PDA

View Full Version : Rasim Ljajić vs. Naser Orić

tranzicija
07-03-2008, 14:59 PM
Danas je pred Haškim tribunalom svih optužbi oslobođen Srebrenički heroj Naser Orić.
Tim povodom najveći bošnjački izdajnik svih vremena, Rasim Ljajić je oštro reagovao i optužio Haški tribunal za nepravdu prema srpskim "žrtvama" u Srebrenici.

Proklet bio prokleti izrod Rajko Ljajić

http://www.sandzaknews.com/vijesti/drustvo/1543-naser-oric-oslobodjen-svih-optuzbi,-ljajic-to-osudjuje.html

z3r0
07-03-2008, 16:29 PM
Prodato pasce!!!

mladiSTUDENT
07-03-2008, 20:13 PM
Tek da se zna ko je ko u Bosnjaka

z3r0
07-03-2008, 22:31 PM

Mozhda che ga Naser Oric pozvat na rucak :icon_rotate:

bosnjak
07-03-2008, 23:04 PM

Jeli zlocin prasime ljaicu braniti sebe od drugih ?!
p.s Trebao se prvo konsultovat sa sektretarom stranke mehom omerovicem,jel je on bosanac,a veci je srbin sto je paradoks od natashe kandic,aide corovic:icon_wink:

ul_8mart_br?
07-03-2008, 23:51 PM
http://img234.imageshack.us/img234/2663/imgmr8.jpg

Emir
07-04-2008, 08:43 AM
Kuku

tranzicija
07-04-2008, 20:53 PM
Naser Orić za Dnevni avaz

Vraćam se čista obraza

Ono što smo oduvijek znali moj narod, prijatelji i ja, neka danas znaju oni koji su me godinama proganjali - nisam ratni zločinac...

Samo desetak minuta nakon što je saopćena odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala kojom mu je ukinuta prvostepena presuda od dvije godine zatvora, Naser Orić u telefonskom razgovoru za naš list poručio je da bi najradije stao pred kapiju Haškog tribunala i uzviknuo da cijeli svijet čuje da on nije ratni zločinac.

Uloga Del Ponte

- To smo znali moji prijatelji, moj narod s kojim sam živio pakao Srebrenice i ja, ali sada neka znaju i oni koji su me godinama vrijeđali pričom da sam ubijao nevine ljude. Sve što sam u ratu radio, bila je borba za goli opstanak podrinjske sirotinje s kojom sam se našao u srebreničkoj ratnoj jami gdje nismo imali izbora - kazao nam je Orić.

Na upit zašto se pojavio u haškoj sudnici iako mu je još prije mjesec javljeno da njegovo prisustvo nije obavezno, priznao nam je da je imao "neobjašnjiv osjećaj" da će Žalbeno vijeće odlučiti pozitivno.

- Da nisam vjerovao u Boga, u pravdu i posebno u moj advokatski tim s Vasvijom Vidović na čelu, ne bih izdržao sve ove godine. Imao sam u sebi neki damar koji mi je govorio da moram otići u Hag, jednostavno da bih se u Bosnu vratio čista obraza.

Ne zaboravite, Srebrenica nije zaslužila da se njenoj žrtvi sudi i presudi za ratni zločin. Oni koji su mi krojili optužnicu, željeli su da ja budem uzrok za ono što se dogodilo 1995. godine. Zato sam ponovo ušao u sudnicu nadajući se da ću gledati pravdi u oči. I nisam pogriješio - kaže Orić.

Doček na aerodromu

Naser Orić, zajedno s dijelom tima svoje odbrane, danas poslije podne trebao bi se vratiti u Sarajevo. Na pitanje šta će sada raditi, odgovorio je kroz smijeh:

- Bit ću slobodan čovjek.

Kako prenosi Fena, Organizacija demobilisanih boraca Armije RBiH Srebrenica organizirat će doček Orića u 15 sati na Sarajevskom aerodromu. Autobusi iz Srebrenice u Sarajevo polaze u deset sati ispred Islamskog centra, kaže se u saopćenju Organizacije.

Plač u sudnici

- Tačno je da su mi suze krenule kada je časni sudija Šomberg (Schomberg) obznanio odluku. Ali, ja sam živ čovjek! Plakali su i Vasvija Vidović i advokat Džon Džons (John Jones) i cijeli tim. Valjda je to bio susret s pravdom. Ne bih mogao u oči pogledati majkama Srebrenice da me nisu oslobodili krivice. Zar da mene gurnu...:icon_crying::icon_crying::icon_crying:

insajder javlja
07-05-2008, 01:00 AM
nakon sramne presude u sporu koji je pokrenula BiH protiv srbije, kojom je ova oslobođena krivice, ostalo je u presudi jedna "značajka":
oslobađanje krivice nije podrazumijevalo Srebrenicu!

da ne dužim o jevrejskom vjerovanju u to šta donosi mučeništvo -ako se priskrbi exlusive pravo da se narod (potomci jakova) smatraju mučenicima na zemlji, po kabali, po protokolu cioniskih staraca, po pravilnicima templarskih, masonskih i inih loža itd bog će biti prinuđen da dadne uspjeh i vlast zemaljsku istima...

nakarada od vjere...

