View Full Version : Koji mobilni telefon trenutno koristite?
Koliko su vam bitne specijalne funkcije mobilnih telefona tipa kamera, polyphone tonovi, mp3-player itd?
Meni je bitno da je lak za rukovanje, da mogu pisat sms a da me pritom prsti ne zabole od tipkanja po dugmicima i da mogu telefonirat ko insan ( to znaci da mogu cuti sagovornika cak i kada se nalazim u nekom bucnijem okruzenju)
Moja malenkost trenutno raspolazem mobilnim aparatima firme SonyEricsson i prilicno je zadovoljna njima.
Zamenio SonyEricsson , Motorolom V980 , sad mogu da mi pevaju al sam papak al sam lola ...
Funkcije telefona su za mene licno znacajne. Trenutno imam Nokia 6600 koja koristi Simbian operativni sistem. Na njemu mozete instalirati sta hocete isto kao kompjuter.
Dosta sam zadovoljan sa njim sem njegove brzine koja nije bas za pohvalu, ali celokupan utisak uz cijenu koja nije extra velika je dobar.
Birdum-Bardum
09-20-2005, 15:08 PM
Koristim Nokia-u 3330. Legenda od mobilnog, najbrze se pisu SMS-poruke na svijetu, a meni najvise zbog toga treba. :) A i dobro se cuje kad se telefonira. Postoji mogucnost da mi sestra (iz Swedske, trenutno je u posjeti nama ovdje) ostavi mobilni njen. Takodjer, Nokia, ali neka bolja, koji je model ne znam, ali znam da ima one srednje melodije. Ne one najnovije sa klot pjesmama nego one srednje, valjda MIDI. Tako da ce i meni standrard skociti, insallah. Prvija mjesec dana ima da zategnem ko krava kad poskupi mlijeko. :)
he he he Laki, Laki :D
Nego razmisljala sam da li i koliko danas ima mladih koji ne koriste mobilni telefon?
orange
09-20-2005, 17:36 PM
Sony Ericsson T630
Sladak mi je ko bombona, lagan za koristiti, polifone melodije, kamera (ne bas kvalitetna al nema veze)... sve u svemu meni super, koristim ga vec godinu i po i ne namjeravam ga mijenjati, emotivno sam se vezala :D
NEPOKOLEBLJIVI
09-21-2005, 15:22 PM
Nokia... :D je Nokia...
fingersbroken
09-21-2005, 16:11 PM
Pa i siemens je siemens... nije siemens nokia :D
Sto jevrej napravi kone nece napravit :D
Eto ti nasih hadalja umjesto da skoluje muslimane i napravi jednu jaku fabriku svetskog kalibra oni prave vestacka ostrva u obliku palme i golf terene na vrh zgrada....
Da nam Allah pomogne
fahrudin
09-21-2005, 19:57 PM
ja koristim vec skoro 2 godine sagem myX3-2, mali telefoncic sa ekranom u boji, bez kamra i cuda, ima budilnik u zvuku pijetla, mogu da saljem sms a da primam sms/mms, brz za pisanje poruka, nekoliko puta mi je pao na trotoar, baterija izdrzi 2-3 dana, kosto je ispod 50 eura.
dok necrkne koristicu ga jer sam sto neko gore rece, emotivno vezan za njega, koliko smo zajedno poruka poslali i djevojki upoznali :D
annonimus
09-22-2005, 23:58 PM
NOKIA 7610 prezadovoljan sam njime!
