PDA

View Full Version : Ko su Jusufspahići

Bosona
03-02-2008, 12:13 PM
Selam Alejkum,

-Onaj ko svjesno negira poput Šešelja i sličnih njemu identitet Bošnjana (Bošnjaka) narodu Sandžaka i pripisuje ga albanskom porijeklu upravo kada je srpskim ekstremistima nemoguće da dođu do Albanaca, ali su im građani Sandžaka na dohvatu ruke, taj je pripremao teren za pokolj građana Sandžaka.

-Onaj ko otvoreno kaže da muslimani iz Srbije ne priznaju Kosovo i da to govori u "njihovo" ime, taj je otvoreno izazvao gnjev albanskih ekstremista kojima su jedino Bošnjani sa Kosova na dohvatu ruke.

Taj nosi prezime Jusufspahić, te je vrijeme da spoznamo svi ko su oni, kako su tu, zašto su tu i zašto to Bošnjani Sandžaka dozvoljavaju, da ih neko ponižava?

Emir
03-02-2008, 12:33 PM
Brate, imam nekoliko pitanja za tebe.

Reci mi gde tacno zivis?
Reci mi da li znas da pri svakom neredu prvo na sta idu da pale u Beogradu je Bajrakli dzamija?
Da li si bio nekada u Beogradu, i ako jesi onda jesi li naglas nazivao selam, prićao pazarski, pravio se mangas?
Jesi li bio nekada na utakmici u Beogradu pa se suprostavio navijasima Crvene Zvezde i Partizana, da pokazes kolika si muslimancina?

Prvo si slagao, on nije rekao da muslimani iz Srbije ne priznaju Kosovo jer on nije legitiman da to kaze. On moze to da kaze za muslimane Beograda ciji je on muftija, a ne za cijelu Srbiju.

Znaci prvo pa lazes, da vidimo dalje.

Mnogo je tesko zivjeti u njihovim uslovima jer si okruzen cetnicima, lahko je biti musliman kod nas i gadjati se selamima dje god kog vidimo, nego je bitno tamo bit mangup. Ti ako si jedan od tih jakih, ti hajd blagos malo do Beograda, sredicemo ti neku funkciju u rijasetu, preseli se sa porodicom tamo pa se muslimanci i zalijepi na zgradu Hasim Taci.

Zasto bi on mene ponizavao, zasto bi tebe ponizavao. Ti sam sebe ponizavas ovakvim izjavama, nije ti potreban niko drugi kada ti to radis vrlo uspjesno.

Ovaj rijaset, nije nacionalni rijaset, nije rijaset Bosnjaka, vec muslimana Srbije, znaci svih onih koji su muslimani u Srbiji.

Bosnjanka
03-02-2008, 12:37 PM
Pa evo, ja cu doprinijeti rezultatima rada Jusufspahica:

Ustav IZ Srbije:

Član 13.

Islamska zajednica Srbije organizuje i pomaže aktivnosti kojima se poboljšavaju društveni i materijalni uslovi života Muslimana.

--------------------

Interesantno je da je Jusufspahic stariji svojevremeno i to kroz javna glasila podrzavao Abdica i njegove izdajnicke poteze. Paralela izmedju trenutnog rada IZ ,koju je familija Jusufspahic formirala i Abdica se moze naci u nazivu za muslimane. Naime proces srbiziranja i croatiziranja Bosnjaka je poceo sa negiranjem njihovog nacionalnog,etnickog i kulturalnog identiteta,ignorirajuci tako povijesne fakte. Nekada kasnije smo se izborili za bilo kakav identitet,pa smo dobili zahvaljujuci Dzemalu Bijedicu i nacionalnost Musliman. Tada je to bio jedini moguci nacin diferenciranja nas samih od srpskih i hrvatskih sovinista,ali je bio nedovoljan ,jer nam nije dozvoljavao povjesno pravo,a to je biti ono sto jesmo,Bosnjaci. Za Srbe je to bilo previse,pa Dzemal Bijedic svoj uspjeh platio zivotom. 'Nacionalnost Musliman' je tada bio odlican, odvazan potez, ali je predstavljao i dalje podloznost srbiziranja i kroatiziranja,jer Musliman moze biti svako,pa i Srbin i Hrvat.
Danas za razliku od tada odvaznog poteza Dzemala Bijedica, odredjivati se kao Musliman po nacionalnosti je zlocin prema svim Bosnjacima,koji su zahvaljujuci sovinistickim politikama susjeda platili sa 11. genncida (danas su dokazani genicidi u Srebrenici i Doboju iz zadnjeg rata,a s' vremenom ce se dokazati genocidna politika na cijelom podrucju Podrinja).

No,mi jos uvijek imamo podlozne srpskoj politici. Abdicevci iz Bosne se npr. izjasnjavaju kao Muslimani po nacionalnosti,a ne kao Bosnjaci. Iz Clana 13. Ustava IZ Srbije se jasno vidi ,da tu nema propusta i da se i dalje politike Abdica i Jusufspahica podudaraju ,jer im ta stavka obuhvata 'Musliman' ,pisano velikim slovom,sto oznnacava naciju,a ne vjersku pripadnost.

Da je ta IZ marioneta srpske politike ,dokazat ce i slijedeca stavka Ustava Jusufspahicke IZ:

Ustav IZ Srbije:

Član 26.

Službeni jezik u Islamskoj zajednici je srpski jezik. Pored srpskog jezika u Islamskoj zajednici Srbije koriste se i jezici nacionalnih zajednica u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Samo iz ova dva Clana Ustava Jusufspahicke IZ se moze doci do zakljucka ,da oni zastupaju stavove : nacionalnost-Musliman , te shodno tome i jezik-srpski.

Ova dva Clana zakona su diskriminirajuca prema 70% Bosnjaka i 20% Albanaca u okvirima IZ-a ,te preferiraju 0,3% Srba i njihov jezik.

Toliko za sada,a u prilog postavljam link IZ Srbije, tj. Jusufspahicke IZ:

Ustav IZ Srbije (http://www.izs.org.yu/vesti/organizacija/ustav.php)

Emir
03-02-2008, 12:44 PM
Pazi o cemu se radi, sve je to izmenjivo. Sve to moze da se sredi, i inshallah sredice se. Zato je i osnovano, da bi bilo izmenjivo i da bi se muftije i reisovi menjali, a ne da prave paravojne formacije. Niko ne kaze da je savrseno, ali ce biti sredjeno inshallah. Ovo je drzava Srbija, i moramo ici korak po korak, a siguran sam da ce sve to biti ispravljeno u kratkom roku.

Inshallah raspitacu se o nekim detaljima oko ovoga i iznijeti u ovoj temi, a sada ocekujem od vas iz Bosne da i meni odgovorite na pitanja.

Bosnjanka
03-02-2008, 12:49 PM

Prvo si slagao, on nije rekao da muslimani iz Srbije ne priznaju Kosovo jer on nije legitiman da to kaze.

Ti kad pricas ,da neko laze treba,da izneses dokaz o tome. I,imas li ga?

Evo dokaz gdje Jusufspahic Muhamed javno osudjuje otcjepljenje Kosova naglasavajuci da je to 'akt politickog nasilja',pa time i ne priznaje kosovsku neovisnost.
On kao Muftija njegove IZ je ujedno i u odboru Vrhovnog sabora IZ-a Srbije ,pa je tako za srpske medije i jedan od zastupnika svih muslimana Srbije.
Evo ti ovdje televizijski isjecak,a imas tu i naznaku za 'srpskog Muftiju' - vec si me pitao za dokaz. Evo ti dokaz.

Srpski Muftija (http://www.youtube.com/watch?v=O-dlEPMHkFQ)

On je za Srbe srpski Muftija,a ti dokazi da nije.

Uostalom zasto taj pridjev 'srpski' ne stoji kada daju intervju neki od clanova IZ-a u Srbiji?

Odgovor je jednostavan,jer ne vode srpsku politiku.

Deddha
03-02-2008, 12:51 PM
A sta je sa onim ko je po nalogu milosevicevog pulena (prije toga obuvenog u dzamiju uvedenog) osnivao stranku koja je jedina imala "jugoslavije" u svom imenu (narodni kongres bosnjaka jugoslavije se zvala stranka, i inace je bila miloseviceva uzdanica u Sandzaku na tim biti ili ne biti izborima za njega, a osnovao je muamer zukorlic, bivsi muftija), ko je davao hranu iz kuhinje medrese oficirima srpske vojske u vrijeme najzesceg rata na Kosovu, ko 'im je kupovao cizme za "boj na kosovu"? A da ne pitamo sad za koga taj isti smijenjeni muftija cesto je imao obicaj reci "sto bi reko nas midzo ramiz" (radi se o ramizu crnisaninu, koji inace je potpisao nalog da se skidaju feredze zenama i sam krenuo u sprovodjenje te komitetske akcije, a i koji negira da je Acif efendija heroj i da je odbranio Pazar, i spodobe stare koja se koliko znam nikad i nije izjasnila kao Bosnjak). Sta je sa hajrom tuticem, i njegovim komitetovanjem, voljenjem srbije. A pri tom obojica njih zive u Sandzaku, u pretezno muslimanskom okruzenju. Sta bi bilo da su ziveli (zajedno sa ovim don vitom kORLJEoneom) u beogradu, gdje taj isti ima stan jos od komitetovanja (a cisto sumnjam da ni ostala dvojica nemaju). A i sta uzgred kaze za Acifa efendiju taj isti crnisanin (pri tom napadajuci sve albance pa cak i one koji su odbranili Pazar, i izjednjacavajuci ih sa velikosrbima)... ma ima tog materijala samo toliko, ne znam kako se neki puhac u krila ovakvog jednog tonuceg broda usudjuje otvarati temu o nekim moralnim vrlinama nekog, kad je skoro svaka recenica doticnog, umiruceg primjerka alzirske skolasticke skole zacinjene kursevima za izazivanje nereda, i njegove bratije, samo dokaz njegove moralne defektnosti i nivoa nizeg od nivoa jedne lokalne kurve iz najrobija:confused:
P.S A ko ono dovodi sutanovca i to za sam Bajram, pa onda i tadica, i jel palo i ovaj put obecanje da ce u slucaju nekog napada opet biti hrane iz kuhinje medrese, ili je mozda palo obecanje da ce, posto valjda vise ni ne pomisljaju na Kosovo krenuti, kamarila muamerikanca *********a odraditi napade na muslimane ovdje i neke teroristicke akte na muslimanski legalno izabrane institucije (tipa opstina, rijaset i druge):eek:

Bosnjanka
03-02-2008, 12:53 PM
Pazi o cemu se radi, sve je to izmenjivo. Sve to moze da se sredi, i inshallah sredice se.

Eee to ti je osnovna greska!

Jer MUFTIJA JE SMJENJIV OBZIROM DA SE RADI O POJEDINCU,A USTAV I IZ SU INSTITUCIJE,PA ONE NE MOGU BITI SMJENJENE, VEC SAMO RUSENJEM POREDKA UKLONJENE.

To Srbi i zele. Da mi mislimo kako je to izmjenjivo ili smjenjivo,kao kada dodju bolja vremena,a onda kada se to legalizira NEMA VISE PROMJENA.

To je poenta.

Zukorlic kao pojedinac se moze smjeniti,ali institucija se moze samo rusiti.

Zato sljedbenici Jusufspahicke IZ ne mogu smijeniti Zukorlica,obzirom da su izabrali put RUSENJA IZ u Srbiji,a ne prostu smjenu Muftije.

Bosona
03-02-2008, 12:55 PM

Reci mi gde tacno zivis?
Reci mi da li znas da pri svakom neredu prvo na sta idu da pale u Beogradu je Bajrakli dzamija?
Da li si bio nekada u Beogradu, i ako jesi onda jesi li naglas nazivao selam, prićao pazarski, pravio se mangas?
Jesi li bio nekada na utakmici u Beogradu pa se suprostavio navijasima Crvene Zvezde i Partizana, da pokazes kolika si muslimancina?

Prvo si slagao, on nije rekao da muslimani iz Srbije ne priznaju Kosovo jer on nije legitiman da to kaze. On moze to da kaze za muslimane Beograda ciji je on muftija, a ne za cijelu Srbiju.

Znaci prvo pa lazes, da vidimo dalje.

Mnogo je tesko zivjeti u njihovim uslovima jer si okruzen cetnicima, lahko je biti musliman kod nas i gadjati se selamima dje god kog vidimo, nego je bitno tamo bit mangup. Ti ako si jedan od tih jakih, ti hajd blagos malo do Beograda, sredicemo ti neku funkciju u rijasetu, preseli se sa porodicom tamo pa se muslimanci i zalijepi na zgradu Hasim Taci.

Zasto bi on mene ponizavao, zasto bi tebe ponizavao. Ti sam sebe ponizavas ovakvim izjavama, nije ti potreban niko drugi kada ti to radis vrlo uspjesno.

Ovaj rijaset, nije nacionalni rijaset, nije rijaset Bosnjaka, vec muslimana Srbije, znaci svih onih koji su muslimani u Srbiji.

Na pozdrav muslimana se odgovara muslimanskim pozdravom.

Prvo. To je jedan musliman dužan da uradi.

