View Full Version : ?? "srpski" rijaset
insajder javlja
03-24-2008, 04:55 AM
Često se govori da je Rijaset iz srb, nastao iz interesa koštunice ili beograda..
To se navodi kao argument protiv njega, i spominju se na jedan manipulatorski način nekakve "duhovnosti", i nekakav navodni "sukob koncepcija"
Što se mene lično tiče, meni nikada ni muuAmerije niti sera neće biti "pokazatelj" duhovnog centra" tj Kible u bilo kojem smislu te riječi!!
Moj je životni princip POGLEDAJ ŠTA HOĆE - DA BI RADIO KONTRA!
ima ona nardona "..ne radi šta hodža radi.." (koju polovično sada navodim)
Ni o kakvom sukobu koncepcija nije riječ, niti o bilo kakvom mijenjanju Kible (duhovnog centra!!) koliko sam ja upućen, riječ je nezadovoljstvu sa muuAmerijem (veze sa narko-klanovima, politikanstvo, nepolaganje računa o finansijama i sl), i na koncu njegovo i nelegitimno ukidanje Mešihata IZ Sandžaka, koji je potom obnovio rad i priključio se već osnovanom Rijasetu IZ srb, a u čijem je osnivanju učestvovao i sam muuAmerije, ali je napustio rad na tome uvidjevši da će mu foteljica izletjeti iz ruku!!
Dakle, ja se pitam:
1. Po čemu je ovaj Rijaset srprski (u smislu da odgovara vladi u beogradu, ili nekakvoj "srpskoj stvari")?!
2. Ako i jeste (donekle i u nečemu), onda zašto bježati od toga, kada evidentno ni Rijaset u BH nije Medinski ili Mekanski ili Kudski :( u Kuranskom poimanju tih pojmova?! Odnosno: možda nam se podudaraju interesi sa "srpskim interesima" obzirom da je Zapad (a Rijaset BH je čedo zapada) poprilično antiislamski nastrojen zadnjih nekoliko godina!
?
Meni su ovo lična pitanja, i krajnje je vrijeme da se ovako postave jer se to stalno i potencira...
Ja lično se nikako ne mogu pomiriti sa iskazom, stavom da je bilo kakav sukob sa muuAmerijem zapravo sukob sa nekakvim "muslimanskim duhovnim centrom" ili sa "nekom "muslimanskom duhovnošću"; niti da je to sukob sa Bosnom a na strani srb!! :thumbdown:
Pa da obrazložimo malo ovo??
Sandokan
03-24-2008, 16:05 PM
I da je srpski to ne mozhe biti nikako.
Srbijanski, je vech neshto drugo i ispravno.
insajder javlja
03-27-2008, 04:38 AM
pa iznose se često optužbe.. spominje se eto i taj koštunica! baš bih volio kada bi neki "pametni" pojasnio kakve veze ima koštunica sa ovim rijasetom i kakve veze rijaset ima sa njim?!
u smislu da him je zajednička politika.
i na način (pojašnjavanja) da to bude prihvatljivo i argumentirano malko jačim argumentima od onih koje him vožd spominje kada se ufati kamere i mikrofona.. ono je sramota za inteligenciju..
dobro sad, meni je potpuno jasno zbog čega se spominje aktuelni srp premijer u tehničkom mandatu! spominje se zbog toga jer je njegova stranka u koaliciji sa LZS pa se ovime zapravo želi optužiti gospodin Sulejman Ugljanin!!
trebao sam i postaviti treće pitanje: kakve veze ima gospodin Ugljanin sa rijasetom?! ali kao što se i vidi od onih slinih forumaša, sa tamoone strane, sada nikoga nema na ovoj temi!!
na kraju krajeva jedna od odlika Muslimana jestalna spremnost za revidiranjem stavova! ja sam uvijek spreman da ih mijenjam ako dobijem jake argumente!
jednom sam čuo interesantan poziv:
dokažite mi da je kršćanstvo (judaizam, komunjizam ili bilo šta drugo..) istina ja ću ga prihvatiti!
neki i one hazreti Mevlanine riječi: "dođi samo dođi... bio vatropoklonik ili nevjernik..." zapravo tako tumače!
predsjednik Ugljanin je više puta upućivao poziv da se dođe na razgovor i u lice iznesu zamjerke! ali njima je bilo draže da ih iznose na ulici, po kafanama i sl, jer se tako fesad more roditi!
dok sa iznošenjem zamjerki i prigovora u lice vladaru (gradonačelniku, predsjedniku stranke, nac.vijeća, pokreta..) fesadu vrata bivaju zatvorena! zato mu se nikada nisu ni odazvali!
nije da je ovaj forum i pozivi na njemu baš na nivou poziva jednog velikog učenjaka ili jednog ozbiljnog muslinaskog vođe, ali u najmanju ruku bi bilo pošteno i bratski da nam neko dadne odgovor na ova pitanja!
rijaset je nastao potpuno legitimno!
mešihat sandžaka, nakon što je nelegitimno ukinut, potpuno je legitimno obnovio rad i pridružio se rijasetu!
nikakav sukob na liniji sarajevo-beograd i sukob koncepcija nije u pitanju! riječ je o sukobu sa muuAmerom 3lukorlićem, od kojega sam ja prvo čuo spomen rijaseta srbije (i tada sam naravno bio zgrožen time, a sada kada je to institucija koja bi možda nekada mogla njeg skinuti sa trona i oduzeti mu autove, podržavam je!)
ni o kakvoj izdaji nije riječ! "izdati" rijaset bh, zapravo znači biti na ispravnome putu!!
pa protiv cerića su u sarajevu, još 2001. boračke(!!!) organizacije i muslimanska studentska omladina organizovali demonstracije!! i on je jedini vjerski poglavar na svijetu uopšte na protiv koga su se demonstracije dizale!!
itd
forumi su tu za vođenje rasprava, forumi na kojima se okupljaju muslimani svakako bi trebali imati i "muslimanske" rasprave, ali izgleda da ovoga pokušaja neće ništa biti, jer "muslimanski način" je nešto što je ovdje odavno zaboravljeno
www.sjenica.com
03-27-2008, 19:14 PM
Taj pogrdan naziv Rijaseta (kao i mnogi drugi tipa izdajnici,DB_ovci is l.)poticu uglavnom od ovih SDPederovaca koji su do juce bili istaknuti clanovi JUL_a i SPS_a,povezuju Rijaset sa strankom SDA u cilju blacenja stranke,ali Alah je uz nas - nece im ni ovoga puta upaliti,hvala bogu pa su Sandzaklije velika zlopamtila,mozda malo u diskusijama i skrenu sa pravog puta,ali zato na dan izbora prodju im poslednjih 17godina kroz glavu - poslusaju srce i naravno zaokruze SDA...
Sto se tice bivseg muftije Zukorlica moja familija ne od ove novonastale krize u IZ vec poslednjih 5 godina ni dinara nije uplatila za bilo sta,gde bi novcana sredstva zavrsila na nekom od racuna kojima raspolaze ozloglaseni muftija, da smo tako svi radili otisao bi on sam sa,jer i slijep vidi da je tu samo radi interesa,novca i moci koju mu je davalo zvanje muftije...
Selam iz Sjenice....
insajder javlja
03-29-2008, 00:47 AM
jest!
pokojni i ubijeni jedač-volova-karadžićevih, je zajedno sa bivšim i propalim muhtijom šetač-obuven-marjanovićev, pokrenuo osnivanje srpskog rijaseta, ili rijaseta srbije!! čak su i oko rejsa "razglabali" (mada se već podrazumijevalo da to bude muhatija..) zatim podobar dio sps-ovaca i jul-ovaca (npr hajro-aron tutić je JAVNO vadio člansku jul-a)
i kada nije uspjelo (valjda famozni jusufspahići nedadoše:(??) da muuAmerije bude rejs, oni (sps, jul i sl) pokrenuše galamu oko "sukoba koncepcija" :scared:
pa jel zaista misle da smo tolike budale, pa da se ne sjećamo ni onoga od juče?!
kamo sreće, da smo mi ikada i bili dijelom toga bosanskoga rijaseta, ma nemora formalno, nego na nekim bratsko-islamskim relacijama, i kamo sreće da na mjestu toga BH rejsa bude insan koji nije završio školu u čikagu, pa dqa recimo riječ toga rejsa bude presudna u glasanju na izborima u Sandžaku, da bude poštovana kao od pravga autoriteta!! kamo sreće, ali to niti je bilo, niti ova tzv "duhovna veza" koja je materlijalizovana kroz vezu serića-bmw i muuAmerija-..., nam je ikada nudila bilo kakav hajir u Ahiretskom smislu (pa i dunjalučkom)
evo da ja opet postavim i ovo, a i prije postavljano pitanje: A KAKVA JE KORIST (I DUHOVNA I BILO KAKVA) OD TE DUHOVNE VEZE SA SARAJEVOM?!
ovim pitanjem stavljam "na stranu" bilo kakvo objašnjavanje da ovaj rijaset nije srpski koštuničin db-ov.. eto neka bude i to sve, ali kakva je onda fajda od bosanskog rijaseta ovakvog kakav jeste?!?!
insajder javlja
03-29-2008, 00:51 AM
eto neka bude i to sve, ali kakva je onda fajda od bosanskog rijaseta ovakvog kakav jeste?!?!
pogledajte samo tri DOKUMENTOVANE činjenice:
1. spiskove špijuna db-a i kos-a koji su nakon rata objavljivani a odnose se na radnike u tzv IZ BiH
2. pogledajte spisak, sastav npr Medžlisa IZ BH, ili spisak sa imenima muftija u toj zajednici..
3. i pogledajte šta sera kaže na ove dvije prethodne činjenice!!
a kaže, odnosno izdaje: fetvu o amnestiji!
Deddha
03-30-2008, 21:44 PM
Nista to dok se ne objave spiskovi koje trazi zukorlije... i dok se ne otvori onaj kovceg nikole tesle u americi. Tek ce tu da bude iznenadjenja:icon_rolleyes:
insajder javlja
08-20-2008, 03:31 AM
otvorih ovu temu da bi se odgovorilo na optužbe iz kuhinje db-zlukorlić, a kojima se je htjelo ustvari napdati na muslimane koji su se nakon duge zlukorlićeve tiranije nad svim svetim, riješili da neplaćaju više članarinu da bi neko vodao upošljenice agencije za poslovnu pratnju po kopaoniku, već da članarinu uplate na novu LEGALNU adresu...
u međuvremenu je rijaset preživio nekoliko pucanja na njih, bilo iz vatrenog oružija bilo iz zlih jezika onih kojima su sada sa milanom veselinovićem konačno maske pale...
:D
na sajtu glasa iz šljama postoji jedna anketa :D
i ja sam glasao
kada pogledah rezultate, i sam se iznenadih kako su dopustili a da ne naštimaju, ali se sjetih da su him ovih dana pune ruke posla,jer imaju problema sa "šiptarskim teroristima" koji him baš ne daju mira
pitanje na anketi je bilo Gdje vam je duhovni centar?
stara muuAmerova zlokobna teza o voljenom sarajevu, o kemalu montenu i tako...
eve i rezultata:
Beogradu 448 49.7%
Sarajevu 436 48.4%
Ne znam 17 1.9%
sumnjam da ima iko kome je beograd uistinu "duhovni centar" mada sam i ja lično glasao tako :icon_lol:
čisto iz inata munaficima
:lol:
urban OUT
02-03-2009, 20:06 PM
Ahiri zeman je vakat kada su najpametniji zbunjeni...
Nije da sebe važim za jednog od najpametnijih, ali zbunjen svakako jesam...
Taman kada insan napravi neku diferencijaciju između dvije aktulene IZ, i naravno definisa onu jednu (inače nelegitimnu) kao prozapadnu, proameričku..
cerić itd (http://www.youtube.com/watch?v=z30_YzhyFdo),
ovi drugi ni manje ni više, nego šalju svoje hodočasnike na najčuveniju anti-Kabu današnjice Bijelu Kuću u Vašingtonu, i na čuveni obred u čast božanstva - President of USA...
Zapita se čovjek, pa jel' moguće da su "Amerikanci toliko poklopili"?!
Mada kad još malo bolje razmislim, i sjetim se da su obadva predsjednika Sabora, od obadvije IZ (M.Makić i H.Tutić...), nekadašnji članovi SPS-JUL jednokrevetne koalicije, i da je na osnovu toga fakta evidentna "pokopljenost" od strane Bg, zašto bi onda bilo čudno ovo najnovije...
Ensarija
02-04-2009, 17:24 PM
sve čime je Zukorlić i njegovi slijepci pokušao pridobiti široke mase a koji mu predstavljaju samo pješadiju u momentu kada je u ćošku,nakon toga , naravno, raus,, je palo u vodz vrlo brzo, .
to sve zato što je laž lako pobiti, istinom, istina, lako je to dokazati onome ko ima vid i sluh, i pamet,
veza sa bosnom je prepričana priča, to je bila dobra zamisao, na tu kartu upaliti ljude, ali vrlo glupo, jer ima ljudi koji imaju glavu, ako neko i dalje ima sumnju u vezu sa bosnom neka pogleda ko je pokidao i zašto veze sa bosnom
http://medzlisprijepolje.org/forum/viewthread.php?forum_id=34&thread_id=98
uostalom kakav je to izraz DUHOVNA veza, sa kim insan smije biti duhovno vezan,, kako to novossadsko-beogradski ne zna,, njihova duhovnost je u ovom proteklom vremenu dobro pokazana, slijepci su duhovno vezani za Zuka, a on za BMW.
i to je veza koju oni poznnaju
Druga stvar
da je rijeset srpski i da su ga instalirali koštunica i srpski političari i da ga podržavaju, pa kako to da Zukorlić i dalje postoji , jeli on to moćniji od države koja, kako kažu podržava rijaset, dakle radi se o još jednoj gluposti slijepaca.
uostalom , njihova pisanja kako je muftiju posjetio ovaj ili onaj političar, govore ko to vapi za političkom podrškom.
