PDA

View Full Version : 1001 razlog da glasam za SDA Sulejmana Ugljanina

tranzicija
04-02-2008, 16:02 PM
Obzirom da se približavaju izbori ovom temom želim da pokrenem razgovor na temu

"1001 razlog da glasam za SDA Sulejmana Ugljanina"

resko
04-02-2008, 18:16 PM
musliman i to dobar musliman i vjernik, nepada mi napamet da glasam za listu gdje se nalazi vuk draskovic,kad imamo nasu bosnjacku listu

Momcina
04-02-2008, 18:52 PM
Eto ja imam 1000000000000000001 razlog da neglasam za SDA Sulejmana Ugljanina!
Posto je toliko Nula u tom broju,onda necu navoditi razloge...

fingersbroken
04-02-2008, 19:37 PM
Meni izgleda da si ti promasio temu. Tema je zasto da glasas. Ti bi svoje razloge trebao da izneses u temi koja slovi zasto da ne glasas (pise se razdvojeno). A obzirom da ni te razloge neces da iznosis, onda nisi trebao ni da pises. Cisto bar da emiru ne otezavas server ;)

A ja bih za SDA glasao sve dok ima takvih poput tebe, koji su pokazatelji koliko je ispravno sve ono sto kritikujete. Nacin kritike koju upucujete, i razlozi iz kojih se javljate, su pokazitelj sam za sebe.

xPazaracxx
04-02-2008, 19:59 PM
Pa jedan od razloga je ako bi dosao neko od ovih beskucnika i gologuzije na vlast, onda bi i njima trebali da pravimo kuce.
Dr. Sulejma ef Ugljanin je siturian covek i gledano okom obicnih ljudi mnogo "jeftinija" varijanta da on ostane na vlast.

www.sjenica.com
04-02-2008, 21:09 PM
glasam za SDA zato sto je prva i jedina bosnjacka stranka....

Deddha
04-02-2008, 22:02 PM
Mene sto se tice, ja imam 250.000 razloga za glasanje, evo i zasto
http://youtube.com/watch?v=UwzS-bXL1hg&feature=related
(od 18-e do 26-e sekunde od pocetka klipa):icon_rolleyes:

P.S Sta je ovo, pojavio se i momcilo odjedanput na forumu:icon_mrgreen:

Emir
04-03-2008, 00:34 AM
Zato sto je ispunio sve sto je obecao

PutNick
04-03-2008, 03:45 AM
Zato sto je jedini stao ispred naroda kada je to trebalo.
Zato sto je pokrenuo organizovanje bosnjaka.
Zato sto nije pokleknuo kada su ga mnogi izdali i izneverili poverenje.
Zato sto mi je u njegovom mandatu obezbedio da moj grad bude grad drzavnog univerziteta.
Zato sto ne ljaga po drugima.
Zato sto kada govori, govori mirno.
Zato sto se vide rezultati njegovog rada, pa koliki god da su, za razliku od prazne price drugih, koji ni jednu klupu nisu izgradili u ovome gradu.
Zato sto sam ubedjen da zeli uciniti dobro i za onaj deo bosnjackog naroda koji njega mrzi.
Zato sto se autoriteti moraju slijediti, a mi drugoga nemamo.

Haljit
04-03-2008, 03:46 AM
Razlog Nr.1002
Ima najljepsu kucu, na najljepse mjesto - u sami rekreacioni centar.

---------------------
ps.nek crknu dusmani

insajder javlja
04-03-2008, 07:10 AM
- Zato što je jedini koji se bori za očuvanje dostojanstva i obraza!

Prema neprijatelju je žestok (Feth/29):
Nikome se nikada nije dodvoravao, a nužne koalicije su obilježene njegovim pogledom „odozgo“ na „koalicijske beograđane“; daje him ustupke i usluge, ali samo zarad naših nacionalnih interesam, a ne kao drugi koji prihvataju uloge tipa: ciganski ministar, đinđićev (ili marjanovićev, tadićev...) muftija... on je u dijalogu sa njima jedino Bošnjački predstavnik! Đinđić se samo zakreveljio kada mu je gospodin gradonačelnik zahvalio za pomoć prilikom obaranja miloševića... koštunica je blentavo zamuckivao, govoreći da je ovo prvi Bošnjak sa kojim sarađuje a da zaista brine o svom narodu... Da li je đinđelić bio vođa obaranja sloba ili ne, i koliko je koštunjavi iskren u govoru, posebna su pitanja, ali činjenica je da nije htio da nas ponizi, kao neki za koje Karla del Ponte govori da su srbi!!
Nije nas ponizio, uvodeći tagute, i žene taguta obuvene i polugole u džamije! Nije ni jednom paganinu organizovao predavanje na univerzitetu „u čast...“ (jer zna za ajet RabbilIzzeti=Rabbova je Čast, a ne đinđićizzeti-neuzubillah!!)
Nije nas ponizio kretenskim osmjehom i zagrljajem (kao muuuAmarije) sa ružicom đinđić, ili sa ženom američkog ambasadora!
Odlazeći milošević, je znajući da naš gospodin Predsjednik predstavlja opasnost po njihovu zločinačku politiku, veliki dio oproštajnog govora je posvetio njemu, upozoravajući dvojac đinđić-koštunica na njega!
Prvi je u SFRJ citirao Ajete na TV-u, i prvi je nazivao selam! Njegova mudrost je što je još tada znao sa kojim ajetom da započinje govore: „ko ubije jednog čovjeka...“, sjetimo se 1989-1992 svaki govor je započinjao sa tim! Očigledno je tada jedini uviđao da se sprema ubijanje i krvavi ratovi, pa je Jasnom Opomenom opominjao, tako da nijedan koljač neće moći reći da nije čuo, nije znao...!
... ...

Međusobno je samilostan (Feth/29):
Kada su svi -od muuAmerija do prasima, osudili omladinu koja je na stadionu uzvikivala „UĆK!“ ili navijala za Tursku protiv srb. on him je stao u odbranu! Nikada nije napadao čak ni vehabije, koji su otvoreno govorili da ga treba likvidirati! Jedini je s početka devedesetih otvoreno i javno pozvao na neodazivanje u JNA, preuzumijaću time odgovornost! Jedini je koji se solidarisao sa stradanjima braće Bošnjaka u BiH za vrijeme rata, pa je on i jedini muslimanski političar van BiH koji je za vrijeme rata boravio tamo (osim nekih koji su bili u jednodnevnim ili dvodnevnim posjetama)! Zbog toga je on i jedini kojeg je stara i prava SDA BiH (rahmetli Alija i sl) podržavala! Rasima su BH specijalci (porijeklom iz Sandžaka), 1997 uhapsili, ali je intervenisao rahmetli predsjednik inače zamoljen iz srb. da puste njihovoga političara! Isto tako 1998. u srp. skupštini javno izražava solidarnost i sa braćom Albancima na Kosovu! Za govornicom je tražio minut šutnje za albanske žrtve! Poganćere iz Sandžaka je više puta pozivao na razgovore i mirenje, pokazujući spremnost za bratskim zajedništvom! Za poganćera muuAmerija, iako je ponajbolje poznavao njegov poganluk nije govorio ružno, čak ga je i javno hvalio i branio (nebi li se vlah dozvo) sve dok ovaj nije ubio rahmetli Ružda! Prvi je bošnjački političar koji je spominjao komunističke žrtve u i nakon II svjetskog rata! Nije nikada kao 'odža Fetić govorio ružno o Časnom Poslaniku, štaviše, njegov politički angažman je upravo na njegovom putu (Feth/29, prva rečenica ajeta!)
... ...

insajder javlja
04-03-2008, 07:14 AM
...

- Jedini je čovjek u gradu kojem je javno na TV-u objavljeno porijeklo svakog feninga, za izgradnju kuće! Jedini političar koji je vozio petnaest godina zastavino vozilo, a živio kao podstanar! Kada je dobio ključeve od kuće, finansijeri iste su zamolili da on lično uruči ključeve i drugim aktivistima stranke koje su tom prilikom častili kao njega! TV je prenosila (a meni je to jedan od najdirljivijih trenutaka u životu) kada je tom prilikom pustio suzu, uz govor o zaslugama svih onih koji su gasili vatru u kojoj je bio Ibrahim alejhisselam! (a mislim da će ovo malo ko razumijeti)
- Nema niti jednog prijatelja koji je nark diler, a kamoli brata, kao što je slučaj sa prasimom!
- Drži se namaza i džamije još od vakta dok je vehabijski vožd još išao u osnovnu školu! Rahmetli dedo od vehabijskog vožda, je preselio a nije progovorio sa unukom, ljut jer se ovaj bori protiv Predsjednika Sulejmana!
- Pokazuje tokom cijelog života poštovanje prema istinskoj ulemi (osim ako neko arona tutića ili muuAmerija ne podrazumijeva pod ulemom)
- Bolji je poznavalac vjere (u privatnim razgovorima, javno se ne razmeće) od bilo kojeg pazarskog hodže

- PONIZAN JE, ALI NEĆE PONIŽENJA! DOSTOJANSTVEN JE A NIJE OHOL!

tranzicija
04-03-2008, 13:28 PM
Kada je sadašnji Gerasimov koalicioni partner Vuk Drašković rekao da će sjeći ruke onima koji podignu muslimanski bajrak i da će ih slati u Anadoliju...

Zato što je rekao.

"OD ISTIH SMO MINERALA OD KOJIH JE I OVA ZEMLJA SANDŽAČKA,
I SAMO SU NAM NJENI PLODOVI SLATKI"

Momcina
04-03-2008, 15:42 PM
90-ih godina postojala je jedna Himna svih nas Bosnjaka,i Ideja Stranke Demokratske Akcije (pisi SDA),je tada stvorena i ta Ideja je i dan danas ostala pozitivna,ali sto je ali to sto je tu Ideju neko izdo,prodo,prokocko,to njemu i na obraz i na cast...
a posto nam neko tu Ideju izda,i prokocka,onda ona Himna nas Bosnjaka iz 90-ih i onda izgubi smisao,pa neko bi sebet da ona dnas glasi ovako...

