PDA

View Full Version : rasim-radovan kombinacija

insajder javlja
08-09-2008, 04:41 AM
Ja kao prvo nisam aktiviste te stranke, vec, SDP-a, a za zelene se obrati Brohhu.

pozdrav

e pozdrav i tebe!

pošto već imamo topic u kojem tvoj koalicijski odgovara na pitanja, da otvorimo i tebe jedan, pa da i ti moreš da pokažeš kako je tvoja sranka (kao i zelembaći) isto tako spremna na dijalog sa neistomišljenicima!!

pitam te kako objašnjavaš ovu opštinsku koaliciju, koju ja slikovito nazvah "rasim-radovan" ??

tranzicija
08-09-2008, 11:50 AM
Tema Rasim-Radovan

Pod tema Tarko-Veselinović

Pod pod tema Aladin Imamović - Hajro Tutić

faximil
08-09-2008, 19:34 PM
e pozdrav i tebe!

pošto već imamo topic u kojem tvoj koalicijski odgovara na pitanja, da otvorimo i tebe jedan, pa da i ti moreš da pokažeš kako je tvoja sranka (kao i zelembaći) isto tako spremna na dijalog sa neistomišljenicima!!

pitam te kako objašnjavaš ovu opštinsku koaliciju, koju ja slikovito nazvah "rasim-radovan" ??

Vama je sve jasno, niko ne mora ništa da Vam objasnjava, vi ste uvek sve u pravu, nema sta ne znate! Opstinska kolaicija Zajedno za EU NP i Jedinstvena srpka lista je izborna volja gradjana Novog Pazara. Koliko toliko mi smo demokratsko drustvo, a ovo je demokratska volja!

bosnjak
08-09-2008, 20:20 PM
Vama je sve jasno, niko ne mora ništa da Vam objasnjava, vi ste uvek sve u pravu, nema sta ne znate! Opstinska kolaicija Zajedno za EU NP i Jedinstvena srpka lista je izborna volja gradjana Novog Pazara. Koliko toliko mi smo demokratsko drustvo, a ovo je demokratska volja!

Prvo ne kaze se "uvek",nego "uvijek",kao drugo ovo nije izborna volja gradjana,da ne dodje do zabune,ovo je "prevara",gradjana !
Neznam kome se cijela kampanja zasnivala na stvaranje vlasti radikala,kostunice sa "Bosnjackom listom ",a poslije nesto se sramite,i zatiskavate trag.Bijedni ste ,toliko ste se srozali:icon_rolleyes:

P.S Jaka "demokratija" sa ekstremno lijevim,i ekstremno desnim svatanjem.

Emir
08-09-2008, 21:09 PM
Opstinska kolaicija Zajedno za EU NP i Jedinstvena srpka lista je izborna volja gradjana Novog Pazara. Koliko toliko mi smo demokratsko drustvo, a ovo je demokratska volja!

Ili su zestok pokvarenjak koji prima platu da laze po ovom forumu ili si slijep. Covece, ne mogu da vjerujem da imas obraza da pravdas koaliciju sa radikalima govoreci da je to izraz volje gradjana, a nekoliko mjeseci prije ste dan i noc pljuvali na SDA kao izdajnike koji ce sa radikalima.

Ne znam kako imas obraza da i dalje lazes po ovom forumu.

faximil
08-09-2008, 21:10 PM
Prvo ne kaze se "uvek",nego "uvijek",kao drugo ovo nije izborna volja gradjana,da ne dodje do zabune,ovo je "prevara",gradjana !
Neznam kome se cijela kampanja zasnivala na stvaranje vlasti radikala,kostunice sa "Bosnjackom listom ",a poslije nesto se sramite,i zatiskavate trag.Bijedni ste ,toliko ste se srozali:icon_rolleyes:

P.S Jaka "demokratija" sa ekstremno lijevim,i ekstremno desnim svatanjem.

Lektore

jedno pitanje

Da li je Bosnjacka lista za evropski Sandzak, pregovarila sa Jedinstvenom srpskom listom, al' iskreno?

Emir
08-09-2008, 21:13 PM
Opet ista prica, opet isto. CcCcCc

Niko ne spori da se razgovaralo sa listom, ali SDA je odbila ove prljave uslove koje ste vi prihvatili. SDA je pokazala da joj je preci obraz od vlasti i da nece upropastiti grad radi stolice, na tom ispitu je sdp pao i nikada se vise izvaditi nece.

Vise od pola opstine vode Srbi, dje ste vi? Sta to sdp vodi i o cemu odlucuje u opstini?

faximil
08-09-2008, 21:15 PM
Ili su zestok pokvarenjak koji prima platu da laze po ovom forumu ili si slijep. Covece, ne mogu da vjerujem da imas obraza da pravdas koaliciju sa radikalima govoreci da je to izraz volje gradjana, a nekoliko mjeseci prije ste dan i noc pljuvali na SDA kao izdajnike koji ce sa radikalima.

Ne znam kako imas obraza da i dalje lazes po ovom forumu.

Vama svako suprotno misljenje, predstavlja lazu, poluistinu, nebulozu, i .... rezultati izbora su volja gradjana. Vidis da volja je dovela da bosnjacke stranke, ne mogu bez komsijskih,ali opet jos zalosnije sto bosnajcke ne mogu sa bosnjackim!

faximil
08-09-2008, 21:19 PM
Opet ista prica, opet isto. CcCcCc

Niko ne spori da se razgovaralo sa listom, ali SDA je odbila ove prljave uslove koje ste vi prihvatili. SDA je pokazala da joj je preci obraz od vlasti i da nece upropastiti grad radi stolice, na tom ispitu je sdp pao i nikada se vise izvaditi nece.

Vise od pola opstine vode Srbi, dje ste vi? Sta to sdp vodi i o cemu odlucuje u opstini?

Vidis, prije nego sto ste uveli prinudnu upravu, vec ste nas bili politicki sahranili, sa radikalima, oni su zavrsili sa politkom, raskol u SDP i svasta se culo, sira masa je o tome bila svakodnevno obavestavana putem RTV-a. Ali, vidi cuda nista se od toga nije desilo. Jeste, vi ste ispali, posteni!

na tom ispitu je sdp pao i nikada se vise izvaditi nece.-
ovo stalno pricate, i nista, prazna prica.

Emir
08-09-2008, 21:26 PM
Jedno si upravu, da je volja gradjana dovela do ove situacije. Oni gradjani koji su glasali za sdp se sada stide svoje odluke jer su prevareni. Nudjena im je demokratska struja, a podmetnuta radikalna stranka u vlasti.

Drugo nisi upravu. Bosnjacke stranke mogu sa bosnjackim, ali sdp ne moze sa bosnjackim strankama, jer je on prosrpska stranka i antibosnjacka.

Zasto ovo kazem? Zato sto je postojao tim za pregovore da se napravi koalicija izmedju sda i sdp i znatno povoljniji uslovi su ponudjeni sdp-u da bi se umirile svadje medju narodom, ali sdp to nije prihvatio uz razlog da bi to bilo politicko samoubistvo za njih.

To nije izmisljena prica, ti razgovori nisu vodjeni izmedju cetiri oka vec su bili posmatraci ambasadori Turske, i jos dvije zemlje nisam siguran koje.

faximil
08-09-2008, 21:33 PM
Jedno si upravu, da je volja gradjana dovela do ove situacije. Oni gradjani koji su glasali za sdp se sada stide svoje odluke jer su prevareni. Nudjena im je demokratska struja, a podmetnuta radikalna stranka u vlasti.

Drugo nisi upravu. Bosnjacke stranke mogu sa bosnjackim, ali sdp ne moze sa bosnjackim strankama, jer je on prosrpska stranka i antibosnjacka.

Zasto ovo kazem? Zato sto je postojao tim za pregovore da se napravi koalicija izmedju sda i sdp i znatno povoljniji uslovi su ponudjeni sdp-u da bi se umirile svadje medju narodom, ali sdp to nije prihvatio uz razlog da bi to bilo politicko samoubistvo za njih.

To nije izmisljena prica, ti razgovori nisu vodjeni izmedju cetiri oka vec su bili posmatraci ambasadori Turske, i jos dvije zemlje nisam siguran koje.

Tvrdim da se biraci koji su glasali za SDP ne osecaju prevareno! E sad i u tim pregovorima Bosnjacka lista je ponovo htela da politicki profitira, sa zahtevima koje je nudila sto se u startu kosilo sa zahteima koje je SDP-a postavila. E sad, to sto SDP nije odustao, dovelo je da pregovori propadnu, ali je Bosanjcka lista zarad jedinistva za koje se zalaze mogla da popusti! Turska jeste posredovala, i hvala joj!

Salahoodin
08-09-2008, 21:36 PM
Vama svako suprotno misljenje, predstavlja lazu, poluistinu, nebulozu, i .... rezultati izbora su volja gradjana. Vidis da volja je dovela da bosnjacke stranke, ne mogu bez komsijskih,ali opet jos zalosnije sto bosnajcke ne mogu sa bosnjackim!

Intervju sa rasimom ljajicem:

Bilo je nekih najava da pregovarate sa Ugljaninom, ali očigledno niste mogli zajedno?
- Matematički smo mogli. Vodili smo pregovore sa njima, ali smo otvoreno rekli da je pomirenje u Sandžaku zaista dug proces. Ljudi bi nam sve oprostili, osim saveza sa Ugljaninom. Bili bismo politički mrtvaci za vek vekova. Dolazili su mi ljudi kući i molili i preklinjali da ne pravim koaliciju sa Ugljaninom. Da sam to uradio, više ne bih mogao da se vratim u Novi Pazar.

Faximil, majka mu stara, uredu je, covjek pogrijesi, zaebe se.., ali je zaebano kad se pocne vaditi i tu gresku pocne opravdavati!

I jos ovo, de nam svima konacno recite kakvog je hajra od veselinovica na celu skupstine, kako negdje pomenuse, ipak je to mudrost ds-a i sdp-a!?

faximil
08-09-2008, 21:43 PM
I jos ovo, de nam svima konacno recite kakvog je hajra od veselinovica na celu skupstine

A kakvog je hajra bilo od Zekerije Dugopoljca, brate mili?

Salahoodin
08-09-2008, 22:00 PM
A kakvog je hajra bilo od Zekerije Dugopoljca, brate mili?

Ocekivao sam konstruktivan odgovor, al brale bi samo da pita?.

Predsjednik skupstine u predhodnoj vlasti je bio BOSNJAK,covjek, kojem nije idol radovan koljac..

faximil
08-09-2008, 22:58 PM
Ocekivao sam konstruktivan odgovor, al brale bi samo da pita?.

Predsjednik skupstine u predhodnoj vlasti je bio BOSNJAK,covjek, kojem nije idol radovan koljac..

