kusnju. Uzviseni Gospodar ce podrzati one cije su namjere iskrene. To je najveci garant naseg uspjeha! Sellam alejkum
ul_8mart_br?
11-15-2007, 23:08 PM
Hajro Tutić: Više volimo Srbiju nego Bosnu
83
Predsjednik Zukorlićevog Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajro Tutić, smatra da se to što ova zajednica i muslimani Sandžaka svoj duhovni centar vide u Sarajevu zloupotrebljava kako bi se čelnici ove vjerske zajednice satanizovali.
-Administrativno, Islamska zajednica u Srbiji je autonomna od Sarajeva i u svemu poštuje zakone države Srbije. Niko na osnovu toga ne može da dovede u pitanje naš patriotizam i da nas gura među neprijatelje Srbije, jer mi to nismo i više volimo Srbiju nego Bosnu i Hercegovinu- rekao je Hajro Tutić današnjoj Politici.
Izvor: Politika
Sta je.., prpa sad.., treba se povratit povjerenje nakon lupetanja i laznog patriotizma.
Niko Tuticu nije dovodio tvoju ljubav prema Srbiji u pitanje i tvoj patriotizam, dakako da ti volis Srbiju, inace, gdje bi ti drugdje ovakav dosao na bilo kakvu poziciju. Ono sto se dovodi u pitanje je vase licemerje i bezobzirno igranje emocijama naseg naroda, koriscenje Bosne samo za utoljavanje niskih vlastodrzackih strasti. Ene ti da volis bosnu! Bolju recenicu nisi mogao naci da izrazis svoju bijedu: "Vise volimo Srbiju nego Bosnu i Hercegovinu"
Ma nek drzi u stolici samo, volio bi ti i Zimbabve.
PutNick
11-16-2007, 01:46 AM
Ma kakva duhovna veza sa Bosnom!? Sve se to samo zasniva na tome da jedan drugome cuvaju stolicu i toliko. Cak je i "uvazeni" Ceric izjavio da je Islamska zajednica na celu sa Zukorlicem nezavisna u svome radu, i da Muamer gore samo dodje, njegovim rijecima "tu, vako...to...da vidi...kako mi to, da je u toku vise sta mi to...nego sto mi...sta on to...", i u tim trenucima dok je to govorio, mogla se videti ta njegova zabrinutost za Sandzak i nashu islamsku zajednicu. Sto bi rekli, ko za lanjski snijeg.
A to, da li cu ja voleti Bosnu, bosansku tradiciju, bosansku carsiju i onaj dobri narod u njoj, mi ne moze odrediti nikakv, kako vjerski, tako i politicki lider. To je nesto sto cu ja, i svako od nas, nositi u prsima.
suad_
11-16-2007, 11:51 AM
ma briga hajra za bosnu koliko za lanjski snijeg.
covek se obezbedio za sva vremena.
covek sa jedva zavrsenom srednjom skolom-medresom sve prihvata samo da bi ostao u fotelji.
pogledajte sta covek sve ima od te `male` plate u IZuS-e.
dvije kuce, petoro kola ( golf 5 nov, dva passata 3, i cady golf) + vikendicu u svom selu ( vikendica? ljudi kazu to je kucetina) i ko zna sta sve jos?
zucky_85
11-16-2007, 13:21 PM
Šta se to desilo danas?
Kažu pucnjava, u kojoj su "huligani"- pristalice Adema Zilkića nasrnuli na muftijine restaurante? Aman Ja Rabbi...
"Allahu moj, operi naša srca vodom istinskog ubeđenja i duše naše napoj sa Kevsera ove vjere,a prsa naša rashladi vjerničkom spokojnošću. "
alasker
11-16-2007, 14:50 PM
Vidje li ti onoga koji brani*
10. robu da molitvu obavi?
11. Reci mi ako on misli da je na Pravome putu,
12. ili ako traži da se kumirima moli,
13. reci mi, ako on poriče i glavu okreće -
14. zar on ne zna da Allah sve vidi?
15. Ne valja to! Ako se ne okani, dohvatićemo ga za kiku,
16. kiku lažnu i grješnu,
17. pa neka on pozove društvo svoje -
18. Mi ćemo pozvati zebanije.*
19. Ne valja to! Ti njega ne slušaj, već molitvu obavljaj i nastoj da se Gospodaru svome približiš!
Dal je Muamer Zukorlic ikad procitao ovo?
Deddha
11-16-2007, 15:04 PM
da bilo je zaista nereda.Pucano je od strane muamerovih oruzanih formacija i covek je zahvaljujuci Allahovoj volji pogodio svoga druga a hteo je da puca na ljude van koji su htjeli da udju da klanjaju.
Jedan od komentara sa "ovdasnjih" foruma, od covjeka koji je vjerovatno bio tu, na licu mjesta:confused:
Haljit
11-16-2007, 15:15 PM
Jedan od komentara sa "ovdasnjih" foruma, od covjeka koji je vjerovatno bio tu, na licu mjesta:confused:
Zna li se ko je puco, i ko je ranjen?
Subhanallah, dizat pistolj i pucat na svoje sugradjane i bracu muslimane, a radi necijih sitno-sicardjiskih interesa?
Sandokan
11-16-2007, 16:29 PM
Kakvi sve likovi(revolverashi) "cuvaju" dzamiju......
Eh "moj" Muamere!!??
Zna se ko je ranjen, vidi se na snimku decko koga izvode krvav. Ko je pucao milicija treba da vidi. Ima dosta snimaka i inshallah vidjecemo sve sta se desavalo.
P.S. Na ulazu u Altun alem dzamiju postoje 2 kamere koje su postavili muamerovi ljudi, te kamere su sve snimile. Trebala bi milicija da trazi te snimke gdje je sigurno zamelezena pucnjava.
ZAMBAK
11-16-2007, 17:42 PM
Zna se ko je ranjen, vidi se na snimku decko koga izvode krvav. Ko je pucao milicija treba da vidi. Ima dosta snimaka i inshallah vidjecemo sve sta se desavalo.
P.S. Na ulazu u Altun alem dzamiju postoje 2 kamere koje su postavili muamerovi ljudi, te kamere su sve snimile. Trebala bi milicija da trazi te snimke gdje je sigurno zamelezena pucnjava.
HUBIĆ: ČETIRI LICA POVRIJEĐENA
Istražni sudija Okružnog suda u Novom Pazaru, Ćamil Hubić saopštio je da su u incidentu ispred Altun alem džamiji povriđena dva pripadnika policije i dva civilna lica. On je u telefonskom razgovoru za Rtv rekao da su povriđeni policajci Jasmin Duštinac i Miladin Simonović koji su se nalazili isred ulaza u dvorište džamije i dva civilna lica, a Ersan Biševac koji je s leđa pogođen iz pištolja i Nazim Bešničanin koji je zadobio povrede ušne školjke nalazili su se u dvorištu džamije.
Hubić je rekao da su sva povrjeđena lica zadobila lake tjelesne povrede.Istražni sudija za sada nije mogao da potvrdi da lu su neka lica privedena.
Haljit
11-16-2007, 19:08 PM
Napad na vjernike u haremu Altun alem džamije
Grupa aktivista stranke Sulejmana Ugljanina predvođena Hasibom Suljovićem danas 16.11.2007.g. tačno u podne u vrijeme ezana dume-namaza napala je vjernike koji su se nalazili u njenom haremu.
http://www.islamskazajednica.org/
Ovako su naslovili temu o ovom dogadjaju... Napad na vjernike u haremu Altun alem džamije
I to na svom zvaničnom sajtu. Do juče su to bili radnici, zatim naouružani radnici a danas nista od toga već samo vjernici i to napadnuti. Ko već ne zna o čemu je riječ uopše neće znati o čemu se radi. Međutim, ne treba se čudit. Toliko su ovih godina lagali, lagali i samo lagali da nije čudo što i sada lažu...