Proljecni se miris siri
Toplo sunce nam sja
Jedanestog maaaaaja odlazi Sulejmanija

Sulejamanija veleizdaja
Sulejmanija srpska prava stvar
Sulejamnija hajmo svi uglas
Jedanestog maja pobedicemo vas

Haljit
04-03-2008, 17:25 PM
90-ih godina postojala je jedna Himna svih nas Bosnjaka,i Ideja Stranke Demokratske Akcije (pisi SDA),je tada stvorena i ta Ideja je i dan danas ostala pozitivna,ali sto je ali to sto je tu Ideju neko izdo,prodo,prokocko,to njemu i na obraz i na cast...

OK, dali mozes reci ko tu pozitivnu ideju iz '90-ih sada i dalje zastupa?
- Brat Kera glavnog narko dilera Srbije, tj Rasim, bivsi koalicioni radikalski partner, dok nas laze o Mladicu?
- Zukorlje (dok sa USA ambasadorom iftaruje u kafani), a kojem je inace po statutu IZ zabranjeno bavljenje politikom pa zbog toga i nije predmet ovih izbora?
- Neko treci, a ko nije bio koalicioni partner radikala, i za ciji broj pristalica nije dovoljno onih 7 mjesta u vw-sharan?

fingersbroken
04-03-2008, 18:15 PM
Dobro, ali opet on masi temu. Ova tema je namenjena za razloge zasto glasati za SDA, a ne zasto ne glasati. Emir svoje clanove sikterise a ove ovakve puste da izazovu belaj pa posle dodje da brise.

Brate pokreni temu zasto ne glasati, i tamo nek se pise samo o razlozima za ne glasanje. Ili ovde eventualno probaj da pobijes neke od razloga navedene za glasanje. U tome bi vec mozda imalo smisla, ukoliko bi mogao nekakve argumente protiv navedenog da navedes. Svoje razloge sacuvaj za svoju temu. A obzirom da si vrlo argumentovan vidi se jasno da ti je namera samo provociranje...

I nisi neka momcina.. momcilo... cubrilo...

fingersbroken
04-03-2008, 18:20 PM
A ja svakako mislim da ce SDA ovog puta da izgubi. To je mozda i najveci razlog da se glasa za SDA, jer za koga drugog danas glasati? Ne postoji alternativa, a gubitak je vrlo izvestan. Zukorlje je omadjijo masu kojoj je trebala srednjovekovna amnestija i vjerska deklaracija, da ih neko vjernicima jednom nazove, zaveo vehabije, u isti kos prikupio sve suljove neprijatelje, i sad ce svi zajedno da sulja pobijede. Nego je problem sto to nece uticati ni na sta da se popravi na bolje, i onda beljaj. Jednostavno lose nam se sa svake strane pise.

Ja vidim lose ljude i oko Sulja i protiv Sulja. Sva sreca pa on nije toliko los, inace bi dosad bilo zesceg krvoprolica...

ibnIsmail
04-03-2008, 18:35 PM
ja mislim da ce ovo sad biti najubedljivija pobjeda,a shto se tiche gubitaka Sulejman nemozhe da izgubi kako okrenesh,a ono moguce je da izgubi emir,putnik,nero ili bajro,a Suljo nikako!

ps. emire,putniche,nero i bajro dabogda vam se raspala ta vasha stranka

Zhivio nam Suljo!:icon_heartbeat:

insajder javlja
04-03-2008, 20:15 PM
90-ih godina postojala je jedna Himna svih nas Bosnjaka,

momcino jel tacno da ti je muuAmerije obecao da ce ti poklonit sadašnju-manekenku, a i onoga pjevača pedera seja-boja sa kojim se muuAmerije sve češće sumnjivo sretne negdje na zapadu, kad on, tj vožd potroši i elmu i seja i kada se on ozeni altunom-konjoglavom, tebi daje ovo dvoje pa ti pišeš po forumima u znak zahvalnosti..

ja sam tako čuo, neznam jel tačno?

a kakve li si mu to još protivusluge pravio osim pisanja po forumu

PutNick
04-03-2008, 22:11 PM
a posto nam neko tu Ideju izda,i prokocka,onda ona Himna nas Bosnjaka iz 90-ih i onda izgubi smisao,pa neko bi sebet da ona dnas glasi ovako...

A za koga ces ti to glasati? Ko, po tvom skromnom misljenju, nije izdao Bosnjake i zasluzuje tvoj glas?

Deddha
04-03-2008, 22:29 PM
Pa vitomir onaj, ko bi drugi:icon_rolleyes: No, interesantno je koliko je ova bezmirisna a nadasve ljigava masa, sastavljena od smijenjenog muftije, ministra branioca mladicevog, propagatorke vodjenja ljubavi sa kondomima i ostalih nakarada, shvatila ozbiljno ove izbore. Ova haoticna masa, koja se krece bez ikakvih smjernica i koja je samo na trenutak nasla sebi neki cilj, se samo tako upinje i nada u ove izbore. Ova miloseviceva struja, podrzana onemocalim cetnikom draskovicem, smijenjenim bivsim potpredsjenikom vlade i tadasnjim cuvarom mladicevim cedomirom jovanovicem, pokusava sa svojim velikomucenicima i emisarima bozjim, tipa ovog momcila ili onog satro sandzak bega, ubjediti sve oko sebe, a ponajvise sebe, da dolazi neki "dan d" njihovom navodnom pobjedom. Bezmalo samo jos sto ne kazu kako dolazi carstvo nebesko i mojsije:icon_rolleyes:
P.S No, to i nije tema, ova tema ima svoj naslov i u pravu je onaj ko rece da i ovaj momcilo pa i svi koji ne pisu u okviru zadate teme trebaju biti pobrisani ili prebaceni u temu sa adekvatnim naslovom...

mladiSTUDENT
04-03-2008, 23:22 PM
Ja stvarno necu da se mijesam al mislim da je MOMCILO promasio planet,a ne grad,regiu i drzavu.
Glasam za Sulja pored bezbroj drugih iz jednog svima ociglednog al nigde spomenutog, a to je da nisam cuo nikog u Sandzak da je rekao sta ce da uradi sem toga da je Suljo za sve kriv. Ni plana,ni programa nii ideje ni cilja,ama bas nicega sem postog zauzimanja tv vremena (sto je naravno lako kad narod placa)
I jos jedan razlog u korist ove tvrdnje.Zar pametnom nije isaret dovoljan?

Hikmet
04-04-2008, 00:02 AM
kada je ubijen rahmetli Ruzdo, da je doktor Sulejman imao trunku oholosti u sebi, nebi sdp i muAmer nikada vise postojali, dobro znaju ove nekakve momcine se tamo onog foruma kako je bilo posle ubistva Ruzda,i koliko su im dana bile roletne na prozorima,a samo ne znam do kad ce im biti na srcima... Ali je doktor Sulejman kako on kaze predsjednik svih ljudi u sandzaku, i takve vrline su mogli imati ljudi ciji je on sljedbenik,kao sto je Ismail ef,Acif ef.i mnogi nasi sandzacki velikani....sta bi Ismail efendija rekao u vezi ovih koji uznemiravaju njegovu lijepu Altun Alem,Bor dzamiju,pucaju oko njih i zabranjuju namaze u njima,to najveci cetnici u najljucim ratovima protiv muslimana nisu uspijeli...a tamo neki cijin podanik sve to uspe...i to uz pomoc onih za koje se ismail efendija bori...da bi danas bilo bosnaka...Sulejman je jedini covjek koji je ostao dosledan Ismail efendijinig emaneta i mi ga moramo podrzati koliko smo kadri.Vidite kako su svi cetnici uz pomoc ovih izdajnika kao i onaj put na Ismaila efendiju i mumine,danas ponovo posli na pazar i na nase bijele munare..

Hikmet
04-04-2008, 01:24 AM
Acif Hadziahmetovic, u narodu poznat kao Acif-efendija, jedan je od najuglednijih sandzackih politicara izmedju dva svjetska rata. To je covjek koji je bio najzasluzniji za odbranu sandzackog glavnog grada od cetnika. Acif-efendija je rodjen 1887. godine u Novom Pazaru gdje mu se otac Emin-aga Bljuta doselio iz Djakovice. Zavrsio je tursku Vojnu akademiju u Bitolju, istu onu na kojoj je studirao i turski predsjednik Mustafa Kemal Ataturk. Po zavrsetku akademije stice cin kapetana. U novoj drzavi, Kraljevini Jugoslaviji, Acif-efendija postaje jedan od inicijatora za formiranje bosnjacko-muslimanske stranke Dzemijet-el-islami. Ova stranka je okupljala Bosnjake i Albance - muslimane iz Sandzaka, Kosova i Makedonije. Posto nije htjela da se potcini diktaturi kralja Aleksandra i Nikole Pasica, Dzemijetu je 1924. godine zabranjen rad. Od tada, pa do pojave SDA (Stranke demokratske akcije) krajem 1990., Bosnjaci-muslimani sa ovih prostora nisu imali svoju stranku. Sandzacki narod mu je posebno zahvalan zbog njegovog angazovanja u zaustavljanju iseljavanja muslimanskog zivlja iz Sandzaka u Tursku. Rahmetli Acif-efendija, centralna figura muslimanskog politickog i vojnickog organizovanja u novopazarskom kraju, bio je meta tri neuspjela politicka atentata. Za prva dva neuspjela atentata odgovorni su velikosrpski nacionalisti iz Beograda, a za treci su odgovorni lokalni komunisti koji su za egzekutora bili odrijedili Hasa Rozajca, ali se na kraju od toga odustalo. Krajem 1941. Acif-efendija organizuje odbranu Pazara od napada cetnika koji su krenuli iz pravca grada Raske. Cetnicka taktika je bila da Sandzak pritisnu sa svih strana, prvo iz pravca istocne Bosne, zatim pravca Crne Gore, a sa srbijanske strane iz pravca Ivanjice i Raske. Cilj cetnickih komandanata bio je zauzeti Novi Pazar, a njegovo stanovnistvo pobiti i protjerati. Medjutim, dogadjaji su pokazali da je najzesci otpor cetnickim bandama pruzilo bas stanovnistvo Novog Pazara, potpomognuto jedinicama sa Pesteri i jedinicama kosovskih Albanaca koje je predvodio legendarni Saban Poluza. Na planinama koje okruzuju Novi Pazar polovinom 1941. se formiraju cetnicki odredi sastavljeni od Srba iz dezevskog i moravickog sreza. Planine Kopaonik, Rogozna, Golija, Javor kao i dolina rijeke Ibra u pravcu Raske i Kraljeva, vrvjeli su od bradatih zlocinaca. Istog dana kada je kapitulirala Kraljevina Jugoslavija, 17. aprila 1941., njemacka vojska je usla u Novi Pazar. Stanovnici Pazara nisu skrivali zadovoljstvo zbog dolaska Nijemaca, jer su se nadali da ce u okviru nove vlasti vratiti autonomiju Sandzaku koju su dobili Berlinskim kongresom 1878., a koja im je ukinuta srpsko-crnogorskom okupacijom u novembru 1912. godine. Postujuci historijsko pravo na autonomnost ove regije, njemacka Komanda je dozvolila i omogucila sandzackim prvacima da povrate vlast koja im je oduzeta nakon Prvog balkanskog rata. Na savjetovanju u Kosovskoj Mitrovici, koje je njemacka Krajs komanda organizovala 19. aprila 1941., politicka vlast i upravljanje se predaje sandzackim Muslimanima. Na ovom savjetovanju ucestvuje i Acif-efendija i Ahmet Daca. Kljucne funkcije u glavnom gradu Sandzaka - Novom Pazaru preuzimaju Acif-efendija, Ahmet Daca i Behrija Abdurahmanovic. Sve vazne polozaje koje su ranije drzali Srbi preuzeli su Bosnjaci, a iz zandarmerije su izbaceni svi Srbi i Crnogorci jer - Acif nije imao povjerenja u njih

Hikmet
04-04-2008, 01:34 AM
taj posao nastavlja i doktor Sulejman,ali beograd uz pomoc svojih podanika kao sto su rasim ljajic,muamer ********* i druzina gledaju da mu sto vise naprave problema i sputaju ga u tome...nekada su to radili tajno,a danas je to postalo javno...i plod svog tog njihovog rada moramo priznati je vidljiv,jer su uspeli zavaditi muslimane,tako sto je nekoliko nevinih bosnjackih zivota izgubljeno...

KADA BI LJIDI DOLAZILI KOD ISMAILA EFENDIJE DA CINI DOVU ZA OVAJ NAROD ON BI DOVIO RIJECIMA..MOJ ALLAHU POVECAJ NJIHOV ZULUM,JER KADA SE CASA ISPUNI TADA CE STICI TVOJA POMOC...KOJE SMO UVIJEK BILI I BIT CEMO MUFTACNI

Hikmet
04-04-2008, 02:00 AM
Ta ista Rasimova ideologija(danas srpska akademija nauka i umetnosti ciji je predsednik Borisov tatica koji je ujedno i predsednik srpsko=jevrejskog prijateljstva) je na Hadzetu ubila veliki broj sehida, ljudi koji su neduzno platili ceh zato sto su se borili protiv cetnika... Cetnike su hvatali, iz sume dovodili, saslusavali i dobro im prstom priprijetili da se ne sale i ne vracaju u cetnike. Njima je bio oprosten svaki grijeh! Jer, novembra 1944. godine su amnestirani cetnici, ali ne i Muslimani..." Pazarcima je trebalo skoro 50 godina da smognu snage i rehabilituju Acifa-efendiju koji predstavlja jedan od najsvjetlijih likova novopazarskog kraja. Muslimanski narod je to ucinio preko svojih predstavnika u MNVS, 11. maja 1991. godine. Jedan od casnih izuzetaka je historicar Esad Rahic koji se s pravom pita: "Da li su lokalni "kvislinzi" poput Acifa-efendije Hadziahmetovica, Bika i Deka Dresevica zaista bili izdajnici, ili obratno, vrlo hrabri ljudi koji su zitelje nasega grada i okoline spasili od potpunog genocida? Ova i mnoga druga pitanja i dileme moze razrijesiti samo jedna cjelovita, jezgrovita i na kriterijima historijske istine zasnovana HISTORIJA MUSLIMANSKOG NARODA."a i danas ima tih hadzetanskih sehida(ZUMRETA HAJROVIC,RUZDIJA DUROVIC,ISMAIL PRENTIC ...) koji su jedino bili krivi sto su ponosni svojom vjerom i identitetom i nisu se hteli klanjati ni beogradu niti bilo kome drugom osim svome Gospodaru

Momcina
04-04-2008, 09:23 AM
Insajder,lajanje Pascadi je prirodna stvar,a odlika Vjernika je da su Strpljivi.
Ovaj forum postoji i postoji ova tema i imam pravo u skladu sa pravilima ovog foruma da iznesem svoje misljenje,i to sam misljenje iznio! Eh kamo srece da se vrate 90-e,i da danas zivi i u djelo se sprovodi Ideja koju je tad dr.Sulejman Ugljanin sprovodio,kamo srece,narod Sandzaka bi u tom slucaju izaso sad u Maju,i bas ko ono za Bajram bi obuko odjela i svim srcem bi glaso za njega,ali sta se to dogodi pa se narod Sandzaka okrenu protiv dr.Sulejmana Ugljanina? jel to narod Sandzaka kriv ili sam dr.Sulejman Ugljanin!?
Muamer Zukorlic omandjijo narod Sandzaka!nije fingersbrokenu,nego je narod Sandzaka uvidio da se d.Sulejman Ugljanin nedje sapleo,pomjesalo mu se puno nesta i u glavi u srce,pa se onda on sam okrenuo i protiv sebe i protiv naroda Sandzaka! i sta se desava... kako nas narod kaze:U lazi su kratke noge...! boljelo to nekoga ili neboljelo tako je!
dr.Sulejman Ugljanin je prva ljubav Sandzaklijama,a ima pravilo da se prva ljubav tesko zaboravlja,ali isto tako kad te ta prva ljubav iznevjeri,prevari,e onda ti koji si tu prvu ljubav toliko volio,napustas je,jer te je prevarila!!!
mi treba da mislimo Sandzaku dobro,moramo se borit za svoj narod,a ne ni za dr.Sulejmana Ugljanina,ni za Rasima Ljajica,ni za Muamera Zukorlica,niti za neznam ti kog,a dok je ovih Insajdera,tesko da ce nasem Sandzackom narodu biti bolje...

Yeni_Pazarac
04-04-2008, 12:32 PM
Eto sad, jutos krećem na posao i vidim po ulici razbacane letke na kojima piše " 10 razloga zašto ne treba glasati za dr Sulejmana Ugljanina " , smirilo me je saznanje da kada neko udari na mumina čovjeka taj onda samo izbacuje na vidjelo sopstvene halove, tako da kao da pročitah na tom letku " 10 razloga zašto ne treba da glasate za nas " , i zaista je tako u ovoj konkretnoj situaciji, ne samo što su sebe nesebično otkrili vinovnici ovog sramnog djela već su nam pritom i lijepo objasnili kakva je zaista njihova politika i na kakvom se nivou vodi .

Emir
04-04-2008, 13:11 PM
Ja bih zamolio Momcica da kaze sta je to Dr Sulejman Ugljanin iznevjerio i sta je to slagao?

Yeni_Pazarac
04-04-2008, 13:25 PM
Ma zna on dobro da dr Sulejman Ugljanin nije ništa iznevjerio i slagao , nego eto ljudima koji imaju nered u srcu jednostavno ne odgovara red i sklad u vanjštini, po njegovoj priči njemu ne odgovara niko, što automatski sebe stavlja na čelno mjesto dokazujući opet sebi kao je on prvi i poslednji koga treba da sluša i nadalje slijedi. Takvih je mnogo bilo i takvih će mnogo i biti do kijametskog dana.

