View Full Version : zanovijetanje i utjecaj zloceste svekrve i jetrva, zaova,.. itd,.
Jabuka Divljaka
04-20-2008, 13:00 PM
sellam aleikum wr wb
Postoji li i jedan moguchi savjet ili recept, kako socijalizirati negativnu sitaciju koju je dolsovno zakuhala zlocesta svekrva, jetrve ili zaove,.
bash me interesira, mushki dio razmisljanja..
:001_cool:
PutNick
04-20-2008, 18:52 PM
Alejkumusselam...
Stara dobra tema mladih snaha, koje nisu imale tu srecu da nadju muza kojeg je zaista roda donela, a potom otisla bez povratka, vec eto, ima majku, cija je svrha postojanja, ako pitamo snahe, da im zagorcaju zivot. :icon_xd:
Verovatno je najbolje da se mladi supruznici osamostale, ali ne da zaborave na roditelje, jer duzni su im nesto, a i oni ce se jednoga dana naci u poziciji svojih roditelja. Naravno, glavni "uredjivac" svih tih odnosa mora biti muskarac, koji ce potom pored sebe imati savesnu suprugu. A sve ovo nas vraca na odgoj, vaspitanje, koje je preduslov za dobre, unutar-porodicne odnose.
ul_8mart_br?
04-20-2008, 23:56 PM
Vala ja sam zabrinut glede filozofije ovih djevojaka u danasnjem vaktu. Sto se uda, odma' uchogori hoce da radi i ima svoj novcanik. Je li bilo dijete, malo prodje pa haj ti sinko u obdaniste. Kuci sve na dugme, pa opet plati nekog da cisti. Osililo bre nece da trpi svog covjeka a kamoli svekrvu, zaavu i tu vrstu zla.
Nema vise onih vremena, prva se budi a zadnja lijeze. Nema ni masine ni elektrike, peri sve na ruke i sprema' sve na drva. Radjaj djecu i sve gledaj, a cesto sa motikom i na njivu. I opet budi nasmijana i dobra svom muzu.
Sta je ova' hicmet danas? :icon_rolleyes:
Jabuka Divljaka
05-03-2008, 00:45 AM
:001_wub:
ovo se moja svekrva porodila,...
Burkina Fasso
06-29-2008, 18:26 PM
:sneaky2: koji to muškarac živi u istom domaćinstvu sa svojim roditeljima??!!
Nema takvih, ili ima, i vrlo rijetko,.
:icon_xd: meni ne bi smetao nitko, sigurna sam.
.
.
.
.
.
.
:icon_heartbeat: cvijeće za tvoju SveKrivu, na babine.
Jabuka Divljaka
06-30-2008, 00:44 AM
:blush::w00t:
sellam aleikum wr wb
shalila sam se,. svakom starom ili mlodom roditelju, treba mnogo sabura da nas podignu.. neki su nadzak, istina je,. ali nashe je da koliko toliko podnosimo i gledamo svoje roditelje. sto znachi da nema neke odredjene podjele izmedju obadviju majki i baba,. tj, punca i svekra, i punice i svekrve..
neka su one meni, inshallah tealla, i jedne i druge hajirli zive i zdrave..
a mi da ih podvorimo, i njivimo, kao sto su oni nas nejake podnjivili,:icon_heartbeat:
sellam aleikum wr wb
Jabuka Divljaka,
Jabuka Divljaka
08-26-2008, 17:33 PM
ja i nisam ni udana, nit josh mislim,. tek sam starije punoljetna chora..
a moguche se i pre'do'mislim,...:icon_rotate:
;)
Haljit
08-26-2008, 20:25 PM
Razgovaraju tako dvije djevojke o jednom momku.
Prva kaze: Jes svidja mi se, a jes i dobar, i gljedan, i radan je i ima ljijepu kucu i dobroga konja, alj opet necu da se udam za njega
A sto - kaze druga
E moja ti, ada kako sto, pa znas li da ima majku!
Jabuka Divljaka
08-29-2008, 02:44 AM
sellam aleikum wr wb
kod mene je sve suprotno,,
svi dzadom.. ja postrmice..:icon_xd:
ima josh dobrih insana,. majki,. u ulozi svekrva i punica..
nego mi, moramo za koju kariku da popustimo..
vrijeme leti. odgovornost se priblizava.. (teoloshki)
sellam aleikum wr wb
Jabuka Divljaka
Jabuka Divljaka
10-25-2008, 02:47 AM
sellam aleikum wr wb
ovdje ce biti zlim zenama i dobrim zenama
rasporedjeno mjesto, i svaka neka svidja sta je
sebi za spremu spremila u kaburu,
ovo pravilo vazi i za mene
A Meeting With Allah...
http://www.youtube.com/watch?v=ukBX2TvfyQE
mnoge svadje, ljubomore, i iftire, ubile su, obolile, raskuchile
i osirotile brachne parove, djecu.. a tako i roditelje,..
Jabuka Divljaka
04-24-2009, 09:59 AM
sellam aleikum wr wb
manje postova a vishe pregleda, da ima i jedna tema na ovaj forum, kao ova, to josh nijesam uochila
992x pregledano..
kao da je svakog neki taksirat uhvatio kroz kuchu, od chudesa koje pojedine i pojedini upriliche..
:blush:
biševac
10-15-2011, 11:29 AM
http://www.youtube.com/watch?v=AkRZWkBSa5M
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.