PDA

View Full Version : Svojoj braći i svojim sestrama u Sandžaku

Bosona
03-02-2008, 11:21 AM
Husein Kapetan Gradaščević (dolazeći iz Tuzle) je iz Novog Pazara sa 20.000 Bošnjana Sandžaka koji su mu se pridružili tada porazio za samo 6 sati turskoga Sultana na Kosovu, no 83. ajet Sure Al-Bakare je bio iznad sile kojom je tada komandovao i vratio se nazad Bosni (Bosoni).

Evo da čestitam potomcima slavnih Bošnjana Sandžaka ovaj dan.

Stoljećima su Bošnjani i Bošnjanke potomci drevnih Ilira nesalomivi znali stajati hrabro na braniku svoje jedine domovine, Bosne (Bosone) .

Ni pred legijama Konstantina vladara svijeta nije bio strah taj koji ih je odveo u poraz.

Samo zidine drevnog Vranduka znaju kako su djeca Bošnjana i Bošnjanki sa svojim materama išla u zagrljaj vatre, u smrt.

Obraz i čast bijahu iznad svega i iznad života.

Konstantinove legije su stale pred Bošnjanima, stale su u nevjerici jer su ratnici Bošnjani jedni druge ubadali sabljama. Ponos je bio iznad života.

Stale su legije vladara svijeta. I Bošnjani o kojima se glas pronio sve do šuma drevne Abisinije na jugu Afrike gdje i danas kažu BOSONA za hrabre ratnike, poučeni legendama koje su se prenosile svijetom o Bošnjanima i Bosoni...

Legije Rima proniješe priče o hrabrim i ponositim Bošnjanima.

Od tada do danas mnoge imperije su dolazile da napasaju svoju glad sa bosanskih livada i njiva, da proljevaju krv Bošnjana kojima je istina uvijek bila jednaka sa pravdom i na tom putu su stali ne samo pred dvorom Beča, pred Sultanima Turske, pred Hitlerom, pred Miloševićem,,,

Stajali su uvijek i podizali su se sa koljena onda kada su svi mislili da će ih nestati.

Da,,,

Iz krvi,,,
iz pepela,,,
rodiće se,,,
Nova Bosna,,,

U ime ovog DANA SLOBODE, u ime stotina hiljada onih koji nijesu danas da se sjete DANA SLOBODE, dana kada je još jednom Bošnjanin rekao da samo hoće svoj mir u svome domu,

Bošnjani i Bošnjanke, na svim zemljama Bosne (Bosone) i onima koje su privremeno okupirane i na onima koje su pod lažnom slobodom,

SRETAN NAM NAŠ DAN, DAN NEZAVISNOSTI.

A svim Bošnjanima i Bošnjankama koji su daleko van svoje domovine,,,

SRETAN NAM NAŠ DAN, DAN NEZAVISNOSTI.

Do dana slobode i slobode naše zemlje, do dana pravde za sve koji su pali na putu slobode, do dana kada se vratimo jedni drugima, do dana konačnog ujedinjena svih Bošnjana svih vjera u Bosni (Bosoni) , te širom svijeta.

POZDRAV SANDŽAKU NAŠ PONOSITI!

tranzicija
03-02-2008, 12:07 PM
Bosona
Husein Kapetan Gradaščević (dolazeći iz Tuzle) je iz Novog Pazara sa 20.000 Bošnjana Sandžaka koji su mu se pridružili tada porazio za samo 6 sati turskoga Sultana na Kosovu

Izvini molim te pa je li to osmanska imperija bila okupatorska u Sandžaku. Nesto mi mnogo prosrpska ova čestitka.

Deddha
03-02-2008, 12:16 PM
Dobro ne rece kako je "midzo ramiz" sa 10000 prvoboraca porazio muslimansku vlast u Pazaru, poskidao feredze zenama i streljao Acifa efendiju i ostale pobunjenike, mada ni to sto rece i napisa nije nimalo daleko od toga:eek:
P.S Jesul ovo citati iz neke knjige alije halilovica mozda:rolleyes:

insajder javlja
03-02-2008, 15:42 PM
:D

konačno da i insajder slini dobije adekvatni odgovor sa famoznoga ofpihnp-a!

od samoga početka sam znao da je lutkica imala samo jedan cilj da odgovori na moje lićne napada na famozni otvoreni forum koji je poprilično izgubio na ugledu pošđto sam ih baš onako ŽESTOKO :D a i u više navrata, dakle kontinuirano bombardovao!!

bosnjakinja je (uz pomoć bosone, stenlija, gadova) i vjerovatno uz duga (jer poprilično duugo šute na oprrrr.org) pripremanja sa čitanjem raznih štiva, linkova, i postova na SN!

pokušavali su da registruju nove nikove, jer ih je vjerovatno bilo stid da se javljaju sa starih koji su na SN -svjetlu istine na internetu, hvatani u laž i ponižavani-što im i priliči!:D
pa su pokušavali da ovdje registruju nove nikove... u jednom trenutku iskaljujući svoj bijes, a u drugom pripremajući navodne muavije i murge da nas deskredituju!

dugo su pripremali, nebi li mogli da iznesu kopiraju na tome internet smeću, neku po njima dikreditaciju o SN-u! kao što je jednom jastreb iznio podatak da smo članovi radikalne stranke!

ali nejse, bar su mi ponovno pokrenuli prejaku želju da ih pravim budalama-što i jesu, bar su se ponovo aktivirali u svojim budalasanjima! eto i djuljistanova autorska prava su aktueliziranja:
Nekoliko bivsih clanova hora Djulistan se pridruzilo novoosnovanom opstinskom horu. Dakle, ne postoje dva hora Djulistan.

znači baš mi je drago što dljuljistan ponovo jaše:D

sarajliJa
03-02-2008, 16:46 PM
hvala na čestitkama!!

mada zamjeram, jer vidim da mi niko osim nekog glorifikatora prvog bošnjačkog izdajnika-hus.kap.gradaščevića, nekog pokretača peticije (na ovom forumu je bosona pokretao sprdnju sa potpisivanjem peticije) nije čestitao (JUČERAŠNJI!!!) praznik!!!

ja se neću zadržavati na pokretačima peticije, samo da ukratko,napomenem, ja bih je zaista volio ukinuti, ali to ipak neće moći uz ovakve likove, i uz peticije na forumima, kojima je povod meni poprilično dobro poznat!

ovakvi su internet-špijuni, inače nebitni, kada je u pitanju ukidanje tzv PC, moram reći da se ona neće nikada ukinuti ni sa "važnim" likovima tipa stihić i serić :(

1.marta i 29.februara, je u RBiH održan referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine, tada su svi Bošnjaci na Balkanu, pa i oni koji nisu administrativno bošnjaci, glasali za nezavisnost! neki na papiru referendumskom, neki svojim srcima!

ubrzo nakon toga, "svi Bošnjaci na Balkanu, pa i oni koji nisu administrativno bošnjaci" u prvom redu Sandžaklije, su i životima svojim pokazali koliko im je stalo do Bosne i Hercegovine, čak i tada kada njihov dom nije administrativno u BiH!

nadajmo se da će od ovoga dana, BiH krenuti putem novog oslobađanja od novih-starih okupatora i agresora, da će postići konačnu pobjedu, nakon koje se u njoj nikada više neće rađati zlukorlići i gradaščevići!!

Bosona
03-02-2008, 17:24 PM
:) Allahimanet

sarajliJa
03-02-2008, 17:27 PM
inače, grad tutin, je po nekim predajama, za čiju historijsku utemeljenost nisam baš siguran ali ih ja ipak prihvatam, je dobio ime baš u toku velike akcije ovoga "junaka" bošnjačkog!
naime, stanovnici područja na kome je kasnije nastao ovaj gradić su pred njegovo nadiranje prema području donje pešteri, izašli na određeno mjesto i učili dovu Allahu da ih zaštiti od izdajništva (i do danas su po tome najkarakerističniji u Sandžaku!!)

nakon dove, iz mase se moglo čuti uzvikivanje "tu vraže" kao nekakvo (arhaičnog jezika) lanetlisanje, proklinjanje ili pljuvanje u lice i gradaščeviću, ali i zlukorliću, i abdiću, i morini!

od toga "tu-tu" je nastao naziv Tutin, što bi se reklo mjesto gdje je vrag (muamer kapetan gradaščević) "tutuisan" ispljuvan, proklet, lanetlisan!

ŽIVJELA BOSNA I HERCEGOVINA, ŽIVIO SANDŽAK.

ul_8mart_br?
03-02-2008, 23:10 PM
Bosona,
Ovaj dio o buni Bosnjana protiv Osmanlija tj protiv samih sebe i tvom nekom klicanju nisam begenisao; mi to smatramo tragicnom epizodom nase historije koja je bila uvod u period permanentnog genocida nad Bosnjacima koji ce trajati do dana danasnjih. Kad ti dignes ruku na svoju zemlju u kojoj si imao 20basvezira(prvi iza Sultana) i 72 vezira, i za racun kaura udaris na brata muslimana onda je se tesko nadati dobru.
Slavljenje, insistiranje ili ceprkanje po ovoj zalosnoj stranici bosnjacke historije je izraz nezrelosti, neznanja i samoobmanjenosti. Mi Turke smatramo bracom a Tursku svojom maticom, nista manje od Bosne.

Pozdrav iz Sandzaka ponositog i tebi.