Selam

Hikmet
04-04-2008, 17:01 PM
Dr Sulejman Ugljanin
Predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća, rođen 20. novembra 1953. u Kosovskoj Mitrovici.
Obrazovanje: stomatološki fakultet, specijalizacija stomatološke protetike, poslediplomske studije prekinute u četvrtom semestru zbog početka rata u BiH, aprila 1992.godine.
Radno iskustvo: 12 godina radio kao stomatolog u Medicinskom centru u Novom Pazaru. Bavio se naučnim istraživanjem. Od početka jugoslovenske krize svoj rad je posvetio zaštiti ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Bošnjaka i izgradnji demokratije na prostoru bivše Jugoslavije.
Politički rad: Član je izvršnog odbora SDA od njenog osnivanja u Sarajevu 26. maja 1990. godine; predsjednik SDA Sandzaka od 29. jula 1990. godine. Na izborima za predsjednika Srbije decembra 1990. godine dobio 109.500 glasova ( četvrto mjesto od 33 kandidata); predsjednik BNV Sandzaka od 11. maja 1991. godine; potpredsjednik je SDA za bivšu Jugoslaviju (izabran na Kongresu SDA u Sarajevu 30.11.1991. godine); dana 29. jula 1995. godine na Skupštini SDA Sandzaka ponovo izabran za njenog predsednika; na Skupštini BNVS-a 10.05.1998. godine ponovo izabran za predsjednika BNVS-a za naredni petogodišnji mandat. Na novembarskim izborima 1996. godine u SRJ izabran za saveznog poslanika u Vijeću građana Savezne Skupštine SRJ ispred Koalicije "Lista za Sandžak dr Sulejman Ugljanin",
Od 1991. godine aktivno je učestvovao u međunarodnim forumima na razrješavanju jugoslovenske krize, kao na primjer:
Učestvovao na Međunarodnoj konferenciji o manjinama 1991. godine; govorio u Evropskom parlamentu na Komisiji za jugoistočnu Evropu septembra 1991. godine;
Učestvovao na Mirovnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji u Hagu-Holandija septembra, oktobra i novembra 1991. godine;
Prisustvovao zasjedanju KEBS-a u Helsinkiju 29. juna 1992. godine, kada je donešena odluka o upućivanju Misije KEBS-a za Sandzak, Kosovo i Vojvodinu;
Učestvovao na Međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji u Londonu 26-28. avgusta 1992. godine;
Učestvovao u radu Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Ženevi, tokom 1992., 1993. i 1994. godine;
Učestvovao na Samitu lidera OIC u Kazablanci-Maroko, 12-15. decembra 1994. godine;
Učestvovao na Osmom samitu OIC-a u Teheranu, 9-11. decembra 1997. godine;
Učesvovao u radu Generalne Skupštine UNP-a u Hagu-Holandija, 20-26. januara 1995. godine i govorio na Konferenciji o sprečavanju konflikata;
Govorio u Evropskom parlamentu, Brisel-Belgija 24. maja 1995. godine.
Vrijeme od 14.09.1993. do 30.09.1996. godine proveo je u egzilu, jer su vlasti u Beogradu izdale potjernicu za njim, dok je on boravio u Ženevi, u diplomatskoj misiji u okviru Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji.
Nakon što mu je Odbor za mandatsko-imunitetska pitanja Savezne Skupštine SRJ oduzeo poslanički imunitet, 11.07.1997. godine, otpočet je montirani politički proces protiv dr Sulejmana Ugljanina u kojem se kao predsjednik BNVS-a i predsjednik SDA Sandžaka neosnovano optužuje za secesiju i neprijateljsku djelatnost.
Svojevrsno priznanje za njegov politički rad i opredjeljenje za politiku nenasilja je Izvještaj međunarodne nevladine organizacije UNPO, Generalne Skupštine održane u Talinu u Estoniji 1997. godine u okviru koje je održana Konferencija o ne nasilju gdje između ostalog stoji: “ Najisprofilisaniji i najuspešniji pokreti nenasilja koji su urezani u naše pamćenje su svakako Indijski oslobodilački pokret i američki pokret za građanska prava. Zajednička osobina im je da su imali svoje jake, harizmatične i dosljedne lidere. Teško je i zamisliti uspjeh bilo kojeg od ova dva pokreta bez velikog udjela ličnih sposobnosti njihovoh lidera da galvaniziraju svoj narod i svjetsko javno mnjenje u korist svog kursa, posjedujući veliku snagu i disciplinu da istraju u korišćenju metoda nenasilja. Oba njihova lidera, i Mahatma Gandi i Reverend Martin Luter King bili su izuzetne ličnosti, bez kojih ovi pokreti nikada ne bi postali efikasni. Savremeni primjeri takvih lidera su njegova svjetlost Dalaj Lama sa Tibeta, San Su Kui iz Burme, dr Ibrahim Rugova sa Kosova, Mustafa Jamijev sa Krima, preminuli Ken Saro Viva vođa Ogona, te dr Sulejman Ugljanin iz Sandžaka“.

ALLAH DRAGI NAM GA SAČUVAO

tranzicija
04-04-2008, 17:09 PM
Jedan od veeeeeeeelikih razloga je www.np.ac.yu

PutNick
04-04-2008, 21:10 PM
Insajder,lajanje Pascadi je prirodna stvar,a odlika Vjernika je da su Strpljivi.
E hajmo mi sad da vidimo, ko je to strpljiv i smiren, ko smiruje narod, a ko to laje i ko to svojim govorima (lajanjima) stvara mrznju medju bosnjacima Sandzaka.
Bujrum, pogledajte oba snimka, pa sami presudite.
http://www.youtube.com/watch?v=6ZkOyGCHdCo

http://www.youtube.com/watch?v=_NxRsRbZzBg&feature=related

Eto, mogle su se ovde cuti i neke nakaradne fetve, tumacenje casnog Kur'ana na svoju ruku...

mi treba da mislimo Sandzaku dobro,moramo se borit za svoj narod,a ne ni za dr.Sulejmana Ugljanina,ni za Rasima Ljajica,ni za Muamera Zukorlica,niti za neznam ti kog,a dok je ovih Insajdera,tesko da ce nasem Sandzackom narodu biti bolje...

Jednom te vec pitah, za koga ces to da glasas? Ko to vredi, po tvome misljenju, da mu se da glas?

narod Sandzaka uvidio da se d.Sulejman Ugljanin nedje sapleo
Sulejman Ugljanin je stao prvi i jedini onda, trudio se, i trudi se i danas, a saplicu ga takvi kao ti, koji znaju samo da... rece li ti ono laju?!... a sto se tice Sandzaka nisu ni jedan kamen pomerili sa puta. Sta si ti to uradio za Sandzak? Sta sam i ja uradio za Sandzak? Lako je sedeti i osudjivati onoga koji mukotrpno radi i trudi se. Dok su se ostali ismejavali na pomen "bosnjak i bosanski", neko se izborio za to, pa se danas nagotovo svi dice, zarad glasova, svojim bosnjastvom.
Sada ce se rijec "bosnjak" cuti i od Cede, i od Rasima, i od Tadica... ali su u zadnjih 20-tak godina, samo dvojica radili na ponovnom oformljavanju toga...rahmetli Alija u Bosni, i Dr. Sulejman u Sandzaku.

insajder javlja
04-05-2008, 01:55 AM

dobro sad, esSabur kao esmaulhusnat je na posljednjem mjestu itd itd da te ne davim sa tim ionako nećeš razumijeti.. posebno još ako ti stanem pričati o tome kakve veze imaju Allahova Imena sa muminima.. itd-rekoh

pošto mi se ovdje na muminluk atakuje, onda samo ukratko da se osvrnem; sabur nije isto što i trpnja, sabur zapravo znači ustrajnost u djelovanju...
kontaš? ma bezbeli ti je sada lice dobilo onaj glupi izraz neznalice, i spremaš se da izneseš uvrijedu:D mada pazi, mene zaista nemoreš uvrijediti, ja se OBRADUJEM kada me neko kao ti nazove "paščetom"!!
vjeruj!!

Ovaj forum postoji i postoji ova tema i imam pravo u skladu sa pravilima ovog foruma da iznesem svoje misljenje,i to sam misljenje iznio!

"e vidiš momčino gledaj ga" (jesil gledo das is valter??)
rekoh, vidiš momak, upravo se ovdje i krije razlog mojeg onakvog tona u obraćanju tebi..
pokušaću da pojasnim..

naime, forum i postoji da se iznose mišljenje i mišljenja, da se ubjeđuje, dokazuje, argumentira i sl.. dakle slažemo se
e ja bih sada tebe i ostale samo podsjetio šta si i kako si ti, ustvari radio..

koristio si ime gospodina Sulejmana u podrugljivom kontextu, spomenuo ga kao "srpska prava stvar" i na kraju se OBRATIO NAMA ovdje riječima:

Jedanestog maja pobedicemo vas

ja itekako volim da vodim rasprave :icon_wink: (jer ili će me neko ubijediti da nisam u pravu, pa ću se revidirati, ili ću zlonamjernike -tebe npr, izvrgnuti ruglu), pa pošto to volim ja se obradujem svakom neistomišljeniku...

ti si dakle krenuo s pričom da ćeš da nas pobijediš, i sa uvrijedljivim tonom, nakon kojeg je zaista ovakav govor suvišan, i NAJblaže rečeno, složićete se svi sa mnom, dvoličan:

Po svemu sudeci tebi su bitni gramaticki pravopisi i kako ce sta ko pisat,od samog rjesavanja Muslimnsko-Sandzacko-Bosnjackih problema!

nisi uopšte "poveo diskusiju" u smjeru pronalaženja istine, i "iznalaženja problema", samo se sada hvataš za to, nebi li se predstavio boljim, nego kakav jesi, i kakvog smo te i skužili uostalom!

kao da je nekoga ko vrijeđa muslimane, i pozdravlja ih sa: "pobjediti", zaista i briga za Islam, Bošnjaštvo i Sandžak!! pazi se, ne pozivaj se na svete stvari u nedostatku argumenta, pazi se jer pred tobom je Ahiret, bićeš pitan jesil radio ono što si govorio!!
a nemoj se brinuti zbog mojega "lajanja" (mada ti i nebrineš, nego ti krivo što sam te napravio budalom..), moje "lajanje" (pa i nisam baš lajao, ali heljenejse sad to) je zbog nagomilanih frustracija, jer "čovjek" koji je čak i na rat pozivao "u cilju zaštite islama" (tj njegovih interesa), se tamo po bijelom svijetu već nekoliko puta sastaje sa jednim pjevačom, kojeg bije glas da je nastran!! pa hajd ako je već Ahirizeman, i sav se svijet pretvorio u Sodomu i Gomoru, pa nam ne preostaje išta da činimo osim da čekamo da proradi taj vulkan, ALI ZAŠTO SE LJUDI U AHMEDIJAMA MORAJU SRETATI SA NJIMA!!! (a možda se čak i nisu SAMO sreli..)

i ti ovdje dođeš, i propagiraš ideje toga "koji se sastaje sa pederima"
pa kako onda da te nevrijeđam?!

da si ti fino momcino došao i čak otvorio temu "1001 da ne glasam", pa uzeo da nabrajaš, i ja bih drugačije sa tobom; a ovako moram da te pitam za sejaboja!!
što se mene lično tiče, bujrum svima!! ama baš svima!
eto ja sam Musliman, nakon toga imam i neke hobije i neke navike, neke stvari volim neke ne, pa eto u politici sam pristalica Sulejmana Ugljanina!! itd
bujrum svima, da me argumentima ubjede da u nečemu griješim!!
odmah prihvatam i mijenjam se! čak i (AKO mi se dokaže) i kršćanin ću postati, pa eto i glasati za muuAmerija, ili prasimka.. ako mi se dokaže..

ako nećeš da mi dokazuješ, onda me ne spominji više, jer će ti onaj post biti "mala maca"..
pa čak i ono što dedhi prijetiš, a što je inače odlika šonja, da prijete preko raznih vrsta čata, kada ih se ne vidi...

