PDA

View Full Version : nakon izbora...

insajder javlja
05-12-2008, 21:06 PM
izborni rezultati su nam svima poznati, iako bi se moglo govoriti da smo na nivou sandzaka uzimajuci u obzir samo bosnjacke glasove na neki nacin i pobjedili, ipak Bosnjacka lista nije postigla ono sto se ocekivalo:( ...

ovu temu otvaram da bismo govorili o tome u kojoj koaliciji i u kakvoj kombinaciji vidimo ona dva nasa poslanika u republickom parlamentu, ovih osamnaest u pazarskom itd

Emir
05-12-2008, 21:48 PM
Vidim ih u koaliciji koja ce nama kao narodu i Sandzaku najvise koristi da donese. Vidim ih u koaliciji koja ce napraviti autoput kroz sandzak, vidim ih u koaliciji koja ce da poboljsa putnu infrakstrukturu kao i da naprave zeleznicku mrezu u Novom Pazaru.

PutNick
05-13-2008, 00:11 AM
Ja bih licno volio da vidim na vlasti one, koji su za jedini predizborni program imali smenjivanje gradonacelnika dr. Sulejmana Ugljanina, kao i svo to dobro koje ce donijeti onima koji su ih u tome podrzali. Jer dobri bosnjani umeju razmisljati samo kada su na ivici provalije...
Eto, moj konacan odgovor je da bih ih zaista voleo videti na vlasti, pa makar i sve da stagnira za te 4 godine.

fingersbroken
05-13-2008, 04:51 AM
Slazem se sa putnickom povodom ovog pitanja. Nije istizah ni vlast toliko. Radije bih se sklonio sa strane i pustio prasima da se pokaze. Ako mu SDA bude pandan opet ce mu bit za skrivanje paravan.

Ali jedno je jasno: drzavna vlast ce krojit lokalne. Ako u koaliciju udju DSS SRS i SPS onda sda nije prekretnica ka formiranju vlasti i stvarno ne vidim nuznost ulaska u tu koaliciju, mada pretpostavljam da ce uci. Zasto? Zbog prethodne koalicije kao i zbog toga sto drugu koaliciju okupljenu oko DS prasim opstruira kada su u pitanu interesi bosnjaka. Tako da ce SDA verovatno uklopiti se tamo gdje ima sanse nesto da dobije, a gdje ovog puta ne pravi nikakvu razliku hoce li biti prisutna ili ne. Samim tim ako se to desi onda se automatski tu podvlaci i vlast na lokalnom nivou u koaliciji sa srbima. Tu bi uvek kljucna igra bila trgovina.

Ponavljam da je u nasem najvecem interesu bila ujedinjena bosnjacka lista na parlamentarnim izborima. Sada bi formiranje drzavne vlasti bila dobra trgovina. Bosnjaci bi bili bitan faktor i neminovan bi bio razvoj sandzaka. Glavni krivac sto se to nije desilo jeste prasim ljajic, uz podrsku muAmera don zukorlja.

resko
05-13-2008, 12:59 PM
Ja bih ostavio ta razmisljanja prvom gradonacelniku grada Novog Pazara Dr Sulejmanu Ugljaninu, da odlucuje sta je bolje a sta gore za SDA i za bosnjake, on to najbolje zna.

Sandokan
05-13-2008, 17:16 PM
Shta god bilo ,hairli bilo.....

insajder javlja
05-16-2008, 17:48 PM
Ja bih ostavio ta razmisljanja prvom gradonacelniku grada Novog Pazara Dr Sulejmanu Ugljaninu, da odlucuje sta je bolje a sta gore za SDA i za bosnjake, on to najbolje zna.

svakako da je njegova odluka najbolja i da ce biti opceprihvacena... naravno, neko na ofnprrrr-u ce zlurado prokomentarisati kako smo jednoumni i poslusni vodji, ali na koncu to i jest tako :D
PA NECEMO VALJDA BITI POSLUSNI 3LUKORLICU ILI TADIJINOM "TESKOM HATARU" ?!?!

ali se cudim kako niko nije naveo "ono za sta navija"?
ja recimo navijam za koaliciju sa radikalima! pa cak i po cijenu da oni ne udju u vladu!! pored radikala tu svakako ide i nas predjasnji partner DSS...
ipak najbolja je solucija da se napravi ova koalicija i da ona bude vladajuca!!

mi bismo time dobili ministarstvo, i to ne neko za cigane koje nebitno za bosnjacke interese, vec ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj1 od te koalicije valjalo bi i traziti garancije za obracun sa SVIM kriminalcima u Sandzaku (sa svim, ali svakako u prvom redu sa najvisim kriminalcom muuAmerijem 3lukorlicem)..

a time bismo opet dobili, ne samo zaobilaznicu i zavrsavanje drugih zapocetih (a i novih!!) radova i ulaganja, vec bi i grad procvjetao nakon muuAmerijevog odlaska u zatvor, zbog ubistva i ubistava, zbog vise teroristickih napada, zbog utaje poreza, trgovine zenama, drogom, spijunskog (CIA:() djelovanja i dr

opet kazem, bicemo saglasni za odlukom vodje!!! :001_cool: pa nek mirko f. i sl. jos milion puta kaze kako "je nama politika preca od vjere" :D ili slicnu munaficku glupost

insajder javlja
07-05-2008, 04:28 AM
Na Zlatiboru su odlučni, da ako opstane varijanta “Istok 1”, po svaku cenu “izguraju” konverziju aerodroma Ponikve, prilagođavanje piste za civilne svrhe.

potpunije na linku (http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1548-uzicani:-koridor-za-ugljanina.html)

s druge strane, bošnjaci koji su "dobili" autoput sada traže i aerodrom :icon_wink: pride, ne kao nekakvu kompenzaciju :)

Da bi pristala da bude dio vladajuće većine u Srbiji, Bošnjačka lista, je kaže Džudžević, insistirala na garancijama da će biti ispunjeni njeni prioritetni zahtjevi: da autoput Horgoš – Požega prema Crnoj Gori prođe preko Peštera, da se vojni aerodrome u Sjenici osposobi za civilni saobraćaj, da zdravstveni centar u Novom Pazaru preraste u klinički centar i da se u Sandžaku nađe prostor za bescarinsku zonu.

preuzeto odavde (http://www.sandzaknews.com/vijesti/politika/1551-sta-je-bosnjacka-lista-trazila-od-cvetkovica.html)

MAŠALLAH, ako se to sve i postigne (a realne su smetnje lokalni politički i "vjerski" bosovi), a sva prilika da se i hoće postići, ostaje samo pitanje:

ŠTA BI TEK DOBILI DA SMO DOBILI 80-90% BOŠNJAČKIH GLASOVA?!

tj kakvu bi tek tada realnu političku snagu predstavljali u zemlji ako sa ovih 40ak-50ak procenata postižemo ovako važne ustupke beograda, i ovoliki nesumnjivi hajir donosimo stanovništvu

mladiSTUDENT
07-06-2008, 00:35 AM
jel tacno da ce fikro niksic da bude gradoncelnik?

