View Full Version : Napad na vozače Rijaseta IZ-e
insider
02-26-2008, 01:06 AM
Saopštenje za javnost
Večeras oko 21: 30 h naoružano obezbeđenje Muamera Zukorlića-njih desetak, među kojima su: Iksan Zejnelović, Enver Škrijelj, Nedžad Šaćirović, Aldin (Diko) Dolovac i dr, inače čaršiji poznati po svom siledžiskom ponašanju, presreli su u centru grada i pretukli Orlana Ćorovića i Esada Ćosovića, vozače Rijaseta Islamske zajednice Srbije, nanevši im teške telesne povrede.
Počinioci ovog gnusnog dela, izašli su iz tri blindirana automobila i na mučki način napali dvojicu vozača Rijaseta IZ-e , tako što su repertirali vatreno oružje, i na očigled velikog broja prolaznika koricama pištolja udarali po glavi zadajući im pri tome teške povrede, posle čega su pobegli i sakrili se u prostorijama Islamske zajednice.
Obojica pretučenih su sa teškim telesnim povredama prebačeni u novopazarsku bolnicu.
Ovo je još jedan pokušaj bivšeg muftije Muamera Zukorlića da na ovaj način, demonstrirajući silu i sijući strah u Novom Pazaru i okolini, ne birajući sredstva nastoji da se zadrži na čelu Islamske zajednice, koja mu je već odavno otkazala poslušnost.
U Novom Pazaru, 25.02.2008.godine
Informativna služba Mešihata
Islamske zajednice Sandžaka
maximal
02-26-2008, 01:20 AM
kao borac za nepristrasan pristup i pronalaženju tačnih informacija, mada sam se uvjerio kuda vodi nepristrasnost sa svojim pisanjem na forumu na kojem nisam banovan već mi je promijenjen pasvord (znam da ovo čitaju, pa eto i ponavljam 3976. put sve se nadajući da će pokušati na bilo koji način da mi bar lažju nekom odgovore ali nema se ni toliko obraza, daleko se je čak i ispod nivoa lažova), dakle neumorno-nepristrasno, navodim šta se o ovome incidentu kaže na insajderovom i refrešovom omiljenome forumu:
Citiraj:
Veceras u gradu kako nezvanicno sazna doslo je do tuce izmedju Muftinog obezbedjenja i Reisovog-Suljovog, deblji kraj su izvukli Suljovi. Dal neko zna vise o tome.
nakon ovoga uslijedio je smajli sa padanjem na sedždu i ponovno ESTAGFIRULLAH!!! kome to na sedždu??
inače spominjanje "reisovog-suljovog obezbjeđenja" je primjer za temu o zloupotrijebi medija u niskošićardžijske a dnevno-političke svrhe, i jedna onako usutna laž i potvora koja je samo trebala biti izrečena, i puštena u eter DEMAGOŠKI, mada ne more biti ni u kome slučaju tačna, jer spomenuti nikada nisu radili u bilo kakvoj opštinskoj službi pa ni u protokolu tj "obezbjeđenju" Predsjednika... kako samo lažu ovi ljudi: Gospodaru Veliki Ti pomozi!
insider
02-26-2008, 01:34 AM
to su bolesni umovi ... hrane se haramom nose haram cijeli su ogrezli u haram i briha ih je za sve spremni su do kraja da idu .. DUNJALUK IM JE DAO MUAMER
insajder javlja
02-26-2008, 02:50 AM
znači pseta su se davranisala od šoka koji him je priređen sa juga:rolleyes: očekivalo se to, ali ne ovako brzo:eek: odajem "priznanje" šejtanovim sljedbenicima zbog ovakvog munjevitog vraćanja u bojne redove, a baš su se nekoliko dana ko bugarska skupština...
vidim vidim, i njihova forumska aktivnost, kako je dobro primjetio maximal ponovno je živnula, sa "novim" članovima, a i osmanlija vrlo dobro primjećuje da je riječ o plaćeništvu, jer kako bi se drugačije moglo pojasniti njihovo neodazivanje na otvoreni poziv da ubjede i da nas time regrutuju u vojsku lešinara u kojoj je inače sva narkomanska familija rootavog psa! nisu se odazvali pozivu na raspravu, na dijalog, jer znaju da svojim glavnim argumentom - prljavim novcem, koji dobijaju za lajanja po internetu nikoga na SN ne mogu pridobiti!! ef, eff itd. mada je poziv stajao za sve; pa nisu vam puna imena i prezimena na forumu, mogli ste ostati pod starim nikovima!
ili možda rade jedino iz nagomilane mržnje prema Islamu, bez nekih materijalnih naknada:(
ne vjerujem da će policija i taj "izvještaj mupa" nekakv hajir donijeti, mad bih volio da je radila svoj posao i spriječila razbojnike pa makar to spriječavanje izvela u nekom scenariju gdje ih mora pobiti kao pse na sred ulice!
ovo "bih volio" naglašavam, ne bi li pročitao dotični demagog, koji je u svojoj ljubavnoj, tj mazohističkoj prepisci sa rootavim psom, čak i izjavio da mu nije drago ili se neslaže sa reakcijom policije u džamiji u sjenici! neodobravam je ni ja, da je radila svoj posao onda bi napunila "šok-sobe"! da je radila svoj posao, onda bi i "mečku" ufatila koja ovih dana prati internet ćoravca u desno oko... nije ni večeras radila svoj posao, jer je ipak riječ o (kratko i jasno) četničkoj policiji, koja možda i ne miriše mosad, ali kada je Islam u pitanju onda se ipak zna prestrojiti na s'ranu restauratora i svoje djece u koloni (enver škrijelj je ipak dijete pećke patrijaršije)
nadam se da će i ova dva brata u časnome Dinu, a i da će him pomoći sve istinske bošnjačke institucije, da će nakon svega ovoga pokrenuti jaku borbu, povodom ovih potvora oko "njihovoga napada na kolonu"!! znam i da je i sudstvo i policija, pristrasno i korumpirano, ali kako sam ja upoznat, ovdje će biti poprilično lahko dokazati da je gornja vijest, saopštenje pazarskoga vatikana lažno i kleveta, i da će se ipak moći izboriti nekakva odšteta, tj šteta po lažove pod ahmedijama!
Allahu ubrzaj him propast, bez šera mu'minima!!!
Aman ljudi, pa zar ima neko ko moze da povjeruje da su 2 covjeka koja su isla peske mogla da presretnu blindirana kola i da ih napadnu i to jos 3 automobila puna naoruzanih ljudi spremnih da ubiju.
Nije da kazem da su kukavice, ali da bi neko golim rukama napao na bataljon naoruzanih siledzija morao bi da bude mentalno poremecen jer nema te hrabrosti koja ce to da uradi.
Ovaj odgovor medija centra privatnog preduzeca u Srbiji je jedan vrlo jasan pokazatelj o kakvim se ljudima radi. Predpostavio sam da ce nesto ovako da napisu, ali sam se sve nadao da nece moci bas tako ocito da lazu. Eto Allah pokaze pravo lice ljudi, i inshallah bice svjedoka koji ce moci da kazu sta se tacno desilo jer u to vrijeme uvijek ima naroda u carsiji.