Drugo. Ja ne pripadam ljudima koji će ići na stadione da pokazuju ko je muslimančina. To je za mene primitivizam.

Treće. Kultura jednog dijaloga koji je preporučen hadisom od Resulullaha isključuje riječi koje si mi uputio, ružne riječi koje su zabranjene u dijalogu muslimana te bi nastavak ovog dijaloga zavisio od toga da li si ti musliman? Ako nisi isključio bih te iz mojih odgovora.

Četvrto. Nacionalni interesi Bošnjana su iznad svakog drugog interesa, shodno tome i ljudi, pojedinaca.

Deddha
03-02-2008, 13:00 PM
Zaboravih da pitam i sta bi sa upinjanjem u veliko Bosanstvo onog dana kada su tadicevi ministri obecavali muameru sve i svasta, dok je isti tadic bio na proslavi dana republike srpske kod dodika u banjaluci. Ne govoril' vasa bratija kako je dodik neprijatelj Bosne? A i nikako ovo hranjenje oficira na putu za Kosovo hranom iz kuhinje medrese da mi neko pojasni? A sad kao napadanje na srbe i njihove ambicije prema Bosni, prema Kosovu (e jes i junastvo sad, kad je Taci osnovao drzavu i to podrzala vecina svijeta):rolleyes:
P.S I kako od tih vasih velikih Bosanaca niko da skrese dodiku, pa sta vam je sa tim velikim borcima za Bosnu, sto ne bi probali biti veliki Bosanci i u javi malo, pa mozda otici do banjaluke, nego samo ovako virtuelno, imate problema mozda sa hrabroscu i samopouzdanjem, ili vas ne zanima niti Bosna niti Bosnjaci, vec samo to trenutno koristite u sitne svrhe cuvanja posrane guzice ovog spijuna i neostvarenog alzirsko-orljanskog politicara, vodje, mafijasa...:eek:

Emir
03-02-2008, 13:02 PM
Cega se mi ovdje igramo?
Ti sada hoces da malo uvijas i zavijas. Nisam rekao da on to nije rekao, vec da nije rekao da svi muslimani Srbije tako misle. Ne moze on ispred svih muslimana Srbije da prica jer nije ovlascen to da radi. On je muftija Beograda, i govorio je za svoje podrucje, svaki muftija govori za svoje podrucje i djeluje na njemu, predpostavljam da si to znala, ali si nedje iza lijevog uha zametnula tu misao.

Hah, i ovo je smijesno
Evo ti ovdje televizijski isjecak,a imas tu i naznaku za 'srpskog Muftiju' - vec si me pitao za dokaz. Evo ti dokaz.On je za Srbe srpski Muftija,a ti dokazi da nije.

Pa sta ako je za njih srpski muftija, ima li tu nesto loshe? Mozda ima Srba koji su primili Islam, pa je njihov muftija. Nas muftija je Bosnjacki, u Presevu je Albanski pa sta.

Sta to mijenja? Jel to znaci da je cafir? Jel to znaci da ne klanja ispravno i da mu nije primljena dova?

Uostalom zasto taj pridjev 'srpski' ne stoji kada daju intervju neki od clanova IZ-a u Srbiji?

Odgovor je jednostavan,jer ne vode srpsku politiku.
Uh, zenska glavo nasmija me pravo danas. Pa Muameru bi bilo bolje da pise jevrejsko-americki vrhovno komandujuce drugovencani muftija U Srbiji. To mu je dosta, i sta to opet govori?
Jel najbitnija stvar na ovom dunjaluku hocel pisat da je Jusufspahic srpski muftija ili bosnjacki?
Jel bitnije kako ga nazivaju ili to sto Muamer na sred centra sa paravojnim formacijama mlati narod, a niko u drzavi o tome ne izvjestava? Dje je b92 da izvjesti o tome, isbacili neku jandu vijest od par redova. Da je bilo ko drugi tako izleteo i premlatio narod mjesecima bi se to vrtelo na b92.
Ako cemo tako da svojetamo muftije i govorimo ko je ciji, objasni mi zasto dolazi ministar odbrane na bajramsku svecanost Muamerovu umjesto ministra vjera?
Zasto svaka jevrejska organizacija i americka prvo dodju kod muamera pa posle u opstinu? Sad ces rec Muamer ima lijepu bradu i on lijepo prica i lijepo izgleda, pa haju da pune oci njegovim nurom, ili tako im ostao neki adet da prvo odu kod vjerskog lica.

Ma gde to ima da neki muftijcic ima onoliku cijenu kao Muamer, mislis on to nesto vrijedi pa ga oni cijene.

tranzicija
03-02-2008, 13:03 PM
Hajro Tutić: Više volimo Srbiju nego Bosnu

Predsjednik Zukorlićevog Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajro Tutić, smatra da se to što ova zajednica i muslimani Sandžaka svoj duhovni centar vide u Sarajevu zloupotrebljava kako bi se čelnici ove vjerske zajednice satanizovali.

-Administrativno, Islamska zajednica u Srbiji je autonomna od Sarajeva i u svemu poštuje zakone države Srbije. Niko na osnovu toga ne može da dovede u pitanje naš patriotizam i da nas gura među neprijatelje Srbije, jer mi to nismo i više volimo Srbiju nego Bosnu i Hercegovinu- rekao je Hajro Tutić Politici

A ovi Zukorlićevi bi da budu kao i Jusufspahici, pa direktno u srce kažu Više volimo Srbiju nego Bosnu!

Deddha
03-02-2008, 13:06 PM
Drugo. Ja ne pripadam ljudima koji će ići na stadione da pokazuju ko je muslimančina. To je za mene primitivizam.

Pa naravno da ne pripadas, neki su ovdje skandirali Kosovu republici i Hasimu Taciju pred 55000 cetnika u sred beograda, a to ti i ostali gasterbajteri mozete samo sanjati (a i zabole vas za Kosovo uostalom, to vam je samo jedna od stvari kojima manipulisete). Ti pripadas onima koji su hranili cetnicke oficire hranom iz kuhinje medrese onda kad su isli u "boj na Kosovo". Hranices ih ti i tvoj bradati gmaz opet, padne li 'im opet ta ideja na pamet. To ti je ujedno i odgovor na tvoje pitanje ko je musliman i ko zasluzuje da se razgovara sa njim:eek:

Emir
03-02-2008, 13:06 PM
@ Bosona,

Nisi mi odgovorio na sva pitanja, dakle ne znam kako da nastavimo uopste ako neces da odgovoris nego hoces samo da napadnes

Nije isto biti musliman u Bosni kao musliman u Beogradu, da Allah da njima snage i ustrajnosti, a nas da sacuva njihovih iskusenja, pitanje je koliko bi smo mi bili ustrajni kao oni da smo na njihovom mjestu.