Nekada i uzvratiti pitanjem je odgovor na postavljeno pitanje! Bilo je divno imati za predsednika Skupstine BOSNJAKA,ali politika cini svoje pa se tako i uloge menjaju.E sad, iskreno kazem, imacemo koristi isto kao sto smo je imali i pre, samo sto je neko drugi na toj funkciji.

Brohh
08-09-2008, 23:40 PM
Neka je mir s' Vama

Sandžačka demokratska partija, je u poslednje tri godine prošla kroz teške trenutke, u jednom momentu se valjda i opstanak stranke doveo u pitanje. To je naravno bilo vidljivo, posebno posle koalicije sa SZS, SRS i DSS-a, sigurno je to bila cijena političkog računa. Ne možemo da osporavamo činjenicu da je Rasim Ljajić, dosta iskusan političar, jer je nekoliko puta SDP dizao iz kliničke smrti. Ovi zadnji izbori zbrisali su sa političke scene Novog Pazara, Stranku za Sandžak, a SDP-e je to iskoristila usisajuči deo kadra ove partije i tako doprinjela nestajanju iste, što je dobro! Koliko će SDP i partije koje činu deo vladajuće strukture u gradu izvući politički profit u nekom budućem periodu u kontekstu saradnje sa Jedinstvenom srpskom listom, vidjećemo! Ipak, će rad i rezultati pokazati svoje!

Brohh

inš'Allah
08-09-2008, 23:59 PM
FAKSIMR-RIJECI
Da li je Bosnjacka lista za evropski Sandzak, pregovarila sa Jedinstvenom srpskom listom, al' iskreno?

Jeste pregovarala sigurno ali ne sa ovim u Novom Pazaru nego u BG.
Ja koliko znam mi sa Radikalima nikad nismo a niti cemo pregovarat.
Tu ostajemo konsenkventni do kraja.

Posto nije moglo iz BG da se obezbedi neucestvovanje Radikala onda se odustalo
od daljeg pregovora.I zato oni u BG proglasise i rekose mi im okrenuli ledja.
I ako oni nama to uradise.Znajuci dobro od samog pocetka 2005 i nase suradnje da makar i izgubili VLAST sa Radikalima necemo hteti u Pregovore a najmanje u VLAST.

I vi ste to znali vama je to kazano.Vi ste onda to zloupotrebili u predizbornu kampanju.Naturajuci na nasu stranu za saradnju i koalicione planove sa Srpskom listom.
Onog dana kad je bila poznata Srpska lista vi ste odmah presli u ofanzivu ,ljagjuci nasu stranu.Znajuci da je sansa dosla uz pomoc Radikala da se promeni Opstinska VLAST.Vi ste Faksimire znali da samo tako mozete nesto uradit.
A mi smo isto znali da je i vasih 5 min.doslo ako zaboravite sve sta je od Radikalnih vodja pretrpeo ispaceni Bosnjacki tj,muslimanski narod sirom EX-YU.

Zaboravit je lako rade mnogi to je LJUDSKI.Samo Allah nezaboravlja ali ste i vi trebali ne po svaku cijenu uci u ovo sto ste usli.

A mi znamo sta ste vi planirali,malo ste se u nekim planovima prevarili tj.su vas prevarili(O tom Dr.Put).Dobro bi bilo posle svega da vi radite ono zasta ste postavljeni od vasih GLASACA.Pa da se onda nakon tih 100 dana upitate i vi a i mi sta ste nam dobra donijeli u ovu CARSIJU. ??????????

Jeli nam Vece zlo ili dobro?

Ja se nadam za nas da nebude zlo jer ga je tesko posle suzbit.

Mi smo vam ostavili kao svaka ORGANIZACIJA,koja zivi i privredjuje,pozitivnog a i mozada manje pozitivnog Uspeha u radu ali nikako dugova i nesredjenog stanja.

Ali ti to mislim da neznas toliko niti si vido te hartije.
Svake price se po Gradu prenose ali to nije bitno.
Vrijeme ce pokazat svoje.

Ja te selamim Faksimire i pokusajte da radite vase a mi cemo ono nase.
Mi se necemo za FUNKCIJU dati sigurno,pa makar ona i posle toliko vremena bila na kratko vreme i (ukradjeno)iznajmljena.

Ali mi hocemo (ukradjeni)zajam opet nazad.(Nesportski bilo i sve sto je nesportski bice strogo kaznjeno-a zna se ko je najpravedniji sudija.)

bosnjak
08-10-2008, 01:07 AM
Lektore

jedno pitanje

Obraz momak,to je ono sto vam fali,pa da postanete insani.
Znas jedan rece jednom,banje lijecu,al obraz se lako ne pere,pa ni ova "nadosla raska",vas nece spasit.

P.S Allah dz,s zna,mi ce mo suzbit redove,ali sta god da se desi i nakon ovoga,i poslije ovoga, nikad al znaci nikad necemo odustati od svojih "nacionalnih interesa",a mi tu protivnika nemamo kao sto rece jednom dr.Ugljanin:icon_wink:

insajder javlja
08-10-2008, 01:35 AM
volio bih kada bih uspjeti smognuti snage odgovoriti na svaki text i rečenicu pojedinačno, ali ipak je daleko ispod mog nivoa (i moralnog i intelektualnog...) da na neka pitanja odgovaram i osvrćem se...

SVE ŠTO JE @FAXIMIL REKAO NIJE NIŠTA DRUGO DO SLIJEPO DRŽANJE ZA JEDAN POLITIČKI TOR, USLJED NESPREMNOSTI DA SE PRIZNA GREŠKA!
sažaljevam ga jer nemore da prizna...
A GREŠKA JE OČIGLEDNA
I MOJE PITANJE JE JASNO, PA DA GA I PONOVIM:

dok on ne dadne odgovor, ja ću se osvrnuti na prva dva njegova texta, a dalje da sam išao, zaista bih sebe i vas omalovažio...

zar je to demokrtaska volja?!
a zar glasači prve dvije liste (tadić-rasim koja ima 23 odbornika, i bošnjačke liste - 18 odbornika) u gradskoj skupštini ne bi radije vidjeli njih dvije zajedno, prije nego li svoju listu sa ovom "jedinstvenom srp." ??

zar ima glasača tadićeve liste koji bi radije sa radovanom karadžićem nego sa sda?! očigledno je da ima, znamo recimo zasigurno za glasača-muamera zlukorlića i nj. damu da vole radovana.. i još nekoliko njih.. ali kod "običnog" naroda???!!

demokratija je po vama 23+6, a nije demokratija 23+18?!
a baška to što bi to bilo potpuno normalno čak i da nisu ovako visoke brojke, zbog stavova oko 90% glasača, i zbog već postignute koalicije na republici!

imali bi najstabilniju vlast u državi! imali bi bošnjačko jednistvo, otvorila bi se time vrata pomirenju, zatim sukobi oko IZ bi poprilično bili preventivno spriječeni(!!!), narod bi po prvi puta bio zadovoljan objema strankama, vjerovatno bi se otvorila i vrata zajedničkom učešću u bnvs-u, narkodilerima i drugim kriminalcima bi se podosta toga izbilo iz ruku, radikali bi tek tada bili potpuno poraženi... i još milion razloga zbog čega je ovo bilo bolje!
ALI MOO-AMER NE SAMO DA HOĆE VLAST! VEĆ JE PATOLOŠKI MRZITELJ MUSLIMANA I SULEJMANA, PA ĆE I SEBI NAŠTETIT, SAMO DA NAMA (mislim na NAS-Muslimane) CRKNE KRAVA...
DOBILI BI STE VLAST, DA STE JE OD NAS TRAŽILI, TRAŽILI BI VAM MNOGO MANJE USTUPAKA NEGO ŠTO STE DALI OVIMA OD KOJIH SMO MI DVA I PO PUTA BROJNIJI U SKUPŠTINI!

Lektore

jedno pitanje

nisam nikakav funkcioner u sda! čak nemam ni članstvo još od devedesetih, kada smo porodično bili članovi! ali imam kontakata sa nekima iz vrha stranke pa pouzdano tvrdim da NIKAKVIH PREGOVORA NIJE BILO IZMEĐU OVE DVIJE LISTE!
bilo je telefonskih razgovora, bilo je čak i kratkih susreta, koji se obično upriliče prije nego li pregovori počnu! ali nikada nisu počeli!!

POUZDANO IZNOSIM U JAVNOST DA JE LIČNO PREDSJEDNIK STRANKE SPRIJEČIO PREGOVORE, JER JE BILO JASNO ČEMU BI ONI VODILI (opština, bista, priznavanje muamera zukorlića...)

ali nemogu se ja tebi obraćat "iskreno" jer ti to nečuješ! ... ... nečuješ i tačka!
kakvih ustvari dokaza imaš da je bilo ikakvih pregovora, osim predizbornih manipulacija meja omerovića?!

insajder javlja
08-10-2008, 01:38 AM
da pitam u vezi potpredsjednika vaše sranke meja omerovića:

ZBOG ČEGA NE IDE NIKADA U SVOJU KUĆU U GORAŽDU?!
i drugo pitanje:
ZBOG ČEGA RADOVAN KARADŽIĆ NESMIJE U SVOJ STAN U SARAJEVU

ps
shvatam da radovan nije smio jer je bježao od sfor-a, ali zašto niko iz njegove porodice ne ide tamo?!
odgovor na oba pitanja je isti, i nemoraš se truditi da objašnjavaš! dođi tobe, priznaj da si prevaren, ako doista nisi znao da je rasim ustvari mr hajd radovanov! ili si SVJESNO i NAMJERNO dio "zajedničkog zločinačkog poduhvata"

a sad odoh da vidim šta je to @broh pisao, jer vidim i on javljao na ovoj temi, pa da i njemu odgovorim ;)

biši sdp-ovac!
08-10-2008, 03:04 AM
Nekada i uzvratiti pitanjem je odgovor na postavljeno pitanje! Bilo je divno imati za predsednika Skupstine BOSNJAKA,ali politika cini svoje pa se tako i uloge menjaju.E sad, iskreno kazem, imacemo koristi isto kao sto smo je imali i pre, samo sto je neko drugi na toj funkciji.

Ovo je smeshno:) ali meni se plache

faximil
08-10-2008, 16:04 PM
Ovo je smeshno:) ali meni se plache

Pa, placi olaksaj sebi, bivsi!

insajder javlja
08-10-2008, 18:07 PM
Ovo je smeshno ali meni se plache

Pa, placi olaksaj sebi, bivsi!

:lol:
ELHAMDULILLAH pa sam u SDA

sda
to je naša partija
sda
i prva i jedina!!