PS nego ne odgovri ti meni, šta si dobio, keve ti, za ove provokativne textove od muuAmerija!

ukratko samo da još i ovo:
NIJE GOSPODIN SULEJMAN NI MILIMETRA ODSTUPIO SA SVOJIH STAVOVA IZ DEVEDESTIH! ISTINA, RETORIKA JESTE POPRILIČNO DRUGAČIJA...
STAVOVE SU SAMO PROMIJENILI ONI KOJI SU U DEVEDESTIM PODRŽAVALI ONU VLAST, A SADA KADA JE POKRET KOJI JE GOSPODIN SULEJMAN VODIO KONAČNO POBJEDIO ZLI MILOŠEVIĆEV REŽIM, I KADA SE LAKŠE DIŠE, ONI SADA IMAJU NOVE STAVOVE!! SADA SU HIM USTA PUNA SANDŽAKA, BOSNE-MATICE, ANTIBEOGRADSKIH PAROLA I SL A ONDA SU SE NATJECALI OKO ULIZIVANJA RAZNORAZNIM MARJANOVIĆIMA I MILUTINOVIĆIMA, I SRP GENERALIMA POKLANJAJUĆI HIM KURBANSKO MESO!!!

insajder javlja
04-05-2008, 03:46 AM
zamolio bih Putnicka, pošto vidim da je pristupljeno brisanju textoava (posljednji Momcilov sa pozivanjem na negdanju učesnicu SNa - pinkicu, a i moj odgovor na isti), da i ostale textove koji nisu u skladu sa naslovom - "razlozi za...", premjesti negdje na zgodnije mjesto..

ako neko u svojoj bolesti (ogledalce, ogledalce) ima da priča nešto drugo, onda ili neka otvori drugu temu (a ja ću rado biti konstruktivan i na drugim temama:D;)) ili neka ide na ofrrnp, ili ako hoće neka ide..gdje god hoće..

što se teme tiče, na vikipediji nađoh text o njemu, iako je moj glavni (pa i jedini razlog), upravo ono što sam navodio -dostojanstvo(...) i sl, prenosim dio i texta, koji govori o njegovoj međunarodno-političkoj aktivnosti, i nekim od brojnih međunarodnih priznanja.. ovdje se ne spominju priznanja iz Islamskog svijeta u prvom redu Turske, ali nejse;):

Od 1991. godine aktivno ucestvovao u medunarodnim forumima na razrješenju jugoslovenske krize kao na primjer: Ucešce na Medunarodnoj konferenciji o manjinama 1991. godine, Govor u Evropskom parlamentu na komisiji za jugoistocnu Evropu septembra 1991. godine, Ucešce na Mirovnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji u Hagu-Holandija, septembra, oktobra i novembra 1991. godine, Prisustvovao zasjedanju KEBS-a u Helsinkiju 29. juna 1992. godine, kada je donešena odluka o uplicivanju Misije KEBS-a za Sandzak, Kosovo i Vojvodinu, Ucešce na Medunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji u Londonu 26-28 avgusta 1992. godine, Ucešce u radu Medunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Ženevi, tokom 1992., 1993. i 1994. godine, Ucešce na Samitu lidera OIC u Kazablanci-Maroko, 12-15. decembra 1994. godine, Ucešce na Osmom samitu OIC-a u Teheranu, 9-11. decembra 1997. godine, Ucešce u radu Generalne Skupštine UNP-a u Hagu-Holandija, 20-26. januara 1995. godine i govor na Konferenciji osprecavanju konflikta, Govor u Evropskom parlamentu, Brisel-Belgija 24. maja 1995. godine, Od 14.09.1993. godine do 30.09.1996. godine proveo je u egzilu, jer su mu vlasti u Beogradu sprijecile povratak u zemlju, izdavanjem potjernice protiv njega dok se, u vrijeme diplomatske aktivnosti u okviru Medunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji nalazio u Ženevi, Nakon što mu je Odbor za mandatsko-imunitetska pitanja Savezne Skupštine SRJ oduzeo poslanicki imunitet, 11.07.1997. godine, otpocet je montirani politicki proces protiv dr Sulejmana Ugljanina u kojem se kao predsjednik BNVS-a i predsjednik SDA Sandzaka neosnovano optužuje za secesiju i neprijateljsku djelatnost. Svojevoljno priznanje za svoj politicki rad i opredjeljenje za politiku nenasilja je Izvještaj medunarodne nevladine organizacije UNPO, Generalne Skupštine održane u Talinu u Estoniji 1997. godine u okviru koje je održana Konferencija o ne nasilju gdje izmedu ostalog stoji:

"Najisprofilisaniji i najuspešniji pokreti ne nasilja koji su urezani u naše pamcenje su svakako Indijski oslobodilacki pokret i americki pokret za gradanska prava. Zajednicka osobina im je da su imali svoje jake, harizmaticne i dosljedne lidere. Teško je i zamisliti uspjeh bilo kojeg od ova dva pokreta bez velikog udjela licnih sposobnosti njihovoh lidera da galvaniziraju svoj narod i svjetsko javno mnjenje u korist svog kursa posjedujuci veliku snagu i disciplinu da istraju u korišcenju metoda nenasilja. Oba njihova lidera, i Mahatma Gandi i Reverend Martin Luter King bili su izuzetne licnosti, bez kojih ovi pokreti nikada nebi postali efikasni. Savremeni primjeri takvih lidera su njegova svjetlost Dalaj Lama sa Tibeta, San Su Kui iz Burme, dr Ibrahim Rugova sa Kosova, Mustafa Jamijev sa Krima, preminuli Ken Saro Viva voda Ogona, te dr Sulejman Ugljanin iz Sandžaka".

ps emir se igro sa codovima za pisanje, pa se to i osjeća sada..

tranzicija
04-06-2008, 16:57 PM
Evo još jedan razlog da svoj glas dam dr. Ugljaninu

www.bnv.org.yu

tranzicija
04-06-2008, 16:59 PM
Još jedan razlog
http://www.sandzacke.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=2

ul_8mart_br?
04-07-2008, 23:38 PM
Ako je suditi po licnostima koje su primili delegaciju iz Sandzaka ovo je bila vrlo plodna posjeta. Posebno je vazan susret sa generalnim sekretarom Organizacije islamske konferencije Ekmeledinom Ihsanogluom, koji je vrlo cijenjena i uticajna licnost u islamskom svijetu.

PosljednjiSamuraj
04-17-2008, 07:32 AM
to vam je prva linija odbrane, prvi saf u ovom ratu koji se zove minimalni opstanak
(inače, Muslimani su stalno u ratu, obzirom da im je mihrab=ratovanje, ispred njih)

kad prva linija pa'ne, ostale neprijatelj samo pomete!! to dobro znaju oni koji su bili u ratu...

hajd što je narod nay... nego i ove budale što su se nakotile iza SDA-ovih leđa... razne muhtije i ministarke..
ove poslušnike i bušove, tadićeve, patrijarhove, koštunicine, putinove i čije sve ne, ima da pometu iz jednog poteza, samo obore li prvu liniju!!

muamer i rasim vjeruju obećanjima bijelosvjetskih hohštaplera da će oni jednog dana biti "na čelu sandžaka" mjesto S.U., a ne pada him na pamet, da hi ovi bjelosvjetski špijunski lobiji samo jednokratno koriste!!

u BiH, kada je SDA pod vođstvom rahmetli Alije izgubila vlast, z.lagumdžiju -bosanskog ljajića, su nakon toga bukvalno razvalili!
novine su mu pisale o ženinom donjem vešu i intimnim pozama (doduše ona sama u intervjuu..), zatim je saobraćajci počeli zaustavljati "slučajno" na svaki korak... i na kraju mu bivši naredbodavci rasturiše s'ranku na 5-6 novih...
on jado oboli, i ostari duplo brže od kalendara.
"srušio aliju"

izgubili SDA nekad, CIA će uvidjeti da him muuAmerije & CO više netrebaju, e onda mu ni "pačoti" ni "rolex" ni "armani" neće pomoć...
zar budale ne vide šta su uradili slobu kada je njemu prošao rok trajanja?! svinja sa dedinja se taman razmahala pozivajući klintona i holbruka za svjedoke, i odjednom iznenadna smrt:icon_crying:
a "savjetnici" njihovi su ih obojicu već naučili da šire priče kako su im životi ugroženi; tako da će nakon ih roknu serbez reći da je njima i prije "cigo iz bukreša prijetio"
:icon_rolleyes:

insajder javlja
04-24-2008, 18:07 PM
Najuspjesnija politicka opcija ima i najbolje kandidate.

doktori medicine (http://www.youtube.com/watch?v=19enJy4J6OQ)

insajder javlja
04-24-2008, 22:03 PM
- zato sto je jedan od osnivaca sda na pocetku visestranacja u bisoj jugoslaviji! ta stranka je kasnije bila nosilac otpora agresorima na bosnu i hercegovinu i pokrenula je organizovani i oruzani otpor!

istovremeno na prostorima sandzaka i pored velikih tadasnjih problema: rat i zlocini u matici, stalna ratna opasnost u sandzaku, strasne torture i progoni naroda od strane milosevicevog rezima, izdaja rasima ljajica i pokusaj stavljanja stranke pod upravu db i dr, stranka je ipak pobjedila u tadasnjoj borbi za opstanak!

- ucescem u medjunarodnim konferencijama o bivsoj jugoslaviji, gospodin ugljanin je uzeo ucesca u diplomatskom ratu bosnjaka! kako po pitanju bih, tako i u vezi sandzaka koji je tada aktueliziran u svijetu... i pored medijske blokade milosevicevskog rezima vijesti o sandzaku su SAMO zahvaljujuci diplomatskim aktivnostima gospodina ugljanina stizale do svjetske javnosti!
inace, gospodin ugljanin je dobio i brojna priznanja zbog toga kako u islamskom svijetu tako i na zapadu
...

- u drugoj polovini devedesetih nastavljena je politika ocuvanja dostojanstva i zivota bosnjaka na ovim prostorima, koji su i dalje bili ugrozeni!!

u opstini np je uvedena prinidna uprava, teroristickom akcijom miloseviceve policije;
torture i progoni su nastavljeni, doduse u nesto manjem intenzitetu nego do 95;
posebno je i tek zapoceti rat na kosovu uticao... jedan od meni najdrazih gestova predsjednika ugljanina iz tog perioda je istupanje u saveznoj skupstini sa zahtjevom o minutu sutnje za sve albanske zrtve u sukobima...

- gospodin ugljanin je mozda i najvise od svih politicara u srb. uticao na svrgavanje milosevica, ako bi se realno i nepristrasno posmatrao taj period, i aktivnosti opozicionara... mada su "kajmak" pokupili beogradski manekeni, a i neki lokalni idioti sa hadzeta...
jedini od svih opozicionara u srb. nije nikada surovao sa milosevicem, dok su svi ostali ukljucujuci i najdemokratskijeg, a ubijenog djindjelica imali poprilicno sumnjive aktivnosti, ako ne sastajuci se licno sa milosevicem, ono sa milom djukelicem i radovanom karadzicem zasigurno... a i pocesto bogme :)

- nakon 5. oktobra nastavljenja je politika mira i tolerancije, bitnog ekonomskog razvoja, i naravno politika koja brine o nacionalnim pitanjima...
i pored stalnih napora beograda da preko svojih mnogobrojnih satelita u sandzaku (u prvom redu muuAmerija i pRasima) "ubije" bosnjake u nekom politickom smislu

- jedini je bosnjacki politicar koji je uspio da sa tim istim beogradom napravi RAVNOPRAVNE odnose u vidu koalicije u skupstini srb.
o tome je i sam srb premijer a inace umjereni nacionalista govorio, kada je rekao za gospodina ugljanina "da je prvi iz np sa kojim saradjuju a da zaista brine za svoj narod"
i pored toga sto je sda bila zastupljena sa samo dva poslanika u skupstini (250 ih je ukupno), nije bilo ni traga onome podanickom mentalitetu i ulizivackoj politici, sto je bilo poprilicno primjetno kod svih drugih "bosnjackih vodja"
muuAmerije je na prosto obozava da uvede vlaha obuvenog u dzamiju ili neki drugi harem, kezi him se govori kako mu dolaze od bajrama i sl stvari
o pRasimu i da ne govorim, on je toliko pasivan i "donji" u odnosu na bilo kojeg srbina u vlasti, da ga carsija vec odavno naziva ministarkom a ne ministrom...

eto ukratko par glavnih razloga zbog kojih cu glasati za sulejmana ugljanina!!
ko voli one koji su i ranije u devedesetim a i danas lizali ono sto nije za lizanje, ko voli one kojima su i milosevicevi a i diplomate dzordza busa (ambasador) rado vidjeni gosti obuveni u altunalemu
ko voli one koji bi sada rado i nekakav extremizam prosipali, sada kada je gospodin ugljanin izborio minimum potreban za opstanak, a prije su se po misijim rupama i drugim mjestima namijenjenim za uvlacenje uvlacili i krili
...
ko voli da mu obraz ne bude cist, i slicno tom, neka glasa za drugog ;)

esselamu alejkum!

Hikmet
04-25-2008, 00:50 AM
U Srbiji lične karte sa fotografijama i za ona lica koja nose mahramu ili kapu
Cetvrtak 24.04.2008, 18:30
Štampaj vestiTrenutno ima 0 komentaraPolicijska uprava u Novom Pazaru počela je sa prijemom zahtjeva za izdavanje novih ličnih karata, a po prvi put u Srbiji primaju se i zahtjevi za lične karte na kojima će se nalaziti i fotografija sa mahramom ili kapom, u skladu sa propisom o načinu uzimanja biometrijskih podataka, što znači da na fotografiji treba da se vide sve crte lica, potvrđeno je za Rtv iz Policijske uprave u Novom Pazaru.

Na osnovu Zakona o ličnim kartama za lica koja prema nacionalnoj pripadnosti, vjeroispovjesti ili narodnim običajima nosi kapu ili mahramu kao sastavni dio nošnje, odnosno odeće, može imati ličnu kartu na kojoj je fotografija sa mahramom ili kapom.

Prilikom podnošenja zahtjeva obavezno je prisustvo onoga ko podnosi zahtjev. Uz zahtjev se prilaže stara lična karta, izvod iz matične knjige rođenih-ne stariji od šest mjeseci, uvjerenje o državljanstvu-ne straije od šest mjeseci i fotografija 5x5 cm.

Iz Policijske uprave naglašavaju da stare liče karte važe do 2011. godine, i apeluju na građane da ne stvaraju nepotrebne gužve jer izdavanje nove lične karte zahtjeva posebnu tehničku proceduru.

Cijena izdavanja lične karte iznosi 1139,32 dinara.

Izvor: www.rtvnp.net

fingersbroken
04-25-2008, 05:07 AM
Ljudi zameraju sto je prekinuo sa svojom politikom 90tih, a ne razmisljaju da je ta politika bila za '90-e i da su 90e iza nas. To je bila politika krize, i svrgavanja Milosevica, a danas se vodi politika mira i politika nacionalnih interesa u saradnji sa vlastima.

Zaista je postignuto puno kada se uzme u obzir u kakvom smo halu. Mnogi su kocili bilo koji napredak samo da ne bi bio pripisan Sulejmanu. Imamo ministra koji ama bas nista nije ucinio za nas kraj. Neka navede neko ama bas bilo sta sto je Rasim ucinio za nas kraj i za Bosnjake uopste.

I dok svi buse gume i prave rupe na putu da Sulejman ne bi mogao da prodje, on kao pravi efendija vodi narod naprijed, koliko moze, trudi se da nesto organizuje i nikoga ne ljaga dok sve to radi. Imao bi puno sta da kaze, ali u intervijuima i govorima pred masom ne koristi se sitnim politickim fazonima ni govorom mrznje vec pokusava narodu na svijetle strane da ukaze.

Jasno je da je mnogima svega preko glave i da u svemu vide krivce onoga koji je trenutno na vlasti. Takve ljude covek ne moze kriviti jer oni su samo zrtve, zavedene od strane ovih kojima je jedina agenda upljuvati i srusiti Sulja. Tacno je da Suljo ima losih ljudi oko sebe, ali brate, danas kad se sva sila okrenula protiv njega, a on sa sve tim losim ljudima oko sebe uspeva da odoli, treba skinut kapu i ukazat mu divljenje. Na kraju, on i te lose ljude cini korisnim i boljim jer ih usmerava ka radu za grad i region. A zna najbolje kako i sta ce sa njima jer mudar je covek i ne zeli probleme kakve se drugi trude da naprave. Da je kako neki drugi zele i prave da bude, krv bi se lila u nasem gradu na sve strane. Ima ih koji bi napravili palestinu, irak ili afganistan od sandzaka. Sva sreca pa u takvom halu imamo Sulejmana Ugljanina.

Za neka druga i bolja vremena, ako Bog da doci ce i dobra nekad zamjena, koja ce nastavit njegovim koracima, a u duhu sa vremenom. Do tad, kako dati grad u ruke lesinarima koji ne znaju sa zivim ljudima? Mada bi bilo dobro vidjeti sta su kadri da ucine...

Lijepo bi bilo napravit listu stvari koje su ucinjene u prethodnom mandatu. Ovim drugima mozemo samo da nabrojimo sta su pokusali da sprece, poput recimo izgradnje medicinske skole... Ne znam kako ljude nije sramota da posle toga uopste ista govore..

sabah
04-25-2008, 22:55 PM
Selam svima.1000 malo nego milon razloga zasto glasati za Bosnjacku listu ja cu navesti nekoliko prvo Zato sto je to lista Bosnjaka a ne tamo neka lista boris ceda.Oni su cetnici svi.I ovo je jedan razlog zasto glasati gde god upalim televizor jedinstvo btv Suljo ovakav Suljo uradio ovo Suljo ono drugo neznaju samo da nesto kritikuju a da pomogno ovom narodu nista.

Sandokan
04-26-2008, 00:23 AM
SAMO KAD BI JEDAN OD "njih" IZASHAO NA TV I REKAO JEDNOM NORMALNO,
NJIHOV PROGRAM !!??
LJUDI,(sdp)
SHTA VI NUDITE ?
Recite jednom normalno,pojasnite svoj program,ciljeve,ambicije.
Program SDA se zna i veoma je jasan ,a vas!!!!????
Blachenje drugih!!??

Hikmet
04-26-2008, 15:35 PM
jeste li čuli da su ljudi iz mumerovog obezbeđenja jutros pucali na momke koji su lijepili izborni materijal

z3r0
04-26-2008, 15:43 PM
jeste li čuli da su ljudi iz mumerovog obezbeđenja jutros pucali na momke koji su lijepili izborni materijal

A koje to momke.

Brisite post :001_cool:

Hikmet
04-26-2008, 15:45 PM
ne znam tačlno, ali javiše mi da su neki iz omladine sda,toliko znam

Hikmet
04-26-2008, 15:59 PM
http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=35151
ima o pucnjavi i na naslovi.net traži novi pazar

PosljednjiSamuraj
05-01-2008, 19:49 PM
Na predizbornoj konvenciji Asocijacije Mladih SDA Sjenica, ucesce u radu je uzeo i Predsjednik stranke Gospodin Sulejman Ugljanin.

U obracanju mladima, gospodin Ugljanin je govorio o nuznosti postojanja manjinskih lista, jer se samo na taj nacin moze dobiti legitimitet na medjunarodnoj sceni, navodeci svoje licno iskustvo od 19. septembra 1991. kada mu je u Hagu na Konferenciji o bivs.jug. receno da on kao predstavnik SDA, koja - iako je osvojila tri poslanicka mandata, iako je osvojila preko 100 hiljada na predsjednickim izborima, iako je bila jedina bosnjacka (tada muslimanska) stranka, nije imao legitimitet da predstavlja narod, vec samo stranku!

Na kasnijim medjunarodnim konferencijama o ex jug. gospodin Ugljanin je predstavljao bosnjacki narod, za sta se legitimitet dobijao na osnovu BNVS-a, a ne stranke, koja nije na izbore istupala kao manjinska, iako je u svakom slucaju to i bila!

Ovim izborima, se postize i to da Bosnjaci glasajuci za svoju (nacionalnu) listu, daju glas onima koji bi po pozitivnim evropskim normama imali puni legitimitet da zastupaju Bosnjake Sandzaka na medjunarodnoj politickoj sceni!

One koji na ovim izborima dadnu svoj glas drugim politickim opcijama, Predsjednik je uporedio sa ljudima koji su kirijasi - nemaju svoje kuce, a neprestano idu na mobe drugim ljudima , mijesaju beton i sl za njih, a sami ostaju bez kuce.
Tako recimo izvjesni spaho-radikal, neki "ljudi" na listi b.tadica, zatim oni koji su na listi kod nekog cede i svi ostali njima slicni, ustvari rade za interese tih stranaka, tj grade drugima kuce...
Te stranke inace brinu o svojim interesima, njih niti interesuje niti imaju legitimitet da zastupaju bosnjake bilo gdje, a "kirijasi koji njima daju glasove time ispadaju najveci gubitnici!

Gospodin Predsjednik je pozvao omladinu, da se ne sluzi provokacijama i svadjama, da ne vrijedja pripadnike drugih stranaka, vec da se obraca lijepim tonom, sto je pokrijepio i citatom iz Kurana!
Pozvao je omladinu da na lijep nacin govore o ovoj nuznosti glasanja za Bosnjacku listu!

Na kraju, odgovorio je provokatorima na njihova provokativna pitanja u vezi postizbornih koaliranja!
Prvi zadatak je da se oformi bosnjacki klub, odnosno da bosnjaci izaberu bosnjake i bosnjacku listu za svoje predstavnike, a drugi je da se onda pristupi pravljenu koalicija, sa onim strankama koje imaju najevropskiju orijentaciju!

PS. NISAM DOSLOVNO CITIRAO GOSPODINA UGLJANINA!

Hikmet
05-01-2008, 21:32 PM
kažu pun vam pazar musafira cigona....na ovaj draškovićov skup...reče mi burazer da je stiglo preko dvades autobusa

Hikmet
05-01-2008, 21:33 PM
to što je imalo cigana ministar doveo...ima li to ko da snima:icon_rotate:

SandzackiVuk
05-01-2008, 21:45 PM
ima ima, ehehehe

evo igraju ganci kod semafora u centru misle da je diskoteka :D

www.sjenica.com
05-01-2008, 22:13 PM
snimite to obavezno valjace za spot,ako vam treba neki snimak ili nesto iz Sjenice,javite se bice mi zadovoljstvo da pomognem...

SandzackiVuk
05-01-2008, 22:23 PM
Ja sam nocas posebno raspolozen :)

Pazarom se ori Sulejmane Sulejmane ti si nase cvece cijeli Sandzak cijeli Sandzak za tobom se krece....

Suljo Alija, ovakva ljepota se nije vidjala od kako je draskovic prijetio da sjece ruke i danas, svi jedinstveni

Suljo Alija

Sandokan
05-01-2008, 23:51 PM
Nemam nishta protiv Roma lichno,ali ovo nochas !!??
Kakvih 20 autobusa,pa imalo ih je preko 50!!
Bor,Shabac,Nish,Vranje,Krushevac,,,itd....itd....

rime
05-03-2008, 00:24 AM
ZA coveka koji je mogao nesto ovako da kaze, pa bre ovaj je gori nego Sojic
1. Islamska zajednica više ne postoji (2007)
2. Proteraću muftiju Zukorlića iz Sanđaka (Ribariće 2004)
3.Možemo da imamo više islamskih zajednica (2007)
4.Islamska zajednica je kao fudbalski klub (2007)
5.Hamdija Jusufspahić nije naš, već pravoslavni muftija (1992)
6.Poćastvovani smo što prvi put u istoriji moremo u Sanđaku da dočekamo našeg reisa Hamdiju Jusufspahića (maj 2007)
7.Naručilji smo Ijijepo vrijeme (2007)
8.Koristim priliku na vama novinarkama ćestitam 8. mart - praznik rada (2006)
9.Sanđaćke igre će nadmašiti Oljimpijske igre (2005)
10.Nama bolnice ne trebaju, gradićemo sportske terene (2006)
11.Hvala dijaspori što mi je namešćila kuću (2003)
12.Sa srpskim pasošem ne možeš ni u ćenef da odeš (1993)
13.Srcem i dušom podržavam Sadama Huseina (emisija Zeleni megaherc Radio Beograd 1991)
14.Kultura je važna. Ono dijete koje nosi najiscepanšije patike, ja njemu kupujem druge. I to je naša kultura (2004)
15.Ljudi nemaju naviku da ćitaju, ali ako ne ćitaju Nušića, onda neka odu u pozorište (2007)
16.Srećan vam dan invaljida (2007)
17.Danas puštamo u rad centralno grijanje. Do sada su se djeca grijala samo odnaprijed, a saćemo da ih ugrijemo i otpozadi (2004)
18.Od smeća ćemo praviti struju i izvozićemo je u inostranstvo. To će biti sanđaćki brend (2005)
19.Izvozićemo maljine u Tataristan (2007)
20.Novi Pazar - što u prijevodu znaći sajam(2008)
21.Prodajte krave i petoljirke i kupite puške (1991)
22.Ljićno ću otići u Priboj i sam proterati srpsku vojsku i poljiciju (1991)
23. Ja vam se kunem veljikim Bogom da će Sanđak biti republjika (1992)
24.Od Jugoslavije treba napraviti Balkaniju kojoj će se priključiti i Albanija (1991)
25.Bošnjaci će braniti Albance na Kosovu ako ih napadnu Srbi (1993)
26.Mi podržavamo politiku Koštuničine vlade prema Kosovu (2008)
27.Imamo naoružane formacije, falji nam samo teško oružje (1992)
28.Biću posljednji muhađir koji će napustiti Sanđak (1991)
29.Imam 6000 boraca u Bosni (Turski zaman 1994)
30.Turski piloti porijeklom iz Sanđaka će bombardovati Srbiju ako Milošević nastavi represiju u Sanđaku (1994)
31.Sanđak će se pripojiti Kosovu ili Bosni ili će postati samostaini entitet (1993)
32.Bosna je za nas isto što i Hrvatska i Slovenija. Mi nemamo ništa sa njom (1996. po povratku iz Turske)
33.Alija Izetbegović se ne zalaže za pitanje Sanđaka i zato ću zatražiti da to ućini Franjo Tuđman (Intervju Slobodnoj dalmaciji 1995)
34.Srpski poljicajci su, u stvari, pravi ćetnici (1992)
35.Srpska poljicija se sada promenila (1996. po povratku iz Turske)
36.Srbija je postala demokratska zemlja (1996 po povratku iz Turske)
37.Sanđak, Crna Gora i Srbija, to je jedna familjija (2006)
38.Novi Pazar treba da bude glavni grad Srbije i Crne Gore (2003)
39.Koštunica je salonski ćetnik (2005)
40.Koštunica je ućinio više za Bošnjake nego svi drugi srpski poljitićari (2006)
41.Velja llić je ućinio za nas mnogo. Sad treba da pokažemo kakvi smo mi Ijudi (2008)
42.Napravićemo heljiodrom i hipodrom u Deljimeđu (2004)
43.Izgradićemo željeznićku prugu i gasovod do Pazara (2004)
44.Nadam se u narednih tri godine da ćemo moći sigurno da otvorimo bljizu 10.000 novih Ijudi da zaposljimo (2007)
45.Odma posle praznika, znaći poslje prvomajskih praznika, zvanićno poćinjemo sa izgradnjom obdaništa na Paricama, to tamo ustvari Pojila, to su Pojila, to je Sarajevska ulica (2007)
46.Sagradićemo najmoderniji aerodrom na Pešter koji će moći da koriste i turisti, a možemo da ga ustupimo i amerićkoj vojsci (2003)
47.Amerika je najveći neprijatelj islama (2007)
48.Evropa vodi histerićnu antimusljimansku kampanju i umešala je svoje prste u ova događanja u Sanđaku (2007)
49.Država ide punim korakom ka Evropi i misljim da je to dobro da Ijudi mogu da govore o sebi (2007)
50.Ljijepo se obućite i izađite na izbore, jer su izbori narodno veselje (2006)
GOTOV JE.

insajder javlja
05-03-2008, 01:19 AM
1. Islamska zajednica više ne postoji (2007)

od ubistva jednog muslimana ona zaista vise i nepostoji!!!
zapravo muuAmerije (a 'ebo te on rimljanine) nije ni musliman! nije ni prije bio, al sa ovim je to i dokazano i pokazano

2. Proteraću muftiju Zukorlića iz Sanđaka (Ribariće 2004)

ovo si slagao da je Gospodin hadzi Sulejman efendija Ugljanin rekao, sto je i inace osobina munafika da lazu i potvaraju! ali INSALLAH bice to govno protjerano iz ponosnog Sandzaka

3.Možemo da imamo više islamskih zajednica (2007)

ovo je izjavio nakon sto je nelagalna muuAmerijeva tzv "IZ" nastavila sa postojanjem! to je izjavio da bi pozvao muslimane da prihvate NUZNO ZLO -nelegitmnu tzv IZ koja je s kolca i konopca okupila najgori sljam, narkodilere, vlahe (npr elja vidinog)... ...

4.Islamska zajednica je kao fudbalski klub (2007)

izvuceno iz kontexta... hadzi Sulejman Ugljanin je govorio o procesu registracije i legalizacije... prethodna tacka...

5.Hamdija Jusufspahić nije naš, već pravoslavni muftija (1992)

opeeet lazes... nije to nikada rekao
mada, jusufspahic taman i da jeste pravoslavac, hadzi Sulejman Ugljanin nema nista sa tim
isto kao sto je onaj tvoj ('ebo te on) razvratnik muuAmerije 3lukorlic vlah i zidov, a doktor koji Emir njgova naroda, ipak nije odgovoran:icon_wink:

6.Poćastvovani smo što prvi put u istoriji moremo u Sanđaku da dočekamo našeg reisa Hamdiju Jusufspahića (maj 2007)

pa... ?