Bosnjanka
03-02-2008, 13:15 PM
Hahaha Emire,pa on i ne mora reci da svi muslimani tako MISLE. On je za srpske medije predstavnik muslimana, jer je Muftija njegove IZ,a ujedno je clan Vrhovnog sabora IZ Srbije i on kao takav (rekao ili ne) govori za srpske medije u ime svih muslimana.

I, ko ovdje zavija?

Kada izaberes politicara, on ne ide od vrata do vrata svojih glasaca da kupi misljenja, vec je dobio legitimitet, da sa svojim stavovima kreira i zastupa ta misljenja. Jednako ti je sa IZ.

Dalje,pitam te jos jednom ,zasto neko iz IZ u Srbiji nije za njih SRPSKI Muftija?

To uopce nije smijesno,nego naprotiv dotice smisao same srzi. NIje bitno sta ti mislis sta bi Zukorlicu pristajalo, vec ZASTO SRPSKI MEDIJI ZUKORLICA I DRUGE PREDSTAVNIKE NE NAZIVA SRPSKIM MUFTIJAMA?

Nije bitno tvoje tu vidjenje, vec objasnjenje zasto ONI, Srbi ,radikali ili srpski mediji to tako rade? Uostalom NIJE Muamer sam, tu je citavo tijelo koje NE nosi predznak SRPSKI,a suprotno tome cijelo jedno tijelo Jusufspahicke IZ nosi pridjev SRPSKI.

Imaju srpski jezik,naciju Muslimane i mediji ih definiraju kao srpske!!

Sta ti treba vise od toga?

Da se NADAS ,kako ce se to promjeniti?

Hehehe,e to je smijesno.

Deddha
03-02-2008, 13:24 PM
Ma imamo mi dosta (mozda i vise nego ti u bosni, u podrumu, na zapadu, gdje li si vec) od nacionalnih obiljezja, dana Sandzaka, Bosnaskog u skolama, ne moras se ti brinuti za nas, vidi ti kako ces sa dodikom. I ne znam sto si se toliko ufatila nekih srba i radikala i srpstva u trenutku kad su oni najslabiji, i na dijelu teritorije gdje je to njihovo srpstvo najmanje izrazeno? Sto ne bi malo o Dodiku, o tome da tadic na dan republike srpske uspostavlja parlamentarnu saradnju izmedju republike srpske i srbije, dok njegovi ministri sijele u Pazaru sa muamerom? A to sto podebljavas te dijelove gdje naglasavas kako je taj jusufspahic srpski reis, muftija, mislis li da ces nekog ovdje ubjediti u to, ili to cinis da bi sama sebe ubjedila?
P.S Sta bi sa ovim baustelskim virtuelnim patriotom bosonom, na nekim drugim forumima je govorio kako ne moze biti srbin musliman. Dobro bi bilo da to ponovi i ovdje, ili makar kaze da nije to mislio. Nije fer da napada neke nesretnike koje malo, malo pa napadnu, zapale im dzamiju, moze to sto se naoruzo sve fino ovdje istresti, namiricemo mi i njega i svu mu bratiju ovdje, znali smo i po 150 cetnika namiriti, zasto ne bismo mogli njihove djecice nekoliko:rolleyes:

Emir
03-02-2008, 13:26 PM
Napravila si prije gresku rekavsi da se ne menjaju statuti i akti IZ, to je sve promenljivo i lahko se moze iznmijeniti.

Pazi, ja sam prije rekao da je Bosona svjesno slagao u svojem komentaru kada je prozvao Jusufspahica kako je on u ime svih muslimana izjavio nesto.

Opet ti skreces sa kursa, ono sto je tebi bitno nama nije bitno. Nama je bitnije da budemo sigurni u dzamijama, da ne brinemo hoce li nas neko poubijati dok idemo ulicom, bitno nam je da hudbe budu Islamske ne db-ovske, bitno je da se olaksa zivot muslimana u Sandzaku i Srbiji ne da se oteza. Bitno je da te neko ne ceka naoruzan u dvoristu dzamije, dok su manje bitni neki stavovi u aktima IZ koji su izmenjivi. Bitni su i oni, ali to ide korak po korak. Prvo smo imali odeljenja fakulteta, pa posle napravili zgradu, pa posle dobili univerzitet.

Nije ovo nasa drzava, mi radimo sve da na bezbolniji nacin dodjemo do cilja. Inshallah neko kompetentniji ce se izjasniti oko ovih akata iz statuta.

No, kao i sto je normalno, tebi koja si tamo daleko je bitnije kako sve to zvuci nego to sto Muamer ima paravojne formacije i bije narod po ulicama, ne da da se klanja u dzamijama, presrece, prijeti, pali automobile itd.

Razumjem te, pravo vehabijski, bitna je forma...
Bitnije ti je samo ime Islamske zajednice nego njeno funkcionisanje, sto dovoljno govori o tebi.

Deddha
03-02-2008, 13:52 PM
Dalje,pitam te jos jednom ,zasto neko iz IZ u Srbiji nije za njih SRPSKI Muftija?

To uopce nije smijesno,nego naprotiv dotice smisao same srzi. NIje bitno sta ti mislis sta bi Zukorlicu pristajalo, vec ZASTO SRPSKI MEDIJI ZUKORLICA I DRUGE PREDSTAVNIKE NE NAZIVA SRPSKIM MUFTIJAMA?

Koga ne naziva, pa da, nisi ti gledala vijesti u kojima resada plojovica nazivaju novosadskim muftijom (jedino ako ne mislis da novosadski nije srpski, mozda ispadne da je novi sad muslimanski, Bosnjacki, kako li to vec ide kod vas virtuelnih patriota iz zajednice sandzacke dijaspore). Ili mozda prisustvo muamerovo (dok je jos bio muftija) na sa'rani djindjicevoj? Ili prije toga planiranje da postane reis srpski? Malo ti to gledanje iz persprektive guzice jednog spijuncine i nasilnika daje krivu sliku, mora se primjetiti:rolleyes:
P.S A i covjek nije samo srpski, on je i dodikov, biljane plavsic, tj. republikansko srpski, americki, izraelski, rastegljiva bezlicna masa koja puno, puno zadise, mora se priznati...

Bosnjanka
03-02-2008, 14:04 PM
Napravila si prije gresku rekavsi da se ne menjaju statuti i akti IZ, to je sve promenljivo i lahko se moze iznmijeniti.

Ne Emire, upravo suprotno. Ali,da se ne natezemo sta je lakse ili ne,evo ti sam daj odgovor :

Zasto uopce sada postoji to srpski?
Daj meni ,sebi, svima koji ovo citaju odgovor na ovo.

Zasto u IZ Srbije SADA postoji predznak SRPSKI?

Nema toga Emire sta je bitno tebi ili meni, ima u ovom slucaju politika i borba oko legitimiteta i na kraju za svakog covjeka postoji istina.

Ja do sada nisam nista negirala sto se odnosi na Zukorlica, to svakako ne znaci ni da sve podrzavam, ali zelim iskljuciti iz rasprave pojedinca.

Ako je on tako grozan i ako on tako strasno izrabljuje sve, zasto niste koristili moc mase i svrgnuli ga?

Zato Emire sto se ovdje ne mjenja Zukorlic,vec KONCEPT IZ-a. Zato Emire sto nova IZ ima predznak SRPSKI!

Sa masom ljudi se jedan covjek moze smjeniti,ali to nije bio cilj! Cilj nije bio IZ sa dosadasnjim konceptom,vec IZ sa ovim (za tebe lahko smjenjivim) srpskim konceptom.

I, nije tacno da mi nije stalo do osjecanja muslimana Sandzaka,ali mi je stalo i do toga 'u kojem procentu' muslimani Sandzaka imaju homogena osjecanja?

Da ste vi svi skocili na noge,jer zelite novi rijaset,novu IZ (eto mi vas iz Bosne izrabljujemo), ma ja ne bih ni rijeci rekla. To bi bila za mene odluka svih vas. Jest da bi mi bilo zao zbog onog 'srspski',ali to biste vi odlucili sami za sebe. Ovako niste uspjeli se usaglasiti oko toga.

Ok. Idem sada. Mislim da je dosta toga receno

Ugodan dan Emire i razmisli o tome zasto sada postoji 'srpski' predznak!

Deddha
03-02-2008, 14:15 PM
Ma ne moras ti nas zaliti. Na teritoriji Bosne postoji republika koja se zove srpska. I ta republika ne samo da se zove, nego je u svakom pogledu to. A predsjedniku iste te republike dolazi predsjednik srbije na proslavu dana proglasenja iste (dok su njegovi ministri istog dana u Pazaru kod bivseg muftije). To sto se nesto zove islamska zajednica srbije (ne zove se srpska, i nema te rijeci cak i u nazivu, to vec duze vremena ciljano lazes), tebi predstavlja problem (a i *********evo p.p, kako i sam ceric rece "ta islamska zajednica muamer zukorlic..." ima takodje srbiju u nazivu, tacnije zove se "islamska zajednica u srbiji") a ne predstavlja ti republika srpska (cak, da ponovim to ko zna koji put vec, na dan kada je predjsednik srbije tadic na proslavi dana te "srpske", ********* prima njegove ministre u Pazaru)to je vec poseban problem:eek:

Emir
03-02-2008, 14:15 PM
Propadosmo, svi ima u dzehenem da odemo zbog toga.
Propast svijeta, uplasila si me sad hocel mi bit kabul namaz jer sam za rijaset za koji u medijima kazu da ima srpskog muftiju. Totalno si me potumbala i rusis mi rijaset u srcu :)

Ah, kako me svi gledaju, a mene sramota jer sam za rijaset u za cijeg muftiju kazu da je srpski. Pa kako cu na sudnji dan sa tim, to je veci grijeh nego ubit brata muslimana. Sigurno imas neki hadis u rukavu koji ovo potkrepljuje, hajde ne budi cicija nego navedi, podijeli sa nama.

Ja znam da si ti brzopleta kao i dosta drugih zenskih koje bi to odmah rat nesto, to haju akciju, da se narod svrgava. Pocinjem da sumnjam u vezi tvog identiteta, jer uporno poturas sihir kak smo trebali da dignemo masu da ubijemo Muamera. Elhamdulillah te imamo na celu mnogo mudre ljude koji su u startu zabranili bilo kakav nasilan korak, da si nam ti neki faktor, nebi nas bilo ko dinosaurusa :)

Bosnjanka
03-02-2008, 14:49 PM
Ma ne moras ti nas zaliti. Na teritoriji Bosne postoji republika koja se zove srpska. I ta republika ne samo da se zove, nego je u svakom pogledu to.:

Sram te bilo djubre jedno primitivno.

Mi smo nasu slobodu platili skupo i to krvlju hiljadama sehida,a nismo dozvolili da nam stoji to 'srpsko' ispred naseg imena.

Stidi se!

Taj klozet koji iz tebe bazdi,zaudara na sve strane,primitivac neotesani.

Fuuj

p.s. Ovako vi dozvoljavate da se blate zrtve bosanske tragedije, pobijeni muslimani-Bosnjaci,silovane Bosnjakinje, pobijena novorodjencad? Ovo je vama normalno? Vama muslimanima, Bosnjacima ?

Bosnjanka
03-02-2008, 14:54 PM
I,dok ovako likujete nad tragedijom Bosnjaka Bosne i shvatate politiku genocida ,kao neku vasu licnu prednost, cime se jos pored IZ-a i ovakvog likovanja bavite?

Sopstvenom tragedijom?

Jeste li je svjesni??

Emir
03-02-2008, 14:58 PM
Nije lijepo sto si ovo ispisala, ja ni u cemu ne vidim da je on blatio zrtve, on samo tebe kritikuje koja imas dvostruke standarde, ovamo napadas i non stop pljujes sto IZ ima do sebe rijec u Srbiji i srpski mediji nazivaju Jusufspahica srpskim muftijom, a sa druge strane smo u slucnoj situaciji trenutno. Niko ne osporava zrtve Bosne i svi mi imamo rodbinske, prijateljske i duhovne veze sa Bosnom (ovo za duhovne ne mislim Muamerovsko duhovne, kako je on okarakterisao kao da postoji neki kanap koj se zove duhovna veza i neko hoce to da prekine), jednostavno ti covjek daje do znanja da pravis zbrku u svojim postovima.

Ako nastavis da tako prljavo igras i da izvrces rijeci povodom naseg odnosa prem zrtvana Bosne bices banovana jer se ni to ne dozvoljava na ovom forumu kao i ono tvoje primitivno poredjenje Muamera sa Alijom Izetbegovicem.

Tebe treba da bude sram, mi smo vazda bili uz Bosnu, a ti si jos uvijek nepoznata, i ne zna ti se identitet, ni ko si ni sta si.

Deddha
03-02-2008, 14:58 PM
E cuj, samo ti je to ostalo sad, da izvlacis iz konteksta i da napadas. Sta bi sa finocom i kulturom, muslimankice dobra latinsko svetosavska. Treba da to kazes muameru *********u, njegovom dudicu je biljana plavsic cjelivala ruku u milesevi kad je bio najzesci rat, a i on je primao tadiceve ministre dok je ovaj proslavljao dan republike srpske u banjaluci sa dodikom. A ta taktika da iskrivljujes i mijenjas smisao nije iznenadjujuca od takvih licemjera. A ta psovka takodje ne iznenadjuje od jedne satro kulturne "muslimanke" kao sto si ti (makar mene ne, mozda nekog i iznenadjuje):rolleyes:
P.S Za one koje zanima, htio sam ukazati da postoji nesto sto se zove rebublika srpska, a ova ljubiteljica cetnika iz inostranstva je navalila svim silama napadati na nesto sto ima samo "srbije" i to u svom imenu:eek:

Emir
03-02-2008, 15:03 PM
Ma ja predlazem da se ona banuje jer je pokazala svoje lice, interesantno je da svaki clan koji se pravi ovako svecenicki fin, posle dan dva pukne i pokaze svoje pravo lice... Zalosno, pitam se da li je i one uvrede ucila na tom jezickom fakultetu...

Deddha
03-02-2008, 15:04 PM
Nije lijepo sto si ovo ispisala, ja ni u cemu ne vidim da je on blatio zrtve, on samo tebe kritikuje koja imas dvostruke standarde, ovamo napadas i non stop pljujes sto IZ ima do sebe rijec u Srbiji i srpski mediji nazivaju Jusufspahica srpskim muftijom, a sa druge strane smo u slucnoj situaciji trenutno. Niko ne osporava zrtve Bosne i svi mi imamo rodbinske, prijateljske i duhovne veze sa Bosnom (ovo za duhovne ne mislim Muamerovsko duhovne, kako je on okarakterisao kao da postoji neki kanap koj se zove duhovna veza i neko hoce to da prekine), jednostavno ti covjek daje do znanja da pravis zbrku u svojim postovima.
Ma pusti se pojasnjavanja, odavno je ova protuha pokazala da je mnogo zabole i za Bosnu i za Bosnjake, i da izvlacenjem tih karata iz rukava samo pokusava sacuvati nezapranu muamerovu guzicu (i cericevu koja se izvukla iz iste te Bosne za vrijeme rata, a za njenu dobro uhljebljenu da ni ne govorim). Svakom su jasne pobude ove grupacije vec odavno. Onaj ko je imao posla sa njima, ne treba mu jedna ovakva pojava da vidi ko su oni i sta je njihovo upinjanje u Bosnu i u velike ideale. Dovoljno mu je bilo gledati njihovu kamarilu u nekom od slucajeva napada na muslimane (dal ljubljenje sa biljanom plavsic za vrijeme najzesceg rata, dal uvodjenje marjanovica obuvenog u ljepoticu Sandzacku Altun Alem, dal docek sutanovca za Bajram, dal tadica nakon mitinga, dal' pretukivanje u iho klubu, dal ubistvo Rahmetli Ruzda, ili mozda Rahmetli Ismaila, dal slanje na robiju...):confused:
P.S Da imalo ima savjesti, napadala bi *****a koji sa sarovicem postavlja kamen temeljac, ili muamera koji prima tadiceve ministre dok isti tadic u banjaluci proslavlja sa dodikom dan drzavnosti republike srpske i uspostavlja parlamentarnu saradnju... Jok, ona nasla mene da psuje (navodno sto vrijedjam zrtve i sta li vec), kao da sam se ja ljubio sa biljanom plavsic, sa sarovicem postavljao kamen temeljac, slikavao sa tadicem i zajednicke sastanke sa njim im'o:eek:

Deddha
03-02-2008, 15:45 PM
Sandzaknews Suljino cetno-glasilo!

Stranica Sandzaknews,poznata,kao Suljino glasilo, na svojim forumskim stranicama, otvoreno i javno svojom uredjivackom politikom,podrzava genocidnu politiku ,koja je u Bosni kostala hiljade bosnjackih zivota.

Naime na pitanje, koje se odnosi :" Zasto Islamska Zajednica Srbije,koju su osnovali familija Jusufspahic ima predznak -srpsko-?", odgovor ,koji administracija stranice Sandzaknews-a podrzava,jeste da i u BiH postoji entitet pod nazivom Republika Srpska.

Administracija portala Sandzaknews foruma ,time odgovornost za stradanja Bosnjaka i stvaranja srpskog entiteta na genocidu izvrsenom nad Bosnjacima, u potpunosti odgovornost prebacuje na Bosnjake.

Za administraciju Suljinog cetno-glasila:

-Ne gospodo, mi nismo odgovorni za ono sto su nama Karadjicevi, Seseljevi,Mladicevi i Milosevicevi Srbi uradili!

-Mi nismo odgovorni ni zato sto sada u Bosni postoji entitet sa nazivom 'srpska'!

-Ali, zato gospodo VI ste odgovorni,zato sto podrzavate koncept srpski uredjene Islamske Zajednice pod diktatom Jusufspahica i srpske politike srbiziranja Bosnjaka!

-Vi ste odgovorni sto zamajavate narod, a u Ustavu te Zajednice ,legitimna nacija su Muslimani (Clan 13. tog Ustava) sa velikim 'M' i srpski jezik (Clan 26. tog Ustava)!

-Vi ste odgovorni za ozivljavanja projekta ponovnog srbiziranja Bosnjaka i to s' ciljem ostvarivanja usko-politickih interesa!

Pored ove politicke postavke , administracije Sandzaknews cetno-stranice, zelimo napomenuti svim posjetiocima Bosone, da je sami sklop administracije, priprost, nekulturan i nesvakidasnje vulgaran.

Ako zelite isprobati vasu srecu u prezentiranju istine, posjetite ih i sami cete se uvjeriti,kakav sloj ljudi podrzava IZ Srbije,koju je formirala familija Jusufspahic.

Deddha
03-02-2008, 15:52 PM
Stranica Sandzaknews,poznata,kao Suljino glasilo, na svojim forumskim stranicama, otvoreno i javno svojom uredjivackom politikom,podrzava genocidnu politiku ,koja je u Bosni kostala hiljade bosnjackih zivota.

Naime na pitanje, koje se odnosi :" Zasto Islamska Zajednica Srbije,koju su osnovali familija Jusufspahic ima predznak -srpsko-?", odgovor ,koji administracija stranice Sandzaknews-a podrzava,jeste da i u BiH postoji entitet pod nazivom Republika Srpska.
Javila se dostana... a postoji ova rasprava na ovoj temi, i svako se moze uvjeriti u iskrivljivanje istine i prekrajanje cinjenica, ciji je samo jedan primjer ova nepoznata internet pojava, koja se pojavila na internetu onih dana kad je smjenjen *********, i koja bas zapusava internet prostor dosta foruma, a i vidimo da prijeti da preotme lauferu mjesto internet sampiona (makar sa ovdasnjih prostora, a i lokacija joj je blizu lauferove):rolleyes:

A ovaj dio je posebno zanimljiv
Pored ove politicke postavke , administracije Sandzaknews cetno-stranice, zelimo napomenuti svim posjetiocima Bosone, da je sami sklop administracije, priprost, nekulturan i nesvakidasnje vulgaran.
posebno ako se pogleda ovo
Ili ovo

Fuuj
A to je samo djelic jedan... Posebno kad se sabere sa ovim prekrajanjem cinjenica, izvlacenjem recenica iz konteksta, navodjenjem samo jednog dijela rasprave, dobijes primjer jednog tipicnog izdanka skole za izazivanje nereda (koriscenje najtananijih osjecanja kod ljudi i manipulacija istim, kao primjer pominjanja Bosne i Bosnjackih zrtava od strane ovog anonimnog, za fitnu spremnog i spremljenog stvorenja):confused:

P.S Moze se primjetiti da se obraca i posjetiteljima "bosone" (foruma sva prilika), postoji u ovom postu i link od istog, sto znaci da je ovo sva prilika azdaha sa najmanje dvije glave (nick bosona joj je drugi na ovom forumu samo), a i znaci da ove moralne i duhovne pacarve imaju pored znamenitog arinog internet iho kluba (za one koji ne znaju to je forum "novipazar.org") jos wc mjesta na internetu... Sta su ti pare od vakufa, kupis kompjutera svojim dupeliscima, pootvaraju sajtova i foruma istim tim parama i u juris sa po nekoliko nickova, da se zapusi internet prostor i da se stekne dojam silne svenarodne podrske muAmeru:eek:

P.S2 Sta li bi sa sa peticijom za podrsku ovoj pojavi (sva prilika da je ona pokrenula, posto je na ovom forumu "bosona" koliko ja znam prvi put obnarodovana)? Ocigledno da ne ide bas najbolje, posto pokazuje neurozu:rolleyes:

Emir
03-02-2008, 15:56 PM
Aman koji je to insan pisao? Izgleda da su te deddha unapredili u administraciju :)

Deddha
03-02-2008, 16:29 PM
Da vas podsjetimo ,SDA BiH se jos prije nekoliko mjeseci ogradila od djelovanja SDA Sandzaka.

Bosona?
Doslo je i do ispravke ovog legendarnog posta gore, na tamo tom (tamo onom) forumu. Posebno zanimljivo u kombinaciji sa ovim dijelom istog posta
Pored ove politicke postavke, administracije Sandzaknews cetno-stranice, zelimo napomenuti svim posjetiocima Bosone, da je sami sklop administracije, priprost, nekulturan i nesvakidasnje vulgaran.posebno ovim boldiranim dijelom:rolleyes:

P.S Tu je i link stranice, za sve one koji vole pratiti ovakve bisere (tipa laufer, jahja i ekipa):D

P.S2 Evo nas i medju vijestima
http://www.bosona.net/index.php?option=com_content&task=view&id=534&Itemid=121 e nije sala jedna budala sta moze uraditi:D A koliko moze ozbiljno djelovati onako na prvi pogled (kad ne uzmes u obzir da ima sajt svoj, na kome ima i vijesti, a da vecinu clanstva foruma tu predstavlja ona, on, ono, sa vise nickova, pa onda ako ozbiljno shvatis formulacije tipa "ad hominem", "blasfemija" i tako neke naizgled bombaste izraze...):rolleyes:

insajder javlja
03-02-2008, 17:27 PM
Selam Alejkum,

-Onaj ko svjesno negira poput Šešelja i sličnih njemu identitet Bošnjana (Bošnjaka) narodu Sandžaka i pripisuje ga albanskom porijeklu upravo kada je srpskim ekstremistima nemoguće da dođu do Albanaca, ali su im građani Sandžaka na dohvatu ruke, taj je pripremao teren za pokolj građana Sandžaka.

Muhamed Jusufspahic wrote:
Nisam nikada negirao svim sadasnjim Bosnjacima Sandzaka njihovo bosnjacko poreklo. I vi sami brate moj, znate, da su mnoga prezimena albanska. Ja volim svoju bracu muslimane, i Albance i Bosnjake, i nemam nista protiv onih koji tim nacijama pripadaju a ne osecaju se verujucim. Jednostavno sam hteo ukazati na nesto sto jesu cinjenice istorijske, i sto ce posvedociti svako iz Sandzaka. No, dobro. Dela se cene prema namerama. Kad si u Beogradu, bujrum ti je od mene, onako kako Allah ikram zapoveda. A lepo je svuda imati gde i koga. Svim srcem te selamim

KAKO SAM JA SHVATIO, PAR ŠER-BUDALA KOJIMA JE BAZA "WWW.NPIH.ORG"
JE PREDUZELO ŽESTOKU AKCIJU ISPRAVLKJANJA KRIVIH DRINA ŠIROM BJELOSVJETSKIH FORUMA:confused:

JA SAD NIKAKO NE ŽELIM DA BRANIM MUHAMMEDA EFENDIJU JUSUFSPAHIĆA, JA NIH TRENUTNO SAMO DA NAPADNEM, TJ DA UKAŽEM NA LAŽOVA, A LAŽOVI NISU MUSLIMANI KOLIKO SE JA RAZUMIJEM U GOVORENJE ISTINE ILI LAGANJE

TEMA "KO SU JUSUFSPAHIĆI" U OVOM TRENUTKU NIKAKO NE MOŽE BITI DOBRONAMJERNA, MADA BI JE ŠTO PRIJE TREBALO POKRENUTI! JA SADA NEŽELIM DA UČESTVUJEM U TOJ RASPRAVI, VEĆ SAMO DA "ZAKLJUČIM" BOSONINO JAVLJANJE

EVO DONOSIM VAM U OBLIKU JEDNOGA CITATA, I BOSONU I MUHAMEDA JUSUFSPAHIĆA, PA NEKA SVAKO PROSUDI

??JEL BOSONA BANOVAN, NADAM SE DA AKO NIJE NEĆE KAO STENLI NAKON OVOGA REĆI: "KAD NEMA SLOBODNE PISANA"

:D:D

PS. SKINITE MI BRE BAN SONOVERI, INAČE ROĐAKI PO MAJKI OD ELJA VIDINOG

insajder javlja
03-02-2008, 17:32 PM
-Onaj ko otvoreno kaže da muslimani iz Srbije ne priznaju Kosovo i da to govori u "njihovo" ime, taj je otvoreno izazvao gnjev albanskih ekstremista kojima su jedino Bošnjani sa Kosova na dohvatu ruke.

Muhamed Jusufspahic wrote:
Ne treba ih brisati pa uraditi isto sto braca iz Sandzaka rade nama kada nam brisu postove, po ovoj temi upravo, postavljene. Braca iz IZ Sandzaka verovatno pod svojim nick-ovima mogu podrzavati secesiju Kosova, mi to ne mozemo jer nema elementarnih uslova pravde u tome.
Srbijansko Muftijstvo i Mesihat ne pokrivaju Sandzak, moja izjava je u ime Muslimana koji su pod jurisdikcijom Mesihata srbijanskog, ciji sam legitimni muftija.
Izjava je plod dogovora najodgovornijih ljudi IZ-e oko sustinskih interesa Muslimana koji zive ovde. Hal naseg Idztihada slican je halu Idztihada Ammara bin Jasera u vreme prvobitne muslimanske zajednice u Mekki.
A sto se tice sandzackih Bosnjaka sveta, moje misljenje jeste da su mnogi Bosnjaci Sandzaka sustinski albanskog porekla. Mislim da tu postoji mnogo istorijskih cinjenica i svedocenja. No, to nije primarna tema koja nam obezbedjuje spasenje kod Allaha, kao ni bosnjastvo svekoliko. Ja Bosnjak jesam nacionalno, srbijanac po drzavljanstvu i Musliman elhamdulillah, po Uverenju/ po Jeqinu.
Sta daje pravo muslimanu koji zivi u jednom halu iliti situaciji da se mesa drugom muslimanu koji zivi u drugom halu iliti situaciji? To je pitanje upuceno tebi brate moj skritoga imena. Selami bracu mahsus iz ovoga hala behutnoga naseg i prenesi im od nas najiskrenije dove Allahu upucene za sporazum nas medjusobni i Allahov raziluk.

ETO, KAKO SAM JA PRIMJETIO, BOSONA JE SAMO OVE DVIJE STVARI NAGLASIO, AKO JE OSTALO JOŠ NEŠTO NERIJEŠENO, NEDOREČENO, BUJRUM NEKA MI SE UKAŽE DA SAM PRESKOČIJJJO:D I ZABORAVIJJJO... DA POJASNIM I OBJASNIM, CITATIMA (ZA LJUBAV MOJOJ LUTKICI I MOJEME MAXIMALU: LEGITIMISLITČKI) DA VAM SVIJEMA IZNESEM KAKO JE LAŽOV LAŽOV!!
:D

Emir
03-02-2008, 18:48 PM
Insider zamolicu te da pises malim slovima jer je ovako naporno za citanje.

ul_8mart_br?
03-02-2008, 23:45 PM
Selam Alejkum,

Muhammed ef. Jusufspahic je vec dao odgovor na ovu kritiku, koga je naveo Insajder_javlja. Medjutim ja sam ranije na forumu napisao da se ne slazem da Ulema carka po ovim pitanjima etnogeneze; pored toga sto je to komplikovana disciplina, u suprotnosti je sa porukom Islama. To je dio sudbine covjeka koja je voljom Stvoritelja predodredjena i niko od ljudi nije niti moze da bira gdje ce, niti od kog ce se roditi.
Nacionalnost se u modernom svijetu definira kao stvar ubjedjenja, mi smo Bosnjaci i tu je stavljena tacka.

insajder javlja
04-02-2008, 04:35 AM
kada uđem u ovu temu, osjećam se kao u da se nalazim u sobi zakoju znam da je ouna sihira, i prljavštine i baš se nekako nerado zgrozim na pomisao da se ovdje duže zadržavam, ali eto, tema je aktuleizirana...

od tih prljavština i sihrova svkakao da najgadnije mjesto zauzimaju riječi

Mi smo nasu slobodu platili skupo i to krvlju hiljadama sehida,a nismo dozvolili da nam stoji to 'srpsko' ispred naseg imena.

Stidi se!

Fuuj

p.s. Ovako vi dozvoljavate da se blate zrtve bosanske tragedije, pobijeni muslimani-Bosnjaci,silovane Bosnjakinje, pobijena novorodjencad? Ovo je vama normalno? Vama muslimanima, Bosnjacima ?

i svkako da je ovo vrhunac prljavštine, koju je veterinarka udahnula iz zadnjice nekog hajvana, i onda izdahnula ovdje dedhi i nama pod nos:sneaky2:
ove riječi su pogane ne toliko zbog psovki i lajavosti, koliko zbog kreveljenja o bošnjačkim žrtvama, pri čemu osoba koja se krevelji ne spominje to ni zbog čega drugog osim da potpomogone one koji sada planiraju drugo poluvrijeme, ali sa malko drukčijom taktikom..

sjetite se i kakve su laži iznijela ova lažljiva usta, ta lažljiva tastatura, na tamoonom forumu, nadovezujući se na ovaj ovdje post!!

toliko je bilo lažljivo da je čak i ara iz salakovca (:(jel ono bi salakovac zlukorlije??) odmah izbrisao taj text

inače ara je zatvorio pokušaj prevazilaženja problema, ali se pokušaj puča ponovno aktuelizirao:icon_wink:... tu sam i naišao na link http://www.blic.co.yu/politika.php?id=36255

naime riječ je o tome da je srbijanski muftija "isposlovao" ne priznavanje kosova na ovome samitu...

dobro sad, ja ću biti protiv Serića čak i onda kada on prizna (ili podrži priznanje) kosovo (mada on to nikada neće uraditi, osim ako dodik ne uradi to..), biću protiv Serića uvijek i vazda, kada šehade izgovara ja ću ga i tada uzimati za lašca (sura munafikun 1-...), ali i ovaj ga blentavi beograđanin pretjera!! upro svim snagama da priča o kosovu kao da nema pametnija posla!!

ma ja sam vam pravi "kosmopolita" hem priznajem blenta i njegov muftiluk, hem priznajem kosovo i njihovu jednostranost:! trebo bih se i ja za nešto kandidovat:D

Deddha
04-02-2008, 11:55 AM
Ma to sto ova budala iz beograda laprda i nije toliko strasno, kao sto je ova orljanska spodoba za vrijeme najzescih napada na Albance na Kosovu primala oficire cetnicke u mesihat, davao 'im hranu iz kuhinje medrese i cizmama ih cak darivao:angry:
P.S Sad je svakako prosla najzesca hajka, i vojna i politicka i medijska, na Kosovo, tako da ovaj mentol sto prica ne znam uopste kog efekta ima (i ako ga ima, koliki je taj negativni efekat), dok tadasnji poslusnicki gest muAmerikancov je itekako uticao (i vojno i politicki i medijski)... u najmanju ruku vise od ovog, puno vise:icon_rolleyes: