View Full Version : Izbori u Srbiji 2008
ul_8mart_br?
03-13-2008, 09:59 AM
Pripremite se za vrlo podmuklu kampanju...
Sandokan
03-14-2008, 16:39 PM
Spremni!!
Deddha
03-14-2008, 18:19 PM
Za dom, ili...?!:ohmy::001_rolleyes::001_cool::001_tongue:
tranzicija
03-19-2008, 15:08 PM
Biće svega, od ove stoke izdajničke čovjek može da očekuje svašta!
Ali čovjek kad je na istini, može rahat da spava.
Halis
03-29-2008, 12:09 PM
kao po starom dobrom obicaju, ove projevrejske uvjek prve zapocnu kampanju, tako i ovaj puta, jevrejsko-narkomansko-pederska koalicija i prav pocela emitovanjem spota, zamisli te naziv siri dalje
http://www.youtube.com/watch?v=znmPMJnHRWM
zar stvarno misle da je ovaj narod toliko poblesavio i da se ne otkrivaju potpuno njihove namjere, ja cu ovaj puta samo na par stavki ukazati
siri dalje .... pa ide
siri narkomaniju, siri jevrejstinu siri pederizam ......
eh ono sto je interesantno posve a to je, koliko su ogrezli u svojoj pokvarenstini, kada su ih na proslim izborima javno podrzala pederska udruzenja, ovaj puta na tacno 50 i 51 sekundi spota se pojavljuje zastitni znak pedera srbije, jedna lesina u liku onog sto imenuju zarko korac i kaze ".... buducnost, uvjek...."
e pa recite nisu li se potpuno razotkrili da je buducnost kakvu nude, pederska buducnost,
ljudi, prijatelji, kako vam volja, ali sam se totalno zgrozio kad samo ovo video, e jesam doista.
Hehehe evo na ovom snimku ima i poznatih likova iz Pazara http://www.youtube.com/watch?v=SabpQp0mBoM&feature=related
sandzak beg
03-29-2008, 12:34 PM
Još 44 dana i 12 sati i 25 minuta, pa ćao nema više!!!!!
I sve najbolje povodom odlaska na djubrište istorije.:icon_mrgreen:
Gotov je.
Halis
03-29-2008, 12:49 PM
Gotov je.
jes Vallahi ovi pederi ce definitivno biti gotovi
grebem li im mater pedersku, ili grebem li ti mater pedersku :D
tranzicija
03-29-2008, 13:20 PM
I sve najbolje povodom odlaska na djubrište istorije.
Gotov je.
Ne predaje se mitropolit Zukorlije tako lahko... Iako bih i ja volio da je gotovo sa njim, mislim da ce trebati puno vise da bi se taj zlikovac zukorlije otrgao iz sejtanovog zagrljaja.
ibnIsmail
03-30-2008, 00:52 AM
jes Vallahi ovi pederi ce definitivno biti gotovi
grebem li im mater pedersku, ili grebem li ti mater pedersku :D
pridruzhujem se chestitkama brate:D,Allah kabulolsun!
e i samo da napomenem ovog bega tj tarka pa ja sam mu u ochi lichno uruchio chestitku na onaj dan kad ih beshe shicu i njega taksirat ufatio,eto kolko da se prisjeti
ibnIsmail
03-30-2008, 01:40 AM
I sve najbolje povodom odlaska na djubrište istorije.:icon_mrgreen:
Gotov je.
chuj pa tamo vam je i mjesto,a da niste djubretarci(kako ste se onaj dan predstavljali,kada ste umjesto njih shtrajkovali) nego djubre evo malo dokaza
onaj dan s tobom ruku pod ruku
1.senko hitler,bivshi vlasnik kafane(neznam kako se zove ono sokache gdje je nekad bio jul radio),radnice iste kafane iz rashke nekakve prostitutke,bolje recheno striptizete koje su mu zaradjivale kruh
2. aida corovic shica-izdrndana drolja(morebit neke veze ima sa hitlerovom kafanom),inache ima obichaj na svjetski dan side da dijeli kurtone omladini po ulici
3. ti-tarko imamovic-sandzak beg mali grbavi od Boga obiljezheni,koji je zavrshio na smjetlishtu sa kurtonima i striptizetama iz rashke,muAmerov lichni pushach,shto bi reko insajder pushenje visokim funkcionerima vam je tradicionalni ritual,asli malo grbavo bodljikavo prase na smjetlishtu
PutNick
03-30-2008, 03:14 AM
I sve najbolje povodom odlaska na djubrište istorije.
Gotov je.
Pre svega, sam cin racunanja preostalog vremena do izbora (u minuti) govori da si jedan tezak socio-patoloshki slucaj.
Drugo, istorija i nije bitna. Pisu je oni koji su na vlasti, pa su tako nekada cetnici bili drzavni neprijatelji, a sada su rehabilitovani i proglaseni herojima, sa pravom na sve pocasti. Tako da i nije puno bitno sta ce nekakvi sitni interesdzije i psihicki obolele osobe reci (ovde konkretno mislim na tebe).
Bitno je sta je neko stvarno uradio, i gde ce ga njegova dela odvesti (ovde se ne misli na tvoju istoriju), da li ce biti od sretnih ili od nesretnih. Na kraju je samo to bitno, a gledajuci "njega" sa kakvim mirom podnosi sva ljaganja, da pri tom za sve ove godine ni glas nije povisio, insAllah "on" ce biti od onih sretnih.:icon_wink: Opet, nece biti prvi takav koji je svome narodu dobro ucinio, a onda mu to njegov narod pljuvanjem uzvratio.
U svakom slucaju, izbori nisu nista strasno i bauk. Bice i proci ce. Da li ce uvazeni gospodin i dalje biti na vlasti ili ne... nije ni to bitno. Ali ako svojim glasom budes pomogao narko-dilera, ili onoga koji odobrava homoseksualizam, onda nemoj sutra da se zacudis ako ti se dijete bude malo bolo u vene, ili ti sin bude kuci dovodio... decka:icon_wink: da ga upozna sa tatom:icon_rotate: jer to si narucio... brale:icon_rolleyes:
sandzak beg
03-30-2008, 12:07 PM
Još 43 dana i 13 sati i 00 minuta, do propasti četvrtog rajha, šteta što nije dva dana prije pa da slavimo zajedno i pobedu nad trećim rajhom.
Dan za danom nervoza je sve veća.
Gotov je.
PutNick
03-30-2008, 16:52 PM
Tesko onom srcu koje je ispunjeno mrznjom, i jedini mu je cilj izazivanje mrznje i nereda.
Dan za danom nervoza je sve veća.
Samo jedan lider svih ovih godina nije ispoljio ni trunku nervoze. :icon_wink:
A ti malo "odmori", pa da i mi svi u miru sacekamo predstojece izbore.
Haljit
03-30-2008, 17:00 PM
Ja bih ovog sandzackog cipciju banovo, jer on sem sto ovakvim glupostima vjeruje da nas provocira, drugo nista i ne pise.
Da neko od nas na tamo onom "orljansko-sdp" forumu stalno ponavlja i pise slicne gluposti, taj bi vec odavno bio uklonjen.
Hikmet
03-30-2008, 20:31 PM
ja ne znam šta se ovaj 'sandžak beg' ufuro u ove izbore, ko da su prvi gdje su se svi din dušmani udružili protiv Sulejmana i nas Bošnjka kao potomaka mubarek Osmanlija, ko i svakih izbora...POBJEDA...samo se nadam da insaAllah nećemo dopustit da se nedužna muslimanska krv prolijeva i da se stim slade dušmani, lako im je sad halakat kad nema miloševića, tad su svi 'današnji pazarski opozicionari' ko što su šica,hajro tuta i duda,idriz svojborski,bekim ćorović i njegov dajko cisko,huzejr trtovac, muamer redžović i njegova magnetna rezonanca,nusko nuković i drugi,neka mi oni iz ekipe koje sam izostavio halale posto ima dosta, moro bi cijo sabor nabrajat...tada je doktor Sulejman rekao Njihovom Gazdi ...NE..i to kaze njihovim današnjim gazdama...al džaba šta da se radi Sulejman je Mumin za razliku od njih...sandžak beg ...a sad adio i ko zna gde i ko zna kad.....ne moj se sekirat nismo mi oni što seču muslimanima glave ako se ne slažu sa njima....ima se vakta pokajat....nikad nije kasno
Deddha
03-30-2008, 21:12 PM
Ma ovaj je nakaza neka teska, usmrdio je citav forum od njegovog klanja (a i prije toga od proseravanja, lajanja i onanisanja). Nesto tipa laufera, samo sto je laufer bio malo recitiji a i zanimljiviji (a jeste i on zabazdio bio pojako). Cujes ti njega, on meni govori da mi je maternji jezik srpski, a njemu je kao Bosanski:eek: Pa ja sam navijao za Bosnu u beogradu, pod kanonadom cetnickom (istina nije bilo granata i pusaka, ali me ne bi nimalo iznenadile nakon svega sto je palo na nas i cime smo gadjani), gledao decka pored mene kako gubi prst, branio sam ulaz u nas dio, a na stranu sto sam ucestvovao u obaranju milosevica dok su oni kojima on sad lize guzicu (muAmerikanac i haka tuta) uvodili njegove (miloseviceve, onog kome je skladan slogan "gotov je") pulene u dzamiju, osnivali stranku po njegovom nalogu koja je isla u koalicija sa strankom kera-krmka ljajica, koji je mene i jos par momaka jurio sa nekoliko auta, naoruzan do zuba u sitne sahate, pod zastitom policije i nalogu milosevica (sto je pokazalo i kasnije napustanje kontrolora na birackim kutijama ove fantomske stranke, koalicije, sta li je vec, i ostavljanje da se kradu glasovi za balkanskog vozda), i on sad kao dolazi sa sloganom "gotov je", jos meni kaze da mi je maternji srpski, spodoba poslusnicka plavsickina i filaretova:icon_rolleyes:
resko
03-31-2008, 01:00 AM
Nesekiraj mi se dedha toliko, pusti tu gamad, ovaj put ni njihov koalicioni partnet vuk draskovic im nece pomoci, zamisli samo sandzak bega na predizbornom skupu sa kokardom na glavi, dere se i vice SVI SVI SVI
tranzicija
03-31-2008, 18:14 PM
Tarik Imamović alias (Sandžak zBeg) iz Sandžačke alternativice, je mali štakor koji je toliko nakrao dok je bio direktor Urbanizma da je to Pazaru teško. Nakon teških krađa i plakanja po sudu on se bacio u naručje Gerasimu Ljajiću koji je sve te prijave i sumnje zadržao u sudske fioke sve dok je Splinter Imamović pokoran njemu i njegovoj politici.
Tarik je "Uložio" 1.000.000 onih maraka u "sređivanje" stadiona u Šutenovcu, da li to vrijedi neka prođe ko god hoće i neka sagleda onu ledinu. Od "Vojin Popovića" je maznuo nekoliko hektara zemljišta i "prebacio" ih na svog šuraka. tako da ko god hoće da kupi neki plac poviše bukreša i iza Paričkog brda dođe do Tarkovog šure izbroji keš i svi pošteni.
Nakon nekoliko upozorenja koje je dobio od Ugljanina, Tarkić iznalazi razlog da napada SDA i izlazi iz nje i formira "pod lupom" stranku Sandžačka alternativa, koja nikada i nigdje nije uspjela osvojiti niti jednog jedinog odbornika.
Na preporuku Vožda Zlukorlića koji mu je obećao kao u katolicizmu "pranje grijeha" Tarko pušta bradu i postaje hadžija.
Prijave protiv njega i dalje stoje u UBPOK-u, policiji i SUDU a za uzvrat TARKO će lajati u korist Ljajića i Zukorlića sve dok ga kao toaletni papir ne iskoriste i bace za sobom kao što su to uradili sa svima koji su vidjeli njihove šejtanske spletke.
ul_8mart_br?
03-31-2008, 22:51 PM
Da se podsjetimo da su predstojeci izbori u Srbiji vanredni i da su zakazani zbog ulaska srpske politike u corsokak nakon proglasavanja&priznavanja Kosova. Podjela srpskog drustva oko rute kojom se treba kretati Srbija u skoroj budunosti je duboka. Politika koju zagovara DS; "i EU i Kosovo" je nerealna, jer ove dvije kategorije iskljucuju jedna drugu. Vodece zemlje EU su priznale Kosovo i dale odgovor na pitanje Kostunice da EU kaze sta su granice Srbije. O tome oni nece razgovarati ni sa Tadicem do onda kad ce Srbija kao uslov za ulazak u EU dobiti nalog da prizna Kosovo. Ta njegova parola dakle "i kosovo i EU" je obmana. Imajuci u obzir stav srpskog javnog mnjenja koje misli da je kosovska neovisnost nepravedna, a njih je najmanje 60% mrzi EU i SAD zbog toga, tesko je ocekivat realno pregovore u skoroj buducnosti. Ja licno bih volio da Srbija pristupi EU, no zelje su jedno a realnost drugo. Prvi uslov da uopste postoji evropska perspektiva Srbije je da Srbi to hoce. Bosnjaci htjeli ili ne ne mogu uticati na tu cinjenicu, medjutim ono sto mogu odluciti jeste da li zele biti zastupljeni u buducem parlamentu ili ne. Pogledamo li na nama "najblizi" dio glasackog tijela u Srbiji, Madjare, vidjecemo da oni ne nasjedaju na price o Evropi vec gledaju kako da sto vise budu autenticno zastupljeni. Zasigurno i oni zele uci u Evropu i biti zajedno sa svojom maticom. Ali se njima ne moze desiti da dio drzavnih vlasti dolazi na "slavlja" njihovih vjernih sluzbenika i da im kroz podanicko klicanje pricaju bajke. Kod njih je tesko pronaci zaljubljenike u pozicije i smjestiti ih na funkcije koje ni jedan Srbin ne zeli obavljati i cije je drugo ime "koordinator/shef lazi i obmanjivanja." Tacno je, oni iza sebe imaju jednu Madjarsku a mi nemamo nikoga. Ali vjerujem da jos nismo izgubili svijest i sjecanje. Bosnjaci ne trebaju biti strana u ovom srpskom "sukobu" vec gledati svoj interes. Za Evropu da, ali neka se najprije dogovore Srbi medju sobom. Ako umislimo da smo neki jezicak na vagi plasim se da cemo ostati bez pomena, treba li nam to?
insajder javlja
04-01-2008, 08:12 AM
Hehehe evo na ovom snimku ima i poznatih likova iz Pazara http://www.youtube.com/watch?v=SabpQp0mBoM&feature=related
na ovome linku koji je emir postavio, negdje od sedme-osme sekunde :confused1: zaista se nazire lik jednog mladića iz pazara
ako se ne varam :confused1: a poprilično liči na onoga momka koji je pitao ubijenog đinđelića o volu sa rašom... o onom famoznom volu koji se okretao na ražnju dok je rašo učio ubijenoga đinđelića da gađa sarajevo
:thumbup:
insajder javlja
04-01-2008, 08:39 AM
ŠIRI DALJE
http://img207.imageshack.us/img207/6650/cedica2sh9.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=cedica2sh9.jpg)http://img207.imageshack.us/img207/6650/cedica2sh9.th.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=cedica2sh9.jpg)http://img249.imageshack.us/img249/6539/cedica8uy0.th.jpg (http://img249.imageshack.us/my.php?image=cedica8uy0.jpg)
insajder javlja
04-01-2008, 08:48 AM
ŠIRI DALJE
http://img253.imageshack.us/img253/2756/cedica1az8.th.jpg (http://img253.imageshack.us/my.php?image=cedica1az8.jpg)http://img519.imageshack.us/img519/7176/cedica6bz4.th.jpg (http://img519.imageshack.us/my.php?image=cedica6bz4.jpg) http://img380.imageshack.us/img380/657/cedica5lc8.th.jpg (http://img380.imageshack.us/my.php?image=cedica5lc8.jpg)
insajder javlja
04-01-2008, 08:52 AM
ŠIRI DALJE
http://img444.imageshack.us/img444/8394/cedica7tu5.th.jpg (http://img444.imageshack.us/my.php?image=cedica7tu5.jpg)
http://img444.imageshack.us/img444/6140/cedica9xf9.th.jpg (http://img444.imageshack.us/my.php?image=cedica9xf9.jpg)
ul_8mart_br?
04-02-2008, 00:27 AM
U svijetu je uobicajena praksa da nacionalne manjine imaju svoju partiju(je) koje zastupaju njihova prava. Ni u mnogo jacim demokracijama od Srbije nije uobicajeno da manjine sudbina prepustaju drugima. U zadnjih nekoliko godina medjutim vidimo da se bosnjackom narodu u Srbiji vrlo agresivnom propagandom narusava mogucnost politickog organiziranje od strane nekih vecih partija u Srbiji. Indikantno je da na isti nacin ne prilaze madjarskoj manjini, gdje je situacija prilicno cista, postoji konsenzus koji je rezultirao u javnom deklariranju zahtjeva za autonomijom prije neki dan. Pogledamo li na nas Bosnjake, tu je slika dramaticna. Ostavio sam organiziranje i jedinstveni nastup po strani, na sceni je opsta trka u blacenju jedine autenticne poiliticke organizacije Bosnjaka. U toj kampanji prednjace lokalni politicari koji svoj legitimitet ne temelje na narodnoj podrsci vec na podrsci iz centrala velikih stranaka. Najsmjesnije u svemu je sto je njihov jedini predizborni adut upravo cupcijasenje u velikim strankama, oni sami su zapravo nebitni. Da se razumjemo, ne moze DS ili LDP zastupati prava Bosnjaka, tudja ruka svrab ne cese. Niko nece uzeti u bilo kakav obzir narod koji sam ne zeli da se predstavlja, ili onaj kog predstavlja recimo Meho Omerovic, ili Vitomir Mihajlovic. Nikad ne moze stranka kojoj je centrala u Beogradu da misli uopste o problemima Bosnjaka, ili da dozvoli da njeni poslanici iz Sandzaka samoinicijativno preduzimaju neke korake u parlamentu. Najvise sto mogu je da se sepure pred lokalnim televizijama. Samo sa dva poslanika u skupstini, Bosnjaci su mudrom politikom izborili univerzitet, status grada i ostala javna ulaganja, sta bi se tek moglo uciniti sa 6-7 kolika je realna mogucnost naseg birackog tijela.
insajder javlja
04-02-2008, 01:59 AM
s početka devedesetih kada je u ex državi počeo zaživljavati pluralizam, i iz beograda ali i iz zagreba je "krenuo val" osnivanja neofašističkih stranaka.. u beogradu, među srbima najuspješnije su bile SPO, SNO, svakako SČP (kasnija SRS, i politički najuspješnija među njima), kao i mnoge druge...
pored neonacističkih, i vladajuća komunistička partija u pojedinoj republici, po pravilu prerasta u novu (SDP u hrvatskoj i SPS u srbljem...), a javlja se i tzv "treća opcija" tj stranke koje i u svom nazivu potenciraju riječ "demokratija"
DS u srbiji se do današnjih dana izdijelila na tri najznačajnije DS, DSS i LDP; mada je bilo još nekoliko koje su se ili utpoile u druge i prestale sa radom (DC, GSS...) ili nastavile ali bez samostalnosti u odnosu na druge (G17+...)
inače "potenciranje riječi demokratija" je uistinu i bilo samo na riječi! srbija je tražila opciju koja će biti i antikomunistička (antiSPS-ovska) i antičetnička...
srbija je trebala opciju koja će okupljati one koji jesu protiv komunizma ali ne na nekim arhaičnim principima (zaostalim iz IIsvj.rata i monarhističkoj opredijeljenosti..), odnosnu opciju koja neće biti ni "partizanska" niti "četnička" već se osvrtati na sadašnjost! uspješnost takve politike (nezadržavanja na nebitnome u historiji, i pragmatičnost) se dokazuje 5.oktobra kada ova opcija dolazi na vlast tako što je do nogu potukla druge dvije opcije..
itd
ta DS je osnovala i svoja prekodrinska odjeljenja; "demokratske stranke" u BiH u hrvatskoj, koje ovdje imaju i nacionalni prefix - SDS (srp.demokrat.str.) za razliku od srbije..
tadašnji trojac mićunović-karadžić-jovanrašković, je i pored neuspjeha u samoj matici na početku, ipak uspio ostati u igri zahvaljujući dobroj "prođi" u tzv "zapadnim srpskim zemljama"! a vrhunac ovaj trojac doživljava kada umjesto jovana raškovića dolazi milan babić (koji je u hagu priznao zločine, i kod ultranacionalista se smatra izdajnikom), i kada umjesto ostarjeloga mićuna dolazi mlađahni njemački student zoran đinđelić!
iako se može reći da je i ovaj obnovljeni trojac na kraju doživio neuspjeh: jedan je u hagu, jedan bježi pred njim, a treći je pod zemljom jer se je usudio ulaziti u opasne kontakte sa beogradskom podzemljem (inače poprilično "sps-iziranim"), ipak je govor o neuspjehu poprilično naivan!
naime, ostvarena je većina njihovoga plana! preko drine je ipak opstala "srpska" država (doduše nešto manja, i trenutno formalno još nije nezavisna) a u srb-matici je čvrsto zagrabljena vlast, sa političke scene su otjerani (srpsko-nacionalistički) komunisti, pošto su prethodno svi njihovi resursi (npr: JNA, ratko mladić i dr) stoprocentno iskorišteni!!
malko je ostalo problema sa ovom (poprilično pragmatičnom verzijom četništva) SRS-om, ali se je nadati da će njihov zalet ispuhati nakon prve ozbiljnije pobjede na izborima; a "problemi sa nekim političarima koji su izmilili iz njedara karaĐI(Ć)nđić tipa koštunica ili ljevičarski četa jovanov, ipak na kraju nemogu daleko no pod voćku sa koje su pali
da se podsjetimo njihove aktivnosti u toku 92-95 zapadno od drine, kada su davali nesebičnu podršku "ratnicima" bilo mašući sa "troprstom", svežim volovskim pečenjem, bilo logističkom (nesebičnom) podrškom:
http://www.youtube.com/watch?v=e2BpkbZVUHQ
Deddha
04-02-2008, 11:59 AM
Ma imas i svjezijih stvari, pred samo ubistvo, kada je inace bio veliki demokrata, izjave ovog njemackog spijuna o republici srpskoj i njegovu aktivnu politiku na razaranju Bosne i Hercegovine. Samo treba to naci, nije tesko, malo se valja potruditi:icon_rolleyes:
ul_8mart_br?
04-04-2008, 00:51 AM
Negdje ranije smo sa cijenjenim Bihorcem imali diskusiju o shvatanju nacije u kojoj je on prilicno insistirao na tom "krvnom pedigreu". Ja naravno imam svoju teoriju, koju sam isto tako izlozio a cini mi se da je slicno misljenje imao i Insajder.
Vidim gore cedu sa tri prsta pa se sjetih da smo govorili takodje i o cetnicima i zlocinima protiv naseg naroda. Ja sam iznio shvatanje da su opasniji cetnici tipa cede za nas nego prljave bradate zivotinje sa kamom u rukama kojih smo se nagledali na RTSu 90'tih godina.
Oni jesu pokusali da uniste nas narod, fizicki da ga izbrisu sa lica zemlje, ali him nije poslo za rukom. To je bio atak na fizicko bice naroda.
Danas sam slusao jedno predavanje o musibetu(nesreca) koji Allah dz.s. usmjeri prema jednom narodu i kako je cesto musibet izlaz iz corsokaka u koji upadne taj narod. Izgubili smo mnogo svojih, strasni su bili ti dani. Da li smo svjesni da smo tih dana, mjeseci svi sazrijeli vise nego mozda u periodu od 100godina prije. Svaka zrtva, svaka pogibija, svi gradovi, Srebrenica!... To je ostavljalo takav trag u svakog od nas, takav temelj u nasoj svijesti koji se ne moze uzdrmati vise nikad. Svi smo bili odjednom svjesni ko smo i zasto nam se to desilo. Tako se zapravo zavrsavalo nase sazrijevanje kao naroda.
Kad je fizicko unistenje propalo i kad su dusmani vidjeli kako je to uzelo sasvim drugi efekat od onog koji su planirali, presli su na drugi oblik borbe protiv nas- razaranje paradigme naroda, podrivanje svijesti. Posebno je vazan taj dogadjaj genocida, to se mora razblaziti u bosnjackoj svijesti. Kao i oni raniji. Tada dolaze cede i ostali madjionicari da se izvinjavaju, setaju po Srebrenici, da nude neku demokratiju i Evropu, bolji zivot, i sve dalje... Dobro zasto ne predas krvnike umjesto sto se izvinjavas? Ceda: "Kad sam ja bio ministar mladic se slobodno setao Beogradom" Angaziraju jednu budalu iz pobijenog naroda da laze i krije zlocince: Dje su banditi raso? trazimo, ali ih nema.
Zar je sudjeno Bosnjanima da se stalno bude krvlju?
p.s. Zaboravih da zaokruzim misao sa kojom sam poceo ovaj post; ono sto definira dakle jednog Bosnjaka nije brdo sa kog potice ili pljeme i sl, vec je to npr rijec Srebrnica, duboko urezana u svijest...
ul_8mart_br?
04-04-2008, 18:31 PM
RAŠKA- Na predizbornom skupu Liberalno- demokratske partije u Raški došlo je do incidenta kada je jedna osoba gađala jajima funkcionere te stranke i autobus kojim su njene pristalice došle na miting. U momentu kada se građanima okupljenim na platou ispred gradskog bioskopa obratio menadžer LDP-a za Rašku oblast Uroš Milenković, nepoznati muškarac je počeo da baca jaja u pravcu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i funkcionera Demohrišćanske stranke Srbije Milana St. Protića. Jedno jaje je pogodilo Protića u nogu a nepoznati muškarac nastavio je da uz povike "Izdaja!" baca jaja na autobus kojim su pristalice LDP-a došle na miting. Nakon sukoba sa okupljenim pristalicama, policija je intervenisala i udaljila ga sa skupa. "Oni koji su mislili da će da me zaplaše jajima očigledno da nisu bili zadnjih 20 godina u Srbiji", rekao je Protić nakon incidenta. Obraćajući se meštanima Raške, lider LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da se ta stranka zalaže za momentalan politički zaokret i zatražio od njih podršku kako bi u Srbiji što pre bile uvedene evropske vrednosti. "Evropske vrednosti jedini su cilj politike naše partije", rekao je Jovanović i dodao da su Srbiji neophodni napuštanje koncepta partijske države i moderna ekonomija u kojoj se otvara prostor za građane i u kojoj nema mesta za monopole i tajkune. Jovanović je na skupu ocenio i da je neophodna efikasna država koja će afirmisati ljudska prava, građanske slobode, solidarnost i toleranciju i dodao da nakon izbora mora biti izabrana reformska vlada koja he menjati sistem a čiji garant će biti LDP. On je posle skupa predao listu kandidata za odbornike u Raški, nakon čega je karavan "Širi dalje" krenuo u Tutin i Novi Pazar.
100+
Kladio bih se da LDP nema nijednog glasaca medju Srbima u N.Pazaru. To sto ima, to su veseli Bosnjaci. Zamolio bih samo kad je vec tako, da u najavama govornika LDP na shirenju po Pazaru i Tutinu, ovog boldovanog tipa predstave kao "menadzera LDP za Sandzak". Ja znam da ce Ceda cvrkutati o Sandzaku, ono oralnim putem, no nesto bi bio veci merak da se dokumentira to u papirima partijskim. I kad vec Bosnjani glasaju za tu stranku zar nije ceda mogao bre da nadje menadzera ove oblasti medj' Bosnjacima. Bilo bi simpaticno... ta tolerancija, raska oblast-turcin menadzer.
Evo ima dosta milicije po carsiji. Trebalo bi da je poceo skup LDP-a u Pazaru. Pokupice nasih glasova dosta. Niko ga od Srba ne glasa jer su se oni okupili oko njihove liste. Nasa omladina kao da je omadjijana, samo gledaju kako ko prica i kako izgleda. Veze to nema sta on prica, vazno je na koji nacin prica. To je kompleks vecine Bosnjaka koji zele da su isti kao Srbi.
Hikmet
04-04-2008, 20:52 PM
roba ti je extra čedo
http://www.youtube.com/watch?v=c88GRSkH4AE&feature=related
ul_8mart_br?
04-06-2008, 20:12 PM
Cesto cujem da se o ovim izborima govori kao o sudbinskim za Srbiju, ili EU ili izolacija. Da bi jedna zemlja usla u EU mora proci izvjestan period i ispuniti odredjen broj zadataka. Sve se uglavnom svodi na ukrocivanje i prenosenje sopstvenih drzavno-nacionalnih interesa na EU. Posto tu glavnu rijec ima nekoliko vodecih zemalja, to znaci novi oblik neokolonijalnog uredjenja. Ranije dok je zapadni svijet jos putovao ka piku svoje ekonomske snage clanstvo u EU je donosilo koristi, medjutim u periodu stagnacije u koju je usao zapadni svijet i iz koje nije sigurno da ce uopste izici vise lici na jedno promilitaristicko grupisanje. Nacionalna dobra, privreda i finansijski sistem odmah pada u ruke velikih kompanija i banaka a armija pod komandu NATOa. Ali najvaznije je to prenosenje sistema drzavnog upravljanja na politicke organe EU. Da bi to sve fino funkcioniralo, kandidati su duzni da u tom periodu pridruzivanja nauce da ljube ruku patronima, a cesto se je to praceno raznim testovima povjerenja. Srbi ne uzivaju povjerenje velikih patrona i okarakterizirani su kao nepredvidivi. Imaju obicaj da koketiraju sa Rusijom i da se uzivljavaju u ulogu predvodnika antiglobalizma, cesto prkose po cijenu "da jedu korjenje". Mislim da ce njihov put ka EU biti nesto tezi i bice pracen mnogim ispitima. Vec su tu isporuka terorsta sudu za ratne zlocine i priznanje Kosova. Niko ne trazi zlocince zbog zlocina ili priznaju Kosovo zbog ljubavi i brizi prema Albancima, rijec je o naredbi patrona koja se mora ispostovati zbog naredbe. To je prosta jedancina svjeskog poretka. Razlaz srpske politike oko EU lezi u njihovom shvatanju cinjenice o buducnosti zapada. Jedni misle da sva ta iskusenja i "ponizenja" koja moraju proci nisu vrijedna ulaska u jednu "propadajucu organizaciju". Drugi dio smatra da propadanje zapada nece doci tako brzo, i da mogu usicariti nesto iz toga vise nego da igraju protuvu. Oni smatraju da kad se vec gubi(Kosovo) sto su svjetski mocnici vec odlucili, da se makar udje u EU i u medjuvremenu nesto usicari ako moze. Oko glavnih ciljeva* nema mnogo razlika medju njima, u pitanju je samo taktika.
Koliko poznajem srpsko drustvo, mislim da su protivnici EU brojniji i da ce oni dobiti izbore.
p.s. Glavni ciljevi se mogu vidjeti u Nacertanju, I. Garasanina
ul_8mart_br?
04-09-2008, 00:23 AM
Na zahtjev srpske radikalne stranke Ustavni sud Srbije je naneo stetu pravima nacionalnih manjina trazeci od njih 10.000 hiljada ovjerenih potpisa kao uslov za ucestvovanje na parlamentarnima izborima:
Beograd - Ustavni sud Srbije obustavio je primenu odluke Republičke izborne komisije po kojoj je nacionalnim manjinama potrebno najmanje 3.000 sudski overenih potpisa birača za podnošenje izborne liste, saopštio je juče taj sud.
Inicijativu da Sud presudi da je i manjinama kao i drugim podnosiocima izbornih lista potrebno 10.000 overenih potpisa, podneli su poslanici Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije. Danasov izvor iz RIK-a napominje da to telo neće moći da reaguje na odluku Ustavnog suda već samo da primeni njihov zahtev, ali da će izborne liste Roma i Albanaca imati veliki problem da prikupe potpise do 25. aprila, što je zakonom propisan rok.
Sagovornici Danasa iz manjinskih stranaka oštro su reagovali na odluku Ustavnog suda, dok su stručnjaci ocenili da je sud, s jedne strane doneo odluku poštujući Ustav, ali da je time došlo do kršenja najvišim pravnim aktom garantovanih ljudskih prava. (Danas)
Odluka je donijeta u toku predizborne kampanje i podsjeca na mijenjanje pravila igre koja je vec pocela. Podmuklo, nema sta.
Mudar potez Dr Sulejmana Ugljanina koji nije poslusao price da je potrebno samo 3000 vec je prikupio 13000 potpisa.
ul_8mart_br?
04-09-2008, 13:35 PM
Ma cilj je prost; onemoguciti politicko organiziranje nacionalnih manjina i isticanjem pojedinih kandidata tih manjina u vecim partijama, tzv "sejdi bajramovica", natjerati ih da njima daju glas.
tranzicija
04-10-2008, 17:49 PM
Zornić i G17+ osnovali “Ligu za Sjenicu”
Piše: A.S.
Utorak, 10 April 2008
Tačno je samo da su dva odbornika, ujedno i dva člana OO SDP, “preletjeli” u odbor JUL-a i SPS-a, odnosno ljudi koji su vodili te odbore, a sada se nazivaju Sandžačkom demokratskom partijom
Aktuleni predsjednik opštine Sjenica Esad Zornić, koji je do skoro bio kadar Ljajićeve Sandžačke demokratske partije, na lokalne izbore u Sjenici izlazi sa grupom građana koja nosi naziv Liga za Sjenicu.
Prema Zornićevim riječima Liga za Sjenicu ima za cilj bolji život na Pešterskoj visoravni, a u okviru nje na izborima u Sjenici će se pojaviti i G17 plus.
Odgovarajući na pitanje zašto je napustio SDP, Zornić je, u intervjuu beogradskom “Sandžak Danasu”, rekao da nije on sam nije napustio ni politiku, ni narod koji ga je glasao, već da je politički vrh, zajedno sa šefom partije Rasimom Ljajićem, zaobišao i njega i Sjenicu.
“Za četiri godine, koliko sam predsjednik opštine, izabran sa liste SDP-a, gospodin Ljajić nije došao u Sjenicu, niti je pitao za naše probleme. Lično smatram da je SDP postala privatna partija Rasima Ljajića, koji se vrlo narcisoidno bavi samo sobom, i nema obzira prema svojim saradnicima ukoliko ga slijepo ne slušaju. Pojavljuje se samo na mitinzima kada treba dobiti glasove, a ja nisam spreman da radim za fotelje iz vrha i novopazarske centrale. Nezadovoljstvo je evidentno i u ostalim sandžačkim opštinama, gdje su razbijeni ili ugašeni opštinski odbori Sandžačke demokratske partije. Jer, neshvatljivo je da su svi gradovi važniji od onih u regionu, čiji se naziv sadrži u samom nazivu partije SDP. Nisam spreman da svoj autoritet podijelim sa čelnicima ukinutog odbora SDP, za koji kažu da i dalje postoji! Tačno je samo da su dva odbornika, ujedno i dva člana OO SDP, “preletjeli” u odbor JUL-a i SPS-a, odnosno ljudi koji su vodili te odbore, a sada se nazivaju Sandžačkom demokratskom partijom”, kazao je za “Sandžak Danas”, predsjednik sjeničke opštine dr. Esad Zornić. On novoosnovanu Ligu za Sjenicu u narednom periodu vidi u vlasti, ali, kako kaže, “ne u vlasti po svaku cijenu”.
Iz Sandžačke demokratske partije do sada se nisu oglasili povodom formiranja Lige za Sjenicu, u kojoj je većina odbornika ove partije iz prethodnog skupštinskog saziva, kao i određen broj članova stranke u Sjenici.
Sandžačku demokratsku partiju u prethodnih nekoliko mjeseci napustio je i značajan broj članova u Prijepolju predvođenih prijepoljskim biznismenom Bahrijom Beganovićem - Lutkom.
http://www.sandzacke.com/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=2
ul_8mart_br?
04-11-2008, 10:41 AM
Na zahtjev srpske radikalne stranke Ustavni sud Srbije je naneo stetu pravima nacionalnih manjina trazeci od njih 10.000 hiljada ovjerenih potpisa kao uslov za ucestvovanje na parlamentarnima izborima.
Evo jedan komentar cedinih "blogusha" na b92 u vezi odluke ustavnog suda o broju potpisa potrebnim za izbore nac. manjininama:
Muka mi je odavno i od manjinskih i od većinskih nacionalizama, od etnopreduzetništva, od parlamentarnog klijentelizma, muka mi je i od nefunkcionalnih rešenja, od getoizacija i samogetoizacija. Zato sam uvek i bila za definiciju i stvaranje građanske države i totalnu nediskriminaciju, za politizaciju po ideologijama a ne po prezimenima i dijelektima ili jezicima. ...(Muka mi je bila i od gosn Žarka u UN koji se pravda Palmi o podršci gej paradi...hello! evropske vrednosti hello!)
Nisam sigurna ni da su garantovana mesta u parlamentu za etničke manjine OK rešenje.( izvinjavam se, a zašto onda ne i 5 mesta za gay populaciju,...(J.Milic)
Ova govori o nacionalnim manjinama i uporedjuje ih sa gay populacijom, stvarno evropske vrijednosti, hello!! :icon_rolleyes:
Halis
04-12-2008, 12:35 PM
http://www.danas.co.yu/20080412/img/hronika1_2.jpg
Beograd - Mađarska koalicija predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za parlamentrane izbore. Nosilac liste, lider SVM-a Ištvan Pastor kazao je novinarima u Skupštini Srbije da se na listi nalazi 250 imena, od kojih je 86 žena. On je naveo da je listu potpisima podržalo 12.050 građana, čime je zadovoljen neophodan cenzus od najmanje 10.000 potpisa. Pastor je rekao da je toj koaliciji izuzetno žao što velik broj manjinskih zajednica nije u stanju da prikupi 10.000 potpisa i zbog toga ponudio "stranačke potencijale i stranačku infrastrukturu koalicije" svim nacionalnim zajednicama koje ne mogu da prikupe dovoljan broj potpisa. RIK je juče primila i potpise podrške za koaliciju "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin". Ugljanin je kazao novinarima da je to lista koja okuplja "sve kompetentne bošnjačke političke stranke". On je naveo da je na listi 150 kandidata za poslanike i da je prikupljeno 12.000 potpisa građana. R. D.
Izvor: Danas
Halis
04-12-2008, 18:15 PM
Izjave i video snimak predaje izborne liste
http://www.youtube.com/watch?v=fdQ9Lwe-bnM&feature=PlayList&p=39380E2A180811F8&index=2
ul_8mart_br?
04-12-2008, 22:53 PM
Juce smo na blogu b92 Jelene Milic mogli citati uvrjedljivo poredjenje nacionalnih manjina sa gay populacijom. Ova "kreatura europskih vrijednosti" u svojoj narcisoidnosti vise nije u stanju ni da odmjeri ono o cemu govori, toliko se uzivjela u svoju misiju demokratskog prosvjetitelja ovih prostora, advokata europijanskih vrijednosti i naravno prava gay populacije. To je bila dobra prilika da se nasluti sistem o kom masta ova druzba; nemo da je slucajno neko mrko na pedera pogledao, ima bre da paradira...hello!
Nervoza vrlih zastupnika europskih vrijednosti okupljenih oko b92 valjda je danas bila uzrok dezinformiranja ove medijske kuce u vezi sa odbijanjem Holandije da pristane na potpisivanje SSP-a sa Srbijom prije izbora i prije nego sto Srbija izruci teroriste sudu u Hagu. Citam danas da "iz povjerljivih izvora" b92 saznaje da je Holandija omeksala svoj stav i da gosn B.Djelic putuje 28. aprila da potpise taj papir. Da Evropa se slici od b92'ovim kvazi-demokratama opet smo culi od njih:
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju može biti potpisan 28. aprila, samo ako do tada bude ostvarena puna saradnja sa Tribunalom, što uključuje i izručenje Ratka Mladića sudu u Hagu, rekao je portparol Maksima Verhagena. On je time demantovao navode pojedinih medija da je Holandija ublažila svoj stav o ovom pitanju. (B92)
To ne ide na horuk gospodo, morate jednom shvatiti da zalaganje za prava gay populacije nije dovoljno da se pristupi evropskoj porodici. Najprije se treba sprati krv sa ruku.
Eh da bi da ta jevropa makar jedan znak posalje da se DS, ldp, g17 i ostali "europski paraziti" mogu necim peciti po izbornim mitinzima.
ul_8mart_br?
04-15-2008, 00:19 AM
Ranije dok je zapadni svijet jos putovao ka piku svoje ekonomske snage clanstvo u EU je donosilo koristi, medjutim u periodu stagnacije u koju je usao zapadni svijet i iz koje nije sigurno da ce uopste izici vise lici na jedno promilitaristicko grupisanje. Nacionalna dobra, privreda i finansijski sistem odmah pada u ruke velikih kompanija i banaka a armija pod komandu NATOa.
Nesretno sam zaboravio da dodam najvazniju stvar; medije. Mediji budu prva faza obicno.
Finish izborne kampanje se odvija kako sam i pretpostavljao; jedni se ko bajagi bore za Kosovo a drugi za EU. Posebno je ovaj cirkus DS oko potpisivanja SSP'a sa EU interesantan. Ja ne sumnjam da oni to mogu ostvariti, a vjerujem da i DSS kao i SRS takodje shvataju da je taj predizborni balon realan. Vjerovatno ce pred same izbore ostale clanice ubijediti nadurenu Holandiju da popusti i da Djelic baci taj potpis 28. aprila. Za evropljane je bitno da u Srbiji nadju partnera koji ce "pragmaticno" gledati na neovisnost Kosova, u tom smislu za njih je vaznije nego sto se misli da se taj sporazum potpise. U srzi svega lezi precutno slaganje sa kosovskom neovisnoscu sto bi bilo postignuto potpisivanjem a sve se zeli zaviti u ambalazu clanstva EU. Treba se biti budala i vjerovati da taj sporazum ne implicira i izvjesno slaganje sa neovisnoscu Kosova, to je za Evropu zavrsena prica.
diskutant08
04-15-2008, 20:01 PM
Treba se biti budala i vjerovati da taj sporazum ne implicira i izvjesno slaganje sa neovisnoscu Kosova, to je za Evropu zavrsena prica.
U nekim dosadasnjim potpisivanjima Srbije, pa i najverovatnije narednom vezanim za potpisivanje SSP-a,ispred Kosova nije potpisivao Ceku vec UNMIK.Dodao bih da i ovog puta u sporazumu SSP se pominje rezolucija 1244,a biti budala zavisi od toga ko ce ispred Kosova potpisati UNMIK ili neki kosovski zvanicnik. :icon_wink:
ul_8mart_br?
04-15-2008, 20:07 PM
Koštunica: Dopuniti sporazum sa EU odredbom o Kosovu
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naveo je danas da će podržati potpisivanje sporazuma sa EU ako on bude dopunjen "rečenicom koja potvrđuje da je Kosovo sastavni i netuđivi deo Srbije".
"Spreman sam da u slučaju da EU potvrdno odgovori odmah i najsnažnije podržim potpisivanje sporazuma, i uveren sam da će celokupan srpski narod stati iza takvog sporazuma jer je u interesu države Srbije", navodi se u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.
Prema njegovim rečima, ako EU pod pritiskom SAD i NATO odbije taj predlog biće jasno da NATO potpis na sporazumu želi kako bi tvrdio da je Srbija priznala lažnu državu Kosovo.
Iako izgleda kao da se Kostunica obraca EU, on prica sa DS. Prilicno kratko i jasno on SSP vidi kao priznanje kosova, i bilo kakav prigovor na tu teoriju odbija tezom: onda neka napisu u SSPu da je ono dio Srbije. Posto zna da to nije moguce, on biracko tijelo stavlja na jednostavan izbor: jesi li spreman prodat Kosovo za ulazak u EU ili ne. Po komentarima na ovu vijest na b92, blic itd, lahko se moze vidjet da niko ne moze da igra shotu i da uvija i savija. Tu ce se i prelomit, zbog toga su izbori i zakazani. Mozda svjetski patroni i nisu slucajno odabrali priznavanje Kosova, oni kazu; kad vam je toliko srce na tom Kosovu da vidimo koliko vam je stvarno stalo do njega. To je tipicno za novi svjetski poredak, vid mafijaskog sistema, kad se novom pitomcu daje pistolj i trazi da puca onamo dje on gariban misli da nikad ne bi mogao.
Halis
04-16-2008, 20:06 PM
Predstavili se mladi kandidati sa Bosnjacke liste
Mladi sa Bosnjacke liste (http://www.youtube.com/watch?v=Lv5m7JQJx0E)
Moreplovac
04-16-2008, 21:43 PM
Bas malopre gledam na ovoj jevrejskoj televiziji(Jedinstvu) neki doktori, neki veterinari otvaraju fantomske stranke i svako-dnevno obilaze po nekim selima priglup narod i kupuju ih sitnicama i pritom ti isti priglupi cak daju i intervjue pri cemu velika vecina tih nazovi-insana ne zna ni da se ponasa a ni ljudski koju da progovori... sve mi se vise cini da ih nalaze u nekakvim zoo-vrtovima sirom pesteri.
Neki cak i nacelnici bolnica na listi ministarke prasima tadica i borisa ljajica su pre par meseci u saradnji sa tzv. muftijom sestovskim pokusali da sprijece izgradju medicinske skole cija je cijena projekta skoro 3 miliona eura, a kazu da zele da poboljsaju standard i uslove za zivot u nasem lijepom Novom Pazaru, no mozemo se zahvaliti dragom Allahu sto nam je poslao Sulejmana Ugljanina da nas predvodi u boju protiv cetnika i munafika i domacih izdajnika.
Nadajmo se da ce sve doci na svoje mesto i da ljudi u ministarkinoj okolini nece i dalje iskoriscavati uticaj ministarke da upropaste ovaj narod kupujuci fabrike u Novom Pazaru po niskoj cijeni.
Es Selamu Alejkum.
insajder javlja
04-17-2008, 00:48 AM
ime velikog gospodara i knjaza sve srbije Lepog Bore -strikovog, nije zastrašilo OIK
snimak (http://www.youtube.com/watch?v=ncMDGYhfq3o&feature=user)
neodoljivi muzjak
04-18-2008, 18:35 PM
Sve to oko Kosova i EU je laz!gledajmo realno,sve ove partije iz Beograda DS,DSS,SRS i slicno,sve je to jedan veliki lopovluk.Svi gledaju fotelje,ocit primer je Kostunica.neverovatno.nema napredka bez politicke decentralizacije,ni za Sandzak ni za jug srbije!!!zato se nadam da ce na lokalnim izborima u Leskovcu,Vranju,Nisu,Prokuplju,Pirotu pobediti REFORMISTICKA STRANKA dr ALEKSANDAR VISNJIC,jer je to jedina stranka cija je parola STOP BEOGRADIZACIJI!!! Razmislite malo???
neodoljivi muzjak
04-18-2008, 18:38 PM
Kad smo vec kod beogradskih stranaka,sta su oni konkretno uradili za jug Srbije?uporedimo npr. Nis i Novi Sad.u poslednjih 10 godina Nis se pretvorio u selo.Lopovi,sve pokradose!!!
ul_8mart_br?
04-18-2008, 23:52 PM
Dobro dosao na forum. Ima jedna tema na ovom forumu u kojoj se govori o ovoj tematici: http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?t=538&page=2. Tamo clan plodni zastupa iste teze kao i ti; cak vam je i nick u istoj filozofiji. Cini mi se da je i on bio iz Nisa. Ja se slazem sa ovim sto iznosis, izgleda da se Srbija polako svodi na Beograd. Dok po Srbiji zjape prazne kuce u Beogradu se stambeni prostor prodaje po fantasticnim cijenama.
Naisao sam na jedan interesantan podatak nedavno da je iz Nacionalnog investicionalnog plana u N.Pazar doslo nesto oko 50 mil. dok je u Uzice za isto vrijeme otislo preko 500 mil, neda pare tako lako mister Djilas. Ko li je na vlasti u Uzicu?
Nisam optimista da ce se nesto brzo primijeniti u Srbiji po pitanju regionalizacije. Da smo normalna zemlja ovi izbori bi trebali samo da se bave ovom vrstom problema. No medjutim ljudi ce opet ili da spashavaju Kosovo ili da uvode Srbiju u EU. Treceg izbora nema. :icon_rolleyes:
Ispravka, Novi Pazar je dobio 10 miliona dinara, a Uzice 520 miliona dinara. Taj isti Djilkos visi kod Muamera i Rasima, ali Novom Pazaru 10 miliona dinara.
ul_8mart_br?
04-19-2008, 00:03 AM
Ispravka, Novi Pazar je dobio 10 miliona dinara, a Uzice 520 miliona dinara. Taj isti Djilkos visi kod Muamera i Rasima, ali Novom Pazaru 10 miliona dinara.
:icon_eek::scared::cursing:
52 puta vise!
Bas tako. To je napominjano na konferencijama Bosnjacke liste koja je naglasila da je Djilas covjek koji odredjuje kome ce koliko novca da ide. Isti taj Djilas je iz DS-a, tj. Borisov coek. Rasim je ucinio sve da Novi Pazar ne dobije novac za zavrsetak nekih radova po Novom Pazaru kao i izgradnju Regionalnog centra za pomoc mentalno nedovoljno razvijenim licima.
Novac je bio odredjen za izgradnju tog centra, ali su ta sredstva misteriozno nasla put do nekog drugog van pazara.
Zalosno je sto narod veruje da ovi licemjeri kojima je cilj nerazvijanje Novog Pazara hoce da pomognu Novom Pazaru.
Danas gledah jadnu sliku skupljanja poena, poslao Tadic pomoc za bolnicu u Novom Pazaru. Mislim hvala mu, trebace nekom, ali zamislite tog licemerja. 52 puta jadno Uzice ima veci budzet iz drzave od Novog Pazara, a sada nam oni posalju neki aparat koji sigurno nije preskup i sa time hoce da kupe glasace.
Jadno i zalosno...
Moreplovac
04-19-2008, 00:45 AM
a mrtva mitrovica u kojoj zivi oko 200 srba je dobilo 128 miliona dinara ;)
Dobro to je vec druga stvar, svi koji zive u Mitrovici imaju duple plate, a ne placaju nista. Mi placamo njihove dazbine. To je "nacionalna" politika Srbije :)
DS je za opciju izgradnje autoputa koja zaobilazi Pester. Jos jedan dokaz da SDP radi protiv Sandzaka i njegovog napredka.
Detalji na
http://www.sandzaknews.com/vijesti/ekonomija/1428-auto-put-beograd-juzni-jadran:-koalicija-oko-ds-a,-protiv-pesterske-varijante.html
PutNick
04-20-2008, 18:31 PM
DS je za opciju izgradnje autoputa koja zaobilazi Pester. Jos jedan dokaz da SDP radi protiv Sandzaka i njegovog napredka.
Detalji na
http://www.sandzaknews.com/vijesti/ekonomija/1428-auto-put-beograd-juzni-jadran:-koalicija-oko-ds-a,-protiv-pesterske-varijante.html
Kako jedan njihov simpatizer, u ovim njihovim potresnim i briznim obilascima rece: Nama bre treba onakva vlast kakva je bila "pokojnog premijera Djindjica", ili kakva je bila Titova vlast. A to su one vlasti koje su se trudile da unazade Sandzak, a da izgradnje autoputeva i zeleznica obavezno zaobidju Novi Pazar.
Verovatno je mnogo znacajnija stvar, izaci nekoliko dana pre izbora, u nekom selu, i svim mestanima izmeriti krvni pritisak!?:icon_rolleyes:
Ili se cak setiti penzionera, i osveziti ih odlaskom u banju.:001_cool:
Posle ovoliko godina, skontao je ministar Ljajic, da treba malo promeniti onu staru predizbornu kampanju u kojoj se dele brasno, ulje, secer... i deliti obecanja da ce... pa vec 12. maja. sve u Sandzaku procvetati...ma, sam da oni pobede... i onda svi idemo u "Bolji zivot". (Tv serija iz 80 i neke, gde cemo svi moci da se radujemo drustvu... koke. :icon_rotate:)
ul_8mart_br?
04-21-2008, 23:38 PM
...Vjerovatno ce pred same izbore ostale clanice ubijediti nadurenu Holandiju da popusti i da Djelic baci taj potpis 28. aprila. Za evropljane je bitno da u Srbiji nadju partnera koji ce "pragmaticno" gledati na neovisnost Kosova, u tom smislu za njih je vaznije nego sto se misli da se taj sporazum potpise.
Polako se ostvaruje ono o cemu sam pisao u vezi potpisivanja SSP sa EU, evo jedne vijesti danas:
Berlin, Beograd - Komesar Evropske unije Oli Ren rekao je juče da je za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom pre parlamentarnih izbora, ali je istakao i da je njegova ratifikacija moguća samo uz punu saradnju Beograda s Hagom.
U intervjuu za nemački dnevnik "Velt", Ren je na pitanje zašto je tako važno potpisivanje SSP-a s Beogradom pre izbora 11. maja rekao da Brisel "želi da Srbiju zadrži na evropskom putu".
- Potpisivanje SSP-a bilo bi snažna poruka, koja bi pokazala da EU želi evropsku perspektivu za Srbiju - istakao je Ren.
Nema sumnje da se Mr Renu zuri. Za EU je mnogo vazan taj sporazum, vazniji nego za DS. To razumije i Kostunica:
Kostunica: Sporazum je u interesu Rena i Solane, a ne Srbije
Po logici stvari, taj sporazum bi se mogao potpisati nesto prije izbora i onda svi sretni zbog otvaranja vrata EU, trebamo da otrcimo i glasamo za DS pjevuseci 9 sinfoniju. Dakako da je cilj DS da napravi pred predstojece izbore klimu koja je vladala prije predsjednickih izbora gdje su mnoge "boje" nestale na racun crne i bijele. No nisam siguran koliko joj moze poena donijeti ovo onaniranje sa SSP, da im se ne slomi o glavu. Dovoljno je pogledati nastavak gore navedenog intervjua Oli Rena:
Na opasku da je Kosovo dosad priznalo samo 18 od 27 zemalja EU i pitanje "kako onda Unija misli da potpisuje sporazume s Kosovom", Ren je ukazao da "Kosovo ima evropsku perspektivu".
- Evropska unija želi da doprinese privrednom i društvenom razvoju nove države. Zato moramo da nađemo način kako ćemo da potpišemo, na primer sporazum o trgovini s Kosovom - rekao je Ren.
To je dovoljno da demantira Tadica: i Kosovo i EU. Ali je fakat da on nema druge, osim ove pjesme.
Tutinci su danas pokazali kako se predaje lista. Priredili su spektakl i na jedan prelijep nacin sa folklorom koji je predvodio veliki broj prisutnih, zastavama i pjesmom predali su svoju listu. Bas sam prijatno iznenadjen i inshallah oni su jos danas pokazali ko je pobjednik u Tutinu.
SandzackiVuk
04-24-2008, 17:32 PM
BOSNJACKA LISTA ZA EVROPSKI SANDZAK PREDAJA LISTE TUTIN (http://www.youtube.com/watch?v=XZy5GbCVX0E)
Tutinci su danas zaista pokazali kako se predaje lista!
SandzackiVuk
04-26-2008, 21:25 PM
Sortisti Sandzaka preneli poruku
Poruka Sportista Sandzaka (http://www.youtube.com/watch?v=zNRuAIduQ_0)
Bosnjacka Lista za Evropski Sandzak
ul_8mart_br?
04-27-2008, 00:34 AM
Predlazem da se Holandija u srpskom jeziku (inace eng. Holland), nazove Holilandija, Holly Land. Vidim da je to postala "sveta zemlja" za dobar dio politicke i medijske scene u Srbiji. Ustajemo i lezemo sa i citatima i citanjem izmedju redova svakog chate u vladi ove zemlje u vezi sa potpisivanjem ssp. Nisam u svom zivotu nikada vidio toliku predizbornu prostituciju i shizofreniju.:icon_redface::icon_down:
ul_8mart_br?
04-29-2008, 13:52 PM
Ova situacija oko potpisivanja SSP se tacno odvija po mom planu :).
Ranije(15.04.2008) sam napisao:
Posebno je ovaj cirkus DS oko potpisivanja SSP'a sa EU interesantan. Ja ne sumnjam da oni to mogu ostvariti, a vjerujem da i DSS kao i SRS takodje shvataju da je taj predizborni balon realan. Vjerovatno ce pred same izbore ostale clanice ubijediti nadurenu Holandiju da popusti i da Djelic baci taj potpis 28. aprila. Za evropljane je bitno da u Srbiji nadju partnera koji ce "pragmaticno" gledati na neovisnost Kosova, u tom smislu za njih je vaznije nego sto se misli da se taj sporazum potpise.
Teatar je okoncan, danas agencije prenose sljedecu vijest:
Luksemburg, Beograd -- Evropska unija će danas u 16 sati potpisati sa Srbijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, odlučili su danas u Luksemburgu šefovi diplomatija EU.
Lijepo zar ne. Dobro, a sta bi sa teroristima mladicem i karadzicem?
Dali je mozda Bosni i Hercegovini ponudjen isti sporazum? Ne, sporazum sa BiH je odlozen do daljnjeg!
Na jednoj strani imamo zrtvu, kojoj su vezali ruke isti ti ljudi i takvu bacili u kavez nemani iza cijeg pira je ostalo 200 hiljada dusa, 30 hiljada silovanih zena, neprocjenjiva materijalna i duhovna steta. Mozda se kurbanu nije ponudio potpis ali se dzelatu jeste, istom dzelatu koji u svojim njedrima nosi bandu sa krvavim rukama. No o toj akciji Europe brisanja bosanskih muslimana sa lica zemlje cemo jos govoriti kasnije.
Da se vratimo tom sporazumu koji DS potpisuje sa EU. Ovdje EU ima jedan jedini cilj, da legalizira neovisno Kosovo i da podrzi snage u Srbiji koje joj odgovaraju. Sto se Kosova tice, nijet him nije cist u to nemam ni trunke sumnje, otom potom...
SandzackiVuk
04-29-2008, 18:29 PM
Asocijacija Mladih Stranke Demokratske Akcije Sandzaka ce odrzati svoju predizobrnu KOnvenciju u nedelju 04.05.2008. godine u Novom Pazaru, Koncertna dvorana.
Na konvenciji ce biti predstavljeni mladi, kandidati na Bosnjackoj listi za evropski Sandzak Dr Sulejman Ugljanin.
AM SDA SANDZAKA PREDIZBORNA KONVENCIJA (http://www.youtube.com/watch?v=CZAZNUK52Pc)
ul_8mart_br?
04-30-2008, 13:52 PM
Juce su predstavnici DS u vladi i drzavi potpisali SSP, sto je bila ocekivana podrska EU tzv proevropskim partijama u Srbiji. Reakcije u suprotnom taboru su bile ocekivane i svode se na obecanje da ce sporazum biti ponisten u novom parlamentu i vladi. DSS se do sada nije javno deklarirala o postizbornim koalicijama uprkos glasinama o savezu sa SRS ali prema jucerasnjim izjavama Kostunice o ponistenju sporazuma nakon izbora moze se pretpostaviti da je ova koalicija gotova stvar. U ovom trenutku je najteza pozicija DSS zapravo, jer je potpisivanjem SSP DS smanjio manevarski prostor i ogranicio izbor na EU i izolaciju. Biraci tu imaju jasne 2 opcije, SRS ili DS, nije jasno zasto jedan birac u Srbiji treba glasati za DSS. Ko pazljivo prati izjave Kostunice vidjece da on eksplicitno ne govori protiv EU vec po pravilu koristi termin "solanin sporazum" ili "nato sporazum", sto je znak da on ne zeli kvariti odnose sa EU. Taj adut Kosova polako mu izmice iz ruku jer visoki zvanicnici EU kao i funkcioneri DS ponavljaju kao papagaji u zadnjih 2 dana da SSP nema nikakve veze sa Kosovom. To je dosta mudra i planirana strategija, u koju spada i nedavna posjeta Tadica Kosovu koga je na teritoriji ove nezavisne drzave cuvao MUP Srbije, vjerovatno uz dozvolu medjunarodnih snaga na Kosovu i precutnim slaganjem Albanaca. Dakle u finisu kampanje Tadic se namece kao covjek koji je za EU ali bez popustanja oko Kosova, sta jos jedan prosjecni birac u Srbiji moze pozeleti. :icon_wink:
To ce vjerovatno biti i strategija EU i prema buducoj vladi DS, oni nece u prvi plan stavljati Kosovo, posebno ako vlada bude formirana mrsavom prednoscu. Tokom pregovora o clanstvu koji ce trajati najmanje 5 godina, nakon kojih ce Srbija biti toliko pacifizirana i naklonjena EU, da tada uopste nikom neovisno Kosovo nece smetati.
Ja ne mislim da ce Kostunica "poletjeti" da formira vladu sa Radikalima ako procenat osvojenih glasova ukupno ne bude makar 60%. Ne vidim nikakvu viziju iza te vlasti. Sve i da se formira takva vlast, bez podrske EU nije moguce da opstane na duzi period, naravno ukoliko se ne dogodi nesto kardinalno na svjetskoj sceni.
Sto se tice nas Bosnjaka u Srbiji, koji smo uvijek bili za evrointegracije, ja mislim da mi nemamo druge osim da zbijemo safove i sacekamo da vidimo sta su Srbi odlucili.
ul_8mart_br?
05-01-2008, 00:48 AM
http://img210.imageshack.us/img210/2559/imgfi6.jpg
SandzackiVuk
05-01-2008, 02:04 AM
Najbolji spot do sada uradjen koji jasno odslikava stanje i mogucnost izbora u sandzaku
koalicija za evropsku srbiju boris tadic (http://www.youtube.com/watch?v=m0XSJba5Rj0)
Obavezno pogledajte!
InsajderNP odlicno odradjen posao :001_cool:
SandzackiVuk
05-03-2008, 17:13 PM
Trazeci po naslovima clanaka u medijima nadjoh jedan zanimljiv tekst. Ustvari objavljeno 19.04.2008. u dnevnom casopisu POLITIKA intervju sa Mladjanom Dinkicem, ministrom za ekonomiju u vladi Srbije inace koalicioni partner draskovic ljajic tadic i dinkic i canak u kojem objasnjava zalaganje za UZICKU VARIJANTU AUTO PUTA OD POZEGE DO MORA. Interesantno je iz razloga da postavimo jedno pitanje Bosnjacima Sandzaka i svim ostalim gradjanima Sandzaka, dobronamjernim, da li je to u stvari istinski razlog sto pRasko ljajic ustvari nije prihvatio poziv za Bosnjacko Jedinstvo, jer je poznato da se stranke okupljene oko Bosnjacke liste za Evropski Sandzak Dr Sulejman Ugljanin zalazu ustvari za PESTERSKU VARIJANTU AUTO PUTA
U cjelosti prenosim tekst a ko zeli da pogleda izvorno na sajtu Politika (http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/Autoputem-do-biracha.lt.html#)
Autoputem do birača
Dinkić: Logično je da se put gradi do Užica, jer je Zlatibor centar turizma, a ceo region – centar voćarstva u Srbiji. – Filipovska: To je politizacija zbog predizborne kampanje
http://www.politika.co.yu:8080/uploads/rubrike/39869/i/1/auto-put-juzzni-jadranapril.gif
Najavom gradnje autoputa do Užica, koalicija Za evropsku Srbiju verovatno je postigla važan predizborni poen u zlatiborskom kraju. Tu gde su poslednjih godina glavni politički konkurenti upravo Demokratska stranka i koalicija Demokratska stranka Srbije – Nova Srbija (i gde je demokratska opcija uvek imala veliko uporište), obećanja poput ovog o izgradnji autoputa sigurno mogu značajno da utiču na prevagu jedne od grupacija okupljenih oko stranaka Borisa Tadića i Vojislava Koštunice. Nije da i Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu i lider NS, nije mislio o interesima Užičana, ali najava koalicije koju predvodi Tadić sada deluje nekako konkretnije.
Objašnjavajući za „Politiku” detalje zamisli o gradnji autoputa do Užica, ministar ekonomije i lider G17 plus Mlađan Dinkić ističe da je lista Za evropsku Srbiju odlučila da se autoput gradi do Užica, jer je to samo oko 20 kilometara ravnog terena od Požege i „nema razloga da se put završi pre nekog logičnog čvorišta”. I ako ova koalicija (DS, G17 plus, SPO, LSV i SDP) bude u prilici da formira vladu posle 11. maja, prema rečima Dinkića, sasvim sigurno će se u naredne četiri godine raditi i taj putni pravac. Reč je o delu predizbornog programa ove liste, kojim je predviđena izgradnja evropskih autoputeva u Srbiji u vrednosti većoj od četiri milijarde evra, što bi trebalo da uposli 50.000 ljudi.
Od ministra Ilića juče nismo uspeli da dobijemo komentar na ovakav plan političkih rivala, ali je potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski u izjavi za naš list izrazila nezadovoljstvo takvim namerama liste koju predvodi DS. „Prvo su učinili sve da stopiraju gradnju autoputa Horgoš–Požega, a sada bi da ga preuzmu i kreiraju kako njima odgovara. To nećemo dozvoliti”, kaže ona.
Koliko je važan svaki glas iz ovog kraja možda može pokazati rezultat sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. U Užicu (u kome je nešto manje od 70.000 upisanih birača) DS je osvojio 26,10 odsto podrške birača, a za svega oko 700 glasova zaostajala je koalicija DSS–NS (24,20 odsto). Radikali su bili treći sa 20,08 odsto, cenzus je prešao i G17 plus (7,38) i koalicija koju je predvodio LDP (5,28). Ispod cenzusa u Užicu ostali su SPS i SPO.
U prvom krugu predsedničkih izbora u januaru ove godine najviše glasova u Užicu dobio je lider DS-a Boris Tadić (i u drugom krugu je dobio više glasova Užičana nego Tomislav Nikolić, kandidat SRS).
A da su građani ovog regiona i te kako zainteresovani za gradnju autoputa preko Zlatibora govori i podatak da su poslanici iz jugozapadne Srbije, bez obzira na stranačku pripadnost, uvek lobirali za zlatiborski krak autoputa ka Južnom Jadranu.
Da li će autoput prema Užicu, kako su to zamislili ekonomisti koalicije koju predvodi DS, biti nastavak puta Horgoš–Požega zavisiće od toga da li će koncesionar „Alpina Mejreder-Por” u predviđenom roku zatvoriti finansijsku konstrukciju u skladu sa ugovorom koji je sklopljen u martu prošle godine.
Prema planu liste Za evropsku Srbiju, ako koncesionar ispoštuje postojeći ugovor, autoput od Požege do Užica, kaže Dinkić, izgradila bi država, jer je reč o kratkoj trasi. „Kao što gradimo sami autoput od Kragujevca do Batočine, tako bi i ovaj deo mogao da se izgradi sredstvima iz budžeta”, dodaje on.
– Međutim, ako koncesionar ne zatvori finansijsku konstrukciju onda bi ugovor bio raskinut i tada bi se iz budžeta, odnosno iz izdavanja obveznica Republike Srbije na evropskom tržištu kapitala (takozvanih evroobveznica), finansirala posebno izgradnja i Koridora 10 i autoputa od Beograda do Užica – kaže Dinkić.
Raskidanjem ugovora sa koncesionarom promenio bi se način finansiranja izgradnje autoputa zbog toga što nema vremena za novu koncesiju. „Ako jedan tender za koncesiju daje rezultate koji nisu dobri, nema razloga da raspisujemo novi”, objašnjava ministar Dinkić navodeći da bi se u tom slučaju potpuno odustalo od koncesionog finansiranja autoputeva u Srbiji. Jer, kako dodaje, oni su uvek rizični za sve države (polovina takvih projekata uspeva, polovina ne) i „uspevaju samo oni kada imate strogog ministra finansija koji ne dozvoljava prevaljivanje troškova finansiranja na državu”. Postojeći koncesioni ugovor je takav, kaže Dinkić, ali bi bilo loše ako bi se koncesionaru popuštalo.
Da li bi se, pored promene načina finansiranja, menjala trasa od Beograda do Požege? Prema Dinkićevim rečima, to bi bila prilika da se preispita da li je ovo najcelishodnija trasa sa ekonomskog aspekta i novi ministar saobraćaja bi imao zadatak da u kratkom roku oceni da li je to najisplativiji pravac (najefikasniji, a da najmanje košta državu). Na pitanje da li može da zamisli da Velimir Ilić bude taj novi ministar saobraćaja, Dinkić odgovara: „Ne u vladi u kojoj bude lista Za evropsku Srbiju”.
Autoput do Užica će se, dakle, prema njegovim rečima, sigurno graditi samo će stručnjaci odlučiti da li baš već zacrtanom trasom, pošto neki smatraju da bi moglo i malo drugačije.
Još dok su trajale rasprave kuda bi trebalo da prođe autoput Beograd – Južni Jadran iscrtane su dve putanje do Požege. Prva ide preko Čačka i poklapa se sa trasom iz koncesionog ugovora, a druga, zapadnije prema Valjevu, sa namerom da se „pokrije” Zapadna Srbija. Od Požege do Užica put vodi dolinom Đetinje i dalje ka Sevojnu i Užicu.
Dinkić ističe da se ova lista odlučila da se put izgradi do Užica, a onda je logično da se dalje nastavi preko Zlatibora do granice sa Crnom Gorom. „Zlatibor je centar turizma, a ceo ovaj region – centar voćarstva u Srbiji. Sa izgradnjom autoputa išla bi i modernizacija dva regionalna aerodroma (Lađevci i Ponikve), koji bi služili za čarter turizam, ali i za dostavu naših prehrambenih proizvoda na evropsko tržište”, ističe on.
Objašnjavajući zašto baš sada, usred kampanje, govori o autoputu do Užica, odnosno zašto o tome nije govorio ranije, u vreme kada se o koncesiji za autoput Horgoš–Požega odlučivalo u parlamentu i kada je ugovor o koncesiji potpisivan, kada je kao deo vladajuće koalicije možda mogao da utiče na resornog ministra, Dinkić kaže da se bavio svojim poslom, nastojeći da se ne meša u tuđi. „Sada, pošto je očigledno da mi nećemo biti u istoj vladi, vreme je za planove koji će zavisiti od nas samih”, dodao je on i istakao da još nije kasno i da ništa nije izgubljeno, jer se još nije krenulo ni u izgradnju autoputa do Požege.
Dubravka Filipovski, pak, ističe da se cela priča o autoputu Horgoš–Požega politizuje zbog predizborne kampanje. Kako kaže, postoji Studija o izvodljivosti, sve trase su ispitivane, tri godine je rađena cela koncesija i svi dobro znaju sve detalje. A kuda će autoput dalje prema Crnoj Gori, kaže ona, reći će stručnjaci.
Stručnjaci su do sada iscrtali dva glavna pravca od Požege do Boljara, gde bi autoput ušao u Crnu Goru (zapadna varijanta preko Zlatibora – 156 kilometara i istočna, preko Arilja i Pešteri, sa tri podvarijante – nešto više od 100 kilometara). Koja god varijanta da „pobedi” u ovom trenutku to izgleda manje važno od potrebe da autoput stigne bar do Požege. I da izbegnemo ponavljanje istorije – jer prvi kilometri autoputa Beograd – Južni Jadran izgrađeni su još krajem sedamdesetih godina prošlog veka, a stali su na 11. kilometru kod Umke zbog klizišta koje ni do danas nije sanirano.
M. Lakić
B. Baković
-------------------------------------------------
Putni pravci ministra Ilića
UŽICE – Budući da se do sada govorilo o gradnji autoputa od Horgoša do Požege, a za dalje od požeške kotline nisu se previše trošile reči, Užičane je iznenadila najava Mlađana Dinkića. Do sada bi o tome tek ponešto prozborio uglavnom ministar Velimir Ilić i to da se ka Crnoj Gori dalje od Požege razmatraju dve varijante moguće autostrade: jedna koja bi išla preko Sjenice i Duge Poljane, a druga preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši. Pošto se pričalo da je ova prva varijanta jeftinija i realnija, nekako je splasnuo optimizam Užičana da će dobiti modernu saobraćajnicu.
[objavljeno: 19/04/2008]
Deddha
05-04-2008, 01:37 AM
http://www.alo.co.yu/vesti/1868/Tadic_garantovao_bezbednost_gejeva
:icon_rolleyes:
a evo i nasih:D
http://img160.imageshack.us/img160/6269/chekns9.jpg
Deddha
05-04-2008, 02:08 AM
A cudim se ja nekih faca sto vidjeh na onom vidovdanskom skupu neki dan, vidim da mi na nesto smrdi...:icon_rolleyes:
Haljit
05-06-2008, 02:36 AM
http://www.alo.co.yu/vesti/1868/Tadic_garantovao_bezbednost_gejeva
I ako gornji link govori o Tadicevim garancijama, ipak za one koji slabije poznaju strane rijeci, pojasnjenje
Engleski - Gay
Bosanski - Supak Meraklija
A lijepo mu je babo porucio: "Sine Borise, pamet u glavu, a dupe uza zid"
tranzicija
05-06-2008, 03:33 AM
Ko kaže da Ljajićkica nije uticao na njega.
ul_8mart_br?
05-07-2008, 23:27 PM
Da bi da ova predizborna kampanja potraje jos koju heftu, da bre udjemo u tu europsku zajednicu. Ovi iz europe ne znaju vise kako da pomognu da njihovi favoriti dobiju izbore. Danas su odlucili da izdaju besplatne vize za odredjene grupe gradjana. Jest da se ponekad otme nekom od njih, kao na primjer belgijskom ministru spoljnih poslova te rece danas da on potpis sa Srbijom podrazumijeva bez Kosova, ali garibana je odmah demantiralo njegovo ministarstvo navodeci da sporazum ne implicira status Kosova. Izgleda da je ministar potegao koju cashicu vise sa sabaha.
Danas u intervjuu na RTSu Tadic rece znacajno da su izmedju ostalih koji su se protivili potpisivanju sporazuma EU-Srbija bili Tachi i Silajdzic. Poslije znacajno gledajuci spikera dodade: zar vam to nesto ne govori. Pa onda sheretski sharajuci ocima nastavi hinjski: Dobro, ja bih volio da je i BiH usla u EU kao i mi, tj potpisala sporazum o pridruzivanju...
Znam da je potuljen ali ovo je otislo ispod svakog nivoa... :cursing:
Sandokan
05-08-2008, 00:40 AM
Nochas je sve recheno:
Haljit
05-11-2008, 22:50 PM
Admin onog tamo OfrrrNp foruma sa duhovnom centalom u Sarajevu, na svojem ekavskom izvjestava: "U Srbiji je Demokratska stranka pobedila ubedljivo!"
ibnIsmail
05-11-2008, 22:56 PM
ma znali su ovi zapadni obaveshtajci to prije nego li su raspisani izbori
avoid
05-11-2008, 23:04 PM
Pukli ste,na ledja ste pukli!!!Hahahahahahahaha
ibnIsmail
05-11-2008, 23:05 PM
miran,dacu ti kosku
Haljit
05-11-2008, 23:17 PM
miran,dacu ti kosku
Znam da ti je zao hajvana, ali opet me cudi sto mu dajes te koske ha on malo zarezi. Nevalja, navadi ce se.
Sandokan
05-11-2008, 23:46 PM
Hairli bilo.
I poraz je za ljude !
Sad da vidimo obechanje ovog ministra da che da ugasi spd ako SDA osvoji DVA mandata !
Sandokan
05-12-2008, 00:06 AM
I josh neshto.
Nismo izgubili od spd-ea vech od DS koji je ostvario nezapamchen i neochekivan uspjeh u cijeloj srbiji.
Nije sramota,ali....
ibnIsmail
05-12-2008, 00:10 AM
ko kazhe da smo izgubili,kolko znam najavljen je izlazak ispred opshtine sa objavom rezultata,jesul izashli?
ibnIsmail
05-12-2008, 00:14 AM
kolko znam nisu josh izashli rezultati,osim ako potparol sdp-a mishko pederkovic nije mjerodavan da ih iznosi,ja njega nerachunam kolko i ovo pseto shto se poche maloprije kriveljit
Haljit
05-12-2008, 00:32 AM
I josh neshto.
Nismo izgubili od spd-ea vech od DS koji je ostvario nezapamchen i neochekivan uspjeh u cijeloj srbiji.
Nije sramota,ali....
Mislim da grijesis. Rezultati ovih izbora ne odslikavaju snagu niti DS na republickom nivou, a tako niti snagu SDP na nasem lokalnom nivou.
Rezultati odslikavaju zelju naroda da ne propusti pruzenu sansu za ulazak u evro integracije, tj rezultati ovih izbora odslikavaju strah naroda od pobjede SRS i propasti tih integracija.
SDP je vjesto iskoristila sansu da prosperira na tom narodnom strahu
Sigurno je da si upravu u vezi uplasenosti naroda da nece uci u EU. Sto se tice Pazara, rezultati jos pristizu u opstinu. Koliko sam cuo, u Sjenici, Prijepolju i Tutinu je Bosnjacka lista pobjedila. Vidjecemo tacno stanje malo kasnije. Po rezultatima se videlo da szs nece preci ni cenzus, znaci da su na izborima bila jasne dvije grupacije.
U svakom slucaju ce biti onako kako je narod izabrao.
ibnIsmail
05-12-2008, 00:39 AM
ps.u Prijepolju ni spd nije presho cenzus,samo da naglasim,ovo iz prve ruke
sabah
05-12-2008, 00:54 AM
Evo vec najavljuju i koaliciju sa radikalima socijalistima i dss i novom srbijom.Imali informacija koliko su oni dobili glasova,ljudi ljuski je izgubiti netreba se u pobedi podici u u porazu poniziti.
Nebi me cudilo da Kostunica bude premijer vlade u koaliciji sa DS-om.
Sutra ce EU pripretiti Borisu da popusti Kostunici i odmah ce se srediti koalicija.
Po nezvanicnim rezultatima razlika je u 2 odbornika u korist DS-a. Niko nije presao cenzus osim SDA, DS i srpska koalicija.
ibnIsmail
05-12-2008, 01:21 AM
ma jevropa se davi u govnima koja je izsrala,nikolic ochekuje koaliciju srs,dss i sps sa josh nekim manjinama ili novi krug,koshtunici ni na kraj pameti nije da ide s tadicem,tako da predstoje teshki dani za usranu jevropu
Haljit
05-12-2008, 01:31 AM
Po nezvanicnim rezultatima razlika je u 2 odbornika u korist DS-a. Niko nije presao cenzus osim SDA, DS i srpska koalicija.
Ovdje u Swedskoj za formiranje vlade nije potrebna vecina, vec je potrebno da vecina nije protiv te vlade.
Ako ovo kome izgleda nejasno, da malo pojasnim kroz primjer.
Npr: SDA ima 48% odbornika, DS-SDP imaju 49% odbornika, i SRS-DSS-NS imaju 3% odbornika. E sad, nijedna od ovih stranaka niti ima apsolutnu vecinu, ali zato niti ijedna od ove dvije velike stranke nezeli napraviti koalicijionu vlada sa ovom malom SRS-DSS-NS grupom.
E sad, ukoliko protiv predloga SDA u vezi formiranja vlade koalicija SRS-DSS-NS nama nista protiv, dok ta ista SRS-DSS-NS koalicija ima protiv vlade koju predlaze DS-SDP, onda kako vecina nije protiv prijedloga vlade SDA, a jeste protiv prijedloga DS-SDP, onda SDA formira vladu
E ovako je u Swedskoj, a sad dali neko zna dali je slicna situacija i kod nas
sabah
05-12-2008, 01:32 AM
Hajdarevic najavio da ce ds i Rasim ljajic formirati vecinu sa radikalima i dss ns sps u novom pazaru to sam procitao na radio sto plus ako se ovo obestini a najverovatnije da ce biti istina pa sretno im bilo toliko o evropi cilj ovih izbora je bio na svaki moguci nascin doci do toga da se samo Sulejman Uglanin makne sa vlasti
fingersbroken
05-12-2008, 01:33 AM
Meni je davno bilo izvesno da ce SDA izgubit na ovim lokalnim izborima. Iz puno razloga. A i vrijeme je da pokazu ovi drugi sta mogu i umiju. Dosta su pricali i ujedali iz senke.
Ne bih volio da SDA sad ucini ono sto je SDP prije nekoliko godina. Koalicija sa neprijateljima nije opcija. Lijepo bi bilo da SDA poduci narodu i kako se biva konstruktivna opozicija, a onda nakon toga da narod nastavi jasno da bira. Takodje, ovo je prilika da se u svojim redovima napravi cistka. Kad se drzi vlast situacija je skakljiva. Mislim da je u ovakvim uslovima za to bolja prilika. Da se promovisu clanovi koji zasluzuju ali prije nije bila situacija...
P.S. Zalosno je sto se tekbira na rezultate izbora i sto se dovode sa vjerom. Naravno da ce iz ovoga da profitira najvise zukorlic jer je on bio glavna karika kampanje sdp-a. Samo je pitanje sta ce bit sa silnim braniocima islama, hocel ostat veliki muslimani u njegovim ocima kad ne budu imali od koga da se brane, il ce izmislit specijalno za njih novog neprijatelja? Mislim da mu je u jednu ruku mozda i zao sto sda nije pobijedila, jer se on spremao da udje licno u politiku i preuzme vlast u svoje ruke...
sabah
05-12-2008, 01:39 AM
Meni je davno bilo izvesno da ce SDA izgubit na ovim lokalnim izborima. Iz puno razloga. A i vrijeme je da pokazu ovi drugi sta mogu i umiju. Dosta su pricali i ujedali iz senke.
Ne bih volio da SDA sad ucini ono sto je SDP prije nekoliko godina. Koalicija sa neprijateljima nije opcija. Lijepo bi bilo da SDA poduci narodu i kako se biva konstruktivna opozicija, a onda nakon toga da narod nastavi jasno da bira. Takodje, ovo je prilika da se u svojim redovima napravi cistka. Kad se drzi vlast situacija je skakljiva. Mislim da je u ovakvim uslovima za to bolja prilika. Da se promovisu clanovi koji zasluzuju ali prije nije bila situacija...
P.S. Zalosno je sto se tekbira na rezultate izbora i sto se dovode sa vjerom. Naravno da ce iz ovoga da profitira najvise zukorlic jer je on bio glavna karika kampanje sdp-a. Samo je pitanje sta ce bit sa silnim braniocima islama, hocel ostat veliki muslimani u njegovim ocima kad ne budu imali od koga da se brane, il ce izmislit specijalno za njih novog neprijatelja? Mislim da mu je u jednu ruku mozda i zao sto sda nije pobijedila, jer se on spremao da udje licno u politiku i preuzme vlast u svoje ruke...
Ja licno mislim da SDA neci ni pod razno uci u koaliciju sa radikalima i sps.Dok DS Rasim Lajic tu nisam siguran vec i on sam je najavio da na lokalnim nije bitno sa kime si u vlasti,ma ovo je nauk svima da vidimo koliko ce oni pomoci ovoj carsiji ako naprave ovu koaliciju neverujem nista dobro a i da imadnu i vecinu bez ikoga nevjerujem nista dobro
Haljit
05-12-2008, 01:39 AM
Hajdarevic najavio da ce ds i Rasim ljajic formirati vecinu sa radikalima i dss ns sps u novom pazaru to sam procitao na radio sto plus ako se ovo obestini a najverovatnije da ce biti istina pa sretno im bilo toliko o evropi cilj ovih izbora je bio na svaki moguci nascin doci do toga da se samo Sulejman Uglanin makne sa vlasti
Kad sam bio ono zimus dolje u Pazaru bijahu oni predsednicki izbori. Onaj Pazarski vodja SRS kako tada pricase shvatih da imase vrlo lose misljenje o Ljajicu. Poslije njegovih onakvih rijeci o Ljajicu bi zaista bilo iznenadjenje da sa njime po drugi put udje u koaliciju
Srpska koalicija je dosta slicna nasem predhodnom koalicionom partneru DSS-NS sa prosirenjima SPS-a i SRS-a. Steta sto su svi zajedno, bila bi nam mnogo laksa situacija za koaliciju da nije SRS i SPS tu.
Normalno da ova situacija kada smo mi u opoziciji ima i pogodnosti za nas kao sto je gore navedeno jer mogu da se srede neke stvari po stranci.
Ipak mislim da ce vlada ove drzave da odredi smer kreiranja koacilija u Novom Pazaru, prilicno sam ubedjen da ce Evropa debelo uticati da SRS ne udje u vladu drzave, i da ce se ponovo kreirati vlada ista kao i prosla, pa to moze da povuce na ponavljanje izbora uskoro.
Cak mislim da je moguce da je Kostunica imao onakve nastupe "radikalne" samo da bi oslabio biracko tijelo radikala, i da ce sada da okrene pricu.
ibnIsmail
05-12-2008, 01:48 AM
shta ima hajdarevic da najavljuje,njegov cvetko nije ni cenzus presho,a neznam kako ce s radikalima u pazaru,a u beogradu bez radikala
sabah
05-12-2008, 01:50 AM
Kad sam bio ono zimus dolje u Pazaru bijahu oni predsednicki izbori. Onaj Pazarski vodja SRS kako tada pricase shvatih da imase vrlo lose misljenje o Ljajicu. Poslije njegovih onakvih rijeci o Ljajicu bi zaista bilo iznenadjenje da sa njime po drugi put udje u koaliciju
Ma politika ti je cudo sve moze a sve i nemora da bude tako politika je cisti interes i tu nema nikave ljubavi nego samo ko moze vise da izvuce car i koji bude spretniji u tom mecu boze zdravlja vreme ide da se vidi a 4 godi jako brzo prodzu.A i ako Tadic formira vladu i da je SDA ovde pobedila mi bi ti ostali bez ikakve pomoci tako da je mozda i sa druge strane i dobro da nebude u vlasti da jedno vidimo sdp u lokalu da se ne sakrivaju kao radikali a ustvari nece valast.Ja idalje tvrdima da boris tadic najvisi sprski valdar koji mrzi ovaj region.
Koliko sam cuo, izgleda da imamo 3 poslanika u vladi.
fingersbroken
05-12-2008, 01:54 AM
Da je SDA na lokalu, a DS na vlasti u drzavi, verovatno bi Rasim izdelovao da SDA nema nikakvu podrsku drzave. Ali obzirom da ce rasim drzati lokal a njegovi partneri drzavu, mozemo sa punim pravom da ocekujemo da ce sandzak biti podrzan region. Sto se nas kao naroda tice, tome mozemo da se radujemo, ako se sandzak bude dalje razvijao. Suljo je to dobro zapoceo. Al daj da vidimo prvo, 'oce li rastko da radi za nas region ili ce da nastavi da izgradjuje sebe kao drzavnog sluzbenika...
sabah
05-12-2008, 01:59 AM
Da je SDA na lokalu, a DS na vlasti u drzavi, verovatno bi Rasim izdelovao da SDA nema nikakvu podrsku drzave. Ali obzirom da ce rasim drzati lokal a njegovi partneri drzavu, mozemo sa punim pravom da ocekujemo da ce sandzak biti podrzan region. Sto se nas kao naroda tice, tome mozemo da se radujemo, ako se sandzak bude dalje razvijao. Suljo je to dobro zapoceo. Al daj da vidimo prvo, 'oce li rastko da radi za nas region ili ce da nastavi da izgradjuje sebe kao drzavnog sluzbenika...
Ide vrijeme da se vidi.Ovo dosad sto je pokazao je nista pa zar ocekivati da ce nesto uraditi za 4 godina daj boze ali opet nista.Imali kakvih informacija rezultata jeli ldp presao census
sabah
05-12-2008, 11:10 AM
Evo jedna pouzdana informacija SDP 22 mandata Bosnjacka lista 18 srpski savez 7 mandata tako da vecinu niko ne moze formirati.Konsultacije radikali DSS SPS razgovaraju oko formiranja skupstinske vecine u srbiji a da premier bude kostunica ako se postigne ta koalicija Bosnacka lista ima ministarstvo u beogradu.Ove na lokalu formiramo vecinu sa srpskim blokkom
inturder_
05-12-2008, 12:54 PM
Kud se juche dedoshe onih 30 000 ljudi sa stadiona,da mi je samo znat'?! Nemade ih juce kad su nam najvise trebali, nego dozvolishe da ovako jadno i sramno izgubimo, i to nas pocijepashe:icon_rotate:
Bosnjacka lista u parlamentu 3 mandata http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1466-demokrate-102,-a-bosnjacka-lista-3-mandata-.html
Brussels
05-12-2008, 13:42 PM
Emire,mala ispravka,nazalost imamo 2 mandata u Skupstini Republike Srbije,a ne 3,prema poslednjem izvestaju RIK-a, na osnovu obrađenog 97,84 odsto biračkog tela,"Za evropsku Srbiju" pobedila je na parlamentarnim izborima u Srbiji i imaće 103 poslanika u Skupštine Srbije. Za Srpsku radikalnu stranku glasalo je 29,22 odsto birača-77 mandata,za koaliciju Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija glasalo 11,34 %-30 mandata.Koaliciju Socijalistička partija-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija podržalo je 7,57 odsto građana (20 mandata), a Liberalno demokratsku partiju (LDP) 5,30 odsto birača (14 mandata). Za Bočnjačku koaliciju glasalo je 0,92 odsto, što su dva mandata, a za Mađarsku koaliciju 1,86 odsto, što su četiri mandata. Koalicija Albanaca preševske doline dobila je 0,39 odsto, odnosno jedan mandat u Skupštini Srbije.
Izvor Republicka izborna komisija,12.maj 12:00h
Upravo gledah na b92. Ispravka 2 mandata, po novim rezultatima.
Sandokan
05-12-2008, 16:35 PM
Imal neko da skine sa neta onu izjavu tkzv.ministra kako on kazhe da ako Boshnjaci dobiju DVA odbornika ON DAJE OSTAVKU I GASI SPD-e !!??
p.s. u muedjuboshnjachkim glasovima spd je izgubio od SDA! Dobili su nas sa lokalnim glasovima DS srba.
insajder javlja
05-12-2008, 20:25 PM
Kud se juche dedoshe onih 30 000 ljudi sa stadiona,da mi je samo znat'?! Nemade ih juce kad su nam najvise trebali, nego dozvolishe da ovako jadno i sramno izgubimo, i to nas pocijepashe:icon_rotate:
:D pa nije bas da je nas 30 hiljada bilo, nekih dvadesetak ako oduzmes par hiljada iz drugih opcina koju desetinu djece itd taman dobijes ovih 16-17 hiljada koliko je Bosnjacka lista dobila u Pazaru..
nego se nemo ti mnogo in-TRUDIT da ne ostanes trudan :D
znas kad se mlogo uljeguje u uljaguje u nesto svasta more da se izrodi
PS ovo R u niku ti treba ic na jedno mjesto u lijevo da bi englesko-gramaticki bilo ispravno;)
fingersbroken
05-12-2008, 21:41 PM
Kako gdje je 30 000 ljudi? Pa na drzavnom nivou za bosnjacku listu je bilo oko 35 000 glasova. Eto gdje je. Kamo lijepa sreca da su svi bosnjaci ujedinili svoje glasove, imali bismo 6 ili 7 predstavnika u parlamentu, i bili bi kljucna karika za formiranje vlade. Sad mozete da vidite koliko bi bili bitniji faktor nego ovako utopljeni u DS koji bi svakako bio u istoj poziciji sa nama ili bez nas. DS srbi bi glasali za DS sa rasimom ili bez rasima. DS je samo profitirao na glasovima bosnjaka, i ujedno umanjio nasu pregovoaracku moc na nivou parlamenta. Kamo lijepa sreca da smo jedinstveni, al nismo. Tome je vrlo dobro doprineo i muftija koji se u hake savi samo da unisti sulejmana...
Sandokan
05-13-2008, 00:14 AM
Koliko Ja znam ,Boshnjachka lista je osvojila neshto oko 41.000 na drzh. nivou !!
I to je uz sve ove neprijatelje za RESPECT!!
Nobady
05-13-2008, 01:12 AM
Ti epiteti bolje staju uz tkzv. "pobednike" sa sve kesama sa zejtinom, carapanskim pevacom i muamerom. Žalim narod koji veruje da ih takvi vode u evropu. Al vecina rasimovih glasaca ionako misli da je beograd centar evrope, pa kad ih povedu gore na skupove da masu zastavicama pulenima sanu, oni misle da su bili u evropi i da su zavrsili stvar. jedino ih malo zbunjuje kad im poneki "koalicioni partner" zaglavi u Hag, pravu prestonicu evrope, pa moraju da salju rasima da im nosi dorucak, ka onomad seselju, kome nije zeludac naviko na evropsku hranu, zamalo im uginu, da ne ponese rasim prasence i tako ga spasi.
Pustimo ih, oni che sa cigaima u evropu. Obech'o him je prasich da che da udju u evropu :D
p.s. srbijanski cigani u evropu?
inturder_
05-13-2008, 13:42 PM
PS ovo R u niku ti treba ic na jedno mjesto u lijevo da bi englesko-gramaticki bilo ispravno;)
ostav se ti gramatichke analize mog nicka, nije ti nijednom palo na pamet daje namerno nick inturder?:)
@sandokan-kazes da je bosnjachka lista osvojila 41000 glasova,a u koaliciji smo ,pored ostalih jos i sa Bugarima...nije to neki rezultat...ja sam zabrinut....
Deddha
05-13-2008, 14:47 PM
Miroslave, mirko sa novog puta, pa mislis li ti da ces zasjeniti uspjeh neciji time sto ces pomenuti bugare i koaliciju nekakvu? Sto se tice koalicija, mi jesmo bili u koaliciji, ali gdje vi to da pominjete, vi koji ste se utopili, prekrstili, pozidovili, sta god... 41000 je misaona imenica za vas bila i uvjek ce ostati, zajedno sa tadicem, djelicem, sutanovcem, gay 17 krstom i bivsim i propalim razvratnim muftijom. No Mirko, kako bolan da ti stric rodjenu cerku binasu siluje, nikako mi u glavu ne moze uci. A i kako vuce da ozeni zenu koja je trudna sa svojim ocuhom. Sve zaboravljam da te priupitam:icon_rolleyes: I sad znaci ako vi silujete svoju djecu, i ako zenite zene koje su trudne sa svojim ocuhovima, i to prihvati kao normalno, pa cak pocne i raditi, jedna grupa ljudi, pa vremenom postane dosta brojna ta nastrana grupa, znaci mislis da to automatski postaje normalno, i da to trebaju svi raditi? Mislis li ti da neko ovdje misli kako se treba orjentisati prema gomili i da ces nekog poljuljati u stavu samo zato sto se neka razvratna grupa omasovila? Ne, neka bolest drustvena i sektasko udruzenje ne postaje normalno samo zato sto ga neka drzava ne sankcionise zakonom ili sto ga prihvati odredjena grupa ljudi kao normalno, cak i pozitivno. Naprotiv, kad nepravda postane zakon, otpor je tvoja duznost (tako nekako bi parola onih vasih otporasa, koji se sa sve srdjom milivojevicem zvanim "bujrum, selam alejkum nema vise" onako fino utopise u demokratsku stranku)
dedha al si ga opravio svaka ti cast:icon_rotate:
napravice pauzu do sledeceg javljanja,mirko:icon_rotate:
fingersbroken
05-14-2008, 18:42 PM
Emir bi ovde morao malo da se bavi brisanjem....
A sto se tice izbora i postizbornih koalicija, mislim da srpska lista u novom pazaru ceka da vidi ko ce formirati vladu na drzavnom nivou. Po meni je logican potez da se priklone onoj struji koja bude u koaliciji sa vladajucom strujom. Na taj nacin mogu imati fajde i haira od onih koji sa vladom saradjuju i potencijalno imaju podrsku za ono sto traze.
Prepucavanja oko toga ko bi sa kim su jalova jer druge nema, neko ce morati sa srbima, ili ce SDP imati manjinsku vlast. Treca opcija je meni politicki naivna, tj da sdp i sda vode vlasta zajedno. Dakle, ja bih prepustio manjinsku vlast SDP-u, a ne bih je kocio ukoliko bi radila kako treba. Naravno, blokada bi dovela ili do koalicije sa srpskom listom na bilo kojoj strani, vracanje na pocetak, ili nove izbore, jos goru opciju.
Pljuvanje po onima koji budu saradjivali sa srpskom listom nije opcija, jer neko eventualno to mora uciniti. Stvar je takva da se ne mogu birati pojedinci sa liste jer su potpisali ugovor o jedinstvu tako da moraju da odu u celokupnom paket aranzmanu. U svakom slucaju, SDP je vec sa DS-om zajedno, tako da su tu vec uracunati neki srpski glasovi...
Haljit
05-14-2008, 19:11 PM
A sad malo post-izbornog opustanja
DS I SRS NAJVIŠE POTROŠILE ZA PREDSEDNIČKU KAMPANJU
14.5.2008 16:50 BEOGRAD (Tanjug) - Najviše sredstava za predsedničke izbore, koji su održani 20. januara i 3. februara ove godine, potrošila je DS - oko 346,33 miliona, a na drugom mestu je SRS sa 73,8 miliona dinara, pokazuju finansijski izveštaji stranaka koji su, prema odluci RIK-a, objavljeni u ''Služenom glasniku''.
U izveštaju dostavljenom RIK-u, DS navodi da je iz budžeta Republike kao stranka čiji je kandidat pobedio na izborima dobila 346,703 miliona dinara, dok su pirlozi fizičkih lica iznosili 285.000 dinara, što je ukupno 346,988 miliona dinara.
--------------------------------------------------------------------------
U ovih 346,33 miliona nisu uracunate donacije zlukOrljove I.Z.
E moj Prasime, tolike pare si potrosio, a mom rootu dade samo flasu zejtina
Govorilo se da su bili darezljivi po srpskim selima, a i po carsiji. Samo neka je narodu lijepo :)
fingersbroken
05-16-2008, 11:18 AM
Kostunjavi je zajeban politicki igrac. Sa sakom glasova on ce se opet probit do pozicije premijera.
Hipoteticko posmatranje: da su se pre izbora ujedinili kostunicini sa radikalima, i tome dodali i sps, mislim da bi manje dobili nego proevropska struja. Ovako su pametno odigrali.
Na osnovu ovog hipotetickog promatranja, moze da se napravi paralela: da se rastko nije utopio u DS, vec izasao sa bosnjackom listom, DS ne bi puno izgubio, ali bi bosnjacka lista bila puno jaca, dobila bi glasova dovoljno za 6 mandata, i samim tim bila vrlo bitan faktor u formiranju post izbornih koalicija. Ali rastko nema tu svijest, jer je njemu dirigent sebicni muftija kojeg ne zanima ni vlada ni bosnjaci vec samo licna fotelja...
Za izbor vlade, neizvesna situacija..
Interesantna izjava Bosnjacke liste za evropski Sandzak na linku http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1475-bosnjaci-hoce-sa-dss-om,-ali-ne-i-sa-srs-om-.html gdje govore da nece u koaliciju sa radikalima vec sa dss-om, cak su pominjali i mogucnost da oforme vladu i sa DS-om, cini mi se da ce nova vlada ustvari da bude stara vlada, ako se nesto u medjuvremenu nije promjenilo.
Evo i sada odgovor Dr Sulejmana Ugljanina na DS-ov poziv za formiranje vlade
http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1479-ugljanin-pozdravio-tadicev-poziv.html
Evo i vijesti
Tadić nudi Ugljaninu saradnju
Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić uputio je pismo lideru Bošnjačke koalicije za evropski Sandžak Sulejmanu Ugljaninu, u kojem ga poziva da zajedno rade na formiraju parlamentarne većine i vlade, javlja novopazarska Regionalna TV.
Tadić je istakao da su programski i izborni ciljevi Bošnjačke liste za evropski Sandžak u velikoj meri podudarni sa opredeljenjem najvećeg broja građana, navodi se na sajtu Regionalne TV.
"Ubeđen sam da bi bilo u interesu bolje budućnosti naše zemlje da se Koalicija za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju nađu u okviru nove vlade Republike Srbije koju će podržati parlamentarna većina koja se zalaže za brži ekonomski razvoj", navodi se u pismu Tadića.
Lider Bošnjačke liste za evropski Sandžak Sulejman Ugljanin obavestio je Borisa Tadića da je ta koalicija spremna da radi sa svima koji žele da se angažuju na ostvarenju programskih ciljeva Bošnjaka u Srbiji.
U odgovoru na Tadićev poziv da zajedno formiraju parlamentarnu većinu i vladu, Ugljanin kaže da mu je drago da je Tadić konstatovao da Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Lista za evropsku Srbiju imaju iste programske vrednosti.
U sklopu vijesti se nalazi i Mehov komentar
Omerović začuđen prepiskom
Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović izjavio je da Boris Tadić neće moći da računa na četiri poslanika SDP-a, ukoliko su za njega prihvatljivi predstavnici stranke Sulejmana Ugljanina.
Omerović dodaje da je Ugljaninova lista do sada "jasno iskazala svoje opredeljenje protiv evropskog puta Srbije".
Nalazi se na linku
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=19&nav_category=418&nav_id=299362
Ono sto takodje treba napomjenuti je i to da je njegov poslodavac (Rasim) rekao da nema problema za osnivanje vlade sa SDA, ali izgleda da se sada situacija mijenja, tada su htjeli da izgledaju fino i pozivali na dogovor SDA jer su se nadali da ne moze doci do takve koalicije, a sada se iskljucuju ukoliko do toga dodje. Ironija u svemu ovome je da se oni "furaju" da su poslanici njihovo vlasnistvo, ali to je ustvari DS-ovo vlasnistvo i oni lijepo mogu da ih dodijele nekom drugom. :)
Trazeci ovu vijest po sajtovima dosao sam do otvorenog foruma u nadi da cu tamo mozda naici na tu vijest, ali vidim da su bili vrijedni da brze bolje zatvore diskusiju na temu izbora pod izgovorom "izbori su prosli", samo da bi izbegli dalju diskusiju i uhvatili sebe u laz jer bi kompletno ono njihovo pametovanje na tu temu palo u vodu.
Nobady
05-20-2008, 22:05 PM
Neznam vama, al meni ovaj Meho ide strasno na ... nesto! Ko ga vidja trebo bi mu prenijet da mu je bolje da se vrati u svoju srbijansku cergu, gde je ponikao, nego da nam ovde drzi vakele o evropejstvu. Pa dje je bio taj covjek dok je sda vodila politicki rat sa milosevicem. Bio je uz skute n. covicu, slobovom proverenom kadru. Pa stvarno, pazar je magnet za svakakve budale i olose, pocev od one seljacine iz orlja, pa preko ovakvh budala, koja u svojoj mahali nije mogla da prodje, al mu ovde pala kasika u med. Ne znam, al za mene je velika uvreda da mi to srbijansko cigance kaze da sam protiv evrope zato sto sam glaso za Sda. Najmanje sto mogu da uradim je da ga pljunem kad ga vidim u gradu.
Halis
05-20-2008, 22:37 PM
a zar meho omerovic i pRasko lja'ic imaju poslanike na listi DS?
mislim to je pitanje, a ne da u trenutcima kada ih niko ne dotice koliko ono ***** da vise zasmrdi da kao oni ce nesto :D
hahaha
odavna se nisam sladje nasmijao, koliko oni koji jasno prizivaju ponizenje za sebe mogu da budu niski i dozive ponizenje
Sandokan
05-20-2008, 23:33 PM
Chovjek kojem se SIN JEDINAC zove Nemanja pricha o Boshnjacima !!??
Mogao je zvat josh i Kusturicu sa sve Striborom da mu i on "pomogne"
Ne postoji sPd- e u skupshtini Rep. Srbije vech samo DS a ovo je samo za lokalnu(NOVO-Pazarsku prdu) upotrebu!
Nobady
05-21-2008, 13:29 PM
Dobro si, Sandokane, ovo za Kusturicu. Cudi me da se Ralja nije setio i njega da svuce sa onog brda da nas i on malo "prosvijetli". I znas sta je najgore. Ne bi me cudilo da ovaj nas miletluk okupljen oko Ralje ne bi ubrzo skandiro "Stribore-Emire!" To mi slicno zvuci sa onim "Borise-Rasime!"
Danas je na sajtu b92 postavljena vijest koja se tice Bosnjacke liste i njenog opredeljenja. Elhamdulillah da smo dosli u takvu situaciju da smo vrlo bitan faktor i da mozemo izvuci veliku ekonomsku korist za sandzak.
Evo kompletnog teksta vijesti sa linkom za citanje iste.
S kim će Bošnjačka lista Ugljanina
U formiranju Vlade Srbije, osim socijalista, akterima je bitno i učešće manjinskih zajednica.
Oko jedne od njih, tačnije oko naklonosti "Bošnjačke liste za evropski Sandžak" nadmeću se i Demokratska stranka Srbije i Demokratska stranka.
Predstavnik te liste Esad Džudžević rekao je u emisiji Poligraf TV B92 da će ta lista sačekati da velike državotvorne stranke formiraju vladu.
Džudžević je rekao i da su do sada pregovarali i sa Demokratskom strankom Srbije i sa Demokratskom strankom, i da oni, kao manjinska stranka, nemaju pravo da se priklone nijednom bloku i da se zamere polovini građana Srbije.
Džudžević: Ponuda gospodina Koštunice o učešću naše koalicije u vladi koju bi on sastavio jeste, zapravo, nastavak naše saradnje.
B92: I Srpska radikalna stranka je sada u paketu?
Džudžević: Mi razgovaramo sa gospodinom Koštunicom.
B92: Koštunica vam je ponudio jedan resor, i to Ministarstvo za regionalnu saradnju?
Džudžević: Jeste. To je za građane Sandžaka dragoceno, od životne važnosti.
B92: Zbog čega vam toliko smetaju Vuk Drašković i Rasim Ljajić?
Džudžević: To saopštenje za javnost Predsedništva koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak" je došlo u kontekstu pisma koje je gospodin Tadić uputio gospodinu Ugljaninu i tiče se zaista dve ozbiljne prepreke, a to su gospodin Drašković i gospodin Ljajić.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=05&dd=21&nav_category=418
insajder javlja
05-21-2008, 16:41 PM
Chovjek kojem se SIN JEDINAC zove Nemanja pricha o Boshnjacima !!??
Mogao je zvat josh i Kusturicu sa sve Striborom da mu i on "pomogne"
Ne postoji sPd- e u skupshtini Rep. Srbije vech samo DS a ovo je samo za lokalnu(NOVO-Pazarsku prdu) upotrebu!
kakva je bre ovo zabuna, mejov sin se zove nenad
Sandokan
05-21-2008, 17:05 PM
kakva je bre ovo zabuna, mejov sin se zove nenad
Nije UD nego Q*T*!!
Evo i snimak gostovanja Esada Dzudzevica na poligrafu b92 pre neki dan.
http://www.sandzaknews.com/video/28-esad-dzudzevic-gost-na-poligrafu.html
insajder javlja
05-25-2008, 02:40 AM
ostav se ti gramatichke analize mog nicka, nije ti nijednom palo na pamet daje namerno nick inturder?:)
@sandokan-kazes da je bosnjachka lista osvojila 41000 glasova,a u koaliciji smo ,pored ostalih jos i sa Bugarima...nije to neki rezultat...ja sam zabrinut....
ada jok to, no se ti ostavi kačenja sa mnom jer ćeš morati da odeš ponižen sa foruma :lol:
što se tiče tvojeg nika, svakako da on i nemore da bude predmetom neke ozbiljne analize.. jednostavno, jer ni tebe ne uzimamo za neki mlogo ozbiljan lik..
mi to zbog sunneta, jer kada bi Alejhisselamu došao neko on bi pitao za ime, ba bi ružna imena preimenovao u lijepa..
ili i obratno... :( kada bi mu recimo došao neko predstavljajući se ka "ebu hikem", on bi ga nazvao "ebu džehlom"..
ili kao muamer, a mi ga nazivamo Moše itd
sve u ovisnosti o tome kakva je osoba
ti se recimo predstavljaš kao intruder = ULJEZ ... ...
PS bugari su nam "dali" oko 600 glasova! razumije se to je procjena na osnovu broja glasova koje smo dobili uz usporedbu sa brojem bugara na datom izbornom mjestu.. procjena kao takva, razumije se ne može biti precizna, al tu smo neđe, tako da nemoraš biti zabrinut više:icon_xd:
tranzicija
05-26-2008, 14:40 PM
Ugljaninu jedno ministarstvo
Naš izvor navodi da su pregovori sa Ugljaninom vođeni tokom vikenda i da je lider SDA pristao da podrži listu „Za evropsku Srbiju“, a da će moći da računa na jedno ministarsko mesto iako je slična ponuda stigla i od narodnjaka i SRS koji su spremni da im ustupe mesto ministra za ravnomerni razvoj.
- Ove nedelje treba očekivati i izjašnjavanje Palme i Krkobabića. Posle toga ostaje samo da odluči SPS koji treba da se izjasni da li sa DSS nastavlja pregovore ili ih započinje sa demokratama - kaže naš sagovornik iz vrha liste „Za evropsku Srbiju“.
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=43037
fingersbroken
05-26-2008, 15:24 PM
Pazi, ako palma ne podrzi kostunjavog i onog grobara, onda oni nemaju vladu. U tom slucaju se opet lomi oko Suljovih poslanika. Mudar li je sa cekanjem majko mila. Da je Palma podrzao onda Suljovi glasovi ne bi promenili nista, al bi opet mogli da dobijemo ministarstvo. Ovako, Palma nece verovatno podrzati, a Suljo se nacelno i sa cicom tadickom dogovorio, a prasim ima da pukne od muke jer je Suljo opet bitniji faktor od njega. Ko sto rece Dzudzevic, oni ce prvo pustit sve ustavnotvorne partije da se dogovore, a posle ce kao manjinska partija ucinit ono sto je njenom narodu u interesu. Polako se klupko razmotava, videcemo rezultate. U svakom slucaju Rasim i muftija ce da posize ako SDA od Tadica dobije ministarstvo :D
Cilim
05-26-2008, 16:32 PM
Pa normalno,jedino i ovako moze da se odvija i da se polako ide ka evropi...Niko nije lud pa da ide sa radikalima i njima slicnim,ko sto se pricalo pa ljudi pomislise po nasoj carsiji da hoce stvarno sda sa radikalima.Jedno ministarstvo je izgleda obezbedjeno,pa nek je s hairom.:icon_rotate:
Ma nisu bitni ni jedni ni drugi. DS nije mnogo bolji od radikala, tu su oni sto se tice misljenja prema nama. Nama je cilj da se sto vise obezbedi za Sandzak i njegov razvoj. Ako Tadic dozivi neku promjenu u svom ponasanju prema nama kao sto se cini da hoce onda ce biti dobro, mada ne treba zaboraviti da nam Tadic nikada nije uzvratio podrsku koju smo mu pruzali ranije, vec je naprotiv radio sve da unisti i podijeli Bosnjake.
Elhamdulillah pa je ovo sada stvar ciste trgovine pa mu trebamo, inace od njega se ne treba previse nadati.
Deddha
05-27-2008, 00:53 AM
DS nije mnogo bolji od radikala, tu su oni sto se tice misljenja prema nama.
Naravno da nije, gori je, i to vrlo vjerovatno mnogo gori. A sto se tice misljenja o nama, da ne pricam ja sad kakvo ja misljenje imam o "nama":icon_rolleyes:
insajder javlja
05-28-2008, 01:38 AM
Pa normalno,jedino i ovako moze da se odvija i da se polako ide ka evropi...Niko nije lud pa da ide sa radikalima i njima slicnim,ko sto se pricalo pa ljudi pomislise po nasoj carsiji da hoce stvarno sda sa radikalima.Jedno ministarstvo je izgleda obezbedjeno,pa nek je s hairom.:icon_rotate:
e gle ova ljeljehut se ponovo javio
dobro skole bate, ti si čovjek koji se javno "kod amka" izjašnjavao kako si glasač SDPa, tako da ovo tvoje javljanje nećemo ni uzimati drugašije nego kao SDPovsku provokaciju, na ovom inače za sve otvorenom forumu, osim za provokatore..
e sad, nemoj bate BOLJE TI JE više istupati ovdje javno, jer more da ti pukne bruka ovdje na forumu, tj da se iznesu neke priče (pa čak i slike:icon_rolleyes:) koje ti ne bi volio da vidiš ovdje javno
insajder javlja
05-28-2008, 02:06 AM
glupost o tome kako je ovaj bolji od onoga nije ništa drugo do posljedica onoga što mi zovemo PODANIČKIM MENTALITETOM kod Bošnjana..
naime, samo podanik može živjeti u neprikidnom strahu od neke tamo većine, većinskog naroda ili sl.
samo bošnjo sklon podaništvu (ako smo razumjeli ovaj pojam:icon_wink:) i "ispod jorgana" cvokoće zubima u strahu od nekakvih tamo srba, četnika ili bilo čega.. i na bilo koji povik on -tj. podanički strašljivi bošnjo napuni gaće... :scared:
zbog takvog mentaliteta po "četničkim", "srpskim" i inim logorima tokom devedesetih, nemali broj je onih koji su pristajali da rade najogavnije stvari... čitao sam svjedočenja logoraša, po mnogim napisanim knjigama i knjižicama nakon rata, i koji želeći da ispričaju svoju muku prepričavaju kako su "morali" da se međusobno tuku, kako su "morali" da prebijaju druge logoraše, pa su četnici pojedincima čak i oružije davali da "čuvaju" ostale, kako su
"morali" (pardon vam) da na razne načine orgijaju međusobno jer su četnici to tražaili od njih...
zbog čega su sve to "morali"?!?!
ne palo nikog, ali riječ je o najnižem sloju ljudi koji je u svojem podaništvu, u stanju da sve uradi samo da mu četnik sačuva život!! **bem mu tako življenje!!
i takve neki čak i sažaljevaju!!!
e, to vam ovi strašljivci, što se čak i danas kad su radikalske kame polomljene, tenkovi zahrđali, vojska slaba itd, plaše i ispod jorgana od nekakvih radikala i drugih ifrita...
nije to onaj zdrav strah, bojaznost, oprez!! to je kukavički ili podanički strah!
jer čemu zdravi strah i oprez ako je kama slomljena, i još što je važnije: nije zdravi strah-oprez, jer da jeste onda bi ovi podanici i na tadića gledali potpuno istim očima kao i na nikolića!!
GDJE JE DOKAZ DA SE ONI RAZLIKUJU?!
u historiji?
tu svakako nema dokaza, jer iz najbliskije historije znamo da je npr đinđić bio glavno uporište i lobi karadžića u matici him srbiji!
skoro je na b92 re-emitovan duel šešelj-đinđić, gdje (sada ubijeni) premijer o tome otvoreno govori!! slušali smo ga i kako zamjera šešelju i draškoviću i drugima, jer se ne suprostavljaju miloševiću zbog toga što ovaj uvodi sankcije raši psihijatru i tzv republici srp.!!
manje je poznato i to da su upravo đinđić i mićunović osnovali rašin SDS u Bosni i SDS u hrvatskoj!!
pa dalje: isti taj đinđelić i DS su imali najjaču vladu koju je ijedna srpska stranka imala od pada komunizma (oko 180 poslanika) pa him se mladić slobodno šetao beogradom, po svjedočenju potpresjednika đinđelićevog
pa vo na palama, čije je okretanje prenosila RTS, a đinđelić ipak u Pazaru besramno lagao kako ga nije jeo, a o granatama na Sarajevo koje je pri tom ispalio nije ni pomislio da priča..
pa tadijino porijeklo (stric, tatica itd), kojim je on rekao da se ponosi
itd itd
da nema možda u Kuranu ili Hadisu dokaza da je tadić bolji od nikolića?
baš bih volio da mi ga neko iznese, jer koliko se ja razumijem u to, dokazi govore upravo suprotno!!
u slatkorječivosti
e tu već ima dokaza da je lepi bora bolji od tome grobara, ali muslimani se ne povode za slatkorječivim koljačima!! osim, ako nije riječ o tome da su SAMO UMISLILI DA SU MUSLIMANI!!
insajder javlja
05-28-2008, 02:22 AM
eto, ja mislim da sam zanimljivu temu započeo, za razmišljanje, PRVO SEBI SAMOM a zatim i drugima...
jer nama je najvažnije da pred Dragim Allahom ostanemo neukaljana dostojanstva, anikako pred tadićem, pred srbima, pred evropom, pred nikolićem itd
NIJE BITNO ČAK NI ŠTA MUSLIMANI (ili "muslimani") MISLE!!
...
moj je lični stav (dakle nešto, što mislim, vjerujem i sl ali ne tvrdim da je istina, pa sam i željan razgovora i rasprave o tome ;)) da su radikali a posebno ovi kako ih zovu narodnjaci, u mnogome manje zlo od ovih tzv žutaća!!
i zbog ajeta, i zbog hadisa, i zbog iskustva, a i zbog slatkorječivosti, jer sam naučen da takvima nevjerujem!!
I NE GOVORIM O TOME "KO JE BOLJI" VEĆ MANJE ILI VEĆE ZLO
mi smo bili u koaliciji i sa tadićem i sa koštunicom:icon_rolleyes:
ok zlonamjernici, oni naravno neće priznati da se u NPazaru za ovih 3-4 godine uradilo više nego za bilo kojih 3-4 godine u historiji grada, ali mi koji vidimo rezultate i Predsjednikovog "gradonačelnikovanja" i koaliranja u parlamentu srbije, moramo priznati da smo "veliki hajr vidjeli" ovoj koaliciji sa koštunjavim naravno, ovdje ne pripisujem NIKAKVE ZASLUGE NJEMU jer kako reče naš Predsjednik: "..a šta je 40 hilj. za jednu vladu?.." na početku tog koaliranja, po pitanju asfaltiranja nekog stadiona pored bazena..
imam utisak, da nismo imali krtice unutra (u prvom redu muuAmerija/Mošu, i pRasima..) da bi se i puno više dobilo zbog podrške one dvojice koštunjavom i njegovoj vladi u parlamentu... ali hajirli bilo sad ;) hoću da kažem da nam je koštunica i dss najbolja moguća opcija za koaliranje (ili preciznije: najmanje loša opcija, jer ne smije se zaboraviti i njegov udio u zbivanjima u devedesetim i dok je bio u DSu kod mićkunovića i đinđelića a i kasnije)
insajder javlja
05-28-2008, 02:28 AM
i treće, nadam se da će odluka oko toga ipak na kraju doći do Gospodina Predsjednika, jer ipak on je dokazani ululemr među nama i njegovi potezi su se uvijek do sada pokazivali najmudrijim!!!
postoji tu i realna mogućnost da se ne ode ni sa jednima ni sa drugima, tj ni sa kim.. postoji i mogućnost sa nekim trećim da se napravi nekakva opoziciona koalicija itd
:D ko zna možda tadić i nikolić naprave vladu, ili sada ili nekada -njihova stvar...
a MENI LIČNO bi se sada najviše "sviđalo" da se uđe u vladu u kojoj bi radikali bili većina a koštunica premijer :( i sve ovo sam reagovao zbog nekakvih "mjerenja" između radikala i žutih, i to na jedan krajnje pogriješan i NEISLAMSKI način!!!
Cilim
05-29-2008, 19:17 PM
Pa poklopil te ja sa postom maloprije,ti nemade ama bas nijedan argument da mi to pobijes,ni hadisom a ni ajetom doduse??!Veliki Muslimani ili muslimani javno,a u sustini pojma nemaju.Ako narod hoce ka Evropi da ide sa ds-om,pa neka ga..Velika vecina naroda hoce bolji zivot i nista vise,a zna se da toga nema sa radikalima i tacka!Trenutno su demokrate najbolja opcija za nas Bosnjake ko sto su rekle sve Bosnjacke stranke,ukljucujuci i SDA.Prema tome,TISINA!!Bas me interesuje mozel ko OVO da pobije??Cik??!
PutNick
05-29-2008, 20:27 PM
>>OPOMENA
Cilim, ne izazivaj svadje zbog razlicitog misljenja. Uvijek mozes izneti svoje misljenje na normalan, civilizovan nacin.
To vazi i za ostale ucesnike ove diskusije.
I naravno drzite se razgovora bez psovki.
sabah
05-31-2008, 16:03 PM
Pa poklopil te ja sa postom maloprije,ti nemade ama bas nijedan argument da mi to pobijes,ni hadisom a ni ajetom doduse??!Veliki Muslimani ili muslimani javno,a u sustini pojma nemaju.Ako narod hoce ka Evropi da ide sa ds-om,pa neka ga..Velika vecina naroda hoce bolji zivot i nista vise,a zna se da toga nema sa radikalima i tacka!Trenutno su demokrate najbolja opcija za nas Bosnjake ko sto su rekle sve Bosnjacke stranke,ukljucujuci i SDA.Prema tome,TISINA!!Bas me interesuje mozel ko OVO da pobije??Cik??!
A sto mislis da ne moze niko da ti ovo pobije.Sto ti smatras da je DS toliko jaka,ima niz faktora sto su ovi izbori bili tako dobri za DS.Evo recicu ti niz pa ti vidi da li mogu da ti ovu tvoju kunstataciju pobijem,kao 1 uradili su besplatne akcije za 1000000 ljudi to oni kazu 1000 eura,a sada ja tebe da pitam hoce li nesto biti od tih akcija malo verovatno a mozda ni toliko.2 Doveli ljude iz fijata da pregovaraju oko zastave.Ponovo da te pitam gde su bili prije izbora.3 Evropa posto videla da ce Radikali ubedljivo pobediti na ovim izborima potrcali sto prije da potpisu sporazum za Evropsku uniju besplatne vize.I ponovo pitanje konkretno imas li ti od toga nesto,ja ne a vjerovatno ni ti.I u jos daljoj buducnosti ne vidm neki bolitak sto se ovog potpisivanja tice.Sto se nase regije tice.Ima i tu nekih faktora koji su uticali na tok razvoja ovih izbora,kao prvo dolaskom DS za ministre dolazi do totalne blokade srestava u Novom Pazar-u to ide zasluga Rasimu i Dzilasu koji sitematski blokiraju sve racune koji treba da stignu u Novi Pazar.I samo jos jedna konstatacije iz pouzdanih informacija sam cuo da ona investicija koja treba da dodje iz Luksemburga oko 4500000 eura za Javno preduzece vodovod i kanalizacija trebala da se inplementira jos u aprilu.Sprecili Vuk Jeremic i Rasim.
Pa sada vidi koliko je DS tako dobra za nas,a uz to i Rasim
Cilim
05-31-2008, 17:20 PM
Polako niko ne kaze da je Tadic bas dobar,stavise mene mnogo podseca na Kostunicu,ali o tom potom.Dalje,akcija mora bit,sem ako radikali dodju na vlast to je cinjenica.Fijat je dosao kad je potpisan sporazum o stabilizaciji,prije ni pod razno nisu htjeli da dodju.Da napomenem da ni od ovog nemam nista konkretno.E sad glavno pitanje,zasto je bolje da srbija ide ka evropi makar sa ds-om?Jednostavno zato jer je u Evropi pravilo da kad krenes putem evrointegracija,postoje zakoni i pravila kojih mora svaka zemlja clanica da se pridrzava.Drugo kao manjina mi Bosnjaci cemo moci da ostvarimo nasa puna prava i da smo zastupljeni u ovoj drzavi i njenim institucijama i u nasoj regiji proporcionalno.Od ove mogucnosti mozemo svi dobiti dosta.Dakle nece moci,ako je istina to sto kazes,niko iz vlade da blokira sredstva koja su nama namenjena.Dalje praksa je u Evropskim zemljama da se u manje razvijene regione vise ulaze,i to je za nas u Sandzaku jedini moguci izlaz iz ove situacije.Pogledajmo danas po pazaru sve kriminalce koji rade sa drogom i pucaju naokolo ko u filmovima.Svi su oni napravljeni za vrijeme vladavine jedne koalicije sps-srs,ciji ih ostaci i dan danas stite.Nazad necemo niti mozemo da priustimo sebi da opet prolazimo kroz sve ono sto smo prosli devedesetih i to je to...
sabah
05-31-2008, 18:08 PM
U vecini ovog tvog odgovora se slazem ali ima nesto sto se ne slazem.gde kazes da nije istina da su Rasim i Djilas blokirali srestava.Evo samo jednu cinjenicu i ona je 100% tacna Novi Pazar dobija od investicionog plana 10 miliona dinara dok recimo Uzice 550 miliona pa zar to nije blokada.Oko ovih kriminalaca pa za je Pazar ima toliko kriminala 90 godina ne,od kada se ta pojava javlja od kada Rasim potaje u Beogradu ministar i vecina tih ljudi koji su sada van zakona ili su blize u SDP ili malo dalje oko njega,zasto je to tako ima samo jedan odgovor zato sto on ima mogucnos pomilovanja tih ljudi koji su van zakona.Dok kod SDA i oko nje nema takvih mocnih ljudi koji mogu sa vesala coveka da skinu i tu ima mnogo manje gljudi koji su van zakona.Ja jesam za Evropu samo iz jednog razloga ali taj razlog je jednan od kljucnih zbog cega ova Srbija nemoze u Evropu a to je lopovluk i neodgovornost za posao.Rasim Ljajic kaze "Ja cu ugasiti SDP ako Bosnjacka lista osvoji vise od jednog mandata u skupstini Srbije" pa i to je odgovornost toga u Evropi nema ako kaze da se povlaci sa duznosti on se 100% povlaci ili ti nedaj boze jedan od ministara a brat ti bude najveci narko bos e toga buraz u Evropi nema.
Cilim
05-31-2008, 23:11 PM
Nisam rekao da nije istina da su Rasim i Djilas blokirali sredstva vec da,posto nisam u politici,"ako je to istina" sto kazes, podupiruci tim ono sto sam pisao.Ovo za Uzice jeste tacno i to je tuzno.Veruj da je "neko" regrutovao neke kriminalce i bosove odavde koje pomenu jos ranih 90'-tih.Nemam nista da dodam jer si jos vise potvrdio ono sto sam mislio...:icon_wink:
insajder javlja
06-01-2008, 01:01 AM
Nazad necemo niti mozemo da priustimo sebi da opet prolazimo kroz sve ono sto smo prosli devedesetih i to je to...
e o ovome se radi, o tzv podaničkom mentalitetu Bošnjaka, i o kukavičluku! neće u devedesete, pa ko ih pita, nisu ni oni bošnjaci koje je sindikat 1989 slao na more htjeli u "devedesete", pa su ipak ušli!!!
neprijatelj ponovno oštri kame, i ponovno kreće sa slatkorječivošću i lažnim nadama: prije JNA, sada nas "čuva" NATO, SFOR i KFOR; prije su bili sindikati i socijalizam sada vize za jevropu i akcije; prije boško buha sada četica; ... tito - đinđić; ... bratstvo i jedinstvo - tolerancija i evrointegracije... ... itd
ista roba samo u drugom pakovanju!!
NEPONOVILE NAM SE DEVEDESETE, mada, ovim redom -daće Bog?!:icon_rolleyes:
jednostavno, nemogu da razumijem ljude koji ne bi da him se ponovi, a ništa ne rade da spriječe, osim što vjeruju da su tadić i četica iskreni u svojim pričama!! ili prije kukanjac i blagoje adžić!!
odosmo sa teme...
koalicija sa DSom svakako ima i nekih prednosti u odnosu na koaliciju sa DSSom, ali to nikako nije tadićevo tobožnje izvinjenje u sarajevu!! da je naša svijest na nivou: tadić neće biti sa nama zadovoljan sve dok ne budemo vjere njegove, onda bi i koalicija sa njim bila korisnija, ali ulaziti u koaliciju sa njim jer se ova stoka (koju već vijekovima uspješno pripremaju za klanje sa raznim tadićima i sl), jer se stoka boji radikala, kojima je još uz to svaki adut za sprovođenje politike iz "devedesetih" izbijen iz ruke :(:icon_rolleyes: to bi bojim se povuklo niz neželjenih posljedica...
-radikali imaju retoriku "devedesetih" a žutaći rade politiku "osamdesetih" tj politiku uljuljkivanja hajvana
-radikali i kada spominju karlobag i viroviticu, naglase da je to san (doslovce, nikolić kaže: san), a žuti su ipak malo realniji, pa umjesto da laju bez argumenata, mašu repom dok him se nekada ponovno ne pruži prilika da ujedu
-na koncu radikali su imali antiislamsku politiku prije (naglašavam da spominjem Islam, a ne ove sprdnje od naroda -Bošnjake i Albance), a žutaći su poslušnici vašingtona i brisela, (a i zaštitnici su raznoraznih Moša u Sandžaku)! treba u skladu sa vaktom prepoznavati neprijatelja i prijatelja! zamislite kako bi to bilo da je hazreti Omer npr u vrijeme rata sa Persijom poveo vojsku na Kurejšije sa kojima se nekada (u devedesetim) ratovalo?? da se još i ogradim da neka budala ne upadne, da znam da su Kurejšije primile Islam a radikali nisu, već da pojašnjavam pitanje preoznavanja (ne)prijatelja U SKLADU SA VAKTOM!! isto tako da naglasim da ne bi neki zlonamjernik: pojam rata koristim samo u kao najjasnije primjere
slazem se sa tobom insajder.
meni je smijesno,kad ljudi,zrelijih godina,kazu,ma jok ,nema vise rata,tu su ovi ,tu su oni(nato itd) ili ovi su slabi
-pouka kako je pouzdati se u rec srpskog generala i medjunarodnu zajednicu,treba IZVUCI IZ SREBRENICE
-takodje iz SREBRENICE treba izvuci pouku,a narocito iz streljanja 6 decaka,kako jedna organizovana dugotrajna kampanja i razvijanje mita CETNICI SU NEPOBEDIVI,RATNICKI NAROD ITD,je dovela do toga da se MNOGIM bosnjacima paraliSE organizam i na sam njihov pomen,a trebalo je da prodje vremena da uvide da su oni samo razuzdana pijana banda.
(drazen erdemovic je svedocio da su dovodili po nekoliko autobusa bosnjaka iz srebrenice,i da dok bi streljali ljude iz jednog autobusa,ovi iz drugih bi to gledali,i onda mirno izlazili za sledecu turu,pri cemu oni cesto ni tehnicki nisu mogli da ih pobiju da su se svi razbezali (a neka im ALLAH podari dzenet)
e tu u potpunosti podrzavam ono tvoje izlaganje o nekom izvinjavanju,o pravdanju PRED ONIMA KOJI BI TREBALI NAMA DOK SU NA OVIM PROSTORIMA DA SE ISPRICAVAJU
-TU agresivnost srpske dece i starijih i poniznost nekih bosnjaka(ostala iz ranijeg perioda,ili formirana nedavnih god) vidite kad odu na neki navijacki forum i ubise se da kazu kako SMO MI FINI,KAKO MI NE MRZIMO NIKOG,NISMO UBIJALI,NAMA JE UCINJENO NESTO-ni ne primecujuci da su unapred izgubili vec dovodjenjem u situaciju da se pravdaju dzelatu.
ili jos odu da sa takvim budalama zadojenim raspravljaju o veri (upozoravao ih ti ne upozoravao oni nece verovati,pred ocima njihovim je koprena...)
e sad da i ja ne odem sa teme
ono sto je interes bosnjaka sandzaka ostvaruje se u velikoj sahovskoj partiji,gde igra jedan velemajstor-dr sulejman ugljanin (ja ovo slikovito:)
u toj partiji stvari stoje ovako -
crni igraju za veliku srbiju
beli za opstanak(I INSALLAH PROSPERITETAN SANDZAK)
(u prosloj partiji crni pocistili 40-50 opstina od bosnjaka,dok su se beli ibretisali kako to da u 90 tim ih neko granatira,kolje,kako to dozvoljava evropa,inace nastala na genocidima,dok rahmetli alija sa ar bih to nije prekinuo FAKTICKOM POBEDOM NA TERENU)
Oni sto su od evrope cekali pravdu,a tek od USA,dobili su legalizaciju postojeceg stanja(pri cemu se otkriva da je SAD u to debelo umesana)
DA se vratimo sahu
U TOJ IGRI,POSLUZICEMO SE SVIMA koji budu davali ONO STO NAM PRIPADA,pa makar se zvali i RADIKALI
Ko god bude na vlasti,tj saacinio vecinu,vestom POLITIKOM(umetnoscu moguceg)dr Sulejmana Ugljanina koji je zadrzo za koalicioni potencijal,bicemo nadam se znacajan faktor-
niko nema monopol na ZLO. radikali to zaista jesu bili,ali su odavno te granice umanjene (i Tadicu je dedo cetnik,terenski,a babo salonski u SANU)
-Evropa jeste nas interes samo zbog zakonodavstva,i mogucnosti da kroz regionalizaciju dobijemo ono sto i sanjamo (solidnu nezavisnost-npr region u EU moze potpisivati i ekonomske sporazume sa drugom drzavom uz uslov ratifikacije itd-o toj prednosti kad budemo bili blizi EU:)
e u toj partiji mi sa mnogo igraca manje,idemo napred,a to je umetnost,s obzirom sa kim imamo posla
e to je VELEMAJSTOR (koji ne moli,negoHOCE ONO STO PRIPADA)
P.S
(uzgred ONI su napravili 13 kasarni i bazu od prokupljaa nadalje,imaju solidne devizne rezerve,ekonomija je u porastu,i hoce da renoviraju vojsku:sneaky2:
-nikad da zaspe covek na miru
P.S 2
U SAHU IMA KONJA,ko figura,ali o njima ima i boljih strucnjaka (konj br 1 muamer
i Tadicu je dedo cetnik,terenski,a babo salonski u SANU
Ovo je umjetnicki receno :)
Mada nisu ni ovi drugi mnogo bolji, samo eto ovo je radi podsjecanja i drmanja kafeza nasem narodu koji od Tadica pravi nevinasce.
Hikmet
06-01-2008, 21:09 PM
i da se nadovezem...juce gledam tadicevo obracanje prilikom posjete vojnog paviljona u cupriji gdje kaze...ova danasnja vojna vezba pokazuje koliko smo odlucni da branimo kosovo i metohiju......zanimljivo..
Nobady
06-02-2008, 22:43 PM
Razlika između radikala i tadića je i u tome, da su ovi prvi "ostvareni četnici", oni su imali priliku da ratuju za "srpske zemlje" i gde su god hašnuli civile i naišli na organizovani otpor, uglavnom su dobijali po p.... Zato se njima baš i ne ratuje više.
Za razliku od njih mali boki, ko svaki guzonjin sin, bio je na sigurnom i mogo je samo da mašta kako će on zameniti slobu i krenut u novo vojevanje i srbovanje, čim mu tata i ostala senilna družina iz Sanu to odobre.
No, u međuvremenu se desilo to, da je došo čika Nato i srbijici dobro isprašio tur, pa je mali boki ostao "neostvaren četnik". Zbog toga mu je ostala ta želja da se slika sa vojskom, da diže tri prsta, da pravi grimase u stilu "žestokog momka", da prijeti kako će zajedno sa našim Raljom ne samo da odbrani kosovo nego čak, setimo se izbornog slogana, da "osvoji Evropu!"
To je ono "kasno jane na kosovo dođe". Jes da ima velke guzice, al ipak mu fali ona stvar da sa reči pređe na dela. Nato mu je ofikario!
mladiSTUDENT
06-07-2008, 00:32 AM
jel se ovo mni cini ili ce cela srbija da zavisi od sulja?
Moreplovac
06-07-2008, 01:53 AM
jel se ovo mni cini ili ce cela srbija da zavisi od sulja?
Ma dragi brate, cijo svijet zavisi od naseg Dr. Sulejmana...:)
Haljit
06-07-2008, 06:32 AM
Ma dragi brate, cijo svijet zavisi od naseg Dr. Sulejmana...:)
A jadnog pRasima od kako se utopio u DS, niko vise ne pominje koliko da ziv nije.
Deddha
06-07-2008, 11:31 AM
Pominje, kako ne pominje, pominjao ga je Doktor rijecima "mi smo tadica obavjestili da jedna grupa ljudi iz njegove stranke najnizim metodama pljuje po svemu u Sandzaku, no, i nakon obecanja tadica da ce smiriti tu grupicu svojih ljudi, njegov ovdasnji ljubimac ljajic i dalje ne prestaje sa klevetama i lazima", a takodje i objasnjavajuci tadiceve pozive na saradnju i istovremene napade ove spodobe kao "to vam je kao kad vas domacin pozove u kucu na kafu, a pusti vam pascad"... Tako da, ne moze se reci da niko ne pominje ovu individuu iz bijelih voda:icon_rolleyes:
Deddha
06-07-2008, 12:18 PM
Tufan
As
Clan od: 03 2008
Prebivaliste: tu sam
Nivo: 15 [?]
Poeni iskustva: 6619
Sledeci nivo: 7465
Prilozi: 77
Oceni korisnika
Broj ocena: 6
Pros. ocena: 6.17
"Kada sam 2000. postao ministar, u ovoj zgradi je bukvalno bio dan žalosti. Od čistačica i kafe kuvarica, svi su govorili: 'E, šta smo doživeli!? Da nam Turčin dođe u Vladu!' Da stvar bude gora, prvi zvaničnik koji me je posetio bio je turski ambasador"
Rasim Ljajic u izjavi za BH-Dane http://forum.novipazar.org/images/smilies/icon_smile_approve.gif
E da, morao sam i ovog staviti (mada je vise za teme "o slobodi medija u Sandzaku", "degutantni ad hominem", ili "a ti junuse nisi glup", ali ih ne mogu naci, pa mozda i ovdje moze ici). Decko kome bi prikladniji bio nick "tupan", ali se potpisuje kao "tufan", koji je uzeo avatar od velikog tadicevog mudzahidina koji place, brata vuceta, koji je zenio djevojku trudnu sa svojim ocuhom, i brata binase, koja je silovana od svog oca, iz dubine duse je iznio svima kako se osjecao ljajic kad je usao u ministrarstvo (pritom ne pitajuci kako je on usao u to ministarstvo, zasto je on usao u to ministarstvo, sta je on uradio u tom ministarstvu, dal' je to ministarstvo samo maska za pravi posao koji taj njegov ministar radi, tj. isporucivanje haskih optuzenika, i na kraju koje je vjere i kom narodu pripada taj njegov ministar). No, naravno da ga ne zanima, isto kao i on sto je, njegov ministar je ustiju punih odbrane Islama i nekakve islamske zajednice u posljednje vrijeme. A to sto on cirkulise po novinama i ostalim medijima kao predsjednik nacionalnog savjeta za saradnju sa hagom (kao ministar skoro pa nikako, jedva se i sjetih da je za rad i zaposljavanje, a vecina ih to sigurno ni ne zna), to ovog velikog srpskog mudzahidina (ili kako srbi kazu mundzosa, posto je zajedno sa svojim ministrom nastupio na srpskoj listi) ni ne zanima. Vazno je da on brani nekakvu famoznu islamsku zajednicu, zajedno sa tadicem, dodikom, ovaj cuvar haskih optuzenika. Cudno li je biti tadicev mudzahedin, majko mila... a da, tadicev "Turcin", tako je napisao. I to velikim slovom pocetnim, "veliki Turcin". Tadicev, dodikov, karadzicev i mladicev "Turcin", ajme meni...:icon_rolleyes:
insajder javlja
06-07-2008, 17:47 PM
http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1499-ugljaninova-bosnjacka-lista-u-demokratskoj-vladi.html
eto zavrshena pricha:D:D
izabrano je manje zlo
Jos cemo vidjet sta ce da bude... politika je cudo
Moreplovac
06-07-2008, 18:51 PM
I Englezi i Spanjolci znaju za Nas Bosnjacka Lista/ Lista za Sandzak (http://en.wikipedia.org/wiki/List_for_Sand%C5%BEak) i za Njega Dr. Sulejman Ugljanin (http://en.wikipedia.org/wiki/Sulejman_Ugljanin)
PutNick
06-08-2008, 01:10 AM
Jeste slika trenutno na naslovnoj strani sajta u vestima, ali... lijepa je, pa treba da se nadje i ovde.
http://www.sandzaknews.com/slike/vijest-1499.jpg
insajder javlja
06-08-2008, 01:27 AM
a podsjeća na Erduana, ovako u porodičnom okruženju
ili Erduan podsjeća na njega
:(
PutNick
06-08-2008, 05:31 AM
ili Erduan podsjeća na njega
:(
Duse mu'minske... lice jedna na drugu.:icon_wink:
Deddha
06-08-2008, 11:35 AM
Ko bi reko da su ovo izbori u srbiji, pominju se Erduan, Ahmedinedzad, a takodje i bush, jehud barak, kondoliza rajs (bus i barak se doduse ne pominju, ali nekako americki ambasador u posjeti don vitu kORLJEonetu, dan nakon zavrsetka izbora, neodoljivo asocira na njih, dok se rajsova pominje kao pregovarac za vrijeme posjeta Doktora Turskoj)... A ponajmanje se pominju sava, lazar, milos obilic...:001_cool:
Evo novih informacija o koalicijama po kojima ulazimo u koaliciju sa g17+
http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1500-bosnjaci-prave-savez-sa-g17+.html
Moreplovac
06-09-2008, 14:20 PM
Super, nego sta li ce biti sa autoputem da li prolazi kroz pester? Jel bilo o tome kakve price? I da li je vuk draskovic odlucio da se izvini?
insajder javlja
06-10-2008, 08:14 AM
Esad Džudžević sa Bošnjačke liste za evropski Sandžak kaže da do sada nije bilo konkretnih dogovora, ali da ako se može ići u koaliciju sa Ljajićem na republičkom nivou, onda može i na lokalnom. „Teških reči i razmirica je bilo, Ljajić nas je vređao, ali to treba prebaciti na privatan nivo. Na političkom nivou je poželjno i nužno pomirenje Bošnjaka. Koalicija koja je u evropskoj priči je i naša priča i motiv više da prevaziđemo podele i svađe“, kaže Džudžević. Ali i on smatra da će se vlast na lokalu napraviti posle formiranja republičke vlade – čiji će se model „spustiti“ na lokalni nivo.
izvor ovoga texta (http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/Boshnjachka-podela.lt.html)
jel ovaj esko budala ili je počeo da pije alkohol, pa se ne trijezni, ili se je možda učlanio u muuAmerijevu nelegalnu IZ?!
njemu izgleda nije jasno da mi ne idemo u koaliciju sa rasimom (POLITIČKIM MARGINALCEM U SRBIJI!!!!!), već sa DS, tj strankom koja ima predsjednika države!?
koliko su samo puta prije izbora ponovili "brat rasim" i tražili jedinstvo(jebinstvo) sa njim!! pa zbog toga smo umalo i izgubili izbore!
njima ako se bratuje i jedinjuje(B) sa prasimom pa nek fino napuste našeg Predsjednika i nek pređu u SDP!!!
a Sulejman neće ostati sam!!!
i ovaj magarac je "bolji" od dvojice "dobrih" naših poslanika u skupštini srbije!!
baš mi dođe da otvorim temu Nešto je truhlo...
tranzicija
06-11-2008, 08:23 AM
Tekst sporazuma G17+ i SDA
Predsednici G17 PLUS i Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Mlađan Dinkić i Sulejman Ugljanin potpisali su danas u Beogradu Sporazum o partnerstvu dve stranke.
Sporazumom o partnerstvu G17 PLUS i SDA utvrđuju se osnove zajedničke politike sa ciljem ubrzanog razvoja Srbije na celoj teritoriji, uz uvažavanje ekonomskih, istorijskih, kulturnih i drugih specifičnosti.
Osnovni cilj Sporazuma je zajednički rad na ubrzanju procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, jer je to najbolji način za jačanje ekonomije, modernizaciju čitavog društva, poboljšanje životnog standarda građana, ostvarivanje pune nacionalne ravnopravnosti, kao i ubrzani razvoj svih manje razvijenih regiona.
Sporazumom je predviđeno da će G17 PLUS i SDA nastupati u koaliciji na parlamentarnim izborima, kao i da će poslaničke grupe dve stranke dogovarati i usklađivati način podrške Vladi.
Utvrđeno je i da će potpisnice pri formiranju Vlade pružiti uzajamnu podršku za članstvo u Vladi, kao i da će zajednički doneti odluku o podršci Zakonu o budžetu Republike Srbije, koji će obezbediti uslove za ubrzani privredni rast, uz održanje makroekonomske stabilnosti i socijalnu odgovornost prema građanima Republike Srbije.
G17 PLUS i SDA će voditi aktivnu politiku u definisanju i usvajanju procedura i standarda Evropske unije, uključujući podršku svim evropskim zakonima i drugim institucionalnim i ekonomskim reformama, radi što bržeg sticanja punopravnog članstva Srbije u EU.
Kroz rad u institucijama izvršne vlasti predstavnici dve stranke će se zalagati za brži ekonomski razvoj, ravnomerniji razvoj regiona, razvoj infrastrukture i podizanje kapaciteta za pristupanje fondovima i realizaciju razvojnih projekata.
Kao jedan od ciljeva Sporazuma definisano je i zalaganje za reforme u oblasti lokalne samouprave koje vode ka većoj decentralizaciji i upravnoj i finansijskoj samostalnosti lokalnih samouprava u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi.
Uzimajući u obzir programske sličnosti dve stranke, G17 PLUS će iskoristiti sve modalitete za razvijanje veza i unapređenje odnosa sa grupacijom Evropskih narodnih partija (EPP), čiji je G17 PLUS pridruženi član, u zajedničkom interesu.
Sporazum stupa na snagu danom potpisivanja i otvoren je za pristupanje ostalih političkih partija pod uslovom da se sa time saglase strane potpisnice.
http://www.g17plus.org.yu/ministarstvavest.php?subaction=showfull&id=1213104531&archive=&start_from=&ucat=12&
Evo i intervjua sa Dr Sulejmanom Ugljaninom http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1504-ugljanin-narod-je-presudio.html
Sto se tice Sjenice, tu smo jos bolje prosli nego na predhodnim izborima. Narod je pozitivno reagovao na politiku Bosnjacke liste za evropski Sandzak i nagradio je na ponovljenim izborima. Koalicija oko DS-a je dobila manje mandata nego prosli put. http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1505-bosnjacka-lista-na-ponovljenim-izborima-u-sjenici-ubjedljivije-pobjedila.html
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.