Ma unutar harema dzamije bila djeca i jos neki starci, ako je vjerovat ovom djetetu sa OFNP "demek Sandzackome sinu (kamen studen)"
U krugu džamije nema kriminalaca ... Tamo su prave džematlije ima i starijih ljudi i omladine, a kada je počeo napad na džamiju oni najstariji su prvi krenuli ka vratima iako smo im govorili da se povuču nazad. Reče jedan, neka djeco, ako mi poginemo nije šteta, a ako vas mlade poubijaju grehota je.
Interesuje me gdje li su ta djeca i ti starci klanjali dzumu, na ulici za muftijom Hasibom, unutar harema na onim tahtama sa exerima poput indijskih fakira, ili su mislili da klanjaje dzume ostave za sutra u subotu za Zukorlicem:)
suad_
11-16-2007, 20:27 PM
na koji nacin je upucan i sa koje strane, jel to sa ulice ili iz harema altun alem dzamije vrlo lako moze da se otkrije. svaki svrseni doktor medicine a narocito sudski vestak moze vrlo lako da da svoje misljenje na osnovu ulzane rane ako je lice samo upucano ili/i na osnovu izlzane rane ako je rana prostrelna. na osnovu toga znace se da li je taj upucan od strane `vernika` ili od `huligana`!
Haljit
11-16-2007, 20:39 PM
Imas pravo exite, tj suade
suad_
11-16-2007, 20:48 PM
ne znam ko je exit? a ovog drugog znam.
IslamOnlyWay
11-16-2007, 21:04 PM
http://www.youtube.com/watch?v=X3iyHx8n7zM kamera 1
http://www.youtube.com/watch?v=9vYQz2-jb8w kamera2
Eto braco ko su u celoj prici huligani,ko nasilnici,i ko ,,pravi,, muslimani,mislim da ovaj snimak govori vise nego sto treba...
Cilim
11-16-2007, 21:14 PM
Jes' govori malo sutra.A sto li se ne prikazuje sta radi ona druga strana a?Moze se to postavljat bez tona tako da se gledaoc jos vise zbuni.Jos imaju smelosti da postave ovo i da se hvale!
PutNick
11-16-2007, 21:32 PM
http://www.youtube.com/watch?v=X3iyHx8n7zM kamera 1
http://www.youtube.com/watch?v=9vYQz2-jb8w kamera2
Eto braco ko su u celoj prici huligani,ko nasilnici,i ko ,,pravi,, muslimani,mislim da ovaj snimak govori vise nego sto treba...
Ko su koji? Ko su ti koji su vec deset dana zatvorili dzamiju, pod bednim izgovorom da se ona restaurira, pa se onda kaze da su unutra majstori, pa onda dzematlije, pa danas starci, zhene i deca? Ko je u nutra, mozete li makar oko toga da se dogovorite?
Eto, za mene je huligan onaj koji brani ulazak u dzamiju bilo kome, BRATE!
IslamOnlyWay
11-16-2007, 21:33 PM
Pa oni nisu snimali sa televizijskim kamerama,vec su tu bile fiksirane kamere,tako da nemoze da se cuje ton...A druga strana nije nista radila,cekala vas da se probijete,al vi ste toliko jaki i hrabri,da kroz 2 coveka nemozete da prodjete,a imali ste vremena da ste hteli,jer je policija tek reagovala 2minuta kasnije,jos ko zene gadjaju u masu sa pistoljem sa kuce...Takodje na snimku se vidi kako je iz vase mase covek krece nozem,pa kako ste pogodili kamenom onog policajca u glavu i onog njihovog glavnog Jara,eto pokazali ste koliko primitivni,divlji,koji ste vi muslimani majko mila,a sto vas ,,muftija,,Hasib ne spreci posto je dobar ders odrzo o braci muslimanima,kako ne sme da se ruka digne na brata muslimanima,a 10 minuta kasnije skroz drugi scenario...
PutNick
11-16-2007, 22:30 PM
Daj vise ne lazi, jaro. Odlicno znas koliko je bilo ljudi u ta "dva coveka", odlicno znas odakle se i pucalo, a i znas da vas policija podrzava. Jer, odavno bi leteli oni iz dvorista da policija hoce da radi svoj posao, ali naravno da nece, jer Muamer im je saradnik jarane. Saradnik koji ce prodati i tebe i mene, kao i mnoge sto je, ako za to bude bilo potrebe. Ali, kako ces ti to videti jaro, kada si toliko pun mrznje, kada bi volio da vidis prolivenu krv. Pa ciju krv jaro, razmisljas li malo o tome? Da li je to neko dosao sa strane, ili su to ljudi iz ove nase carsije? Mislis li da je tim ljudima merak da klanjaju na asfaltu?
Branis jaro onoga koji je ljudima zabranio ulazak u dzamiju, jer ga ne vole, i to je istina i ti to znas jaro, i sigurno ces za to odgovarati, a Muamer ti tada nece moci pomoci, kao sto ti sada pomazes njega.
Ma oni se jedu zato sto nismo upali unutra. Ocekivali su da napravimo masakr, to samo bolesni umovi mogu da ocekuju i da zale zbog toga. Zamislite kaze eto kakvi ste niste mogli da prodjete kroz dva coveka.
Zasto li ne pominje pucanj i ranjenog covjeka???
Ko ga je pucao iz vasih redova, kome je bio namjenjen metak?
Da li je nekom zadrhtala ruka i opalio ili je neko ciljao pa promasio?
Vidite kako Allah sve odredi.
Haljit
11-16-2007, 22:59 PM
Zvao sam policiju a ako neverujes,Zovi ti pa ga prijavi pa ces dobiti odgovor a pozivam i ostale forumase.Dje ima dima ima i vatre.
Citam na OFNP, pa se cudim, dali stvarno ima ovakih budala dole kod nas. Ene ti njega, on niti zna a niti je vidio ko je pucao, ali samo sto je cuo neke neprovjerene glasine, i rukovodeci se logikom "gdje ima dima ima i vatre" on budala zvao policiju.
Svasta
ne razumem poentu, ne pratim desavanja tamo
Haljit
11-16-2007, 23:16 PM
Zvao cova policiju i obavestio ih ko je pucao, samo sto on to tacno niti zna, niti je vidio.
Ma neka ga sad, nije ni njemu lahko, nije sala kad insan prolupa
Ma zna se odakle je pucano, dobio covjek prostrelnu ranu kod kljucne kosti kako rekose na vestima. Dobio je sa ledja metak. Taj metak je bio namenjen nekom na vratima. Ti momcici ce da dobiju placu za ta laganja, znaju oni sta rade.
Ma sve je na drzavi, jedino oni mogu da srede situaciju najbezbolnije. Odu lijepo tamo i pohapse svu bandu i pretresu. Mada sada ako pretresu sigurno nece naci nista. Trebali su odmah da upadnu sa suzavcima, mislim, da su hteli oni bi znali kako bi to uradili.
ul_8mart_br?
11-17-2007, 00:13 AM
Ja sam prvi put kad sam cuo da su "zukorlicevi neimari" provalili u dzamiju pretpostavio da ce drzava probiti blokadu i vratiti dzamiju dzematu.Za to je postojala i pravna podloga jer je tkzv "restauracija" zapoceta bez ikakve dozvole ili saglasnosti nadleznih drzavnih sluzbi.
Iako je zukorlic mislio da po kratkom postupku ponizi i otjera novoizabranog muftiju zajedno sa dzematom, situacija se odvijala u suprotnom smjeru. Ljudi nisu dozvolili da im se ponos i cast pogazi. Kad je bilo vidljivo da ce situacija da se zagrije, policija je i dalje cekala, dok su se naoruzane spodobe setale vec 10 dana po avliji dzamije. Dosli smo u danasnju situaciju.
Ako policija, prije bih rekao drzava, dozvoli da se uzurpacija dzamije nastavi, to zasigurno nije od haira. Ko hoce da zakljucava i kreci moze da ode na svoju babovinu i tamo da radi sta hoce. Ali javnu ustanovu, posebno tako dragocjenu kao sto je Altun Alem dzamija, da u svom nerazumnom putesestvju otima od dzematlija i koristi kao igraliste svog naoruzanog olosa nema niko pravo. Do sad jos nije niko uradio, makar se ja ne sjecam.
Ako ce sljedecih dana u dzamiji nastaviti boraviti zukorliceva paravojska, a oko dzamije biti policija ove drzave, to ce biti ironicna kruna poraza drzavnog ugleda i povjerenja, porazna slika nemoci, povlacenje pred silnistvom i ucjenom, najcrnje slutnje.
Zar nije lakse izbaciti uzurpatora, uraditi brzu restauraciju dzamije i vratiti je dzematu po obavljenom radu. Drzava to moze. Sve drugo ostavlja crne slutnje, ...da neko ipak nece da svi odemo u ponor...
Treba napomenuti da je pokusano da se i Bor dzamija "restaurira" ili sta vec bi smislili, ali bezuspjesno. Pokusali su juce.
.A vasi branioci islama:):):) Cigo organizator traktorske mafija,izaso iz zatvora,da pomogne novonastaloj situaciji,Plojovic bio osudjivan 15godina u zatvor,Rus takodje izaso tek iz zatvora,onda Italijan,takodje bio u nemacku po zatvora,i ovde poznat po uvozu nelegalnih autova...brate sve klosari,kod nas nijednog nema sto je bio u zatvor,sve posteni ljudi...Hvala Allahu...
Kako ti sve znash, i sve to pishesh ovdje na forum, kad si tako hrabar momak, koji se krije iza prostog nick-a, shto nebi otrio svoj indetitet, ili jednostavno da zaustavish te shto si imen'ovo na ulicu, i kazhesh im sve to? Nego si nasho ovdje to pisat? Pokushavate neshto uspeti preko onog vasheg smrdljivog foruma, pishe onaj iz njemachke onaj iz francuske, koji nema prava glasa i pokushava neshto sa time. Nego ti lijepo imenovane, zaustavi na ulicu pa im reci neshto, a ne k'o ostali iza monitora se krijete 'lajete' koje svasta pishete, a na ulici ochi u asfalt!!
A kako treba biti fin musljiman mozes pogljedati na munafik forumu liste za sandzak (sandjak njuz). Mislim, brate (ili sestro), kako se tamo ljijepo jedni drugima obracaju, amaaaaaan, to ask, to ljepota, to isljam. Ali moras jednu sitnicu da uradis prije toga. Da sulju panes na sedzu i dozvolis trenutno aktuelnom derviskom sejhu da ti turi povodnik na mozak.
http://www.youtube.com/watch?v=PQ0tGU_X1QE
I on mu je pad'o na sedzu i ljubio mu noge. što nebi mogli i mi?
Cilim
11-17-2007, 01:36 AM
E da nije bilo Hasib ef. i jos nekih ljudi okolo njega ko zna sta bi bilo.Nesto se usutao IOW poslije ovog zadnjeg pitanja...
Ogovoriche vam on sigurno ;) Ali kako?
Bio je unutar harema a mozhda i nije, onda che prokontati to je samo napisato, shto bih ja cinkao svojeg brata muslimana ako ocinka znache mu se da vishe neche spadat u njihov krug, k'o i vechina to shto ih ima su kod zukorljica, oni koji NIKAD u zivotu do sad nisu nista imali(a niti che ikad imati) i nechemu se nadaju.
Deddha
11-17-2007, 03:51 AM
Sta je.., prpa sad.., treba se povratit povjerenje nakon lupetanja i laznog patriotizma.
Niko Tuticu nije dovodio tvoju ljubav prema Srbiji u pitanje i tvoj patriotizam, dakako da ti volis Srbiju, inace, gdje bi ti drugdje ovakav dosao na bilo kakvu poziciju. Ono sto se dovodi u pitanje je vase licemerje i bezobzirno igranje emocijama naseg naroda, koriscenje Bosne samo za utoljavanje niskih vlastodrzackih strasti. Ene ti da volis bosnu! Bolju recenicu nisi mogao naci da izrazis svoju bijedu: "Vise volimo Srbiju nego Bosnu i Hercegovinu"
Ma nek drzi u stolici samo, volio bi ti i Zimbabve.
Evo neke svjeze duhovno vezane raje za Bosnu. Da nije zalosno, bilo bi smijesno:eek:
niste braco gledali sta je sve reko ef.Tutuc pa zato sad pricate...nesto bezveze ovde....narvno da volim i ja srbiju vise od bosne....ja sam rodjen ovde sta cu....jesam li kriv sto sam rodjen ovde i sto sam odrasto i proveo detinjstvo ovde......sve me veze za srbiju i porodica i rodbina drugari.....mezarija mojih predaka....i sve ostalo...zasto bi ja volio bosnu vise nego srbiju....
bijo sam tamo jednom u zivotu....tamo su narvno moja braca i sestre po vjeri ali ne samo tamo i u Sudiskoj Arabiji, Egiptu .....a ma bas svuda i sve ih volim...nepravim nikaku razliku.....znaci ja sad treba da volim bosnu zato sto je bosna jeli.....a da mrzim srbiju zato sto su vecina srbi....
to ne ide tako... draga braco i setre...
ali naravno za mene postoji samo jedan Rejis dr.Mustafa ef. Ceric u Sarajevu i nisam za niko ocepljenje IZS od Sarajeva
Imam osjecaj da ce IOW da prekine pisanje na forumu posle direktnog pitanja od strane Osmanlije. Da je neko od momaka sa ulice pucao nebi prosle ni 2 sekunde a da on ne odgovori.
SandzackiVuk
11-17-2007, 11:39 AM
Imam jedan savjet za ovog tipa IOW: bolje ti je da cutis jer ima jedna stara mudrost koja kaze: "BOLJE JE CUTATI I BITI SMATRAN BUDALOM, NEGO PROGOVORITI I OTKLONITI SVAKU SUMNJU!"
Sad sam pregledao ovaj snimak i pitam te otkad je ELJA sin VIDIN poznati obijac trafika dzematlija Altun-Alem dzamije? Jel on taj koji izvodi radove? Juce sam bio ispred Altun-Alem dzamije i kad su dzematlije pokusale da udje u dzamiju radi obavljanja dzume namaze iz harema dzamije se jasno culo repertiranje najmanje 15-20 pistolja! Spremni su bili da pucaju na Muslimane samo za to sto hoce da obavljaju namaz u dzamiju. Za ciji interes? Kome se to dodvoravate na taj nacin? Cije zadovoljstvo mimo Allahovog trazite? Jesul Vam MOSAD, NATO, IZRAEL AMERIKA i ostale ubice MUSLIMANA i njihovi interesi preci od onoga na sta Vas Uzviseni Allah dz.s. obavezuje? Nego ostavi se ti corava posla, ja ti predlazem da ti se lijepo okupas (uzmes gusul) doneses sehadet i krenes iz pocetka.
zucky_85
11-17-2007, 14:24 PM
Ja zaista izražavam žaljenje zbog svakog incidenta,trebamo se urazumit ma kojoj "strani" pripadali,razum i sabur će nam jedino biti od pomoći u ovakvim trenucima.
A to što neko daje sebi za pravo da nasumično optužuje nekoga za pokušaj ubistva,i što su osnovni argumenti rekla-kazala dovoljni da se ceo dzemat koji izvršava molitvu pod jako teškim uslovima opiše na tako besmislen način-su greške za koje će dragi Allah kazniti svakog ko je iole imao učešća u tome.
Nema potrebe da glasne žice Mešihata ubeđuju ljude u to da neko treba da se srami zbog nečega , ali možda su i toliko sebi dali prava,verovatno po ugledu na praksu koju izvršavaju nad svojim "sledbenicima" (čitaj slugama)...trebaju oni stat pred svoju ahmediju i zapitat se pred njom !
PutNick
11-17-2007, 14:25 PM
Bas je cudno kako svi u svojim izvestajima navode da Muamer Zukorlic izvodi restauraciju dzamije, iako je svima vec dobro poznata cinjenica da za to nema dozvolu, da se unutra nalaze, ne samo nestrucna lica, vec ljudi koji nemaju bilo kakve veze sa gradnjom bilo cega, vec samo stoje naoruzani. Cudi me da niko ne proverava tu informaciju i o tome ne trazi bilo kakve odgovore?! Zasto predstavnici Zukorlicevog mesihata na svako postavljeno pitanje izbegavaju odgovor na taj nacin sto pricu okrecu na predsednika opstine Sulejmana Ugljanina? Ako treba i o tome da se prica i pise, neka se to uradi, ali pre toga,naravno, neka se jednom i odgovori na pitanja koja se ticu njihovog rada. Zasto je dzamija zatvorena? Da li su unutar harema dzamije strucni ljudi, i imaju li dozvolu za restauraciju kulturno-istorijskog spomenika koji je pod zastitom drzave? Zasto su prekrsena ljudska prava ucenika, koji su izbaceni iz skole na cijem je celu jedan od podredjenih ljudi Muameru Zukorlicu? Je li to znaci da skole,tj. sastav djaka u njima, treba da oraganizujemo po verskoj i politickoj osnovi?
Zaista bi bilo lijepo kada bi se neko potrudio da dobije odgovore na ova pitanja, pre svega neko od uticajnijih medija u zemlji, a zatim i nadlezna ministarstva.
SandzackiVuk
11-17-2007, 14:48 PM
Samo da pitam Zucky85 da ako moze malo podrobnije objasni ovo sto je napisala? Ako moze
Sandokan
11-17-2007, 15:52 PM
tkzv. muftija sandzachki muamer pojachao LICHNO objezbjedjenje !
kerim
11-17-2007, 16:31 PM
33. Allah ih nije kaznio, jer si ti među njima bio; i Allah ih neće kazniti sve dok neki od njih mole da im se oprosti.
34. A zaslužuju da ih Allah kazni kad brane drugima pristup Časnome hramu, a oni nisu njegovi čuvari. Čuvari njegovi trebaju biti samo oni koji se Allah boje, ali većina njih ne zna.
Al-ANFAL
SandzackiVuk
11-17-2007, 16:41 PM
Otkud ta informacija Sandokane? Sigurno imaju debeo dosije
ZAMBAK
11-17-2007, 17:13 PM
Ensar Bisevac-Eko je covjek koji je bio zaposlen u Mesihatu M. Zukorlica i pravo je cudo sta je on tamo trazio jer su njega, kao i izvesnog "Relju" zbog sumnjivih radnji isterali s posla. On izgleda doso da im se nesto umiljava i dobio metak u ledja.
Ono sto je je ovdje sasvim jasna stvar je da ljudi sa ahmedijama na glavama toliko lazu da to ne bi mogo ni pas s maslom.
Istrazni sudija Camil Hubic je potvrdio da je Bisevac dobio metak s ledja, da je ulazna rana u predjelu ledjne lopatice, (sto se moglo zakljuciti i na snimku), a izlazna u predjelu vrata/kljucne kosti. Ovo po logici stvari izvlaci zakjljucak da je Bisevac morao stajati na nekom uzvisenju da bi pod tim uglom zrno moglo da prodje.
Posto je Bisevac u trenutku incidenta bio unutar dvorista sa pristalicama Zukorlica, a kako se vidi na snimku kamera koje su Zukorlicevi instalirali (te snimke nisu postavili nigdje na netu jer im ocito ne odgovora istina (citaj pas s maslom), ali ce se oni ubrzo naci i na ovom forumu) i nije bio ni na kakvom uzvisenju lahko je zakljuciti da je Bisevca upucao neko s ledja iz njegove blizine. On to veselik nije smio da kaze.
Razuzumjemo covjeka, njemu je sada najteze jer mu zdravlje niko ne moze vratit.
Haljit
11-17-2007, 17:16 PM
Dali neko zna da mi objasni gdje su obavljali dzumu Zukorlicevi bojovnici (a koji bi trebalo da su namazdzije poput Jastreba, Sandzackog sina kao i druge djeca i staraca) i koji su se u vrijeme ovih nemilih dogadjanja zadesili u haremu dzamije.
Dal su oni ipak sami (nedozvoljavajuci drugima) klanjali dzumu unutar harema, ili dzumu nisu uopste klanjali, ili su je klanjali za muftijom Hasibom a onda brzo natrag u harem dzamije na suprotnoj strani?
carsijski
11-17-2007, 22:10 PM
Ko je pucao?
Ko je naredio?
Ko je prvi gadjao?
sve to imate na ovom snimku
http://www.youtube.com/watch?v=MduW3S5pRmU
IMENA PRISTALICA I ČLANOVA OBEZBJEĐENJA ZUKORLIĆA KOJI SU UPALI U ALTUN ALEM DŽAMIJU I BILI VINOVNICI SUKOBA 16.11.2007.G.
1. DOLOVAC ELDIN-DIKO, SDP, osuđen za pucnjavu na Paricama 2004.g.
2.DOLOVAC SENAD-SENKO, SDP, bio vinovnik ubistva R.Durovića
3.PAPIĆ SEAD-CIGO, SDP, osuđen za učešće u ubistvu R. Durovića
4.NEZIROVIĆ HIVZO, SDP, prekršajno osuđen za upad u kuću S. Ugljanina 2004.g.
5. ŠUNTIĆ NEZIR, SDP, saradnik Zukorlića
6. ŠUNTIĆ NEDŽAD, SDP, saradnik Zukorlića
7. BINJOŠ TAHIR, SDP
8.LJAJIĆ SELMO, SDP
9.LJAJIĆ EMIR, SDP
10.LJAJIĆ SEMIR-ŽUKA, SDP
11.AVDIĆ SAFET, SDP
12.AVDIĆ ALMIR, SDP
13.DŽIGAL RIZO, SDP
14.BRNIČANIN SENAD, SDP
15. IZBEROVIĆ ŠERIF (RIBARIĆE), SDP
16. MEĐEDOVIĆ SENAD, SDP
17. MEĐEDOVIĆ FARKO, SDP
18.ALIĆ HAJRO, SDP
19.ZUKORLIĆ HIDO, SDP
20. MEĐEDOVIĆ FIKRET, SDP
21. UJEVIĆ ISO, SDP
22. KURTANOVIĆ IZET, SDP
23. KORAĆ NERMIN, SDP
24. HADŽIKIĆ SENAD, SDP
25. IBRO KOCA, SDP
26. BESIM BEĆIROVIĆ, SDP
27. KURTANČAUŠEVIĆ JUSUF-CUKE BOZO, SDP
28. KONIČANIN HASAN-TANGE, SDP
29. HAJDAREVIĆ ADEM-DAJKO, SZS, brat Azema Hajdarevića
30. HAJDAREVIĆ DAUT-DUCE, SZS, brat Azema Hajdarevića, poznat policiji i sudu zbog više kriv. djela
31. ALJKOVIĆ LATO, SZS
32.NUROVIĆ ESKO, vlasnik firme „DEGIPS“, blizak blizak Zukorliću, SZS
33. NUROVIĆ NURO, SZS
34. FIJULJANIN IZET, osuđen za punjavu ispred Arap džamije, SDP
35. FIJULJANIN MIRSAD, SDP, lice sa nickom ROOT na otvorenom forumu,
36.HASANOVIĆ ABDULAH, SDP
37. BEĆIROVIĆ RASIM, SDP
38. IZBEROVIĆ NAZIM, SDP
39. ŠAĆIROVIĆ ESAD, SDP
40. BEĆIROVIĆ NEDŽAD, SDP
41.MURATOVIĆ NEDŽAD, pristalca Zukorlića
42. ŠKRIJELJ ENVER -//-
43.ŠAĆIROVIĆ SADIK, -//-
44.REŠAD PLOJOVIĆ.-//-
45.BIŠEVAC ENSAR-EKO, isteran sa posla iz Zukorlićevog mešihata, a ranjen u sukobu na strani Zukorlićevih pristalica
46.ŠKRIJELJ ZEKO, SDP
47.HAJROVIĆ ALBIN, SDP
48. NUHOVIĆ MIZO, SDP
49. BAŽDAR REŠO, SDP
50. JAŠAREVIĆ SAFET, pristalica Zukorlića
51. KONIČANIN
52.NUROVIĆ ABAZ, pristalica Zukorlića, stajao na vrata
resko
11-17-2007, 22:30 PM
jastreb fotograf je bio ispred vrati dok nije zagustilo, a onda kad je zagustilo tutanj, sve mi se cini i naocare od zurbe je zaboravio, zabio se medju onaj korov u haremu dzamije, jedva ga na kraju kad se sve zavrsilo tahir binjos izvadio ispod jedne grede. doduse velika dzovda(kao mis) moze da stane svudje.
IslamOnlyWay
11-17-2007, 23:04 PM
Pa dobro vasi su svi bili iz SDA,pa nista,i ja neznam sta ovim iznosenjem imena pokusavate da kazete...A ovim snimkom nista niste razjasnili,vec samo potvrdili da ga je neko pucao sa kuce,jer mi nikad prvo ne bi pucali u masu,i sami vidite da kod nikog nema pistolja,niti drugog oruzja,vec samo motke,onda i kad bi pucali ne bi pucali na vrata,jer citavo vreme nasi ljudi su bili na ta vrata,jedino ako ne mislite da mi vidimo kroz zid,pa da smo ciljali nekog kroz zid..
Sad sam pregledao ovaj snimak i pitam te otkad je ELJA sin VIDIN poznati obijac trafika dzematlija Altun-Alem dzamije? Jel on taj koji izvodi radove? Juce sam bio ispred Altun-Alem dzamije i kad su dzematlije pokusale da udje u dzamiju radi obavljanja dzume namaze iz harema dzamije se jasno culo repertiranje najmanje 15-20 pistolja! Spremni su bili da pucaju na Muslimane
Evo snimak kaze,koliko lazes da te ja ne demantujem nista,jesil vido kod koga pistolj,posto je kamera bila fiksirana,mi nismo mogli da je okrecemo,i da krijemo ako neko ima oruzje...A te price o braci muslimanima i ljubavi nemoj te mi samo vi pricat,videli smo vasu neizmernu ljubav ispred,zbog toga bih te molio da vise ne pricas tu pricu,jer su se karte otkrile,za takvu otrcanu pricu...
resko
11-17-2007, 23:33 PM
snimak na OFNP, moze da shvati samo mis puhac(jastreb), tamo nesto pise da se jasno vidi da je pucano sa ulice i da se vidi projektil, mada laze nista se nevidi, mozda je on to video dok je bio sakriven ispod neke grede, i da mu kazem dok montira ove snimke i laze narod, nek makar bude ubjedljiviji, mada ga shvatam, kolikav covjek toliko i mozga ima.
jastrebe(misu) opet si zaboravio dzuzluke, nevidis opet najbolje.
PutNick
11-18-2007, 00:39 AM
Pa dobro vasi su svi bili iz SDA,pa nista,i ja neznam sta ovim iznosenjem imena pokusavate da kazete...A ovim snimkom nista niste razjasnili,vec samo potvrdili da ga je neko pucao sa kuce,jer mi nikad prvo ne bi pucali u masu,i sami vidite da kod nikog nema pistolja,niti drugog oruzja,vec samo motke,onda i kad bi pucali ne bi pucali na vrata,jer citavo vreme nasi ljudi su bili na ta vrata,jedino ako ne mislite da mi vidimo kroz zid,pa da smo ciljali nekog kroz zid..
Evo snimak kaze,koliko lazes da te ja ne demantujem nista,jesil vido kod koga pistolj,posto je kamera bila fiksirana,mi nismo mogli da je okrecemo,i da krijemo ako neko ima oruzje...A te price o braci muslimanima i ljubavi nemoj te mi samo vi pricat,videli smo vasu neizmernu ljubav ispred,zbog toga bih te molio da vise ne pricas tu pricu,jer su se karte otkrile,za takvu otrcanu pricu...
Ne znam samo dokle ce administracija da te pusta da lazes, u svojoj ulozi vernog psa cuvara.
Pa tu su bili ljudi koji su vec pucali u masu, oni koji su vec ubijali, palili ... Nije se video pistolj...pa jedva se na snimku vide i motke, a sigurno da niko nece da mashe pistoljem, i vice...evo snimite me! Jesi li ti normalan? Koga vise pokusavas slagati? Sta je bilo sa pricom od pre nekoliko dana, da su unutra radnici, pa potom dzematlije, pa starci, zhene i deca? Sad i sam govoris "nista osim motki". Sad i ne moras, jer ima snimak. A koliko josh kriminala ima, a da nije snimljeno? Koliko ces josh da lazes otvoreno, i to sve zbog jednog teskog kriminalca. Da, Muamer Zukorlic je kriminalac, a ti branis kriminalca.
IslamOnlyWay
11-18-2007, 01:03 AM
Sto kaze stara poslovica lopov najvise vice fatajte lopova,pa tako i ti vidim si se naso u ovoj poslovici...A sto se tice toga,radnici su bili tu,a to su radnici mesihata islamske zajednice,ali pored njih bili su i drugi ljudi koji su branili dzamiju unutra od vas ,,mirnih,, klanjaca,koji ste stvarno potvrdili da ste ,,mirni,, klanjaci,koji su tu dosli da klanjaju dzumu,ali pre dzume,umesto da uzmu abdest,oni su uradili neke druge stvari,pa ste tako mirno vadili nozeve na bracu muslimane,tako mirno pucali u brata muslimana,tako mirno izlomili kombi mesihata,tako mirno gadjali kamenjima policiju,tako mirno izudarali ljude iz mesihata koji su bili ispred vrati na strazu,a posle toga otisli ,,mirni,, klanjaci da klanjaju dzumu,pa zar vi mislite da vam je ta dzuma kabul,zar mislite da ste bili pod abdestom dok ste klanjali dzumu,pa vi braco ne da niste sacuvali abdest i dzumu,nego ste izgubili iman,da vam Allah dz.s. pomogne....
carsijski
11-18-2007, 01:03 AM
Evo jos jedan interesantan snimak
http://www.youtube.com/watch?v=-PA_MbBD4jE
Pogledajte na 3:10 sec, nesto se dodaje
carsijski
11-18-2007, 01:04 AM
Na snimcima se vidi ko je zapoceo kamenovanje
PutNick
11-18-2007, 01:11 AM
pa zar vi mislite da vam je ta dzuma kabul,zar mislite da ste bili pod abdestom dok ste klanjali dzumu,pa vi braco ne da niste sacuvali abdest i dzumu,nego ste izgubili iman,da vam Allah dz.s. pomogne....
Taj iman koji muamer dijeli... jesmo. ;) Hvala Allahu.
PutNick
11-18-2007, 02:40 AM
Novi Pazar -- Muamer Zukorlić potvrdio da se u novopazarskoj Altun-alem džamiji nalaze radnici koji štite džamiju, "jer joj neko stalno preti".
Izvor B92.net (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=11&dd=11&nav_category=11&nav_id=271778)
Haljit
11-18-2007, 02:52 AM
Evo jos jedan interesantan snimak
http://www.youtube.com/watch?v=-PA_MbBD4jE
Pogledajte na 3:10 sec, nesto se dodaje
Evo ovdje je sve to prilicno uvecano i bolje se vidi
http://www.youtube.com/v/-PA_MbBD4jE
Sahat na ovom videu mjeri vrijeme koje je ostalo do krajai, pa nema to 3:10 vec je -6:50 do kraja, ili ako se prati gore sahat koji pokazuje vrijeme kamere, onda je to tu oko 12:04:08
Primjecuje se da onaj bradonja sa cigarom podize nesto pored onog sklada, a sto mu kasnije onaj drugi sa bijelim patikama uzima i stavlja u dzep.
Haman nije kamen, a niti drvo da bi ga stavljo udzep. Mozda je noz, ali vise mi izgleda kao pistolj.
Koliko sam primetio, IOW nije jos uvijek odgovorio na pitanje Osmanlije.
IOW je pominjao neku decu I zene, nisi trebao svoje da vredjas.
Kako to da tek posle nekoliko dana se pojavljuju snimci od ostalih kamera? U sastav one jedne (okrugle) kamere, sastoji se u krugu nje josh 3 pizicije, tj. ima pregled na 4 strane od jedne kamere. Onda niste mogli da prikrijete dokaz da ste ga vi ustreljali pa ste krili kamere, kad ste vidjeli da ne mozhete nishta dokazati hajde nista moramo pokazati svijetu i ono sto smo mi vidjeli, ne mozhemo se vishe skrivati k'o mishi od machke. Mada nisam ni chuo od nekoga da je rek'o da je pucanj otisho s' ulice, vech da se chuo iz harema. A vi sto ste pokushavali potvrditi da je pucato s' ulice, evo sve se vidi a tek che se josh vidjeti. I josh, da li je imala neka kamera ispod krova unutar harema na ulazna vrata?? (sigurno jeste, samo i dalje krijete)
Šta li ovaj iza žbuna ovoga stoji, nešto je zbunjen, uplašen ili čeka priliku da izvadi pištolj i da još njih (svojih) upuca??
IslamOnlyWay
11-18-2007, 11:34 AM
Ako si bio u haremu džamije onda znaš ko je puco u onog momka. Pozivam te kao muslimana da istinu kažes. Allaha ti! Ako slažeš za ovako važnu stvar onda očekuj prokletsvo na oba svijeta. Čekam odgovor.
Nisam video pitanje,posto se nisam osvrco ne prethodnu stranu,a vi ste vec zapoceli ovu sad stranu,a tako mi Velikog Allaha,i dabogda mi se desilo prokletstvo na oba svijeta ako znam ko je pucao u toga momka,i opet ponavljam,zasto bi mi pucali na vrata dzamije,kad su nasi ljudi bili na ta vrata,razmislite ljudi bre,jer vi nijedan put niste ni usli u dvoriste da bi mi uopste i pucali,nego je neko puco sa iste one kuce,sa koje su nas slikali,i prikazivali slike na ovom sajtu...
Hajde nisi vidio ko je puc'o, a odakle se chuo pucanj? Valjda che te sad' bolje sluzhiti chulo sluha, nego chulo vida. :)
IslamOnlyWay
11-18-2007, 11:41 AM
Kako to da tek posle nekoliko dana se pojavljuju snimci od ostalih kamera? U sastav one jedne (okrugle) kamere, sastoji se u krugu nje josh 3 pizicije, tj. ima pregled na 4 strane od jedne kamere. Onda niste mogli da prikrijete dokaz da ste ga vi ustreljali pa ste krili kamere, kad ste vidjeli da ne mozhete nishta dokazati hajde nista moramo pokazati svijetu i ono sto smo mi vidjeli, ne mozhemo se vishe skrivati k'o mishi od machke.
Pa nas niko nije obavezo da prikazemo ove snimke na internet,mi nismo morali da ih prikazujemo uopste,nego bas zbog vasih lazi,mi smo ih prikazali,jos na regionalnu mi gadjali policiju i pogodili Jara kad se jasno vidi ko ih je gadjo i pogodio Jara,i ovi ostali snimci demantuju da smo bili naoruzani,sto kaze regionalna do zuba,nego smo imali motke,a ostale odgovore sam dao sto se tice odakle je pucano sam dao...
IslamOnlyWay
11-18-2007, 11:41 AM
Kako to da tek posle nekoliko dana se pojavljuju snimci od ostalih kamera? U sastav one jedne (okrugle) kamere, sastoji se u krugu nje josh 3 pizicije, tj. ima pregled na 4 strane od jedne kamere. Onda niste mogli da prikrijete dokaz da ste ga vi ustreljali pa ste krili kamere, kad ste vidjeli da ne mozhete nishta dokazati hajde nista moramo pokazati svijetu i ono sto smo mi vidjeli, ne mozhemo se vishe skrivati k'o mishi od machke.
Pa nas niko nije obavezo da prikazemo ove snimke na internet,mi nismo morali da ih prikazujemo uopste,nego bas zbog vasih lazi,mi smo ih prikazali,jos na regionalnu mi gadjali policiju i pogodili Jara kad se jasno vidi ko ih je gadjo i pogodio Jara,i ovi ostali snimci demantuju da smo bili naoruzani,sto kaze regionalna do zuba,nego smo imali motke,a ostale odgovore sto se tice odakle je pucano sam dao...
Pa nas niko nije obavezo da prikazemo ove snimke na internet,mi nismo morali da ih prikazujemo uopste,nego bas zbog vasih lazi,mi smo ih prikazali,jos na regionalnu mi gadjali policiju i pogodili Jara kad se jasno vidi ko ih je gadjo i pogodio Jara,i ovi ostali snimci demantuju da smo bili naoruzani,sto kaze regionalna do zuba,nego smo imali motke,a ostale odgovore sam dao sto se tice odakle je pucano sam dao...
Prije emisije prie svega su snimci prikazati na internet!! :mad: I nemo tako da prichash, kad neshto ne znash. I sta je prikazato, najpre samo dvije kamere na ulazna vrata? Pozicija 1(2)3 i sad' pozicija 7, gdje su ostali snimci s' ostalih pizicija? S' chije je strane prva kamenica preshla zid? Hajde ako nechesh da kazhesh ko je puc'o, slabo te sluzhi chulo vida/slusha, ne znam shta chesh opshte ovdje i tamo. Ti si spreman za mentalno obolele a ne za u narod.
p.s. Izgleda nisi isto prochtino post od mene, na prethodnoj strani.
IslamOnlyWay
11-18-2007, 11:59 AM
Procito sam sve od tebe,jedino ovaj sto je deleted,nisam video sta pise na njemu!!!Dobro fala brate,samo ti vredjaj,a ja se na tvoj nivo spustat necu,pa ti vredjaj koliko god hoces...Sa ostalih pozicije nema snimaka zbog toga sto imaju samo 4 kamere,2 na vrata,i dvije unutra,a na internet su sve 4 pozicije.A kako komentarises ovo sto je regionalna lagala o naoruzanju,o svemu,znaci vi mozete i da lazete,i posle to da dematnujete,kod vas necoveka je sve moguce...
Procito sam sve od tebe,jedino ovaj sto je deleted,nisam video sta pise na njemu!!!Dobro fala brate,samo ti vredjaj,a ja se na tvoj nivo spustat necu,pa ti vredjaj koliko god hoces...Sa ostalih pozicije nema snimaka zbog toga sto imaju samo 4 kamere,2 na vrata,i dvije unutra,a na internet su sve 4 pozicije.A kako komentarises ovo sto je regionalna lagala o naoruzanju,o svemu,znaci vi mozete i da lazete,i posle to da dematnujete,kod vas necoveka je sve moguce...
Deleted je moj dupli post. Vrijedjam te, pa ne mogu ti padati na setdzu, ako padamo Sulju nechemo tebi i muameru sigurno valla. Koje su marke one kamere, trebal bi da znash? Nisam gledo vijesti na Regionalnoj, pa sta chesh da kazhesh sa time, da nije imalo naoruzhanih unutar?? I ako je lazh, cjela lazh pola istine ima, morash se i ti s' time pomiriti. Znachi ako ti nisi im'o nikakvo oruzhije, onda nije im'o niko?
IslamOnlyWay
11-18-2007, 12:28 PM
u 13h na TV Avala Glavni Muftija u Srbiji Muamer ef. Zukorlic,pogledajte ima dosta toga da cujete,posto je Muftija bio u Sarajevo na sastanak sa Turskim i Bosanskim Reis-om,ima dosta toga da se cuje o legalitetu i pravima o Islamskoj Zajednici...
Haljit
11-18-2007, 12:37 PM
u 13h na TV Avala Glavni Muftija u Srbiji Muamer ef. Zukorlic,pogledajte ima dosta toga da cujete,posto je Muftija bio u Sarajevo na sastanak sa Turskim i Bosanskim Reis-om,ima dosta toga da se cuje o legalitetu i pravima o Islamskoj Zajednici...
Dali ce se cut kad ga se ima pravo smijeniti, u ovom vijeku, ili mozda u sljedecem zivotu (ahiretu)?
IslamOnlyWay
11-18-2007, 12:38 PM
Deleted je moj dupli post. Vrijedjam te, pa ne mogu ti padati na setdzu, ako padamo Sulju nechemo tebi i muameru sigurno valla.
Eh fala Allahu kad priznadoste kome padate na sezdu,posto mi padamo Allahu,interesovalo me kome vi padate,eto sad znam,da vi sto ste bili ispred kome ste padali...
I ako je lazh, cjela lazh pola istine ima, morash se i ti s' time pomiriti. Znachi ako ti nisi im'o nikakvo oruzhije, onda nije im'o niko?
Ada regionalna je iznela toliko lazi da je to nemoguce,kako mogu da kazu da smo mi gadjali policiju,kad se jasno vidi na snimku ko je pogodio policiju,a to e Muamer Sabanovic aktivista SDA,sin amidzine kcerke Hasiba Suljovica,koji juce i priveden,a to niko ne javlja,takodje je u toku potraga za jos jednim aktivistom SDA koji je nozem pokusao da ubije jednog hadziju iz Svojbora koji je stajao ispred ulaza u dzamiju u kriticnom momentu,takodjer se nedvosmisleno vidi na kamerama za video nadzor kako brat Hasiba Suljovica udara ciglom Ljutva Kurtanovica iz Selakovca..
IslamOnlyWay
11-18-2007, 12:39 PM
Deleted je moj dupli post. Vrijedjam te, pa ne mogu ti padati na setdzu, ako padamo Sulju nechemo tebi i muameru sigurno valla.
Eh fala Allahu kad priznadoste kome padate na sezdu,posto mi padamo Allahu,interesovalo me kome vi padate,eto sad znam,da vi sto ste bili ispred kome ste padali...
I ako je lazh, cjela lazh pola istine ima, morash se i ti s' time pomiriti. Znachi ako ti nisi im'o nikakvo oruzhije, onda nije im'o niko?
Ada regionalna je iznela toliko lazi da je to nemoguce,kako mogu da kazu da smo mi gadjali policiju,kad se jasno vidi na snimku ko je pogodio policiju,a to e Muamer Sabanovic aktivista SDA,sin amidzine kcerke Hasiba Suljovica,koji juce i priveden,a to niko ne javlja,takodje je u toku potraga za jos jednim aktivistom SDA koji je nozem pokusao da ubije jednog hadziju iz Svojbora koji je stajao ispred ulaza u dzamiju u kriticnom momentu,takodjer se nedvosmisleno vidi na kamerama za video nadzor kako brat Hasiba Suljovica udara ciglom Ljutva Kurtanovica iz Selakovca..
IslamOnlyWay
11-18-2007, 12:41 PM
Dali ce se cut kad ga se ima pravo smijeniti, u ovom vijeku, ili mozda u sljedecem zivotu (ahiretu)?
Gledaj pa ces sve cut....
carsijski
11-18-2007, 12:45 PM
Kamera 5, evo dva linka:
http://www.youtube.com/watch?v=k7CbGjTZvYA
http://www.youtube.com/watch?v=QGN7dcuqlro
Ne priznajem nista, nego chitaj u redovima, povezhi postove malo. Pa se izjasni. ;)
Sa ostalih pozicije nema snimaka zbog toga sto imaju samo 4 kamere,2 na vrata,i dvije unutra,a na internet su sve 4 pozicije.A kako komentarises ovo sto je regionalna lagala o naoruzanju,o svemu,znaci vi mozete i da lazete,i posle to da dematnujete,kod vas necoveka je sve moguce...