7.Naručilji smo Ijijepo vrijeme (2007)

"mi smo vama potcinili sve na nebesima i na zemlji" _ajet

8.Koristim priliku na vama novinarkama ćestitam 8. mart - praznik rada (2006)

e ovaj lapsus jeste napravio :lol:
ovo nisi slagao...

svi narodi imaju svoje bajrame, muslimani imaju dva: kurbanski i ramazanski; meleki imaju dva: lejletulberat i lejletulkadr; Allahovi Poslanici imaju svoj bajram: jevmulasuru...
kad spomenuh narode, u Kuranu se spominje musricki bajram naroda Ibrahimovog i Musaovog! Ibrahim alejhisselam je na vlaski bajram ostao kuci i porusio kipove, a Musa alejhiselam je na faraonov bajram pobjedio sihirbaze!

ludaci imaju svoj bajram, tzv najludju noc
razvratnici imaju svoj bajram, valentinovo 14. februar...

lezbijke imaju svoj dan, svoj bajram - 8mart, a komunisti imaju vise njih, izmedju ostalog i taj prvi maj!!
slatko sam se nasmijao kada je Gospodin Sulejman napravio ovaj "gaf"!! :lol:
mada, pomisljam da je more bit i namjerno to rekao!
jer za razliku od muuAmerija kojem cetnici (sutanovac - otac strahinjin) dolazi "samo radi bajrama" (citat), gospodin Ugljanin postuje svoj, a oko tudjih bajrama pravi "gafove"

9.Sanđaćke igre će nadmašiti Oljimpijske igre (2005)

ala lazes, zesce od mirka fijuljanina

ali kada se vec spominju Sandzacke igre, da spomenem cinjenicu da je to najvisa AMATERSKA SPORTSKA SMOTRA U EVROPI!

10.Nama bolnice ne trebaju, gradićemo sportske terene (2006)

a ustvari je rekao ovako, citiram:
"DA NE BISMO ULAGALI U BOLNICE, ULAGACEMO U SPORTSKE TERENE!"

11.Hvala dijaspori što mi je namešćila kuću (2003)

i ovo si slagao!
inace on nije covjek kojem narkodileri prave kucu, vec samo od postenih ljudi prima poklone PO SUNNETU! i istima se i zahvalio... nije ovako rekao bas...

inace se primjecuje da se ovaj pas ('ebo mu muu M) trudi da u "citatima" i poruga se gospodinu Sulejmanu, naglasava lj, c, dj itd
inace ruga se Muslimanima time, a miroslavije koji je sinoc urlikao "glasajte bree", muuAmerije koji za Casnog Poslanika kaze NEUZUBILLAH "prorok", prasim koji se izruguje muslimanskim imenima (Nafa), ruga se Tutincima i dr e takvi rimetu ne smetaju

IMA JEDNA IZREKA: "SVE SE IZRIMILO!"
STARINSKA, KOJOM SU STARI HTJELI DA KAZU DA SE SVE POKVARILO
stare bike bi to cesto znale da reknu:D
uh rime (arapski - bizantinac, grk), izvine sto spomenuh mrsku balijsku rijec: "bika"

12.Sa srpskim pasošem ne možeš ni u ćenef da odeš (1993)

pa??

13.Srcem i dušom podržavam Sadama Huseina (emisija Zeleni megaherc Radio Beograd 1991)

i ja sam i srcem i dusom podrzavao Sadama Husejna 1991., i sada 2003. i kada je uhapsen bilo mi je potresno...
inace, 1991. je na mitinzima tek sonovane SDA, jedna od najcescih parola bilo skandiranje Sadamu Husejnu...
nisam cuo da ga Gospodin Ugljanin ikad ovako javno podrzao, ali sam slusao Aliju Izetbegovica, nakon jednog mitinga u Krajini, izjavio da su ta skandiranja poveli aktivisti iz Sandzaka (bez da je ista komentarisao, niti je hvalio niti kudio...)

AV AV AV GRRRR

UBIJ SULEJMANA

BESPLATNI PUTOKAZI ZA TEHERAN MEKKU I MEDINU

POSECICEMO TI RUKU TURCINE

AV GRRRR AV AV

itd itd

pa ako mi nekada ne bude mucno odgovoricu i na ostale pojedinacno...
NISMO MI OFRRRRRNP PA DA BANUJEMO NEISTOMISLJENIKE

diskutant08
05-03-2008, 01:59 AM
ovo si slagao da je Gospodin hadzi Sulejman efendija Ugljanin rekao, sto je i inace osobina munafika da lazu i potvaraju! ali INSALLAH bice to govno protjerano iz ponosnog Sandzaka

Cuo sam da je to receno u Ribaricu i da su se prisutni iznenadili tom izjavom- neznam da li je tacno ili ne.
Samo nije u redu nazivati dijete munafikom i lazovom jer te izjave nije rime sakupljao i pisao vec prepisao,pitaj ga ako mi ne vjerujes :icon_rolleyes:

e ovaj lapsus jeste napravio :lol:
ovo nisi slagao...:lol:

DOKTOR Sulejman Ugljanin ne zeli da ulaze u bolnice,zvuci li to malo paradoksalno,normalno da zvuci!rime je zasita klinac da se bavi politikom,sad na spavanje ,BRZO :icon_xd:

insajder javlja
05-03-2008, 02:01 AM
Cuo sam da je to receno u Ribaricu i da su se prisutni iznenadili tom izjavom- neznam da li je tacno ili ne.
Samo nije u redu nazivati dijete munafikom i lazovom jer te izjave nije rime sakupljao i pisao vec prepisao,pitaj ga ako mi ne vjerujes :icon_rolleyes:

:icon_xd::lol:

evo ja te preimenovah :icon_rolleyes: morel?

PosljednjiSamuraj
05-03-2008, 21:23 PM
Danas 03.05.2008. je odrzana na ovim prostorima nevidjena manifestacija u nasem gradu! Defile folklora kroz grad, ulicom 28.novembra je bio vrhunac slavlja! Nekoliko folklornih sastava iz svih krajeva u kojima zive Bosnjaci (Bosna, Kosovo, Makedonija...) je noseci nacionalne bosnjacke zastave i pjevajuci bosnjacke narodne pjesme, na radost prisutnih prodefilovalo centrom!

Nije bilo Muslimana kojem se bar malko oci nisu navlazile i koza najezila, zbog ponosa sto smo ovdje u nasem gradu docekali da ponosno i dignutog cela, sa svojim obiljezijima -odjeca, zastave... slobodno u svojoj vjeri na svojoj zemlji posaljemo poruku mira!

I ovoga puta smo se lijepo obukli a insallahi te'ala 11. maja kada je inace tacan datum, Dan bosanjacke nacionalne zastave, bice ponovno spremljena lijepa odjeca, na radost svog naroda i na radost Predsjednika koji pred svake izbore ne zaboravlja da napomene da su izbori nama Muslimanima svecanost, svojevrsni bajram!

Kako i lijepi ajet kaze "da njima Allah najedi nevjernike" (Feth:29), sve dusmane smo nasekirali, najedili, ponizili...
I sada smo narucili LIJEPO VRIJEME, Uzviseni je dao bereket, rahmet - kisu, i to je bilo lijepo vrijeme! Proljetnja kisa kako Efdalulhalaik sallallahu alejhi ve alihi ve selleme kaze, donosi zivot i zdravlje! I to je svakako LIJEPO VRIJEME

;)
PA NEK VAM JE HAIRLI!!!

PS mislim da je ovaj podforum u kojem treba iznositi razloge ZA SULEJMANA UGLJANINA, najpodesniji za ovaj text
ESSELAMU ALEJKUM!!!

insajder javlja
05-23-2008, 19:58 PM
na prvi pogled, izgledalo bi obicni narodni jezik.. kratko i jasno, ali izuzetno sadrzajno i ako smijem da kazem mudro:

"To vam je isto kao kada vas domaćin pozove na kafu, a na vas pusti pašče", slikovito je opisao Ugljanin Tadićev poziv i Ljajićeve "uvrede izrečene" na njegov i na račun liste čiji je lider

ELHAMDULILLAH pa za Vodju imamo "ulul emri minkum" u pravom smislu te rijeci, a nemamo za vodju tamo neku napaljenu i oralnu, analnu ili sl budalu kao sto je mose 3lokorlic

insajder javlja
08-13-2008, 13:49 PM
naiđoh kod jednoga prijatelja na jedne bosanske novine..
Slobodna bosna urednika senada avdića :icon_rolleyes:
prva moja reakcija je bila negodovanje zbog toga što uopšte kupuje takve stvari, jer znam koliko je Slobodna bosna uz sarajevske Dane, bila sve ovo vrijeme antiislamski nastrojena!

u vezi njih je rahmetli Alija izjavio onu čuvenu o "o novinarima koji su kurve" pa je se zbog toga na njega sručilo puno drvlja i kamenja..
Slobodnabosna i Dani su itekako učestvovali i u borbi protiv muslimana Sandžaka, često objavljujući neistine, i davajući podršku muuAmeru-razvratniku zlukorliću, p-rasimu ljajiću i drugim šešeljovcima u nas!
sjećam se textova nakon ranjavanja ono dvoje prolaznika na Paricama, kada je ispalo da smo mi pucali :scared:, zatim čuveni muuAmerijev intervju o "celivanju ruke dudićeve sa serbskim biljaninim ustima"

prijatelj mi odgovori da je novine kupio jer je u njima objavljen intervju sa gospodinom Sulejmanom Ugljaninom! intervju je autorizavan, pa su citati bili tačni..

gospodin Predsjednik je govorio o prisili u vjeri tj o nekim kvazi-islamskim institucijama koje organizuju naoružane grupacije itd
u vezi p-rasima ljajića samo je napomenuo da je jedina stvar koju mu zamjera zapravo njegova nesaradnja!! ... ...

što se BiH tiče, tačnije njenoga vođstva napomenuo je skori tihićev poziv dvojici poslanika u srp. parlamentu "da mu dođu u barjakli džamiju", što je ocijenio izuzetno neozbiljnim!!
od svih političara izdvojio je rahmetli Aliju, ali i predsjednika Harisa Silajdžića... napomenuo je da je i nekadašnji bh-ambasador u beogradu željko komšić imao korektan odnos...

...

Emir
08-13-2008, 15:16 PM
Cuo sam da ima neki intervju, ali nisam se mogao sjetiti imena novina. Ukoliko neko ima taj intervju bilo bi lijepo da ga postira ovdje. Cuo sam da je bas dobar.

Nadjoh na sajtu slobodne bosne, ali se on tamo placa.