Mitko
09-23-2005, 00:52 AM
http://progz.net.ru/images/20050410_nokia8800_01.jpg
Nokia 8800 Dobar fontelje nema se shto rechi! :)
Deddha
09-23-2005, 03:15 AM
koliko smo zajedno poruka poslali i djevojki upoznali :D
Opet ti, shvalerchino stara :D Da nisi sa njim upozno one prve ljubavi u osnovnoj, poshto on negdje otad vuche korijene :p No, nokia je po meni neprevazidjena(nije bitno koji model, generalno mislim ko marka) :rolleyes:
Opet ti, shvalerchino stara Da nisi sa njim upozno one prve ljubavi u osnovnoj, poshto on negdje otad vuche korijene
Ahahaha :D Pa nije valjda da je tol'ko star telefon!? Il' nam je fikret sad nedje 3-4 razred osnovne :p
Siemens c12 TDI :cool:
SpinMaster
09-26-2005, 19:32 PM
LG U8110 zasad mi sahi ne treba bolji (poli,mp3,3gp)video zapis,video call, gsm,gprs,umts
mana nema bluetooth a IrDA samo conekciju sa komputerom opet uhar nemogu da mi kradu clipove preko telefona ko po nekim..
al_Bazari
09-29-2005, 11:25 AM
Ja sam razne izmijenjo. Imo sam Sajmens, Njokija, Alkatone, a sad imam ovaj Pansioning.*
*Fora je pozajmljena iz nekog od korisničkih servisa.
Mitko
09-29-2005, 12:42 PM
Ja sam razne izmijenjo. Imo sam Sajmens, Njokija, Alkatone, a sad imam ovaj Pansioning.*
*Fora je pozajmljena iz nekog od korisničkih servisa.
Dobra ti ta fora.. :))
P.S. Hajmo ga i mi pocheti kopirati. :D ;) ;)
And_U_Price
09-29-2005, 12:43 PM
Prvo bio Philips, pa Siemens, a poslednje 3 godine Nokia. Ako Boga da marku ne bih mijenjao, samo tip :)
Mada mislim d aje za ove postove potrebno otvoriti novu temu ipak cu pomenuti :
Neverovatan, ali stvaran dijalog:
- Molim vas broj od Duške.
- Koje Duške?
- Pa one koja ima Motorolu!
:)
SPAWN
09-29-2005, 13:48 PM
Samo NOKIA :p !
Phikret
09-29-2005, 22:12 PM
Nokia 6210. Ako bog da opet nokia. Moji zahtevi: Mp3 player, iRDA i bluetooth, Fm prijemnik, Kamera (nije bas neophodna al' hajt posto je deo standardne opreme), mms, gprs, html (nije neophodan ali pozeljan), real melodije (najmanje polifone). Ako Bog da.
PutNick
09-29-2005, 23:26 PM
Ja sam jedno 4-5 godina koristio Nokia 3310 i tvrdji telefon nisam video... svasta je prezveo, pado je vise puta i dan danas je ziv. Skoro sam ga zamenio za SonnyEricssonT630 koji ima par nekih dzidza-bidza, ali nazalost nema podrsku za video zapis... (bas steta, s' obzirom na filmsku revoluciju koja je zahvatila NP), a nema ni podrsku za mp3 :( ... ali koliko para toliko i muzike.
Super je za sms(zbog krupnijih tipki), ali kao i svaki sonnyericsson ne moze da se pohvali brzinom procesora.
Hašašin
09-30-2005, 04:09 AM
Skoro sam vidio Pocet PC kod jednog svojte.Platio ga 800 oira!!!Ja se za glavu ufati kad vido to cudo.Moze da zumira slike,office citav,windows normalno.Ja sam za manje pare uzeo lap-top:).Al' neko voli da ne kazem sta hmmm
And_U_Price
09-30-2005, 11:07 AM
Nokia 6210. Ako bog da opet nokia. Moji zahtevi: Mp3 player, iRDA i bluetooth, Fm prijemnik, Kamera (nije bas neophodna al' hajt posto je deo standardne opreme), mms, gprs, html (nije neophodan ali pozeljan), real melodije (najmanje polifone). Ako Bog da.
Pa hoces ti PC ili mob? :)
fingersbroken
09-30-2005, 11:49 AM
Istina Nokia je nekako najlaksa i najprakticnija za koristit. Drugi su prakticni onima sto su se navikli, al se na nokia telefone najlakse navikne.
A sta ja ocekujem od telefona? Da mogu da razgovaram i saljem poruke i da nije osetljiv na padove jer ja se sa telefonom stalno igram (bacam ga iz ruke u ruku, i kad nemam sta da radim zongliram sa dva :D). Dakle sve mi je jedno koji tel imam jer mahom svi mogu sluzit za poruke i telefoniranje. Velicina jeste ipak presudna :).
A kamere i to ostalo.. odlucicu se da kupim tel sa svim tim jednom kad sve to bude na nivou onoga sto imam van telefona. Sta ce mi bedna kamera kad imam dobru? Ako uhvate prikljucak mozda uzmem. Al i tad rizicno: sve na jednom mestu pa se odjednom sve izgubi :D.. (no to je vec ofset na cenu: sve na jednom mestu i sve ujedno nosis). Kupio bih kad bi valjalo.. obzirom da ne valja za mene je telefon jos uvijek samo telefon: za zvanje i slanje poruka.
Inace mobilni volim zvat debilni..
Inace mobilni volim zvat debilni..
E ovo ti je na mestu!
Al' pravo sam misljenja da ovi mobilni telefoni zaglupljuju narod!
Primer?
Dogovorila se sa drugaricom da se u pauzi izmedju predavanja sretnemo u carsiju. I zva ja nju rekoh ja sam vec tu , cekam te. Ona veli ja sm tek za 10 minuta u carsiju i mozemol se srest na drugo mesto, onde kod.... Iskljuci se moj telefon! Prazna baterija/akku !!! na nekih desetak metara od mene govornica. Ja se obradovah, zaleteh se ka njoj, u putu vec vadim novcanik iz torbe i sitno za automat, hvatam za slusalicu ubacim pare hocu da biram borj i tek u tom trenu shvatam da ja uopste neznam broj od drugarice!!!!!! :mad:
Uzas zivi.
Nista odoh ja posle do knjizare,, da mi vreme do predavanja prodje.
Recimo da ja ne znam svega 5-6 brojeva napamet. I to onih od moje uze familije.
Premalo. :(
Ja mislim da ti imas medicinski problem ne pamcenja telefonskih brojeva.
To se lijeci jedino ucenjem brojeva na pamet ili tako sto ces uvijek da ukljucujes mobilni na punjac kada si kuci...
Sto se tice ovih novih mobilnih telefona, totalno sam zadovoljan. Na jednom mjestu imam i kompjuter i digitalni foto aparat i + mogu da idem na internet sa mobilnim telefonom.
Sta ces bolje...
Hašašin
09-30-2005, 18:37 PM
%Inace ,mobilni volim zvat debilni:)
Ada svaka li ti je jaka,nema da fali:).E sta mu nece past' na um to ti je da ne poverujes.Inace se apsolutno slazem da mobilni sluzi iskljucivo za slanje poruka i razgovor, i to pod uslovom da je dobra mreza sto je kod nas rijetkost na zalost
Ja mislim da ti imas medicinski problem ne pamcenja telefonskih brojeva.
Nekad se pamtilo po 50-tak brojeva ko nista.... no bogami morebit imas pravo, mozda sam omatufila i ja :)
Dje su ti lekari?
fingersbroken
10-01-2005, 03:59 AM
Ja nekad bio ponosana (ko jablan) sto sam svima znao napamet brojeve telefona. Doduse jos uvijek znam sve te koje sam nekad znao, al od kako sam mobilni poceo da koristim ne secam se da sam pet novih upamtio :D
Hašašin
10-01-2005, 04:18 AM
Jes' hoce to kad si decak...Ja sam znao skoro sve glavne gradove svijeta i plus predsjednike skoro svih drzava a sad ne znam ni 10 predsjednika dok glavne gradove drzava opet dosta znam mada...Nemojte da me slucajno pitate sad neki glavni grad hmmm.
Mitko
10-01-2005, 04:21 AM
Jes' hoce to kad si decak...Ja sam znao skoro sve glavne gradove svijeta i plus predsjednike skoro svih drzava a sad ne znam ni 10 predsjednika dok glavne gradove drzava opet dosta znam mada...Nemojte da me slucajno pitate sad neki glavni grad hmmm.
Pa ni nechemo, s obzirom da to nema nikake veze sa datom temom :rolleyes:
P.S Mozhda na nekoj drugoj temi, drugom mjestu,...tamo negdje :D
Hašašin
10-02-2005, 02:49 AM
Vazi se.OK.Hvala sto bi reko Falja jedan ovamo:)
KamikazA
10-02-2005, 02:55 AM
Ovaj sam prije par dana uzeo:
http://211.78.161.52/gdpageimg/Motorola-V3-F1.jpg
Inace vise volim da koristim ovaj drugi:
http://utsaforum.com/my_stuff/DSC01850.jpg ;) :D
Hašašin
10-02-2005, 04:16 AM
Ovo na sve lici samo jok ne mobilni.Mislim zalije bi mi bilo dat' silne pare za mobilni no ne znam sta...
Ova Motorola nije losa al' ovaj ti je ova NOKIA neprevazidjena! Klasa telefon!
http://utsaforum.com/my_stuff/DSC01850.jpg
Pink mislim da si promasila temu :)
Salim se...
Sa ovim telefonom bi upamtila sve brojeve... on ni digitron nema a kamoli memoriju
Ne razumijes ti to StrumpfU .
Design je bitan! ;)
galaksija
10-02-2005, 21:29 PM
Hej pink
odakle ti slika mog telefona? :D
Extra Motorola Kamikazo ! Bomba od telefona !
Ne razumijes ti to StrumpfU .
Design je bitan! ;)
mislim da nije bitan ni dizajn vec funkcionalnost :)
Sto bi se reklo ona motorola je stvarno OK
:D
ali nista bez simbiana
Birdum-Bardum
10-05-2005, 09:40 AM
Evo i ja se prinovih, više nemam 3330 NOKIA-u, već imam NOKIA-u 2600, dala mi moja sestra. :) A ja njoj dao onu 3330.
Ovaj ima polifone melodije. Nijedna mi se melodija za poruku od onih ponuđenih ne svidje te ja sam iskomponovah jednu koja meni odgovara. Remek djelo mogu vam reci. :)
Ekran u boji naravno. Kameru nema, ali sam skonto da onim svrdlom napravim rupu sa zadnje strane i ubacim neku po meraku sa maximalno Gigapiksela. :)
Idemo dalje...
MAHALUSA
10-05-2005, 10:45 AM
moj telefon NOKIA 2100
pravo da vam kazem, nisam zadovoljna sa njim...
relativno mu je brzo mu otisla tastatura...
polomih se pritiskajuci dugmad dok posaljem jednu poruku..
mrsko mi ga praviti, jer ga kontam u skorije vrijeme zamjeniti nekim drugim..
razmisljam o tome da predjem na motorolu..svidja mi se jedna..
jeste da je nokia..naj juzer frendli
Ako imas problem sa porukama, imam resenje za tebe
ZOVI, ne kucaj
SPAWN
10-05-2005, 11:21 AM
moj telefon NOKIA 2100
pravo da vam kazem, nisam zadovoljna sa njim...
relativno mu je brzo mu otisla tastatura...
polomih se pritiskajuci dugmad dok posaljem jednu poruku..
mrsko mi ga praviti, jer ga kontam u skorije vrijeme zamjeniti nekim drugim..
razmisljam o tome da predjem na motorolu..svidja mi se jedna..
jeste da je nokia..naj juzer frendli
E isti sam problem i ja imo s tim!!! Moras po godine da bildujes da bi stisnuo 4 i 7.
A problem sam resio lako.
Prodo ga sestri :D
Maryam
10-05-2005, 11:57 AM
Ja tako to ne bolujem od te tehnologije, i ako nesto kupim volim da mi traje dok se skroz ne batali. Ali zato kupujem samo original. Trenutno telefon koji koristim imam ga vec 2 godine. I vrijeme mu je polahko da ga mijenjam.
E treba mi informacija znal iko koliko košta
Sony Ericsson K 750i ?
Bacila sam oko na njega. I to boja grafitno crna. Extra je
Maryam, u zavisnosti gde i kako zelis da uzmes ovaj telefon njegova se cena krece od 0,00€ sa ugovorom pa tu negde do 479,00 € bez ugovora. Vazi za DE.
Evo jedne stranice na hrvatskom : SonyEricsson k750i (http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=hr&lc=hr&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10242&zone=pp&lm=pp1&pid=10242)
max_max
05-15-2009, 18:17 PM
Tel za buducnost je IPHONE 3g do skoro sam pratijo te razne tel dok nisam nabavijo iphone jos sam imao nokia N96 mogu vam reci da sam dao drugaru nokiu na rate samo da meni ostane cudo od tel iphone .stoga preporucujem iphone ostalo su igracke
Pazarac_TS
05-15-2009, 20:41 PM
Tel za buducnost je IPHONE 3g do skoro sam pratijo te razne tel dok nisam nabavijo iphone jos sam imao nokia N96 mogu vam reci da sam dao drugaru nokiu na rate samo da meni ostane cudo od tel iphone .stoga preporucujem iphone ostalo su igracke
Brate imam iphone 3g ,meni i nije bas interesantan toliko .. Dobio sam ga iz Inostranstva ,znaci nije morao da se raskodirava ,original iphone .. Reci mi imal mogucnost da imas na njega internet u svakom trenutku .. Ja koristim samo kuci posto imam modem sa wirlesom ,ili kako se to pise :).?
Ja koristim internet stalno na mobilnom preko 3g mreze i radi super, maltene kao i adsl.
Pazarac_TS
05-15-2009, 23:03 PM
Ja koristim internet stalno na mobilnom preko 3g mreze i radi super, maltene kao i adsl.
Kako placas to ?
Placa kolko potrosi, vjerovatno...
Pretpostavljam da nemas net na iPhonu jer nemas konfiguraciju na srpskoj mrezi za 3G na iphone.
iPhone je inace extra stvar. Bar meni. A ako ne moze da se koristi net, onda gubi sve ono sto ga cini mocnom spravom: konstantan pristup emailu, mape, i druge fenomenalne aplikacije koje su dostupne za besplatan download...
A bas me zanima da li salje mts mrezna podesavanja na iPhone...
Halis
05-16-2009, 11:09 AM
Placa kolko potrosi, vjerovatno...
Pretpostavljam da nemas net na iPhonu jer nemas konfiguraciju na srpskoj mrezi za 3G na iphone.
iPhone je inace extra stvar. Bar meni. A ako ne moze da se koristi net, onda gubi sve ono sto ga cini mocnom spravom: konstantan pristup emailu, mape, i druge fenomenalne aplikacije koje su dostupne za besplatan download...
A bas me zanima da li salje mts mrezna podesavanja na iPhone...
Najednostavni nacin setup telefona za parametre na mts mrezu je jednostavnim slanjem sms u formatu
All na broj 4777 to je univerzalni zahtjeva za dobijanje konfiguracija za setup. Znaci u 99% slucajeva radi. Moze se probati, ovaj sms se naplacuje po cijeni standardnog sms.
(pojednostavljeno :icon_lol: u prostor gde se pise tekst za sms samo se ukuca ova rijec (ili slova) All i tako koncipirana poruka se salje na borj 4777 sacekas parametre, instaliras i to je sve)
Drugi nacin je da rucno uneses parametre koji za podesavanje gprs veze su:
GPRS parametri:
APN = gprswap (internet)
Username = mts
Password = 064
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mts064.telekom.rs
(na iPhone mislim da ima vec zadate opcije gde treba uneti samo user i pass i APN)
i to bi trebalo da je to.