xPazaracxx
07-06-2008, 00:48 AM

Sto, da ti nije svojta?!

carsijski
07-06-2008, 01:38 AM
Volio bih da mi nesto objasnite. Nije mi jasno na koga se odnose one plakate GOTOV JE, i jel on stvarno GOTOV, a ako nije GOTOV, hoce li biti nakon izbora GOTOV i obrnutno. Kuzis?

mladiSTUDENT
07-07-2008, 01:47 AM
Sto, da ti nije svojta?!

mozda,ne znam

mladiSTUDENT
07-07-2008, 02:07 AM
mozda jes,ne znam

insajder javlja
07-07-2008, 02:11 AM
Nije mi jasno na koga se odnose one plakate GOTOV JE

Kuzis?

ma ne kužim baš najbolje:icon_rotate::icon_rolleyes:

DA NIJE NA FIKRA NIKŠIĆA?!
:lol:

Moreplovac
07-07-2008, 14:08 PM
ma ne kužim baš najbolje:icon_rotate::icon_rolleyes:

DA NIJE NA FIKRA NIKŠIĆA?!
:lol:

A sta imate vi to protiv Fikra Niksica?

insajder javlja
07-07-2008, 15:59 PM
kad je ovome isteko ban?!
i što mu je uopšte isteko?!

Emir
07-07-2008, 17:14 PM
Zamolicu vas da se drzite teme :)

mladiSTUDENT
07-07-2008, 19:01 PM
Eto,sad znamo ko nam je vlast,nema potrebe za raspravom,zar ne? A Deževa do centra,a za sve što vam treba dragi Bošnjaci kod Milana i Gorana se obratite.
Da nije tužno delovalo bi smiješno,zar ne?

xPazaracxx
07-07-2008, 21:37 PM

Nije tacno! Sat mi javishe da je Fikro Niksic odbiju ponudu da bidne gradonacelnik.:icon_rotate:

Znaci Fikro Niksic je gotov:icon_wink:

Moreplovac
07-08-2008, 00:07 AM
Nije tacno! Sat mi javishe da je Fikro Niksic odbiju ponudu da bidne gradonacelnik.:icon_rotate:

Znaci Fikro Niksic je gotov:icon_wink:

A ko ti je to javio Sica jel? :) il' neki njen Soko :)
@insider_javlja:"Neznam sto se ti meni uopste i obracas? Imas li ti preca posla nego da me zamaras sa tim tvojim dosadnim/blesavim pitanjima?"
E Selamu alejkum

mladiSTUDENT
07-08-2008, 00:42 AM
Vlada je formirana sa 127 poslanika ZA. znaci,da nije bilo Suljova dva ne bi bilo ni Vlade, jel da?
e,a za dalji sled dogadjaja koji bi usledio da je Suljo to sto nije. . . malo razmislite,mucno mi da pisem

Sandokan
07-08-2008, 00:43 AM
Od 1461 pa do dana danashnjega ovo je
NAJVISHA SRAMOTA U HISTORIJI NOVOG PAZARA !

Sandokan
07-08-2008, 01:15 AM
http://www.politika.co.yu:8080/uploads/rubrike/48007/i/1/Ugljanin.jpg

bosnjak
07-08-2008, 02:00 AM
Tvoje ce rijeci vjecno zivjeti,mi ce mo za njih zivote davati,nash gospodar jedan jedini sehadzet u srcu vjecno ce mo nositi...

http://img530.imageshack.us/img530/6494/alijaisuljous9bb3.png

p.s Zakonodavnu vlast "srbima",i sad samo da gledamo i cosamo...

Haljit
07-08-2008, 02:22 AM
Tvoje ce rijeci vjecno zivjeti,mi ce mo za njih zivote davati,nash gospodar jedan jedini sehadzet u srcu vjecno ce mo nositi...

Ovo kako si poceo jos bi samo faljilo da mu fatihu proucis
Polahko, sabur, opet ce inshallah kroz neki vakat nas Suljo biti gradonacelnik

bosnjak
07-08-2008, 03:13 AM
Ovo kako si poceo jos bi samo faljilo da mu fatihu proucis
Polahko, sabur, opet ce inshallah kroz neki vakat nas Suljo biti gradonacelnik

Ma to je jedna kasida koja mi je pala na pamet :001_cool:

p.s Cuvajmo se svakako "Sirka":icon_rotate:

Emir
07-08-2008, 18:38 PM
nakon izbora velika tisina na ovom forumu, cijelo jutro niko nista ne pise

xPazaracxx
07-08-2008, 18:43 PM
Ne znam....Imam neki cudan osecaj, da je i u ovome veljki hajir, samo mi to sat ne moremo da dokucimo, alj izajce na vidjelo insAllah.

Manevi
07-08-2008, 19:23 PM
Sigurno da je hair akobogda.

Emir
07-08-2008, 22:16 PM
Evo danas je bila jedna interesantna slika na tv jedinstvo. Djerlek ulazi u opstinu... nidje nikog od one najavljivane proslave (glasace bilo sramota da slave ovu bruku). Ulazi u kancelariju gradonacelnika uz pratnju prvih ljudi grada Novog Pazara. Sa desne strane Vuica Tiosavljevic, sa lijeve ili da kazem leve Milan Veselinovic.

Usli su u kancelariju koja je bez koznih garnitura koje su ranije bile tu. Pa su na tv jedinstvu aludairali da je neko ponijeo namjestaj bez prava na to, odnosno da je ukrao. Vrlo podlo i pokvareno, oni znaju da je taj namjestaj u vlasnistvu stranke SDA i da je to stranka donijela kada je dosla na vlast. Stari namjestaj se nalazi u opstini i sve je to uredno i sa papirima pokriveno, no pokvarenjaci kao sto su oni pokusavaju da svoju bruku pokriju nedostatkom koznih fotelja za koje im je oko zapalo.

sabah
07-08-2008, 23:13 PM
Vec Milan Veselinovic okacio sliku Ratka Mladica i Seselja nije Radovana Karadzica u kabinet da lih je strah Alaha oni koji glasase za ovu opciju ali neka neka ona stara kakva narod takoti bog da vlast.

strahinja
07-08-2008, 23:24 PM
To za Radovana Karadzica, je li to samo zezancija ili je covek stvarno okacio sliku?

sabah
07-08-2008, 23:47 PM
na ostalim forumimia nigde nema vise rasprave o formiranju vlasti u Novom Pazaru sramota ih sto su pricali pa se sada uhvatili u lazima i svi koji imaju malo morala u sebi nemogu vise nista da kazu jer ih je sram svega sto su izreklji protiv Doktora,Alah je vjeliki i njemu se zahvaljujem sto ce otvoriti ovim zabludjelim ljudima koje ta rasim i sto cini protiv ovog naroda.I samo da se nadovjezem na njegovo protivljenje sto je hag izrekao oslobadzajucu presudu protiv Nasera Orica pa dali se on boji alaha,

insajder javlja
07-08-2008, 23:52 PM
Usli su u kancelariju koja je bez koznih garnitura koje su ranije bile tu. Pa su na tv jedinstvu aludairali da je neko ponijeo namjestaj bez prava na to, odnosno da je ukrao. Vrlo podlo i pokvareno, oni znaju da je taj namjestaj u vlasnistvu stranke SDA i da je to stranka donijela kada je dosla na vlast. Stari namjestaj se nalazi u opstini i sve je to uredno i sa papirima pokriveno, no pokvarenjaci kao sto su oni pokusavaju da svoju bruku pokriju nedostatkom koznih fotelja za koje im je oko zapalo.

koliko ja znam kožna garnitura je bila u kabinetu predsjednika koalicije a ne u kabinetu predsjednika opštine!!
i da se gospodin ugljanin pojavljivao u medije iz kabineta predsjednika koalicije itd itd

nebitne su fotelje!
pratite sada koliko će se na ofrrrnp-u govoriti o kožnim foteljama, a koliko o slikama radovana i ratka!
eno i onaj pas koji nije imao stida da se obrati emiru za čuvanje njegova lika i djela, stavlja u istu ravan BL koja je pregovarala sa srp.listom i za koju je jasno zbog čega su pregovori propali, i one koji su napravili sporazum sa srp.listom, i u vezi čega je jasno na čijoj će se koži osjetiti "plodovi" tog sporazuma!

toliko i o sabahovoj temi pokrenutoj tamo :D:D
i o ovom što spominješ ovdje

Moreplovac
07-08-2008, 23:56 PM
To za Radovana Karadzica, je li to samo zezancija ili je covek stvarno okacio sliku?

Najstvarnije, sto bi te covek lag'o.

xPazaracxx
07-09-2008, 00:01 AM
Proljecni se miris shiri, toplo sunce nama sjaaaaaa....

SDAAAA, SDAAAAA, DEMOKRATIJAAAA

sabah
07-09-2008, 00:02 AM
koliko ja znam kožna garnitura je bila u kabinetu predsjednika koalicije a ne u kabinetu predsjednika opštine!!
i da se gospodin ugljanin pojavljivao u medije iz kabineta predsjednika koalicije itd itd

nebitne su fotelje!
pratite sada koliko će se na ofrrrnp-u govoriti o kožnim foteljama, a koliko o slikama radovana i ratka!
eno i onaj pas koji nije imao stida da se obrati emiru za čuvanje njegova lika i djela, stavlja u istu ravan BL koja je pregovarala sa srp.listom i za koju je jasno zbog čega su pregovori propali, i one koji su napravili sporazum sa srp.listom, i u vezi čega je jasno na čijoj će se koži osjetiti "plodovi" tog sporazuma!

toliko i o sabahovoj temi pokrenutoj tamo :D:D
i o ovom što spominješ ovdje
nemaju vise obraza o tome da pricaju vjerujmi ja sam postavi diskusiu na njihovom forumu slike Ratka i Seselja.A sto se izbora sve oko podizbornih koalicija i novi gradonacelnik sve su zakljucane nemogu ovo je najsramniji dan ovih koji milse da je Suljo nije dobar mislim da ce oni DR.SULEJMANA UGLJANINA od blata praviti
Dosao sam do poverljive informacije da osoblje bolnice sprema slavlje odlasku sa mjesta direktora bolnice da ne iznosim rijeci osoblja koji rade u bolnici jer su jako uvredljive toliko
o Dzerleku imaju radnici lepo misljenje

Nobady
07-09-2008, 00:36 AM
Ovde je danas bilo ko posle potopa. Izgleda se neka teška tuga uvukla u srca. I čini mi se da je to više zbog Sulejmanovog odlaska u Beograd, nego što su ovi preuzeli vlast na lokalu. Ostali smo ka siročad. Samo nagađam, ne mora da je tačno.
A možda je dobro što je Sulejman odlučio da se malo skrajne odavde. Previše je fokus mržnje bio uperen ka njemu. Ovi su stalno potencirali, samo njega da sklone i odmah će poteć po Pazaru med i mlijeko. Proglašavan je krivcem za sve. Bio je štit za sve stranačke funkcionere iz bošnjačke liste, ne samo iz SDA. Oni su uglavnom mogli komotno u miru da rade, dok je sva žuč bila uperena ka njemu. Ta „bolest“ prelazila je polako na građane. Sve je to on stoički podnosio i uzvraćao blagim riječima. Ja, da sam bio na njegovom mestu, odavno bih buktiso i otero sve u ...
Samo nešto mislim, da ne budu građani Pazara sanjali neki novi doček u suzama, kao kad se vraćao iz Turske. Što bi reko Emir „vidjet ćemo“.
E sad bogomi, ostali iz vrha „bošnjačke liste“ moraju da preuzmu taj teret na lokalu, koji je on sam nosio, na svoja pleća. Nema vremena za tugovanje, lagodnije je bit u opoziciji nego na vlasti, treba malčice pročistit i stabilizovat redove, pa na poso. Vrebanje svake greščice lokalne vlasti, ukazivanje, kritikovanje i poentiranje. To se odnosi i pomalko na nas, dragi kolege forumaši. Glavu gore, politika je takva.

Emir
07-09-2008, 00:47 AM
Ne znam zasto bi tugovali, ja se super osjecam. Mnogo bolje se osjecam nego da je SDA poklekla pod ucenama koje su cinili Srbi. Pa zamislite samo situaciju da smo mi na mjestu SDP-a sada, ko bi nas oprao ikad?

Ispalo bi da su sve vrijeme govorili istinu o Dr Sulejmanu Ugljaninu i njegovoj politici. Ovako je jasno pokazano sta je kome bitno. Dr Sulejman Ugljanin je pozvao SDP, dao im mogucnost da biraju koja ce koalicija da budu, da biraju mjesta, samo da se lijepo smire strasti i da dodje do Bosnjackog jedinstva, ali njima to nije odgovaralo. Mnogo su vise dali Srbima i poklekli samo da ne budu sa nama jer u tom slucaju njihovo postojanje na politickoj sceni nebi imalo smisla kako oni kazu.

U ovoj njihovoj koaliciji nije toliko problem sto su oni sa Srbima, i mi smo bili, nudili smo i sada Srbima koaliciju, ali nismo nikada gazili svoje principe i nismo ostali na vlasti po svaku cijenu. Dozivjeli smo da je Milan Veselinovic predsjednik skupstine, i ko zna sta nas jos ceka. Posle 8 godina dezinfikovanog od alkohola treceg sprata opstine, izgleda da ce ponovo da se prave pijanke.

Ja sam ponosan na mog predsjednika i drago mi je da i dalje mogu da idem ulicom cistog obraza.

strahinja
07-09-2008, 01:02 AM
Neverovatno...

sabah
07-09-2008, 01:17 AM
Ne znam zasto bi tugovali, ja se super osjecam. Mnogo bolje se osjecam nego da je SDA poklekla pod ucenama koje su cinili Srbi. Pa zamislite samo situaciju da smo mi na mjestu SDP-a sada, ko bi nas oprao ikad?

Ispalo bi da su sve vrijeme govorili istinu o Dr Sulejmanu Ugljaninu i njegovoj politici. Ovako je jasno pokazano sta je kome bitno. Dr Sulejman Ugljanin je pozvao SDP, dao im mogucnost da biraju koja ce koalicija da budu, da biraju mjesta, samo da se lijepo smire strasti i da dodje do Bosnjackog jedinstva, ali njima to nije odgovaralo. Mnogo su vise dali Srbima i poklekli samo da ne budu sa nama jer u tom slucaju njihovo postojanje na politickoj sceni nebi imalo smisla kako oni kazu.

U ovoj njihovoj koaliciji nije toliko problem sto su oni sa Srbima, i mi smo bili, nudili smo i sada Srbima koaliciju, ali nismo nikada gazili svoje principe i nismo ostali na vlasti po svaku cijenu. Dozivjeli smo da je Milan Veselinovic predsjednik skupstine, i ko zna sta nas jos ceka. Posle 8 godina dezinfikovanog od alkohola treceg sprata opstine, izgleda da ce ponovo da se prave pijanke.

Ja sam ponosan na mog predsjednika i drago mi je da i dalje mogu da idem ulicom cistog obraza.
U potpunosti se slazem sa tobom buraz i samo da dodam narod je rekao svoje
i svi oni nose krivicu ovoga sto se dogodilo u nasem voljenom Pazaru ja se nadam u alaha djelesanuhu te da ova koalicija nece imati dug vijek i da ce narod znati to da kazni drasticno

mladiSTUDENT
07-09-2008, 01:39 AM
i nebo i zemlja su se zakleli da nista ostat skriveno nece

Sabor Bosnjaci, veliki je hair pred nama

sabah
07-09-2008, 02:33 AM
Ako moze mala pomoc kako se zvase onaj iz otpora pa je presao kod DS koji i vikase ispred ostine od ponedeljaka nece biti vise Selam aljekum to oni i ostvarise

Moreplovac
07-09-2008, 02:55 AM
Ako moze mala pomoc kako se zvase onaj iz otpora pa je presao kod DS koji i vikase ispred ostine od ponedeljaka nece biti vise Selam aljekum to oni i ostvarise

Neznam kako bese, neko ce vec odgovorit, nego ovaj i milanko dudic rece da od ponedeljka nema vise "Es Selamu Alejkum".

sabah
07-09-2008, 16:00 PM
[QUOTE=Osmanlija;22026]Biće inšaAllah selama dok je muslimana!!! a to što vlašče želi neće mu se ostvarit.]
To si upravu ali ako ti nesto zatreba da odes u kancelariju koc Cetnika Veselinovica njemu nemozes nazvati selam mozes ali to nije to ja sam na to mislio
e stavrno su pisevi sa ovog foruma od sad ni ime vise necu da mu izgovorim moju diskusiju o postavljanu slike Seselja u opstinu Novi Pazar u potpunosti izbrisali jerim ne odgovara i sve moje komentare ja sam htio da se borim da se cuju i druga misljenja i na ovom forumu ali ocigledno da su administratori ovog foruma u potpunosti u pravu sto te piseve banuju,

tranzicija
07-09-2008, 16:27 PM

Srđan Milivojević

Birdum-Bardum
07-09-2008, 17:18 PM
U dnevnim novinama "Vecernje novosti" naidjoh na intervju sa Rasimom Ljajicem i bijase mi interesantno jedno pitanje koje mu je novinar postavio, a i njegov odgovor na to pitanje:

Bilo je nekih najava da pregovarate sa Ugljaninom, ali očigledno niste mogli zajedno?
- Matematički smo mogli. Vodili smo pregovore sa njima, ali smo otvoreno rekli da je pomirenje u Sandžaku zaista dug proces. Ljudi bi nam sve oprostili, osim saveza sa Ugljaninom. Bili bismo politički mrtvaci za vek vekova. Dolazili su mi ljudi kući i molili i preklinjali da ne pravim koaliciju sa Ugljaninom. Da sam to uradio, više ne bih mogao da se vratim u Novi Pazar.

Sta reci. Ko priznaje, pola mu se dodaje. Dakle, nije bilo nikakvih prepreka za pravljenje vlasti sa Bosnjackom Listom u Novom Pazaru, ali Rasim Ljajic to nije htio.

Evo linka cijelog intervjua:
Intervju (http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=124289&datum=2008-07-09)

sabah
07-09-2008, 17:39 PM
Ma to je istina.Ali ne ona prava istina on je samo marioneta Borisa Tadica ali ovi ovde koji su SDP to nevide ili se boje njega.Evo i zasto ovo iznosi koje donio odluku da se pregovori sa SDP i srpskom listo potise iz Beograda ove ovde niko nije ni pita hoceli praviti koaliciju ili ne tako da se dva bosa u beoradu dogovorili da im je za cilj samo maknuti Sulejmana Ugljanina.samo koliko cinizma ta covjek ima pa zar on ne misli da ce isada biti gotov politicki jer je sa ovom koalicijom je zadao takvu presudu da nikada vise on nece moci da bude vise sto je bio i dabogda da nebude vise jer je on sije samo sjeme razdora inista drugo

Emir
07-09-2008, 18:31 PM
e stavrno su pisevi sa ovog foruma od sad ni ime vise necu da mu izgovorim moju diskusiju o postavljanu slike Seselja u opstinu Novi Pazar u potpunosti izbrisali jerim ne odgovara i sve moje komentare ja sam htio da se borim da se cuju i druga misljenja i na ovom forumu ali ocigledno da su administratori ovog foruma u potpunosti u pravu sto te piseve banuju,

Ma zasto se sekirate za njih, oni su stalno tu. Sve oni citaju sto pise na ovom forumu. Samo gubite zivce pisuci po tom forumu. Meni je svejedno sto se tice tog foruma. Meni on nije konkurencija niti je ovaj forum napravljen iz tih ciljeva. Ovaj forum je napravljen da bi mi imali mjesto da iznesemo istinu jer to data nije imalo mjesta na internetu da se to radi. Uvijek cu podrzati svakog ko bude htjeo da otvori forum koji ce omoguciti Bosnjacima da iznose svoje misljenje, a ne da se onako prostacki cenzurise. Pa jel se oni klanjaju Muameru ili Allahu, sram ih bilo.

sabah
07-09-2008, 19:56 PM
Ma zasto se sekirate za njih, oni su stalno tu. Sve oni citaju sto pise na ovom forumu. Samo gubite zivce pisuci po tom forumu. Meni je svejedno sto se tice tog foruma. Meni on nije konkurencija niti je ovaj forum napravljen iz tih ciljeva. Ovaj forum je napravljen da bi mi imali mjesto da iznesemo istinu jer to data nije imalo mjesta na internetu da se to radi. Uvijek cu podrzati svakog ko bude htjeo da otvori forum koji ce omoguciti Bosnjacima da iznose svoje misljenje, a ne da se onako prostacki cenzurise. Pa jel se oni klanjaju Muameru ili Allahu, sram ih bilo.

Ma buraz nesekiram se ja to sada oni treba se sekiraju posle ovog sramnog cina sto uradise a sto se njihovog foruma tice neka im ga ako nezele da se cuje i druga strana to ne ide njima u prilog,oni se vode politikom mrznje i ratnistva ko njihovi nalogodavci rasim ljajic i muamer zukorlic to su dva najveca zla sto nas moglo zadesi u ovo nase doba,

Moreplovac
07-09-2008, 20:00 PM
Nije on smeo da se pomiri sa ef. Ugljaninom zbog meha omerovica i vitomira mihajlovica naljutili bi mu se braca pravoslavci sto pravi savez sa efendijom(Hadzi-Sulejmanom).

Emir
07-09-2008, 22:39 PM
Od silnih poslanika SDP-a iz pazara ode samo Poturak, ali izgleda kao da nije tamo. Niko ga ne vidi koliko muhu :)

mladiSTUDENT
07-10-2008, 02:50 AM
Ivana Milic je sef kabineta Miroslava Đerleka,toliko o objektivnim novinarima,sad i zvanično.
Srbima je pripala finansiska služba grada,sektor za urbanizam i služba za imovinsko-pravne poslove grada.
Ja se sad pitam, pa šta još ima u Opštinu sem kafe službe?
A novi direktor bibloteke je Kosta Jovanovic. Šta dalje reći,ostalo će se čuti ovih dana

Posle zauzimanja kancelarija sečen je slavski kolač uz nekoliko vrsta domaće rakije i uz naravno neibežnu SPREMTE SE SPREMTE ČETNICI koja se čula sa telefona predsednika SO,sve to uz prisustvo Miroslava Đerleka koji je sedeo u ćošku i to posmatrao.

Već su počela i prva otpuštanja sa vrha. Grad Novi Pazar više nema Javnog pravobranioca.za prvi dan,dosta je zar ne?

Toliko o predizbornim obećanjima. Ako je neko zaboravio koja to behu,neka uključi mozak,možda će tako izbeći naš glavni problem, a to je NAROD SLABO PAMTI, al mislim i da BOŠNJACI SANDŽAKA više NE SMIJU ZABORAVLJAT,a ako neko ne zna zašto setit će se 11. jula,za koji dan

p.s. Znamo ko se grlio kad su došli

Emir
07-10-2008, 11:09 AM
Ma dosta naroda kod nas ima zestoke nacionalne komplekse. Stide se sto su Bosnjaci, stavljaju uvijek Srbe ispred sebe. Oni ce jedva docekat da je Srbin nadredjeni njima, ostalo im iz komunizma. Ne treba se cudit ukoliko ne bude mnogo losih reakcija na ovo stanje jer je njima draze da je Srbin sa rakijom i Seseljovom slikom tamo neko neki musliman. I jos ce vise da ga postuju i da slusaju.

Elhamdulillah nisu svi ovakvi, a ovo stanje ce nam dobro doci da vidimo sa kime imamo posla. Jos jednom ponavljam, elhamdulillah da se ovo nije desilo na proslim izborima jer bi izgubili Univerzitet i jos mnogo toga. Oni sada mogu samo sebe da izbube, a SDA ce samo ojacati nakon ovog haosa.

sabah
07-11-2008, 12:42 PM
Eto juce prste demanti da nikakvih slika nije bilo i da nikakvih otpustanja i zastrasivanja nema,pa se pitam dali su to mogli taj demanti da daju mnogo prije nego im je potrebno
3 dana ili samo da skinu tu sliku i da onda pozovu televizije da vidje da opste nema tih slika.A evo i Vodovod i Kanalizaciju Srbi su dobili.Koje licemerstvo od Dzerleka juce obuko rukavice pa kreci stadion ako imaju da pokazu sta rade i sta ce da urade za ovaj grad barem nemoj da se blamiraju,jer nece nista uraditi da poboljsaju situaciju u gradu .Evo juce su skinuli ZASTAVU BOSNJACKU na neklih 30 min do 1 sat samo da probaju kako reaguje narod i vjerovatno su pale teske psovke na racun tog cina pa je ponovo vratili nadajte se uskoro ce je maci podkret,ova informacija jos nije potvrdjena Bahrija Kacar Sef ekonomskog sektora u opstini smenje

mladiSTUDENT
07-11-2008, 23:33 PM
SDA ce ojacati samo ako izvuce pouku i uradi ono sto se mora uraditi

Birdum-Bardum
07-12-2008, 02:23 AM
Sindikat novopazarske Biblioteke "Dositej Obradović"
Novi direktor udarac i na knjigu

Novi Pazar - Sindikat Biblioteke "Dositej Obradović" u Novom Pazaru podigao je svoj glas protiv promene direktora. Nova skupštinska većina smenila je dosadašnjeg direktora Fuada Baćićanina i za vršioca dužnosti imenovala Konstantina Jovanovića. Sindikalna organizacija se ne slaže sa ovom kadrovskom promenom i zato je na desetak adresa uputila pismo, koje je potpisalo 20 zaposlenih.
U pismu su pobrojani svi uspesi Baćićanina koji je na mestu direktora proveo dve godine. Za to vreme Biblioteka je postala članica COBISS sistema, ima više od 20 računara, značajno je prinovljen knjižni fond, sređene su i klimatizovane prostorije, organizovano je više od 30 manifestacija, broj članova je uvećan za 100 odsto i rad ove institucije je učinio transparentnim. Za doprinos razvoju bibliotekarstva Baćićanin je prošle godine dobio nagradu od matične biblioteke u Kraljevu.
"Smatramo da će činom promene rukovodioca gradske biblioteke u Novom Pazaru, upravo kultura i knjiga doživeti najveći udarac. Ne želeći da u bilo kakav kontekst stavljamo budućeg direktora ove ustanove, odlučili smo se da ovim pismom izrazimo kako svoje tako i nezadovoljstvo mnogih članova Biblioteke i na taj način pokušamo dati svoj doprinos u očuvanju postignutog uspeha i obezbeđenju napretka", napisali su, između ostalog, novopazarski bibliotekari za odbranu dosadašnjeg direktora.
Na skupštinskom zasedanju, predsedavajući Milan Veselinović je obavestio odbornike da mu je stiglo pismo od sindikalne organizacije ove ustanove, ali se o tome nije raspravljalo jer "pismo nije stiglo u zakonskom roku". Pismo je još upućeno gradonačelniku Novog Pazara, upravniku Narodne biblioteke Srbije, upravniku Matične biblioteke "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu, predsedniku UO Biblioteke "Dositej Obradović" u Novom Pazaru i medijima.
Dosadašnji direktor novopazarske Biblioteke Fuad Baćićanin je kadar partije Sulejmana Ugljanina i na to mesto je došao nakon uvođenja prinudne uprave u ovom gradu. Konstantin Jovanović je predsednik SPS za Novi Pazar, od 1992.-1996. godine bio je predsednik SO Novi Pazar. Pre ulaska u politiku bio je urednik u Radio Novom Pazaru, dugogodišnji dopisnik agencije Tanjug i profesor u ovdašnjoj Gimnaziji. - S. Novosel

Izvor: Danas

xPazaracxx
07-17-2008, 19:38 PM
Novinar novopazarske Regionalne televizije Medin Halilović izjavio je večeras da mu je Aladin Dolovac, koji ga je fizički napao oko 17 sati, pretio smrću i da su lekari u Zdravstvenom centru konstatovali potres mozga od udaraca zadobijenih u glavu.
http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/1576-halilovic:-dolovac-mi-je-pretio-smrcu.html

Ada dje on potres mozga???
Ja bi se vise brinuo da ga je bio po ljedjima.:D

PutNick
07-18-2008, 01:15 AM
Ada dje on potres mozga???
Ja bi se vise brinuo da ga je bio po ljedjima.:D
Po tudjim ledjima i sto biceva... :001_cool:
...ali je covek stvarno isprebijan, pa tvoja sala mozda i nije umesna. :icon_rolleyes:

insajder javlja
07-18-2008, 08:25 AM
nakon izbora (http://youtube.com/watch?v=ks8crJbqfDA)

:lol::icon_rotate::D:D

z3r0
07-18-2008, 11:27 AM
nakon izbora (http://youtube.com/watch?v=ks8crJbqfDA)

to him i trebade :icon_rotate::icon_rotate:

Nobady
07-18-2008, 19:18 PM
Kako su krenuli, ovi zukorlićevci neće stat, dok nam svima ne „protresu“ mozak i ne zahajemo „blagodeti“ njihovog tumačenja stvarnosti. Jal dersom, jal štanglom, pa vi vidite. Ozbiljno razmišljam da prestanem sa širenjem „smutnje“, tj. da ne „smutnjiram“ više, ma šta god da to značilo. Zajebana neka vremena došla, bit ću ugledniji član ove zajednice ako dilujem, nego, ne daj bože da „smutnjiram“.

mladiSTUDENT
07-19-2008, 02:01 AM
poceloooo jeee poceloooooo

vraticemo vratiti !!!
u to budite sigurni !!!

insajder javlja
07-19-2008, 14:45 PM
poceloooo jeee poceloooooo

vraticemo vratiti !!!
u to budite sigurni !!!

vala, pravo da ti reknem u jednu saam ruku bio i obradovan rezultatima izbora prije svega zbog onih grafita "ovd(j)e mi vladamo" ...
:sneaky2:

i ako se opet vrati sa ciljem "da se vlada", a ne sa onim što je gospodin predsjednik zamislio, tj da se hizmeti narodu, onda će se ta vlast (koja je samo radi vlasti) i ponovo izgubiti, jednostavno jer Uzvišeni nam neće dati zaštitu od šejtana (moše i njegove stranke u ovom slučaju), ako budemo imali cilj da vladamo i pišemo po zidovima grafite koji će nekoga od našeg naroda omalovažiti i probuditi him injat na nas!!

gospodin predsjednik stalno poručuje da se "pozivaju ljudi u jato", a ne da se likuje nad njihovom glupošću i opsihranosti!!!

xPazaracxx
07-19-2008, 18:03 PM
ako budemo imali cilj da vladamo i pišemo po zidovima grafite koji će nekoga od našeg naroda omalovažiti i probuditi him injat na nas!!

gospodin predsjednik stalno poručuje da se "pozivaju ljudi u jato", a ne da se likuje nad njihovom glupošću i opsihranosti!!!

Moj insandere, dosad pametniji post nisi napisao:icon_up:

Pogadja u srz probljema podjela, a injat je kot nashega naroda pogana stvar.

insajder javlja
07-19-2008, 23:32 PM
piso sam ja i pametnije:D;) nego ti neznaš

šalu na stranu, PA NARAVNO DA JE OVAJ POST "PAMETAN" KADA SAM U NJEMU POZVAO NA ONO NA ŠTA POZIVA GOSPODIN PREDSJEDNIK!!! ništa drugo u sandžaku nije pametno, pa neka me nazovu i fanatikom i zaslijepljenikom ili kako god hoće...
i to baš ništa, naravno po pitanju javno-političkog djelovanja, osim podrške njemu

a ko misli suprotno, široko mu polje, ali neka se poslije ne zapita ... ... ...

mladiSTUDENT
07-20-2008, 01:42 AM
dobar ti je post Insajder,i poruka je lijepa,islamska prava,zato je i Sulejman stalno ponavlja.
Ali,postoje stvari koje izlaze iz sablona i puteva kojim idu svi (ili sve) ostali,i tad vise prave definicije nisu u upotrebi.Tad se traze druga resenja.
Ja istinski verujem da je Predsednik u pravu i da ono sto radi radi cistog nijeta i cistog srca,ali isto tako verujem da nije uvijek u pravu jer je i on covjek. I ja,i ti, i svi ostali znamo kako stvari stoje i da kompromisa nema jer su ciljevi razliciti. I svi smo svesni da je sve blizi trenutak kada cemo morati da kazemo dosta je,nema vise,kraj! Zbog nas,nase dece i nase buducnosti,bilo verske bilo nacionalne.
Davno su rekli Bosnjaci ``Il sloboda il dzehenem``

xPazaracxx
07-20-2008, 02:03 AM
:icon_domokun:piso sam ja i pametnije:D;) nego ti neznaš

Ada popravio si se, odkat sam ti ono ucio na vodu.;)

Nobady
07-20-2008, 03:30 AM
piloman, piroman, sad i ovo. Pazarac, za sve li te do Bog...

insajder javlja
07-20-2008, 04:11 AM
:icon_xd:

:icon_domokun:

Ada popravio si se, odkat sam ti ono ucio na vodu.;)

jesi bre dosadan:icon_rotate:
vidi se da si dedhin

tranzicija
07-21-2008, 20:29 PM
Navalile naše komšije Srbovi po svaku cijenu da postave spomenik Nemanji ispred zgrade Opštine Novi Pazar. Koliko su se primili pogledajte šta pišu na njihovom forumu www.raskaoblast.org

Predsjednik Deževskog Nemanjinog sabora i Društva "Ras" iz Novog Pazara penzionisani ludak doktor Nikodinović Dobrosav sitno pismo piše i laje li laje, pročitajte

Пројекат Споменика Стефану Немањи се ради. Архитекте Драган Јакшић и Милан ће бити наши гости на Шестом Немањином дежевском сабору.

На Сабору ће сигурно бити речи о Споменику.

Време је да се муслимани ослободе наслеђеног историјског страха од Срба, да почну да мисле као сви зрели и комплетни поједници, да виде реалност каква јесте, а не да живе у турским и арапским заблудама: муслимани Србије немају ништа заједничко ни са једним ни са другим. Уосталом, зна се чије је мишљење меродавно.

Ни један Србин Рашке области, нити из било којег дела Србије
нема ништа против бико којег муслимана Србије који је лојалана држави Србије.

Кад би било како неки мисле поставило би се питање национализма, сепаратзмма, тероризма,културноетничког чишћења. А то су све кривична дела.

Но дискусије оних који нису способни да буду одговорни, који имају проблем да диференцирају субјективно од објективног су безпредметне и не смеју се узимати озбиљно. Та појава је за жаљење.

Такође, време је и да се Срби Рашке области осллободе наслећених историјсаких страхова: отоманских, клерикалних, комунистичких, евроамеричких.

Дођите на Шести Немањин дежевски сабор да доживите истинску слободу говора и масовно осећање родољубља.

СПОПМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ БИЋЕ ПОСТАВЉЕН У РАСУ ИСПРЕД ЗГРАДЕ У КОЈОЈ ЈЕ СЕДИШТЕ ДРЖАВНЕ ВЛАСТИ. ТО ЈЕ ЗГРАДА ОПШТИНЕ У УЛИЦИ СТЕФАНА НЕМАЊЕ БРОЈ 2.

У нашем Зборнику постоји валидан податак да је султан Мухамед , после рата у Босни, законачио са војском у Расу 11. маја 1463 године.
(дефтер 544), са потписом султановог секретара. Да ли знате шта казује тај оподата?. Размислите. Када је Рас имао по јену цркву на сваки 1,5 км2 ?

Човек мора да се научи да има осећање одговрности за оно што говори. Ко то нема не заслужује пажњу.

С поштовањем
ДНикодиновић

A evo i pismo ovih ludaka nakon što ih je predsjednik Ugljanin sikterisao 2007. godine.
Allah'a mi je doktor kralj.

ПИСМО ИЗ БЕОГРАДА
Меморандум
Адвокат Властимир Матовић

ПРЕДСЕНИКУ ОПШТИНЕ НОВ ПАЗАР
ГОСПОДИНУ ДР СУЛЕЈМАНУ УГЉАНИНУ

Поштовани господине председниче,

Обраћам Вам се у име грађана из Новог Пазара и околине, који живе и раде у Београду, где су трајно настањени са својим породицама.
Већ дужи низ година органозовали смо и водили акцију, мада је ова идеја већ много раније постојала, да се у Новом Пазару постави споменик оснивачу српске државе Рашке. У циљу реализације ове идеје нашим добротворним прилозима и прилозима Срба из дијаспоре прикупљена су потребна средства за израду спомеиика. У току 2004. године ангажовали смо познатог уметника – академског вајара Николу-Кољу Милуновића који је извајао бисту Стефана Немање, одливањем у бронзи, за споменик у Новом Пазару.
По изради бисте обезбедили смо средства за израду и постављање комплетног споменика Стефану Немањи у Новом Пазару. Нажалост ово нисмо успели да реализујемо из једног простог разлога што нам локална власт то није дозволила, наводно да локација на коју желимо да посавимо споменик није предвиђен за ову намену, што је ван сваке логике. Како се ради о локацији испред зграде општине која се сада делом користи као паркинг, а делом као зелена површина, очито је такво образложење неумесно.
Сматрамо да наведена локација идеално одговара за постављање споменика Стефану Немањи – родоначелнику свих нас, па се зато обраћамо Вама. Сигурни смо да ћете Ви имати разумевања, снаге и могућности да нађете начин да скупштина општине Нови Пазар донесе одговарајуће акте и одлуке основом којих би се споменик уваженом претку нашао на свом месту.
Напомињем да је Четврти Немањин дежевски сабор, одржан 24. 09. 2005. године у Дежеви, донео ОДЛУКУ којом је формиран Одбор за подизање споменика Стефану Немањи у Новом Пазара, а чији је члан и подписник овог дописа.
У Београду адв. Властимир Матовић
22.03.2007.године својеручан потпис

ul_8mart_br?
07-21-2008, 22:17 PM
У нашем Зборнику постоји валидан податак да је султан Мухамед , после рата у Босни, законачио са војском у Расу 11. маја 1463 године.
(дефтер 544), са потписом султановог секретара. Да ли знате шта казује тај оподата?

Nije sultan Muhamed vec sultan Mehmed, mada je tacno ovo drugo sto je naveo ovaj mrzitelj muslimana i Bosnjaka. Sultan Mehmed Fatih r.a. je predvodio sabah namaz u Lejlek dzamiji, nesto prije prije ulaska u Bosnu.

Birdum-Bardum
07-22-2008, 19:19 PM
Najbolji metod za napad na nekoga jeste metod kojeg bih ja nazvao "Metod zrtve". To je nacin da nekoga napadate, a da svi misle i vjeruju da ste ustvari vi napadnuti. Olicenje takvog jednog metoda jeste americka spoljna politika iliti Bushova politika, pa bi se ovaj metod mogao nazvati i "Bushov metod". Mada, vjerujem, da je ova pojava odavno obradjena od strane onih koji o ovim stvarima razmisljaju.

Karakteristicno za ovaj metod jeste da se uvijek poziva na neke svetinje ili "svetinje". U slucaju Amerike i Busha to je demokratija. Njihov se dakle koncept zasniva na "odbrani demokratije i americkih interesa u svijetu". Kao potporu ovoj njihovoj metodi uvijek mogu naci i materijala medju onima koje napadaju (tj., po njihovoj teoriji, medju onima od kojih se brane). Kao primjer mozemo uzeti islamske drzave koje su takodjer napadnute od strane Amerike i Busha. Nadju tamo neke budale, kojih ima u svakom narodu, ili neke placenike ili ih poduce kako treba da glume ili ko zna sta vec i onda ih proture u svojim vijestima kao teroriste i predvodnike onih koji ugrozavaju demokratiju i americke interese u svijetu. A onda to uzmu za glavni dokaz za teoriju o svojoj ugrozenosti.

Ako pogledamo desavanja u Novom Pazaru uvidjet cemo da se ovaj metod uveliko koristi, a ekspert za izvodjenje ovakvog metoda jeste Muamer Zukorlic. U slucaju Muamera Zukorlica svetinja koju neko (neprijatelj, oni koje on zeli napasti) "napada" jeste Islamska zajednica, odnosno Islam.
Dakle, Muamer Zukorlic kada nekog zeli napasti fino sve isplanira unaprijed da on u svemu tome ispadne zrtva, odnosno, ne on, vec svetinja, koju on, naravno, brani. Kao Bush demokratiju i Ameriku. "On SAMO brani svetinje od uzurpatora."

Ovaj sam uvod napisao zato sto zelim reci da mi je drago da Dr. Sulejman ef. Ugljanin vise nije na vlasti u Novom Pazaru, jer se time uveliko smanjuje mogucnost da on bude "vodja onih koji svetinje napadaju", tj. smanjuje se mogucnost da Muamer Zukorlic sebe predstavlja kao zrtvu, mada nije iskljuceno da ce on opet naci nacina da svoju "predstavu" izvodi.

Uvijek sam bio stava da kada neko metodom "zrtve" nekog napada najbolje je prepustiti mu cijeli prostor i skloniti mu se s' puta i na taj nacin mu ne dozvoliti da vas uzme za materijal koji ce on u toj svojoj metodi koristiti.
Negativnost takvih osoba izbija na povrsinu tek onda kada nema nikoga koga bi uzeli za neprijatelja kojeg ce da napadaju, tj. "od kojeg ce da se brane".
Takve osobe bih nazvao "konfliktnim osobama", jer takve osobe funkcionisu dobro samo u sukobima, to je njihov ambijent. Kada nema tog konfliktnog ambijenta oni totalno bivaju razoruzani i ne snalaze se nikako. Tada na vidjelo izlazi njihova negativnost, a u nemogucnosti su da tu svoju negativnost pokriju nekim "agresorom" ili nekom "svetom borbom, odnosno akcijom".

Samo koriscenje ove metode govori o tome da osoba, organizacija, drzava, itd. koja se ovom metodom koristi ima nedostatak upravo onoga sto brani, tj. na taj nacin (konfliktan nacin) pokusava nadomjestiti taj nedostatak. U slucaju Busha i Amerike to je nedostatak demokratije, a u slucaju Muamera Zukorlica se radi o nedostatku vjere.

Busha i Muamera sam ovdje uzeo samo kao jasne primjere, a inace ovo vazi za sve one koji se ovom metodom koriste u manjoj ili vecoj mjeri.

To je nesto negativno cega se svaki covjek treba oslobadjati. Ako govori o demokratiji treba da poradi na svojoj demokraticnosti, a ako govori o vjeri treba da poradi na svojem uvjerenju, na jacanju vjere kod sebe, tj. na duhovnoj izgradnji svoje licnosti.

Halalite.

kemal
07-22-2008, 19:33 PM
Mnogo mu kredita daješ, on sad ispade neki genijalni um, Ajnštajn... (Moje mišljenje. Halali.)

Birdum-Bardum
07-22-2008, 19:50 PM
Preduslov da bi covjek mogao da od zrtve napravi agresora jeste visoka inteligencija, jer glup covjek to nije u stanju. Dakle, inteligencija se u ovom sucaju ne moze zanegirati. Ako bi se kakvim slucajem to uradilo onda bi to bilo pravo naivno.

Dakle, da ponovim, radi se o "Konfliktnim osobama", o osobama koje nisu u stanju da sebe savladaju i natjeraju na nesto dobro, hairli, pa onda to nadomjestaju konfliktom. Nemojte takvim osobama pruziti konflikt i savladali ste ih. Naravno, svakako, covjek treba biti oslobodjen mrznje, ne zbog nekog stvorenja, vec zbog Stvoritelja. Bil hair.

Ne zamjerite.

tranzicija
07-22-2008, 21:51 PM
Mnogo mu kredita daješ, on sad ispade neki genijalni um, Ajnštajn... (Moje mišljenje. Halali.)

I moje mišljenje je da se ovom neurosihijatru (ima zanimanje kao i zločinac radovan karadžić) daje previše kredita. Ali Kemo brate ovaj Bolesnik Nikodinović je danas vlast u šeheru Novom Pazaru.

Da nije vlast niko ga ne bi uzimao za ozbiljno.

Emir
07-23-2008, 01:11 AM
Interesantan sled dogadjaja, prvo traze da postave bistu Stefana Nemanje ispred opstine, a sada musliman potpisuje rusenje dzamije.

ul_8mart_br?
07-27-2008, 23:19 PM
Radikali su se uzburkali po Srbiji, javno prijete Tadicu smrcu zbog hapsenja zlocinca karadzica. Sta vi mislite, koliko ce potrajat da ti talasi dopru do lokalne vlasti? Koliko li svaki novi dan donosi novog tonjenja koaliciji "Za evropski Novi Pazar Tadic-Ljajic" & radikali i kad ce poceti da "ulazi voda u usta" ovim prvima? Koliko se moze izdrzati pod vodom bez kiseonika iliti kisika?

inš'Allah
07-27-2008, 23:22 PM
Znali neko dali su i Randi prijetili?
Ja to cuh!!!

Emir
07-27-2008, 23:37 PM
Ma Tadic ce sam sebe da ukopa ukoliko nastavi ovu koaliciju sa radikalima. Oni mu prete, oni ga mrze a on sa njima.

Sto ce da bude od Evropske unije "Jel se ti to Tadicu sa nama igras"?

Halis
08-06-2008, 11:07 AM
B92 Info Vesti Politika
Raskid koalicija u Vojvodini?
5. avgust 2008. | 17:12 -> 20:46 | Izvor: B92
Beograd -- SPS bi do kraja idućeg meseca u vojvođanskim opštinama trebalo da raskine koalicije sa SRS-om i DSS-NS i vlast formira sa DS-om.

Da takav dogovor postoji, za B92 je potvrdio šef pokrajinskog odbora DS-a Dušan Elezović, koji tvrdi da po sredi nije želja za vlašću već procena da bi vojvođanske opštine brže napredovale kada bi ih vodili demokrate i socijalisti, koji već čine vlast na nivou Srbije i Vojvodine.

Prema dogovoru sa DS-om, u Odžacima, Kikindi, Bačkoj Palanci i Kovinu, socijalisti bi najkasnije do 1. oktobra trebalo da napuste dosadašnje koalicione partnere – Srpsku radikalnu stranku i DSS.

Predsednik pokrajinskog odbora demokrata Dušan Elezović za B92 kaže da se ideja o zajedničkoj vlasti na lokalnom nivou između DS-a i SPS-a pojavila odmah posle formiranja Vlade Srbije, a da je zakucana kada je DS u vlast u Vojvodini, iako to matematički nije bilo neophodno, uključio socijaliste.

“Neposredno po formiranju pokrajinske vlade, predstavnici i SPS-a i DS-a su taj dogovor počeli da sprovode u delo i do sada se dogovor već realizovao u Beočinu i Titelu, a u septembru očekujemo da će se taj dogovor realizovati i u opštinama poput Odžaka, Kikinde, Bačke Palanke, Kovina”, najavljuje Elezović.

U Kikindi već ima neformalnih kontakata SPS-a i DS-a. Šef kikindskih demokrata Branislav Bajić za B92 kaže da prave pregovore očekuje kad se završe odmori.

“U ovom momentu postoje nezvanični kontakti na nivou lokalnih odbora, a početak zvaničnih pregovora očekujemo krajem ovog meseca. Verujem da i lokalni odbor SPS-a želi da se istrgne iz tog zagrljaja radikala i mislim da je tehnički izvodljivo da se u septembru formira nova većina sa socijalistima i DS-om”, očekuje Bajić.

Preslikavanje republičke vlasti na niži nivo krenulo je od Beograda, mada dogovor još nije finalizovan. Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović kaže da je tako moralo, zbog Vlade Srbije.

“Zaista se vrlo reflektuje na rad lokalnih sredina, a na Beograd pre svega. I procena je napravljena od samih beogradskih socijalista da je pitanje delikatno i da lokalne socijalističke vlasti ne mogu same to rešiti nego su dale Predsedništvu da odlučuje i Predsedništvo je odlučilo utoliko što je reklo - slažemo se da se raskine ugovor, a kako ćete dalje, vi odlučujte sami”, objašnjava ona.

Da li ovo znaci da ce ipak doci maca na vratanca pa ce morati da prasko ljajic kaze kako nije bio obavesten da je formirao vlast u novom pazaru sa vojislavom seseljem ili ce i ovi jos jednom potvrditi da ono sto vazi u srbiji ne vazi u Pazaru