to je jedan od razloga zbog kojega se nijednom drugom narodu nakon drugog svjetskog rata ne priznaje da su žrve genocida! iako su bili i bivali!
već Muslimanima pogotov!

spominjanjem srebreničkog genocida se je ustvari htjela i hoće negirati genocidna aktivnost širom Bosne!! da se skrene pažnja, kao i da u Sarajevu primjera radi nije pobijeno desetak hiljada, doduše u malko većem periodu...
dvije hiljade džamija (od toga samo dvije tri u Srebrenici), dvjesto hiljada zaklanih Bošnjaka (oko 5% u Srebrenici) itd

jasna logika!

priznaje se i stalno spominje zločin u Srebrenici, ne radi nje i hvatanja zločinca, već da bi se skrenula pažnja sa Rogatice, Foče, Vlasenice, Zvornika...Prijedora, SanskogaMosta...Stolca... (sve gradovi sa predratnom Bošnjačkom većinom, i današnjom manjinom -do stotinak ljudi)

E sada dolazi vakat i da se negira Srebrenički genocid, jer bi sutra neko pri pomenu varšavskog geta mogao napomenuti: "pa i Srebrenica isto tako", a to bi mogao čuti i bog, i predomisliti se nakon odluke da dadne odabranom narodu da naprave templ na mjestu al-Akse, i ostalo što ide uz to...
(ovi zaista ovako vjeruju, nije antisemitska propaganda! ko je imao prilike da prati govorove u Knesetu, zatim izjave premijra, ministara izraelskih, uvjerio se u to)

rasim ljajić je samo jedna od karikikica u mašineriji bjelosvjetskih hohštaplera koji upravo sada planiraju da "ubjede boga" (kao što ga po bibliji ubjedi i otac jakov i čak ga obori na zemlju hrvajući se sa njim) da ubjede kako je došao vakat da stradalnički israelov narod konačno treba da dobije pravo na slavu koja mu pripada!

da se ne bi ništa prepustilo slučaju, izrael se i poprilično naoružao, a i sve je spremno da se od amerike uzme čeona funkcija na svjetskog političkoj sceni... da se još samo srede Sirija i Iran, i to je to!

e sad, odoh ja daleko od nasera orića (kojeg sam da se pohvalim, imao priliku i čast sresti jednom!), ali sve je to tu negdje...
nerazumijem zaista u potpunosti šta je den hag htio sa ovom presudom (mada se nazire zavjera...), ali što je važnije Hakk je Hakk, a POTPUNA pravda će prije ili kasnije biti zadovoljena, pa makar i ne bilo to po volji muamera zukorlića i rasima ljajića!

tranzicija
07-05-2008, 16:10 PM
Opet Ovaj Hajvan Napada Nasera Orica I Ramusa Haradinaja

o Hagu, Nakon Orića I Haradinaja
5. Jul 2008. | 14:01 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Rasim Ljajić Izjavio Da Su, Posle Oslobađanja Ramuša Haradainaja I Nasera Orića, "pala U Vodu" Sva Nastojanja Srbije Da Pokaže Da Je Neophodna Saradnja Sa Tribunalom.

Predsednik Nacionalnog Saveta Za Saradnju Sa Haškim Tribunalom Je Kazao Da Posle Tih Oslobađajućih Presuda "ne Postoji čovek U Srbiji Koji Ne Misli Da Je Taj Sud Politička A Ne Pravna Institucija'', Ali I Da ''uprkos Svim Problemima I Dalje Moramo Da Sarađujemo Sa Tim Sudom, Jer Je To Interes Srbije''.

On Je Naveo Da U Zemlji "ne Postoji Neko Koga Država Može Da Ubedi Da Haški Sud Nije Politički Sud, Već Pravni" I Da Je Prema Rezultatima Istraživanja, Pre Oslobađanja Haradinaja, 76 Odsto Ispitanika Smatralo Da Je Tribunal Politička Institucija, Dodajući Da Bi Sada Taj Procenat Sigurno Bio Još Veći.

Prema Njegovom Mišljenju, Procenat Građana Koji Ne Veruje Hagu Bio Bi Sada 99,99 Odsto.

Lajić Je Kazao Da Je Sužen Manevarski Prostor Za Bilo Kakvu Reakciju Beograda Povodom Oslobađajućih Presuda Haradinaju I Oriću, Kao I Da ''osim što Možemo Da Iznosimo Političke Stavove I Ocene'' U Praksi Teško Da Možemo Da Preduzmemo Bilo Kakav Efikasan Korak.

"ovo Je Još Jedna Otežavajuća Okolnost Koja Nam Stoji Na Putu Pune Saradnje Sa Tim Sudom. A Postavlja Se I Pitanje Svrhe Tribunala, Jer Ovakve Presude Teško Da će Doprineti Utvrađivanju Pune Istine I Procesu Pomirenja'', Kazao Je On.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=07&dd=05&nav_category=64&nav_id=307172

Rasime ako si ti u ovih 99,99% onda sam ja u ovih 0,01% koji vjeruju Haskom tribunalu. Bolje bi ti bilo da nadjes Ratka Mladica i Karadzica nego da kukas kako "gradjani" (citaj cetnici) ne vjeruju Hagu.