MTS ima posebne kartice postpaid (ugovorne) koje su namenjene prevashodno za prenos podataka, a mogu sluziti i za voic i slanje sms. Njihova prednost je sto se puno povoljnije tarifira saobracaj prenosa podataka. Tako da ako neko vise koristi svoj tel za internet preporucujem mu da pogleda ovu ponudu i eventualno se odluci za ovaj paket. Tu postoje i studentski paketi oni su jos povoljniji od standardnih tako da je uslov za taj ugovor jedino da imas vazeci indeks.
Pazarac_TS
05-16-2009, 15:14 PM
Recite mi koliko se krecu iphoni sad ovde kod nas .. Kolika im je srednja cena za nov i polovan ?
max_max
05-16-2009, 15:34 PM
E druze i sam koristim preko lan veze net a nije mi bas da koristim preko kartice jer je kod nas to bas skupo al fala ALAHU DZS u dosta lokala ima lan pa se kaci tu .sto se cena tice polovan od 300 do 400 u zavisnosti od stanja
max_max
05-16-2009, 15:37 PM
Nov je sada u bg 490 16gb.
Svuda podzi u SDA bijrum DODZI
max_max
05-16-2009, 15:41 PM
Pazarac TS hoces lo da menjas tvoj iphone ili da prodas
Pazarac_TS
05-16-2009, 16:06 PM
Max Max ,hocu ,da nisi zainteresovan ..?
Za tebe specijalan popust posto si SDA-ovac :)
max_max
05-16-2009, 18:22 PM
ok to mi za druga pn ima n95 crni .Ja ih zadivijo pa sad i oni hoce da nabave
Ne znam dal mogu ti parametri za iPhone sa mts mreze... dzaba grpswap, treba 3g.. bez 3g mreze iPhone nije iPhone.... mada aplikacije mogu da se skidaju i na wireless... a aplikacije ga cine cudom od telefona.
U rangu mu je jedino omnia
Ili blackberry storm
Halis
05-16-2009, 21:40 PM
Ne znam dal mogu ti parametri za iPhone sa mts mreze... dzaba grpswap, treba 3g.. bez 3g mreze iPhone nije iPhone.... mada aplikacije mogu da se skidaju i na wireless... a aplikacije ga cine cudom od telefona.
U rangu mu je jedino omnia
Ili blackberry storm
Nisi me razumeo, ovi parameri su za pristup prenosu podataka. MTS u Pazaru je centar grada pokrio 3G signalom, dakle svaki tel koji podrzava 3G tehnologiju moze da preko ovih parametara koristi brzine prenosa podataka na DL i do 7,2 mb. Samo obratis paznju, namerno sam ono u zagradi stavio, znaci ako ces internet ono bez ogranicenja onda umesto grpswap koristis APN internet i to skroz funkcionise ekstra. Probaj trebalo bi da radi. Sto se tice mreze ona podrzava 3G signal a ovu su samo znaci parametri za setup tel. Probao sam ja ovo sve na iPhone i skroz radi zadovoljavajuce. APN je skracenica od Access Point Name i predstavlja tačku konekcije GPRS mreže sa nekom spoljnom mrežom, internet ili WAP. Opet ove kartice postpaid sto sam pomenuo imaju treci APN koji im omogucava povoljnije tarifiranje.
Ja koristim telenor internet, i prilicno sam zadovoljan radom. Kako rece jare, placam koliko istrosim.
Bice da si u pravu Halis... Telenor ima i na svom sajtu podesavanja za iPhone..