Pazarac_TS
02-04-2009, 18:20 PM
Druga stvar
da je rijeset srpski i da su ga instalirali koštunica i srpski političari i da ga podržavaju, pa kako to da Zukorlić i dalje postoji , jeli on to moćniji od države koja, kako kažu podržava rijaset, dakle radi se o još jednoj gluposti slijepaca.
uostalom , njihova pisanja kako je muftiju posjetio ovaj ili onaj političar, govore ko to vapi za političkom podrškom.
Tacno ,isti taj Kostunica ili njegov Ministar veraa je dozvolio Muameru da osnuje ISLAMSKU ZAJEDNICU UUUUUU Srbiji .Jestel vi culi ranije za tu IZuS?Nee ,jer nije ni postojala vec samo Islamska Zajednica Srbije odakle je posle Sabora zajednice tadasnji Muftija Muamer Zukorlic smenjen a postavlje Hasib ef Suljovic.Ali Muki je morao biti Muftija pa ako ne u IZS onda ajde da napravi novu IZuS pa da bude sam sebi Muftija ..
I ako sam protiv podela IZ i okrivljujem i jedne i druge ,mislim da je Rijaset do sad veoma korektno obavio posao na celu sa Ademom ef Zilkicem ,i da su oni dostojno do sada prestavljali Muslimane u Srbiji.!
tranzicija
02-04-2009, 18:33 PM
...
Na sajtu Ministartstva vera Srbije mozete naci linkove ka sajtovima vjerskih zajednica. Medju njima se nalazi link prema Muamerovoj IZUS i prema Rijasetu. :)
Kao da su to dvije vjerske zajednice.
ul_8mart_br?
02-04-2009, 22:47 PM
ovi drugi ni manje ni više, nego šalju svoje hodočasnike na najčuveniju anti-Kabu današnjice Bijelu Kuću u Vašingtonu, i na čuveni obred u čast božanstva - President of USA...
Ne znam hoce li se ko sjetiti zakletve Obame, kad ga onaj sudac proziva "ju, barak ejdz obama" a on odgovara "mi, Barak Husein Obama".
Da li ti ili refresh_, jednom rece za njega "obmana", ali ja jos uvijek gajim nadu u ovog covjeka i smatram da je musliman. Cini mi se da je on na neki nacin posljednja nada i dar ovoj zemlji. Vjerovatno ce ga oni smetati, ucjenivati i na kraju potrositi ali je, cini se, bio potreban neko kao on da bi se definitivno kompletiralo na neki nacin beznadje tamo i neumoljivo srljanje u provaliju.
esmeraldaa
02-04-2009, 23:19 PM
Po vazecen Zakonu o Crkvama i verskim zajednicama u Registar Crkava i verskih zajednica moze biti upisana samo jedna Islamska zajednica. Clan 19.tog Zakona doslovno glasi: U Registar se ne moze upisati verska organizacija ciji naziv sadrzi naziv ili deo naziva koji izrazava identitet crkve, verske zajednice ili verske organizacije koja je vec upisana u Registar ili koja je ranije podnela zahtev za upis.
ISLAMSKA ZAJEDNICA SRBIJE je zahtev za registraciju Ministarstvu vera R.Srbije podnela jos 2006. god.kao i odluku Sabora IZS o osnivanju Rijaseta Islamske zajednice Srbije sa sedistem u Beogradu ul.G.Jevremova br.11. sa potpunom dokumentacijom 7.marta 2007.godine, nakon cega je Ministarstvo vera R.Srbije izdalo POTVRDU o upisu Islamske zajednice Srbije u Registar crkava i verskih zajednica br. 08-0-00-1/2006-01 od 9.3.2007.godine.
Suprotno pomenutom zakonu. Ministarstvo vera R.Srbije je 30.7.2007.godine izdalo potvrdu o upisu Islamske zajednice u Srbiji.
Islamska zajdnica u Srbiji (muamerova) ranije nije bila upisana u Registar.
Hamza
02-08-2009, 16:00 PM
Ej ljudi sad zalutah na jedan forum kad tamo u nekakvoj kategoriji "Aktuelnosti" stoji i tema "rijaset",da li mislite kao i ja da cim je to pod " " maslo zna se koga? www.pazarski.forumn.net
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.