View Full Version : Savjet
dzemail
07-12-2008, 01:29 AM
Molio bih nekoga od vas da mi objasni kako mogu sastaviti 11 djelova filma radi prebacivanje na dvd-u.
Radi se o filmu " Vejsel Karani",skinuo sam svija 11 dijelova al bih zeleo da ih ubacim na dvd-u kao svaki normalan film.
Ako je nekome potrebna adrese tih filmova,ova je:
http://www.youtube.com/profile?user=seferovic110
Hvala unaprijed
Birdum-Bardum
07-12-2008, 01:35 AM
To mozes uraditi uz pomoc nekog programa koji se bavi temtikom reziranja. Npr.: Adobe Premiere. Jedino moze biti problem da li Adobe Premiere podrzava format u kojem su ti filmovi. Mada Adobe Premiere podrzava veliki broj audio i video formata. Davno nisam radio sa tim programima, ali je moguce da novija verzija tog programa podrzava i formate koji se koriste na tim video-upload sajtovima.
U slucaju da ne podrzava potrebno ti je da nadjes neki konverter kojim ces te video snimke konvertovati u neki od standardnih video formata pa ih onda obradjivati u Adobe Premiere-u.
U Adobe Premiere-u ih jednostavno importujes i poredas jedan pored drugog na video traci i onda ih opcijom za kreiranje jednog filma od tih dijelova sastavis.
Izvini sto ti ne navodim i same opcije, jer ih ne znam napamet, tj. nisam davno radio sa tim programima.
No, nadam se da sam ti nekako pomogao ili barem usmjerio u pravcu rjesavanja problema.
Moguce je da postoji i neko bolje rjesenje, pa se nadam da ce jos clanova Foruma napisati nesto o tome.
PutNick
07-17-2008, 01:59 AM
Probaj da skines converter i da se snadjes sa njim. Na srpskom je jeziku, i ne bi trebalo da bude puno komplikovano. Evo ti adresa.
http://rapidshare.com/files/113894972/ConvertXtoDVD.3009c.rar
kemal
07-17-2008, 02:11 AM
Ma ne treba mu Adobe Premiere, osim ukoliko hoće nešto da iseče ili dodaje.
Nabavi bilo kakav konverter, konvertuj sve snimke u MPEG, skini DVD Lab (ima samo par MB), i napravi DVD pomoću njega. Potraži Total Video Converter, ubedljivo je najbolji. Ako ne nadjes aktivacioni kod, poslacu ti ja :)
insajder javlja
07-17-2008, 02:16 AM
Molio bih nekoga od vas da mi objasni kako mogu sastaviti 11 djelova filma radi prebacivanje na dvd-u.
Radi se o filmu " Vejsel Karani",skinuo sam svija 11 dijelova al bih zeleo da ih ubacim na dvd-u kao svaki normalan film.
Ako je nekome potrebna adrese tih filmova,ova je:
http://www.youtube.com/profile?user=seferovic110
Hvala unaprijed
moreš i sa power directory
ubaciš svih 11 fajlova i onda... vidjećeš i sam...
doduše, PD neke ne prima, pa je moguće da bi ti opet trebao total video convertor
moreš i camtasiji mada ti ne bih to preporučio, ili bilo u kojem programu koji služi za pravljnje klipova!
vjerovatno ti za taj film nedostaje i titl, pa onda (u PD) fino uzmeš i tipkaš
:D ako si sklon improvizacijama moreš npr u ćošku ubacit natpis: "džemail" ili čak sliku ;)
xPazaracxx
07-17-2008, 18:39 PM
Morelj mi neko kazat, kako da turim sljiku iz Irfanview u Azemview??
insajder javlja
07-17-2008, 23:15 PM
Morelj mi neko kazat, kako da turim sljiku iz Irfanview u Azemview??
more samo morash najc togak koji bi ti to mogo pojasnit
dzemail
07-17-2008, 23:23 PM
E braco moja,bas vam hvala na pomoci.A znate sta mi kaze moja tasta.......zete,pa ti si stvarno "pametan" ( :icon_rotate: ).
Ima pravo jer ovo za mene je previse komlikovano ..... :icon_cry:
Ipak,veliko vam hvalaaaaaa.
Mahsus sellam svima
Sad cu ja,insh'Allaha za Pazar (15 avgust) pa vidjet cu snekim da sredim.
xPazaracxx
07-18-2008, 22:48 PM
E braco moja,bas vam hvala na pomoci.A znate sta mi kaze moja tasta.......zete,pa ti si stvarno "pametan" ( :icon_rotate: ).
Ima pravo jer ovo za mene je previse komlikovano ..... :icon_cry:
Ipak,veliko vam hvalaaaaaa.
Mene tako da kaze tasta, ja bi je udavio:icon_wink:
dzemail
07-19-2008, 19:55 PM
Mene tako da kaze tasta, ja bi je udavio:icon_wink:
Ja ipak ne bih,jer ko ce onda da mi sprema mantije za put.... a put je dalek.. :)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.