Emire, koje su cene prenosa podataka kod nas? Znam da sam silu para placao prosle godine za internet cak i sa obicnim telefonom, koji ne podrzava 3G brzinu i nema neke jake multimedijalne sposobnosti ni prohteve da bi nesto narocito posebno trosio na prenos podataka... A sajtovi su toliko glupo organizovani da nigde covjek ne moze da nadje cijene onoga sto koristi..
Ja sam sa iPhone-om dobio unlimited data plan za koji se mesecno placa 15 eura..
Sto se tice iPhone-a, pazarac_ts, nije ti on original nekodiran zato sto je iz inostranstva, vec ti je jos uvek 'sim free', tj jos uvek nije registrovan na maticnu mrezu. Takav telefon moze da primi bilo koju karticu, i da funkcionise, ali je u sustini jos uvek 'neotkljucan' jer nije u potpunosti funkcionalan jer ne moze da se obavlja gotovo nista preko iTune-a...
Ja doduse nisam ni imao vremena da koristim bilo sta sa iTune-om do juce, i znam da je mogao da primi i mts karticu do tad, jer sam probao. Juce uzeo da prebacim muzike i drugih stvari, da sinhornizujem tel sa kompom, i prihvatih update sa mreze i tako ga (ne znajuc) registrovah ga na mrezu sa kojom je kupljen. Sad ne prima nijednu drugu karticu tako da ne mogu da proverim kako funkcionise na nasoj mrezi iPhone.
A one otkljucane varijante koriste neke aplikacije da bi ostvarili raznorazne funkcije koje su ukinute dok se tel ne registruje... To mi sve deluje previse povuci potegni da bi se tel normalno koristio...
Jel ima neko iskustva sa onim samsung pixon telefonom? Kameru ima od 8 megapixela, i izgleda nesto kao poput omnia. Znam da nema sve funkcije, ali ako je i priblizno dobar, sa takvom kamerom namece se kao odlican izbor..
Pazarac_TS
05-17-2009, 13:49 PM
Sto se tice iPhone-a, pazarac_ts, nije ti on original nekodiran zato sto je iz inostranstva, vec ti je jos uvek 'sim free', tj jos uvek nije registrovan na maticnu mrezu. Takav telefon moze da primi bilo koju karticu, i da funkcionise, ali je u sustini jos uvek 'neotkljucan' jer nije u potpunosti funkcionalan jer ne moze da se obavlja gotovo nista preko iTune-a...
Ja doduse nisam ni imao vremena da koristim bilo sta sa iTune-om do juce, i znam da je mogao da primi i mts karticu do tad, jer sam probao. Juce uzeo da prebacim muzike i drugih stvari, da sinhornizujem tel sa kompom, i prihvatih update sa mreze i tako ga (ne znajuc) registrovah ga na mrezu sa kojom je kupljen. Sad ne prima nijednu drugu karticu tako da ne mogu da proverim kako funkcionise na nasoj mrezi iPhone.
A one otkljucane varijante koriste neke aplikacije da bi ostvarili raznorazne funkcije koje su ukinute dok se tel ne registruje... To mi sve deluje previse povuci potegni da bi se tel normalno koristio...
Ne ,moj iphone je total funkcionaran ,prebacio sam mu komplet muziku sa racunara preko itunea ,probao sve kartice nasih mreza u Srbiji ..Sve funkcionise super ..A drug je imao iphone koji nije mogao da prima muziku ,nije mogao da skida nista sa itunea dok nije raskodirao ,a morao je raskodirati i za karticu jer mu nije primao ,a isto ga je iz inostranstva dobio..
Moze da se prebacuje, nije problem, i prihvata aplikacije, samo se drugacije sve radi... neces moci da skines O.S. 3.0 koji izlazi ovog leta nekad, dok ga ne registrujes, kao i firmware updates koje on sam downloaduje svaki put kad se prikaci na iTunes.
Prvi put kad se sa njegovom original karticom prikljuci na itune, on ti nudi update sa mreze, a to je ustvari otkljucavanje za koriscenje i zakljucavanje za druge kartice.
