View Full Version : Raspad SRS-a?
Birdum-Bardum
09-09-2008, 01:25 AM
Ovih dana politiku Srbije "potresaju" desavanja unutar Srpske Radikalne Stranke (SRS). "Prelomna tacka" ili "Kap koja je prelila" je iskorak Tomislava Nikolica u smjeru podrske ratifikovanju SSP-a u slucaju da Skupstina Srbije usvoji Amandman o Kosovu kojeg su oni predlozili. No, vrijeme ce pokazati da li je to bio razlog ili je ovo samo posljedica necega sto je jos od ranije tinjalo. Glavni sukob je nastao na liniji Vojislav Seselj - Tomislav Nikolic.
Posljedice ovog sukoba se vec vide u vidu osnivanja poslanickog kluba od strane Tomislava Nikolica.
Evo nekih vijesti o tome:
Nikolić oformio poslanički klub (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317562)
Todorović: Šešelj nije iznenađen (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317727)
To je par posljednjih vijesti sa portala B92, a inace su svi mediji puni clanaka o desavanjima unutar SRS-a.
Jedno je sigurno, SRS vise nikada nece biti ono sto je bila. Vjerujem da ce Tomislav Nikolic ubrzo osnovati svoju stranku i tako podijeliti do sada cvrsto i monolitno biracko tijelo SRS-a.
carsijski
09-09-2008, 04:57 AM
Bok decki,
Interesira me kaj se dogaja sa Tarkovim namjesnikom gdinom. Veselinovicem, koji tabor mu je pogodniji?
The Bosniak
09-09-2008, 09:38 AM
Veselinovića za sada nema u ovoj "Nikolićevoj grupi" od 11 narodnih poslanika, što bi značilo da ostaje šešeljevac.
Sultan
09-09-2008, 12:41 PM
Nije ovdje pitanje ratifikacije SSP-a i Nikolicevog patriotizma koji je navodno prevagnuo da bi okrenuo ledja kumu.
Ako malo dublje pogledamo genezu dogadjaja na srpskoj politickoj sceni vidjet cemo da je tadic evoluirao u pravog americkog agenta koji je uspeo da ucini sve sto njemu ide na ruku kako bi napravio apsolutisticku polugu vlasti.
Samo pogledajte desavanja oko SPS-a kako je samo tu covjek odigrao, svaki potez je jasno definisan i sproveden hirurski precizno.
Razbio je koaliciju SPS-SRS na drzavnom kao i na nivou grada Beograda.
Uveo je socijaliste u evropske organizacije i pored njihove proslosti i protivljenja Bosne.
Sledeci korak je bio da razbije i SRS sto mu je konacno i poslo za rukom.
Nema tu nikakvog patriotizma kod Tome, novac i vlast su jedini motivi koji su ovdje bili bitni.
Sto se raspada radikala tice to je jako dobro jer se vise nece morati glasati za Tadica ili nekog drugog, treceg samo pod izgovorom da je to jedini nacin da se radikali sprece da dodju na vlast.
Sada je trenutak da se sto vise potencira Bosnjacko jedinstvo kako bi se na sledecim izborima doslo do jos znacajnijih rezultata koji ce imati za posledicu bolju poziciju i veci uticaj nase zajednice na desavanja kako u Sandzaku tako i u drzavi.
Sandokan
09-09-2008, 22:56 PM
A ,Jel rastko chestitao TOMI!!?????
Ne smije ,a??
Sandokan
09-09-2008, 22:57 PM
Mogu samo da skinem kapu ovom Tomi Nikolichu.
Ispao je chovjek 100 %%%%,svaka mu chast !
A MI znamo da Veselinovich i nije neki chovjek pa ga ne ochekujte sa ove strane ovamo.....
ul_8mart_br?
09-10-2008, 00:12 AM
Mi ne mozemo znati tacnu pozadinu, mozda su oni bedzevi sa glavonjom stvarali fleke na tominim sakoima,.. nije ni vazno. Za nas(Bosnjake) je ovo sto se dogadja oko SRS pozitivno.
Birdum-Bardum
09-10-2008, 02:58 AM
Za one koje zanimaju posljednja desavanja unutar SRS-a, evo jos detalja:
SRS: Izdajnici, isključenja i tuča (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317727)
zucky_85
09-11-2008, 14:01 PM
Nisam nikad u životu mislila da će mi Tomislav NIkolić biti "simpatičan":)
insajder javlja
09-11-2008, 16:07 PM
Mi ne mozemo znati tacnu pozadinu, mozda su oni bedzevi sa glavonjom stvarali fleke na tominim sakoima,.. nije ni vazno. Za nas(Bosnjake) je ovo sto se dogadja oko SRS pozitivno.
jel misliš na sve bošnjake, ili ...
:D
meni se čini da će ovime biti i poljuljana lokalna radikalna stranka, a samim tim i lokalna vlast jer je radikalna stranka njen važnio dio...
samim tim, "bošnjacima" koji su takođe u vlasti, fotelja se onako blago drma.. smješe him se prijevremeni izbori, prinudna uprava ili sl, ako radikalski potres bude toliko jak da nemognu napraviti većinu sa svojim dragim radikalima:D
Ne znam koliko si informisan o tome da je lokalna SRS definitivno podrzala Seselja i da se drze njegovih postulata i ciljeva.
Ima vijest na pocetnoj strani sandzaknewsa.
Evo i interesantnog lapsusa od strane Todorovica koji sada vodi radikale
“Mi smo do sada dobili odluke preko 100 opštinskih odbora koji podržavaja Srpsku radikalnu stranku i Tomislava Nikolića", izleteo se Todorović.
Birdum-Bardum
09-11-2008, 23:27 PM
Podrška Šešelju u Novom Pazaru i Užicu
Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Novog Pazara izjasnio se da podržava predsjednika Vojislava Šešelja.
Kako se navodi u saopštenju predsjednika odbora Milana Veselinovića, radikali u Novom Pazaru ostaju vjerni programu, političkim principima i Statutu stranke.
"Ubeđeni smo da će SRS iz svega ovoga izaći još jača, snažnija i jedinstvenija", navodi se u saopštenju.
I Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Užicu podržao je politiku SRS-a i njenog predsjednika Vojislava Šešelja.
U današnjem saopštenju užičkih radikala navodi se da je Odbor "ogromnom većinom podržao politiku stranke i predsednika u nastojanju da ostane verna svom programu, osnovnim političkim principima i Statutu SRS-a".
"Očigledno je da je akcija razbijanja Srpske radikalne stranke unapred planirana. Ubeđeni smo da će SRS iz svega ovoga izaći još jača i snažnija i jedinstvenija", kaže se na kraju saopštenja koje je potpisala vršilac dužnosti predsjednika Opštinskog odbora SRS u Užicu Jelena Čitaković.
Izvor: B92
A za one koji zele procitati opsirnije o novijim desavanjima u vezi sa sukobom u SRS-u evo linka:
SRS: Bitka za odbore (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=11&nav_id=318106)
Birdum-Bardum
09-16-2008, 00:19 AM
A evo i posljednjih desavanja vezanih za Vucica, jer svi nekako ocekuju njegovo izjasnjavanje i na ciju ce stranu on stati.
Vučić podneo ostavku u SRS-u (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=15&nav_id=318672)
PutNick
09-16-2008, 00:48 AM
A za one koji radije vole da gledaju reportazu, nego da citaju, evo...
http://www.youtube.com/watch?v=v7XIv1w2ixg
insajder javlja
09-16-2008, 02:54 AM
vučić sa suzama u očima
:lol::lol:
:icon_lol::icon_mrgreen:
insajder javlja
09-16-2008, 02:55 AM
PS
samo još DS da se raspadne!!!
INŠALLAH
Birdum-Bardum
09-16-2008, 05:57 AM
Evo još par detalja u vezi sa Vučićem:
Vučića brat odgovorio od politike (http://www.alo.co.yu/politika/7279/Vucica_brat_odgovorio_od_politike)
A evo i jednog sažetog pregleda podjela unutar srpskih stranaka nakon 5. oktobra 2000. godine:
Neka se spremi Koštunica (http://www.alo.co.yu/politika/7233/Neka_se_spremi_Kostunica)
Dakle, insajdere, još Koštunicina stranka se nije cijepala. :)
Nobady
09-16-2008, 11:41 AM
Oni jedino oko mačaka da se posvade. Da neko iz stranke „peči“ Koštunici mačke, dopravili bi se sa frakcijama :)
Studio 007
09-16-2008, 13:56 PM
Sve se ovde raspada pa je i njima doso kraj.Ja mislim da se vise nece oporavit.
Deddha
09-16-2008, 16:59 PM
Neki od komentara na b92
Citat: Todorović je rekao i da je sinoć i jutros razgovarao sa liderom radikala Vojislavom Šešeljom koji je "u velikoj meri predvideo šta će se događati". Pa naravno da je Seselj unapred mogao da zna sta ce se dogadjati, jer sada pored sebe ima vidovitog "Dragana Dabica".
(igor, 9. septembar 2008 13:17)
Pokusavam da shvatim Seselja. Mrzi Evropu zbog tog sto ce u njoj biti dozivotno utamnicen ili smesten u dusevnu bolnicu. U njegovoj Srbiji velikih razmera bio bi gazda... Mozda svemirci mogu da mu pomognu ako postoje i ako ga razumeju. Vracare ne mogu. Gotovi su.
(Lala Holandija, 9. septembar 2008 13:44)
Na ciju li ce stranu Lidija Vukicevic. Ne lici mi bas na bacacicu kletvi, mada nikad se ne zna sta se sve uci na glumackoj akademiji...
(Sasa, 9. septembar 2008 14:03) :D:icon_xd:
insajder javlja
09-16-2008, 17:44 PM
vidim nadovezali ste se na moj text:
Dakle, insajdere, još Koštunicina stranka se nije cijepala. :)
Oni jedino oko mačaka da se posvade. Da neko iz stranke „peči“ Koštunici mačke, dopravili bi se sa frakcijama :)
a ustvari, ja sam bacio kletvu:D:D na DS a ne na DSS
samo još DS da se raspadne!!!
INŠALLAH
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.