I NIKADA SA ČETNICIMA:D
ova činjenica da nećemo nikada sa četnicima me naravno raduje i čini ponosnim!:D
a još više kada se sjetim da su nas optuživali-potvarali, za to! čak smo i izbore (zamalo) izgubili zbog tih potvara!
hem smo čisti od toga, hem nam je još i zulum učinjen sa lažima i potvarama!
DUPLA RADOST:D

faximil
08-10-2008, 23:55 PM
:lol:
ELHAMDULILLAH pa sam u SDA

I NIKADA SA ČETNICIMA:D
ova činjenica da nećemo nikada sa četnicima me naravno raduje i čini ponosnim!:D

Bile ste sa cetnicima DSS-om, secate se, nista oni manji cetnici nisu od radikala!

08.maja 1995. godine, Vojisla Kostunica-onaj za koga poruciste lijepo vrijeme
DRAGA BRACO I SESTRE,DRAGI RAVNOGORCI,SABORCI DJENERALA MIHAILOVICA,U VREME KADA SE PROSLAVLJA 50 GODINA POBEDE NAD FASIZMOM U CELOM SVETU,MOZEMO POTPUNO JASNO I SASVIM SAZETO ISTACI RAZLIKU IZMEDJU RAVNOGORSKOG I KOMUNISTICKOG POKRETA

ul_8mart_br?
08-11-2008, 00:01 AM
Ima jedna razlika, od njega smo imali koristi isto ko i radikali sto imaju sad od vas. A sto ste vi sa cetnicima sada?

faximil
08-11-2008, 00:03 AM
Ima jedna razlika, od njega smo imali koristi isto ko i radikali sto imaju sad od vas. A sto ste vi sa cetnicima sada?

Ali, kako sa cetnicima, to se zrtvovali zarad boljitka narodu jeli?

ul_8mart_br?
08-11-2008, 00:34 AM
Sve sto je napravljeno u gradu je rezultat tog pazarluka, dobar je to bio posao. Drugo, ovi vasi cetnici su dno dna, od njih bjezi njihova "rodjena majka" i oni ne mogu pomoci ni sami sebi. Sta cete crni crnjo sa njima?

Nego sto se ti futo ovdje mucis sa pesnitlukom koji je drugi napravio, bas ko da je iz tvoje glave nikla ideja o braku sa cetnicima pa si zapeo.. Osjecam da gubis smisao za rasudjivanje.

faximil
08-11-2008, 00:59 AM
Sve sto je napravljeno u gradu je rezultat tog pazarluka, dobar je to bio posao. Drugo, ovi vasi cetnici su dno dna, od njih bjezi njihova "rodjena majka" i oni ne mogu pomoci ni sami sebi. Sta cete crni crnjo sa njima?

Nego sto se ti futo ovdje mucis sa pesnitlukom koji je drugi napravio, bas ko da je iz tvoje glave nikla ideja o braku sa cetnicima pa si zapeo.. Osjecam da gubis smisao za rasudjivanje.

Jednom cetnik uvek cetnik. Koji to nasi, ja koliko znam isti oni sa kojima ste do nekoliko delili vlast + radikali. Dobro si rekao, sve sto je napravljeno rezultat je pazaruluka, sto je dobar posao i sta ste se sada okomili naovu vlast.

bosnjak
08-11-2008, 01:03 AM
Ali, kako sa cetnicima, to se zrtvovali zarad boljitka narodu jeli?

Ma pravi boljitak za fotelje.Bitno je da je hadzi Tarko sjeo u opstinu,bitno je da je Mitko "zeljeni",odbornik i da ce zasadit par drveca pored rijeke "raske",bitno je da je Ceho vracen na funkciju koju ne umije da obnasa,mozda nije dovoljno skolovan,mozda ne more da se snadje,ma njegov problem,ja kupovat diplomu znam da necu kao vecina njih.

p.s Kako te nije sram i tebe i svakog ko pravda ovo sto je uradjeno,svi ste prebacivali vruc kompir za vrijeme kampanje u avliju Sulejmana Ugljanina,da ce on sa ovim ili onim,vi ste jedva docekali.:angry:

Birdum-Bardum
08-11-2008, 01:03 AM
faximile,

sa nekim se moze uspostaviti poltronski, a moze i partnerski odnos. Ako si upoznat sa ove dvije vrste odnosa onda ce ti vrlo lahko biti da shvatis kakav je to odnos SDA imala sa DSS-om, a kakav odnos ima SDP sa srpskim radikalima, a i kakav je odnos SDP, odnosno Rasim Ljajic imao sa Vojislavom Kostunicom.
Vjerujem da se sjecas da je Rasim Ljajic svoju politicku karijeru zapoceo i razvio uz skute Vojislava Kostunice, cak i onda kada ga ni majka rodjena glasala nije.

Dakle, SDA je imala jasan dogovor, tj. ugovor sa DSS-om i rezultati tog partnerskog odnosa su jasno vidljivi, osim ako neko nije na neki nacin slijep.

A da Rasim Ljajic ima poltronski polozaj sa svakim sa kim udje u saradnju je takodjer vise nego jasno.

Dakle, glavna i osnovna razlika izmedju Dr. Sulejmana ef. Ugljanina i Rasima Ljajica jeste da Dr. Sulejman ef. Ugljanin ima dostojanstvo i nikada nije ni prema kome pokazao poltronstvo, a Rasim Ljajic je u samoj biti poltronska osoba i gdje god se ukljuci i sta god radio on to radi poltronski.

Zato onog momenta kada je Rasim Ljajic sa srpskim radikalima oformio skupstinu u Gradu Novom Pazaru tog momenta je Novi Pazar dovede u poltronski polozaj u odnosu na Srbe. Dakle, Bosnjaci su dovedeni u poltronski polozaj u odnosu na Srbe.
Za one koji u sebi dostojanstvo nose ovo je ponizenje i sramota, no oni koji dostojanstva imaju i nose nisu ni krivi za ovo, vec oni koje je mrznja zaslijepila i dovela ih u takvu situaciju da svoje dostojanstvo pogaze i prihvate poltronski polozaj.
Nadam se da medju onima koji su na posljednjim izborima glasali za ovo ponizenje ima ljudi koji ipak imaju dostojanstva i da ce ponizenje i stid koje ce osjetiti doprinijeti njihovom otrezenjenju i oslobadjanju od mrznje i da ce svoje dostojanstvo na sljedecim izborima povratiti davanjem glasa onoj stranci koja nijednog momenta dostojanstvo Bosnjaka nije dovela u pitanje.

Razmisli o ovome i vidjet ces da je ovako.

insajder javlja
08-11-2008, 01:28 AM
dobro.. meni je već jasan profil ove osobe koja se ovdje potpisuje sa faximil :(
sretao sam ovakvih, uostalom pun ih je sandžak!

ne bih se sada zadržavao na "profili ovakvih" i pojašnjavao kako su to osobe koje su preopterećene mržnjom, bolesnom i teškom mržnjom koja ih toliko pritišće da onda moraju i da lažu, lažu i ponovo lažu nebi li svojoj savjesti opravdali tu mržnju... ...

spominje dss!
interesantno je da su oni u to vrijeme bili u koaliciji sa dss-om!
njihov predsjednik ministar
a dss-ov premijer!

zaboravlja da je i tadić u kojeg se kunu bio tada u koaliciji sa dss-om!
zaboravlja da je dss bio u koaliciji i sa drugim "svecima" njihove vjere: čedomirom jovanovićem, zoranom đinđićem..

i šta još zaboravlja, zaboravlja da su i ds (a i ldp) ustvari antibošnjački pokreti, manje više isto kao dss! tadija se ponosi četničkim vojvodovanjem svoga strica i dr niz je dokaza ovoj mojoj tvrdnji, ali ne bih se sada upuštao jer me more odvesti u branjenje dss-a, što nisam činio ni onda, a kamoli sada!

kada bih još krenuo da pojašnjavam i dokazujem ono što i čavke na banderi znaju, da objašnjavam razliku između dss-a i srs-a ... ...

mnoge si stvari previdio, i "zaboravio" kada is ustvrdio da je naš koalicijski" koštunica četnik i nacionalista... mnoooge
a mi to sve znamo! znamo i o četničkom karakteru dss-a! znamo ali sa logikom da je politika ustvari rat, samim tim i borba, prevara i sl., i ušli smo u tu koaliciju!
i u ovu sada isto tako!
ovdje dolazi ova @bb-ova definicja o podaničkom mentalitetu kod vas, i naše koaliranje koje je na koncu bilo samo hajir, jer smo mu pristupali kao nužnom zlu, kao manjem zlu i sl
kontaš? ma čisto sumnjam:(
evo pogledaj ovaj link (http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?t=416&page=7) možda je banalan primjer, to je jedan topic ovdje na forumu, i upravo ova stranica toga topica obiluje sa napadima na koštunicu i njegovo četništvo, pa radost nad njegovim porazom u vezi kosova itd

pogledaj ove postove i razmisli! možda shvatiš u čemu je razlika između nas i vas! možda shvatiš da bi za nas (hipotetički) bilo i moguće da koaliramo sa dražom mihajlovićem čak, ali bi ipak to bilo drugačije nego li kada bi ste vi napravili koaliciju sa recimo čedom jovanovićem - ljevičarem!

90% nećeš shvatit i prihvatit, ali evo, da probam još i ja da ti ukažem na istinu, nakon ul_8_mart-a i bb-a
na ovom linku, u ovakvom našem "ponašanju" se jasno more vidjeti odnos u toj koaliciji! zatim naš stav u svemu tome, i odnos prema njima!! jasno je da smo mi tu bili samo što se mora, pa svaki čovjek mora svakodnevno da ode u ćenef, da isprlja ruke itd, pa opet se za njega nemore reći da je ljubitelj nedžaseta!

... ... ...

insajder javlja
08-11-2008, 01:31 AM
što se tiče "lijepoga vremena", ne sekiraj se, NARUČIĆEMO MI I JOŠ ŠTA NAM BUDE TREBALO! :D

vas recimo planiramo da istjeramo iz graada jakim vjetrom ili gradom ili poplavom :D
opet, svakog musafira, pa makar to bio i neko kao koštunica opet ćemo dočekati sa sunčanim danom i sl

A ŠTO VAMA TO TOLIKO SMETA ŠTO MI NARUČUJEMO VRIJEME?! ETO VLADATE OPŠTINOM, A OVO VAM ZAISTA NEMOREMO PREPUSTITI, OVO SE NE DOBIJA DEMOKRATSKIM IZBORIMA
:D

ul_8mart_br?
09-02-2008, 22:34 PM
Poslanica SRS Nataša Jovanović za skupstinskom govornicom: "Proklet bio svaki srpski radikal kome bi ikada palo na pamet da na bilo koji način komunicira s izdajnikom i kugom ljudskom kao što je Boris Tadić, neka mu se seme zatre, neka ga sunce nikada ne ogreje, neka ne vidi svetloga dana...".

Nemo' bre hoce vam ova pazarska filijala skiknut sve zajedno sa raljinim sdp-om. :icon_rotate:

Haljit
09-02-2008, 23:06 PM
Ma sredio je Randa da njega ipak ovi njegovi koalicioni Pazarski partneri izuzmu iz te radikalske anateme.
A i tetka Nafa mu je gasila ugljevlje, pa zato nema sikiracije

Nobady
09-02-2008, 23:38 PM
Gledam one radikalske babe-narikače danas u skupštini kako kunu Tadića i razmišljam kolika je ta Tadićeva mržnja prema Bošnjacima, kad je napravio koaliciju ovde sa njima a nije hteo sa Sda.
To ne treba zaboravit, ako nas padne (mislim na Sda) treba Troprstašu naplatit više nego Koštunici ili mu ga gurnut (u političkom smislu) kad mu bude najžalije. A da ovaj naš narod ima bar gram samopoštovanja, Ralja bi nakon ove koalicije polako trebo da pakuje kofere iz Pazara. Samo čisto u to sumnjam, slušajući ovde faximilovu i brohhovu logiku (za kojeg sve smatram osim da je glup, pa ne razumije), oni su se odavno oprostili sa moralom i obrazom. Pitanje je samo koliko ih ima, nemoguće da je to svih onih 22 hiljade birača. Ako je tako, onda nek propadnemo i Pazar i Bošnjaci, zaslužujemo to.
Ja ipak mislim da se radi o Zućetovoj i Raljinoj prevari birača. Što bi reko Emir vidjet ćemo na sledećim izborima, koje bi trebalo što prije iznudit.

The Bosniak
09-03-2008, 11:37 AM
Kunu juče radikali DS i Tadića, pa čak i one radikale koji sarađuju sa Tadićem i njegovom strankom, kad Veselinović kako ga u Pazaru zovu (hadži tarkov šef) zasjeo u poslaničku klupu i aplaudira li aplaudira.
Sve je bilo dobro dok kletva nije počela da "tretira" i saradnju radikala i DS-a u Pazaru i kad su se sručile kletve na veselinovića.. Izgleda da mu se ona "Dabogda ti se Veselinoviću napravila džamija u avliju što sarađuješ sa DS-om." ispunila.
Stigla ga kletva Vjerice Radete.

tranzicija
09-03-2008, 12:25 PM
A ima i ona još gora.

Da Bog da ti Tarko bio zamenik.:icon_rotate:

bosnjak
09-04-2008, 18:13 PM
ROCK KEY FEST 30.8.2008 Novi Pazar(Basca doma omladine)

Jugoslavija,Jugoslavija,bash su nostalgicarski raspolozeni:icon_crying:

http://img526.imageshack.us/img526/6949/rockkeyfestnpyk5.th.jpg (http://img526.imageshack.us/my.php?image=rockkeyfestnpyk5.jpg)

p.s Licno sam prisustvovo manifestaciji,ali sam se razocaro:icon_rolleyes:

Reality
09-05-2008, 10:47 AM

Poštovani brate, nije lijepo što vi i dalje pričate ovako sa braćom, grešili su i jedni i drugi, i grešiće. Politika je politika, ja se nikada ne bih bavio njom. Ali upućen jesam. I jedno ću ti reći, Sda je svojom politikom doprinela ovoj situaciji. Ne moram te podsećati na prošle izbore kada je Sdp tražio pomirenje, javno. Ali im to tada nije odgovaralo, bolje je bilo sa Veljom, a znamo i za njega štošta. Onda Sda zapošljava svoje članove i simpatizere, bez njihove članske možeš da se slikaš. Najbolje lokale u gradu dobiše, od nekih je sda napravio gospodu, pa takve gospode nisam video naširoko. A Allah dragi daje nafaku, ako je moja došla sa izborom Veselinovića, šta ću. Sa Sda mi je nije bilo. Svako mora da dobije priliku. Sda je svoju iskoristio. Gotovo. Nego da vidimo, braćo, šta smo naučili. Gde vam je sabor? Ja se ježim od mržnje koja izbija iz vašeg govora. A pouzdano znam da su se pojedini, vrlo obavešteni ljudi, iz sda šokirali vešću da je ovamo formirana vlast. Bili su, garantujem vam, ubedjeni da će je oni formirat sa istima. Ja više volim situaciju gde svako može da dobije priliku, nego totalitarizam. Moramo naučiti da lijepim djelima dobijamo ljude. Ja vas volim sve, bez obzira kojoj opciji pripadate, volim vas zato što ste ljudi a u ime Allaha. Selam

tranzicija
09-05-2008, 11:40 AM
Reality
A Allah dragi daje nafaku, ako je moja došla sa izborom Veselinovića, šta ću. Sa Sda mi je nije bilo.
Klasični primjerak jednog SDP'ovca koji je truhli interesdžija. Nafaku shvata u smislu svoje lične koristi. Znači ako ja lično nemam neka hajira onda ništa ne valja. Sve si rekao i prema tome nema se šta govoriti.
Najstrašnije u svemu ovome je to što je sebe ubijedio da mu Allah dž.š. preko Veselinovića daje nafaku. Hej zamislite vi braćo te zalutalosti. Znači on je sebe ubedio da je Veselinović dobar zato što mu je sada nafaka "procvetala".

E pa vidiš dragi brate. Za mene je nafaka Univerzitet i zastava i sve one blagodati koje su izborene za ovaj narod. Za to se trebalo izboriti.
A što se tiče moje nafake, one lične, svaki musliman zna da je Allah taj koji daje nafaku i ne daje je ni Veselinović ni Đevrek ni Ljajičkica a pogotovu je ne daje onaj iz Orlja.

Halis
09-05-2008, 11:41 AM
Poštovani brate, nije lijepo što vi i dalje pričate ovako sa braćom, grešili su i jedni i drugi, i grešiće. Politika je politika, ja se nikada ne bih bavio njom. Ali upućen jesam. I jedno ću ti reći, Sda je svojom politikom doprinela ovoj situaciji. Ne moram te podsećati na prošle izbore kada je Sdp tražio pomirenje, javno. Ali im to tada nije odgovaralo, bolje je bilo sa Veljom, a znamo i za njega štošta. Onda Sda zapošljava svoje članove i simpatizere, bez njihove članske možeš da se slikaš. Najbolje lokale u gradu dobiše, od nekih je sda napravio gospodu, pa takve gospode nisam video naširoko. A Allah dragi daje nafaku, ako je moja došla sa izborom Veselinovića, šta ću. Sa Sda mi je nije bilo. Svako mora da dobije priliku. Sda je svoju iskoristio. Gotovo. Nego da vidimo, braćo, šta smo naučili. Gde vam je sabor? Ja se ježim od mržnje koja izbija iz vašeg govora. A pouzdano znam da su se pojedini, vrlo obavešteni ljudi, iz sda šokirali vešću da je ovamo formirana vlast. Bili su, garantujem vam, ubedjeni da će je oni formirat sa istima. Ja više volim situaciju gde svako može da dobije priliku, nego totalitarizam. Moramo naučiti da lijepim djelima dobijamo ljude. Ja vas volim sve, bez obzira kojoj opciji pripadate, volim vas zato što ste ljudi a u ime Allaha. Selam

Hajd da se ja "ogrijesim", normalno po sudu tvom grijeha :)

Politika je politika, ti se ne bavis njom ali si upucen, zanimljivo i ta tvoja politika merena tvojim stavom kaze da "postavi i okreni gu*u pa neka trpa ko sta hoce posracu ja to" a za obraz to nikom nista. Naravno SDA je od 1990. "kriva" za sve. Da vidi se iz Uvodnog referata Dr Sulejmana Ugljanina da je takve slicne tebi razotkrila i razotkriva ih od samog pocetka. Nemoj ti da podsecas na prosle izbore dobro znamo da je tada sdp opet skupa sa radikalima pravila vecinu i opet radila na stetu Bosnjaka, a nesto to tvoje secanje ne seze dalje pa do 2000. pred izbore kad im je opet dato 50% pa i dalje do 1996. to ste brzo zaboravili. No sad ste se prozvali za demokrate a opet vam milan veselinovic sa delom i likom vojislava seselja predsedava zakonodavnim tijelom Grada.

Ogavno je citati ovo tvoj pisanje o saburu o nafaci, iskreno, pojam nemas o tome a pozivas se na to. Nije Sabur isto sto i trpnja, to je u nizu 99. Ime od Imena Vrlina Allah Dzeleshanuhu a nafaku si ti trazio od sda po tvom pitanju a na Dragog Allaha ste davno zaboravili. Pa sad ti nafaku daje milan veselinovic, stidno i sramno. A opet se poziva na vjeru a zaboravio da Dragi Allah nije dao puta nevjernicima da budu iznda vjernika!

Nemoras ti nikog da molis nije Sabur da se trpi i ne kaze istina, da se ne osudi sramno ponasanje onih koji sebi dase za pravo da se zovu sandzackim a ukidaju sve sto ima ikakve veze sa Sandzakom, koji prave koalicije sa najvecim zlocincima narodda od kojeg traze podrsku, koji za vremena svoga sramnog prostituisanja po beogradu ne doprinese nista za svoj narod osim da su donjeli drogu kao najvecu posast svom narodu.

A dosta tih visoko obavestenih i tih koji su sklapali koalicje kojekakve, e bas mi drago sto su se oni sokirali i iznenadili, e evo im jos da se iznenadjuju :D neka ta gospodda visokoo obavestena iz SDA prave stranke svoje mimo SDA pa neka sklapaju koalicije sa kim hoce i mogu i neka onda budu iznenadjeni :icon_rotate:

inš'Allah
09-05-2008, 17:42 PM
Ne moram te podsećati na prošle izbore kada je Sdp tražio pomirenje, javno. Ali im to tada nije odgovaralo, bolje je bilo sa Veljom, a znamo i za njega štošta.

SDA nikad nije trazila POMIRENJE sigurno.(Nema sa kim jer sa nikim nije u svadju.)
SDA samo je apelovala na pomirenje Bosnjaka Sandzaka.
SDA je spremna na razgovore politicke prirode sa svim.Pomirenje-???neznam sta je doticni hteo da kaze.
SDA ima jedne politicke ciljeve a vidi se da drugi imaju druge nepoliticke ciljeve.
SDA je iskljucivo politicka stranka Bosnjaka i svih demokratsko orjentisanih sugradjan.
SDA je uvek stranka bila i ostace sa kojom moze da se razgovara oko politickih ciljeva.(Ali takvih koliko se vidi nema pa traze od SDA da joj se pridruze,da se ujedine sto niti je bilo niti sa nekim ko nema politcikih ciljeva ce biti.)

-Oni sto nisu htli u SDA sad su otisli i svaki ima po jednu svoju stranku.
Tako da oni i dalje bi hteli sa SDA da se pomire jer su oni bili ljuti na SDA sto im nije dopustila da pojedinacno profitiraju na racun Bosnjaka.Ja koliko znam od SDA niko nije profitiro.
Pa cak ni taj doticni Gospodin Dr.Sulejman Ugljanin (koji vama smeta) nevidim da on nikakvo bogatstvo poseduje.

Onda Sda zapošljava svoje članove i simpatizere,

-I ovo neshvatljivo obrazlozenje isto.Ako se nekom nesvidjs stranka SDA pa je oni napuste i pricaju okolo "LAZI",jeli logicno da se on trazi i zaposli ili je logicnije da svoje simpatizere i koalicione partnere postavljas na vodece funkcije ili je vama sve jedno koje direktor i urednik.Pa i vi ste sve pomacinjali.Samo je cudno kako vas vasi koalicioni partneri sa kojim ste se pomirili ubedise da maknete Bosnjaka a postavite nebosnjaka na 80% funkcija.

:sneaky2:E ti sad cekaj nafaku od njih.:icon_crying:

-Mislim opet da je to normalno u cijelom svijetu bilo,jeste i bice.Ne obaziruci se pri tome na vjeru jer je u svim,vjerama tako.
Pa svugde i kod nas muslimana je to od Bozijeg Poslanika(S.A.A.W) pa na ovamo,isto bilo nije, ni on a ni ashabi nisu uzimali musrke i nevernike da se bore,grade i unapredjuju islam nego,vjernike.
Naravno,neznaci da politicki neistomisljenici,nisu ujedno jedni vijernici a drugi nevjernici.
Po svijetu je isto praksa da uzmes iz svoje stranke ili koalicionog partnera ljude po obrazovanju,znaju,spremnoscu i preporuci na neka vodeca mesta i funkcije.Ili se varam da je kod vas po babu i po stricevima sto znam da nije ni kod vas taj slucaj.

Sad za sad je sa politickom scenom iz drugih Gradskih partija tesko i razgovarat.
Jer tamo i dalje vuce konce iz pozadine "samozvani muftija".:icon_stare::001_cool:
A on kao nekadasnji vjerski poglavar naravno da ima za cilj da preko svojih politickih potrckova nasto u svoju korist izvede pa makar i po cijenu Bosnjackog naroda.
Uzimajuci vjerske nesitomisljenike(Pravoslavce) za prijatelje.A misleci oni su politicki to daleko uspeli.Pa vidjeli da nekako neide ali opet se nadaju da im oni nafaku podare i da vas krene.

Sandokan
09-05-2008, 22:40 PM

Ubijesh odbornika-pa trazhish pomirenje!
Bacish bombu,ubijesh zhenu- opet trazhish pomirenje !
Zapalish repetitor-pa opet trazhish pomirenje !
Istjerash Imama dzamije poslije 23 god. stazha u Altun-Alem dzamiji i opet tvrdish TI si u pravu-POMIRENJE !!
ZAMISLI SE MALO !!??
p.s. nije upucheno tebi lichno vech tvojoj partiji ili onoj koju branish tj. zastupash!!

Leptir
09-05-2008, 23:03 PM
Uzimajuci vjerske nesitomisljenike(Pravoslavce) za prijatelje.A misleci oni su politicki to daleko uspeli.Pa vidjeli da nekako neide ali opet se nadaju da im oni nafaku podare i da vas krene.

istomishljenike brate, istomishljenike

Sultan
09-06-2008, 13:54 PM
Ljajić brani Šešelja
Subota 06.09.2008, 20:45

Gostujući na jagodinskoj televiziji „Palma plus“ predsjednik SDP i ministar Rasim Ljajić izjavio je da haški optuženik Vojislav Šešelj "ima pravo da se brani sam i to mu se ne smije uskraćivati".
Ljajić koji očigledno ne vjeruje u međunarodno pravo i pravdu a samo nekoliko mjeseci od formiranja koalicije sa šešeljevim radikalima u Novom Pazaru nastoji da se Šešelju obezbjedi da se u sudnici tribunala u Hagu omogući da se ponaša u već prepoznatljivom stilu.

"Argumentacija koju se sada iznosi tužilac nije na mjestu i mislim da svako nametanje branioca u ovom slučaju može samo da dodatno zakomplikuje tu situaciju, imajući u vidu i proces koji se sada vodi protiv Radovana Karadžića", rekao je predsjednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za jagodinsku TV "Palma plus".

To ćemo reći glavnom tužiocu Seržu Bramercu, naveo je Ljajić i ocjenio da postupak protiv Šešelja "treba da se vodi na način kako se i vodio, sa svim manjkavostima, a manjkavosti je bilo i kod drugih predmeta koji su se vodili pred Haškim tribunalom".
Izvor: b92, Fonet, Sandžaknews

Halis
09-06-2008, 21:46 PM
Ovo definitivno ce sad da krenu da nas ubedjuju kako Palma plus nije vise (a ni manje :P) četnička teleFizija

Interesantno zaista, izgleda je napredovao prasko ljajic na veci cin u hijerarhiji radikalne stranke seseljeve pa sad posle nikoliceve ostavke pretenduje cak i na mjesto zamjenika predsednika.

Reality
09-09-2008, 09:18 AM
E ne mogu da verujem. Ada radikali bas ovako razmisljaju. Preokrene ti se smisao reci za cas. Svaka cast, to stvarno treba znat. Brate, da ti se desi da ne mozes detetu mlijeko i pelene da obezbedis, nego se zajmis, zato sto 3 meseca nisi primio opstinsku platu, pitao bih te sta bi pricao tad. A ko od sale se plati za tafru i prdu ondasnjih funkcionera. Zaradise nekako, njima
Suljo dade nafaku. I to im je bogami dobru dao. Allaha mi sam siguran da bih je i ja dobio, samo sam trebao da se uclanim u SDA. Da malo halakam po carsiji sa zastavom i td., ma sta ja pricam tebi? Ti to sve vec odlicno znas. Vecina vas se sekira zbog smene vlasti zato sto je presusila cesma:icon_xd: Sulju samo zameram na izboru bliskih saradnika, ali izgleda da je to ispravio. Pa ceka vas duga borba. Sa srecom. Ja samo zelim da zivim dobro, a briga me ko je sa te strane.

Reality
09-09-2008, 09:27 AM
Ada brate, kraaaajjjjjj. Shvatite to. Politika totalitarizma je ovu zemlju dovela do propasti. Heeeejjj. Ovaj narod se polako osvescuje. Nema vise dzabe veselja. Sto ste cosali, cosali ste. Bas ste uzivali. Ali je kraj. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. E pa svanulo ja sad svima koji nisu sda. A ima ih mnogo.

The Bosniak
09-09-2008, 09:32 AM
njima Suljo dade nafaku.
Koliko puta još treba da ti kažem da nafaku ne daje ni Suljo ni Rasim ni Muftija, ni ovaj tvoj lider Veselinović.
Brate moj, ukoliko si u islamu treba da znaš da je Allah dž.š. taj koji daje nafaku.

Reality
09-09-2008, 09:34 AM
Hajd da se ja "ogrijesim", normalno po sudu tvom grijeha :)

Politika je politika, ti se ne bavis njom ali si upucen, zanimljivo i ta tvoja politika merena tvojim stavom kaze da "postavi i okreni gu*u pa neka trpa ko sta hoce posracu ja to" a za obraz to nikom nista. Naravno SDA je od 1990. "kriva" za sve. Da vidi se iz Uvodnog referata Dr Sulejmana Ugljanina da je takve slicne tebi razotkrila i razotkriva ih od samog pocetka. Nemoj ti da podsecas na prosle izbore dobro znamo da je tada sdp opet skupa sa radikalima pravila vecinu i opet radila na stetu Bosnjaka, a nesto to tvoje secanje ne seze dalje pa do 2000. pred izbore kad im je opet dato 50% pa i dalje do 1996. to ste brzo zaboravili. No sad ste se prozvali za demokrate a opet vam milan veselinovic sa delom i likom vojislava seselja predsedava zakonodavnim tijelom Grada.

Ogavno je citati ovo tvoj pisanje o saburu o nafaci, iskreno, pojam nemas o tome a pozivas se na to. Nije Sabur isto sto i trpnja, to je u nizu 99. Ime od Imena Vrlina Allah Dzeleshanuhu a nafaku si ti trazio od sda po tvom pitanju a na Dragog Allaha ste davno zaboravili. Pa sad ti nafaku daje milan veselinovic, stidno i sramno. A opet se poziva na vjeru a zaboravio da Dragi Allah nije dao puta nevjernicima da budu iznda vjernika!

Nemoras ti nikog da molis nije Sabur da se trpi i ne kaze istina, da se ne osudi sramno ponasanje onih koji sebi dase za pravo da se zovu sandzackim a ukidaju sve sto ima ikakve veze sa Sandzakom, koji prave koalicije sa najvecim zlocincima narodda od kojeg traze podrsku, koji za vremena svoga sramnog prostituisanja po beogradu ne doprinese nista za svoj narod osim da su donjeli drogu kao najvecu posast svom narodu.

A dosta tih visoko obavestenih i tih koji su sklapali koalicje kojekakve, e bas mi drago sto su se oni sokirali i iznenadili, e evo im jos da se iznenadjuju :D neka ta gospodda visokoo obavestena iz SDA prave stranke svoje mimo SDA pa neka sklapaju koalicije sa kim hoce i mogu i neka onda budu iznenadjeni :icon_rotate:
Brate i za tebe vazi, kraaaaajjjjjj. Ne kapiras nista, ili zelis da ja mislim da ne kapiras. Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila. Ona je bila dobra samo za svoje pristalice. Ovako imam sansu. Tebi je to krivo, ali sta cu. Ti sad mozes lupat razloge boli glava, ali ja znam da ti to radis od muke. I ja bih ludeo. Razumijem te, ali razumi i ti mene. Dosao je red i na mene a i na druge. Dosta vam je bilo. I previse. Mnogo ste brate gladni.

Reality
09-09-2008, 09:36 AM
Koliko puta još treba da ti kažem da nafaku ne daje ni Suljo ni Rasim ni Muftija, ni ovaj tvoj lider Veselinović.
Brate moj, ukoliko si u islamu treba da znaš da je Allah dž.š. taj koji daje nafaku.
Brate ja jesam u islamu, ali ti imas problema sto shvatas bukvalno. Moras malo da uzmes da citas. Citanje u zivotu je mnogo bitno, znas, pomaze ti da ti znas da se izrazis, a i da razumes drugog koji se figurativno izrazio. Ne znas sta je figurativno.... nema veze. Naucices.

The Bosniak
09-09-2008, 09:58 AM
Brate ja jesam u islamu, ali ti imas problema sto shvatas bukvalno. Moras malo da uzmes da citas. Citanje u zivotu je mnogo bitno, znas, pomaze ti da ti znas da se izrazis, a i da razumes drugog koji se figurativno izrazio. Ne znas sta je figurativno.... nema veze. Naucices.
Pa ne može brate figurativno. Ili ti Allah daje nafaku ili kako ti kažeš Suljo ne da. Subhanallah.
Jesi li ljut na Allah'a dž.š. što si hadalj i što ne možeš da se snađeš u životu, što nemaš dovoljno obrazovnja i sposobnosti da u životu svom bijednom napreduješ i "povećaš nafaku".
Jesi li?
Za razliku od tebe, koga vrlo dobro znam i koga su isti ti koje sada napadaš i zaposlili (i figurativno ti dali nafaku), ja brate nemam problema sa nafakom i ne zavisim od nikakvih promjena vlasti.
Sam svoj gazda, šampion. Hvala Allah'u!
Naravno ukoliko si sposoban da se u životu snađeš nećeš imati ni ti tih problema, pa ko kod da je na vlasti.
Ukoliko nisi sposoban čekaćeš promjene vlasti i uvijek će ti neko drugi biti kriv.
Kada me je majka moja mila donijela na ovaj svijet ja sam već imao ucrtanu nafaku. Kada se ona istroši ja neću biti više među živima. Shvataš lafe i figurativno i pežorativno. Nema više.

Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila.
O ovome smo nebrojeno puta na ovom forumu govorili. Mislim da ti moram pomenuti Univerzitet, vjeronauku, bosanski jezik, nacionalne simbole i mnogo što šta.
Aha, možda si ti od onih Bošnjaka kojima je pomada, vlažne maramice i pelene preče od svega ovoga. Nema veze. Ako nije valjalo ovo gore tebi, valjaće sutra tvome djetetu inšallah.

Emir
09-09-2008, 10:44 AM
Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila.
Ovo je interesantno razmisljanje. Podsjeca me na one dokone i nepismene ljude sto na pitanje za koga ce da glasaju kazu "jel mi sda dala nesto" i sto su za socijalni paket sa 2 litra zejtina i malo brasna glasali za sdp.

Ti ako si toliki moralista i neces nista sto je sda uradila, onda bojkotuj Univerzitet, nemoj djecu svoju slat da se skoluju tamo jer je sda to uradila za sebe, ne za narod.

Sta su ovi tvoji do sada uradili osim sto su otpustili sve ljude iz sda i zaposlili Srbe na njihovom mjestu. Uh, izvini ne rekoh da ste krecili i ofarbali sve u plavo-zuto.

Vec cujem bune po Hadzetu, narodu mnogo obecavano, sada ne moze da se ispuni.

Sultan
09-09-2008, 13:16 PM
Ovaj covjek je zivi show (reality), tako je i ime sebi dao ;)

U recenici: "Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila." vidi se ceo jedan poremecaj u mentalnom sklopu doticnog.
Da ne nabrajam redom sta je SDA uradilo za Bosnjake pocev od stvaranja Bosnjackih institucija, obelezja, blagdana, jezika, univerziteta...

Zao mi je sto se i druge partije ne ukljuce u borbu za zajednicke ciljeve.
Ako brat koji sebe dozivljava bosnjakom ne vidi sta je sve uradjeno za Bosnjake i pise Bosnjak malim slovom onda je taj brat negdje POBRKAO LONCICE sto kaze nas narod.

Po meni svi koji su bilo sta lose radili (krali, vrsilii ucene ili bilo sta drugo) bilo kojoj grupaciji pripadali treba da odgovaraju i zbog tih stvari brat ne treba da se uzbudjuje.

Sto se tice borbe za Bosnjake jos jedanput ponavljam da je jedino Sulejman Ugljanin od pocetka do kraja ostao dosledan svojim ciljevima.
Ostali su jurili novac, neki status, a pojedini gradili karijeru, mada niko nezna na osnovu cega su do dana danasnjeg opstali u svim vladama na ministarskim mjestima.

Covjek koji odgovara svim vladama je sumnjiv covjek ili je poslusnik i poltroncic ili necim drugim mozda i necasnim odrzava sebe tu gdje jeste.

Prema tome nema tebi brate niko nista u zivotu da da, za sve trebas da se sam izboris svojim radom, zalaganjem i naravno ucenjem.

Nije slucajno prva Bozja objava bila IKRE = UCI, ukoliko si inteligentan, ucen covjek razumjet ces i vidjeti dalje od ljudi koji poput tebe vide samo mrznju jer mrzanja izbija iz tvojeg srca a kako kaze nas brat Birdum-Bardum: "mrznja umrtvljuje ljudsko srce..." a ja dodajem i muti razum!

Nobady
09-09-2008, 14:36 PM
Brate i za tebe vazi, kraaaaajjjjjj. Ne kapiras nista, ili zelis da ja mislim da ne kapiras. Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila. Ona je bila dobra samo za svoje pristalice. Ovako imam sansu. Tebi je to krivo, ali sta cu. Ti sad mozes lupat razloge boli glava, ali ja znam da ti to radis od muke. I ja bih ludeo. Razumijem te, ali razumi i ti mene. Dosao je red i na mene a i na druge. Dosta vam je bilo. I previse. Mnogo ste brate gladni.

Nesvesno, reality je dao najbolju karakterizaciju politike SDP. Mi smo već govorili na jednom drugom topiku da je to jedna „interesna grupa građana“, koja nema ni program, ni profilisanu politiku. Pa smo govorili i o mržnji prema g. Ugljaninu (sećaš se insajdere), tražili uzroke i razloge zbog čega je to tako. A evo reality nam u par rečenica potvrdi to sve. Oni shvataju politiku kao „hapanje“. Sva ona dreka i priča o promjenama zbog „hapanja“!
Samo jedno pitanje reality, kada i vi ljosnete sa vlasti, pa vam neko bude postavio pitanje „A šta je ostalo iza vas“ da li ćete imati šta da odgovorite. Umjesto državnog fakulteta – ustoličenje četnika na vlast, umjesto bosanskog jezika –ekavica, umjesto nacionalnih simbola – Ivana Milić kao simbol vašeg poltronstva.
Shvati da na ovom forumu je podosta ljudi koji nisu ni članovi SDA a kamoli da su nešto „hapali“. Ni sad ne „hapaju“, ali jednostavno ne gledaju politiku na taj način. Preči im je obraz nego ginda. Ako danas nemam ništa da pokrkam, nema veze, možda sutra nabavim, al obraz kad iskaljam, nikakvo krečenje mi neće pomoć. Za razliku od indijanaca koji farbaju obraze Bošnjaci to ne rade. To je strano našoj tradiciji. Al očigledno da vi o tome pojma nemate, ni vi ni vaše hodže, umjesto mozga u glavi vam je birijan!

Sandokan
09-09-2008, 22:48 PM
Ada brate, kraaaajjjjjj. Shvatite to. Politika totalitarizma je ovu zemlju dovela do propasti. Heeeejjj. Ovaj narod se polako osvescuje. Nema vise dzabe veselja. Sto ste cosali, cosali ste. Bas ste uzivali. Ali je kraj. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. E pa svanulo ja sad svima koji nisu sda. A ima ih mnogo.
Nije bate kraj nego POCHETAK .
Kako je po tvojem Nama doshao kraj tako che i Vama, pa dal za god. ili 4. g.nebitno!! Mi chemo i dalje hodati VISOKO UZDIGNUTA CHELA ,kao i kad smo bili na vlasti kao i sada kad smo opozicija zahvaljujuchi "NASHIM" RADIKALIMA, a Allaha mi jedinog neko che ichi s'kraja dzade gledajuchi u svoje cipele.....

Reality
09-10-2008, 08:45 AM
Ovaj covjek je zivi show (reality), tako je i ime sebi dao ;)

U recenici: "Meni ko bosnjaku sda nista dobro nije uradila." vidi se ceo jedan poremecaj u mentalnom sklopu doticnog.
Da ne nabrajam redom sta je SDA uradilo za Bosnjake pocev od stvaranja Bosnjackih institucija, obelezja, blagdana, jezika, univerziteta...

Zao mi je sto se i druge partije ne ukljuce u borbu za zajednicke ciljeve.
Ako brat koji sebe dozivljava bosnjakom ne vidi sta je sve uradjeno za Bosnjake i pise Bosnjak malim slovom onda je taj brat negdje POBRKAO LONCICE sto kaze nas narod.

Po meni svi koji su bilo sta lose radili (krali, vrsilii ucene ili bilo sta drugo) bilo kojoj grupaciji pripadali treba da odgovaraju i zbog tih stvari brat ne treba da se uzbudjuje.

Sto se tice borbe za Bosnjake jos jedanput ponavljam da je jedino Sulejman Ugljanin od pocetka do kraja ostao dosledan svojim ciljevima.
Ostali su jurili novac, neki status, a pojedini gradili karijeru, mada niko nezna na osnovu cega su do dana danasnjeg opstali u svim vladama na ministarskim mjestima.

Covjek koji odgovara svim vladama je sumnjiv covjek ili je poslusnik i poltroncic ili necim drugim mozda i necasnim odrzava sebe tu gdje jeste.

Prema tome nema tebi brate niko nista u zivotu da da, za sve trebas da se sam izboris svojim radom, zalaganjem i naravno ucenjem.

Nije slucajno prva Bozja objava bila IKRE = UCI, ukoliko si inteligentan, ucen covjek razumjet ces i vidjeti dalje od ljudi koji poput tebe vide samo mrznju jer mrzanja izbija iz tvojeg srca a kako kaze nas brat Birdum-Bardum: "mrznja umrtvljuje ljudsko srce..." a ja dodajem i muti razum!
Haha, ti očigledno ne možeš da se pohvališ školom, inteligencijom da ne pričam. A samo uzmi pra prelistaj izjave pristalica sda na ovom forumu i videćeš šta je mržnja.

Reality
09-10-2008, 08:48 AM
Nesvesno, reality je dao najbolju karakterizaciju politike SDP. Mi smo već govorili na jednom drugom topiku da je to jedna „interesna grupa građana“, koja nema ni program, ni profilisanu politiku. Pa smo govorili i o mržnji prema g. Ugljaninu (sećaš se insajdere), tražili uzroke i razloge zbog čega je to tako. A evo reality nam u par rečenica potvrdi to sve. Oni shvataju politiku kao „hapanje“. Sva ona dreka i priča o promjenama zbog „hapanja“!
Samo jedno pitanje reality, kada i vi ljosnete sa vlasti, pa vam neko bude postavio pitanje „A šta je ostalo iza vas“ da li ćete imati šta da odgovorite. Umjesto državnog fakulteta – ustoličenje četnika na vlast, umjesto bosanskog jezika –ekavica, umjesto nacionalnih simbola – Ivana Milić kao simbol vašeg poltronstva.
Shvati da na ovom forumu je podosta ljudi koji nisu ni članovi SDA a kamoli da su nešto „hapali“. Ni sad ne „hapaju“, ali jednostavno ne gledaju politiku na taj način. Preči im je obraz nego ginda. Ako danas nemam ništa da pokrkam, nema veze, možda sutra nabavim, al obraz kad iskaljam, nikakvo krečenje mi neće pomoć. Za razliku od indijanaca koji farbaju obraze Bošnjaci to ne rade. To je strano našoj tradiciji. Al očigledno da vi o tome pojma nemate, ni vi ni vaše hodže, umjesto mozga u glavi vam je birijan!
Ponovo čestitke za prevrtanje smisla mojih riječi, i radikale ste zeznuli. O hapanju mi ne pričaj, to mi je verovatno posle 8 godina nesvesno postalo bitno. Vidiš nisam bio svestan toga. Sda je i na mene uticala, bate.

Reality
09-10-2008, 08:52 AM
Ovo je interesantno razmisljanje. Podsjeca me na one dokone i nepismene ljude sto na pitanje za koga ce da glasaju kazu "jel mi sda dala nesto" i sto su za socijalni paket sa 2 litra zejtina i malo brasna glasali za sdp.

Ti ako si toliki moralista i neces nista sto je sda uradila, onda bojkotuj Univerzitet, nemoj djecu svoju slat da se skoluju tamo jer je sda to uradila za sebe, ne za narod.

Sta su ovi tvoji do sada uradili osim sto su otpustili sve ljude iz sda i zaposlili Srbe na njihovom mjestu. Uh, izvini ne rekoh da ste krecili i ofarbali sve u plavo-zuto.

Vec cujem bune po Hadzetu, narodu mnogo obecavano, sada ne moze da se ispuni.
Ja de ne koristim svoje sposobnosti, umro bih hahahahaha. Crko od gladi. Ali vidi živ sam. Ponavljam, crko bih da sam zavisio od Sulja. hahahahah.

Reality
09-10-2008, 08:54 AM
Ja de ne koristim svoje sposobnosti, umro bih hahahahaha. Crko od gladi. Ali vidi živ sam. Ponavljam, crko bih da sam zavisio od Sulja. hahahahah.
E zbilja, tvoji su zapošljavali s kolca i konopca. Sami su vam to napravili, regularno primljen niko nije otpušten. Ja radim u opštinskoj firmi, svaka dva meseca ti dovedu po nekog. Da ti ne pričam o regularnosti, ti to najbolje znaš. Ti to podržavaš.

Reality
09-10-2008, 09:00 AM
E vraćam se sad na neke poruke, pa razmišljam nešto. Uporno pričate meni o SDP-u pa mi nije jasno, vidim da nigde nisam napisao da sam član ili pristalica SDP-a, jer stvarno nisam. Ali opet svi vi sa jezikom bržim od pameti, ili vam je SDP rak rana. Ako ne pričaš pozitivno o sda, odmah si SDP. Vi imate kompleks hahah. E ja sad odoh sa ovog foruma, plače mi se od siline gluposti kuju izbacujete ovde. Uživajte jedni sa drugima, za bolje niste.

inš'Allah
09-10-2008, 09:38 AM
E ja sad odoh sa ovog foruma
Najbolje ti je ti idi radi u opstinsku firmu.Seljametilje.

Ja radim u opštinskoj firmi, svaka dva meseca ti dovedu po nekog.

Hvala Allahu sto je to tako da svi moraju da rade i da se dovode drugi kadrovi.
Jok samo ti radis i nesmije niko drugi da se dovede u Firmu.
Sad ce mo se nadat nezaposljenosti sigurno.
Prosle hefte su primljeni u jednu Opstinsku firmu novi ljudi i to je u redu.Ali nije uredu
sto su ti novi iz Raske i Okoline...A iz Pazara 1 samo.
Tu treba rec Ha,ha,ha,ha...ili kuku ljelje.

Sandokan
09-10-2008, 15:14 PM
Svima chovek odgovori prije nego shto ode,OSIM MENI !!
Vrati se odgovori pa hajd slobodno kod onih tashaninih....

z3r0
09-10-2008, 17:46 PM
E vraćam se sad na neke poruke, pa razmišljam nešto. Uporno pričate meni o SDP-u pa mi nije jasno, vidim da nigde nisam napisao da sam član ili pristalica SDP-a, jer stvarno nisam. Ali opet svi vi sa jezikom bržim od pameti, ili vam je SDP rak rana. Ako ne pričaš pozitivno o sda, odmah si SDP. Vi imate kompleks hahah. E ja sad odoh sa ovog foruma, plače mi se od siline gluposti kuju izbacujete ovde. Uživajte jedni sa drugima, za bolje niste.]

E sad si nam ga spustio:icon_xd:

Nego gdje nadje pred svim ovim narodom :icon_rotate:

insajder javlja
09-11-2008, 16:12 PM
]

E sad si nam ga spustio:icon_xd:

Nego gdje nadje pred svim ovim narodom :icon_rotate:

jes vala moj ziiro

Birdum-Bardum
09-11-2008, 23:38 PM
Novi ljudi za saradnju sa Hagom
10. septembar 2008.

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je rješenje o imenovanju novog sastava Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim tribunalom na čijem čelu ostaje ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Kako je objavljeno u novom broju "Službenog glasnika", vlada je 4. septembra razriješila dužnosti stare članove tog tijela i na njihovo mjesto postavila nove.

Članovi Savjeta biće ministar policije Ivica Dačić, ministarka pravde Snežana Malović, državni sekretar u ministarstvu odbrane Igor Jovičić i državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova Radojko Bogojević.

Za zamjenike članova imenovani su sekretar u ministarstvu unutrašnjih poslova Milorad Todorović, državni sekretar u ministarstvu pravde Gordana Pualić, sekretar ministarstva odbrane Dragan Radulović i načelnik Službe za međunarodno-pravne poslove ministarstva spoljnih poslova Sanja Milinković.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

sandzak beg
09-12-2008, 14:28 PM
Političko samoubistvo

Naime samim stupanjem u kolaciju sa SRS (profašističkom strankom), izvršili su političko samoubistvo, i prevarili onaj deo gradjana koji su glasali za SDP, šta bi bilo kad bi kojim slučajem sutra bili izbori?.
Mlogo su zaboravni, pa ti njihovi koalcioni partneri su devedesetih godina javno organizirali srpsko pučanstvo za ratne i pljačkaške pohode po Bosni, nije osto nijedan srpski čoban što se nije zaposlijo u državnoj službi, pa je samim tim i dan danas totalno narušena nacionalna struktura na štetu Bošnjaka, pogledajte samo koliko je Bošnjaka u policiji, sudstvu, tužilaštvu, pa će vam biti jasno, a to njih i nije mlogo biga nego hoće vlast, a slatka vlast pa su postali gluhi i sljijepi od te ljepote.
Svaki Bošnjak ima 101 razlog da bude protiv ove koalicije, a sutra bojim se bit će kasno kad sve ovo prodje i novi vakat dodje.

Emir
09-12-2008, 15:40 PM
Meni ovdje nije jasno nesto. Zar sandzak beg nije pisao da hoce promjene? Jel ovo isti onaj koji je navijao za SDP pre izbora?

bosnjak
09-12-2008, 17:47 PM
Meni ovdje nije jasno nesto. Zar sandzak beg nije pisao da hoce promjene? Jel ovo isti onaj koji je navijao za SDP pre izbora?

Ako je ovo onaj momak sa jednom nacionalnog portala,onda je fin on momak

sandzak beg
09-12-2008, 18:47 PM

Ako nadješ i jedan post na bilo kom forumu da podržavam i jednu stranku ( da je sa mojim potpisom), objavi i nikad se više neću pojavit.

Moje je da kritikujem a tvoje da braniš onoga ko te plaća.

Emir
09-12-2008, 19:00 PM
Vrlo mi je interesantna diskusija sa ljudima tvog kalibra.

Tvoje izjave
Još 43 dana i 13 sati i 00 minuta, do propasti četvrtog rajha, šteta što nije dva dana prije pa da slavimo zajedno i pobedu nad trećim rajhom.
Dan za danom nervoza je sve veća.

Gotov je.
http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?p=19088#post19088
Vakat je za promene da probammo .....

http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?p=19499#post19499

Jesil na ove promjene mislio. Ne znam da li je problem u meni ili ti sam sebe kontriras. Prizeljkivao si promjene sada sebi u usta pljujes.

Doduse, opet bolje je kada covjek prizna istinu pa makar ga i pogodila nego da se pravi lud i opravdava ovu koaliciju po svaku cijenu.

sandzak beg
09-12-2008, 19:49 PM
Vrlo mi je interesantna diskusija sa ljudima tvog kalibra.

Tvoje izjave

http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?p=19088#post19088

http://www.sandzaknews.com/forum/showthread.php?p=19499#post19499

Jesil na ove promjene mislio. Ne znam da li je problem u meni ili ti sam sebe kontriras. Prizeljkivao si promjene sada sebi u usta pljujes.

Doduse, opet bolje je kada covjek prizna istinu pa makar ga i pogodila nego da se pravi lud i opravdava ovu koaliciju po svaku cijenu.

Sve je to ljijepo ali koga ja tu favorizujem?
Jeli ima što konkretno za koga i šta?
Čitavog života kritikujem vlast, pa ću i tebe ako opet sutrra dodješ do vlasti, a priznaj slatka vlast, jelde.
Dosadih ti, a ti imaš vremena pa proveri

inš'Allah
09-12-2008, 22:11 PM
...objavi i nikad se više neću pojavit.

Ovo mi lici na Rasima.I on je prico,da prestane da se bavi Politikom i da ugasi stranku.Pa nista,samo laze,samog sebe i sve oko sebe.

Pa opet se javi.

A "Gotovo je"znase cije slogan tj.uzrecica uza svaku bio.

Ja nisam bio na vlasti,niti sam ikad od bilo koje vlasti placen bio,niti sam sada placen.

A u vlsti je drugo kad si.Budes placen normalno za svoj rad.
A neko je samo za kritikovanje od nekog PLACEN bio a izgleda i dalje je na platnom spisku..

Birdum-Bardum
09-13-2008, 23:14 PM
Karton sa Mladićevim otiskom nije ni postojao?!

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je moguće da karton sa otiscima Ratka Mladića uopšte nije ni postojao.

Ljajić je naveo da je tačno da Mladićevog kartona nema, ali je napomenuo da se u ovom trenutku ne zna ni da li je on uopšte postojao.

“Ako se utvrdi da je dokumentacija sa otiscima prstiju Mladića postojala, onda znači da je ona u međuvremenu nestala. Moguće je, međutim, da dokumentacija nije ni postojala već da je Mladić ličnu kartu, na primjer, dobio na telefonski poziv“, rekao je Ljajić za beogradske medije.

On je dodao da Akcioni tim ima kopiju Mladićeve lične izdate 3. novembra 1999. godine u Policijskoj stanici u Ljermontovoj ulici u Beogradu, ali da se sada utvrđuje da li je za izdavanje Mladićeve lične karte uopšte postojao zahtjev sa pratećom dokumentacijom i ako je postojao na koji je način nestao.

Ljajić je odbacio medijske spekulacije da je Bezbjednosno-informativna agencija /BIA/ isključena iz potrage za Mladićem i dodao da tajna srbijanska policija nema nikakve veze se mogućim nestankom kartona sa otiscima Mladića, jer ona i ne izdaje lične karte.

U međuvremenu, direktor Bezbjednosno-informativne agencije Saša Vukadinović negirao je da iz srpske tajne policije “cure“ informacije do Ratka Mladića. Vukadinović je rekao za RTS da su otisci prstiju iz Mladićevog dosjea mogli da nestanu samo iz policije koja i izdaje lična dokumenta.

Izvor: Oslobodjenje

insajder javlja
09-14-2008, 01:47 AM

e sve zaboravljam da ti reknem..
pozdravi drugaricu majku, i čestitaj joj od mene 8 mart, paraznik rada

:icon_lol:

Halis
10-09-2008, 10:01 AM
pRasko - radovan koalicija nikad ne prestaje biti aktuelna. Slusao sam one govorancije po posedaka i kahvi raznih kako pricaju ma jok Sulejman (oni kazu Suljo) hoce da dovede radikale na vlast i ćetnike, mada nije bilo zabiljezeno da je ikada SDA pravila ikakve koalicije sa tim i takvim, a uporno pokrivali i precutivali tom pricom vlast pRaska seselja i azema u tako bliskoj proslosti. Na ovo se vratih samo iz razloga da zelim reci da je to ono PRIRODNA KOALICIJA koja nikada u osnovi nije ni raskidivana. 1990. godine sa pojavom na poltickoj sceni organizovanosti bosnjaka u SDA do tada su oni balije sto su sad u sdp i razne strankice i urbani-nove bili u milosevicev sps kao maticu i umnobolnog konstruktora plana istrebljenja bosnjaka i svega sto nije srpsko i seseljev srs koji je bio izvodjac radova. Situacija danas i a i juce 2006. ista oni u PRIRODNOJ KOALICIJI koju nikad nisu raskidali.

No, evo sto me potaknu da napisem post. Nekako, ne kazem slucajno, dodje mi u ruke materijal za, kako je naslovise, Hitnu sjednicu skupštine grada Novog Pazara. Zakazana za 10.10.2008. otvorim, nije drzavna tajna mada bi neki voleli da jeste, stur dnevni red nekoliko tacaka, o prestanku mandata odbornika, verifikaciji, poslovniku o radu skupstine i poslednja o nekim finansijskim odobrenjima. U materijalu samo novi poslovnik i ovo za poslednju takcu. Ne uporedjivah poslovnike sa proslim, ne da im verujem no ono verovatno su izmenili ono skupstina opstine u skupstina grada i ko zna sta, ima puno pa mi bi mucno da uporedjujem, a iskreno vjerovatno nisam mogao u cudu da se nacudim kada sam vidio materijal za poslednju takcu. Naime o cemu se radi. Po nalogu, on u potpisu predlagaca, vuice tiosavljevica, miroslav djerlek ce posle da kaze kako nije obavesten jer je krecio, trazi se od skupstine grada da da odobrenje da se Grad Novi Pazar zaduzi kod poslovnih banaka na iznos od 100.000.000,oo dinara ili ti 1.250.000. Eura :angry:

Pa zar oni stvarno misle da je ovaj narod bosnjacki prevashodno (jer su svi srbi na jednu stranu) je toliko zaglupeo i da oni mogu da rade i pricaju sta hoce i da se uzima zdravo za gotovo. Kud nestadose sad oni ogromni dugovi i pronevere, kamo sad oni onoliki milionski dugovi i kud nestadose oni sad lazni mesije finansijski magovi koji ce spasiti Novi Pazar od propadanja. Koga oni lazu da poslovne banke daju kredite prezaduzenim opstinama i gradovima i jos je veca laz da ce te novce navodno ukoristiti za infrastrukturu.

Ovdje u prilog dajem i press konferenciju Bosnjacke liste Dr Sulejman Ugljanin kao odgovor na optužbe o dugovima i proneverama. Istina, ne treba nista drugo do potvrda onoga sto su ovi ljudi govorili osim ove tacke dnevnog reda Hitne skupstine Grada.

PRESS Bosnjacke liste Dr Sulejman Ugljanin - Novi Pazar, 28.08.2008. godine (http://www.sda.org.yu/index.php?akcija=obavestenja&do=opsirnije&id=208)

a bas mi se i sad pitanje namece, kud li im se to zuri, da li je i ovo odgovor na konstataciju da miroslav djerlek kupuje sebi breme (propasti), pardon, vreme?

Emir
10-09-2008, 12:31 PM
Kompletna politika trenutne vlasti je da farba oci ljudima sitnim projektima.

-Kazu da uredjuju trg. Ovo je sitnica sto oni rade, uradjen je generalni plan uredjivanja Novog Pazara koji ima za cilj poplocavanje citave pesacke zone, probijanje ulice koja ide pored lucnih da bi se povezala sa magistralom. To je projekat koji ostaje narodu, to je projekat koji ima smisla. Ovo je samo bacanje para i farbanje ociju narodu. Nejse meni nece smetati da to bude uredjeno, bice prijatnije sigurno od postojeceg, ali sam ja uvijek da kada se nesto radi da se odradi kako treba, ne po nekoliko puta jednu istu stvar da radimo. Oni namjerno rade ovako jer misle da usicare politicke poene kod naroda zeleci da im poture kukavicije jaje kako su oni vrijedni i radni.

-Drugo uredjuju onaj trougao kod ulaza u prvomajsku. To je isto farbanje ociju. Ono je tudj plac. Ljudi se spore oko onoga. Docice dan kada ce ti ljudi da povrate onu zemlju i samo da zagrade svoj deo. Takodje bacanje novca i politicki poeni. Isto kao kad bi sada uzeli da uredjuju avliju nekog od nas. Normalno, da ono lijepo izgleda, ali oni dobro znaju da je to sporno zemljiste i da je to razlog zasto predhodna vlast nije ulagala, jer nisu hteli da bace novac. Sta je jos zesca stvar, sade jednogodisnje cvijece u Oktobar :), ne znam koliko je narod upoznat u sadjenje cvijeca, ali ono se sadi u prolece ne u jesen. Samo treba jedan hladan dan i sve ce da uvene. Kao sto rekoh farbanje ociju, kako oni lijepo rade.

-Farbanje svega zivog u plavo i zuto. Ovo je bas bukvalno farbanje ociju. Evo i opstina se sprema za farbanje. Ocekujemo zeljno da vidimo koja ce boja biti.

- Juce pricam sa jednim prijateljem i kaze mi kako je isao u opstinu da razgovara sa Djerlekom, najavio se sluzbeno ispred organizacije pre mesec dana, sve uredno isao kako je i red. Medjutim desilo se da su poceli da ga setaju, idi dole, idi gore, pa dodje na treci sprat kad ono tamo recepcija :) Kaze kakva je ovo recepcija, pa zar niste rekli da ce svako moci da prica sa gradonacelnikom, zasto ste obecavali nesto, a sada lazete. Uglavnom nisu mu dali da razgovara, iako nije ispred politicke ogranizacije :). Toliko o "Otvorenosti". Vidim sada i slisnost izmedju opstine i onog foruma. Oboje otvoreni, a ustvari...

Svi projekti koje ova vlast pokrece su privremeni projekti, sva ta farbanja, bojenja, cetkanja, ciscenja su u nadleznosti komunalnog preduzeca. Ne znam sta se jos dice time. Dje su pravi projekti? Sve ce ovo morati ponovo da se okreci i ofarba za nekoliko godina. Sta ce da ostane posle njih? Posle SDA je mnogo trajnih stvari ostalo. Imamo univerzitet u prelijepoj zgradi, uredjen rekreacioni centar, jaz, kompletno uredjenu opstinsku salu i usluzni centar koji rijetko koji grad ima i jos mnogo toga. Ne znam da li neka opstina ima vise klima uredjaja i PVC prozora, sto su sve olaksavajuce okolnosti za rad u njima. Kome to pomaze u radu krecenje, normalno da treba da se kreci i odrzava higijena, ali to se ne pominje, to se samo okreci i cuti.

Kaze jedna komsinka moja kao komentar na ovo krecenje, "Lako je meni da krecim onaj moj stan na cetvrtom spratu kad ga imam". Njima je mnogo krupnih stvari obezbedjeno, neka urade sada nesto i oni da ostave nama posle sledecih izbora.

Ja sam uvijek za asfaltiranje ulica i rad, samo neka oni rade i neka ostave neki hajir iza njih. Lijepo je da se asfaltira ona ulica na Hadzet, da ne lomim amortizere, secam se da njeni stanari nisu dali ni soder da se stavi u vrijeme SDA. Dosao kamion i oni ga vrate ne daju mu. Ima tu i finog naroda, nisu tu samo bolesnici, zbog tog finog naroda mi je drago sto ce da se asfaltira.

insajder javlja
10-09-2008, 17:35 PM
Gostujući na jagodinskoj televiziji „Palma plus“ predsjednik SDP i ministar Rasim Ljajić izjavio je da haški optuženik Vojislav Šešelj "ima pravo da se brani sam i to mu se ne smije uskraćivati".
Ljajić koji očigledno ne vjeruje u međunarodno pravo i pravdu a samo nekoliko mjeseci od formiranja koalicije sa šešeljevim radikalima u Novom Pazaru nastoji da se Šešelju obezbjedi da se u sudnici tribunala u Hagu omogući da se ponaša u već prepoznatljivom stilu.

"Argumentacija koju se sada iznosi tužilac nije na mjestu i mislim da svako nametanje branioca u ovom slučaju može samo da dodatno zakomplikuje tu situaciju, imajući u vidu i proces koji se sada vodi protiv Radovana Karadžića", rekao je predsjednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić za jagodinsku TV "Palma plus".

To ćemo reći glavnom tužiocu Seržu Bramercu, naveo je Ljajić i ocjenio da postupak protiv Šešelja "treba da se vodi na način kako se i vodio, sa svim manjkavostima, a manjkavosti je bilo i kod drugih predmeta koji su se vodili pred Haškim tribunalom".
Izvor: b92, Fonet

A tek kad počne čiča Raši Šumskom suđenje, njihovom nezvaničnom braniocu Gerasimu Lj. će biti pune ruke posla

urban OUT
01-17-2009, 08:06 AM
http://i43.tinypic.com/nxnhxc.jpg