Tebi sad kad odes na settings -> general -> about u polju carrier sigurno stoji neki broj. Dok tu ne stoji registrovana mreza (kao sto ti pise u settings koji carrier je trenutno prikopcan), apple ga ne prihvata za promene softwera..
Iskreno, ja ga ne bih ni registrovao dok sam tu, jer privremeno moze da koristi i neregistrovan sasvim ok, al sam se zeznuo pa prihvatio onaj update sa mreze i otkljucao ga na maticnu mrezu..
Kako ti radi 3g i kolike su cijene prenosa podataka u Srbiji?
Pazarac_TS
05-17-2009, 15:51 PM
Kako ti radi 3g i kolike su cijene prenosa podataka u Srbiji?
Pokusao sam da preko mts-a ukljucim internet preko 3g aplikacije .. ali nisam uspeo a sto se tice obicnog interneta radi dobro kao i lan internet .. Ja koristim lan internet gde uhvati ..:)
Pa iPhone ako nema 3g onda i gubi svoje glavne funkcije...
A wireless radi isto kao i na iPod touch telefonu... 3g mu daje moc za aplikacije u pokretu svuda... sto moze da bude vrlo skupo sa cenama interneta kakve su kod nas :)
Pazarac_TS
05-17-2009, 22:07 PM
Pa iPhone ako nema 3g onda i gubi svoje glavne funkcije...
A wireless radi isto kao i na iPod touch telefonu... 3g mu daje moc za aplikacije u pokretu svuda... sto moze da bude vrlo skupo sa cenama interneta kakve su kod nas :)
Skupo skupo ,to je problem ,ista cena kao za obicni Adsl ,i za mobil net mora da see potpise ugovor na godinu ..
Na poslednjem racunu za 29 mb sam platio 1100 din, ali stvarno radi internet gde god mrdnem i prilicno brzo. Telenor ima neke tarifne dodatke za internet pa cu to najvjerovatnije uzeti jer dobijam vise mb za manje para nego sto sada placam.
Halis
05-22-2009, 10:43 AM
Jedna dobra slika
http://i40.tinypic.com/28vy5ol.jpg
Cak i sa tim nedostatcima (mms ce biti ubacen, a kome treba izmenjiva kartica pored 16GB memorije?), iPhone je ubedljivo najbolji tel... jer po svemu onome sto ima, ne moze mu prici ni jedan tel ni do kolena. Prevashodno je tel jak sa aplikacijama, i sa svojom fenomenalnom upotrebljivoscu kad se radi o internetu i online funkcijama...
A o grafici da ne govorim..
Inace, svi nedostatci koji postoje su jednostavno proiznikli iz prirode koriscenja mobilnih telefona u Americi, trzistu za koje je iPhone originalno bio i namijenjen. Obzirom da se tmo slabo koristi i sms, a da ne govorim mms, oni te funkcije nisu ni dovodili do nekih vrhunskih razina. Od kako su pustili iphone u prodaju sirom svijeta, poceli su da uvode te funkcije i da uvode poboljsanja. Jadna ta konkurencija kad izadju jos sa novim modelom...
A koliko su pogodili sa trendom, najbolje se moze zakljuciti po tome koliko drugih proizvodjaca je izbacilo telefone koji su na ovaj ili onaj nacin kopija iPhone-a: maltene svi! pa i pored vise funkcija opet nijedan tel mu nije ni do kolena.. jer ipak je original original.
Trenutno vidim samo tri vrste telefona na trzistu: iPhone, blackberry, i svi ostali...
Koristim nokia e71, nikada bolji telefon nisam koristio. Tanak, baterija dugo traje, ima tastaturu, otvara sajtove bez ikakvih problema, radi perfektno, ima dobru kameru, brz procesor itd.
Iphone mi je glomazan, ovo je telefon koji ne nameravam da menjam.
Auh, a jos kad izadje uskoro ovaj OS3.0 za iPhone... brooka dobro.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.