PDA

View Full Version : Pristinsko odeljenje se treba odseliti?

Murga
09-13-2008, 11:53 AM
Kao sto znamo centar Pristinskog unverziteta se nalazi u Kosovskoj Mitrovici na sjeveru i tamo se odvija skolstvo po Srbijanskom programu.

U Novom Pazaru se nalazi Pristinsko odeljenje i polaganje se odvija van drzavnog univerziteta Novi Pazar.

Moje je misljenje da drzavni Univerzitet Novi Pazar treba zauzeti sve prostorije i da Pristinsko odeljenje se treba preselti u neki drugi grad, i da ustupi prostorije Pazarskom univerzitetu.Nekako nas Pazarski univerzitet je bolji i imaju nas govor i naglasak i nas mentalitet tj. nasi ljudi, tako da i mi studenti zelimo da oni preuzmu potpuno zgradu sa novim smjerovima.

Ovi iz Pristinskog odeljenja pomalo zavode na Albanski jezik.

Murga
09-13-2008, 12:01 PM
Podsjetite se na onu pjesmu na onu pjesmu "Another Brick in The Wall" Pink Floyd kad su ucenici rekli profesorima i nastavnicima, "ne, ne , ne i mi se pitamo za nesto".I rekli jos jedna cigla u zidu, tj, jos jedna prepreka ka boljem znanju i slobodi djaka.

Emir
09-13-2008, 12:05 PM
Ne znam o cemu ti pricas, kakvo pristinsko odeljenje? Postajes naporan sa temama koje nemaju smisla.

Murga
09-13-2008, 12:07 PM
Ako bude neko podigao glas na studente trebate svi skupa izaci vani i protestirati sa tom pjesmom.Ako vas neko sprecava da volite isto tako.Ako ijednog studenta vam neko takne ili ponizi, svi da izadjete na ulice u centru grada.Trebate bit spremni da podignete omladinsku revoluciju u Sandzaku.
I pocnite da pustate duge kose.Bolji utjesak to daje.

Emir
09-13-2008, 12:12 PM
Ukoliko nastavis sa ovakvim temama bices prvi koji je banovan jer otvara teme koje nemaju smisla. :)