PDA

View Full Version : Konji

Deddha
09-16-2005, 02:04 AM
Najaktuelniji sport u nas. Veliki broj rasplodnih grla je u nashem gradu. No, ja mislim da najbolju ergelu ima meshihat, koji u svojim shtalama, blizu samog centra grada, gaji najbolju arapsku pasminu. Ipak, ima josh onih za koje bi se u najmanju ruku moglo rechi da "nisu labavi". Vechina tih(kojim se ovom prilikom izvinjavam shto ih ne pominjem, zbog nedostatka vremena i trenutne nemoguchnosti korishchenja adekvatnih smajlija) mogu za sebe rechi slobodno "i mi konja za trku imamo"

pink
09-16-2005, 02:16 AM
E, ako sam shvtila o cemu se radi evo glave!

P.S. Sta je sa magarcima?

Deddha
09-16-2005, 02:30 AM
Ma pusti magarce. Znash kako kazhu stari "dje se konji biju, magarcima nije mjesto". No, shta bi sa ovim smajlijama?

pink
09-16-2005, 02:36 AM
Pa ne znam sta je s tim tvojim smillies ovi moji su tu

Nego sad ozbiljno : ovo su kombinacije nekih od njih (napomena : bez razmaka medju znakovima!)
: )
: p
; )
: (
: D
: o
: confused:
: mad:
: cool:
: eek:

he he he i mi smajlija za trku imamo :)

Mitko
09-16-2005, 02:39 AM
Evo ova tema me je zhestoko dojmila.Kao shto reche dotichni gospodin "I mi konja za trku imamo"!Mjesto na kome se nalaze najodgojenija grla je Peshterska visoravan sa zelenim ravnicharskim predjelom.Istina je da se u Pazaru formirala baza najplodnijih i najambicioznijih grla,ali i mi Sjenichaci mnogo ne kaskamo za njima.Nasha grla broje i po vishe stotina konja,al cu neka od njih pomenuti:Dzemasulj i Zorka,grla koja na Koshtampolje pa i u lokalnim trkama trenutno dominiraju.Njihovi odgajachi ujedno i vlasnici su Dbeovka sa 50% i Mosadka sa isto toliko ucheshca.Ovaj proizvod je nastao ukrshtanjem Domacih i Zapadnih grla,pa kad se uzme u obzir da raste na jednoj od najvecih visoravni u Evropi mozhemo ochekivati da se i mladi zainteresuju bavljenjem "Konjima koji jure".Mislim da je svijetla buducnost pred Sjenichkim Konjichkim sportom!

fingersbroken
09-16-2005, 06:26 AM
Hm.. i hm... rece midzo i zazmure... ne znam.. ne znam... Ako ne mogu da pomognem haj da makar ne otezavam :D

Elem, deda bate, za smajlije nemoj koristit ovaj mali dole (rahat) prozor za odgovore (ovaj quick reply) nego bate lijepo klikni na ono new reply (sa lijeve strane na dnu ili vrhu strane) i imaces sve smajlije da klines lijepo na njih ako ti se neki dojmi da ga iskoristis. I nemo se samo zalit bate... da ti ne zabranim da pricas o ovim konjima :D

Deddha
09-16-2005, 12:25 PM
da ti ne zabranim da pricas o ovim konjima :D
Nemoj, da ti majka ne umre :D