Ocito da se nesto nepovoljno po Muamera otkriti pa on pokusava da skrene paznju izazivanjem nereda po ulicama. Vec zamisljam kako B92 momentalno bez ikakve provjere izbacuje vijest kako je Muamerova kolona krvnicki presretena od strane dva nenaoruzana covjeka koji su golim rukama napali Muamerovo visestruko brojnije obezbedjenje.
insajder javlja
02-26-2008, 05:46 AM
izvjesni salahoodin je na tom forumskom smeću postavio link, koji me je pošto sam ga kliknuo doveo pravo do mojega posljednjega posta!!
ko će da se kladi da (ne)će biti banovan?
navodim ovo u prilog tvrdnjama, da nije tamo nikome stalo do istine, već je riječ ili o plaćenicima, ili o ljudima koji to rade čisto iz ubjeđenja tj iz antiislamskoga vjerovanja!
inače sagledali čovjek, biografije, riječi i djela ovih bića u ljudskom liku (svih "ljudi" zlukorlićevih, nego su meni tamoovi sa tamoonog foruma, kada sam ovdje na internetu najbliži, pa samo njih i spominjem..), sagledali ih pojedinačno, naići će da je u svakom pojedinačnom slučaju riječ o osobama koje "krasi" izuzetno neobrazovanje! ima istina, tu podosta diploma i završenih škola, ali suštinski riječ je o elementarno nepismenim ljudima; pogledajte recimo na tamoonom forumu o kakvim knjigama govore! izuzetno obrazovanom članstvu SNa će biti jasno na šta mislim;
može se primjetiti da su i uglavnom vrlo poganog porijekla!! naime nije samo eljo vidin primjer džehenemskog djeteta, ima poprilično veliki broj onih čiji je čok u mnogome pogan... tako ćete naći veliki broj sinova onih koji su nasilno po fabrikama nagonili ljude na prijevremeni juftar, i ne samo sinove, već i same te zlikovce "juftardžije"... i niz drugih primjera i dokaza genske predodređenosti ka zlu;
nadalje, poganćeri (a to su svi ovi što laju na gospodina ugljanina) po pitanju vjere dostižu najveću moguću razinu kao harun-član ofnp, koji je u svojoj vjeri dostigao da se je jednom u ratu izgubio u šumi, a kada je došao do grada objavio je u novinama svoj "keramet"... upućeniji borci koji ga lično znaju iz sarajeva su to pojašnjavali kiselim osmjehom.. inače ovaj "ćeramet-sahibija" za razliku od mnogih sandžaklija a boraca armije rbih, (koji ni dan danas nemogu da dođu u svoje rodno mjesto, jer su zaista bili borci armije) ovaj ćerametlija u bosanskim ratnim medijima, i cerićevsko-muamerovski ker par godina nakon rata je viđen u NP (srbija!!!) u udbinome autu!! slične je ćeramete imao i rootavi sa nekakvim transportom NP-priboj!
dakle osim mistika i laži, ni od njihovoga "islama" nema ičega drugog! ima doduše i vehabizma poprilično, mada su zadnju godinu dvije i nuze i eljo i mušo spica poprilično spustili svezane ruke u namazu;
što him se porodičnoga života tiče, obično je riječ o nezasitim preverznjacima! nije samo jastreb poželio još jednu ženu, naime i ženska poganćerska populacija poprilično je aktivna po pitanju mijenjanja partnera... pod plaštovima nekakvih "šeriatskih brakova".
mislim na izvjesnu muuAmerovu amazonku na tamoonom forumu;
što se tiče ekonomsko-materijalnog him stanja, obično su dobro situirani, jer ih je vožd pozapošljavao po raznoraznim kufarskim institucijama koje su samo uzurpirale ime Islama časnog! (razlika između kufar i kafir, je u arapskom u tome, što se pod prvima podrazumijevaju oni koji su kafiri, i još dodatno propagiraju i nameću kufr);
a ako je neki od njih bio na "hadžu", onda obavezno prepričava nuzetove podvige, i to him je pored ćerameta i vehabizma još jedna duhovna karakteristika: nuze jači dojam ostavlja od Arefata;
skoro 100procentno mrze albance sa kosova i bošnjake iz bosne! a kako i ne bi kada him je vožd pred dvadesetak ljudi govorio kako su ove dvije nama bratske skupine "daleko ispod srba, osim što srbima fali još šehade";
mrze šije i sufije, iako o tome baš pojma nemaju! mada počesto neki od magaraca napravi neki izlet u neku bosansku ili inu tekiju;
jedna bitna him je karakteristika u vezi političko-stranačkih aktivnosti, da su vrijeme kada je u srb. bilo opasno biti musliman, dok je slobo bio na vlasti, gotovo u glas graktali - doslovce: "šta hoće bre suljo? mi u srb. živimo! hoće da nas zavadi sa svima...nemoremo da trgujemo..nemoremo u rašku da idemo...", a kada je slobo pao, i progon muslimana popuštao, oni su sve češće graktali i lajali nacionalističke parole o državi sandžak, napadali sda zbog koalicija sa bg strankama i sl;
i pored još mnogih njihovih osobina, sve češće se u zadnje vrijeme usuđuju da dignu ruku (bombu, nož, pištolj itd) na muslimane, što je inače najveći munafički domen, i kulminacija poganćerluka kod munafika, još od vremena ubitva hazreti Osmana!
ul_8mart_br?
02-26-2008, 10:30 AM
"Obezbjedjenje zukorlica", "tjelohranitelji zukorlica"... hmm.
Nece moci pomoci bogme placenici, kad se jednom defter otvori.
tranzicija
02-26-2008, 15:13 PM
Nisu oni nikakvi tjelohranitelji i tome slično, to su umnobolesni šejtanovi ratnici koji su kao vampiri željni muslimanske krvi.
A glavni komandant Major Šejtan Zlukorlić, je ispunjavao svoj bolesni ego gledajući iz blindiranog džipa svoje podanike kako usred Isa begovog šehera liju muslimansku krv. Za svaki udarac pištoljem po glavi muslimana dobiju 10% na ukupnu platu.
A vremena teška treba prehraniti svoju porodicu.
haram im bilo. Prokletnici.
B92 na nivou zadatka http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=26&nav_category=11&nav_id=286473
PutNick
02-26-2008, 18:25 PM
B92...kao i uvijek da iskrivi istinu. Mada, kako je ova situacija jasna, oni su ovog puta, nakon cafirskih izjava Sacirovica & Co. dali u nastavku (ako se neko seti da scrolluje dve tri stranice nanize) i izvestaj ljudi koji su mucki pretuceni.
A u prvom planu vest o napadu "grupe" od dva coveka na tri blindirana dzipa, puna naoruzanih krvolocnih pasa.
Makar covek ne mora biti puno pametan i obavesten da uvidi ko je ispravan u svemu ovome... Kao muslimana, strah bi me bilo da budem na strani koju jevrejska B92 simpatise...
Razumem one koji su placeni, zasto su tamo... ali ne mogu shvatiti one koji nemaju apsolutno nikakve materijalne koristi, a podrzavaju kriminalne delatnosti munafika Muamera Zukorlica?!:confused:
Deddha
02-26-2008, 21:14 PM
E junaka tih, 10 na jednog, to nema ni medju zvezdinim navijacima. Koja je to samo cetnicka postrojba, eljo vidosavin, diko, ihsan...samo jos bombay 'im fali:mad:
sarajliJa
02-27-2008, 02:45 AM
B92...kao i uvijek da iskrivi istinu.
ma mrska mi je i ova i svaka druga beogradska TV kuća, jer se je svaka i dokazala još od devedesetih pa na ovamo, kao zločinački medij! :rolleyes: i ova tzv demokratska, iako je imala nekih "trzaja" realnog novinarstva sa snimkom škorpijona npr...
ali ipak se mora priznati da je pored njihove pristrasnosti (redosljed izjava!) očigledna i neka pasivnost i anemičnost, kod onih institucija koje su muslimanske! rijaset je npr, samo ponovio riječi dvojice napadnutih, i izjave svjedoka! pogledajte "napucano" saopštenje sihirbaske zajednice... šaćirović navodi da su napadnuti, zatim se zahvaljuje građanima "koji brinu o zdravlju" psa - ono ko fol, hiljade pazaraca nagrnulo u pazarski vatikan da vidi da him vođa nije povrijeđen od dvojice pobješnjelih sda-ovaca, i da slučajno nije poderana suknja psetove žene... ma daj, demagogije:rolleyes:; zatim je spominjao SDA, navodno rasulo u legalnoj IZ, "žalio" je zbog incidenta... baš se vehabijski pas (a crni pas je šejtan!) potrudio da dadne saopštenje!
mogli su vala i ovi iz Rijaseta, ne lagati i lajati kao pas, ali bar malo opširnije izać u medije!! pa ipak je i istina na njihovoj strani!
trebala se i SDA oglasiti, prozvana je, ne zato što pas-šaćirović kaže "ugljaninovi ljudi" (mislim da se i ne poznaju - predsjednik i ovi "njegovi ljudi"), već zato što je i sama napadnuta, a i dva građana su napadnuta!
niko i ne pokušava da negira da su "ova dvojica učestvovala u svim napadima na IZ"! pa zar nije očigledna laž? pa oni su radnici IZa!! osim ako se pod napadom ne misli na pokušaj da se klanja u džamiji koju su vidosavin sin, ixan sa hadžeta, neđo ciganin iz ciganske mahale i ostali restaurirali!!
ovime samo hoću da ukažem i na bolnu činjenicu da nas u medijskom ratu sihirbazi pobjeđuju! iako Allah Uzvišeni kaže da nije dao nikakvog puta nevjernicima da dominiraju nad mu'minima!! :(
insajder javlja
02-27-2008, 03:10 AM
ovime samo hoću da ukažem i na bolnu činjenicu da nas u medijskom ratu sihirbazi pobjeđuju! iako Allah Uzvišeni kaže da nije dao nikakvog puta nevjernicima da dominiraju nad mu'minima!! :(
vaš insajder (ubačeno čovjek među neprijateljske redove), sada ponosno javlja da na medijskom prostoru -forumi (trenutno samo toliko) niko nad njim ne dominira! :D
pogledaj recimo šta radim ef-u! kad god hoću ja ga otjeram sa ofrrnp-a, i kad god mi se navije ja ga natjeram da se javi na ofrrnpa :D
eno recimo, juče sam spomenuo da je ef-pas registrirao nove akaunte, ne bi li on sada istupio sa starim.. i uspjelo mi je.. javio se ef!
mada ga nisam uspio nagnati na dijalog sa mnom ovdje gdje ima onaj akaunt sa dva F! a i koji će mi matrak, samo da se intelektualno-verbalno iživljavam na ovome forumaškom mud(r)acu, i polupismenom mangupu ioz srednje škole...
provocirao sam javljanje sa starih kaunta kao ono kada djeca ili nadiskavaju, ili ljute štene da bi vidjela da li je đukela il vučijak
http://forum.novipazar.org/images/avatars/avatar-1647.gif...eto i ovo se dogodi, uporedo sa šejtanovim urlikanjem da se puca i ubiju gadovi! inače insajder koji ima uvid u mnoge tajne koje se kriju iza zidina uzurpirane zgrade vakufa, sada javlja da je junus na jednom od zlukorlićevih spisaka za odstrijel!!!! ja gledao svojim očima!!!!
interesantno je i jedno mišljenje o njemu na ofrrmnp-u (na kojem ga baš i rešpektuju puno, pa ga banuju onako iz igre koju him doduše on pravi), naime neka eda kaže da poznaje Islam, da je nacionalno svjestan, tj voli sandžak i koristi književni bosanski jezik, i da djeluje "moćno", a svi ti epiteti hvale, nikako nisu dovoljni da se prihvati istina, pa se junusu jednio zamjera zbog sda!! pa ako je toliko napredan u idejama, obrazovan i moćan, da nije možda u pravu u vezi sda?? zamračene pameti: Pucajte, ubijte izdajnike
inače se ipak slažem sa stavom da su muslimani sandžaka "anemični" u medijskom ratu sa sihirbazima sandžaka, ali postoji i hadis da će u ovome vaktu oni biti kao plijen lešinara (zlukorlića i sl) kojeg lešinar raskida! dakle najavljena je ta "anemičnost"
insajder javlja
02-27-2008, 03:12 AM
haram im bilo. Prokletnici.
zaboravih, zbog ovoga sam se javio!!
dakle: pridružujem se!!!
Vidoh prije neki tekst na ovom forumu gde se neko citira u izlivu gorcine, kada opravdava onaj napad i jos kaze kako su oni bili nenaoruzani. To je stvarno vrlo prljava izjava, i sta je jos gore ubjedjuju nas kako nisu bili naoruzani. Dokaz da nisu bili naoruzani je to sto im u policiji nisu nasli nista osim mobilnih telefona.
Mislim stvarno, ko je ovde normalan?
PutNick
02-27-2008, 11:31 AM
Pa kako su mogli da im nadju bilo sta? Policija pobesnele pse nije odmah uhapsila, vec su prvo otisli u svoju bazu, na miru se rasteretili oruzija, i tek ko zna posle koliko ih je policija pozvala da daju izjave. Za to vrijeme su mogli i topove, da su imali, da odloze, popiju kaficu, osmisle pricu...i iznesu potom dobro osmisljene lazi. Munaficka posla. Zaista smo bili svesni da su Muamer i oni bliski njemu pokvareni, ali da njihov munafikluk nema granica...:confused:
Po recima jednog od ocevidaca koji je bio prisutan to kada se desavala kaze :
Da su momci iz momirovog obezbedjenja koji su do zuba bili naoruzani pistoljima i automatkim oruzijem nasurnuli na neduzne ljude koji su gradjani ovog grada.Osoba iz Tutinske opstine poznat kao Zejnelovic Iksan-Xmen je prvi izazvao sukob tako sto je repertirajuci pistolj u pravcu ljudi koji su kasnije na brutalan nacin pretuceni uputio mnogobrojne psovke i pretnje. I kasnije na naredjenje njihovog vrhovnog komadanta momira *********a koji je naredio u daljem tekstu navedenim osobama da ubiju neduzne gradjane ovog vec sada GRADA: Skrijelj Enver(Elja Vidosavin(CETNIK)),Zejnelovic Xmen(BISKUPOVCE,TUTIN), Izo(Djidjin brat(PESTERAC)), Resad Sacirovic(LJAKSE), Fatmir(neki selac neznamoga(RAVNOGORAC)), Diko(Rasimovo kerce(BORISOVO LJALJE)), i jos mnogobrojni koji su prisustvovali cinu svi za jednog jedan za sve... i napali dvojicu muslimana sva sreca te jos ljudi tu nije nastradalo. Diko i Xmen su ostecenog Orlana udarali kundakom od automatske puske u glavu i na taj nacin dokazali da nikome nije zagarantovano pravo ustavom ove drzave da moze slobodno da se krece ovim GRADOM a ovaj Svetosavac(ELJA) je mucki i na podmukao nacin udarao Esada C. nogamam, i koricom pistolja u glavu koji se predhodno okliznuo i bio nemocan da ustane ...
Mogu reci da su momci iz momirovog obezbedjenja bili naoruzani pistoljima velikog kalibra(DESERT EAGLE, RUSKE DESETKE),i automatima, kako saznajemo ELJA je u ruci imao dva pistolja pa je za jedan od tih rekao da je oduzeo Esadu C.
I kako se saznaje ljudi koji rade u SUD-u na cetvrtom spratu se pojavio i Hajro Tutic(Srbija je NASA majka) i jos par selaca za kojih se ranije nije culo:S Valjda Elme Elfic rodbina...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.