View Full Version : Preporucite...
orange
09-19-2005, 21:09 PM
... neku novu i neobicnu grupu, pjevaca, pjevacicu...
Navedite odakle dolaze, koju vrstu muzike pjevaju/sviraju i ocijenite. Pozeljno i izvor za poslusati ;)
Evo da ja krenem... posto nedavno boravih u najzapadnijoj zemlji Evrope, Portugalu, svidjela mi se jako njihova muzika. Osim tradicionalne i svjetski poznate "fado" lagane i melanholicne muzike, imala sam priliku poslusati i jednu od najpopularnijih portugalskih pjevacica, Marizu (poznata po pjesmi "Thousand years" koju je pjevala sa Stingom, na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni). Predivno pjeva, pravi slavuj. Kriticari je nazivaju novom fado zvijezdom, nakon legendarne Amalie Rodrigues.
Jos jedna grupa koju sam tamo cula a koja doduse dolazi sa drugog kontitenta, iako pjevaju takodjer na portugalskom, je grupa "Tribalistas", trio iz Brazila. Mene su zarazili, nekako sam iskopala njihov CD u jednom od hipermarketa u Lisabonu i ne odvajam se od njih. Najtoplije preporucujem fingersu i ostalima koji vole malo egzoticniju i neobicniju muziku.
Eto, haj sad da cujem preporuke :)
Deddha
09-19-2005, 21:12 PM
"hrapavost kore krushke". Pribojska grupa, jedna od njihovih pjesama i fap mashina(rambo amadeus je obradio). Valjda imaju josh dobrih pjesama(nisam chuo). Teshko ih je nachi. Ranije svirali, ne znam sad uopshte dal sviraju :rolleyes:
Massive Attack (album: Mezzanine)
Daft Punk (album: Homework)...
Belle - Notre Damme De Paris (english version)
@ fingersbroken
posto vidim da volis muziku kao na cafe del mar --> preporucujem ti sledeci sampler:
hotel costes - etage 3
mixed by stephane pompougnac
fingersbroken
09-21-2005, 15:44 PM
Hehe.. luna... jesi li ti to negde procitala da sam ja prepurucio (posto jesam ali ne ovdje) pa mi sad vracas ...
ma salim se.. (al ovo u zagradama je sve ozbiljno :) ).
Hotel costes imam svih od jedan (costes cafe) do sedam (sept)... i jedva cekam da stigne i osmi :) hotel costes je trenutno moj favorit... definitivni... Nazalost nisam jos bio stigao da preporucim ovdje, a to mi je bio prvi izbor za preporuku, te eto tvoju prosirujem sa svim izdanjima a ne samo trecim. Reef.. onaj sto sam tebi dao je br 5... to je onaj sto ubija (i sa cijenom :) ). sad imam 7 pa ti vidi :D
fingersbroken
09-21-2005, 16:26 PM
mixed by stephane pompougnac... taj tip stoji iza kompilacije koja je po mojem ukusu najjaca kompilacija lounge muzike.. insipirasana hotelom costes u francuskoj.. sam tip je francuz.. inace izvodjaca ima raznih, na svakom se cd-u nadju jedna il dve njegove numere, a svi ostali su vrh ove vrste muzike..
da kupis dole neces nac odmah da ti kazem.. al probaj p2p fazone.. al samo ako ti se svidjaju lounge i chillout fazoni... meni se to trenutno najvise dojmi.. posebno ovo prvo..
Hehe.. luna... jesi li ti to negde procitala da sam ja prepurucio (posto jesam ali ne ovdje) pa mi sad vracas ...
ma salim se.. (al ovo u zagradama je sve ozbiljno :) ).
Hotel costes imam svih od jedan (costes cafe) do sedam (sept)... i jedva cekam da stigne i osmi :) hotel costes je trenutno moj favorit... definitivni... Nazalost nisam jos bio stigao da preporucim ovdje, a to mi je bio prvi izbor za preporuku, te eto tvoju prosirujem sa svim izdanjima a ne samo trecim. Reef.. onaj sto sam tebi dao je br 5... to je onaj sto ubija (i sa cijenom :) ). sad imam 7 pa ti vidi :D
nisam vidjela da si ti tovec negdje preporucio..., ali posto sam videla na drugoj temi da slusaj muziku kao na sampler cafe del mar... rekoh da ti se serija hotel costes sigurno isto svidja...
i ja slusam dosta lounge music...; dalje preporucujem:
Jestofunk
Thievery Coorporation
Bad Marsh and Shri (album: signs)
fingersbroken
09-21-2005, 16:59 PM
Prvo dvoje imam i potpisujem..
Ovo zadnje nemaaam..
fingersbroken
09-24-2005, 10:25 AM
Dakle Thievery Coorporation definitivno i ja prepurucjem.. sve sto moze da se nadje! Sta se cesto vrti zanje vrijeme kod mene i sta osobito prepurucujem ljubiteljima te vrste muzike bez ustrucavanja (za sve ostale se ogradjujem) jesu sljedece kompilacije (koje se mogu naci kako koja u vise izdanja do sada, ali su im imena sljedeca):
Rinôçerôse
Rhythm Lounge
New York Lounge
Mr. Scruff
Ibiza Chillout Cafe
Café Del Mar
Inner Secrets
Chillout Destinations
Hôtel Costés
fashion week
Milano fashion music
Jazz Coffee
Arabian Travels
Buddha Bar
Zen Chillout
Sexual Lounge
orange
09-24-2005, 10:29 AM
uu ovo zadnje ti plaho zafrkano zvuci :D
gdje se mogu naci ovi "Arabian travels" i "Rhythm lounge" ? (ja zeznute rijeci rhythm)
jel pregolemo da mi dobacis ili da tragam na dc-u?
fingersbroken
09-24-2005, 10:37 AM
Iz tog zadnjeg muzika zvuci skroz dobro.. ima dupli cd: sensual foreplay i sensual loveplay... laganica.. ubica :-)
Discove kad saljem ne stizu.. to sam vec probao.. EU regulacija il losa posta :D
Nije mi problem mailom da ih cibnem.. kad budem imao vakta.. Ili da ti posaljem preko jennix kad bude isla (a ti je pitaj kad ce ici :-) ).
Izaberi opciju a, b, ili c (gdje je a posta, b email, c jennix). Ili se opredeli za dc :D
P.S. Nazalost sa faxa su onemoguceni svi p2p fazoni pa ne mogu da ti pomognem sa ovim poslednjim a to bi bilo najlakse (a i meni bi bilo lakse tako nac stvari nego da ih kupujem :D). No siguran sam da ih ima neko. Reef je dobio od mene neke od ovih stvari pa moze da ih stavi na dc sigurno. Znam da ima arabian travels, peticu od hotel costes, st germain isto... za ove ostale nije hteo da kopira cijele pa ne mogu da ih racunam (cak ni st germain ne znam dal covek uze citav :-) ).
orange
09-24-2005, 10:44 AM
ipak dc eno sam nasla Reef-a sad cu da mu napravim uploada juhuuu :D :D
ipak dc eno sam nasla Reef-a sad cu da mu napravim uploada juhuuu
Samo ti udri ... , a trudio sam se da ostanem anoniman :) ja zelim da budem pilooot, da letiiim :D
Lakse ti je bilo na drugaciji nacin ;) ali , hajd . Ti mozda vise volis tezu varijantu !
No siguran sam da ih ima neko. Reef je dobio od mene neke od ovih stvari pa moze da ih stavi na dc sigurno. Znam da ima arabian travels, peticu od hotel costes, st germain isto... za ove ostale nije hteo da kopira cijele pa ne mogu da ih racunam (cak ni st germain ne znam dal covek uze citav :-) ).
Uzeo sam St.Germaina, naravno ! I uz sve ovo, sam se pravo obogatio u radu sa Icom ovih dana :) Brooka, brate, brdo Latih-House-a , onog sto mozemo da svarimo, neki chudni orient beat ! Videces kad dodjesh , tj. cucesh !
Orange , ima ono slanje preko msna u p2p fazonu ;) , ili ces da cekas da skoknem do Saraj'va ili imas neku trece-cetvru opciju ...
orange
09-24-2005, 12:10 PM
Koji je laksi nacin? Inace jesam komplikovana pa reko da napravim izuzetak :D
Sori ne vidjeh odgovor u drugom postu... moze i MSN, nema frke, dogovoricemo se :)
Marijana - Napravicu LOM :)
Lil Flip - Sunshine (Feat Lea)
Amy Lee - Broken (Feat Seether)
Bon Jovi - Have a nice Day 2005
Raptile - Fight back
Raptile - My style is Free !
fingersbroken
09-25-2005, 04:44 AM
Moram rej da sa reefom pravo dobro saradjujem... coveku mucno da uzima sve sto ja imam, a meni nije mucno da uzmem sve sto on ima :D... (ustvari komp mu pun pa ne moze ni da uzme sve od mene i da hoce :D). Kolko da znas sad sam tezak za novih 80 discova empetrija punih :D
Evo nesto iz kolekcije 'svetske' muzike sto preporucujem... grooves from all around da world..
Najrpije ono sto imam iz Putumayo serije, a na osnovu ovoga preporucujem i ono sto se nije dosad nabavilo. DakleN...
Putamayo presents:
World Groove
Brasileiro
Brazilian Groove
Cafe Havana
Salsa Around The World
Latin Lounge
Samba Bossa Nova
Italian Cafe
Dalje sta se jos ima i preporucuje od svetske dobre muzike:
Cafe Rio - Samba songs from Brasil
The Girls From Ipanema - The Best of Bossa Nova
Buena Vista Social Club
cubismo
manu chao
Loreena McKennitt
Hevia
R.E.G. Project - Near Eastern Lounge
Layla Orient
Kudsi Erguner - Les Passions d'Istanbul
Aziza Mustafa
Patricia Kaas
orange
09-25-2005, 10:28 AM
Fingerse fakat svaka cast za ovaj izbor. Predobro!
A jos ce biti bolji moj racun za internet kad preshisham limite za naredih pola godine...:)
A ja mislim da sam vec odabrao sta ce da upadne kod mene u mashinu :) Znaci spremaj se za chill after Ramadan :)
orange
09-25-2005, 14:13 PM
Zovu se "Kultur Shock" i nista vam necu govoriti, samo cu vam navesti clanove benda, dobro obratiti paznju na vokala :)
Gino Srdjan Yevdjevic (Bosnia)- vocals, djumbek
Mario Butkovic (Croatia)- guitar, buzuki
Masashi Kobayashi (Japan)- bass
Val Kiossovski (Bulgaria)- guitar, vocal
Chris Stromquist (USA)- drums
Matty Noble (USA)- violin
Moj favorit - "Montenegro H.C." (nije krv voda, dzaba je :D )
Ludilo su, fakat! Cista 10!
fingersbroken
10-03-2005, 15:34 PM
Dosad sam preporucivao mahom 'label' kompilacije, evo sad malo autorskih stvari. DakleN, ovi ljudOFI pravU albume na kojima nekad kompiliraju i mixaju razne stvari a nekad jednostavno izdaju svoje stvari. Sta god da nadjete od njih, jednostavno se necete prevariti (naravno, ukoliko ste ljubitelji vec sad ove vrste muzike: od chillouta, downtempa, lounga, do housa sa svojim posebnim shmekom).
Jazzanova
St.Germain
Gilles Peterson
Groove Armada
Ian Pooley
Kevin Yost
Lazy Dog
Bob Sinclair
basemant jaxx
faithless
fat boy slim
stereo mc's
Jamiroquai
Kosheen
moloko
Prvo dvoje imam i potpisujem..
Ovo zadnje nemaaam..
Bad Marsh & Shri.... --> obavezno poslusaj, isplati se!!!
Dalje; dosta stvari sto su preko "DJ Kicks" izasle su jako super ... (just for your information) :) (na primer: Stacey Pullen)
ul_8mart_br?
04-07-2011, 15:44 PM
Omer Faruk Tekbilek, turski autor
http://www.youtube.com/watch?v=zmvKQ0fmBdU
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.