Kamera 5, evo dva linka:
http://www.youtube.com/watch?v=k7CbGjTZvYA
http://www.youtube.com/watch?v=QGN7dcuqlro
Biće još snimaka, samo da izađu na viđelo. ;)
Deddha
11-18-2007, 13:12 PM
Zanimljivo je kako se ovaj dusevno oboljeli djecak raspisao zadnjih dana. U ovoj dnevno politickoj borbi i lesinarenju njegovog otislog tiranina on ima puno stosta da kaze. A samo skoro se pravdao kako on ne zna o vjeri, kako ne studira Islamski fakultet, a sada se eto zahvaljuje Allahu i drago mu je sto je saznao kome "mi" padamo na sedzdu. On to samo Allahu ("pa sta vam je, vidite koje je zgrade muamer napravio", "pa sve bi zgrade bile ko granata", "pa sta, ima Islamski fakultet za znanje o Bogu", "pa ne studiram ja Islamski fakultet da bi znao o Bogu"...). Odjednom je (za nekoliko dana) puno saznao o Bogu, i sad samo njemu pada na sedzdu. Allahu ustvari... ma otkud zna ustvari, vazno da je motka u ruci, pistolj za reverom (eventualno tu dodje i brada), da se brani u dzamiju uci muslimanima po svaku cijenu (za to vrijeme povracati po njoj, rusiti sve, i ko zna jos sta), da se vidi kome oni "tamo napolju" padaju na sedzdu i eto, tako poneki intervju otislog tiranina da se odgleda (po mogucstvu na americkoj ili nekoj zidovskoj vjeri). Interesantno poimanje jednog napadaca na Bozju kucu (direktno iz unutrasnjosti uzurpirane Svetinje). Po svaku cijenu napadati neke druge, neke vani, gledati kome se oni klanjaju, ulivati tako nekim njihovim "greskama" sebi samopouzdanje u krv. "Vidis ko su, kakvi su i kome se klanjaju oni, pa ja sam sigurno pravi". Kad dodje do pomanjkanja sigurnosti, tu je zemljoradnicka motka (donijeta direktno iz stale i sa livade okolnog sela), a ako ne pomaze ni to, onda je pistolj tu (svjeze kupljen od otislog causeskua na zadnjem sajmu oruzja, bereta 9mm, 17 metaka), a ako strah postane toliki da pece oci, onda pucaj... Ako bude tvoj, pa brate, nesto ce se vec nastimati da ne ispadne tako...:eek:
SandzackiVuk
11-18-2007, 13:21 PM
Pistolji su se culi iznutra! Iz harema dzamije!Ti si taj koji laze ni na jedno pitanje ne dajes odgovor! Taj nick koji koristis ti ne prilici, jer je totalna suprotnost od onoga sto ti ustvari jesi, tvom dusevnom i mentalnom stanju jedino sto odgovara je MOSAD ONLY WAY! Jer si ti u sustini to! Otkud Elja tu to nije njegov dzemat!Otkud Ertan Fetahovic na vratima dzamije seti se da je on izazvao incident u Arap dzamiji! Sta je svrha njihovog prisustva tu? Cije interese zastupate? Milion pitanja . . . Ti odgovora nemas! Bratski ti kazem okupaj se (uzmi gusul) donesi sehadet i kreni iz pocetka! Pokaj se!
SandzackiVuk
11-18-2007, 13:58 PM
I jos nesto . . . Sta ce vama motke jer vi vrsite "restauraciju" dzamije? Vasim lazima nema kraja! Doci ce vam glave! Svi vi "pendrek neimari" moracete jednog dana da izadjete iz dzamije koju ste okupirali! A posle ? Ono sto znam sigurno jeste da ce i tebe i tvoju djecu bit sramota zbog ovoga sto ti sad radis! U to budi siguran! Zar mislis da neces dozivet ponizenje zbog svojih djela i stavova a koji su u totalnoj suprotnosti sa nasom vjerom. Doduse IZRAEL takve kao sto si ti jedva ceka! Ako nemas njihovu vizu hitno je izvadi. Vrijeme tece a ono vam nije saveznik
PutNick
11-18-2007, 14:01 PM
Nisam video pitanje,posto se nisam osvrco ne prethodnu stranu,a vi ste vec zapoceli ovu sad stranu,a tako mi Velikog Allaha,i dabogda mi se desilo prokletstvo na oba svijeta ako znam ko je pucao u toga momka,i opet ponavljam,zasto bi mi pucali na vrata dzamije,kad su nasi ljudi bili na ta vrata,razmislite ljudi bre,jer vi nijedan put niste ni usli u dvoriste da bi mi uopste i pucali,nego je neko puco sa iste one kuce,sa koje su nas slikali,i prikazivali slike na ovom sajtu...
Prema rečima Hubića, dvojica policajaca povređena su tvrdim predmetom, najverovatnije kamenicom, ispred ulaznih vrata džamije, a dvojica povređenih civila nalazila su se u dvorištu džamije. „Biševac je iz vatrenog oružja lakše ranjen hicem u leđa, dok je Desničanin čvrstim predmetom udaren u predelu ušne školjke”, rekao je Hubić.
Izvestaj preuzet sa politika.co.yu (http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=47964&printable=1)
Tvrdite da je neko pucao sa kuce! Sudija Hubic kaze da je Bisevac pogodjen u ledja, a sa kamera vidimo da je izlazna rana, samim tim, na vratu. Zar ta izlazna rana ne bi morala biti malo niza od ulazne, ako je covek pogodjen sa neke kuce? A naprotiv, izlazna rana je cak u nesto vecoj visini od ulazne!!! Ili ces verovati da se metak "spustao" do ulaza na ledjima, pa se onda poceo penjati na gore?!
Ili mozda i Hubic laze!? Mozda je i on Suljov covek? Sta mislis?
Sa ostalih pozicije nema snimaka zbog toga sto imaju samo 4 kamere,2 na vrata,i dvije unutra,a na internet su sve 4 pozicije.
Pa otkud to da na snimku pise POZICIJA 7!? Da li je to Muameru srecan broj, pa mu je bilo merak da "cetvrtu" kameru obelezi kao pozicija 7?
Ako ne verujes, evo pogledaj. POZICIJA 7 (http://www.youtube.com/watch?v=-PA_MbBD4jE)
Da li ces i dalje da lazes?
Deddha
11-18-2007, 14:09 PM
Jedna stvar kopka tog bradatog djavola. To je slika koju je on toga dana vidio tamo. Tu na snimku se vidi da nisu malobrojni pripadnici Sda, nekoliko tajkuna i nekih kriminalaca. Na tom snimku su u prvim redovima ljudi (a i iza njih) koje ni ja nisam pretpostavljao da cu vidjeti. Nisu funkcioneri Sda, nisu milioneri... Protiv muamera (otimanja dzamija, vakufa, Islamske zajednice, sektasenja, ubijanja ljudi, slanja na robiju i svega sto ide uz njegovo ime) je (pokazalo se uprkos njihovoj medijskoh hajci i dizanju prasine) NAROD. To se moze vidjeti (a znao je on to dobro, samo sto je dizao prasinu, pravio neku sliku o navodnoj sacici "karton dzematlija"). Ne, toga dana je ispred dzamije bio NAROD. To je ono sto njega najvise boli. Boljelo je sve vladare (pa i one najvece nasilnike). Zasto. Zato sto narod nikad niko u istoriji nije mogao pobjediti. Nijedna sila, nijedna oruzana formacija, drzava, tj. NIKO. To je zaboljelo ovog orljanskog koperfilda. I njega i onu sacicu zaposljenika njegovih koji su se zabarikadirali tamo iza zidina (tjelohranitelja licnih, zaposljenih u mesihatu, u ihu i u famoznom mu fakultetu, podrzanim obezbjedjenjem ljajica i murica i novopridoslim zemljoradnicima sarenkom i rumenkom, svjeze pustenih brada i rumenkastih jagodica ispod ociju)
PutNick
11-18-2007, 14:23 PM
Gledajuci ove snimke, nacinjene kamerama koje je postavio Muamer Zukorlic u krugu dzamije, moram postaviti jedno pitanje: Gde su kamere oznacene pozicijama 3,4,6?
Nemoj samo reci (OnlyWay) da ste cetiri kamere oznacili sa 1,2,5,7. Zasto i ko, ima nesto protiv "onih gore brojeva"?
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.