l_sT
09-16-2005, 16:50 PM
Evo ova tema me je zhestoko dojmila.Kao shto reche dotichni gospodin "I mi konja za trku imamo"!Mjesto na kome se nalaze najodgojenija grla je Peshterska visoravan sa zelenim ravnicharskim predjelom.Istina je da se u Pazaru formirala baza najplodnijih i najambicioznijih grla,ali i mi Sjenichaci mnogo ne kaskamo za njima.Nasha grla broje i po vishe stotina konja,al cu neka od njih pomenuti:Dzemasulj i Zorka,grla koja na Koshtampolje pa i u lokalnim trkama trenutno dominiraju.Njihovi odgajachi ujedno i vlasnici su Dbeovka sa 50% i Mosadka sa isto toliko ucheshca.Ovaj proizvod je nastao ukrshtanjem Domacih i Zapadnih grla,pa kad se uzme u obzir da raste na jednoj od najvecih visoravni u Evropi mozhemo ochekivati da se i mladi zainteresuju bavljenjem "Konjima koji jure".Mislim da je svijetla buducnost pred Sjenichkim Konjichkim sportom!

Potpisujem!

MitkoNJA za moderatora :D :D

fingersbroken
09-16-2005, 16:54 PM
lose si poredjo ta velika slova :D

BEZ UVREDJENIH I UVREDJENIH MOLIM!!! Nista lose nisam mislio.. a ko je skonto skonto je :D

Deddha
09-16-2005, 17:34 PM

BEZ UVREDJENIH I UVREDJENIH MOLIM!!! Nista lose nisam mislio.. a ko je skonto skonto je :D
Nema potrebe za vrijedjanjem. Ovdje se samo govori o sportu na jedan dosta shiri i kreativniji nachin od ustaljenih. Avangarda u pisanju na forumima :D

Mitko
09-17-2005, 01:51 AM

Skontasmo svi. :) :o

fingersbroken
09-17-2005, 05:00 AM
I sto je najbitnije niko se ne ljuti.. to volim :)

Deddha
09-19-2005, 11:21 AM
Najnovija rasa koja se pojavila u domachem konjichkom sportu je mjeshavina hashkog i romanijskog konja, a zove se karldelmladka. Ova kobila je nastala u laboratoriji koja se nalazi na paricama, a njen dzokej je poznati raki. Raki je i ranije imao poznate konje od kojih su mozhda najpoznatiji legibagz i preshobuj. Ovaj poznati jahach rasnih mijeshanih konja poznat je po svojim veshtinama konjichkog sporta i vech odavno uchestvuje na konjichkim trkama u hagu. Dokle che dogurati ovaj nash proslavljeni as novopazarskog konjichkog sporta i sporta uopshte to vishe niko ne zna. Shta svi znaju, i shta je svima pokazao je to da mozhe puno, i da treba ochekivati od njega josh veche domete u sportu i zhivotu. Puno sreche mu zhelimo u svakom sluchaju, i da i dalje osvjetlava obraz nashem konjichkom sportu i konjima :cool:

fingersbroken
09-19-2005, 16:24 PM
Hocemol ti ovaj konjicki sport mi u viceve?

Emir
09-19-2005, 17:54 PM
hehehe pa ja bih prije rekao da je sport :D
Ima cak emisija na RTS-u "Konji koji jure"

fingersbroken
09-19-2005, 20:43 PM
Jes brate.. al to pravi konji :D

Deddha
09-19-2005, 20:44 PM
Ma ko pravi. To je samo jedna od lazha rts-a :D Ovi moji su pravi :p

PutNick
09-22-2005, 23:43 PM
Jes brate, pravi su oni svi... ali koliko god da su dobri, ipak mora neko da ih zajashe, a za to je vishe nego odlican nash Suljaga koji se vec 15 godina aktivno bavi poslom dzokeja. Za to vreme uspeo je da oformi vishe dobrih konja:D, koji su se proslavili pod njim, a zatim izasli iz njegove ergele. Neki od tih su vec poceli da lome noge i preti im "ukidanje".

Deddha
09-23-2005, 02:46 AM
No, ja mislim da su oni nebo dotakli pod iskusnom rukom nekih starih timara koji su godinama klesali ovake ko oni. Ovdje gdje ti pominjesh su oni samo naishli, pa, poshto se tu ne prave konji, otishli na pravu lokaciju. To je neki logichan razvoj dogadjaja :rolleyes: